AEL nodigt fundamentalist uit

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

AEL nodigt fundamentalist uit

Berichtdoor Patrick » Di Mei 04, 2004 9:50 pm

Bron: Gazet van Antwerpen, 4 mei 2004


De Pakistaanse moslimfundamentalist Qazi Hussain Ahmad geeft op 22 mei een lezing in het congrescentrum Elzenveld van het Antwerpse OCMW. De moslimleider is uitgenodigd door Dyab Abou Jahjah van de Arabisch Europese Liga (AEL).

Maar de man zou banden hebben met het terreurnetwerk Al-Qaida. Qazi Hussain Ahmad is voorzitter van de moslimfundamentalistische partij Jamaat e Islami Pakistan. Volgens Harald Doornbos, correspondent voor Gazet van Antwerpen in Pakistan, is hij in dat land een van de belangrijkste moslimleiders. "Zijn partij heeft de macht in het noorden van Pakistan. Daar is nu de sharia van kracht, de strenge islamitische rechtspraak", aldus Doornbos. "Zij het met weinig succes, want de partij is verdeeld door religieuze meningsverschillen. Ik heb ooit zijn dochter geïnterviewd, en zij deed niets anders dan de joden voor álles de schuld te geven. Qazi was een voorstander van het Taliban-bestuur in Afghanistan. Hij wil ook dat Pakistan zijn kernwapens deelt met de andere moslimlanden."

AEL-voorzitter Abou Jahjah ziet geen problemen met zijn gastspreker: "Mijn maatstaf om iemand te beoordelen, is of hij of zij pro of contra het zionisme en de VS is, en wat zijn of haar visie op democratie is."

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Berichtdoor sprot » Do Mei 06, 2004 4:38 pm

Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Vr Mei 07, 2004 8:09 am

Minister Dewael deelt bezorgdheid Tastenhoye over bezoek moslimfundamentalist

Gelet op het aangekondigde bezoek aan Nederland en Vlaanderen van de Pakistaanse moslimfundamentalist Qazi Hussain Ahmad - die bekend staat om zijn antisemitische en anti-Amerikaanse houding, maar ook om zijn openlijke sympathie voor Al Qaeda en de Taliban in Afghanistan - wilde Kamerlid Guido Tastenhoye van minister van Binnenlandse Zaken Dewael weten of hij een inreisvisum zal weigeren en of hij ter zake overleg zal plegen met zijn Nederlandse collega Remkes.

Dewael stelde dat betrokkene niet internationaal geseind staat en vermoedelijk zal reizen met een diplomatiek paspoort, wat evenwel nog nagetrokken wordt. Tevens bevestigde Dewael dat hij inderdaad met zijn Nederlandse collega overleg zal plegen en dat hij contact houdt met de burgemeester van Antwerpen, waar een aangekondigde bijeenkomst met betrokkene tijdens de sperperiode in de aanloop naar de verkiezingen in de culturele centra en OCMW-gebouwen niet wordt toegelaten.

Hierop stelde Tastenhoye dat de verwijzing naar de sperperiode een mager argument is en dat een mogelijke bijeenkomst in een privé-zaal nog altijd kan, waardoor de ongerustheid, vooral in joodse kringen, inzake de verzekering van de ordehandhaving niet wordt weggenomen.

Tastenhoye drong er dan ook ten stelligste op aan geen enkel initiatief onverlet te laten teneinde deze moslimfundamentalist de toegang tot ons grondgebied te ontzeggen. Hij verheugde er zich over dat Dewael inging op zijn suggestie om ter zake overleg te plegen met zijn Nederlandse collega.


Francis Wouters
Fractiesecretaris van het Vlaams Blok in de Kamer
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Hamsa
Berichten: 525
Lid geworden op: Za Jan 25, 2003 7:45 am

Berichtdoor Hamsa » Vr Mei 07, 2004 8:45 am

Manon schreef:De Pakistaanse moslimfundamentalist Qazi Hussain Ahmad - die bekend staat om zijn antisemitische en anti-Amerikaanse houding, maar ook om zijn openlijke sympathie voor Al Qaeda en de Taliban in Afghanistan -

Wat het westen niet interesseert, maar wel van belang is dat deze moslimfundamentalist ook zeer anti-hindoe en anti-India is.
Hij is actief in Laskar-e-toiba, een terreuroraganisatie die de oorspronkelijke bevolking van de Kashmir-vallei (de Pandits, kashmiri hindoes) al bijna geheel verdreven heeft.
Verder beweert deze man dat als er geen moslims in India waren Pakistan al lang een atoombom op dat land had moeten gooien, als onderdeel van een Jihad, heilige oorlog.

Als de AEL werkelijk een democratische partij is, zoals ze altijd beweerd, zouden ze hun gast moeten aanspreken op de schending van mensenrechten.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten