Nederlandse defensie.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 63112
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Ariel » Di Okt 03, 2017 9:22 pm

Naast Hennis treedt ook Commandant der Strijdkrachten Middendorp per direct af. Hij zal donderdag zijn commando overdragen.

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1216
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Pizzaman » Di Okt 03, 2017 9:22 pm

Ariel schreef:
Pizzaman schreef:
Als ik die foto van jou daarboven zie, van Hennis met die verrekijker, dan denk ik dat het aantal Mb van die foto's nogal tegenvalt.
Ik denk dan eerder aan een heel groot zwart gat.


Kan jij vannacht slapen Pizza man, na dit zware verlies? :unsure:


Ik wel, ik heb Hennis (wie?) reeds uit mijn fotografisch geheugen gewist dus heb nergens last van.
Gezien ik toch altijd al namen door de war haal droom ik waarschijnlijk dat Rutte is opgerot dus ik ga echt heerlijk slapen.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12517
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Okt 04, 2017 8:57 am

Ariel schreef:Naast Hennis treedt ook Commandant der Strijdkrachten Middendorp per direct af. Hij zal donderdag zijn commando overdragen.

Afbeelding

Middendorp is een achterbakse laffe verantwoordelijke landverrader.

Je kunt mij veel wijs maken, maar een fatsoenlijk serieus iemand die zichzelf in staat acht verantwoordelijkheid te dragen voor de veiligheid van Nederland en zijn ondergeschikten, kan nooit Commandant der Strijdkrachten Middendorp heten. Hoe ik dit weet? Wel, dit topic begint al vroeg in 2015 alarm te slaan over het disfunctioneren van dit nepkabinet.

Landmacht zit aan de grond

Ach, het is met al die lullige miserabele personages hetzelfde. Ze verdienen een bak met geld met aanklooien in de politiek en doen net alsof ze geen vrije wil hebben. Net alsof? Jazeker! Want wanneer je vraagt of ze een vrije wil hebben zullen zij dat altijd hoofdschuddend van boven naar beneden resoluut en overtuigd van hun gelijk bevestigen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Mahalingam
Berichten: 33632
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 04, 2017 11:28 am

Hennis is weg maar de stennis blijft.
Het zat te komen: Bert Koenders de nieuwe Min.van Def. Maar Rutte heeft geen zin in een PvdA-er met een zwaar belast Mali-verleden.
En dus wordt Dijkhof naar voren geschoven.
Algemeen werd aangenomen dat Klaas Dijkhoff fractieleider zou worden van de VVD, zodra de huidige voorzitter Halbe Zijlstra naar het nieuwe kabinet doorschuift. Nu Dijkhoff op Defensie komt, is dat scenario niet meer zeker. Mogelijk wordt hij ook in het nieuwe kabinet bewindsman op Defensie, als dit departement in de formatie toevalt aan de VVD. Dat laatste is niet zeker. Ook CDA’er Raymond Knops – een oud-luchtmacht militair – geldt als kandidaat.
http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/10/dijkhoff-vervangt-hennis-maar-wat-gebeurt-daarna-546173/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 29365
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 06, 2017 10:09 pm

Column Jan Roos: Straks heeft het ondemocratische moloch Brussel z’n eigen stormtroepen

Door Jan Roos, 6 oktober 2017

Afbeelding

Stelt u eens uzelf de eerlijke vraag of u zich veilig voelt in ons land. Als uw antwoord ja is, kan ik alleen maar melden dat ik jaloers op u bent. Het zou me heerlijk lijken om me veilig te voelen. Maar ik voel het me niet. Of liever gezegd, we zijn het niet.

Het Hennis-debat gaf precies weer wat al heel lang het probleem is. Iedereen in de Tweede Kamer heeft een grote waffel over het ondeugdelijk materiaal waar we “onze jongens” de wereld mee rondsturen, terwijl er nauwelijks partijen in Den Haag zijn die niet op het leger hebben bezuinigd of in hun partijprogramma hebben staan dat Defensie verder uitgekleed moet worden. Het toneelstukje van Thierry Baudet in een waardeloos legerpakje kon rekenen op hoon van het partijkartel. En natuurlijk doet Baudet dit ook voor de show, voor het effectbejag, maar dat is ook politiek. Nederland wil internationaal meedoen met de grote jongens, maar onze commando’s moeten hun eigen schoenen kopen, omdat we ze rotzooi geven. Is dat een schande? Ja, natuurlijk. Is het exemplarisch voor de deplorabele staat van het leger en de politiek. Jazeker. Zegt het iets over onze veilig? Ja, alles.

Het leger bestaat nog maar uit 52.000 personen, waarvan 24% uit burgerpersoneel. Het aantal militairen is nog geen halve Kuip vol. Een half stadion met mensen die over ons en onze democratie moeten waken. Het zou om te lachen zijn als het niet zo intens verdrietig was. Dan hebben we ook nog eens kapotte wapens, geen oefenmunitie, zijn F16’s en Apaches aan het eind van hun Latijn door alle missies, is vrijwel geen voertuig nog te gebruiken en hebben we de rest voor een schijntje verpatst. We kunnen wel stellen dat we geen defensie meer hebben, want het is simpelweg niet in staat onze verdediging, het defensieve aspect, behoorlijk uit te voeren.

“Ja, maar het wordt toch geen oorlog?” Zo roepen partijen als SP, PvdA en GroenLinks dan uit. Dat riepen ze in 1939 ook.

Daarbij hebben we nu ook nog eens een miljoen moslims in ons land wonen die vanuit religieus en cultureel oogpunt weinig met onze Westerse waarden hebben en, en dat is misschien nog wel het gevaarlijkste, heeft de EU laten zien weinig problemen te hebben met geweld tegen ongehoorzame burgers, zoals in Catalonië. Ze hebben het mensenrechtenschendende politieoptreden nauwelijks veroordeeld omdat een mogelijke afscheiding van de Catalanen een probleem zou veroorzaken voor hun project, het Groot Europeesch Rijk. Noem me een aluhoedje, maar ik denk dat het niet voor niks is dat we nauwelijks nog een leger hebben. Want als we ons straks onveilig genoeg voelen gaan we vanzelf hunkeren naar een EU-leger. Dan heeft het ondemocratische moloch Brussel z’n eigen stormtroepen. Moet je eens kijken wat er dan gebeurt als een volk zich wil afscheiden, een referendum wil houden, of uit de EU wil stappen. Ik moet er niet aan denken, maar het voelt allesbehalve veilig.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/ ... rmtroepen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12517
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Okt 07, 2017 7:47 am

Dat onze regering, onze politici zo corrupt zijn als een Onzelieveheersbeestje dat niet aan het kruis zal sterven, is langzamerhand wel genoegzaam bekend.

Als er iemand alles af weet van de afgezaagde stoelpoten onder het veiligheidsaspect van het Nederlandse volk is het wel het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Het gaat over dat quasi gezellige alleraardigste rolmodel voor vrouwen in het leger: minister Hennis, die zich Minister van Defensie mocht noemen, terwijl zij al de tijd niets anders deed dan buiten de pot pissen. Zij functioneerde uitsluitend als Minister van Oorlog en Onnodig Tijdverblijf. In Mali bijvoorbeeld. Maar ook in Afghanistan, Irak en Syrië waar zij het 'veilig' bombarderen niet kon laten. Dus eigenlijk schitterde en knalde zij als verantwoordelijke Minister van Oorlog. Het domme Nederlandse volk laat zich maar al te graag een oor aan naaien door geen tijd te besteden aan een fatsoenlijk potje zelfstandig nadenken. Met als gevolg dat de meest foute partij met de meest geflipte minister-president van dit ogenblik aan de touwtjes trekt.

Eliabe, die ons hopelijk maar tijdelijk ontvallen is, wist lang geleden al ons uitgebreid hierover te informeren. Hij was namelijk depotbeheerder bij de kermisattractie van het mislukte Nederlandse leger: een zo goed als leeg wapendepot zonder voldoende reserve onderdelen. In ieder geval heeft hij mij alles in detail in een persoonlijke ontmoeting verteld. Uiteraard met zijn been nog verpakt in bewegingsbeperkende ellende.

Hennis heeft sowieso dood door schuld!

Niet alleen vanwege Mali, maar ook vanwege bombardementen in al die landen waar zij niets had te zoeken.

Afbeelding
Verplichte militaire diensttijd in Maastricht. De middelste persoon draagt nergens schuld aan. Hij hield het na zes weken voor gezien. Links van mij een toffe gozer uit Groningen. Zijn naam is mij helaas ontschoten. Ik weet absoluut zeker dat hij niet Mario heette.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Mahalingam
Berichten: 33632
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 12, 2017 6:59 pm

‘We moesten mee om kleedjes te kopen’

Ambassadepersoneel dat militairen gebruikt als loopjongens; beveiligers die op pad worden gestuurd met defecte wapens; ministers en leden van het koninklijk huis die worden bewaakt door niet-gecertificeerde medewerkers. Het is slechts een greep uit de misstanden die naar voren komen bij de aangifte van een klokkenluider tegen zijn commandanten bij Defensie. Vandaag doet hij op FTM zijn verhaal.

Een klokkenluider van de Koninklijke Marechaussee heeft gisteren aangifte gedaan tegen zijn commandant van de Marechaussee en de (voormalige) commandant van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). De aanklacht: het indienen van een valse aangifte, smaad, smaadschrift en/of laster tegen de klokkenluider, om zodoende interne maatregelen tegen hem te kunnen motiveren.

Follow the Money kreeg inzage in interne rapporten en mailverkeer. Ook spraken we uitvoerig met de klokkenluider zelf. Uit zijn verhaal komt een onthutsend beeld naar voren: het ministerie van Defensie mag een ongeval op de schietbaan in Ossendrecht en de dood van twee soldaten in Mali als gevolg van een mortierongeluk dan benaderen als incidenten, maar de realiteit is anders. Er heerst een cultuur waarbij de regels en protocollen die medewerkers tegen zichzelf en elkaar moeten beschermen, niet serieus worden genomen. En dat leidt keer op keer tot gevaarlijke situaties.

Plichtsbesef

‘K.’ — zijn echte naam is bij de redactie bekend — heeft het niet zo op journalisten. ‘Toen ik bij het Arrestatieteam van de Politie zat, kwam ik ze ook wel eens tegen,’ zo vertelt hij. ‘Wat ik vervolgens teruglas in de krant, leek dan helemaal nergens op.’ Hij heeft, kortom, een flinke hobbel moeten overkomen om naar buiten te treden met zijn verhaal.

‘Ik doe die aangifte niet omdat nu het Korps Commandotroepen dat doen, of vanwege Mali – maar omdat ik geen antwoorden krijg. Die aangifte doet heel veel pijn, maar ik doe het omdat er strafbare feiten zijn gepleegd. Als ambtenaar ben ik verplicht daarvan melding te maken.’
Het was precies dit plichtsbesef, dat K. uiteindelijk in de problemen bracht. Na 15 jaar bij het arrestatieteam van de Politie te hebben gewerkt, wordt hij in 2010 gevraagd om bij de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) te werken. De BSB is een speciale eenheid van de Marechaussee. Ze heeft diverse taken, waaronder het beschermen van personen in risicogebieden. Zo wordt onder meer het ambassadepersoneel in gebieden als Jemen, Afghanistan en Irak door de BSB beveiligd.

Spoiler! :
"Op het vliegveld van Sana’a krijgen K. en zijn collega hun dienstwapens overhandigd. ‘Gekocht op de zwarte markt door mijn voorganger — met Russische munitie. Allerlei munitie door elkaar, lichtspoor- en gewone munitie. Het waren namaakversies van bekende merken, geen echte. Aangezien ik teamleider zou worden, vroeg ik aan mijn leidinggevende of we deze wapens niet moesten testen; dat leek mij wel zo handig. Het is zelfs een noodzakelijkheid. Maar dat mocht niet: er was geen schietbaan, het kon niet gefaciliteerd worden. Oftewel: “dat doen we niet”."
[...]
"President Saleh keert voor het eerst na de aanslag op zijn leven terug in de politieke spotlights: hij gaat een speech geven op tv. K.: ‘Toen begon het vreugdevuur, letterlijk. Mensen gingen in de lucht schieten, de stad barstte los met groot kaliber. De kogelpunten uit de AK’s lagen op het dak van de residentie. Er zijn tientallen doden en honderden gewonden gevallen door dit vreugdevuur.’"
[...]
"‘Vrouwelijke diplomaten waren regelmatig nog om vijf uur ‘s ochtends in Kabul op stap. Sta je daar dan, te wachten in de donkere straten. Tot ze klaar is met haar “vriendje”. Vervolgens stapt ze stomdronken in je auto en lever je haar weer af op de ambassade. En dit soort dingen gebeurde niet een enkele keer, maar regelmatig. Op zo’n moment, als je weer eens buiten staat te wachten op straat, kun je een target worden.’
[...]
https://www.ftm.nl/artikelen/we-moesten-mee-om-kleedjes-te-kopen?share=1
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 63112
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Ariel » Do Okt 12, 2017 8:13 pm

Poe zeg. :shock: Wat een verhaal. Het lijkt op een spannend jongensboek, maar dan dat het werkelijkheid is,

Wat betreft de geile dames in Afghanistan, ik moet nu denken aan het groenlinks meisje .Mariko Peters, ( weten jullie nog? ) die graag in appeltjesgroene weiden lag te rollebollen.

Dat ambassade personeel houdt wel van een feestje. :smile7:
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 33632
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 12, 2017 8:25 pm

Wat een plichtsbesef van ons buitenlandse diplomatieke personeel. Wat hebben die veel over voor het vaderland.
Overal vrede brengen op vele manieren, zelfs tussen de lakens. Dan heb je hart voor de zaak.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12517
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Okt 13, 2017 12:09 am

Ariel schreef:Wat betreft de geile dames in Afghanistan, ik moet nu denken aan het groenlinks meisje .Mariko Peters, ( weten jullie nog? ) die graag in appeltjesgroene weiden lag te rollebollen.

Dat ambassade personeel houdt wel van een feestje. :smile7:

. . . wanneer de verveling toeslaat.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 29365
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 19, 2017 11:19 pm

Schoenmaker, blijf bij je leest

Geplaatst op 19 oktober 2017

Afbeelding

“Den Haag – Voor het eerst in de historie gaan er twee vrouwen het ministerie van Defensie bestieren. VVD-Kamerlid Barbara Visser wordt staatssecretaris op het departement. Eerder werd al bekend dat Ank Bijleveld (CDA) het ministerie gaat leiden”, zo schrijft de Telegraaf op 19-10-2017. En weer gaat men twee vrouwelijke individuen op posten zetten die totaal geen ervaring (of affiniteit) hebben met het militaire wereldje. Het is alsof men het in de regering “normaal” vindt om mensen die bijvoorbeeld conducteur zijn op een trein nu maar eens effe kapitein op een cruiseboot te maken. Dit is echt de wereld op z’n kop.

Waarom zou men hogere militairen die jaren (veld) ervaring hebben opgedaan en weten van de hoed en de rand nu een ministerspost geven!? De ervaring en uitstraling van een militair geeft (mijns inziens) de burger meer vertrouwen dan twee dames die uit de burgerij zich op welke manier dan ook omhoog gewerkt hebben in het regeringswereldje. Het is gewoon te idioot voor woorden dat je twee mensen aan het hoofd van een militaire organisatie plaatst die totaal GEEN, NUL , ZERO ervaring hebben hoe het er in de militaire wereld aan toe gaat!!! Je laat een barman toch ook geen open hartoperatie doen!!! Ze leren het echt ook NOOIT daar in Den Haag. De militairen zien hun vertrouwen in de “ hogere leiding” nu nog verder dalen en zien de bodem langzaam in zicht komen. En dan vindt men het ook nog raar dat men geen beroepspersoneel meer kan krijgen/vinden. Hoe kan men Defensie op deze manier nu nog serieus gaan nemen, en dat ligt niet aan de militairen zelf. Die jongens en meiden willen (nog) wel opkomen en vechten voor hun land. Op naar de volgende ronde van hoe help ik de Nederlandse Defensie NOG verder om zeep!!! En tegen die nitwits in Den Haag kan ik alleen maar zeggen...

SCHOENMAKER, BLIJF BIJ JE LEEST !!!

En tegen mijn oud collega’s kan ik alleen maar zeggen: veel succes met jullie nieuw verworven, maar niet gewilde en totaal ONERVAREN “legertop”!!!

Door: “Glockie17c”

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/19 ... -je-leest/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 4917
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Nederlandse defensie.

Berichtdoor Ali Yas » Vr Okt 20, 2017 7:28 am

Dit lijkt me ook niet echt een ondersteuning van de wervingscampagnes. Moet ons leger echt helemaal stuk? Waarschijnlijk wel, dan kunnen we reikhalzend uitzien naar het fonkelnieuwe EU-leger!
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten