Het wel en wee van D66

Mahalingam
Berichten: 37266
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 05, 2017 1:05 pm

Geerten Waling schrijft over deze PR-stunt van DDR66.
D66 schaft referendum af, maar wil wél inspraak voor kinderen
Weet u nog dat bindend referendum dat onlangs in tweede lezing door het parlement zou worden aangenomen? Dat kwam er niet. D66 trok zich terug. Weet u nog dat raadgevend referendum dat wij hebben? Dat gaat verdwijnen.

D66-minister Kajsa Ollongren schaft het binnenkort af, in lijn met het regeerakkoord – ondertekend door D66. Zelfs een referendum óver die afschaffing maakt zij bij voorbaat al onmogelijk.

En dan zijn er nog de gekozen burgemeester, het gekozen staatshoofd, het districtenstelsel… D66 bezit een museumdepot vol kroonjuwelen die nooit zijn verwezenlijkt en die ze nu het liefst bij het grofvuil zou zetten als haar geloofwaardigheid het toeliet.
Spoiler! :
Inspraakdag voor kinderen, hoe ironisch

Het jongste Tweede Kamerlid, Rens Raemakers (26), presenteerde gisteren het plan om kinderen inspraak te geven in de Tweede Kamer. Eens per jaar zouden 150 kinderen in de Tweede Kamer mogen plaatsnemen voor een vragenuur met het kabinet. Ergens in de portefeuille van Raemakers, tussen kinderopvang, kindregelingen, jeugdzorg en jeugdcriminaliteit, zit blijkbaar ook zoiets verscholen als de ‘kinderdemocratie’.

Het is bitter ironisch en veelzeggend dat D66 alle vormen van inspraak tegenwerkt, behalve voor kinderen: volwassen burgers moeten hun mond houden, maar kinderen, die (met reden) geen stemrecht hebben, moeten nu opeens aan het woord worden gelaten.

Over dat referendum twitterde voorstander en oud-D66-Kamerlid Boris van der Ham terecht: ‘Een democratisch instrument van burgers afschaffen, zonder maar het begin van een visie te hebben op een alternatief, getuigt van een droevig leeg leiderschap.’Kinderraad is goud waard?

Natuurlijk is het voor kinderen een geweldige en leerzame ervaring om de Tweede Kamer te bezoeken en vragen te mogen stellen aan de premier en andere ministers. Maar wat heeft de democratie daaraan?

Kinderen om advies vragen is een nieuwe hype in corporatief en bestuurlijk Nederland. Grote bedrijven, instanties en gemeenten stellen steeds vaker een Kinderraad aan om zich te laten adviseren door minderjarigen. Schattig natuurlijk, dat ze op de kleintjes letten, maar doen we niet al te veel alsof die kinderen iets interessants te melden hebben? Brengen ze echt zo vaak iets te berde wat die braaf luisterende, volwassen bestuurders niet zelf hadden kunnen bedenken?
Het D66-plan is ook nog doorzichtig

Politiek komt het voorstel van Raemakers niet ongelegen. Het is nog maar de vraag hoe het jeugdige parlementje-van-één-dag gaat worden samengesteld, maar veel vuurwerk hoeven de bewindslieden niet te vrezen. Het moet toch raar lopen als zo’n kind de minister eens stevig aan de tand gaat voelen over de open grenzen, over de schuldencrisis in de Eurozone of over het voortwoekerende islamitisch radicalisme in Nederland!

Of heb ik het mis? Zelf zei Raemakers dat kinderen ‘niet politiek correct zijn en misschien de vinger op de zere plek kunnen leggen’. Dat zou interessant zijn! Wie D66 een beetje kent weet inmiddels dat de partij, net als bij het referendum, alleen voor vernieuwing pleit als de verwachte uitkomst haar bevalt.
Dat wil zeggen: als kinderen durven uit te spreken wat hun ouders eigenlijk hadden willen inbrengen, is het vast snel gedaan met hun vragenuurtje.
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/12/d66-is-niet-meer-geloofwaardig-565683/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37266
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 07, 2017 3:39 pm

Met de afwezigheid van Gr. Links in de regering denkt DDR66 dat ze in het groene electorale gat kunnen duiken als plaatsvervangende groensympatisant.
Voor scholen zou de regeling worden: er moet een moestuin zijn.
‘Scholen niet verplicht tot moestuin’
Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs ziet niks in het D66-plan om te zorgen dat alle scholen een moestuin krijgen. ,,We gaan scholen niet verplichten om moestuinen naast hun school te laten aanleggen", stelde Slob bij het debat over de onderwijsbegroting.
[...]
D66-Kamerlid Paul van Meenen, die over onderwijs gaat, benadrukte dat het voorstel niet van hem kwam. ,,De moestuin moet geen moettuin worden.” Ook De Groo (D66), die voor zijn plan steun kreeg van zijn coalitiepartners VVD, CDA en ChristenUnie, wilde het niet verplichten. ,,Het gaat er mij om dat er meer aandacht komt voor voedsel op scholen, en een moestuin helpt daar zeker bij. Het is hard nodig, want kinderen eten nu te slecht en ze hebben vaak geen idee waar hun eten vandaan komt.”

Mijn kat heeft ook geen idee waar haar eten vandaan komt, zolang het er maar is.
Dat zeg ik nu wel ,maar ze weet dondersgoed dat het eten uit de koelkast komt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68410
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 08, 2017 9:27 pm

De mail van D66 aan de Nederlandse burger.
Over het referendum.

Afbeelding
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14735
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Dec 09, 2017 1:34 am

Ariel schreef:De mail van D66 aan de Nederlandse burger.
Over het referendum.

Je bedoelt waarschijnlijk: aan de Nederlandse heer . . .
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37266
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 17, 2017 3:22 pm

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68410
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 18, 2017 6:12 pm

Pechtold kreeg volgens een gelekte schenkingsakte van de Canadese diplomaat Serge Marcoux, oud ambassadeur te Bosnië, recht om gratis te wonen in zijn appartement in Scheveningen. Waarom ontbreekt gift in schenkingenregister en was dit voor steun voor CETA Handelsverdrag EU-Canada ?

:razz: Waarom kreeg Alexander Pechtold een penthouse van de Canadezen?

Vrij simpel om dit in het weekend even uit te dokteren: hoe zit het met Alexander Pechtold en de gift uit Canada? Om de een of andere reden besluit de ambassadeur van dat land om de liberaal een appartement te geven, in de kabinetsperiode waarin Pechtold moet stemmen over een handelsverdrag met Canada (dat heet CETA) dat nadeling is voor Nederlandse ondernemers maar gunstig voor Canadese. Het zou om een penthouse gaan en Pechtold zou hem niet hebben opgegeven in het register voor schenkingen.

De combinatie 'Pechtold', 'giften ontvangen' en 'daar transparant over zijn' is sowieso geen gelukkige. We kennen het Oekraïense tripje nog, maar daar komt later een apart artikel over. Hier is de beschuldiging eigenlijk tweeledig en controleerbaar: 1) de Canadese gift is niet in het openbare register opgenomen en 2) deze gift bestaat überhaupt, anders is het vorige feit ook niet zo vreemd. Het eerste klopt in ieder geval. Als Pechtold kaartjes voor de Matthäus Passion krijgt, geeft hij die netjes op, waaruit we mogen opmaken dat appartementen in Lutjebroek of waar dan ook daar onder vallen. In het onderhavige geval gaat het om een pied-à-terre in Den Haag.


Na drie dagen is hier dan eindelijk het verweer van Pechtold. Bemoei je er niet mee. Het is een privékwestie :finger:

De schenking van een appartement aan D66-leider Alexander Pechtold door een voormalig Canadees diplomaat is een privékwestie. Dat laat een woordvoerster van Pechtold weten op vragen van Elsevier Weekblad.

Pechtold heeft blijkens informatie uit het Kadaster in januari 2017 een appartement in Scheveningen gekregen van Serge Marcoux, de voormalige ambassaderaad in Den Haag (1988-1993).

Daarover is ophef op onder meer websites GeenStijl en 925.nl omdat hij het appartement met een waarde van 135.000 euro niet heeft gemeld in het geschenkenregister van de Tweede Kamer.

D66 bevestigt de schenking, maar stelt dat de schenking is gedaan aan de privépersoon Pechtold, en niet aan Pechtold als Kamerlid. Verder wil de partij niet inhoudelijk op de ophef reageren. Ook vragen over de relatie tussen Pechtold en de Canadese diplomaat wil D66 niet beantwoorden.

De diplomaat Marcoux eindigde zijn loopbaan in Suriname in 2004 waar hij ambassadeur was. Hij vertaalde onder meer het werk van Godfried Bomans en J.M.A. Biesheuvel van het Nederlands naar het Frans.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14735
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Dec 18, 2017 7:14 pm

Ik herken dit van mijn eigen boekhouding toen ik nog deelnam aan het arbeidsethos.

Alles wat je wilt verzwijgen voor de Belastingen postte de boekhouder als privé. Verzwijgen? Jazeker! Want privézaken gaat de Belastinginspecteur geen ene malle moer aan. Je kunt het dan ook niet aftrekken van de Belastingen. Hallo! Je krijgt zo maar een gratis appartement van . . . wat valt er dan nog af te trekken?

Natuurlijk zit er een luchtje aan. Overigens een weloverwogen luchtje dat ons niet zal verbazen van een eersteklas gluiperd als dat stiekeme zelfingenomen mannetje Pechdrol die nooit om een woord verlegen zit. Hij lult zich er altijd met het grootste gemak van de zelfverzekerde klootzak uit.

Maar . . . ja ja - de creatieve Belastinginspecteur heeft de bevoegdheid deze linkse zogenaamde privé manoeuvre van D666-er Pechdrol als inkomsten aan te rekenen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37266
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 18, 2017 8:04 pm

De vermoedens gaan uit naar het CETA verdrag met Canada waar D666 een heel erg groot voorstander van is.
We beginnen met D66, zij stemde twee weken geleden voor het CETA verdrag. Volgens het verkiezingsprogramma stemt D66 alleen voor handelsverdragen als ze: de rechtstaat niet aantasten en mensen er van profiteren. Als CETA iets doet, dan is het onze rechtsstaat aantasten door middel van het Investment Court System (ICS). Dit is een apart rechtssysteem waarmee buitenlandse investeerders onze overheid kunnen aanklagen als zij zich benadeeld voelen.
https://milieudefensie.nl/ttip/nieuws/op-welke-partij-moet-je-stemmen-als-je-tegen-ceta-bent

En nu we het toch over het milieu hebben: als een pand van eigenaar verandert dan moet er (boete 400 euro) een milieucertificaat zijn. En dat is er niet. Zou Pechtold een boete krijgen? Uitermate onwaarschijnlijk, die regeling is alleen voor gewone burgers.
En dan komt in mijn herinnering ook dat reisje van Pechtold naar de Oekraïne. Daar werd ook vaag over gedaan wie zijn reis en verblijf betaalde.

Vraag voor de 2-de Kamer regelaars:
"Welke vastgoedtransacties met buitenlandse mogendheden worden uit het schenkingenregister gehouden en waarom is dit in godsnaam normaal in een parlementaire democratie?"

https://www.geenstijl.nl/5139925/kadasterdata-kloppen-corrupte-pechtold-verzwijgt-gratis-gekregen-canadees-appartement/

XXVIII. Ambtsmisdrijven
Artikel 363 1. Met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt gestraft de ambtenaar: 1°. die een gift of belofte dan wel een dienst aanneemt, wetende of redelijkerwijs vermoedende dat deze hem gedaan, verleend of aangeboden wordt teneinde hem te bewegen om in zijn bediening iets te doen of na te laten; 2°. die een gift of belofte dan wel een dienst aanneemt, wetende of redelijkerwijs vermoedende dat deze hem gedaan, verleend of aangeboden wordt ten gevolge of naar aanleiding van hetgeen door hem in zijn huidige of vroegere bediening is gedaan of nagelaten; 3°. die een gift of belofte dan wel een dienst vraagt teneinde hem te bewegen om in zijn bediening iets te doen of na te laten; 4°. die een gift of belofte dan wel een dienst vraagt ten gevolge of naar aanleiding van hetgeen door hem in zijn huidige of vroegere bediening is gedaan of nagelaten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68410
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 18, 2017 9:18 pm

Opmerkelijk cadeau van 135.000 euro voor Pechtold

Hebt u de laatste tijd nog een huis gekregen? Van een buitenlandse ambassadeur bijvoorbeeld? Nee, ik ook niet. Maar D66-fractieleider Alexander Pechtold mocht begin dit jaar een huisje in Scheveningen op zijn naam schrijven dat hem werd geschonken door een Canadese ex-diplomaat.

Precair: Pechtold heeft de schenking niet vermeld in het schenkingenregister, websites buitelen over elkaar heen om hem te veroordelen – maar waarom lezen we er niets over in de krant?

Pechtold gaf wel concertkaartjes op in schenkingenregister

Een anonieme tip aan website 925.nl claimde dat Alexander Pechtold van de Canadese diplomaat Serge Marcoux een appartement heeft gekregen ter waarde van € 135.000. Na enig speurwerk, samen met GeenStijl, toonde 925 de schenking aan: die staat gewoon in het kadaster.

Daarna werd het schenkingsregister van de Tweede Kamer geraadpleegd. En wat blijkt? Pechtold heeft wel allerlei concertkaartjes en boeken netjes als schenkingen opgegeven – zoals elk Kamerlid verplicht is te doen – maar het appartement van Marcoux, in Scheveningen, ontbreekt op de lijst. Dat noemen we dus een verzwegen schenking. En dat voor een niet mals bedrag!

Kamerleden moeten niet de schijn wekken omkoopbaar te zijn

Allereerst moeten Kamerleden schenkingen openbaar maken omdat ze anders de schijn wekken omgekocht te worden. Dat gaat in tegen de Grondwet: Kamerleden stemmen ‘zonder last’. Ze mogen dus ook hun stem niet verkopen voor goederen of diensten in het verleden, heden of toekomst. Logisch, want waar macht is liggen fraude en corruptie op de loer.

In het specifieke geval van de mysterieuze schenking aan Pechtold zou dan kunnen blijken dat de genereuze Canadees de D66-leider wilde bedanken voor zijn steun aan het handelsakkoord met Canada (CETA), waar D66 zich hard voor maakt.

Zo’n corrupte vorm van beïnvloeding is in het geval van Pechtold niet bewezen, maar wel laadt hij hiermee verdenkingen op zich. Niet verstandig voor een parlementariër en partijleider, zeker niet na die eerdere kwestie: het tripje van Pechtold naar Oekraïne, in een privévliegtuig van een zakenman.

Privécadeau valt niet onder schenkingen die je moet opgeven

Reden voor Carla Joosten van Elsevier Weekblad om navraag te doen bij de partij. Wat zegt D66? De schenking is ‘een privé-kwestie’. Verder weigert Pechtold of zijn partij in te gaan op de aard van de schenking en de relatie die hij heeft met de gulle gever.

Dat is onverteerbaar. Jazeker, een privécadeau valt natuurlijk niet onder schenkingen die je moet opgeven – al maakt het Reglement van Orde van de Tweede Kamer (pdf, hoofdstuk XIIC) géén onderscheid tussen cadeaus die ‘in functie’ worden ontvangen of daarbuiten.

We hoeven natuurlijk niet alle verjaardagscadeautjes van parlementariërs in het register terug te lezen. Maar een appartement van meer dan een ton? Daarover mag een politicus stevig aan de tand worden gevoeld – en daarover is Pechtold een goede uitleg verschuldigd. Het siert hem niet dat hij dat niet eerder heeft beseft en het is schandalig dat hij nu nog steeds weigert tekst en uitleg te geven.

Baudet en Omtzigt worden om het minste al veroordeeld

Het is nog maar de vraag of de scoop van de twee websites ook doordringt tot andere media. NRC Handelsblad laat doorgaans geen gelegenheid onbenut om politici als Pieter Omtzigt en Thierry Baudet pootje te lichten, zelfs als dat moet met onbevestigde geruchten, halve waarheden en stevige overdrijving. Je zou verwachten dat de zelfbenoemde kwaliteitskrant ook gretig een nageltje wil meespijkeren aan de doodskist van Alexander Pechtold.

Dat valt nog maar te bezien. Bronnen binnen de krant meldden mij dat hij jarenlang de enige politicus was die zijn opwachting maakte op de NRC-nieuwjaarsborrel, wat zelfs op de redactie tot opgetrokken wenkbrauwen leidde. Er zal dus nog wat water door het gedempte Rokin moeten vloeien voordat de krant dit geval van (vermeende) fraude en ogenschijnlijke corruptie in de kolommen opneemt.

Gelukkig hoeft dat ook niet: Twitter explodeert al over het onderwerp en ook in de Tweede Kamer is opschudding ontstaan. Er is genoeg reden om een gedegen onderzoek te verlangen naar Pechtolds handelen en motieven – en bij het uitblijven van een goede verklaring mag dat zelfs een strafrechtelijk onderzoek worden. Dit verhaal krijgt vast nog een staartje.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68410
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 18, 2017 9:33 pm

Geen woord in het Journaal over Pechtoldgate.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68410
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 18, 2017 9:46 pm

Gevraagd naar dat penthouse in Scheveningen, dat hem cadeau werd gedaan door een diplomaat, schiet de bloeddruk van Alex toch wel even omhoog.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37266
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 18, 2017 10:18 pm

En hij heeft zijn aller aller allerliefste hondenogen aan gezet.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68410
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Ariel » Di Dec 19, 2017 1:30 am

Mahalingam schreef:En hij heeft zijn aller aller allerliefste hondenogen aan gezet.


Ik denk dat als je bij D66 behoort, je zulke ogen op moet hebben. Kajsa Ollongren kan er ook wat van.

Afbeelding

Deze vrouw is zo gevaarlijk. Ze wil wetgeving tegen nepnieuws, maar ze heeft geen idee wat nepnieuws is , en ze is niet te beroerd om zelf ook nep nieuws te verspreiden. Een paar dagen geleden beweerde ze dat ze Thierry Baudet “dus nog nooit heeft ontmoet.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14735
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Dec 19, 2017 2:33 am

Ariel schreef:Deze vrouw is zo gevaarlijk. Een paar dagen geleden beweerde ze dat ze Thierry Baudet “dus nog nooit heeft ontmoet.”

Ze bedoelt privé. Dat mocht ze willen die engerd. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68410
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Ariel » Di Dec 19, 2017 9:28 am

Waar is D66 zo bang voor? Dat Rusland ons land binnen zal vallen? Dat Geert Wilders een coupe pleegt?

D66 wil dat op Prinsjesdag een minister en een Kamerlid zich schuilhouden op een geheime locatie zodat zij in het geval van een aanslag het landsbestuur kunnen overnemen, zoals dat in de VS al gebeurt.

Bij grote rampspoed geldt in Nederland het ongeschreven staatsnoodrecht. Dan komen ambtenaren van Defensie, de NCTV en andere ministeries voor crisisberaad bijeen.

D66 wil de premier dinsdag vragen, tijdens het debat over de begroting van Algemene Zaken, om een nieuwe regeling op te stellen voor geval van nood.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17257
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor King George » Di Dec 19, 2017 12:33 pm

Ariel schreef:Geen woord in het Journaal over Pechtoldgate.

Afbeelding


Dat hadden Wilders of Baudet eens moeten doen, dan stonden de mediakanalen bol.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37266
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 19, 2017 2:16 pm

Kosmopolieten. Hun gekte is ongeneeslijk.
Voltooid Leven: D66 is stuitend arrogant
Voorstanders van voltooid leven, zoals het D66-Kamerlid Pia Dijkstra, hebben geen enkele reden voor het arrogante gelijkhebberige toontje waarop ze praten over tegenstanders van die wet. Dat er grote scepsis is over hun ideeën hebben ze maar te accepteren als democratische realiteit.
[...]
Wat wel opvalt in het interview is – alle vriendelijke, apaiserende woorden aan het adres van ChristenUnie en CDA ten spijt – de enorme hoogmoed die er uit spreekt. En die is typisch voor de arrogante drammerigheid van de hele Voltooid Leven-lobby.

Typerend is het volgende zinnetje. In een passage waarin ze de ChristenUnie prijst voor de durf van die partij om het debat aan te gaan over de kwestie, zegt ze in één adem: ‘We hebben een land dat gestemd heeft op partijen die niet voorop lopen bij deze onderwerpen.’

Vooruitstrevendheid versus achterlijkheid
Met alle respect verder voor haar ongetwijfeld integere bedoelingen, maar hier laat Kamerlid Dijkstra zich toch wel heel erg kennen. Ze ziet de hele Voltooid Leven-kwestie blijkbaar als een zaak van vooruitstrevendheid versus achterlijkheid.

Er is in haar ogen een progressieve ‘we’-elite (D66) die het helaas aflegt tegen een achterlijke meerderheid (‘een land’) die het licht nog niet heeft gezien. Dat het wellicht andersom is – dus dat dat ‘land’ op basis van gegronde twijfels gelijk heeft en niet die progressieve minderheid – komt simpelweg niet in haar op. Nee: Voltooid Leven is een kwestie van mensen die het licht hebben gezien en zij die nog steeds ‘in duisternis wandelen’.
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/12/voltooid-leven-d66-is-stuitend-arrogant-570033/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 20, 2017 4:00 am

Arrogander Pechtold!!!
GeenStijl - Gepubliceerd op 19 dec. 2017

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37266
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 20, 2017 11:33 am

Het is best wel een geslaagde poging om de hitte van de zaak 'appartementje gratis' een beetje te temperen.
D666 komt met "designated survivors".
Stel dat de Russen een bom op Den Haag gooien tijdens prinsjesdag en de hele regering is foetsie. Wat dan? Dan is er gezorgd dat een paar kamerleden ergens in een bunker schuilen om de democratie te redden.
Grapperhaus ziet wel wat in Nederlandse 'designated survivors'
https://www.ad.nl/politiek/grapperhaus-ziet-wel-wat-in-nederlandse-designated-survivors~a55f1845/

Zou het soms komen omdat ze dit verhaal gelezen hebben? De bozen zijn daar niet de Russen maar de jihadisten.
http://gatesofvienna.blogspot.nl/2007/11/danish-civil-war.html
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14735
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Dec 20, 2017 11:57 am

Pilgrim schreef:Arrogander Pechtold!!!
GeenStijl - Gepubliceerd op 19 dec. 2017


Poeh! Die Pechrol, wat is hij geraffineerd en uitgekookt in zijn reacties en woordkeuze. "Het is uw afweging en ik heb een andere gemaakt." Pechdrol beschikt over een scala aan ijzersterke uitlegvervalsingswoorden. Mocht ik ooit de politiek in gaan, dan is hij de eerste waarbij ik in de leer wil gaan. Want politiek is smerig en daarin moet je je wel thuis voelen als een D666 vis in troebel water.

Dat bedrag van € 135.000 bevalt mij niet. Zoals opgemerkt door Bosma moet dit bedrag wel drie keer (vijf keer volgens mij) hoger zijn.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17257
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor King George » Wo Dec 20, 2017 1:08 pm

Een oud-diplomaat die lobbiet voor CETA biedt een politicus een penthouse aan; Zoiets heet toch gewoon steekpenningen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14735
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Dec 20, 2017 1:39 pm

King George schreef:Een oud-diplomaat die lobbiet voor CETA biedt een politicus een penthouse aan; Zoiets heet toch gewoon steekpenningen.

Ik vermoed dat het zoiets is als beloning voor bewezen diensten.

Maar om welke diensten gaat het? Omdat de diplomaat al een tijdje buiten beeld zichtbaar is, meende gladjanus Pechdrol er mee weg te komen. Men zal dus moeten graven. Maar goed, mogelijk zal men niets vinden. Het is best mogelijk dat het inderdaad simpelweg privé is. Dat mag. Maar slim is het niet van Pechdrol. Hij heeft gewoon pech. Ik heb ooit bij elkaar zo'n € 8000,- op de rekening gestort van het Genootschap van Jehovah's Getuigen in anderhalf jaar tijd. Ik had mijn zinnen tijdelijk verloren. Je gelooft het niet, maar dat was om God te behagen. Om aan te tonen dat ik niet aan geld gehecht was. Het was natuurlijk ook pure uitsloverij naar de Gemeente Watergraafsmeer toe, zo van: 'Kijk mij nou waartoe ik in staat ben'. Een grotere klootzak dan ik is haast ondenkbaar. Want welke God heeft nu geld nodig? God heeft altijd geld nodig. Mogelijk waren mijn giften van de belastingen aftrekbaar. Of niet. Want het was wel privé. Ik heb het echter nooit gemeld. Een bedankje van God kon er ook niet vanaf. Dus ik had net zo goed niks kunnen fourneren. Nadenken! Hersens gebruiken! Vrije wil of geen vrije wil. Ik denk het laatste.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 21, 2017 3:07 am

Geert Wilders gaat op heerlijke wijze los op de “ons-kent-ons-maffia van de NOS en RTL Nieuws”

Door Michael van der Galien, 20 december 2017

Afbeelding

En “kijk [naar] deze D66-nepjournalist.”

Geert Wilders is vandaag en gisteren op heerlijke wijze losgegaan op de “ons-kent-ons-maffia” van de NOS en RTL Nieuws. De reden: die mediaorganisaties weigeren op kritische wijze te berichten over het feit dat Alexander Pechtold een huis geschonken kreeg van een oud-diplomaat uit Canada. Dat appartement in Scheveningen kreeg de D66’er rond de tijd dat hij een debat blokkeerde over het controversiële handelsverdrag CETA met Canada. Dat wekt op zijn minst de schijn van belangenverstrengeling.

Blijkbaar vinden de oude mainstream media dat totaal niet nieuwswaardig. Zoals Wilders eergisteren tweette:

Geert Wilders
@geertwilderspvv

Hé ons-kent-ons-maffia van de @NOS en @RTLnieuws enorme naardemachtkruipers @XandervdWulp en @fritswester waarom geen berichtgeving over @APechtold die een huis geschonken krijgt van een diplomaat? Bang geworden? Bij een PVV-er was het opening journaal geweest! #dubbelemoraal
20:37 - 18 dec. 2017

Vanmorgen voegde hij daar een mooie tweet aan toe waarin hij het opneemt tegen NPO-poppetje Dominique van der Heyde:

Geert Wilders
@geertwilderspvv

Kijk deze D66-nepjournalist @DominiqueHeyde neemt het namens de staatsomroep voor @APechtold op. https://twitter.com/dominiqueheyde/stat ... 5893976066
08:51 - 20 dec. 2017

Als deze controverse iets bewijst dan is het dat het mediakartel en het partijkartel zo intrinsiek met elkaar verweven zijn dat je ze niet eens meer van elkaar kunt onderscheiden. Het is één grote kliek van quasi-neutrale establishment-figuren die lak hebben aan de mening van de gewone Nederlander. Door die zin zal minister Kafka Orwellgren (D66) ons ongetwijfeld op haar zwarte lijst zetten van nieuwsmedia die uitgeschakeld moeten worden, maar dat maakt het niet minder waar.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/ ... tl-nieuws/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 21, 2017 4:37 pm

Geert Wilders pest D66 met vacature voor nieuwe medewerkers

Door Michael van der Galien, 21 december 2017

Afbeelding
Foto: Alexander Pechtold en Wouter Koolmees (beide D66) lopen hand in hand (Bron: Alexander Pechtold / Twitter). Geert Wilders wordt er niet warm of koud van. (Bron: Screenshot Tweede Kamer).

“Heb je voldoende kennis van vastgoed?”

Ha, Geert Wilders heeft het flink op de heupen de laatste dagen. Natuurlijk is de PVV-leider sowieso niet op zijn mondje gevallen, maar nu het schandaal over een ‘geschonken appartement’ is losgebroken, lijkt hij het wel héél erg naar zijn zin te hebben. Gek is dat niet. Alexander Pechtold is één van zijn grootste vijanden in de politiek. De D66-leider haalt regelmatig uit naar Wilders... en die heeft nu dus zelf een stok in handen om mee te slaan.

Nogal wiedes dat hij dat met heel veel plezier doet. Hoe? Nou, bijvoorbeeld door op deze manier te reageren op een tweet van D66:

Geert Wilders
@geertwilderspvv

- heb je voldoende kennis van vastgoed?
- heb je ook een hekel aan openbare registers en transparantie?
- vind je ook dat Nederland te laag staat op de corruptie-index?
- heb je ook lak aan wat Nederlanders vinden en wil je van referenda af? https://twitter.com/d66/status/943517041809678336 ...
05:55 - 21 dec. 2017

De voorwaarden voor een nieuwe medewerker van D66 zijn dus, aldus Wilders:

1. Het hebben van voldoende kennis van vastgoed.

2. Een hekel hebben aan openbare registers en transparantie.

3. Vinden dat Nederland te laag staat op de corruptie-index.

4. Lak hebben aan wat Nederlanders vinden en af willen van het referendum.

Dat is niet alleen grappig... maar het klopt ook nog eens 100 procent. Want ja, dat lijken tegenwoordig echt de standpunten te zijn van D66, de club die zich ooit, lang geleden, als een echte outsider presenteerde die lak aan de gevestigde macht had.

Tegenwoordig is D66 natuurlijk de gevestigde macht, en dus houden de ‘democraten’ er opeens heel andere denkbeelden op na. Triest... maar ergens is het niet eens geheel onlogisch. Bijna elke club die begon als D66 wordt uiteindelijk zoals D66 nu is. Het is héél lastig om dat te voorkomen, zeker als je op een gegeven moment regeringsverantwoordelijkheid draagt en je partij wordt bevolkt door professionele politici.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/ ... dewerkers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 22, 2017 2:46 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten