D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Mahalingam
Berichten: 34165
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 05, 2017 1:05 pm

Geerten Waling schrijft over deze PR-stunt van DDR66.
D66 schaft referendum af, maar wil wél inspraak voor kinderen
Weet u nog dat bindend referendum dat onlangs in tweede lezing door het parlement zou worden aangenomen? Dat kwam er niet. D66 trok zich terug. Weet u nog dat raadgevend referendum dat wij hebben? Dat gaat verdwijnen.

D66-minister Kajsa Ollongren schaft het binnenkort af, in lijn met het regeerakkoord – ondertekend door D66. Zelfs een referendum óver die afschaffing maakt zij bij voorbaat al onmogelijk.

En dan zijn er nog de gekozen burgemeester, het gekozen staatshoofd, het districtenstelsel… D66 bezit een museumdepot vol kroonjuwelen die nooit zijn verwezenlijkt en die ze nu het liefst bij het grofvuil zou zetten als haar geloofwaardigheid het toeliet.
Spoiler! :
Inspraakdag voor kinderen, hoe ironisch

Het jongste Tweede Kamerlid, Rens Raemakers (26), presenteerde gisteren het plan om kinderen inspraak te geven in de Tweede Kamer. Eens per jaar zouden 150 kinderen in de Tweede Kamer mogen plaatsnemen voor een vragenuur met het kabinet. Ergens in de portefeuille van Raemakers, tussen kinderopvang, kindregelingen, jeugdzorg en jeugdcriminaliteit, zit blijkbaar ook zoiets verscholen als de ‘kinderdemocratie’.

Het is bitter ironisch en veelzeggend dat D66 alle vormen van inspraak tegenwerkt, behalve voor kinderen: volwassen burgers moeten hun mond houden, maar kinderen, die (met reden) geen stemrecht hebben, moeten nu opeens aan het woord worden gelaten.

Over dat referendum twitterde voorstander en oud-D66-Kamerlid Boris van der Ham terecht: ‘Een democratisch instrument van burgers afschaffen, zonder maar het begin van een visie te hebben op een alternatief, getuigt van een droevig leeg leiderschap.’Kinderraad is goud waard?

Natuurlijk is het voor kinderen een geweldige en leerzame ervaring om de Tweede Kamer te bezoeken en vragen te mogen stellen aan de premier en andere ministers. Maar wat heeft de democratie daaraan?

Kinderen om advies vragen is een nieuwe hype in corporatief en bestuurlijk Nederland. Grote bedrijven, instanties en gemeenten stellen steeds vaker een Kinderraad aan om zich te laten adviseren door minderjarigen. Schattig natuurlijk, dat ze op de kleintjes letten, maar doen we niet al te veel alsof die kinderen iets interessants te melden hebben? Brengen ze echt zo vaak iets te berde wat die braaf luisterende, volwassen bestuurders niet zelf hadden kunnen bedenken?
Het D66-plan is ook nog doorzichtig

Politiek komt het voorstel van Raemakers niet ongelegen. Het is nog maar de vraag hoe het jeugdige parlementje-van-één-dag gaat worden samengesteld, maar veel vuurwerk hoeven de bewindslieden niet te vrezen. Het moet toch raar lopen als zo’n kind de minister eens stevig aan de tand gaat voelen over de open grenzen, over de schuldencrisis in de Eurozone of over het voortwoekerende islamitisch radicalisme in Nederland!

Of heb ik het mis? Zelf zei Raemakers dat kinderen ‘niet politiek correct zijn en misschien de vinger op de zere plek kunnen leggen’. Dat zou interessant zijn! Wie D66 een beetje kent weet inmiddels dat de partij, net als bij het referendum, alleen voor vernieuwing pleit als de verwachte uitkomst haar bevalt.
Dat wil zeggen: als kinderen durven uit te spreken wat hun ouders eigenlijk hadden willen inbrengen, is het vast snel gedaan met hun vragenuurtje.
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/12/d66-is-niet-meer-geloofwaardig-565683/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34165
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 07, 2017 3:39 pm

Met de afwezigheid van Gr. Links in de regering denkt DDR66 dat ze in het groene electorale gat kunnen duiken als plaatsvervangende groensympatisant.
Voor scholen zou de regeling worden: er moet een moestuin zijn.
‘Scholen niet verplicht tot moestuin’
Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs ziet niks in het D66-plan om te zorgen dat alle scholen een moestuin krijgen. ,,We gaan scholen niet verplichten om moestuinen naast hun school te laten aanleggen", stelde Slob bij het debat over de onderwijsbegroting.
[...]
D66-Kamerlid Paul van Meenen, die over onderwijs gaat, benadrukte dat het voorstel niet van hem kwam. ,,De moestuin moet geen moettuin worden.” Ook De Groo (D66), die voor zijn plan steun kreeg van zijn coalitiepartners VVD, CDA en ChristenUnie, wilde het niet verplichten. ,,Het gaat er mij om dat er meer aandacht komt voor voedsel op scholen, en een moestuin helpt daar zeker bij. Het is hard nodig, want kinderen eten nu te slecht en ze hebben vaak geen idee waar hun eten vandaan komt.”

Mijn kat heeft ook geen idee waar haar eten vandaan komt, zolang het er maar is.
Dat zeg ik nu wel ,maar ze weet dondersgoed dat het eten uit de koelkast komt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 63859
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 08, 2017 9:27 pm

De mail van D66 aan de Nederlandse burger.
Over het referendum.

Afbeelding
Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12745
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: D66 met Alexander Pechthold aan het roer

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Dec 09, 2017 1:34 am

Ariel schreef:De mail van D66 aan de Nederlandse burger.
Over het referendum.

Je bedoelt waarschijnlijk: aan de Nederlandse heer . . .
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten