Kinderpardon en asielkinderen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en Asielkinderen Howick en Lili

Berichtdoor Ariel » Za Sep 15, 2018 1:01 pm

'Onrust bij medewerkers IND na besluit Lili en Howick'

Bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is onrust ontstaan over het besluit van staatssecretaris van Asielbeleid Mark Harbers om zijn discretionaire bevoegdheid te gebruiken voor de Armeense tieners Lili en Howick. Dat schrijft de Volkskrant op basis van berichten op het intranet van de IND die de krant in handen heeft en na gesprekken met medewerkers van de dienst.

De medewerkers vinden dat de politiek hen heeft opgezadeld met een geloofwaardigheidsprobleem. Ze zijn bang dat meer ouders hun kinderen laten onderduiken na de uitkomst in de zaak Lili en Howick.

De staatssecretaris heeft maandag met twintig mensen gesproken die bij de zaak betrokken waren. Toch heeft dat de onrust niet weggenomen, aldus de krant. ,,Wij moeten straks weer de rechtszaal in om hier gewortelde gezinnen uit te zetten naar landen waar het leven nog veel minder prettig is dan in Armenië. Dan moeten wij uitleggen dat die situatie veel minder schrijnend is dan die van Howick en Lili, maar dat is in veel gevallen eigenlijk niet met droge ogen vol te houden. Ik voel echt dat we door de politiek in ons hemd worden gezet", zo citeert de krant een anonieme IND-medewerker.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en Asielkinderen Howick en Lili

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 16, 2018 10:59 am

Meeste kiezers tegen ruimer kinderpardon

Meer dan de helft van de Nederlandse kiezers (53 procent) is tegen een verruiming van het kinderpardon. Bijna 40 procent is daar wel voorstander van. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Onder de VVD-aanhang is 77 procent tegen, bij de PVV en FvD is dat bijna 90 procent. Kiezers van linkse partijen zijn doorgaans wel voor een ruimer kinderpardon.

De kinderen Lili en Howick zijn uiteindelijk niet teruggestuurd naar Armenië. Nadat het besluit van staatssecretaris Mark Harbers bekend werd, volgde al snel de roep om een oplossing te vinden voor kinderen in soortgelijke situaties als die van Lili en Howick. Premier Mark Rutte zei daarna dat het kinderpardon niet wordt uitgebreid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en Asielkinderen Howick en Lili

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 16, 2018 11:11 am

Er is ergens een EU-top over vluchtelingen.
En samen met het kinderpardon dus een leuk moment voor de marxisten om ten strijde te trekken:
Afbeelding
De demonstratie, die tegelijk plaatsvond met een EU-top over migratie, begon om 13.00 uur op de Dam. De betogers liepen gezamenlijk naar het Museumplein.
Met hun actie streden ze voor een kinderpardon en spraken ze zich uit tegen "zondebokpolitiek en de steeds verdere militarisering van Fort Europa''.

En wie zijn de usual suspects?
Het protest was ondersteund door organisaties als We Are Here, Stichting De Goede Zaak, de Internationale Socialisten, Comité 21 Maart en enkele politieke partijen in Amsterdam.

Hier zie je ze lopen:
Afbeelding

https://www.parool.nl/amsterdam/betogers-in-actie-voor-menselijk-asielbeleid~a4604552/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17274
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Kinderpardon en Asielkinderen Howick en Lili

Berichtdoor King George » Zo Sep 16, 2018 12:01 pm

Wat een gedegenereerd zooitje loopt er toch weer in deze optocht der idioten mee zeg.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en Asielkinderen Howick en Lili

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 16, 2018 8:50 pm

Drie keer ondergedoken en weer gepakt: België worstelt met eigen 'Lili en Howick'

België is in de ban van zijn eigen 'Lilli en Howick'. Een Servische moeder met vier kleine kinderen moeten het land uit, maar zijn voor de derde keer ondergedoken en weer opgepakt. Nu zit het hele stel weer vast, inclusief het jongste kindje van één jaar.

Het gezin blijft anoniem. Er is alleen bekend dat het om een Roma-moeder gaat en dat haar kinderen in leeftijd variëren van 1 tot 6 jaar. De moeder kwam in 2010 voor de liefde naar België, ze was toen nog maar 16. Twee jaar later vroeg ze voor het eerst asiel aan.

Het lukte de vrouw echter niet om een verblijfsvergunning te krijgen. De Belgische overheid redeneerde in haar zaak steeds als volgt: de vrouw heeft altijd zonder problemen in Servië gewoond, dus het is er niet onveilig, en bovendien wonen haar ouders, broers en zussen er ook nog steeds.

Hoofdpijndossier
Probleem is, zo blijkt uit officiële documenten, dat 'betrokkene het allemaal niet lijkt te begrijpen'. Ze zegt alleen steeds dat het voor haar 'niet goed' is in Servië en dat haar kinderen in België al naar school gaan.

Het is een serieus hoofdpijndossier voor Theo Francken, de staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Hij is van de klare lijn (wie geen recht heeft om in België te zijn, moet weg), maar ondervindt veel weerstand van burgerrechtenorganisaties en de mogelijkheden die de Belgische wet biedt aan personen zoals de Servische.

Franckens kritiek op de advocaten: 'Er zijn al 31 procedures geweest om uitzetting tegen te houden' en 'Staak deze nutteloze procedureslag!', ontlokte een boze reactie van de advocatenorde: 'Er wordt hier puur gebruik gemaakt van de regels, niet meer en niet minder'.

Meer comfort
Er is nog iets bijzonders aan het gezin. De vijf waren op 14 augustus de eersten die werden vastgezet in een nieuw soort opvangcentrum in Steenokkerzeel, iets boven Brussel. Het is in België verboden om kinderen langdurig op te sluiten, maar omdat afgewezen asielzoekers met kinderen bleven weglopen uit de zogenaamde 'open terugkeerwoningen' werd er iets nieuws bedacht.

In Steenokkerzeel woonden de moeder en haar kinderen weliswaar in een gesloten centrum, maar dan in 'wooneenheden, met meer comfort en privacy'. Daar mogen ze maximaal vier weken verblijven. Zo wil de overheid voorkomen dat ze, zoals in eerdere gevallen toen ze kinderen tóch opsloot, door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens wordt veroordeeld.

Weer naar buiten
De advocaten hadden echter, vlak na de 14de augustus, een asielaanvraag ingediend voor het oudste kind. De behandeling daarvan duurde langer dan vier weken, dus mocht het gezin gewoon weer naar buiten en dook prompt weer onder. Staatssecretaris Francken was woest. 'Gezin al na twee dagen de benen genomen', twitterde hij. 'Zoals verwacht. Tot zover de alternatieven voor detentie.'

Het gezin is inmiddels weer opgepakt door de politie, na wat de advocaten 'een schandalige klopjacht' noemen, en is is terug in Steenokkerzeel in de wooneenheid met meer comfort en privacy. België wacht af wat er de komende vier weken weer gaat gebeuren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en Asielkinderen Howick en Lili

Berichtdoor Ariel » Do Sep 27, 2018 1:38 pm

Ik vraag me af in welke Katwijkse kerk dit gezin is opgenomen.

Armeense Hayarpi (20) schuilt met gezin in kerk

De Armeense jonge vrouw Hayarpi is met haar ouders, broer en zus opgevangen in een kerk in Katwijk. Ze hopen op deze manier uitzetting voorlopig te voorkomen. De laatste procedure van het gezin werd deze zomer afgewezen.

De twintigjarige Hayarpi dreigt met haar ouders, haar broertje Warduhi (19) en zusje Seyran (14) te worden uitgezet naar Armenië. Het gezin verbleef de afgelopen negen jaar in Nederland en heeft tot nu toe alle rechtszaken verloren. In Armenië is geen oorlog, het land wordt gezien als veilig.

Volgens Esther van Dijken van de PvdA, die zich ook inzette voor een verblijfsvergunning voor de kinderen Lili en Howick, is het gezin „opgevangen in de kerk om tot rust te komen.” Het initiatief kwam daarbij van de dominee, die hun aanbood naar de kerk te komen waar ze lid van zijn.

De zaak van de kinderen lijkt op die van Howick en Lili, die werden uitgezet door de rechter, zoals volgens de Nederlandse wet moest, maar uiteindelijk dankzij de staatssecretaris toch mochten blijven. Gevraagd naar het gezin van Hayarpi, zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid omwille van de privacy niet op individuele zaken in te kunnen gaan.

Gisteren werd in Katwijk al geprotesteerd tegen de uitzetting van Hayarpi en haar gezin, met daarbij een lokale politicus van de ChristenUnie, waarvan Hayarpi zelf ook lid is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en Asielkinderen Howick en Lili

Berichtdoor Ariel » Do Sep 27, 2018 2:58 pm

Ariel schreef:Ik vraag me af in welke Katwijkse kerk dit gezin is opgenomen.Oke...Ik weet het. Ze zitten in de vrijgemaakt Gereformeerde kerk in Katwijk. Dat verbaast me niks.

Het gezin vroeg de kerk gisteren of ze mochten komen. De Armenen wonen in het asielzoekerscentrum in Katwijk en zijn zelf lid van de kerkgemeente. ,,We willen gehoorzaam zijn aan de overheid, maar ook onze naasten lief hebben", zegt predikant Folkert Rinkema. ,,Deze mensen komen elke zondag in onze kerk en stonden nu ontredderd voor ons. Wij kunnen ze rust bieden, voorlopig voor de periode van een week."

,,Kerkasiel is bedoeld om de overheid een laatste kans te geven zich te beraden over naderend onrecht", stelt theoloog en activist Rikko Voorberg, die bij het gezin betrokken is. ,,We willen niet de rechtstaat ondermijnen." Predikant Rinkema: ,,We zijn een kerkgemeenschap, geen politieke partij. We geven hiermee dan ook geen politiek statement af."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 27, 2018 8:14 pm

Afbeelding
Demonstratie bij het Katwijkse asielzoekerscentrum tegen de uitzetting van een Armeens gezin.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Za Sep 29, 2018 11:00 am

Susanna: ,,Als we toch mogen blijven dan weet ik wel wat ik later wil worden. Dan ga ik studeren en word ik advocate zodat ik alle asielkinderen die hier nog weg moeten, kan helpen. Want ik begrijp ze.' :shock:

Susanna en Dianna uit Gilze: de nieuwe Lili en Howick

De één werd in Nederland geboren, de ander woont hier al 9 jaar. Toch hebben de zusjes Susanna en Dianna, net als Lili en Howick, te horen gekregen dat ze terug moeten naar Armenië.

De jongste is net klaar met dansen bij de lokale dansschool in Gilze. ,,Freestyle'', klinkt het verlegen, "We oefenen veel met de juffrouw, want we gaan optreden.’’ Het zijn twee totaal vernederlandste meiden, Dianna van acht en Susanna van elf. Dochters van Armeense ouders die in 2010 naar Nederland vluchtten omdat vader naar eigen zeggen in zijn eigen land zijn leven niet meer zeker was.

Jarenlang procederen
Via asielzoekerscentra in Ter Apel, Arnhem en Vught kwam het gezin in het AZC in Gilze terecht, waar Dianna werd geboren. Afgelopen week hoorde het gezin dat het terug moet naar Armenië. De aanvraag om hier te mogen blijven werd, na jarenlang procederen, definitief afgewezen. ,,We slapen niet meer’’, verzucht vader Gagik Ashugatoyan (37), ,,we zijn bang dat de IND ’s nachts op de deur klopt om ons op te halen.’’

Niet eerlijk, vindt Susanna die sinds kort naar de middelbare school in Tilburg gaat. ,,Toen ik hoorde dat Lili en Howick mochten blijven was ik blij voor ze. En kreeg ik een beetje hoop dat het met ons ook goed zou komen. Als zij mogen blijven, mogen wij dat misschien ook wel. Maar waarom moeten wij toch weg? Zijn wij anders dan Lili en Howick?''

Een jaar gevangen
Over de periode in Armenië wil Gagik liever niet praten. En pas alleen als hij de kinderen gevraagd heeft even ergens te gaan zitten. ,,Want die hoeven dat allemaal niet te weten.’’ Hij deed in 2008 mee, vertelt hij, aan demonstraties tegen de zittende president en werd daarna door de geheime dienst opgepakt. ,,Een jaar lang heb ik gevangen gezeten in een vochtig kamertje. Ze zetten dingen op mijn hoofd. Nee, ik ga niet zeggen wat ze precies gedaan hebben, ik wil het liever vergeten.’’

Dat Armenië nu veilig zou zijn, zoals de autoriteiten hier beweren, neemt Gagik met een flinke korrel zout. ,,Veilig. Pfff, voor wie dan? Misschien voor vrouwen en kinderen. Maar als je tegen de regering bent dan ben je daar echt niet veilig.’’

Steun in het dorp
In het dorp trekken ze zich het lot aan van het gezin, dat sinds 2010 in een kamertje van vier bij vijf op het AZC in Gilze woont. De dansdocente van Dianna en Susanna schreef al een brief waarin ze het voor de kids opneemt en ook de directeur van basisschool De Bolster in Gilze klom al in de pen in de hoop dat het gezin alsnog een verblijfsvergunning krijgt.

Gagik is blij met de steun. ,,Ik heb deze week een afspraak met de burgemeester gemaakt. Ik wil hem die brieven gaan geven. Misschien dat het helpt.'' Zijn vrouw Hripsime die in Armenië als verloskundige in een ziekenhuis werkte en zich tijdens het gesprek afzijdig houdt, kan haar tranen amper bedwingen.

,,Al die jaren hebben we moeten wachten. We mochten niets doen. Niet werken, niets. En nu krijgen we te horen dat we weg moeten. Ze spelen met ons leven.'' Gagik knikt: ,,We voelen ons Nederlands. Denken als een Nederlander, eten als een Nederlander. Maar toch blijven ze ons behandelen alsof we criminelen zijn. Waarom geven ze ons geen kans?''

Brief aan Maxima
In een uiterste poging in Nederland te mogen blijven schreef Susanna een paar jaar geleden al een brief aan koningin Maxima. Ze kreeg al snel antwoord terug, Maxima toonde begrip maar zei verder niet veel voor haar te kunnen doen.

Het gezin heeft nu de hoop op de politiek in Den Haag gevestigd waar de coalitiepartners ChristenUnie en D66 flink worstelen met het vraagstuk rond de uitzetting van asielkinderen. De roep om een generaal pardon neemt toe. Want behalve Lili en Howick, Dianna en Susanna zijn er naar schatting nog honderden kinderen die in hetzelfde schuitje zitten.

Asieladvocate
Susanna: ,,Als we toch mogen blijven dan weet ik wel wat ik later wil worden. Dan ga ik studeren en word ik advocate zodat ik alle asielkinderen die hier nog weg moeten, kan helpen. Want ik begrijp ze.''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36413
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 29, 2018 12:44 pm

Ik zou ook bij zo'n eventuele uitzetting laten meewegen of ze moslim zijn... :finger:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Za Sep 29, 2018 1:37 pm

Pilgrim schreef:Ik zou ook bij zo'n eventuele uitzetting laten meewegen of ze moslim zijn... :finger:


Dat is discriminatie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 29, 2018 2:35 pm

Ja, maar dat is positieve discriminatie voor een goed doel en dat mag.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Do Okt 11, 2018 1:12 pm

Armeense Hayarpi legt lot in handen politiek

De 21-jarige Armeense Hayarpi Tamrazyan doet een laatste oproep aan haar partij de ChristenUnie om te voorkomen dat zij en haar familie naar hun geboorteland worden teruggestuurd. Ze wendt zich nu ook tot D66, nu die coalitiepartner van de CU een nieuwe leider heeft die misschien meer voor mensen als Hayarpi wil doen dan zijn voorganger. De studente econometrie schuilt met haar familie in een Katwijkse kerk uit angst dat ze worden uitgezet.

Hayarpi is uitgeprocedeerd en moet na negen jaar in Nederland terug naar Armenië. In het laatste aanbod dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst haar deed, ziet ze niets, zei ze tegen het ANP. Ze zou een studievisum moeten aanvragen. Daarvoor gelden echter strenge eisen en de uitkomst is onzeker. In de tussentijd kan ze worden teruggestuurd naar Armenië. Bovendien zouden haar ouders, zusje en broertje sowieso naar hun moederland terug moeten.

In de Katwijkse kerk die het gezin heeft opgevangen, mogen ze blijven „zolang er nog uitzicht is op een oplossing”, zegt dominee Folkert Rinkema. Maar de Dienst Terugkeer & Vertrek zou hen ook daar kunnen ophalen en uitzetten. Daarom broedt Rinkema, met anderen, op een plan om met hulp van andere kerken een estafettekerkdienst te houden. Zolang de familie die dienst bijwoont, mag de DT&V ze volgens juristen niet uitzetten.

Rinkema, die tot dusver politieke uitspraken schuwde en benadrukte dat hij de overheid wil gehoorzamen, „kan dit niet meer uitleggen. Hayarpi’s vader, die in Armenië in de oppositie zat, gaat bij terugkeer de dood tegemoet. Als we hen laten gaan, kan ik mezelf niet meer in de spiegel aankijken.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 22, 2018 5:08 pm

’Volhardende asielzoekers niet belonen’

Asielzoekers die ondanks afwijzingen in Nederland blijven, moeten niet voor hun volhardende houding worden beloond.

Dat meldt staatssecretaris Mark Harbers (Asiel). Aanleiding is discussie over asielzoekers die hier eerder tijdens een lange asielprocedure nul op het rekest kregen. Het kabinet is geen voorstander van een zogenaamd generaal pardon voor mensen die geen recht hebben op asiel, maar die desondanks Nederland niet verlaten, benadrukt Harbers. Ook niet als het om kinderen gaat.

,,Het niet voldoen aan de verplichting om terug te keren zou hiermee worden beloond. Ik acht dit niet wenselijk.’’ De staatssecretaris vindt zo’n regeling ook niet eerlijk tegenover asielzoekers die na afwijzing van hun asielverzoek wél zijn teruggekeerd naar hun land.

Belonen
Forum voor Democratie stelde vragen over eerder afgewezen asielzoekers die lang rekken om te worden beloond met een verblijfsvergunning. Onlangs kregen de Armeense kinderen Lili en Howick tóch een verblijfsvergunning, nadat Harbers na veel ophef gebruikmaakte van zijn discretionaire bevoegdheid.

Ook de Armeense Hayarpi doet nu na eerdere afwijzingen een beroep op de politiek. Bij Forum wordt gedacht dat succes na rekken van de asielprocedure er zomaar voor kan zorgen dat meer asielzoekers dat proberen. Of dat ook zo is, weet de bewindsman niet.

Harbers laat onderzoeken waarom sommige asielprocedures nu zo lang duren en hoe dat in de toekomst anders kan. Daarover informeert hij de Kamer nog dit jaar. Waarom Harbers in sommige gevallen gebruik maakt van zijn discretionaire bevoegdheid is geheim. ,,Ik zal daarom verder niet ingaan op de achtergrond van mijn besluit om kinderen Lili en Howick in Nederland te laten verblijven.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Do Nov 01, 2018 1:17 pm

De coalitiepartijen voelen de hete adem van hun kiezers in de nek.

Irritatie door acties tegen uitzettingen

Acties om dreigende uitzettingen van uitgeprocedeerde asielzoekers te voorkomen, zorgen in toenemende mate voor irritatie bij coalitiepartijen. „De kans is groot dat de acties bij de staatssecretaris juist averechts werken ”, zegt een Kamerlid uit de coalitie.

Kerken en actieclubs als De Goede Zaak proberen nu de uitzetting van de Armeense Hayarpi Tamrazyan (21) en haar familie te voorkomen. Er wordt voor Hayarpi een non-stopkerkdienst georganiseerd, zodat autoriteiten niet kunnen binnenvallen. Zij is uitgeprocedeerd en moet na negen jaar in Nederland met haar ouders, zusje en broertje terug naar Armenië.

Bovendien doen kerkbesturen en actieclubs een beroep op politieke partijen om het zogeheten kinderpardon te verruimen, om dreigende uitzetting van - naar schatting - 400 uitgeprocedeerde kinderen als Hayarpi te voorkomen.

De kerkdienst-estafette en publiciteitsgevoelige oproepen schieten verschillende regeringspartijen in het verkeerde keelgat. Vooral na de opschudding over de Armeense kinderen Howick en Lili dreigt nieuwe commotie alleen maar slecht uit te pakken voor uitgeprocedeerde asielzoekers. „De kans dat staatssecretaris Harbers gebruikmaakt van zijn discretionaire bevoegdheid wordt er niet groter op als hem met acties het mes op de keel wordt gezet”, meldt een ander betrokken Kamerlid uit de coalitie.

Sterker nog, de profileringsdrang van zogenaamde weldoeners kan zelfs schadelijk zijn voor het proces van kinderen als Hayarpi, klinkt het uit zowel linker- als rechterhoek van de coalitie.

De oproep van kerkbesturen om te praten over een ruimer kinderpardon wordt door VVD, CDA, D66 en CU niet direct afgewezen. VVD, CDA, en D66 beraden zich nog op een reactie. CU wil best in gesprek. Een ruimer kinderpardon behoort deze regeerperiode niet tot de mogelijkheden. „Wij willen dat wel, maar dat hebben we niet in het regeerakkoord gekregen”, erkent een CU-woordvoerder.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36413
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Nov 02, 2018 12:17 am

Terecht dat familie Tamrazyan het land uit moet, maar het is wel de waanzin die hier regeert

Geplaatst op 1 november 2018

Afbeelding

Genade of recht? Wat moet voorrang hebben? Nu de protestantse gemeente Den Haag een uitgeprocedeerd Armeens gezin kerkasiel biedt, lijkt die vraag zich op te dringen. Lijkt. Want is dit in deze situatie wel het echte dilemma? Is het niet eerder zo dat die vraag wordt opgeworpen om het zoveelste ‘kinder’pardon erdoor te jassen?

Nauwelijks is de commotie rond Lili en Howick en het gestuntel van staatssecretaris Harbers geluwd, of het is weer raak. Sinds afgelopen vrijdag zit het gezin Tamrazyan, ouders en drie kinderen (21, 19 en 15 jaar), ondergedoken in de Haagse Bethelkapel. Na negen jaar procederen besloot de Raad van State uiteindelijk dat het gezin uitgezet kan worden. Terug naar Armenië. Om dat te verhinderen, is een doorlopende kerkdienst gaande om het gezin uit handen van de Dienst Terugkeer & Vertrek te houden. Eerder zaten de ouders met hun drie kinderen weken in een kerk in Katwijk.

Kerkrecht-deskundige en advocaat mr. dr. Teunis van Kooten heeft bedenkingen bij die estafettedienst. Nederland kent namelijk geen kerkasiel. Wel ligt in de Algemene Wet op het Binnentreden verankerd dat de overheid in beginsel een kerkdienst niet mag onderbreken. Dat heeft te maken met de godsdienstvrijheid. Gelovigen moeten tijdens hun bijeenkomsten in alle vrijheid hun geloof kunnen belijden. Dominee René de Reuver, scriba van de PKN, mag dan wel weer eens de Barmhartige Samaritaan voor zijn karretje spannen, maar hij weet ook heus wel dat wetten om de vrijheid van godsdienst te waarborgen niet zijn bedoeld om kerkasiel mogelijk te maken.

Intussen is de kerk er in geslaagd om het vuurtje dat “kinderpardon” heet weer op te stoken. Dat is wat er in Den Haag gebeurt. De PKN gebruikt deze familie Tamrazyan, en vooral de goed ingeburgerde en studerende oudste dochter, om weer eens haar kritiek op het vluchtelingenbeleid te spuien. Zo’n 400 ‘in Nederland gewortelde asielkinderen’ zouden meer hulp moeten krijgen. We kennen de drogredenen: De kinderen over wie het gaat, hebben nergens schuld aan. We mogen de ogen niet sluiten voor het leed dat kinderen wordt aangedaan.

Natuurlijk is uitzetting vervelend voor kinderen. Maar dat moeten ze uitsluitend hun eigen ouders verwijten. Verantwoordelijke ouders zorgen dat ze de regels kennen voor ze zich (illegaal) in een ander land vestigen. Verantwoordelijke ouders gaan niet jarenlang het Nederlandse rechtssysteem en hun kinderen misbruiken met eindeloos procederen tegen de staat op kosten van diezelfde staat. Ook nu weer, na de laatste uitspraak. Alsof dat iets oplost. Het bewijst alleen maar dat ze hier niet thuishoren. En waarom altijd die jammerverhalen over kinderen die hier geworteld zijn, hun vriendjes gaan missen, in het andere land niemand hebben enz. Je gaat je afvragen waarom de kinderbescherming eigenlijk niet in actie komt als Nederlanders het hun kinderen aandoen te emigreren naar een vreemd land.

Iedereen weet dat kinderen zich over het algemeen makkelijk aanpassen. Bovendien is Armenië voor dit gezin geen vreemd land. De ouders komen er vandaan. De kinderen zijn er geboren. Kwaadaardig om die kinderen aan te praten dat hen iets vreselijks gaat overkomen. Armenië is geen westers paradijs, maar voor veel westerlingen is Armenië wel een mooi vakantieland. En ook veilig. Voor de oorlog in Syrië gevluchte christelijke Armeniërs hebben het daar bijvoorbeeld prima.

Kinderen (vaak eigenlijk al volwassenen) worden ingezet om ons te chanteren. Door de ouders om zelf ook hier te mogen blijven. Door de hulporganisaties om hun verdienmodel te beschermen. Door de media om hun linkse denkbeelden tussen de oren van het volk te planten. En linkse politici die het eindeloos procederen tegen de Staat mogelijk hebben gemaakt, moeten nu niet roepen dat de asielprocedure te lang duurt, maar niet langer dwars liggen om daar echt verandering in te brengen.

Alles de schuld van een falende staat. Die moet de grenzen sluiten om te voorkomen dat hier illegalen rondzwerven die hun kinderen inzetten (of zorgen kinderen te krijgen) om hier te kunnen blijven. Manipulatie zou sowieso moeten leiden tot snelle uitzetting. Maar dat zal niet gebeuren in een land waarin de waanzin regeert. Een land dat de eigen grenzen niet wil bewaken, maar wel 4 miljoen euro aan de politie van Niger geeft zodat die mobiele teams kan trainen om – je gelooft het niet – de grenzen te bewaken. Deze grensteams van in totaal 250 man moeten smokkel, terrorisme en irreguliere migratie (ha, ha) verhinderen. De loopjongen van de ambtenaren van Buitenlandse zaken, Stef Blok, heeft dit zelf bekend mogen maken (dat nog wel) tijdens een bezoek aan het Noordwest-Afrikaanse land.

O ja, de familie Tamrazyan met een christelijke achtergrond moet het land uit. Maar ik heb het sterke vermoeden dat als het om Mohammedanen was gegaan, die zeker hadden mogen blijven.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/01 ... r-regeert/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 07, 2018 3:59 pm

Situatie Armeens gezin in kerk uitzichtloos

De permanente kerkdienst die al weken wordt gehouden voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin, verandert niets aan hun zaak. De toekomst van de jonge vrouw Hayarpi, haar ouders en broer en zus ligt in Armenië, benadrukt staatssecretaris Mark Harbers.

Het gezin verblijft al anderhalve maand in de Bethelkerk in Den Haag. Daar wordt sinds eind oktober een permanente kerkdienst gehouden, in een poging uitzetting van het gezin te voorkomen. Ze vallen terug op een oude regel, die voorschrijft dat de overheid geen kerkdienst onderbreekt om mensen mee te nemen die daaraan deelnemen.

Maar de actie brengt Harbers niet op andere gedachten. „Ze hebben al vele malen te horen gekregen dat ze Nederland moeten verlaten. Ze hadden opvang in een gezinslocatie, zijn daar zelf vertrokken. Deze keuze hebben ze zelf gemaakt. Het lijkt me tamelijk uitzichtloos.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 16, 2018 5:46 pm

Ooit waren er in ons land gemeenten die borden hadden met "Kernwapenvrije gemeente".
Nu gaan wij gemeenten krijgen met borden "Kinderpardongemeente". ?
Voorschoten wordt kinderpardongemeente
n een motie heeft de Voorschotense raad het college opgeroepen om kinderpardongemeente te worden. Het steunt hiermee een landelijk initiatief van DeGoedeZaak en Defence for Children. Daarin wordt de Tweede Kamer opgeroepen om te komen tot een ruimhartiger kinderpardon voor kinderen die minimaal vijf jaar in Nederland wonen. Voorschoten is hiermee de 135e kinderpardongemeente.

De motie werd gesteund door alle partijen behalve de fractie Van Herk en de VVD. “Het gaat hier om landelijk beleid en daar moeten we ons aan houden”, legt Sjoerd van der Dool, fractievoorzitter van de VVD, uit. “We praten er wel over met de VVD-fractie van de Tweede Kamer en daar geven we ook aan dat we graag aanpassingen zien van het kinderpardon.”

D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa vindt het wel een taak van de gemeente om zich over het kinderpardon uit te spreken. “We zijn als gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp en dit is een onderdeel daarvan”, zegt Andringa die het ook bij de landelijke afdeling van D66 heeft aangekaart. “Dat is het voordeel van een landelijke partij zijn. Wel ligt het ingewikkeld, want we zitten daar in een coalitie.” Of het kinderpardoninitiatief van de gemeenten uiteindelijk gaat helpen weet Andringa niet. “Ik hoop van harte dat er wat aan gedaan wordt.”
https://sleutelstad.nl/2018/12/14/voorschoten-wordt-kinderpardongemeente/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 16, 2018 6:24 pm

Mahalingam schreef:Voorschoten wordt kinderpardongemeente


Nou ja, nog even geduld. Straks wordt geheel Nederland een kinderpardon gebied. Door de Marrakesh deal gaat er binnen kort geen vreemdeling meer naar zijn thuisland. Geen kind en ook geen volwassene.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast