Nederland.... kennisland ???

Mahalingam
Berichten: 37410
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 06, 2018 1:39 pm

het slot van een gesprek op de StaatsTV in "Buitenhof".

    Arts: "er is gewoon nooit een verband aangetoond tussen vaccins en ziektes/allergieën." Kwakzalver: "Jawel, hoor."
    Presentator: "Nou, U bent het niet met elkaar eens, maar u heeft allebei uw standpunten uiteen kunnen zetten."."

Dit leidde tot het nodige commentaar in de media.
Het is waanzin dat een arts zich ten overstaan van een fantast moet verdedigen
Een redactionele keuze van het televisieprogramma Buitenhof pakte voor de makers nogal ongelukkig uit: ze gaven het podium aan de voorzitter van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken en moesten dat bezuren met boos commentaar op sociale media.

Het summum van de kritiek werd bereikt toen Hugo de Jonge, onze minister van Volksgezondheid en tevens vicepremier, op Twitter foeterde dat medische wetenschap niet ‘ook maar een mening’ is. En: ‘Alle kinderen verdienen bescherming.’

Hij heeft natuurlijk gelijk. Het is waanzin dat een arts zich ten overstaan van een fantast moet verdedigen. De antiprikkers worden gedreven door samenzweringsverhalen, onwetendheid of het niet kunnen accepteren van de onfortuinlijke realiteit.
https://www.ad.nl/binnenland/het-is-waanzin-dat-een-arts-zich-ten-overstaan-van-een-fantast-moet-verdedigen~adb51860/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37410
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 02, 2018 12:02 am

Zomervakantie -> bollen pellen.
Vakantiewerk zou leuk zijn als je het het hele jaar door had want een krantenwijkje is nou niet je-van-het. Gelukkig is er nu wiet knippen, het hele jaar door.

Hier moest ik aan denken toen ik las dat studenten/leerlingen scheikunde gevraagd zou zijn om druglabs in te richten en vakkundig te bedienen. Zijn er al studenten gesignaleerd die in grote patser-auto's naar school rijden?
Criminelen ronselen op grote schaal studenten scheikunde en chemie voor xtc-labs
Volgens Arend van Hout, burgemeester van Westervoort en voorzitter van de stuurgroep Samen Weerbaar, is er 'bijna geen directeur van een school te vinden die dat verschijnsel niet kent'. ,,We vinden de mate waarin dit gebeurt dermate ernstig dat we nu snel in actie gaan komen. Studenten Scheikunde worden benaderd om pilletjes te gaan maken, er zijn mensen die zogenaamd deelnemen aan dergelijke opleidingen om zo makkelijker mensen te kunnen ronselen. We moeten zien te voorkomen dat dat lukt.”

Net zoals de gemeente controleert dat ze niet samenwerkt met criminelen, zo moeten de scholen nu ook zeker te weten komen dat hun leerlingen niet met criminele bijbedoelingen op school zitten.
Werk aan de winkel dus. Geld uitgeven voor bewustwording.
Donderdag is met de provincie al overleg gevoerd over financiële middelen om een grote communicatiecampagne te starten. ,,Het gaat in Gelderland om 126.000 scholieren en studenten, we willen dit groots aanpakken.”

Versnelling

Idee is om lespakketten te maken waarmee studenten worden gewezen op de gevaren van het in zee gaan met criminelen. Ook is er een filmpje waarin studenten vertellen hoe ze benaderd zijn en in de criminele wereld gerold zijn. ,,Het probleem is: zit je er eenmaal in, dan kom je er moeilijk meer uit. Dus we willen nu echt een versnelling gaan maken.” Binnen een paar maanden moet de communicatiecampagne van start gaan.

En wie zien, behalve de burgemeester, het probleem ook? Dat wordt lastig.
Bestuurslid Anna Bleeck van de Nijmeegse scheikundestudievereniging Sigma zegt geen studenten te kennen die wel eens benaderd zijn. ,,Maar het gaat om iets dat illegaal is, dus daar praat je niet over.” De Nijmeegse Radbouduniversiteit zegt ook geen aanwijzingen te hebben dat studenten zijn benaderd door criminelen. ,,Maar we kunnen het ook niet uitsluiten", stelt een woordvoerder. Bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen klinkt hetzelfde geluid.
https://www.gelderlander.nl/westervoort/criminelen-ronselen-op-grote-schaal-studenten-scheikunde-en-chemie-voor-xtc-labs~a60b237c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68831
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 07, 2018 8:47 pm

Van Engelshoven: ’Mbo’ers moeten les krijgen over genderdiversiteit’

Mbo’ers moeten op school les krijgen over etnische, religieuze, seksuele en genderdiversiteit. Het kabinet gaat op voorspraak van D66-minister Van Engelshoven (Onderwijs) de wet aanpassen.

In de wet wordt vastgelegd dat deze zaken besproken dienen te worden tijdens burgerschapsonderwijs. Eigenlijk waren mbo-leraren al verplicht om tijdens deze lessen aandacht te besteden aan de acceptatie van ’diversiteit’, maar daaronder verstaan moest worden was volgens Van Engelshoven onduidelijk.

„Door de eisen die worden gesteld aan het burgerschapsonderwijs nu te verduidelijken moet voor iedereen helder worden dat het gaat om acceptatie van etnische, religieuze, seksuele en genderdiversiteit”, stelt de bewindsvrouw. Ze noemt dat ’een belangrijke stap’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37410
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 10, 2018 1:31 pm

",,,het gaat om acceptatie van etnische, religieuze, seksuele en genderdiversiteit"

En inderdaad zijn er best wel veel (en steeds meer) lesuren nodig voor onderwijs in de genderdiversiteit.
Inmiddels zijn de LHBTQIA+ 'studies' al beland bij een aantal van 64 verschillende gendersoorten. (Of misschien al meer want dit was de stand van 3 maanden geleden.)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37410
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 10, 2018 1:35 pm

De Tilburgse Uni (die van Diederik Stapel) is weer in het nieuws.
Weetje: een promotie levert 80.000 euro bonus op voor de universiteit.
Tilburg gaat proefschriften uit ‘promotiefabriek’ tegen het licht houden
Tilburg University laat de kwaliteit van 77 proefschriften controleren na alle ophef over de ‘promotiefabriek’ bij de faculteit geesteswetenschappen. De alarmbellen hadden eerder moeten rinkelen, vindt minister Van Engelshoven.

Het is aan radioprogramma Argos te danken dat de kwestie boven water kwam: de Tilburgse faculteit geesteswetenschappen liet bijzonder veel buitenpromovendi promoveren. Zo veel, dat er sprake leek van een promotiefabriek.

Tilburg University stelt nu een externe commissie in die zich gaat buigen over 77 promoties bij een en dezelfde hoogleraar sociale psychologie in zes jaar tijd. Dat schrijft minister Van Engelshoven over deze kwestie in haar brief aan de Tweede Kamer.

Voorbarig
De Tweede Kamer vroeg in september al om een onderzoek, maar toen vond de minister dat nog voorbarig. Ze wilde eerst in gesprek met de universiteit. Intussen is de minister van mening (“en dit wordt door het bestuur van Tilburg University onderschreven”) dat het hoge aantal promoties eerder aanleiding had moeten geven voor een nader onderzoek.

De universiteit kon vanmiddag nog geen nadere toelichting geven, maar de Tilburgse commissie gaat onder meer bezien of alle procedures gevolgd zijn en of de promotiecommissie niet telkens uit dezelfde personen bestond.

Bonus
Universiteiten krijgen een ‘bonus’ van zo’n 80.000 euro per promotie. Die bonus wordt lager naarmate er meer promoties zijn in Nederland. Universiteiten concurreren dus met elkaar om het geld: ze krijgen een groter deel van de koek naar mate ze meer promoties tellen dan andere universiteiten.

Zou dit elders ook kunnen voorkomen, vroeg de Tweede Kamer zich af. De parlementariërs wilden graag weten hoeveel buitenpromovendi er zijn. Het is niet voor het eerst dat die vraag gesteld wordt, maar universiteiten hebben de registratie niet op orde. Daarover kan de minister dus niets zeggen.

De Tilburgers hebben ervaring met het instellen van een commissie. Dat deed de universiteit ook toen de fraude van hoogleraar Diederik Stapel aan het licht kwam. Al zijn wetenschappelijke artikelen werden gecheckt, net als de proefschriften waar de frauderende hoogleraar bij betrokken was.
https://www.dub.uu.nl/nl/nieuws/tilburg-gaat-proefschriften-uit-%E2%80%98promotiefabriek%E2%80%99-tegen-het-licht-houden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68831
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Do Dec 20, 2018 1:25 pm

Ach ja.... :scratch: Moet kunnen.

Schrap ‘het’ uit onze taal, dat is goed voor de integratie

Naema Tahir

Tegenwoordig corrigeert mijn zesjarige dochter mijn Nederlands. Ze verbetert vooral mijn lidwoorden.

Want die kloppen bij mij vaak niet. ‘Het’ boek wordt ‘de’ boek. ‘De’ kerstboom wordt dan ‘het’ kerstboom. ‘De’ oliebol wordt ‘het’ oliebol. Ach ach! Er is ook geen peil op te trekken. De vork, de lepel, maar het mes! Waar slaat dat op?

Het is het lot van ons allochtonen. Wij blijven maar fouten maken. Ik woon al 34 jaar in Nederland. Kennelijk niet genoeg om helemaal op te gaan, en ‘de’ Nederlander te worden. 34 jaar, niet genoeg! Misschien omdat ik niet 34 jaar aan een stuk door in Nederland heb gewoond. Ik ben tussendoor wel drie keer uit Nederland vertrokken. Ik denk dat dat mijn Nederlands de nek (of is het het nek?) heeft omgedraaid. Tel daarbij op dat Nederlands de vierde taal is die ik heb geleerd, na Punjabi, Engels en klassiek Arabisch.

Ik kende een Engelsman die zei dat de eerste 85 procent van het Nederlands makkelijk te leren is. Maar die laatste 15 procent. Beremoeilijk! Niet te doen! Bij mij is het de laatste 5 procent. Dat zegt mijn man en op dit punt geloof ik hem graag. Mijn integratierapportkaart geeft me met andere woorden een 95 procent. Dat is dan alleen voor taal. Voor het fietsen scoor ik een belabberde 40 procent. Ook dat moet je als klein kind hebben geleerd om het goed te kunnen. En die boot heb ik gemist.

Hoe frustrerend!
Voor het Nederlands geldt: leer je het niet als klein kind, dan is zelfs 34 jaar niet genoeg om het nog foutloos te leren. Dan blijf je je leven lang voortdurend fouten maken. Hoe frustrerend!

Als dan zelfs je zesjarige dochter je meermaals op een dag gaat corrigeren, dan voel je je echt mislukt. Dan wil je het echt onder de knie krijgen. Niet alleen voor jezelf, maar omdat ze anders ‘stereotypisch’ gaat denken over bruine mensen die steeds maar fouten blijven maken.

Maar wat te doen? Als ervaringsdeskundige weet ik: het gaat niet meer lukken om het ooit nog perfect onder de knie te krijgen. Nooit meer. En wees eens eerlijk: hoe vaak ontmoet u een allochtoon die perfect Nederlands spreekt? Met perfecte lidwoorden? Niet één, hè?

Groene boekje
Staat u er dan weleens bij stil hoeveel tijd dit allemaal kost? Weet u hoeveel uren ik per week met het groene boekje in de weer ben? En hoeveel uur in de week ik zwoeg op mijn teksten, die vervolgens toch nog gecorrigeerd moeten worden op dies en dats en dits en dezes? Dat is met deze tekst ook gebeurd… Wat een tijdverspilling! Wat een discriminatie! Wat een permanente achterstelling van ons allochtoontjes! Dat moet anders.

Daarom heb ik een voorstel. Schrap ‘het’ uit onze taal. Vervang ‘het’ door ‘de.’ En natuurlijk ook ‘dat’ door ‘die’. ‘Het’ is sowieso in de minderheid. Verreweg de meeste woorden hebben ‘de’ als lidwoord. Dus zo’n grote ingreep is ‘het’ niet.

Denk aan alle tijdswinst! Denk aan de vooruitgang die we in één klap boeken met de integratie!

We zijn allemaal gelijk. Laten we dus ook onze lidwoorden allemaal gelijk maken.

En dus zeg ik: weg met het!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17479
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor King George » Do Dec 20, 2018 1:33 pm

We moeten roze en blauwe geboortekaartjes afschaffen, want genderneutraal, maar het woord het moet uit de vocabulaire. Snapt u het nog?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68831
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Do Dec 20, 2018 1:42 pm

King George schreef:We moeten roze en blauwe geboortekaartjes afschaffen, want genderneutraal, maar het woord het moet uit de vocabulaire. Snapt u het nog?


We kunnen van het "ut" maken. Snapt u ut nog? Ut meisje. Ut boek.

icon_thumbup.gif Ook weer opgelost.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17479
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor King George » Do Dec 20, 2018 2:37 pm

Naema Tahir is de echtgenote van Andreas Kinneging, ex-VVD. Die is al een tijdje van het padje. Kennelijk is dat besmettelijk, want zijn vrouw begint nu ook te dazen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37410
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 21, 2018 6:07 pm

De leerlingen van VMBO Maastricht konden deze zomer geen diploma krijgen omdat er van alles mis bleek bij de schoolexamens, die de school zelf moet afnemen. Hierdoor hadden ze formeel geen recht om het eindexamen te maken. Op de rol van Postema als onderwijsbestuurder kwam in die periode veel kritiek. Hij weigerde echter op te stappen. In november vertrok hij onverwachts toch.

En dan nu over de troostprijs van Postema.
Drie maandsalarissen voor opgestapte bestuurder van blunderend VMBO Maastricht
De opgestapte bestuursvoorzitter André Postema van de scholenkoepel LVO, waar VMBO Maastricht onder valt, heeft bij zijn vertrek vorige maand drie maandsalarissen meegekregen. Dat zegt de woordvoerder van LVO. Gebaseerd op zijn jaarsalaris van bijna 178.999 euro in 2016 zou het dan gaan om een slordige 45.000 euro.
https://www.ad.nl/politiek/drie-maandsalarissen-voor-opgestapte-bestuurder-van-blunderend-vmbo-maastricht~a2f536e6/

"een slordige 45.000 euro" is nog altijd vier maal het jaarinkomen van een AOW-er.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37410
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jan 11, 2019 11:09 pm

Hoe doe je dit?

Afbeelding

je begint rechts en als je te kort komt leen je links. Je ziet de geheugensteun getallen: b.v. 577 - 183 zie je de vijf doorgestreept en een vier geworden . enz.

Maar hoe moet de jeugd dat leren te doen? Op een postmoderne manier bedacht door pedagogen waardoor ze nooit goed zullen kunnen rekenen.

Afbeelding

Aanvulling:
https://staff.science.uva.nl/j.vandecraats/CraatsRekenenNAW.pdf
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: xplosive en 3 gasten