Forum voor Democratie (FVD)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Eppink's Election Watch! - FVD Journaal 42
Forum voor Democratie - 1 okt. 2020


Spoiler! :
Het FVD journaal van donderdag 1 oktober! Met FVD Europarlementariër Derk Jan Eppink over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, professor Michaela Schippers over de neveneffecten van het coronabeleid en fractievoorzitter FVD Gelderland Arjan de Kok over granuliet in de Uiterwaarden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76710
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
wo sep 30, 2020 6:47 pm
Na het debakel met de stadsdichter van Arnhem is de rapper-manie nog niet uitgewoed. Nu komt de FvD met een rapper aanzetten. En tante Annabel vindt dat maar niks, dat modieuze gedoe.
Nausicaa Marbe vindt het ook niks. Voor wie haar column wil lezen, dat kan hier. Ik waarschuw leden die geen kritiek over Thierry Baudet willen lezen. Klik niet op de spoiler. Nausicaa houdt zich namelijk niet in, en ze gaat los op Thierry.
Spoiler! :
Thierry Baudet heult met virus-hetzers

Het kostte een paar uurtjes onderdompeling in de journaals van Forum voor Democratie, de podcasts van Lange Frans en de flitsboodschappen van influencers, om het licht te zien inzake corona: er bestaat een alternatieve waarheid die het volk onthouden wordt.

Na zes maanden pandemie; het op de voet volgen van de politieke besluitvorming, de Kamerdebatten en RIVM-briefings; het lezen van ellenlange artikelen in diverse talen en meta-analyses van gerenommeerde universiteiten en het dagelijkse luisteren naar deskundigen, had ik het nog niet door: niet een gevaarlijk virus maar een complot treft Nederland.

Diederik Gommers, Andreas Voss en Marion Koopmans? Irrelevant zijn ze. Er schijnen nog zo’n tweeduizend artsen te zijn in Nederland die de ultieme waarheid over corona in pacht hebben, die zij nérgens mogen verkondigen. Gelukkig staat Tisjeboy Jay in contact met dat leger ongehoorde deskundigen.

Wie? Tisjeboy Jay is zanger en voortaan Forum-deskundige tegengeluid. Op zich een verfrissend gezicht bij het Forumjournaal dat anders fulltime de met koortsige ogen orerende Thierry Baudet toont. Tisjeboy Jay ergert zich aan ’gebrek aan informatie over corona’ en begint een YouTube-kanaal waar de ongehoorde artsen eindelijk hun zegje mogen doen. Razend benieuwd. Tisjeboy Jay is, althans als pandemiedeskundige, niet in staat volzinnen logisch met elkaar te verbinden. Ach, dat is ook zijn vak niet.

Roeptoeter
Wie dat excuus niet meer heeft, is Baudet. De Forumleider bezorgt zijn partij de laatste tijd meer schade dan winst. Van felle criticaster van de regering die niet genoeg deed om de bevolking te beschermen, ontwikkelde hij zich tot roeptoeter tegen de coronamaatregelen. Al snel dreef dat hem in het vaarwater van complotdenkers, virusontkenners en activistische saboteurs van de coronaregels, die hun boodschap in verschillende gradaties van agressie verkopen: van verbale intimidatie van politici op straat tot doodsbedreigingen. Een politicus die zichzelf en zijn kiezers respecteert moet daar wegblijven. Zo niet Baudet. Hij omhelst zonder schroom complotrapper Lange Frans.

Deze artiest mocht in zijn podcast de kakelverse Forum-aanwinst Wybren van Haga ruim anderhalf uur hagiografisch interviewen. Dat leverde een hoop tendentieuze speculaties op, alsmede een dankbede van de complotrapper: „Thierry heeft me zoveel boeken gegeven om te lezen.” Een intellectuele liaison is dus gesmeed met viruswaanzinnige Frans, die een platform geeft aan krankzinnigen zoals graancirkelorakel Janet Ossebaard; in podcastconclaaf met de complotrapper fantaseerde zij openlijk over het doodschieten van Mark Rutte. Zulke types gebruikt Baudet gewetenloos om nieuwe groepen kiezers aan te boren.

Sekteleider van Viruswaarheid
In deze context zal zijn steun ’op de achtergrond’ voor Willem (’weg testen, weg modellen, weg coronavaccines’) Engel, de dansleraar die sekteleider van Viruswaarheid werd, niemand verbazen. Viruswaarheid presenteert zich zalvende als vreedzaam, maar vervalt onderwijl zienderogen tot een terreurorganisatie die aan agressieve sabotage van het coronabeleid doet.

Demonstranten worden voorbereid op gewelddadige botsingen, ze worden zelfs op scholen afgestuurd en bestoken zorginstellingen met bedreigingen. Na de verspreiding van de leugen dat coronapatiënten in ziekenhuizen figuranten zijn, werden ernstig zieken met de dood bedreigd door viruswaanzinnig schoelje.

Nogmaals: een politicus bij zijn volledige verstand zorgt dat hij zich verre houdt van potentiële onderzoeksobjecten van de AIVD en het OM. Zo niet Baudet. Hij omhelst hetzers die nepnieuws en levensgevaarlijke adviezen de samenleving in pompen (Engel is betrokken bij de desinformatiecampagne #ikdoenietmeermee), in naam van een massaverzet dat coronabesmettingen bevordert en vele doden gaat kosten.

Brutaal optreden
Met terechte kritiek op het beroerde coronabeleid van de regering, heeft Baudets koers niets te maken. Wie dat wil veranderen, zet zich intelligent in voor herstel. Baudets opportunisme verhindert zo’n houding. Een brutaal optreden bij WNL op zondag getuigde van zijn manipulatiedrift. Twee deskundigen presenteerden hem daar cijfers, feiten en rampenscenario’s die nu werkelijkheid worden.

Zijn antwoord bestond uit ontkenning, feitenverdraaiingen en de bekende theatraal vermoeide blik. Om de gezondheid en veiligheid van burgers geeft hij niet. Hij pakt zonder enig gevoel voor verantwoordelijkheid alle middelen aan, ook de gevaarlijke hetze van een terreurbende, zolang hij het kabinet kan tegenwerken.

Doemscenario
Logisch dat het Forum in de peilingen zakt. Baudet beloofde zijn aanhang een culturele renaissance, een herwaardering van de Verlichting, intellect en rationaliteit. Dat zou de Nederlandse cultuur herstellen die hij beschadigd zag door een ’homeopathische verdunning’ met migranten.

Nu blijkt dat die migranten onnodig zijn voor zijn doemscenario over het slechten van cultuur en ratio. Dat doet de Forumleider zelf, door politiek cachet te geven aan kwaadwillende gekken die de angsten en onwetendheid van vermoeide en ongehoorde burgers exploiteren.

Onlangs sprak Theo Hiddema in de Kamer: „Wij gaan niet kijken naar wat kwakzalvers of toevallige passanten zonder enige medische opleiding als oordeel van dit virus hebben.” Dat was buiten zijn stuurloze partijleider om gerekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Is onze democratie klaar voor de 21ste eeuw? - FVD Journaal #43
Forum voor Democratie - 5 okt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76710
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Jammer hoor. Ik had zulke hoge verwachtingen van Baudet. Nou ja, de rechtse corona-ontkenners zullen hem blijven steunen vermoed ik.
Onvrede binnen Forum voor Democratie over Baudets geflirt met virusontkenners

Binnen Forum voor Democratie klinkt gemor over het geflirt van de partijleiding met corona-ontkenners en aanhangers van complottheorieën. Ook de manier waarop voorman Thierry Baudet soms in de Tweede Kamer opereert, stuit bij FvD’ers op kritiek. Dalende populariteit in de peilingen vergroot de interne onvrede, zo blijkt uit een rondgang langs FvD-politici.

Vorige week zette de partij van Baudet een nieuwe aflevering van het Forum Journaal online. Hoofdonderwerp: hoe zit het nou echt met corona? En zijn de maatregelen niet erger dan de kwaal? Aan de desk zaten gewezen VVD’er Wybren van Haga en komiek en virusontkenner Tisjeboy Jay, die zich kritisch had uitgelaten over het coronabeleid van het kabinet.

Een paar dagen later laat Van Haga zich interviewen door rapper Lange Frans, die als aanhanger van complottheorieën openlijk speculeert over het uit de weg ruimen van premier Rutte.

Vinger in de pap
Van Haga heeft zich na zijn royement bij de VVD aangesloten bij Forum voor Democratie, waar hij als eenpitter in de Kamer in de praktijk fungeert als derde Kamerlid voor de partij. Als het gaat om het onderwerp ’corona’ heeft hij een dikke vinger in de pap. In het interview met Lange Frans vraagt hij zich af waarom het volk niet fundamenteel in opstand komt tegen het kabinetsbeleid. „Hier hebben we er natuurlijk geen invloed op, maar soms kijken we wel een beetje met argwaan wat daar allemaal gebeurt. Wij zijn ook kritisch. Het is de vraag of je je moet inlaten met een verzameling dorpsgekken”, stelt een FvD-volksvertegenwoordiger.

De irritatie speelt zich deels ook in de openheid af. Eerder had Kamerlid Theo Hiddema in De Telegraaf ook al afstand genomen van de steun van FvD aan Willem Engel, de leider van actiegroep Viruswaarheid. „Die Engel, dat is toch die man die het coronabeleid met de Jodenvervolging vergelijkt? Dan moet hij niet bij mij wezen als hij steun zoekt.” In de gemeenteraad van Amsterdam zei FvD-senator en raadslid Annabel Nanninga dat ze het ’niet handig vindt om iemand die ongetwijfeld goed kan rappen en influencen iets van corona te laten vinden’.

De ommezwaai in het corona-dossier zag niet iedereen aankomen. Aanvankelijk bepleitte Baudet een totale lockdown om het virus in te tomen. Inmiddels kunnen volgens de FvD-leider alle beperkingen worden opgeheven. Een prominent kaderlid betitelt het als ’de idiote coronakoers’. Die bron spreekt van ’ontkenning en anti-wetenschappelijk geleuter’. Bij WNL op zondag zei Baudet dat er geen oorzakelijk verband is aangetoond tussen de coronamaatregelen van het kabinet en de afname deze zomer van het virus. Hoogleraar en epidemioloog Marc Bonten noemde dat relaas ’gelul van een dronken aardbei’.

Niet praten met pers
Als De Telegraaf navraag doet in het partijkader, blijkt dat Forum-politici vanuit het bestuur de mededeling krijgen dat zij niet met de pers mogen praten. De meeste FvD’ers willen daarom alleen op basis van anonimiteit met journalisten praten. „Ik wil niet gebeld worden door communicatie met de vraag: wat heb je nu weer gezegd tegen De Telegraaf.” Een Statenlid: „We zijn in de provincie goed bezig. Als ik openlijk kritiek uit op de partijleiding, kan ik dat werk niet zo makkelijk voortzetten.”

"Moeilijk geleuter en wild op alles en iedereen schieten in plaats van concrete plannen"
Toch valt de ergernis niet meer weg te stoppen. Die ergernis richt zich niet alleen op de associatie met uitdragers van complottheorieën, maar ook op de manier waarop Baudet in de Tweede Kamer soms opereert. „Steeds meer FvD-kiezers en leden vinden dat er weinig concreet wordt gedaan”, schetst een kaderlid het probleem: „Moeilijk geleuter en wild op alles en iedereen schieten in plaats van concrete plannen en taal voor gewone mensen.”

„Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar als ik in de Tweede Kamerfractie had gezeten, had ik waarschijnlijk een andere stijl gekozen dan Baudet die voert”, zegt een andere prominent. Weer een ander twijfelt momenteel zelfs om in de toekomst nog bij de partij op de Tweede Kamerlijst te willen staan. „Dit werkt gewoon niet. Het is niet mijn koers.” Een volksvertegenwoordiger: „We geven iets te vaak een tegenstander een stok om mee te slaan. Je hebt het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.” De bron bevestigt: „De manier waarop je probeert je politieke doelen te verwezenlijken, daar zijn intern andere inzichten over.”

Grote verkiezingszege
Vorig jaar boekte Forum tijdens de Statenverkiezingen nog een grote verkiezingszege. De partij werd in de senaat op een haar na de grootste, in twee provincies (Noord-Brabant en Limburg) bestuurt FvD mee. Aan leden ook geen gebrek. Volgens de cijfers torent de partij qua leden zelfs ver boven de rest uit.

Intussen loopt FvD terug in de peilingen. Anderhalf jaar geleden tikte de partij nog 25 zetels aan, inmiddels zijn daar nog maar 7 van over. Het is de in coronatijd zeer zichtbare en politiek handige PVV-leider Wilders die daar vooral de vruchten van lijkt te plukken. Kritische Forum-leden zien daarin hun gelijk. De partij kan beter rechts van de VVD gaan zitten, dan rechts van de PVV is hun analyse. Daar wordt meer electorale ruimte gezien.

"Geen sprake van ommezwaai, maar van toegenomen kennis"
„Intern is het alleen maar wat Baudet wil”, zegt een van die moegestreden volksvertegenwoordigers die De Telegraaf sprak. „Mensen mopperen onderling veel, maar trekken hun mond nauwelijks open tegen het bestuur. Er is geen tegenspraak mogelijk, of gewenst. Er wordt ook niet geluisterd naar commissies van experts over verschillende onderwerpen. Zij leveren input, maar uiteindelijk is het allemaal voor niks.”

Toch is het niet alleen Baudet die in FvD de lakens uitdeelt. Juist op het onderwerp waarop de partij zich de laatste tijd profileert, de afkeer van het coronabeleid van het kabinet, is het Wybren van Haga die zijn stempel op de partij drukt. Wanneer Baudet om een reactie wordt gevraagd op de interne kritiek, verwijst hij naar Van Haga, die niet eens deel uitmaakt van de Forum-fractie in de Tweede Kamer. Toch spreekt hij zonder voorbehoud van ’wij van Forum’.

Korte lockdown
„We worden heel veel gebeld door leden die zeggen: jullie zijn virusontkenners”, zegt Van Haga. „Maar dat zijn we helemaal niet. Er is evenmin sprake van een ommezwaai, maar van een toegenomen kennis van het virus. In maart pleitte FvD als eerste voor een korte lockdown. Inmiddels weten we dat het aantal mensen dat aan het virus doodgaat veel lager is dan destijds ingeschat, dat jongeren minder kwetsbaar zijn dan ouderen, dat binnen het besmettingsgevaar groter is dan buiten. Wij vinden dat dit onvoldoende wordt meegewogen in het beleid, terwijl de medische, economische en culturele nevenschade enorm is.”

"Misschien heb ik iets te klinisch en statistisch over het virus gesproken"
Dat de partij aanschurkt tegen complotdenkers, vindt Van Haga een onterecht verwijt. „We praten met iedereen. Met hoogleraren, artsen, juristen, statistici. Ik heb met tentenbouwers gesproken, met ballonvaarders, met de draf- en rensport, en ja, ook met de entertainmentbranche. Daar is nooit kritiek op gekomen. Tot we Tisjeboy Jay uitnodigden.” Misschien was het ’niet handig’ hem op te voeren om over de medische kant van de zaak te spreken. „Terwijl hij in het Forum Journaal zat als mens en vertegenwoordiger van een getroffen sector.” Of Van Haga zichzelf iets verwijt? „Misschien heb ik iets te klinisch en statistisch over het virus gesproken. Terwijl ik heus wel weet dat het een venijnig virus is. Dat ontken ik allerminst. Maar er gaan ook dagelijks 130 mensen dood aan kanker.”

Juist daarom bevreemdt het zo dat Baudet en de zijnen zich zo inlaten met complotdenkers, zegt historicus Geerten Waling, die meermaals lezingen gaf bij Forum. „Baudet lijkt eerder uit te zijn op een culturele revolutie. Misschien dat hij daarom liever in de politiek klein blijft, om zijn handen vrij te hebben.”

De namen van de anonieme bronnen zijn bij de redactie bekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6459
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door hans van de mortel »

Komt onze democratie in het geding? - FVD Journaal #44
9 oktober 2020.Hahaha! Groot event op 31 oktober komt eraan. Idee is waarschijnlijk ontsproten aan de open-lucht-cinema's in de VS, waar je met je auto en daarin je geliefde of mede aanhanger van FVD op een groot terrein naar een mega scherm een speelfilm kunt zien. In dit geval naar een optreden van de FVD kopstukken.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Baudet in Energiedebat: Dit is waarom we niet zonder aardgas kunnen
Forum voor Democratie - 12 okt. 2020


Spoiler! :
Natuurlijke brandstoffen zoals aardgas blijven noodzakelijk. Het gasverbod van VVD en CDA is zinloos, peperduur en niet eens duurzaam. FVD wil ook volop voor kernenergie gaan, maar dat kan aardgas niet vervangen. Dat betoogt Thierry Baudet bij het energiedebat!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Brexit desastreus? Juist de EU is het probleem! - FVD Journaal #46
Forum voor Democratie - 16 okt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Wybren van Haga (FvD): “Van groepsimmuniteit naar groepsstupiditeit” (28-10-2020)
Wybren van Haga - 28 okt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Deze spoedwet bedreigt onze democratie! - FVD Journaal #47
30 okt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76710
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Forum voor Democratie kiest met top 10 voor loyaliteit en behoud

Forum voor Democratie kiest voor loyaliteit en behoud boven opschudding en vernieuwing. Dat valt op te maken uit de eerste tien namen die de partij zaterdagavond bekendmaakte.

„We hebben mensen nodig die de ervaring al hébben”, verklaarde FvD-Kamerlid Theo Hiddema tijdens de presentatie van de top-10 vanuit Ahoy in Rotterdam. Zelf blijft hij de nummer twee, achter lijsttrekker en boegbeeld Thierry Baudet, die met vuurwerk en windmachines het podium betrad. Daar waarschuwde hij zijn aanhang voor de ’ongekend ingrijpende maatregelen waarin we ons land nog meer gaan kwijtraken’.

In de strijd daartegen - het woord ’partijkartel’ viel niet eens - presenteerde Baudet zijn nieuwe lijst voor de Kamerverkiezingen. Met op nummer drie: Nicki Pouw-Verweij, arts en conservatief katholiek. Ze zit nu voor FvD in de Eerste Kamer.

’Anti-feminist’
Nieuw in de politiek, maar niet in de FvD-gelederen, is ’anti-feminist’ Eva Vlaardingenbroek, die haar promotie aan de Universiteit Leiden heeft opgegeven om de politiek in te gaan. Ze staat op plek 5.

Tijdens de presentatie onthulde FvD ook de verkiezingsslogan: Stem Nederland Terug. De onhulling vergde een handeling van de penningmeester Olaf Ephraim. De bedrijfseconoom staat zelf op plek zes. De ex-bankier is niet onomstreden; hij was volgens onderzoeksplatform Follow the Money betrokken bij frauduleuze aandelentransacties.

Terugkeer Eerdmans
En al laat FvD zich erop voorstaan een partij te zijn zonder beroepspolitici, op plek vier staat toch echt iemand die bijna zijn hele loopbaan in de politiek heeft doorgebracht: Joost Eerdmans. Hij was medewerker van het CDA, Kamerlid van de LPF, wethouder in Capelle en in Rotterdam, voor Leefbaar. Voor Eerdmans zou het Kamerlidmaatschap voor Forum voor Democratie zijn terugkeer betekenen in de landelijke politiek.

Nieuwkomer CDA werkte in Brabant samen met Forum: ’Ik snap Hugo’s uitspraken over Baudet’
Op nummer zeven Baudet-vertrouweling Freek Jansen, voorzitter van de jongerenvereniging. Na hem weer een bekende: de gewezen VVD’er Wybren van Haga, die na zijn royement bij de liberalen lid werd van FvD en met een gestolen zetel feitelijk fungeerde als derde Kamerlid voor Forum. Zoals hij het zelf verwoordde: „We hebben al een jaar aan elkaar gesnuffeld”, zei Van Haga tegen Baudet. Vanaf nu zal hij echt als derde FvD-Kamerlid opereren, zo beloofde hij. Zijn loyaliteit wordt beloond met een achtste plek op de lijst.

Boeren
Voor het boerengeluid is daar Jan Cees Vogelaar, broer van voormalig PvdA-minister Ella Vogelaar. De voormalig melkveehouder voerde met het Landbouw Collectief fel actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Om zijn intenties te onderstrepen, had hij zijn tractor meegenomen naar Ahoy.

Op de tiende plek ’een oude vriend’: Hans Smolders, voormalig LPF-Kamerlid, raadslid in Tilburg en sinds vorig jaar Statenlid voor FVD in Brabant. Bij de presentatie zei de voormalig ijshockey-international zich te willen inzetten voor ’een beter Nederland dat we niet gaan krijgen met de bestaande politiek’.

1.
Thierry Baudet

2.
T Hiddema

3.
Nicki Verweij

4.
Eerdmans

5.
Eva Vlaar

6.
Olaf Ephraïm

7.
Frederik Jansen

8.
Wybren van Haga

9.
Jan Cees Vogelaar

10.
Hans Smolders
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Baudet laat zien: Zó innig zijn het partijkartel en de NPO verstrengeld!
Forum voor Democratie - 4 nov. 2020Trump: Voorbij de Identiteitspolitiek - FVD Journaal #48
Forum voor Democratie - 5 nov. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76710
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Goed plan, alleen moet je dat niet hardop zeggen, want dan duiken de imams nog dieper het moeras in.
Hiddema: radicale moskeeën afluisteren

Bij verdenkingen van strafbare feiten zou er in radicale moskeeën afluisterapparatuur moeten komen. Dat zei Forum voor Democratie-Kamerlid Hiddema in het programma WNL op Zondag.

Volgens Hiddema zijn er strafrechtelijk "een heleboel dwangmiddelen" om criminele organisaties aan te pakken. Salafistische scholen en moskeeën zijn volgens hem crimineel, omdat ze haat en verdeeldheid zaaien. In een debat afgelopen donderdag in de Kamer zei hij al dat hij organisaties die haat zaaien wil aanpakken en noemde de optie van infiltratie. Volgens Forum is er onvoldoende werk gemaakt van opsporing.

Vrijheid van godsdienst
Oud-president van de Hoge Raad Geert Corstens zei in dezelfde uitzending van WNL dat eerst bewijs nodig is voordat dergelijke afluistermaatregelen genomen kunnen worden. Volgens hem kunnen organisaties waar criminele en strafbare activiteiten plaatsvinden via het civiele recht worden aangepakt. "Voor AIVD-maatregelen heb je eerst een aanknopingspunt nodig."

Terrorismedeskundige Jelle van Buuren laat een vergelijkbaar geluid horen: "Er is juridisch geen beletsel om afluisterapparatuur in een kerkgebouw of een moskee op te hangen. Maar in de praktijk zal er denk ik een extra grote drempel zijn omdat je hier ook te maken hebt met grondrechten als de vrijheid van vereniging en de vrijheid van godsdienst. Concreet moet er een hele concrete, stevige verdenking zijn. En ik begrijp dat het hier juist de bedoeling is om bewijzen te verzamelen, dus dat bijt elkaar nogal."

Wet aanpassen
De Tweede Kamer maakt zich al langer zorgen over salafisme. In het debat afgelopen donderdag zeiden meerdere partijen haat prediken te willen bestrijden. Zo zei de VVD dat haatpredikers uit de Europese Unie geweerd moeten worden, pleitte de PVV voor het sluiten van de grenzen, en zegt de PvdA dat organisaties die de rechtstaat niet accepteren verboden moeten worden. Voor scholen wil de ChristenUnie de wet aanpassen zodat de onderwijsinspectie ook bij informeel onderwijs kan ingrijpen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Forum voor Democratie pleit voor slimme heropening van de horeca

Forum voor Democratie · 03 november 2020

De afgelopen periode bleef het aantal coronabesmettingen stijgen. Het kabinet greep daarom landelijk keihard in. Opnieuw kreeg de horeca harde klappen. Aanvullend op de maatregelen die in september werden afgekondigd, moest de horeca vanaf 14 oktober 22:00 uur opnieuw haar deuren sluiten. Een maatregel met desastreuze gevolgen voor de horeca die economisch al zwaar onder druk staat. Gezien het geringe aantal besmettingen in de horeca zijn de maatregelen in de horeca disproportioneel. Om de horecabranche te kunnen laten overleven, is het dan ook noodzakelijk dat de financiële steunpakketten niet worden afgeschaald, maar worden versterkt en aangevuld. Sterker nog, op basis van het aantal besmettingen zou de horeca überhaupt niet gesloten hoeven zijn.

Disproportionele maatregelen
Het beperken van de sluitingstijden is volstrekt disproportioneel. Horecaondernemers en hun medewerkers volgen strenge protocollen en doen er dagelijks alles aan om hun gasten een veilige en gastvrije ervaring te bieden. Cijfers van het RIVM tonen aan dat slechts 2,6 procent van alle besmette personen te herleiden is naar de horeca. Het overgrote deel van de besmettingen vindt plaats in de privésfeer: 58,6 procent in de thuissituatie, 11,1 procent bij overige familiebezoeken en 12 procent in de werksituatie. Als je als overheid hierin niet kunt reguleren, dan is dat geen reden om extra maatregelen voor de horeca in te voeren. Volgens nota bene het RIVM zelf, is het gedrag van mensen en het draagvlak in de samenleving het grootste probleem. Het is geen oplossing om het aantal gasten te beperken of de eet- en drinkgelegenheden te sluiten. Het vertier zal zich hierdoor verplaatsen. We zagen de afgelopen periode dan ook meerdere incidenten in de vorm van illegale feesten, gezelschappen of samenkomsten na middernacht.

De horeca wordt keihard geraakt en er bestaan dan ook grote zorgen over het toekomstige horecalandschap; deze sluiting is voor veel horecaondernemers écht de genadeklap. 50 procent van de horecazaken zijn inmiddels technisch failliet. Dat er niet al veel meer faillissementen zijn geweest, heeft alles te maken met het feit dat schuldeisers nog niet (volledig) hun schuld opeisen. Ondernemers zitten nu echt in zwaar weer.

Er is becijferd dat horecaondernemers ongeveer 1,5 miljard euro aan NOW-steun hebben ontvangen. Maar horecaondernemers hebben gedurende de afgelopen zeven maanden zelf 3,5 miljard euro aan eigen spaargeld en eigen vermogen in hun bedrijf gestoken. Alles om de zaak overeind te houden en personeel in dienst te kunnen houden. Maar de rek is er bij vele bedrijven inmiddels uit. Er zijn al ondernemers die hun pensioenspaargeld nu inzetten om het hoofd boven water te houden.

Steunmaatregelen moeten per direct omhoog
De impact van de coronamaatregelen die op 28 september 2020 zijn afgekondigd, is voor de horeca al desastreus. En met een sluiting komt daar per twee weken een extra omzetverlies van ruim 1 miljard euro bij. Zoals het er nu voorstaat, is het omzetverlies voor de horeca over heel 2020 ruim 12 miljard euro. Wij zijn van mening dat met het aanscherpen van de coronamaatregelen – waarmee ondernemen in de horeca nagenoeg onmogelijk wordt - een afbouw van financiële steunmaatregelen absoluut onverantwoord is.

100% verplicht sluiten? 100% vaste lasten vergoeden!
De afgelopen weken is er ingezet op extra financiële steun en perspectief voor de horeca. Echter, wij zijn van mening dat als de horeca - zonder goede onderbouwing - wordt opgeofferd voor de volksgezondheid, de overheid ook de portemonnee moet trekken. De horeca voor 100% sluiten? Dan moet daar een tegemoetkoming van 100% in de vaste lasten tegenover staan.

Concluderend
In de aanvullende steunmaatregelen zien wij een deel van de door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ingebrachte punten uit het KHN-noodplan terug. Maar daarmee is lang niet alles ondervangen. KHN is van mening dat met het aanscherpen van de coronamaatregelen – waarmee ondernemen in de horeca nóg moeilijker wordt - een afbouw van financiële steunmaatregelen absoluut onverantwoord is. Wat is er nodig om de horeca perspectief te bieden:
  • De toegangsdrempel voor het omzetverlies voor de TVL moet niet omhoog. De TVL-vergoeding moet naar 100 procent. Zonder een maximum.
  • De NOW-vergoeding moet weer terug naar maximaal 90% (in het derde steunpakket gaat dat naar 80%). Overigens is het voor de horecasector feitelijk nooit 90% geweest, maar eerder 60-65%.
  • Ontslagen worden onvermijdelijk. Voorkomen moet worden dat werkgevers die het al zwaar genoeg hebben ook nog eens verplichte transitievergoedingen moeten betalen. Die transitievergoedingen moeten direct worden vergoed aan werknemers via het UWV.
https://www.fvd.nl/fvd-pleit-voor-slimm ... source=fvd
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Regering weigert medewerking terugkeer Syriërs - Binnenhof Report met Thierry Baudet (FvD)
Ongehoord Nederland - 11 nov. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Via de mail...
Dit was de week van FVD:

Zó kunnen we radicale islamitische organisaties verbieden
Naar aanleiding van de islamitische terreuraanslagen in Frankrijk en Oostenrijk sprak Theo Hiddema de Tweede Kamer toe. Hij wees zijn ambtgenoten de weg naar een Nederland zonder islamitisch extremisme: er zijn namelijk tal van juridische mogelijkheden om moslimextremisme in de kiem te smoren. Dat hier geen gebruik van wordt gemaakt is een kwestie van politieke onwil.

Recordaantal FVD-moties aangenomen
In de Tweede Kamer is deze week door onze driemansfractie succes geboekt: maar liefst zes FVD-moties zijn aangenomen. Zo riep FVD de regering op om niet akkoord te gaan met het EU-voorstel om encryptie van online berichten - bijvoorbeeld op WhatsApp - te verbieden, een belangrijke waarborg voor onze privacy. Verder heeft FVD de Kamer ervan overtuigd in ieder geval niet akkoord te gaan met de clausule uit het EU-migratiepact die voorschrijft dat NGO-pendeldiensten op de Middellandse Zee gefaciliteerd moeten worden. Uiteraard blijft FVD strijden om ook de rest van het desastreuze migratiepact van tafel te krijgen.

Dit is hoe FVD de wooncrisis wil oplossen
Thierry Baudet sprak deze week in de Tweede Kamer over de werkelijke oorzaak van het woningtekort: eindeloze bevolkingsgroei door massale immigratie. Zelfs als we om de beperkende klimaat- en stikstofregels van de VVD heen weten te werken, en eindelijk gaan bouwen, zélfs dan blijft het dweilen met de kraan open. We kunnen niet heel de wereld huisvesten - als we het woningtekort willen oplossen moeten we paal en perk stellen aan de massale immigratie.

Een schrijnend voorbeeld dat de Provinciale Statenfractie van FVD in Zuid-Holland deze week aan het licht bracht, bevestigt deze analyse: van de 112 nieuwe woningen die er de afgelopen 2,5 jaar in Zoetermeer gebouwd zijn, gingen er slechts 3 naar Nederlanders.
Bekijk deze video voor onze analyse van de oorzaken en oplossingen voor het woningtekort!

Meld u aan als vrijwilliger voor onze campagne!
De campagne is begonnen - er zijn nog maar 121 dagen te gaan tot de verkiezingen! Wilt u meehelpen met de campagne die de Nederlandse politiek voorgoed gaat veranderen? Meld u aan en draag uw steentje bij door samen met duizenden andere FVD-vrijwilligers posters te plakken, te flyeren, kranten rond te brengen of te assisteren op FVD-marktkramen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76710
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Thierry Baudet wordt niet vervolgd om ’treintweet’ over Marokkanen

AMSTERDAM - Kamerlid Thierry Baudet wordt niet vervolgd vanwege zijn ’treintweet’. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam besloten na het beoordelen van aangiftes tegen hem wegens discriminatie.

Op 31 januari van dit jaar twitterde de politiek leider van Forum voor Democratie dat vriendinnen van hem waren lastiggevallen door vier Marokkanen in een trein. Vervolgens riep hij in de tweet ook op om het land te redden en op Forum voor Democratie te stemmen. Het bleek naderhand om NS-medewerkers en een agent in burger te gaan die kaartjes controleerden. Er werd vier keer aangifte tegen Baudet gedaan. Het OM noemt de tweet niet strafbaar.

Baudet: verwijt van racisme na omstreden tweet is absurd
Het OM laat woensdag weten zorgvuldig de criteria van de Hoge Raad ten aanzien van groepsbelediging te hebben bestudeerd. „Op basis daarvan is het OM van mening dat de tweet inhoudelijk onvoldoende concreet is om te kunnen oordelen dat er een negatieve conclusie over Marokkanen als groep wegens hun ras wordt getrokken.”

Ook vindt het OM dat de tweet in strafrechtelijke zin niet de grenzen overschrijdt van wat een politicus moet kunnen zeggen in een maatschappelijk of politiek debat. De tweet leidde tot veel commotie. Baudet reageerde zelf door te zeggen dat hij „te snel en te stevig” had getweet. Excuses maakte hij niet voor zijn opmerkingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Samen de Kamer in! - FVD Journaal #49
Forum voor Democratie - 13 nov. 2020Frentrop vs de hele Eerste Kamer: Dit klimaatbeleid is zó slecht voor Nederland!
Forum voor Democratie - 17 nov. 2020


Spoiler! :
Groene en linkse partijen proberen elkaar af te troeven in het aanscherpen van klimaatdoelen. Paul Frentrop heeft daar geen goed woord voor over!
EU wil EU-pact voor einde 2020, maar Kamer wil pas in 2021 debatteren
Forum voor Democratie - 17 nov. 2020


Spoiler! :
FVD kreeg een meerderheid voor een debat over het EU-Immigratiepact. Nu weigeren VVD en CDA opeens een debat, terwijl de EU het pact voor het einde van 2020 wil invoeren. Gaan we dat gewoon laten gebeuren?!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Bestuur FvD-jongeren gaat antisemitische berichten door leden onderzoeken

22 november 2020 01:36

Het bestuur van de jongeren van Forum voor Democratie (JFVD) laat onderzoek doen naar aanleiding van leden die zich antisemitisch en homofoob zouden hebben geuit op appgroepen en nazisympathieën zouden hebben. Het bestuur heeft de betrokken leden uit hun functies ontheven "in het belang van de partij", meldt JFVD zaterdagavond in een verklaring.

Het Parool meldde zaterdag over screenshots te beschikken van appgroepen en berichten op een Instagramaccount waaruit de antisemitische en homofobe uitspraken blijken. Ook heeft de krant gesprekken met anonieme bronnen gevoerd.

Het JFVD-bestuur zegt geschrokken te zijn van het bericht en uitgebreid gesproken te hebben met de betrokkenen. Die hebben de beschuldigingen verworpen en afstand hebben genomen van de aantijgingen. Ze stellen dat de citaten uit de context zijn gehaald.

"Ik wil benadrukken dat racistisch en antisemitisch gedachtegoed geen plaats heeft in onze vereniging. We staan achter het verkiezingsprogramma van FVD en dus niet achter de zaken waarmee we nu in verband worden gebracht", aldus JFVD-voorzitter Freek Jansen.

In mei royeerde de politieke partij nog drie leden om "onacceptabele uitlatingen", maar volgens de krant zouden ook vijf klokkenluiders gesommeerd zijn om te vertrekken doordat ze de reputatie van de partij schade hadden berokkend.

Het bestuur heeft Paul Cliteur, Olaf Ephraim en Wybren van Haga gevraagd een onderzoek te starten "om te kijken hoe dit in de toekomst beter kan worden voorkomen".

https://www.nu.nl/politiek/6092038/best ... oeken.html
Afbeelding

Dus citaten uit context...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 42013
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Annabel Nanninga
@ANanninga
·
1h
Nee, too little, too late. Onacceptabel dat mensen met dit soort denkbeelden in onze partij zitten en dat daar niet meteen keihard tegen wordt opgetreden. Ik sta hier volstrekt niet achter, en verwacht een volledige sanering van de JFVD.
https://twitter.com/ANanninga/status/13 ... 173%7Ctwgr

Annabel Nanninga gooit bom op FvD-bierkelder


Daar is dan eindelijk die coup

Wat door partijleider Baudet een “uitstekend optreden“ van de jonge stormtroepen werd genoemd, is voor FvD-senator, provinciaal statenlid Noord-Holland en gemeenteraadslid te Amsterdam Annabel Nanninga “too little, too late” en “onacceptabel”. In een precisietweet gooit ze een bom op de boreale bierkelderpubers van Baudet. Ze heeft militaire steun, want ze krijgt meteen bijval van mede-senator en brigade-generaal b.d. Toine Beukering. Ze heeft ook Europese steun want EU-fractieleider Derk-Jan Eppink heeft haar statement ook gedeeld, en Rob Roos heeft zijn eigen verklaring getwitterd: ook hij wil JFvD helemaal platgooien en opnieuw opbouwen.

Onze verwachting is dat er meer FvD’ers zullen volgen (we kijken vooral richting de provinciale fracties), omdat de spanningen intern over Freek Jansen, de bestuurstop van JFvD, het royeren van klokkenluiders en de prominent presente Derde Rijk-verheerlijking binnen JFvD al veel langer bij steeds meer mensen dwars zit. En nu is er een Churchill opgestaan. Wij hadden niet anders verwacht van Us Annabel, maar ook Baudet zei het zelf al bij haar bekendmaking als kandidaat voor FvD in 2017: “Ze heeft een zeer scherp oog voor wat er misgaat in Nederland en hoe het beter kan en moet.” Voilà.
UPDATE: Daar zijn de eersten al. Fractievoorzitter Flevoland Gert Jan-Ransijn gebruikt ook het woord “sanering” voor de zuivering van JFvD, evenals Maarten Goudzwaard in Friesland.
UPDATE: Statenlid Zeeland Eelco van Hoecke en Statenlid Utrecht Yael Potjer zijn het ‘helemaal eens’. Het wordt nu wel heel lastig voor de partijtop/het partijbestuur om nog langer te doen of er niks aan de hand is in de jongerenstormabteiling.
UPDATE: Raadslid en allround good guy Kevin Krueger wil ‘keihard optreden en opdoeken’ jegens JFvD.
UPDATE: Omdat het van verschillende kanten tot ons komt nadat GS zijn naam onthulde, schrijven we het hier toch ff op: Ruben Hermse, één van de naziverheerlijkers uit de JFvD, zou niet alleen tot coördinator JFvD Zuid-Holland zijn gepromoveerd na zijn SS-citaten, maar ook recent fractiemedewerker van de TK-fractie geworden zijn.
UPDATE: FvD-senator Bob van Pareren ook achter Annabel. Er is echt een heel flink schaap over de dam gegaan.
UPDATE: Fractieleider Overijssel Johan Almekinders ook achter Bel.
UPDATE: Hele fractie Utrecht op het invasiestrand geland.
UPDATE: EU fractiemedewerker Maykel Darricarrere meldt zich als boordschutter voor Bel.
UPDATE: Vice-fractievoorzitter FvD Overijssel Frederik Tattersall is de eerste die het hardop zegt: Freek Jansen moet van de landelijke kieslijst.
UPDATE: Duo-raadslid (020) Adrien de Boer wil “extremistische, fascistoïde en antisemitische types” uit zijn partij schoonschipperen.
FvD Europarlementariër ook voor ausradieren JFvD:
Rob Roos
@Rob_Roos
·
1h
Ik ben wars van alle vormen van racisme en antisemitisme. Persoonlijk had ik liever gezien dat we in één keer echt schoon schip hadden gemaakt en de JFVD hadden opgedoekt. Jongeren afdeling opnieuw opzetten. Zoals de Zweden Democraten dat ooit hebben gedaan. Kan nog.
https://twitter.com/Rob_Roos/status/133 ... 857%7Ctwgr
https://www.geenstijl.nl/5156438/annabel-macht-frei/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 42013
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Afbeelding

De dag is nog net voorbij. Misschien vanavond nog meer over de kwestie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Maarten
Berichten: 633
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Maarten »

Dit soort zaken doet een partij natuurlijk weinig goed..

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

FvD (JFVD) onterecht onder vuur

Door Ton Nijhof • 22 november 2020

Afbeelding

De jongerenorganisatie van het FvD (JFVD) ligt vol in de vuurlinie van zowel vriend als vijand. Naar verluidt hebben enkele jongeren binnen de partij een vorm van nazisme in hun tweets laten doorschemeren, waarop iedereen het aantal ‘clicks’ op de diverse social media tot recordhoogtes liet stijgen. De vraag wie daar precies belang bij hebben blijft vooralsnog achterwege.

Wie de bewijzen zoekt voor het ‘rechtsradicalisme’ binnen de JFVD moet overigens nog flink zoeken, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat de vangst toch wel erg magertjes is. De grootste vangst is dat iemand – een lid van de JFVD kennelijk – op twitter schreef dat ‘de nazi’s wel een uitstekend economisch model hanteerden’. Op het eerste oog is dat inderdaad een nazistische scheet van kloek formaat, maar als we wat verder kijken dan zien we dat de jongeling er niet eens zover naast zit.

Nazi-economie
Het toenmalige ‘Sofortprogramm’ van de nazi’s adviseerde onder meer rechtstreekse banenschepping, nationalisering van de financiële sector en monopolies en autarkie. Een boodschap die ingang vond bij de miljoenen werkloze Duitsers en de middenklasse die hun lonen zagen dalen onder druk van het grote ‘reserveleger van werklozen’. De grootschalige werkloosheid hielp Hitler enorm bij zijn electorale successen. De Duitse economisch historicus Christian Stogbauer laat op basis van regionale gegevens over werkloosheid en nazi-aanhang zien dat voor elk procentpunt werkloosheid de nazi’s 0,79 procent meer stemmen kregen. De nazi’s kwamen in 1933 aan de macht, Duitsland had toen amper een leger en in 1939 één van de sterkste legers ter wereld op dat moment. En dat laatste; dat hebben we geweten. Kortom: de economie van de nazi’s stak nog wel redelijk in elkaar – wat ze ermee deden was natuurlijk ronduit afschuwelijk.

Den Uyl
Joop den Uyl koesterde als middelbare scholier sympathie voor rechts nationalistische denkbeelden. Ook had hij in die tijd, midden jaren dertig, bewondering en waardering voor Hitler-Duitsland. Mag een jongeman die mening hebben? Allicht wel en dagblad Trouw verklaarde de voorkeur van Den Uyl als: ‘Jonge, naïeve en wereldvreemde Joop doorzag Hitler niet’. Dat milde oordeel valt de jongelui van JFVD kennelijk nog niet ten deel: zou dat soms aan de kleur van de partij liggen?

Als Hitler ooit heeft beweerd tijdens zijn galspuwende schreeuwsessies dat 1 plus 1 het getal 2 oplevert, dan is een herhaling van die frase kennelijk al aanleiding om te veronderstellen dat dit een nazistische manier van optellen is... Het zal best dat de jongeren soms doorslaan in hun jeugdige enthousiasme; als ze nog niet beter kunnen moet je ze opleiden en als ze niet willen dan corrigeer je ze of stuurt ze weg. Maar om ze mentaal helemaal naar de bliksem te helpen; dat gaat te ver. Kijk dan ook naar GroenLinks en de PvdA of VVD met eenzelfde bril.

GL, PvdA & VVD
GroenLinks heeft het intussen maar mooi gemakkelijk: de partij zet een aanhangster van de moslimbroederschap op een mogelijk verkiesbare plaats en terwijl de pers zich over de volle breedte op de FvD stort, zitten we straks met de radicale islam in de Kamer. En geen haan die ernaar kraait want de pers heeft even andere prioriteiten. PvdA leider Asscher heeft het ook gemakkelijk: hij moet morgen (23-11) voor de enquêtecommissie verschijnen over zijn (inmiddels bedenkelijke-) rol als minister van Sociale Zaken tijdens de opzet van wat nu de ‘toeslagenaffaire’ is gaan heten. Hij staat inmiddels ook keurig uit de wind en kan straks met een uitgestreken gezicht weer rozen uitdelen onder de ‘deplorables’. GroenLinks en de PvdA hebben er dus een enorm electoraal belang bij om het FvD-vuur zo hoog mogelijk op te stoken. Vlak de VVD ook niet uit. De partij is inmiddels tot voorbij het midden naar links opgeschoven en heeft in tien jaar tijd een enorme ravage aangericht die vergelijkingen met het Duitsland van de jaren ’20 van de vorige eeuw oproept. (de tweet van die JFVD jongeman was misschien zo slecht nog niet...) Die positie doet het nu in de peilingen goed, echter mits... rechtse concurrenten continue van ‘schandaal’ naar ‘schandaal’ worden geleid.

Wie een verklaring wil hebben voor de plotselinge belangstelling in de pers en op social media voor de jongeren van de FvD, kan misschien beter eerst kijken welke partijen er belang bij hebben. Naarmate de verkiezingen naderen, worden die belangen steeds groter. Intern gerommel binnen rechts-conservatieve partijen hebben altijd belangstelling van de oligopolistisch georganiseerde pers en dienen alleen de belangen van politieke partijen die garant staan voor de winst van hun bedrijven. Zie Janmaat, zie Fortuyn, zie Wilders en nu Baudet. Janmaat werd bijkans in brand gestoken, Fortuyn vermoord, Wilders moet continue bewaakt worden en Baudet inmiddels ook regelmatig. De rest van de politici kan gewoon op de fiets naar het werk.

Tuchtigt hen
Voordelen zijn er ook volgens het boek ‘Spreuken’(13:24) “Wie zijn zoon de stok onthoudt, haat hem. Wie hem liefheeft, tuchtigt hem.” Kortom: een flink pak rammel zal de JFVD beslist goed doen, maar in de pers of op social media hoeven ze zeker niet gevierendeeld te worden. Dan hadden ze dat met Joop de Uyl ook wel gedaan... Of toch niet?

https://sta-pal.nl/2020/11/fvd-jfvd-ont ... nder-vuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 42013
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Kan je in deze tijd nog wel een politieke partij oprichten die leden heeft?
Ik denk van niet want het ledenbestand zal allerlei querulanten, baantjesjagers, machtwellustelingen, linksen met een roeping, fascisten idem en ook de socialistische tak "de nationale socialisten" gaan bevatten.
Dus krijg je leden wiens roeping het is om de partij om zeep te helpen.
Scheuring dreigt bij FVD: Baudet en prominenten botsen over aanpak radicale jongeren
[...]
Het gerommel binnen de JFVD vormt een direct probleem voor de stabiliteit van FVD. Dat komt door Freek Jansen, nummer 7 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Hij is voorzitter van de JFVD en verantwoordelijk voor de aanpak van radicaliteit binnen de jongerenvereniging, waarin hij niet is geslaagd. Eerder kwam hij in opspraak, omdat hij de Holocaust zou hebben gerelativeerd. De oplossing lijkt simpel: haal Jansen van de kandidatenlijst en saneer de jongerenpartij.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jansen is de rechterhand en boezemvriend van Thierry Baudet. Hij zou hebben meegeschreven aan speeches van Baudet, zoals die in 2019 na de winst bij de Provinciale Statenverkiezingen over de Uil van Minerva. ‘Als Freek Jansen weg moet, ben ik ook weg,’ zou Baudet volgens NRC dit weekeinde tegen leden hebben gezegd. Daarmee staat de toekomst van FVD op het spel.
https://www.ewmagazine.nl/nederland/ach ... en-789672/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76710
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Baudet stopt als lijsttrekker FVD

Thierry Baudet is niet langer lijstrekker voor Forum voor Democratie voor de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend jaar. Dat zegt hij in een filmpje op Twitter. Hij geeft zijn positie als nummer-1 op de kandidatenlijst op.

Aanleiding is de scheuring in de partij om nazi-sympathieën in de jongerentak van Forum voor Democratie. Een groot aantal partijprominenten en volksvertegenwoordigers, onder wie senator Annabel Nanninga en europarlementariër Rob Roos, vindt dat Baudet die crisis niet hard genoeg de kop in drukt en heeft geen vertrouwen in het onderzoek naar de kwestie. Zij hebben openlijk hun ongenoegen geuit. Dat steekt Baudet, die weigert bij voorbaat zijn steun op te geven aan de leider van de jongerentak Freek Jansen, een zielsverwant van Baudet die nummer 7 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer staat.

Baudet zegt de „ultieme politieke consequentie” te willen verbinden aan de ophef die is ontstaan rondom JFvD. Hij spreekt van ’trial by media’, verwijzend naar eerdere berichtgeving over het antisemitisme binnen JFvD. „Ik zie dat er nu binnen de partij allerlei mensen zijn die op basis van die berichten in de media, niet het onderzoek willlen afwachten dat een lid van de Eerste Kamer, een lid van de Tweede Kamer en een lid van het partijbestuur om te kijken, wat is er nou aan de hand?” zegt Baudet. „We dreigen nu op een punt te komen als partij om daarop vooruit te gaan lopen en mensen al voor de bus te gooien voordat we weten wat er is gebeurd. Ik kan me niet verenigen met de situatie waarin trial by media de manier wordt waarop wij omgaan met mensen in onze partij.”

Een woordvoerder van de partij laat weten dat Baudet wel gewoon aanblijft als partijvoorzitter. Ook maakt hij zijn termijn in de Kamer af, en wil hij graag lijstduwer worden voor de partij. Dat Baudet na de verkiezingen ook daadwerkelijk uit de Kamer vertrekt, staat daarom niet per definitie vast. Mocht de politicus een groot aantal voorkeursstemmen binnenhalen, kan hij zich op die manier alsnog invechten in het parlement.

Eerder werd op stel en sprong een crisisberaad ingelast op maandagavond omdat de top-5 van Forum voor Democratie eisten dat Freek Jansen, JFvD-voorzitter en nummer-7 op de kieslijst, het veld zou ruimen. Of dat laatste ook gaat gebeuren, is nog niet bekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76710
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Geert Wilders steekt Baudet een riem onder zijn hart. Wat lief.

Geert schrijft:
Heel veel sterkte Thierry. Ik mag je zeer. Je hebt lef en dat kunnen er maar weinig zeggen. Hou je taai en blijf altijd knokken voor een beter Nederland!
En Freek Jansen heeft zijn positie als kandidaat-Kamerlid teruggeven. Vanavond gaat crisisoverleg bij FvD door op andere locatie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie