Wij hebben een demissionair kabinet.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Nou, dat begint goed. Kennelijk mag je als kleine partij alleen meepraten over de formatie als je de motie voor het aanstellen van Remkes als informateur hebt gesteund.
Remkes praat woensdag met kleine partijen over gedoogsteun

Informateur Johan Remkes praat woensdag met andere partijen dan de zes die de afgelopen periode aan tafel zaten. Ingewijden rondom de formatie zeggen dat Remkes waarschijnlijk gaat praten met de partijen die de motie voor zijn benoeming als informateur ondersteunden. Dat zijn JA21, Volt, Groep Van Haga, de SGP en Fractie Den Haan. Het is nog niet definitief besloten dat zij worden uitgenodigd.

De informateur gaat onderzoeken of er verder in de Tweede Kamer steun is voor een mogelijke gedoogconstructie uit een combinatie van VVD, D66 en het CDA. Vorige week sprak hij al met die partijen en ook met de ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA. De linkse partijen gaven de informateur al te kennen geen gedoogsteun te geven aan een minderheidskabinet.

Formatiegesprekken zijn eerder deze week om conflicterende agenda's niet mogelijk. Of dit met Remkes' werkzaamheden als gouverneur in Limburg te maken heeft, is niet bekend.

Remkes zei vorige week dat succes niet gegarandeerd is in deze formatie. Hij vindt dat partijen moeten stoppen met elkaar uit te sluiten. "Als de houding zo blijft, dan ben ik er snel klaar mee." Bronnen zeggen dat D66 niet zit te wachten op een minderheidscoalitie met VVD én het CDA. Eerder sloten VVD en CDA al samenwerking met zowel GroenLinks als de PvdA uit.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7224
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
di sep 14, 2021 12:46 am
Nou, dat begint goed. Kennelijk mag je als kleine partij alleen meepraten over de formatie als je de motie voor het aanstellen van Remkes als informateur hebt gesteund.
Dat narcistische trekje zou al meer dan genoeg reden moeten zijn deze informateur ogenblikkelijk te vervangen. Maar degene die dat zou moeten doen heeft helemaal geen belang bij een snelle regeringsvorming. Demissionair betekent tegenwoordig namelijk soeverein.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Ik hoor Carolien van der Plas (BBB) van verre al roepen voor een debat.
Zojuist heeft @lientje1967 een debat aangevraagd over deze brief, de genoemde niet-openbare notitie en alle studies die bij en buiten het ministerie op tafel liggen om onder het mom stikstofaanpak de boeren uit Nederland te verdrijven.
Landsadvocaat pleit voor afpakken vergunningen boeren: ’Het is onontkoombaar’

Naast het gedwongen uitkopen van boeren moeten de vergunningen van veehouders die nabij natuurgebieden voor veel stikstofneerslag zorgen worden afgepakt. Dat staat in een uitlekt advies van landsadvocaat Pels Rijcken. Boerenorganisatie LTO Nederland is ziedend en wil dat het plan de prullenbak in gaat.

Eerdere plannen van het demissionaire kabinet om boeren als gevolg van de stikstofcrisis vrijwillig uit te kopen, gaan volgens landsadvocaat mr. Hans Besselink niet ver genoeg. De juridisch adviseur van de overheid stelt dat het ’onontkoombaar is’ om ’ook al direct in te zetten op niet-vrijwillige beëindiging’ van boerenbedrijven nabij kwetsbare natuurgebieden.

In een advies dat op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig is en in handen is van De Telegraaf staat dat het kabinet een ’systeemaanpak’ overweegt. Naast inzet op het verminderen van stikstof wordt hierin ingezet op ’extensivering van de landbouw rond Natura 2000-gebieden en in veenweidegebieden’.

Intrekking vergunningen
Het ministerie hield tot op heden in veel gevallen vast aan vrijwillige uitkoop van boeren. Maar volgens de landsadvocaat is dat onvoldoende. „Vanzelfsprekend zullen piekbelasters bij voorkeur minnelijk moeten worden verworven, maar het (vooralsnog) louter inzetten op een dergelijke minnelijke verwerving, zal niet tot het noodzakelijke spoedige resultaat kunnen leiden, op de locaties die er het meest toe doen”, staat in het uitgelekte juridische advies.

„Naar mijn mening is het dan ook onontkoombaar op ook al direct in te zetten op niet-vrijwillige beëindiging van piekbelasters. Weliswaar zal ook onteigening niet tot een snel resultaat kunnen leiden, maar intrekking van vergunningen kan dat wél.”

Natuurdoeleinden
Wie dacht dat grote bouw- en infrastructurele projecten daarmee van het slot van afgehaald kunnen worden, heeft het mis. „Ter vermijding van misverstanden merk ik daarbij op dat dit snelle effectieve resultaat noodzakelijk is voor natuurdoeleinden, maar niet op zichzelf reeds leidt tot meer ruimte voor economische ontwikkelingen.”

LTO Nederland, de belangenbehartigers van de boeren en tuinders, noemt het dreigende intrekken van vergunningen ’schandalig’. „Wij accepteren dit onder geen beding. Wat ons betreft gaat dit scenario direct de prullenbak in. We vragen de minister dan ook om dit onzalige scenario in te trekken. Als LTO vragen we alle partijen in de Tweede Kamer om hetzelfde verzoek aan de minister te doen”, zegt voorzitter Sjaak van der Tak.

Hij stelt dat het intrekken van vergunningen geen oplossing is voor de stikstofcrisis en wil alle scenario’s van het kabinet op tafel hebben. Eerder lekte al uit dat de kosten voor het uitkopen en mogelijk onteigenen van boeren zijn geraamd op 17 miljard euro.

„Het is nu tijd voor eerlijkheid, transparantie en respect voor boer en burger. Maar de precedentwerking van deze stap is ongekend; dit werkt door naar alle ondernemers in Nederland. LTO Nederland zal samen met alle boeren in Nederland juridisch alles uit de kast halen om deze schending van rechten aan te vechten.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Boeren woest over plan intrekken vergunningen: ’Dit kabinet is volledig van het padje’

Een lach en een traan. Dat geldt dinsdag voor de veehouderij in Nederland. Blijdschap dat eindelijk de klimaatkansen van de veestapel worden erkend. Maar boosheid overheerst. Woest zijn boeren over het voorstel van de landsadvocaat om desnoods vergunningen van boeren rond kwetsbare natuur in te trekken.

Klimaatimpact Nederlandse veestapel fors overschat’
Spoiler! :
De koe mag definitief uit de verdachtenbank. Ja, haar opgeboerde methaan heeft een klimaatinvloed, maar veel minder dan tot nu toe werd aangenomen. Het nieuwe IPCC-rapport erkent dat nieuwe inzicht. „Dit is een zeldzaam stukje goed nieuws”, stelt professor Myles Allen uit Oxford. Het is zelfs met een gelijkblijvende veestapel mogelijk om voor verkoeling van het klimaat te zorgen, in plaats van opwarming.

De klimaatimpact van Nederlandse koeien is jarenlang overschat. De melkveehouderij heeft wel invloed, maar die is drie tot vier keer kleiner dan gedacht. En omdat het aantal runderen in Nederland sinds 1980 met een kwart is gedaald, heeft onze krimpende veestapel waarschijnlijk zelfs gezorgd voor enige klimaatverkoeling. Dat blijkt uit een nieuwe rekenmethode voor het broeikasgas methaan, die in het laatste rapport van het klimaatpanel IPCC wordt omarmd.

„Dit is een zeldzaam stukje goed nieuws voor zowel boeren als klimaatbeleidsmakers, want het betekent dat we de veehouderij niet moeten zien als bedreiging, maar als kans”, verklaart Myles Allen, professor Geosysteem Wetenschappen aan de Universiteit van Oxford, tegenover De Telegraaf. Hij is één van de bedenkers van de nieuwe rekensystematiek.

Broeikasgas
Tot voor kort werden CO2 en methaan in het klimaatdebat op een hoop gegooid. Men nam voetstoots aan dat methaan een 28 keer zo sterk broeikasgas is. Dat deed koeien en andere herkauwers, die het stofje opboeren, in de verdachtenbank belanden. Het overtuigde vegetariërs er zelfs van dat ’vleesverlaten’ de best mogelijke klimaatkeus is. Maar die cijfers én die redenering zijn ’hoogst arbitrair’, aldus professor Allen.

Zijn onderzoeksteam in Oxford, maar ook de Duitse wetenschapper Frank Mitloehner, wijzen erop dat methaan al binnen twaalf jaar afbreekt in de atmosfeer. Elk molecuul CO2 daarentegen blijft duizend jaar hangen. Mitloehner: „Het is alsof je voor een lening naar de bank stapt en zegt: ’We rekenen alleen met mijn inkomsten, niet met mijn uitgaven’.”

De veehouderij heeft nog een troef: de korte koolstofcyclus. Runderen boeren methaan op, dat wordt in de lucht afgebroken tot onder meer CO2, via fotosynthese wordt dat opgenomen door grassen, en dat vreten de koeien weer op. Kortom, de klimaatimpact van methaan is kortdurend, en in de veehouderij is in principe een gesloten, klimaatneutrale cirkel mogelijk.

Eénrichtingsverkeer
„Deze korte cyclus is volstrekt anders dan kerosine verbranden met een vliegtuig. Want die fossiele brandstof komt als CO2 in de atmosfeer. Als éénrichtingsverkeer”, zegt Mitloehner, van de Californische universiteit UC Davis. Hij sprak onlangs op een Gelderse bijeenkomst van Farmers Defence Force. „Een gelijkblijvende of afnemende veestapel zorgt niet voor extra opwarming.”

Hoofdstuk 7 van IPCC-rapport AR6 ’The Physical Science Base’, dat begin augustus uitkwam, stelt: het effect van constante methaanemissies is met een factor drie tot vier overschat, het effect van groeiende methaanemissies is met een factor vier tot vijf onderschat. Groeiende veestapels zijn dus wél een probleem. Maar in Nederland daalde het aantal runderen juist, van 5,2 miljoen dieren in 1980 tot 3,8 miljoen nu.

„Het is tegenwoordig een combinatie van schaliegaswinning, het boren naar gas in gesteentes, en de groei van de veestapel in Azië, Afrika en Latijns-Amerika die de methaanuitstoot doen stijgen”, zegt Theun Vellinga, onderzoeker milieu en veehouderij aan Wageningen University. „De groeiende bevolking en rijkere middenklasse zet daar meer zuivel en vlees op tafel.”

Opwarming
Vellinga beschrijft het verschil tussen CO2 en methaan beeldend: „Beide leggen als het ware een deken rond de aarde, die zorgt voor opwarming. De CO2-deken groeit of, zelfs als we stoppen met emissies, blijft nog heel lang even dik. De deken van methaan daarentegen wordt snel dunner, zodra we die uitstoot weten te verminderen.”

De ’absolute prioriteit’ voor beperking van de methaanuitstoot ligt volgens professor Allen bij de fossiele industrie. „Oliebedrijven die nog aardgas (methaan) laten lekken naar de atmosfeer zijn volstrekt onverantwoordelijk bezig.”

Ook de veehouderij heeft een rol. Allen roept beleidsmakers in Brussel en Den Haag op de nieuwe inzichten te accepteren. Vervolgens zou Brussel boeren kunnen belonen voor het verkleinen van hun veestapel, omdat dat voor verkoeling zorgt. „Het is niet alleen goede wetenschap, maar ook slimme politiek.”

Atmosfeer
Maar zelfs een gelijkblijvende veestapel kan zorgen voor verkoeling van het klimaat. Als je maar zorgt dat de uitstoot van methaan afneemt. In Californië lukte het om met dezelfde veestapel in drie jaar de methaanuitstoot met een kwart te verlagen. In Nederland ziet Vellinga ook kansen. Zoals het aandeel snijmaïs verhogen ten koste van gras, oliën van raap en zonnebloem toevoegen, en een nieuw supplement Bovaer, dat DSM heeft ontwikkeld, aan herkauwers geven.

En dan is er uiteraard de consument. „Een groeiende vlees- en zuivelconsumptie is duidelijk niet verenigbaar met een stabiel klimaat”, formuleert Allen. Ook Vellinga meent dat rijke landen minder dierlijke eiwitten kunnen consumeren, als andere landen hun consumptie uitbreiden.

„Maar dit is géén argument om de veehouderij volledig af te schaffen”, stelt de Oxford-geleerde. Het belangrijkste dat mensen volgens hem kunnen doen, is hun CO2-uitstoot verminderen. Door minder te vliegen bijvoorbeeld.

„Veganist worden is niet ’het belangrijkste dat je kunt doen’ om het klimaat te redden.”
„De overheid maakt zich volstrekt belachelijk”, foetert Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force, de organisatie die al menig agrarische verzetsactie heeft georganiseerd. „Het is elke keer hetzelfde opzetje. Want ik geloof niet dat de landsadvocaat dit zelf heeft verzonnen. Den Haag laat zo’n plannetje expres uitlekken om te peilen hoe het valt.” Niet goed, aldus FDF.

Om stikstofruimte te creëren voor de bouw is vrijwillige opkoop van boerderijen en zelfs het gedwongen onteigenen van boeren niet genoeg, stelt landsadvocaat Pels Rijcken in een advies dat dinsdag bekend is geworden. Onteigening duurt te lang. Alleen het gedwongen intrekken van vergunningen kan piekbelasters rond Natura2000-gebieden direct verplichten te stoppen.

Onherroepelijke vergunningen invorderen staat echter haaks op de rechtsstaat, meent Keimpema. „Dit maakt de overheid volledig onbetrouwbaar. Ze wil Tata Steel zolang mogelijk openhouden, ondanks alle ongezonde effecten. Omdat daar enkele duizenden mensen werken. Maar de landbouw, waar honderdduizenden mensen hun geld verdienen, wordt zo aan de kant gezet. Dit demissionaire kabinet is volledig van het padje.”

’Schandalig’
Ook LTO Nederland is ziedend en noemt het dreigende intrekken van vergunningen ’schandalig’. „Wij accepteren dit onder geen beding. Wat ons betreft gaat dit scenario direct de prullenbak in. We vragen de minister dan ook om dit onzalige scenario in te trekken. Als LTO vragen we alle partijen in de Tweede Kamer om hetzelfde verzoek aan de minister te doen”, zegt voorzitter Sjaak van der Tak.

Wat boeren tegen de borst stuit, is dat er na jaren discussie over stikstof nog steeds amper daadwerkelijk wordt gemeten in natuurgebieden. „Kijk nu eerst eens echt waar die stikstof vandaan komt”, zegt Marion Logtenberg van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond. „Alles is tot nu toe gebaseerd op rekenmodellen en aannames. Als je op basis daarvan vergunningen wilt gaan intrekken, dan gaat dat de rechtsstaat ver te buiten.”

Methaan
De discussie over methaan en de klimaatimpact van koeien is wat de NMV betreft een goede les voor Den Haag. Jarenlang is aangenomen dat de methaanuitstoot van herkauwers een zeer grote klimaatinvloed heeft. Maar die impact blijkt al die tijd fors overschat. Wetenschappers stelden dat al langer, maar nu erkent ook het klimaatpanel IPCC een verbeterde rekenmethode.

„Wij hebben altijd gezegd dat we als veehouders in een kringloop werken. Gras en gewassen groeien, daar eet de koe van en de mest gebruiken we op het land. En dan legt het grasland nog veel meer CO2 vast dan de koeien opeten. Dan moet je niet alleen naar de uitstoot kijken, maar ook naar wat we vastleggen. Het is fijn dat de wetenschap dit nu ook erkent. Ik word er moedeloos van als de politiek blijft uitgaan van oude aannames.”

CDA-Kamerlid Derk Boswijk is blij dat de koe, wat betreft het klimaat, uit de beklaagdenbank mag. „Die lijkt in elke discussie over milieu of klimaat de favoriete zondebok. Ook hier weer, dat is onterecht en daar ben ik behoorlijk klaar mee. Laten we discussies voeren op basis van feiten.” Caroline van der Plas van BBB maakt zich vooral zorgen over de effecten van de gelekte maatregelen. „Dit doet echt wat met mensen, vaak familiebedrijven... Daar wordt niet bij stilgestaan in Den Haag. Ik hoor de laatste tijd meer geluiden van boeren die zichzelf van het leven hebben beroofd. Dat hoorde ik vroeger niet.”

Reactie minister
Minister Blok (Economische Zaken en Klimaat) laat in een reactie weten dat de inhoud van het stikstofbeleid nog geen uitgemaakte zaak is. „We brengen in kaart wat stappen kunnen zijn voor de verdere stikstofaanpak. Deze exercitie loopt nog. In de gebiedsgerichte aanpak kijken we met de betrokken partijen wat nodig en mogelijk is in overbelaste natuurgebieden. Dat gaat echt verder dan alleen beëindigen; verplaatsen en omschakelen zijn eveneens opties.”

Vrijwilligheid blijft voor Blok nu het vertrekpunt. Verplichtende maatregelen, als nodig, zijn daarin altijd het sluitstuk van een proces. „In het advies schrijft de landsadvocaat dat alleen inzetten op vrijwillige maatregelen mogelijk niet voldoende is om snel tot resultaat te komen in sommige overbelaste Natura-2000-gebieden. Daar nemen we kennis van. De stappen voor de verdere stikstofaanpak brengen we zoals gezegd in kaart en is veel breder dan beëindiging – er is nog geen besluitvorming.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

21.000 berichten in mailbox Buitenlandse Zaken

Kibbelende ministeries schuiven selectieprocedure Afghanen door naar VN

De selectie van Afghanen zorgt voor verzuurde verhoudingen in het demissionaire kabinet. De kibbelende betrokken bewindspersonen schuiven die hete aardappel daarom door naar de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de UNHCR.

Dat melden bronnen rond het kabinet aan De Telegraaf. Nu de mailbox van Buitenlandse Zaken al enkele weken overspoeld wordt door mailtjes van wanhopige Afghanen, dringt zich de vraag op hoe de selectieprocedure moet verlopen. Er zijn ruim 21.000 berichten ontvangen, onduidelijk is nog hoeveel kansrijke verzoeken tussen die berichten zitten.

Spanning
De opdracht van de Tweede Kamer om de evacuatieregeling voor Afghanen uit te breiden zorgt voor wrevel in het kabinet. De verhouding tussen de betrokken bewindsvrouwen Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken), Ank Bijleveld (Defensie) en Ankie Broekers-Knol (Asiel) is achter de schermen flink bekoeld, melden betrokkenen aan De Telegraaf. In kabinetskringen valt te horen dat betrokken ministeries er onderling niet uit komen. Door de selectie te parkeren bij de UNHCR hoopt men te voorkomen dat de spanning nog verder oploopt.

Die organisatie zorgt voor noodhulp voor vluchtelingen tijdens een vluchtelingencrisis. Bovendien selecteert de UNHCR jaarlijks al honderden vluchtelingen die op uitnodiging naar Nederland komen.

Debat
Woensdag debatteert de Kamer over de evacuatie van Nederlanders en Afghanen uit Afghanistan. Daarbij zijn niet alleen de drie betrokken bewindspersonen aanwezig, maar ook premier Mark Rutte.

Vorige maand droeg de Kamer het kabinet met een meerderheid op om niet alleen werk te maken van de evacuatie van Afghaanse tolken, maar van alle Afghanen die voor Nederlandse hulporganisaties hebben gewerkt, mensenrechtenverdedigers, juristen en vrouwenactivisten die acuut gevaar lopen door de Taliban.

Asielstroom
Na een verhitte discussie over de invulling van een motie van D66-Kamerlid Salima Belhaj – staatssecretaris Broekers-Knol waarschuwde dat er bij een te generieke benadering een grote asielstroom zou kunnen volgen – moest het kabinet zich er schoorvoetend aan onderwerpen. Een Kamermeerderheid was er immers voor.

Coalitiepartner VVD steunde de motie niet, uit vrees voor een onbedwingbare asielstroom, en pleitte voor een individuele beoordeling van wie er wel en niet naar Nederland gehaald wordt. „De motie blijkt onuitvoerbaar, hij groeit iedereen boven het hoofd”, zegt VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden.

De Kamer is zich met de motie niet bewust geweest van wat er zich op de hals wordt gehaald, klinkt het achter de schermen. Dat de bewindspersonen onderling overhoop zouden liggen, vindt Van Wijngaarden irrelevant. „Ik ga uit van eenheid van de kroon, en dat het kabinet gewoon met één mond spreekt”, aldus de VVD’er.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7392
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Wij hebben een demissionair kabinet van onvermogen.

Bericht door hans van de mortel »

Evolutionair, revolutionair, demissionair, . . .

Onze regeringen hebben NOOIT gedeugd!

Kan ook niet anders, immers, politiek kan niet vrij gepleit worden van een ondraaglijke niet aflatende stank die niet van ophouden weet. Logisch toch? Geen politicus die het lef heeft het raam van de waarheid open te zetten om de onhoudbare huichelarij te laten ontsnappen die vanzelfsprekend onderhevig is aan niet te stuiten domheid. Neem alleen maar de domheid van ons demissionair kabinet van onvermogen om mensen te laten geloven dat ventilatie het zogenaamde Chinese vleermuizenvirus kan laten ontsnappen vanuit een onvrijwillig opgesloten ruimte die niet de eerste keuze van het virus was. Alsof het virus een soort Taliban is dat met de staart tussen de benen afdruipt na 20 jaren van agressieve moorddadige schijnheilige goed bedoelde bemoeizucht van Amerika; met in het vaarwater van Uncle Sam zijn ja-knikkende kont-schoon-likkers uit de EU die bestaat ui een verzameling mensen die vrijwillig op het slechte pad van de beschaving zijn beland.

Onder curatele stellen van nieuw leiderschap is gewenst onder het motto van: Met Kaag in Den Haag, zorgen nog meer moslims voor een immense plaag.

Afbeelding

De bron van alle kwaad is verpakt in de praktijken van het meest fascistische land met de ergste dictatuur ter wereld: Saoedi-Arabië. Een van oorsprong traditioneel heidens achterlijk woestijnland dat staatsreligie verheven heeft tot satanisme (afgeleide van het Arabische Allah) en waar elk zich respecterend land met een democratie zich niet schaamt om met de koninklijke islamitische maffia-familie uitstekende relaties te onderhouden in navolging van Amerika dat als geen ander land weet hoe smerige internationale politiek te bedrijven.

Het gedachtegoed van de mohammedanen in het land van de uitvinding van het islamvirus is gebaseerd op de historische Arabische misdadiger pedofiel, verkrachter van jonge maagdelijke meiden, psychopaat, analfabeet, woestijn analfabeet in de weet-niet-kunde, roverhoofdman, terrorist en sadist, product van sadisme; tevens liefhebber en aanjager van diverse aanvalsoorlogen ter verkrijging van ziekelijke persoonlijke machtswellust.

Vanwege het Arabisch dat in Marokko gesproken wordt, en beschouwd wordt als de heilige taal van Satan Allah, is het niet verwonderlijk dat Marokkaanse kopvodden als dragers van het islamvirus, op straten, op scholen, op universiteiten, tot zelfs in de Tweede Kamer aan toe propaganda maken voor deze smerige walgelijke inferieure tweedehands bagger- en onmenselijke schofferende plagiaatreligie die in het schizofrene hoofd is ontstaan van sadist Mohammed. Volgelingen van het sadistische Arabische monster Mohammed zijn mohammedanen; en worden in de volksmond moslims genoemd.

In de loop der jaren, aangejaagd door links, heeft de opvatting post gevat dat er niks mis is met de intolerante godsdienstwaanzinnig geestelijk gestoorde idioten die het Arabisch als de heilige taal van God beschouwen.

In onze tolerante democratie worden de intolerante godsdienstwaanzinnige dragers van het islamvirus aangeprezen als een culturele verrijking voor onze samenleving.

Het onderstaande bericht is afkomstig van Amnesty International. Ik wil dit niet onthouden aan andersdenkenden die sowieso in het verwerpelijke daglicht staan van mohammedanen die zichzelf het eeuwige paradijs inprijzen door neer te kijken op onze beschaving en daar ondertussen wel met intens genoegen volop parasiteren, ondanks dat zij besmet zijn met het weerzinwekkende islamvirus. Volledige quarantaine en isolering van onze maatschappij voor mohammedanen is de enige oplossing. Maar dan wel in de vele voor hen ter beschikking staande achterlijke Arabisch sprekende landen die hun eigen onderdanen liever kwijt dan rijk zijn. Zou dit misschien de wil van Allah zijn? Onze beschaving zou die mislukte mensensoort, besmet met het islamvirus, duidelijk moeten maken dat Allah in de zandbak thuishoort waar katten hun behoefte in doen, en niet hier. Allah stelt in een beschaving waar het gezonde verstand de norm is niets voor.
Bericht van 15 november 2019

Saudi-Arabië bestempelt feminisme, atheïsme en homoseksualiteit als misdaden

Afgelopen weekend plaatste de Saudische staatsveiligheidsdienst een video op Twitter waarin feminisme, atheïsme en homoseksualiteit worden bestempeld als “extremistische ideeën”. Overtreders moeten de gevangenis in en bestraft worden met stokslagen.

Op atheïsme staat in Saudi-Arabië de doodstraf. Een relatie met iemand van hetzelfde geslacht is volgens de Saudische wet niet strafbaar, maar is dat wel volgens de sharia, die de basis vormt van het Saudische rechtsstelsel.

Amnesty vindt het ook verontrustend dat de internationale gemeenschap zwijgt over het gevangenzetten van tientallen vreedzame dissidenten in Saudi-Arabië. Belangrijke bondgenoten als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de EU moeten het land ertoe aansporen om iedereen vrij te laten die gevangenzit vanwege het vreedzaam uiten van zijn of haar mening.

Enkele dagen nadat de video op Twitter geplaatst was, haalde de Saudische staatsveiligheidsdienst hem weer offline. En bood excuses aan. In een verklaring zei de staatsveiligheidsdienst dat ‘de video diverse fouten bevatte’ en dat ‘de makers van de video hun werk niet goed hadden gedaan’.
Naschrift: Goed om te weten. Liegen en ontkennen van hun minderwaardige status, is de basis van het geloof van mohammedanen. Onze overheid heeft haar corrupte en hypocriete gedrag bewezen en eer aangedaan door Marokkaan Ahmed Aboutaleb – die zich keer op keer aan schijn integratie te buiten gaat – aan te stellen als eerste goed gekeurde salafist in Nederlandse overheidsdienst. Als hoofd van de politie van Rotterdam, bekleedt deze aanhanger van de sadistische baggerreligie islam en als begripvolle idioot voor het criminele leven van de smerige sadistische onmenselijke Arabische zelfbenoemde profeet Mohammed, het ambt van burgemeester.

Dat de gevangenissen voornamelijk bevolkt zijn met misdadigers die de naam Mohammed dragen, zal geen mens mogen verbazen.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Zijn er dingen die wel goed gaan bij deze regering? De kamer wil opheldering over de evacuatie van Afghanistan. Het debat is uitgesteld tot 2 uur vanmiddag.
Het belooft een pittig debat te worden met demissionair premier Rutte (VVD), ministers Kaag (Buitenlandse Zaken, D66), Bijleveld (Defensie, CDA) en staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie, VVD). Kamerleden van links tot rechts zijn boos omdat informatie te laat of niet is ontvangen. Bovendien smeult onderliggend ook nog de vastgelopen formatie, die de verhoudingen tussen partijen op scherp heeft gezet.

Ook is er onmin tussen betrokken ministeries. De selectie van Afghanen die in aanmerking komen voor opvang in Nederland zorgt voor verzuurde verhoudingen in het demissionaire kabinet. De kibbelende betrokken bewindspersonen schuiven die hete aardappel daarom door naar de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de UNHCR.

Vooral Kaag en Bijleveld gaan een lastig debat tegemoet. Zij delen de verantwoordelijkheid over de evacuatie vanuit Afghanistan, die tot vorige week zeer stroef verliep. Voor Kaag ligt het extra moeilijk vanwege de vastgelopen formatie.

Vanuit de Tweede Kamer klinkt al voor het debat woede over de informatievoorziening vanuit het demissionaire kabinet. Antwoorden op Kamervragen kwamen pas dinsdagavond laat. „De zoveelste schoffering van de Tweede Kamer”, stelt SP-Kamerlid Van Dijk. Daar komt nog bovenop dat woensdagochtend vroeg bekend werd dat Nederlands ambassadepersoneel in Kabul al maandenlang aandrong op een evacuatieplan voor lokale medewerkers, maar nul op het rekest kreeg uit Den Haag.

Pieter Omtzigt is ook aanwezig, voor het eerst nadat hij maanden ziek thuis zat. Hij wil dat het kabinet openbaar maakt of er een evacuatieplan lag en wat het draaiboek was voor de evacuatie. Een meerderheid van de Kamerleden schaart zich achter dat verzoek.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Remkes peilt steun voor minderheidskabinet: Rutte bezweert goede relatie met Kaag

- Informateur Johan Remkes peilt woensdag de bereidheid van een reeks kleine partijen om een eventueel minderheidskabinet te steunen. Intussen bezweert VVD-voorman Mark Rutte dat zijn relatie met D66-leider Sigrid Kaag goed is.

Rutte schuift woensdagochtend als eerste aan bij Remkes en wil na afloop, omdat hij dat ’niet verstandig’ vindt, weinig kwijt over dat gesprek. Op de vraag hoe zijn relatie met Kaag is, die vorige week naar hem uithaalde in haar HJ Schoo-lezing, houdt hij vol dat die ’goed’ is: „We hebben een intensieve samenwerking.”

Goede verhoudingen tussen de twee zijn nodig nu er nog maar drie partijen over lijken, naast VVD en D66 is dat CDA, die bereid zijn met elkaar te regeren. En zelfs dat is nog de vraag, omdat D66 weinig trek lijkt te hebben om in een minderheidskabinet met VVD én CDA te stappen.

Remkes zelf nodigt woensdag de partijen uit die de motie om hem informateur te maken hebben gesteund en nog niet langs zijn geweest: Groep Van Haga, Volt, Fractie Den Haan, SGP en JA21. De steun voor een minderheidskabinet lijkt bepaald geen vanzelfsprekendheid. PvdA en GL lieten eerder al weten daar weinig voor te voelen. CU stelt constructief te willen zijn, maar geen ’gedoogvriendje’ van een nieuw kabinet worden.

Van der Staaij
Ook de gezagsgetrouwe SGP-leider Kees van der Staaij laat woensdag weten dat het wat hem betreft ’minder voor de hand ligt om met gedoogafspraken te maken met partijen’. Hij zet ook vraagtekens bij hoe constructief zijn eigen partij zal zijn. „Als het zo is dat ze CU nu afschieten voor een meerderheidskabinet, door op ethische punten naar ons inzicht de verkeerde weg op te slaan, dan moeten wij nadenken hoe wij ons opstellen. Dan ligt het niet voor de hand dat wij daar constructief in staan.”

De andere partijen die woensdagochtend langskomen lijken vooral geïnteresseerd in het steunen van ideeën die hun partij welgevallen. „Als er genoeg goede punten voor ons in zitten, natuurlijk”, zegt Wybren van Haga op de vraag of hij gedoogsteun wil bieden. Volt-leider Laurens Dassen spreekt van een ’constructieve positie’: „Ambitieuze voorstellen zullen we op de merites beoordelen en mogelijk ook steunen.” Liane den Haan zegt dat een minderheidskabinet haar ’heel leuk’ lijkt: „Ik zal altijd alles op de inhoud beoordelen.”

De kleine partijen hebben zelf ook hun voorkeuren over welke mogelijke regeringspartijen de boventoon zouden moeten voeren in een minderheidskabinet. „D66 moet een beetje inschikken en niet doen alsof ze de verkiezingen gewonnen hebben”, vindt Van Haga. Dassen zegt dat Volts voorkeur juist uitgaat naar D66: „Dat is toch een partij waar we dichter tegenaan zitten.” Van der Staaij wil juist weer dat CDA aansluit. VVD en D66 alleen vindt hij ’te eenzijdig liberaal’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22418
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door King George »

Bezweren dat een relatie goed is? Zweren dat iets zo is kan. Iets bezweren kan ook. Een relatie bezweren kan. Een goede relatie kan. Maar bezweren dat een relatie goed is, wat moet ik me daarbij voorstellen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

King George schreef:
wo sep 15, 2021 2:25 pm
Bezweren dat een relatie goed is? Zweren dat iets zo is kan. Iets bezweren kan ook. Een relatie bezweren kan. Een goede relatie kan. Maar bezweren dat een relatie goed is, wat moet ik me daarbij voorstellen?
Betekenis 'bezweren'

1 onder aanroeping van iets heiligs, dierbaars tot iem. een verzoek of bevel richten

2 aan zijn macht onderwerpen: de crisis was niet meer te bezweren
Misschien bedoelt Mark betekenis 2 . "aan zijn macht onderwerpen"
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7392
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door hans van de mortel »

Ariel schreef:
wo sep 15, 2021 2:30 pm
Betekenis 'bezweren'

1 onder aanroeping van iets heiligs, dierbaars tot iem. een verzoek of bevel richten

2 aan zijn macht onderwerpen: de crisis was niet meer te bezweren
Misschien bedoelt Mark betekenis 2 . "aan zijn macht onderwerpen"
Gelet op de stabiele sterke positie van de VVD, dankzij onze lachende demissionaire premier namens de wil van het volk, wordt het tijd de anarchistische gedachte onder het vergrootglas te houden. De betekenis van anarchie is nu eenmaal dat de macht toegekend wordt van onderaf en niet dat macht ongewild van bovenaf wordt opgelegd zoals het een halal dictatuur betreft waarin het islamvirus goede zaken doet namens de ergste en meest misselijk makende sadistische pedofiele Arabische dictator ooit: Mohammed de analfabete psychopaat en zelfbenoemde dwaze profeet die meende van goede huize te komen doordat hij een engel hoorde praten die hem influisterde dat hij tot de eersteklas Arabische boodschapper van het digitale maanmonster Allah was benoemd.

Het alom bekende probleem van het islamvirus bestaat uit het probleem Allah: hij is doofstom en kan alleen nog maar toekijken. Vandaar de engel Gabriël die een belangrijke rol speelt in het leven van de mislukte mensensoort moslims die niet van ophouden weet waar het aankomt op het parasiteren op onze kenniseconomie en beschaving.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 44404
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Mahalingam »

Nu gooit D666 onze Omtzigt ook achter het cordon sanitaire want hij beschadigt deze partij.
Ze stemmen tegen zijn verzoek om info over Kaag haar handelen. Daar zijn ze bij D666 niet van gediend.
En dan komen ze met een lullig excuus voor hun gedrag: ze beseften niet dat hun stem verschil uitmaakte tussen wel of geen info vragen.
D66 stemt tegen gevoelig informatieverzoek van Omtzigt over rol van D66-minister Kaag in Afghanistan

D66 heeft woensdag tegen een gevoelig informatieverzoek van het net teruggekeerde Kamerlid Pieter Omtzigt over Afghanistan gestemd. D66-minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken is nauw betrokken geweest bij de chaotische evacuatiemissie daar en heeft een woedende Kamer tegenover zich die uitleg eist.
[...]
Ook D66 leek Omtzigts informatieverzoek te steunen, maar dat berust op een misverstand, laat D66-Kamerlid Salima Belhaj desgevraagd weten.
[...]
Belhaj wil het informatieverzoek van Omtzigt niet steunen, omdat zij vreest dat dit zóveel tijd in beslag neemt dat het debat over Afghanistan uitgesteld wordt. En dat wil ze niet. Zij wist naar eigen zeggen vooraf niet dat er zonder de steun van D66 geen Kamermeerderheid meer is voor Omtzigts informatieverzoek.
Maar Omtzigt is niet voor één gat te vangen:
Door een list krijgt Omtzigt zijn informatie mogelijk alsnog. Hij diende het verzoek woensdag tijdens de regeling van werkzaamheden in de Kamer alsnog in als individueel Kamerlid. Daar ging D66 niet voor liggen. Inmiddels heeft de Kamer een eerste selectie van stukken gekregen. Een deel daarvan is zwart gelakt, omdat het vertrouwelijke informatie zou betreffen.

‘We krijgen de draaiboeken, maar (nu) nog niet’, zei Omtzigt rond twee uur ’s middags in de Kamer. Vervolgens verzocht hij om in elk geval een samenvatting ter beschikking te stellen voordat het debat later woensdag alsnog aanvangt.

Voorafgaand aan het uitgestelde Kamerdebat over de chaotisch verlopen evacuatie van Nederlanders en Afghanen uit Kabul is er groot chagrijn merkbaar. Kamerleden zijn woedend dat zij in de Volkskrant moesten lezen dat de ambassade maandenlang vergeefs vroeg om de evacuatie van lokale personeelsleden.
Tja, als onze volksvertegenwoordigers geen eigen onderzoek doen maar het te druk hebben met het verteren van al die 'informatie' die ze van de overheid met duizenden A4-tjes per dag krijgen, dan hoop je dat er een pers is die dat verzuim een beetje opheft.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bc605dab/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Wordt de vastgelopen formatie het einde van Kaag? Dat zou mooi zijn, maar ik hou mijn adem niet in.
Lot Kaag onzeker, CU heeft sleutelpositie

Na het verhitte Afghanistandebat van woensdagavond is het lot van demissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) allerminst zeker. PvdA diende een motie van afkeuring tegen de bewindsvrouw in, die door de oppositie breed wordt gedragen. Aangezien er vanuit de coalitiepartijen VVD, CDA en D66 geen steun voor wordt verwacht, speelt CU een sleutelrol.

De fractie van CU vergadert momenteel over de motie. De partij is er nog niet uit, laat Kamerlid Don Ceder weten. Met instemming van de CU-fractie zou de motie een nipte meerderheid halen.

De verhouding tussen CU-leider Gert-Jan Segers en Kaag is sinds de vastgelopen formatie flink bekoeld. Kaag gooide een paar weken geleden definitief publiekelijk de deur dicht voor Segers, toen ze in een interview zei dat ze geen zin had om met zijn partij samen te werken.

Een motie van afkeuring hoeft geen aftreden tot gevolg te hebben. Maar toen Kaag in april tijdens het beruchte ’functie elders’-debat een motie van afkeuring tegen premier Rutte indiende, gaf ze aan dat ze bij een meerderheid zelf haar conclusies zou trekken als ze in zijn schoenen stond. „Ik zou zelf niet doorgaan”, zei Kaag destijds. „Maar ik ben een ander mens.” De vraag is of ze zich aan haar woord houdt als de motie tegen haar ook een meerderheid behaalt.

Minister van Defensie Ank Bijleveld kreeg ook een motie van afkeuring aan haar broek, maar daar wordt minder steun voor verwacht.

Waarschijnlijk wordt er donderdagavond laat over de moties gestemd. Dat wordt hoofdelijk gedaan, dus er zouden Kamerleden kunnen zijn die in hun stemgedrag van hun fractie afwijken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7224
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ali Yas »

Kaag gooide een paar weken geleden definitief publiekelijk de deur dicht voor Segers, toen ze in een interview zei dat ze geen zin had om met zijn partij samen te werken.
Ja, nou, dan hoeft de CU dus ook niet te vrezen dat met de afkeuring van Kaag een rolletje in het volgende kabinet in gevaar komt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Hier scheiden onze wegen, of toch niet? Nog een paar uur, en dan weten we het. De CU steunt de motie van afkeuring tegen Kaag
De motie, die door de PvdA werd ingediend en al oppositiebrede steun had, lijkt daarmee een meerderheid te halen. Inmiddels is bekend geworden dat Kaag meerdere fracties heeft gevraagd de stemming over haar politieke lot te vervroegen naar het begin van de avond. Het feit dat er hoofdelijk wordt gestemd, is nog een factor van onzekerheid: individuele Kamerleden zouden van de lijn van hun fractie kunnen afwijken.

De CU zet Kaag daarmee in een benarde positie. De verhouding tussen CU-leider Gert-Jan Segers en D66-leider Kaag is sinds de vastgelopen formatie flink bekoeld. Kaag gooide een paar weken geleden definitief publiekelijk de deur dicht voor Segers, toen ze in een interview zei dat ze geen zin had om met zijn partij samen te werken.

Een motie van afkeuring hoeft geen aftreden tot gevolg te hebben. Maar toen Kaag in april tijdens het beruchte ’functie elders’-debat een motie van afkeuring tegen premier Rutte indiende, gaf ze aan dat ze bij een meerderheid zelf haar conclusies zou trekken als ze in zijn schoenen stond. „Ik zou zelf niet doorgaan”, zei Kaag destijds. „Maar ik ben een ander mens.” De vraag is of ze zich aan haar woord houdt als de motie tegen haar ook een meerderheid behaalt
Voor de kabinetsformatie hoeft een eventueel aftreden van Kaag geen gevolgen te hebben. De motie van afkeuring betreft haar als minister, maar niet als D66-leider. In die rol kan ze doorgaan en onderhandelen over een nieuw kabinet als het ooit zo ver komt. Ze blijft ook gewoon Kamerlid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22418
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door King George »

Sigrid Kaag zei ooit een ander mens te zijn dan Mark Rutte en wel gevolg te hebben gegeven aan een motie van afkeuring. Vanavond weten we wat haar woorden waard zijn. Nieuw leiderschap, nieuwe bestuurscultuur, weet je nog?
Laatst gewijzigd door King George op vr sep 17, 2021 7:06 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22418
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door King George »

Ali Yas schreef:
do sep 16, 2021 4:17 pm
Kaag gooide een paar weken geleden definitief publiekelijk de deur dicht voor Segers, toen ze in een interview zei dat ze geen zin had om met zijn partij samen te werken.
Ja, nou, dan hoeft de CU dus ook niet te vrezen dat met de afkeuring van Kaag een rolletje in het volgende kabinet in gevaar komt.
Een motie van afkeuring is toch geen motie van wantrouwen? Anke Bijleveld heeft al aangegeven zo’n motie als deze met een Kamermeerderheid wordt aangenomen op te vatten als beter haar best moeten gaan doen. Dus nog beter dan wat ze zelf vindt nu al te doen. Dus gewoon aanblijven. En iets geeft mij in dat CU indien er een motie van wantrouwen zou zijn ingediend (En een Kamermeerderheid voor een motie van wantrouwen is wel bindend voor een bewindspersoon!) diezelfde CU lafjes zou hebben tegengestemd. In het landsbelang…
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7224
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ali Yas »

King George schreef:
do sep 16, 2021 7:01 pm
En iets geeft mij in dat CU indien er een motie van wantrouwen zou zijn ingediend (En een Kamermeerderheid voor een motie van wantrouwen is wel bindend voor een bewindspersoon!) diezelfde CU lafjes zou hebben tegengestemd. In het landsbelang…
Het landsbelang ja. Gelukkig weet men in Den Haag veel beter wat dat is dan het electoraat.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Hier scheiden onze wegen. Niet helemaal, maar het is een begin.

Demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is opgestapt. De D66-leider treedt af als minister omdat een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar steunt.

Kaag zei in een toelichting in de Kamer: ,,Uw kamer oordeelt dat het kabinet onverantwoord heeft gehandeld. Hoewel ik sta voor onze inzet, kan ik niet anders als eindverantwoordelijke als minister de consequenties aanvaarden. Buitenlandse Zaken was mijn passie, dat zal u niet ontgaan zijn. Het was een grote eer.” Ze sloot haar woorden af met: ,,Gods zegen.”

Kaag zei daarna dat dit niet het einde van haar politieke loopbaan is. ,,Ik ga leuk door als D66-fractieleider. Ik sta pal achter de inhoud. Het ambt was een prachtambt, een roeping, ik ga het missen, maar dit is de afweging.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22418
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door King George »

Gaat ze nou dinsdag op Prinsjesdag nog op haar bezemsteel naar New York?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

King George schreef:
do sep 16, 2021 8:27 pm
Gaat ze nou dinsdag op Prinsjesdag nog op haar bezemsteel naar New York?
Daar zeg je wat. Ik weet niet in wat voor pet op ze naar Amerika gaat. Ze neemt deel aan de Algemene Vereniging van de Verenigde Naties in New York.

Met een beetje geluk vindt ze daar een leuk baantje .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Sorry hoor. :razz: Wie gelooft dit? Rutte over vertrek Kaag: Een groot verlies voor Nederland
Demissionair premier Rutte laat in een eerste reactie weten het ’verschrikkelijk’ te vinden dat minister Kaag (Buitenlandse Zaken) opstapt. Hij zegt nog niet te weten wat het vertrek van Kaag, die wel partijleider blijft, voor de formatie betekent.

„Ik vind het verschrikkelijk”, zegt Rutte donderdagavond kort na het opstappen van Kaag, nadat een Kamermeerderheid een motie van afkeuring tegen haar heeft gesteund. „Ik kan er alleen maar met respect kennis van nemen.”

„Ik vind het erg omdat de samenwerking tussen ons in het kabinet heel prettig was, ook al maakten we in de formatie niet altijd haast”, ziet Rutte ook in dat hij en Kaag in de rollen van partijleiders niet heel voortvarend samenwerken. „Ik weet niet wat dit voor de formatie betekent”, voegt hij daaraan toe.

„Dit is voor Nederland een groot verlies”, zegt Rutte. Hij noemt de motie van afkeuring een ’serieuze tik van de Kamer voor het kabinet’: „We beschouwen dit als bevel om werk te maken van de verdere evacuatie.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7392
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door hans van de mortel »

Ariel schreef:
do sep 16, 2021 8:43 pm
Sorry hoor. :razz: Wie gelooft dit? Rutte over vertrek Kaag: Een groot verlies voor Nederland
Een retorische vraag.

Iedereen die op de VVD gestemd heeft geloofde Rutte gisteren, gelooft Rutte vandaag en zal morgen geloven in wat hij liegt. Maakt niets uit. Als hij het maar gezegd heeft.

Al is de leugen nog zo snel en gaat vergezeld van een glimlach, de VVD-kiezer interesseert het niet. Waarschijnlijk is liegen voor de VVD-stemmer net zo vanzelfsprekend dagelijkse kost als dit bij onze coma minister-president het geval is.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8471
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door xplosive »

   
Simone Peek, 12 september 2021

Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is naar voren gekomen dat de nieuwe plannen van Kamerlid Pieter Omtzigt met veel enthousiasme zijn onthaald bij een deel van de kiezers. "Als Omtzigt nu aan de verkiezingen zou meedoen haalt die partij 25 zetels", schrijft De Hond zondag.

Afbeelding

Het veelbesproken Kamerlid vertrok eerder bij het CDA, en neemt naar verwachting komende week zitting in de kamer als onafhankelijk kamerlid. Het CDA heeft hierdoor nog maar 14 van de bij de verkiezingen behaalde 15 zetels. In de peilingen is de steun voor die beoogde regeringspartij gezakt naar zes zetels. Pieter Omtzigt heeft afgelopen week een eigen manifest online gezet maar afgelopen dinsdag in een interview tevens dat hij voorlopig nog geen eigen partij op zal richten.

Zaterdag hield het CDA een partijcongres dat was afgedwongen door bezorgde leden. Dat was een direct gevolg van het vertrek van Pieter Omtzigt. Leden vroegen zich af waarom Omtzigt geen lijsttrekker werd toen Hugo de Jonge terugtrad, ondanks dat hij had meegedaan aan de lijsttrekkersverkiezing en daarin nipt van De Jonge verloren had.
 
Op naar nieuwe verkiezingen !
 
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22418
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door King George »

Ariel schreef:
do sep 16, 2021 8:34 pm
King George schreef:
do sep 16, 2021 8:27 pm
Gaat ze nou dinsdag op Prinsjesdag nog op haar bezemsteel naar New York?
Daar zeg je wat. Ik weet niet in wat voor pet op ze naar Amerika gaat. Ze neemt deel aan de Algemene Vereniging van de Verenigde Naties in New York.

Met een beetje geluk vindt ze daar een leuk baantje .
Functie elders? :roll:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie