Wij hebben een demissionair kabinet.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
za sep 25, 2021 5:18 pm
Gezien de huidige bestuurskultuur bij onze regeerders, vroeg ik mij af hoe lang Mona nog in functie zou blijven.
Nou daar is snel en doortastend gereageerd (ja dat kan ): ze is al voor de bus gegooid.
Keijzers inhoudelijke bezwaren zijn reëel en worden veel breder gedeeld, ook buiten het Binnenhof. Dat wordt nu niet minder. Ze mag dan uit het kabinet gezet zijn, de discussie over het coronabeleid krijgt hiermee alleen maar meer zuurstof.
Ja. Mensen zien dat ook kabinetsleden aan het grote verhaal twijfelen, en zelfs hun carrière in gevaar brengen om dat in de openbaarheid te brengen. Het doet me trouwens denken aan een andere politicus die openlijk twijfelde aan het nut van ontwikkelingshulp, speciaal noodhulp, en toen net als Mona zonder pardon op de keien werd gezet. Bepaalde leugens zijn te groot om te worden ontmaskerd.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
za sep 25, 2021 5:54 pm
"Gaat lekker in het kabinet", zegt BBB-leider Van der Plas. "Dat belooft nog wat voor de formatie."
Wat dit vooral laat zien is dat het nieuwe kabinet een applausmachine zal worden.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80695
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Via de Telegraaf.
Het is geen geheim dat Keijzer tijdens de coronacrisis vaak grote moeite had met de kabinetskoers. Maar terwijl de samenleving steeds meer openging, verdwenen haar bezwaren niet. De afgelopen weken is er op het hoogste niveau en meerdere malen intensief overleg gevoerd met Keijzer. Ze zou meerdere keren met haar portefeuille hebben gezwaaid, de meest recente keer was afgelopen week. Het deed een betrokkene zich afvragen of Keijzer er verstandig aan deed om in de allerlaatste fase van oorlog zich bij het verzet aan te sluiten.

Met premier Mark Rutte en CDA-leider Wopke Hoekstra zou zijn afgesproken om zondag verder te praten over haar bezwaren. Duidelijk was dat Keijzer op ramkoers was en zich niet bij het kabinetsbesluit neer wilde leggen.

Er werd nadrukkelijk rekening mee gehouden dat de uitkomst van het gesprek met de Volendamse een toen nog vrijwillig aftreden zou worden. Dat zou dan maandag bekend worden gemaakt, Keijzer wilde er een verklaring bij doen waarbij ze aan zou geven op welke punten ze het niet eens was met de coronakoers van het kabinet. Dat leek Rutte en Hoekstra een gruwel en men hoopte haar daar zondag nog van te kunnen weerhouden. Er zou zijn afgesproken om tot maandag in ieder geval geen onomkeerbare stappen te nemen.

Verbazing
Des te groter was de verbazing toen het CDA-smaldeel via Keijzer vrijdagavond het interview in De Telegraaf in handen kreeg, dat de volgende dag zou verschijnen. Insiders denken dat de vertrokken bewindsvrouw misschien meende dat ze binnen de lijntjes kleurde door te zeggen dat ze niks afdoet aan het feit dat het kabinet had besloten de coronapas in te voeren.

Maar toen Hoekstra, Rutte, de ministers Ferd Grapperhaus (Justitie) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) het artikel lazen, wisten ze meteen: dat wordt aftreden voor Keijzer.

Tijdens een gesprek zaterdag kreeg ze het verzoek de eer aan zichzelf te houden. Dat bleek de Volendamse niet van plan. Ze verzocht haar gesprekspartners naar verluidt om haar er ’dan maar uit te gooien’.

Daarmee werden Hoekstra en Rutte geconfronteerd met een zelden betreden pad van het de facto op staande voet ontslaan van een collega om het doorkruisen van de eenheid van kabinetsbeleid, wat na overleg met de vicepremiers in een conference call werd besloten.

Keijzers interview blijkt zo het slotstuk van een politieke zelfmoord. Ze is het kabinet uit geschopt en de kans is nul dat ze na het bruuskeren van haar partijleider, met wie ze tot op heden eigenlijk altijd wel goed door een deur kon, voor het volgende kabinet gevraagd zal worden. Daarnaast is de vraag of Keijzer nog wel toekomst heeft in haar CDA-fractie. Ook daar zou ze haar argumentatie hebben gegeven, maar weinig handen op elkaar hebben gekregen.

In Den Haag wordt al volop gespeculeerd of een overstap van de CDA’er naar de eenmansfractie van Pieter Omtzigt een optie is. Onder christendemocraten wordt die kans klein geacht, omdat Omtzigt over corona binnenskamers zou hebben aangegeven een veel voorzichtiger koers te willen varen dan Keijzer, wier opvattingen in de partij meer aan die van het Kamerlid Wybren van Haga worden gelinkt.

Al met al is het vertrek van Keijzer een nieuwe vuistslag voor het al krakkemikkige demissionaire Rutte-III. Nu een kabinetslid er wordt uitgegooid om haar afwijkende opvattingen over corona, zal de minderheid die het met haar eens is zijn gelijk bevestigd zien, met alle problemen voor het draagvlak van dien. En waarschijnlijk niet alleen maar op de ’flanken’ die Keijzer zo hekelde.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80695
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Bom barst voor het eerst voor de schermen

Ontslag Keijzer zet corona-onmin binnen kabinet weer in schijnwerpers

Met het ontslag van demissionair staatssecretaris Mona Keijzer borrelt de onenigheid binnen het kabinet over het coronabeleid weer in volle kracht op. De interne kritiek leek de laatste tijd geluwd, maar is zeker niet nieuw. Het is wel voor het eerst dat de bom ook voor de schermen barst.

De ’witte jassen’ en ’het economische blok’ waren bijna een jaar geleden een begrip aan het Binnenhof als het over de coronacrisis ging. Het was de manier om de twee kampen in het kabinet te duiden. Want ook toen was intern lang niet iedereen tevreden over de coronakoers die werd gevaren.

Zorg versus economie
Enerzijds waren er premier Mark Rutte en de zorgministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark, die op de risico’s voor de zorg wezen. En anderzijds ministers als Eric Wiebes (Economische Zaken), Wouter Koolmees (Sociale Zaken) en Wopke Hoekstra (Financiën) die lijdzaam toezagen hoe de economie en ondernemers zwaar te lijden hadden onder de lockdowns.

Dat knetterde flink. In De Telegraaf viel te lezen dat een bewindspersoon ’fysiek buikpijn’ kreeg van de ’hijgerigheid’ waarmee De Jonge lockdowns opperde. Er werd vanuit de coalitie gerept over ’debiele’ en ’feitenvrije waanideeën’ van de coronaminister. En bij CU was er verzet tegen plannen om scholen, die vielen onder onderwijsminister Arie Slob, weer dicht te gooien.

Verzet tegen avondklok
Een paar maanden later was er weer onmin, dit keer over de invoering van de avondklok. Regeringspartij D66 was daar fel op tegen, maar staakte het verzet in eerste instantie nadat de spertijd een half uurtje later inging.

Maar direct na de Tweede Kamer-verkiezingen stookte partijleider Sigrid Kaag het vuurtje weer op. De avondklok moest er ’heel snel’ af, riep Kaag daags na de verkiezingsavond die D66 een mooie zege opleverde.

Haar partijgenoot en onderwijsminister Ingrid van Engelshoven zag ineens ’alle redenen’ om het hoger onderwijs open te gooien. Een paar uur later rapporteerde het RIVM een flinke stijging in de besmettingscijfers. Kaag bond later ook weer in.

Harde kritiek Keijzer
Dat Keijzer zich niet kon vinden in het kabinetsbeleid, was niet nieuw. Ze zei vorig jaar al dat ze haar moeder niet alleen zou laten zitten met de kerst. En toen afgelopen zomer na de ’discopiek’ de nachtclubs weer dicht moesten, klonk uit haar hoek harde kritiek omdat er in het kabinet werd geopperd om veel verder in te grijpen bij horeca en evenementen.

Maar in alle bovengenoemde gevallen bleef het altijd bij kritiek achter de schermen. Tot het interview in De Telegraaf zaterdag. En hoe Keijzer ook bij haar kritiek op het coronatoegangsbewijs benadrukte dat ’het kabinetsbesluit het besluit is’, in het kabinet was duidelijk dat het interview het einde van Keijzer als staatssecretaris zou betekenen.

’Kabinet spreekt met één mond’
Het kabinet spreekt met één mond, is namelijk het credo in Den Haag. Het staat zelfs in het reglement van orde van de ministerraad: „In geen geval handelt een minister of staatssecretaris tegen een besluit van de raad.”

Keijzer dacht binnen die lijntjes gekleurd te hebben door te zeggen ’niks af te doen’ aan het kabinetsbesluit. De top van het kabinet, blijkens Keijzers ontslag, dacht van niet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80695
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Laatste cijfers.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7460
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Demissionaire poppenkast onder vals vlagvertoon

Bericht door hans van de mortel »Wat zei de minister-president nu eigenlijk?

Pieter Omtzigt refereert in de Tweede Kamer aan de ziekelijke bemoeizucht van PvdA-er Jeroen Dijsselbloem in verband met het schandelijk corrupt optreden van de regering en haar ambtenaren.

De minister-president Rutte reageert hierop als volgt bij 3:04 – “Jeroen Dijsselbloem is hier niet aanwezig en kan zich ook niet verdedigen.” (Klopt! En er zijn ook geen ambtenaren aanwezig).

Tsja . . . een waarheid als een uitspraak van de betrouwbare leugen: Mark Rutte. U kunt het voor dezelfde prijs ook als een geraffineerde achterbakse opmerking beschouwen, ook wel stoot onder de gordel genoemd, die kan impliceren dat het betoog van Pieter Omtzigt nutteloos, zo niet zinloos en niet deugde. Immers, Omtzigt praat over iemand die niet in de zaal aanwezig is. Standje van de minister-president aan het adres van de persoon die al genoeg beschadigd is.

Als Omtzigt, Rutte erop wijst dat tijdens zijn afwezigheid in de Tweede Kamer twee debatten van meer dan twaalf uur over hem zijn gevoerd, terwijl geen van de 150 kamerleden daar een punt van orde over heeft gemaakt, komt pas echt de wolf in schaapskleren tot zijn recht in de minister-president van Nederland. Rutte, zeer geïrriteerd omdat hij dondersgoed aanvoelt dat hij fout zit, probeert Omtzigt de mond te snoeren door hem op hoge toon af te troeven dat hij nu aan het woord is. Maar dit keer is de voorzitter op de hand van Omtzigt met een punt van orde en daar past de minister-president van Nederland en ondergeschikte van Angela Merkel zich razendsnel bij aan. De oplettende toeschouwer neemt onmiddellijk waar hoe Rutte snel en geroutineerd zijn glimlach op zijn gezicht tevoorschijn haalt, daarmee demonstreert de minister-president van Nederland hoe onschuldig hij in werkelijkheid wel niet is.

Nadat Omtzicht, Rutte van repliek heeft gediend en Rutte alle tijd heeft om tot bezinning te komen, reageert hij als in een wervelwind die alle kanten opdraait, behalve de voor een ieder goed te begrijpen kant).

De minister-president zegt letterlijk bij 3:44 - “Ik zei niet dat de naam Jeroen Dijsselbloem niet genoemd mag worden.” (Hahaha! Een leugenaar pur sang die ons in de maling neemt en via een open deur iedereen het bos instuurt met te melden wat hij NIET heeft gezegd. Hahaha!)
Rutte“Ik zei alleen dat de naam Jeroen Dijsselbloem in combinatie met een zo sterke afkeurende kwalificatie dat ik het ingewikkeld vind als hij niet in zichzelf te kunnen verdedigen. Dat is het enige dat ik zei. En sorry als dat verkeerd valt.”

Ik heb wel acht keer naar het fragment vanaf 3:44 moeten luisteren om exact zijn letterlijke tekst goed te kunnen horen. Misschien wil iemand mij ondersteunen en bevestigen dat ik het gelul in de ruimte van de minister-president correct heb weergegeven. Zo raaskalt de man al jaren van een leien dak en geen mens die daar een boodschap aan heeft. En zo wint Mark Rutte elke verkiezing. Omdat mensen hem niet begrijpen en ervan uitgaan dat hij de steeds de waarheid spreekt en het altijd bij het rechte eind heeft, ook al bestaat zijn tekst uit wartaal. Waar nodig gooit hij zijn hulpwoord ‘sorry’ in de strijd dat als klap op de vuurpijl bij elk betoog moet dienen.

De minister-president moet toehoren hoe hij door Omtzigt in zijn hemd wordt gezet. En ja, logisch dat Mark Rutte, Pieter Omtzigt liever kwijt dan rijk is in de Tweede kamer. Omtzigt is de vette luis in de pels van de zelfgenoegzaamheid van Mark Rutte.

Ga voor de gein nu even terug naar wat Rutte werkelijk - dus niet gelogen - gezegd heeft bij 3:04. Namelijk dit en niets anders:

“Jeroen Dijsselbloem is hier niet aanwezig en kan zich ook niet verdedigen.”

TIP voor VVD-stemmers
Cadeau voor Mark Rutte van kindervriend Zwartepiet op 5 december: LEUGENDETECTOR OP BATTERIJEN.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door King George »

Mona Keijzer maakt nog wel deel uit van een CDA-fractie welke geacht wordt het demissionaire kabinetsbeleid te verdedigen. Is haar positie daar wel houdbaar? Zal zij gevraagd worden sensibel te willen zijn, dan wel haar zetel op te geven? En wat als zij dat niet doet? Heeft het CDA binnenkort nog maar 13 van de 15 zetels?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80695
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Kaag zet deur op een kiertje voor voortzetting kabinet met CU

D66-leider Sigrid Kaag wil dat de formatiegesprekken verder gaan met de zes politieke partijen in het ’brede midden’. Als daaruit voortkomt dat het voortzetten van de oude coalitie (VVD, D66, CDA en CU) de beste optie is, zal D66 niet meer dwarsliggen.

Dat zegt Kaag zondagmiddag tijdens een bijeenkomst voor D66-leden in Amsterdam. „We zijn bereid onze politieke blokkade op te heffen”, zegt de partijleider. Dat betekent niet dat de onderhandelingen met de oude coalitie maandag kunnen beginnen, maar een voortzetting van het kabinet is niet langer uitgesloten.

Daar stelt Kaag wel voorwaarden aan, zij wil eerst een breder gesprek met meer partijen. „Laten we dan met zes van de constructieve partijen – VVD, D66, CDA, PvdA, GL, CU – aan tafel gaan.” De wens van D66 om met zes partijen te praten is niet nieuw, dat geldt wel voor de kanttekening dat de partij niet meer dwars zal liggen als de uitkomst is dat een voortzetting van het huidige kabinet is, met CU. In de woorden van Kaag: „Er zijn geen garanties op een uitkomst.”

Minderheidskabinet
Ook een minderheidskabinet, waar D66 de afgelopen tijd geen fan van was, is dan niet uitgesloten. Al keek D66-leider met gemengde gevoelens naar de algemene politieke beschouwingen waarin de oude coalitie een deal sloot om de begroting flink op te plussen. Ze zag dat partijen uit het midden wisten te onderhandelen. Maar ook dat de ’politieke realiteit’ niet is veranderd: „Het is duidelijk geworden wat ons betreft dat een minderheidsconstructie niet kan werken zonder stabiele, voorstelbare steun in het parlement.” Ze vraagt zich af waarom die samenwerkende partijen niet allemaal kunnen samenwerken ’in het landsbestuur’.

De vraag is of VVD en CDA enthousiast worden van het voorstel van Kaag. De partijen hebben eerder de ’Kaag-coalitie’ met PvdA en GL uitgesloten, omdat ze niet met twee linkse partijen willen én het niet nodig vinden om met vijf partijen in een kabinet te gaan als vier al een meerderheid hebben. Die bezwaren zijn ook te plakken op het idee van onderhandelen met zes partijen.

De zoektocht naar een nieuw kabinet gaat maandagochtend weer verder, informateur Johan Remkes heeft de onderhandelaars van VVD, D66 en CDA dan weer uitgenodigd voor gesprekken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8527
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door xplosive »

Ariel schreef:
zo sep 26, 2021 10:57 am
Laatste cijfers.
D'66 en het CDA willen vast geen nieuwe verkiezingen. En de VVD ook niet, want de VVD wil geen sterk verzwakt CDA om mee te formeren.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80695
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Mona Keijzer verlaat de politiek.

Na haar openlijke coronakritiek afgelopen weekeinde was ze ontslagen als staatssecretaris, maar ze keert ook niet terug in de Tweede Kamer. Keijzer geeft haar zetel terug aan het CDA.

Statement Mona Keijzer:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Mahalingam »

Nadat Rutte haar voor de bus gooide wordt ze nu het graf in geprezen, het graf waar ze al in ligt.
Ze heeft zich niet aan de partijdiscipline onderworpen en dat is dodelijk voor de carrière.
CDA: Mona Keijzer geeft Kamerzetel op en verlaat landelijke politiek na ontslag als staatssecretaris

[...]„In navolging van de gebeurtenissen dit weekend heeft Mona Keijzer het besluit genomen om haar Tweede Kamerzetel na overleg met de Tweede Kamerfractie per direct ter beschikking te stellen”,
[...]Het besluit zou ’in goed overleg’ zijn genomen,...

„Ik respecteer dat besluit en wil Mona enorm bedanken voor haar inzet, betrokkenheid en de goede samenwerking de afgelopen jaren”, zegt Hoekstra.
[...]Van Rij prijst haar scherpte. „Haar scherpte, eigenzinnigheid en verfrissende kijk op de samenleving als jonge christendemocrate vielen me in het eerste gesprek al op. In de afgelopen tien jaar heeft ze zowel in de Tweede Kamer als het kabinet haar talent volledig waargemaakt.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3370156 ... secretaris
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8527
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door xplosive »

Mona Keijzer is dus vertrokken wegens de coronamaatregelen terreur.

Wie zich niet houdt aan de heersende kadaverdiscipline moet het veld ruimen, dat is duidelijk.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door King George »

Jammer dat ze haar eigen zetel niet heeft behouden en desnoods uit de CDA-fractie was "ontslagen". Wat krijgt zij nu van het CDA terug voor haar getoonde trouw aan de partij? Ferd Grapperhaus en Hugo de Jonge zullen blij zijn met hoe ze is kalt gestelt.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7460
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Wij hebben een hypocriet verontwaardigde 2e Kamer

Bericht door hans van de mortel »Als mensen nu eens naar dit geweldige betoog luisteren in de Tweede Kamer . . . en dan vanzelf ontdekken dat de waarheid maar al te vaak pijnlijke gevolgen heeft voor verdorven zielen.

Wat voor geniepige minderwaardige misbaksels sommige Kamerleden zijn - niet in staat hun politieke hypocrisie af te schermen - ervaart u door de video te zien en te beluisteren. Als aangeschoten wild, zwaar gefrustreerd, gaan Tweede Kamerleden aan de werkelijkheid voorbij door geen idee te hebben hoe zij Thierry Baudet onderuit kunnen halen.

Een dergelijke ongelooflijke zielige dwaas die niet tegen zijn ongemakkelijke verlies kan is het ‘chique’ meneertje van D66 die niet verder komt met zijn argumenten dan Baudet te BEVELEN zijn excuus aan te bieden. Aan wie? Aan zijn achterban, de aanhangers van de meest demonische ondemocratische valse-vlag-partij waar we sinds de Tweede Wereldoorlog rekening mee moeten houden?
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7460
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Wij hebben een demissionair onlogisch kabinet.

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

Sigrid Kaag (D66): “Iederéén moet de ambitie hebben om minister-president te worden”

Kaag is gehuwd met de voormalig Fatah-politicus en Palestijns ambassadeur in Zwitserland, Anis al-Qaq. Zij hebben twee twee dochters en twee zonen, waarvan een zoon geadopteerd is. Ze trouwde in 1993 in het geheim met al-Qaq in Jeruzalem en verloor nadat haar huwelijk bekend werd bij Buitenlandse Zaken, vanzelfsprekend haar vertrouwensfunctie. Maar is blijkbaar nu goed genoeg om een gooi te doen naar het ambt van minister-president van Nederland.

Het Bloedbad van München speelde zich af tijdens de Olympische Zomerspelen 1972 die in de Duitse stad München werden gehouden.
Elf atleten en officials van de Israëlische ploeg werden in de nacht van 4 op 5 september gegijzeld in hun appartement in het olympisch dorp door leden van de Palestijnse terreurbeweging Zwarte September. Uiteindelijk vonden alle elf Israëliërs en een Duitse politieman de dood.
De Zwarte September maakte onderdeel uit van de PLO een terreurorganisatie die opereerde onder de vlag van Allah en besmet was met het Allah- of ook wel Islamvirus genoemd. De islamitische moordsekte stond onder leiding van joden-hater Yasser Arafat, de meest beruchte terrorist en vieze man in de buurt van Israël. Zijn getrouwe secretaris is de hedendaagse echtgenoot van het nieuwe leiderschap voor Nederland: Sigrid Kaag. Voor al zijn misdadige moordaanslagen op schoolbussen, markten, vliegtuigkapingen en andere islamitische uitingen geïnspireerd op de Koran en de leringen van de historische vieze ongewassen psychopaat sadist en terroristische oorlogsmisdadiger Mohammed, kreeg Arafat de Nobelprijs voor de vrede in 1994. Gelukkig zijn zowel Wim Kok als Yasser Arafat onder de grond van de geschiedenis verdwenen, maar hopelijk niet uit het licht van de waarheid.

Afbeelding

En nog altijd lukt het de Nederlandse politiek niet, tezamen met het zicht op de werkelijkheid verloren domme kiezersvolk, in te zien dat er aan het islamvirus waar 1,8 miljard dragers in de wereld voor verantwoordelijk zijn, een groot risico is verbonden. Daar helpen geen vaccinaties 1,2,3 of meer tegen.

Nou lekker dan! Levensgevaarlijk. Kunnen wij ons mevrouw Kaag, die eigenlijk al-Qaq (spreek uit 'Kak') zou moeten heten, voorstellen als mevrouw Sigrid Kak in de rol van minister-president? Ja! Ik kon mij dat in het begin voorstellen. Zij weet zich internationaal heel erg goed te profileren en spreekt vloeiend Arabisch. Altijd handig om met mensen te onderhandelen die een vieze gore smerige walgelijke mensonterende achterlijke heidense tweedehands corrupte sadistische plagiaatreligie aanhangen. Maar voor het nationaal belang lijkt mij een coalitie met PVV en FVD zonder linkse partijen meer op zijn plaats.

Mevrouw Sigrid 'Kak' heeft een echtgenoot, die tezamen met de linkse partijen in Nederland, de islam een kloppend warm hart toedraagt. Een andere goedprater en liefhebber van het islamvirus is de alom geprezen huichelaar en parasiet op onze kenniseconomie en beschaving, genoemd Ahmed Aboutaleb - u wel bekend als hoofd van de Rotterdamse politie; een functie die gelijk staat aan zijn ambt als burgemeester. Het heeft met logica niks te maken. Want de zichzelf tot salafist verklaarde Aboutaleb is de eerste officiële goedgekeurde salafist in overheidsdienst. U vindt dat logisch? Dan was deze topic niet geschikt voor u.

Marokkaanse Ahmed, met een door de fascistische Marokkaanse overheid opgelegd verplicht Marokkaans paspoort, is een islamitische hypocriete gladjanus - die als klap op de vuurpijl van de waanzin - gekozen werd tot de meest populaire burgemeester ter wereld. Ach, net zoals mensen in God of de evolutietheorie geloven, verandert het niks aan de feiten van de logica. Ook al rust daar een haast dwangmatig taboe op.

1,8 miljard mensen op aarde houden vast aan de bij hun geboorte verkregen domheid waardoor zij automatisch het recht verkregen op het islamvirus. Vandaar dat zij regelmatig "Allah akbar" roepen, niet wetende dat Allah een historische uitvinding is van de meest smerige walgelijke onmenselijke Arabische onmens, pedofiel, psychopaat, SADIST en terroristische oorlogsmisdadiger Mohammed. Mohammedanen (volgers van de historische oorlogsmisdadiger) blijven geloven dat het Arabisch de heilige taal van Allah is. Maar Allah-zij-dank heeft de verstandige kritische, niet-moslimwereld, daar vanaf het begin schijt aan gehad.

Dat is logisch, anders zouden wij nog altijd in het woestijntijdperk leven.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80695
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Zou het?
Doorstartkabinetten zijn nooit een succes: ‘Rutte IV is ten dode opgeschreven’

Het voornemen om het avontuur van VVD, D66, CDA en de ChristenUnie te verlengen kent ongelukkige voorvaderen in de parlementaire geschiedenis. Ook nu zijn de tekenen ongunstig.

Om een doorstart te laten slagen is een ideale mix nodig die na de oorlog nooit voorhanden was. De persoonlijke verhoudingen in een kabinet en de coalitie moeten goed zijn, er moet duidelijkheid zijn over de missie, een ambitieus programma en de smaldelen moeten elkaar wat gunnen.

De recente geschiedenis toont twee doorstartkabinetten onder leiding van Lubbers en Kok die struikelden. Na een winst van negen zetels wilde CDA-premier Ruud Lubbers in 1986 een kabinet van dezelfde samenstelling met de VVD, die negen zetels verloor. Zowel in het eerste als tweede kabinet-Lubbers was Frits Korthals Altes VVD-minister. ,,In de nacht van de val (in 1989, red.) zei CDA-minister Wim Deetman: ‘We hadden niet het volle pond van de VVD moeten eisen in de kabinetsformatie.’’’

CDA minder comfort
Korthals Altes ziet dat nu ook als bedreiging voor het uitzitten van de rit van Rutte IV: ,,D66 zal het volle pond willen hebben van de verkiezingswinst. Dat gaat ten koste van het CDA. Die krijgen minder comfort dan ze hadden.’’

Het tweede paarse kabinet-Kok (1998-2002) bestond ook uit PvdA, VVD en D66. Voortzetting was niet vanzelfsprekend, omdat D66 in de min stond in de peilingen. De partij verloor tien zetels en hield er veertien over, waardoor D66 het gevoel had toch aan boord te kunnen blijven. Vanaf het begin had dat tweede paarse kabinet een probleem met zijn missie. Er werd zelfs een Catshuisbijeenkomst aan gewijd, maar wat men ook deed, de bezieling kwam niet.

Want premier Kok had de eerste kunnen zijn die zijn tweede kabinet naar de eindstreep bracht, maar door de parlementaire enquête naar Srebrenica viel het kabinet voortijdig.

‘Rutte IV ten dode opgeschreven’
PvdA-minister Jan Pronk was bewindsman in beide paarse kabinetten. Hij erkent dat ze waren uitgeregeerd, omdat ‘het programma was uitgevoerd.’ Pronk benadrukt dat het tweede kabinet-Lubbers en het tweede kabinet-Kok tenminste nog een vliegende doorstart hadden, voordat ze strandden. ,,Het is eigenlijk voor het eerst dat een kabinet met een doorstart vanaf de eerste dag ten dode is opgeschreven’’, zegt Pronk. Hij wijst op de ‘blamage’ die Rutte III door de toeslagenaffaire opliep waarna het kabinet viel. ,,Maar de machts- en persoonlijke verhoudingen zijn dezelfde gebleven. Rutte kan wel hopen dat het een nieuw kabinet is, maar dat is niet geloofwaardig.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7460
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Wij krijgen waar we recht op hebben.

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

Bij deze verkiezingsfraude past een zorgeloos lied, op maat gemaakt voor Sigrid Kaag, dat nog altijd beter is dan het malafide 'Sorry' van de lachwekkende altijd maar krampachtig lachende minister-president die het niet lukt zijn psychisch gestoorde hysterische leugenachtige trekjes in de doofpot te stoppen.

Het is moeilijk bescheiden te blijven.


Mensen die nog geen lid van D66 zijn, kunnen met hun excuus terecht bij het schijnheilige ventje Rob Arnoldus Adrianus Jetten. Als ik zijn partner Sjoerd van Gils was zou ik hem voor geen partner vertrouwen.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7460
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door hans van de mortel »

Komende week starten de onderhandelingen tussen VVD, D66, CDA en CU voor de vorming van Rutte IV.
Afbeelding

Het theater van de lach presenteert u:

Oude wijn in nieuwe zakken

Men had geen andere keuze want men zat in zak en as. Het gewone volk snakt naar een voor de hand liggende oplossing. Maar politici zijn er voor zichzelf, voor de belangstelling waarin zij staan. Zij zijn onberekenbaar, niet te vertrouwen en hebben maar één doel voor ogen: zorg dragen dat politicus onophoudelijk herkenbaar blijft als het smerigste beroep van de natie.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80695
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Parlementaire nestor Kees van der Staaij: ’Stop afrekencultuur in Kamer’

In de discussie over de nieuwe bestuurscultuur moet de Tweede Kamer ook naar zichzelf kijken, vindt SGP-leider Kees van der Staaij. Het staatkundig geweten van de Kamer hekelt de strijd om zichtbaarheid, de ’diarree aan moties’ die daaruit voortkomt en de afrekencultuur. „We moeten oppassen dat we niet naar een inquisitiedemocratie gaan.”

„Dit is toch gewoon poppenkast?” De opmerking van Kees van der Staaij tijdens het debat over de formatie van afgelopen week, kwam uit zijn tenen. PVV-leider Geert Wilders had net via een motie opgeroepen tot nieuwe verkiezingen en vroeg daarop een reactie van het demissionaire kabinet.

’Zuiniger zijn op elkaar’
Het kabinet had al eerder een briefje gestuurd van de strekking: daar gaan wij niet over. „Dan denk ik inderdaad: moeten wij nou wéér aan een demissionair kabinet nederig vragen wat het vindt van het idee om verkiezingen te houden. Daar moeten we zélf over gaan. En praktisch betekende het ook dat iedereen tot laat op de avond werd opgehouden tot die brief er was. En we máken ons ook zorgen over de werkdruk. Laten we een beetje zuiniger zijn op elkaar.”

Het is geen klacht over Wilders, want de hele Kamer maakt zich er schuldig aan: het dringen om zichtbaarheid. Het leidt niet per se tot betere wetgeving of scherpere controle van het kabinet, vindt de nestor van de Kamer. Er is volgens hem een ’afrekencultuur’ ontstaan. „Die neiging om elke fout van een bewindspersoon op te kloppen en te vragen: wie is aansprakelijk en wat moeten de gevolgen zijn? Dat helpt niet per se bij reflectie en een lerende overheid. Vergelijk het met sport: je zou het spel bederven als je bij elk tekort onmiddellijk een rode kaart zou trekken. Die neiging is er in de politiek wel.”

’Ik ben niet gek’
Het maakt de SGP-leider bezorgd. „Kunnen we straks bij kabinetten nog bewindslieden van statuur krijgen? Die kunnen ook denken: hallo, ik ben niet gek dat ik mij hier het schompes ga werken voor het landsbelang en alleen maar een lading modder over me heen krijg en mijn integriteit te grabbel wordt gegooid.”

"’Motie-diarree maakt de invloed niet sterker’"
Neem de ophef over de investeringen die minister Hoekstra (Financiën) voor zijn ministerschap deed in de onderneming van een vriend, waarbij de financiële route via een belastingparadijs bleek te hebben gelopen. „Dat wordt heel makkelijk een zwart-witverhaal. Maar het is ingewikkelder: het was van voor zijn ministerschap, er speelden destijds andere normen, die aangescherpt zijn. Maar voor je het weet, is wel iemands integriteit te grabbel gegooid. Je moet onderhand in een klooster gezeten hebben om aan een ministerschap te beginnen.”

’Inquisitie-democratie’
Een sorry-democratie, waar fouten geen gevolgen hebben, is uiteraard ook niet goed. Maar we gaan nu naar het andere uiterste, zegt Van der Staaij. „De inquisitie-democratie, waarbij elke fout door een bewindspersoon meteen volgt door een debat dat leidt tot een motie van wantrouwen. Mensen moeten natuurlijk worden aangespoord om te leren van hun fouten. En sommige fouten zijn zo ernstig dat ze consequenties moeten hebben. Maar er mag wat meer ruimte zijn voor mildheid en genade.” Straks zullen er weer parlementaire enquêtes komen, over de gaswinning, over de aanpak van de coronacrisis. „Die zijn heus niet pas geslaagd als ze leiden tot het wegsturen van een bewindspersoon.”

Natuurlijk: bij de discussie over ’bestuurscultuur’ moet er aan de kant aan het kabinet veel verbeteren, vindt Van der Staaij. Het moet royaler informatie verstrekken. De Kamer is zelf bezig om te kijken hoe ze haar positie kan versterken. „Maar voorkomen dat het instrument van de motie van wantrouwen bot wordt – dat is ingewikkelder. Dat vraagt ook bereidheid bij elke fractie om een beetje te reflecteren op hoe ze zelf bezig is. Het helpt voor partijen die soms in de oppositie zitten en soms in de coalitie bij moties van wantrouwen te zeggen: zullen we anderen eens beoordelen zoals we zelf ook beoordeeld worden.”

’Bang voor kiezer’
Er is een wisselwerking ontstaan tussen ontevreden kiezers en een onzekere politiek, vindt Van der Staaij. „Kiezers mogen met recht mopperen dat de formatie geen meter opschiet. Maar waarom schiet het niet op? Omdat die partijen bang zijn voor wat de kiezer ervan vindt als ze te makkelijk toegeven.”

Van der Staaij doet een appel op collega’s, maar overschat zijn invloed niet. „Neem nou die enorme motie-diarree. Ze weten dat het de invloed van de Kamer niet sterker maakt. Dan zeggen ze: je hebt gelijk, maar als ik morgen een debat heb, ga ik toch die motie indienen omdat me dat meer zichtbaar maakt. Te midden van al die partijen (het zijn er inmiddels 19) die ook bezig zijn zich zichtbaar te maken voor die kiezer. Ik geloof dus niet dat ik daar wonderen kan verrichten.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Mahalingam »

De bureaucraten van Brussel maken zich zorgen want het kan wel eens politiek gezien een hete tijd worden. Grote aantallen koukleumende burgers die de straat op gaan tegen het gevoerde beleid. Zoals in Frankrijk de Gele Hesjes maar dan overal in Europa.
Om de burgers zoet te houden moeten die met geld gecompenseerd worden.
Ook onze regering denkt erover na. En kwam tot niet toe niet verder dan wat miljoenen euro's die verdeeld over de burgers een compensatie op de energierekening zouden hebben van enige tientallen euro's per jaar. Niks dus als we het hebben over een kostenstijging van 500 per jaar.

En dan krijgen we natuurlijk de socialistische oplossingen: de overheid schrijft voor wat de prijzen van spullen moeten zijn. Het gevolg kennen we van het Oostblok: lege winkels. En tegenwoordig hoef je maar naar Venezuela te kijken wat er dan gebeurt.
In Mexico is de prijs van flessengas door de regering vastgesteld. Het gevolg: schaarste.
De gasbezorgers van Mexico-Stad staken: ‘We hebben nul marge over’

Duizenden bezorgers van vloeibaar gas in Mexico-Stad hebben maandagmiddag het werk neergelegd voor onbepaalde tijd. Ze staken tegen een door de overheid opgelegde maximale gasprijs. Zij zijn de dupe van de maatregel die de consument moet beschermen, stellen ze. Als laatste schakel in de gasketen blijft er voor hen amper marge over om van te leven.


Deze bezorgers zijn maandagmiddag begonnen aan een staking voor onbepaalde tijd. Ze zijn de klos, zeggen ze, nu de overheid al sinds augustus een limiet stelt aan de prijs die de consument betaalt voor zijn lpg. De linkse president López Obrador kondigde eind juli aan dat de staat voortaan de gasmarkt ging reguleren.

Hij greep in omdat hij zijn eigen verkiezingsbelofte zag vervliegen: onder zijn leiding zouden de prijzen van basisbehoeften, zoals gas, niet sneller stijgen dan de jaarlijkse inflatie van de prijzen van consumentenproducten.

Terwijl inflatie in Mexico momenteel schommelt rond de 6 procent (de prijsstijging gemeten per maand ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder) was de gasprijs sinds het aantreden van López Obrador in 2019 met zo’n 30 procent gestegen.

Prijsopdrijving

Volgens de president dreven een handvol grote gasbedrijven kunstmatig de prijs op. Deze ‘monopolisten’ moesten een eerlijke prijs gaan rekenen, stelde hij in juli. Via een noodmaatregel reguleert de overheid sinds augustus de prijs van een liter lpg.
Spoiler! :
Een ruime week geleden stelde de president dat het beleid werkte en dat de staat erin was geslaagd een eerlijke gasprijs te handhaven. Die uitspraak schoot de gasbezorgers in het verkeerde keelgat. Volgens José Adrián Rodríguez, voorzitter van de organisatie van gasdistributeurs, blijft er voor de bezorgers nog maar een halve peso per liter of kilo gas over (zo’n 2 eurocent).

De gasbedrijven bij wie de bezorgers het gas inkopen laten de gasmannen opdraaien voor de maximumprijs, zei hij tegen de Mexicaanse krant Milenio. Totdat de maximumprijzen werden ingevoerd, verdienden de bezorgers zo’n 4 pesos per liter gas (circa 8 eurocent). Daar is een fooi van over die amper de kosten van het transport dekken.

Hoewel de maatregel de consument moet beschermen, lijden ook Mexicaanse huishoudens uiteindelijk onder de prijsregulering, waarschuwde energiespecialist Severo López Mestre in augustus al tegenover nieuwssite Animal Politico.

De president negeert het feit Mexico zo’n 70 procent van zijn gas importeert en dat de gasprijs wereldwijd stijgt, stelde hij. ‘De consument is de dupe wanneer bedrijven meer moeten betalen voor het gas dan zij mogen rekenen. Dan stokt de levering.’

Amerikaans propaangas

Vorige maand bereikte de prijs van Amerikaans propaangas (het belangrijkste ingrediënt van de in Mexico verkochte lpg) een nieuwe recordhoogte. In zeven jaar tijd is het gas niet zo duur geweest. De reden is dezelfde als die in Nederland de energieprijzen doet opstuwen: de wereldwijde vraag is vele malen groter dan het aanbod.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b4b2ba36/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80695
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionair kabinet.

Bericht door Ariel »

Nederland ontbreekt in lobby voor kernenergie: ergernis onder Kamerleden

Nederland heeft zich niet aangesloten bij de Franse lobby om te pleiten voor kernenergie in Brussel. Tot grote ergernis van Kamerleden negeert het demissionaire kabinet daarmee een duidelijke wens van een politieke meerderheid.

Frankrijk heeft deze week samen met negen andere EU-lidstaten een brandbrief geschreven aan de Europese Commissie met de oproep om kernenergie op te nemen in de zogeheten taxonomie. Nucleaire stroom krijgt hiermee een klimaatlabel om in aanmerking te komen voor groene financiering.

Brussel heeft een besluit hierover als een hete aardappel doorgeschoven naar dit najaar. Landen als Oostenrijk, Luxemburg en Duitsland liggen dwars. De voorstanders zetten nu alles op alles om aan te tonen dat kernenergie noodzaak is voor het halen van de klimaatdoelen.

De ministers uit tien lidstaten wijzen in hun brief op de huidige energiecrisis, de toekomstige behoefte aan meer elektriciteit voor productie van waterstof en de noodzaak voor een schoon alternatief als wind en zon ons in de steek laten.

Prijsschommelingen
„Kernenergie beschermt Europese consumenten tegen prijsschommelingen”, zo valt te lezen in de brief. „Het is bovendien een koolstofarme energie die beschikbaar is en een grote hoeveelheid concurrerende elektriciteit kan produceren zonder onze afhankelijkheid van leveringen uit derde landen te vergroten.”

Opvallende afwezige onder de brief: demissionair staatssecretaris Dilan Yeşilgöz (Klimaat). Nederland heeft weliswaar de deur op een kier gezet, maar de boodschap van een meerderheid van de Tweede Kamer is duidelijk: Nederland moet samen met Frankrijk en andere lidstaten optrekken om kernenergie onderdeel van de taxonomie te laten zijn. Ook demissionair premier Rutte trapte deze week al op de rem. Hij zei dat er in het huidige kabinet ’verschillend over wordt gedacht’.

Verbazing
„Ik ben teleurgesteld dat Nederland hier niet bij staat”, reageert VVD-Kamerlid Silvio Erkens. „Volgens mij is de Kamer duidelijk geweest.” CDA-Kamerlid Henri Bontenbal wil uitleg: „Het verbaast me. Ik ben benieuwd waarom de regering deze brief niet ondertekend heeft.”

Het niet toevoegen van kernenergie aan de taxonomie heeft gevolgen voor een politiek breed gedeelde wens om in de toekomst meer nucleaire stroom op te wekken, waarschuwt JA21-Kamerlid en voormalig Europarlementariër Derk Jan Eppink. „Het is anders zeer onaantrekkelijk voor investeerders om de schouders onder kernenergie te zetten. Kennelijk wil het kabinet Nederland tot de laatste vierkante meter vol zetten met windturbines en zonneweides.”

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft als excuus dat het vanwege de demissionaire status van het kabinet „nu niet het moment is om op deze wijze een politiek statement te maken over één technologie”, zegt staatssecretaris Yeşilgöz (Klimaat).

Dat terwijl de Tweede Kamer het kabinet juist op pad stuurde om voorop te lopen. Yeşilgöz zegt ’in de kern’ de oproep wel te steunen. „Het kabinet is voorstander van een techniekneutrale aanpak waarbij we kernenergie of andere technieken niet op voorhand uitsluiten binnen de taxonomie. Er lopen diverse contacten met Frankrijk en andere lidstaten om hier samen in op te trekken.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie