De Floriade en de PVV in Almere

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 83244
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Ariel »

Wat een beetje negatieve publiciteit kan veroorzaken.
Aanhang PVV Almere slinkt

Almere - Als er nu gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden, krijgt de PVV in Almere flinke klappen.

Dat blijkt uit onderzoek van NCRV-opinieprogramma Altijd Wat. De PVV zou nu uitkomen op 12,9 procent, tegenover 21,6 procent in 2010. In dat jaar deed de PVV voor het eerst mee aan de verkiezingen en werd zij na een harde campagne in één klap de grootste partij van de stad. De SP zou haar aanhang zien verdubbelen. Zij zou stijgen van 4,6 naar 9,4 procent en wordt dan, na de PVV, de tweede partij in Almere.

De PVV stapte in 2010 al snel uit de college-onderhandelingen en belandde in de oppositie. Uit het onderzoek blijkt dat 43 procent vindt dat de PVV niet zichtbaar genoeg is. Onder de PVV-stemmers is dat getal nog hoger, namelijk 65 procent.

Van de Almeerders vindt 43 procent dat de stad beter af is zonder de PVV.

De reportage is vanavond op tv te zien.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1160 ... nkt__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

"Van de Almeerders vindt 43 procent dat de stad beter af is zonder de PVV. "

Hebben ze ook de vraag aan de Almeerders gesteld of de stad beter af is zonder allochtonen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Ozes »

Er is geen stad in Nederland die niet beter af zou zijn zonder allochtonen. Niet alleen door de culturele verschillen, ook omdat links allochtonen keihard manipuleert om hun stemmen te ontvangen, maar met die reden specifiek staan de grenzen ook wagenwijd open, dus dat verbaast niemand.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8527
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: PVV in Almere

Bericht door H.Numan »

Ik begrijp dat de regenten (een nogal klein groepje van minder dan 250.000 man totaal in NL) er alles aan doet en er alles voor over heeft om de PVV uit te schakelen. Alle middelen zijn geheiligd. Zolang de PVV maar verdwijnt.

En dan? Luilekkerland? Alle mohammedanen zijn opeens braver en liever dan de dominee in Staphorst? Preken geen haat meer? Gaan niet meer sissen: straksssss zijn wij hier de baassss, hoerrrrr?

Want dat is het probleem. Wilders kaart dat probleem alleen maar aan. En dat doet hij volkomen democratisch. Als Wilders uitgeschakeld wordt komt er een andere partij. Want het probleem is er nog steeds, en vraagt om een oplossing.

Kijk naar de PvdA. Op dit moment is het gemakkelijker om de Costa Concordia vlot te trekken en weer in bedrijf te nemen. Toch is het aantal kandidaten dat willens en wetens tussenpaus wilt worden en vrijwel zeker afgebrand worden enorm. De komende voorzitter gaat niet langer dan een paar maanden hooguit 2 jaar functioneren, en de kans dat die wordt heengezonden is gigantisch. Toch staan ze te trappelen van ongeduld om Captain Coward op de brug te vervangen.

Dus als de regenten (is het meer dan alleen links, het is de hele kliek) de overwinning vieren op Wilders is dat een Phyrus overwinning. De weinige geloofwaardigheid die ze nog hebben verdwijnt. Een andere partij zal het stokje overnemen. Dus die partij moet ook verdwijnen. De problemen zijn niet eens benoemd, laat staan dat er wat aan gedaan is. Ze worden alleen maar erger.

Dat links of een klein clubje domme bestuurders zo kortzichtig is kan ik nog begrijpen. Maar allemaal? Dat is echt heel heel erg.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 83244
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Ariel »

Links Almere wil weer fatsoen in raadszaal

Links in Almere is het taalgebruik van de plaatselijke PVV meer dan zat. Tuig, uitvreters - dat soort termen voor mensen die de wet overtreden of niet werken, willen ze weren uit de raadszaal

http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek ... zaal.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Uiteraard kunnen termen zoals ", bruinhemd, nazi, fascist en racist" rustig en zonder bezwaren gebezigd worden als men het over de PVV heeft.

Voor "tuig " gebruiken we voortaan de woorden..."Marokkaanse en Antiliaanse achtergestelde jongeren.

Voor "uitvreters" kunnen we de woorden gediscrimineerde werkeloze jongeren gebruiken.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Zielige mensen en zij die door de maatschappij het verkeerde pad op zijn gestuurd, verdienen het om met respect benoemd te worden.
Maar wat gaat Links nu de facto doen om het taalgebruik in het gemeentelijk kippenhok te fatsoeneren?
Boetes uitschrijven?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PVV in Almere

Bericht door Pilgrim »

Burgemeester Jorritsma van Almere zwatelt waanzin over de islam uit haar dikke speknek

Posted by Martien Pennings, 7 mrt 2017PVV-er Toon van Dijk houdt een uitstekend prima-de-luxe verhaal in de Almerese gemeenteraad over de islam. Dikke domkop Jorritsma heeft een titanium plaat voor d’r plofkop en interrumpeert dus met de opmerking dat het recente door Marokkanen in elkaar meppen en beroven van een vrouw in Almere niet gekoppeld kan worden aan religie en islam. Waren ze maar wat vaker naar de moskee gegaan, die twee Marokkanen, zegt Jorritsma, dan hadden ze het misschien niet gedaan. De islam, wil Jorritsma maar zeggen – terwijl Van Dijk de wereldwijde terreur in naam van de islam alleen al in de laatste maand aan het opsommen is – is juist héél heilzaam. Méér islam. Méér! Méér!

Jammer dat Van Dijk op zo’n interventie niet had geanticipeerd – want zoiets hád je kunnen verwachten – en dus niet kon antwoorden, bijvoorbeeld, met:

“Die mentaliteit van minachting en vijandigheid jegens autochtonen, voorzitter, hangt nauw samen met de islam. De islam is niet alleen maar een religie, maar een leefwijze en een cultuur, en wel eentje die voorschrijft niet-islamieten te haten, te bedriegen en te beroven. Ook zonder dat deze twee Marokkanen in de moskee komen, zijn ze doordrenkt van islam en islamitische ‘cultuur’. Dat is precies waarom ze doen wat ze doen. Als ze wat vaker in de moskee zouden gekomen zijn, zoals u heilzaam acht voorzitter, dan waren ze misschien wel naar Syrië gegaan om te moorden.“

Jammer van de gemiste kans, maar enfin: ik had weer stof voor een stukkie.

https://martienpennings.wordpress.com/2 ... e-speknek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Burgers die zich aanmelden om voor de PVV de politiek in te gaan, zijn niet allen heiligen.
Het basisprobleem in dit geval is een bekende onder mannelijke politici: de lul niet in de broek kunnen houden.
Stelende PVV'er ook verdacht van zware mishandeling
ALMERE - Het Almeerse raadslid René Eekhuis, die donderdagmiddag uit PVV-fractie werd gezet, blijkt niet alleen fractiegeld op eigen bankrekening te hebben gestort, maar wordt er tevens van beschuldigd zijn vrouw zwaar mishandeld te hebben. Ze liep daarbij drie gebroken ribben op en moest opgenomen worden op de Intensive Care van het ziekenhuis. Eekhuis ontkent de mishandeling en het verduisteren van fractiegeld.
Het mishandelen zou zo gegaan zijn:
,,De verwondingen zijn niet ontstaan doordat ik haar geschopt heb, maar doordat zij in beschonken toestand tegen een kast is gevallen.
En de diefstal?
,,Bij controle door de fractievoorzitter is gebleken dat er zonder aanvaardbare verklaring geldsbedragen van de fractie zijn overgemaakt naar een bankrekening van de heer Eekhuis. Eekhuis heeft het totaalbedrag enkele weken later teruggestort. De fractie heeft dan ook uiteindelijk geen financieel verlies geleden”
En waarom werd de vrouw zo behandeld?
Omdat ze het niet pikte dat manlief aan de zwier ging met een Marokkaanse in Amsterdam-Noord.
Uit de aangifte bij de politie, ingezien door De Telegraaf, blijkt dat Eekhuis zijn vrouw in de nacht van 20 op 21 april drie gebroken ribben zou hebben geschopt. Dat gebeurde tijdens een ruzie over de buitenechtelijke escapades van de voormalig PVV'er, die het zou hebben aangelegd met een Marokkaanse minnares in Amsterdam-Noord. Bij de aangifte is een medische verklaring van het opgelopen letsel bijgevoegd. De vrouw van Eekhuis heeft inmiddels echtscheiding aangevraagd. Het verhaal wordt door meerdere bronnen aan deze krant bevestigd. ,,Het is krankzinnig dat een politicus die zijn mond vol heeft over veiligheid, meer blauw op straat en 'minder Marokkanen' uitgerekend zijn eigen vrouw mishandelt en het aanlegt met een Marokkaanse”, stelt één van hen.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2445 ... ing__.html

Eekhuis is vroeger ontslagen bij Humanitas omdat hij op de kieslijst van de PVV stond en anti-hoofddoek is.
Aan te nemen valt dat zijn nieuwe geliefde geen hoofddoekdraagster is?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Ariel schreef:
Korpschef Caroline Bonekamp hamert vooral op het terugdringen van het aantal straatroven: "Deze delicten worden veelal gepleegd door en bij minderjarigen en zijn vaak gericht op smartphones.
Goshie toch. Nou hoop ik toch maar dat de misdaden niet gepleegd worden/werden door de 8 rot-marokkaantjes, en dat we geen vingers gaan wijzen. Die jongelui worden al genoeg beschuldigd en gestigmatiseerd.
http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/74 ... okkaantjes" onclick="window.open(this.href);return false;
Er zijn 'jongeren' aangehouden voor straatroven. Of deze daders een thuisland hebben wordt nergens gemeld.
Opnieuw drie aanhoudingen voor straatroven in Almere
De politie heeft in de afgelopen weken opnieuw drie jongeren uit Almere aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een of meerdere straatroven. Hiermee komt het aantal aanhoudingen voor deze delicten op 22.

Begin februari heeft de politie een speciaal team opgericht om het toenemende aantal straatroven te onderzoeken. Er hadden 25, in de meeste gevallen minderjarige slachtoffers, aangifte gedaan van diefstal met geweld.

Het team heeft ook onderzoek gedaan naar de goederen die zijn weggenomen en acht verdachten verhoord voor de heling van gestolen spullen. De gevonden goederen zijn teruggegeven aan de slachtoffers. Alle verdachten komen uit Almere. De politie sluit niet uit dat er nog meer jongeren worden aangehouden.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1450888 ... -in-almere
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Mahalingam schreef:Er bestaat zo iets als een Floriade. Een stel weilanden worden omgeploegd en vol gezet op tuinarchtectonisch verantwoorde manier met bloemen en bomen. Zo iets is duur: zeker 200 miljoen. Vraag mij niet waarom.
Binnenkort gaat er weer een gemeente worden uitgekozen voor de Floriade van 2022.
Onder andere wil Zoetermeer graag mee doen terwijl ze in 1992 ruim 5 miljoen er mee verloren.
http://zoetermeer.sp.nl/bericht/75389/1 ... eente.html
Ook Almere wil mee doen. En dan komt de vraag aan de verantwoodelijke wethouder Adri Duivesteijn: "wat gaat dat de burger kosten?" Hoe die op de vraag van een journalist reageert?
"Ik heb geen antwoord op uw kritische vraag. Dat heb ik wel maar daarmee zet ik mijzelf voor lul dus ik antwoord niet. Wilt u nu ophouden met kritische vragen stellen? "Ik heb geen zin meer in dit interview. *PATS* opzouten met die microfoon!". Hier het geluid:
http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/88 ... n-floriade
Floriade 2022 in Almere nog op losse schroeven
De raadsvergadering wordt volgende week dinsdag voortgezet. Uit het debat werd wel duidelijk dat een ruime meerderheid van de raad het college steunt en er weinig voor voelt om de stekker te trekken uit het prestigieuze evenement.

Dat gebeurt met gemengde gevoelens. Ook de coalitiepartijen spraken hun zorgen uit over onder meer de financiële risico’s van het evenement. Het masterplan voor de Floriade ging indertijd uit van een rekening van 10 miljoen euro voor de stad, maar die is inmiddels opgelopen tot 60 miljoen.

De voorstemmers hopen dat geld te kunnen terugverdienen met een succesvol evenement en een uitbreiding van het aantal woningen dat op het Floriade-terrein wordt gebouwd. “We hebben gezaaid en we moeten ook oogsten,” aldus Colette Holter namens de VVD.
Spoiler! :
‘Grootste blunder’

Hartstochtelijk tegen de Floriade zijn de PVV, de SP en de Partij voor de Dieren. “Alleen dwazen kiezen voor doorgaan,” merkte fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV op. “De Floriade is de grootste blunder uit het bestaan van deze stad.” SP’er Hans Everhard ziet vooral ramptoeristen op het evenement afkomen.

De organisatie van de Floriade heeft nog alle vertrouwen in het evenement. Tijdens een technische sessie voorafgaand aan de raadsvergadering liet waarnemend directeur Pieter Cloo weten nog steeds uit te gaan van twee miljoen bezoekers voor Almere.

‘Behoefte aan ontspanning’

Chief marketing Frank Cornelissen gaf zelfs aan de coronacrisis te beschouwen als een kans in plaats van een bedreiging. “Er is grote behoefte aan entertainment, ontspanning en samen genieten.” De organisatie rekent erop dat volgend jaar een vaccin tegen corona beschikbaar is.

Dat een vergelijkbare groene wereldtentoonstelling in Dubai is doorgeschoven naar volgend jaar, vormt evenmin een bedreiging voor de internationale belangstelling voor Almere. Cloo: “Daar komen vooral Aziatische bezoekers. Wij richten ons op Nederland en de buurlanden.”

De organisatie beloofde ook snel maatregelen te nemen om de nog weinig enthousiaste bevolking van Almere beter te betrekken bij de voorbereidingen. Binnenkort gaat de eerste paal in voor een kabelbaan, waarmee Almeerders vanaf volgend jaar over het terrein kunnen zweven.
https://www.parool.nl/amsterdam/floriad ... ~b72f0457/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Zo gaat het er een half jaar lang uitzien:

Afbeelding
Hans van Driem heeft een welgemeend advies voor de organisatoren van Floriade 2022: ,,Trek er zo snel mogelijk de stekker uit.’’ Hij was in 1992 Floriade-directeur in Zoetermeer en leidde de attractieparken Walibi Flevo en Six Flags.
[...]
De oud-directeur vindt het fenomeen Floriade waarbij bedrijven en organisatie paviljoens bouwen om hun innovaties te laten zien op het gebied van land- en tuinbouw in combinatie met attracties, niet meer van deze tijd. ,,Het is overbodig. De tuinbouwsector heeft met de jaarlijkse GreenTech-beurs in de RAI een prima alternatief. Daar hoef je het ook niet meer voor te doen. Daarnaast valt het aantal bezoekers elke keer tegen. Alleen als de overheid meer dan 100 miljoen subsidie uittrekt, is zo'n expo levensvatbaar. Maar moet je dat willen? We stevenen af op de grootste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Ik denk niet dat er veel bedrijven in coronatijd in de rij staan om flink in deze tentoonstelling te investeren.’’
En nog steeds staan gemeenten in de rij on verlies te nemen:
De afgelopen drie edities van de Floriade waren verliesgevend: 5 miljoen verlies in Zoetermeer (1992), 8 miljoen in de min voor Haarlemmermeer (2002) en Venlo ging in 2012 voor 9 miljoen het schip in. Toch verwacht Van Driem dat er gemeenten in de rij blijven staan om het evenement te blijven organiseren. ,,Het is een prestigeproject voor wethouders. Kunnen ze zich mee op de borst slaan, ook al moet er flink geld bij. Het is verbazingwekkend hoe belangrijk dat wordt gevonden.’’
https://www.ad.nl/binnenland/floriade-v ... ~ac1aef05/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Zoals altijd als een Floriade wordt georganiseerd wordt de begroting zeer zwaar overschreden.
En dientengevolge moet de gemeente ook heel veel meer subsidie geven om de zaak te redden.
En uiteindelijk blijven er grote verliezen over waar de gemeente ook voor moet opdraaien.
Het is in Almere niet anders.
Gemeente Almere ontstemd: Floriade heeft 15 miljoen extra nodig

De organisatie van de Floriade denkt 22 miljoen euro nodig te hebben van de gemeente Almere voor de inrichting van het expositieterrein. Deze inrichting was begroot op 7 miljoen euro. Het gemeentebestuur is geschrokken.

De gemeente Almere zou dus 15 miljoen euro extra moeten bijleggen. De totale begroting voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 is in de afgelopen jaren al met tientallen miljoenen overschreden.

De directie van Floriade Almere 2022 kwam eind maart met de nieuwe kostenraming voor de dag, schrijft het college van b. en w. van Almere donderdag in een brief aan de raad. Er is direct om opheldering gevraagd.

Het college heeft ook met de raad van commissarissen gesproken. ‘We willen weten of vergelijkbare problemen bij andere Floriade-onderdelen spelen en of er dan geen maatregelen in de organisatie genomen moeten worden. We willen ook weten waar het geld precies voor wordt gebruikt en of er nog andere keuzes te maken zijn,’ aldus het college.

Ontstemd

Het college is geschrokken, voelt zich overvallen en is buitengewoon ontstemd, zo staat in de raadsbrief. Er is donderdagavond toevallig ook raadsvergadering, maar het college laat al weten dat er op dit moment op veel vragen van de gemeenteraad nog geen antwoord is gekomen.

De komst van de wereldtuinbouwtentoonstelling naar Almere zorgt steeds voor problemen. Het lukt bijvoorbeeld maar niet om sponsors te vinden voor het kostbare evenement. Ook ligt de bouw van diverse projectonderdelen stil door de stikstofproblemen en de coronacrisis.
https://www.parool.nl/nederland/gemeent ... ~bc7f1f5c/

"Het college is geschrokken, voelt zich overvallen en is buitengewoon ontstemd,..."
Als ze de moeite hadden genomen om even te googelen naar hoe het met voorgaande Floriades is gelopen dan hadden ze zich niet 'overvallen' hoeven te voelen. Dan hadden ze bui zien aankomen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Zou de Floriade wel op tijd open gaan? En blijft de begroting met enkele tientallen miljoenen overschreden blijven? Of wordt dat veel meer?
Nieuwe tegenslag voor Floriade: aanbesteding deugt niet

De Floriade moet de aanbesteding voor licht, geluid en audiovisuele middelen voor de wereldtuinbouwtentoonstelling overdoen. Dat heeft de rechtbank in Arnhem beslist.

Dat nu de opening van de Floriade op 14 april in gevaar komt, is voor de rechter geen reden om anders te beslissen, zo staat in de uitspraak van dinsdag.

Europese regels voor aanbesteding moeten streng worden nageleefd, vindt het hof. De rechtbank vond in december vorig jaar al dat de aanbesteding niet deugde. Floriade ging daartegen in beroep. Ondertussen startte de wereldtuinbouwtentoonstelling wel een nieuwe aanbestedingsprocedure, die tot een voorlopige gunning moest leiden.

Maar de Floriade heeft die gunning uitgesteld en dat is een eigen keuze van de organisatie, aldus het hof. Tijdgebrek kan dus geen reden zijn om de eerste aanbesteding alsnog goed te keuren.

Tegenslagen tuinbouwtentoonstelling

De aanbesteding deugde niet, omdat Floriade niet duidelijk maakte wat er precies werd verwacht van bedrijven die wilden inschrijven. Daardoor was het volgens het hof niet mogelijk om een goede offerte uit te brengen. Twee bedrijven die naar de rechter stapten over de procedure vinden dat winnaar Stagelight geen betere aanbieding heeft gedaan dan zij. Stagelight heeft bepaalde kosten die wel gemaakt moeten worden niet meegerekend, omdat niet duidelijk was of er een basisaanbieding gedaan moest worden of een compleet pakket voor licht, geluid en audiovisuele middelen. De Floriade mag nu niet doorgaan met Stagelight, aldus het hof.

De tegenslagen voor de tuinbouwtentoonstelling volgen elkaar de laatste weken snel op. Recentelijk werd bekend dat sponsoring miljoenen minder heeft opgebracht dan was berekend. De gemeenteraad van Almere wil geen geld meer in het evenement steken en heeft de provincie en het rijk om steun gevraagd.

Er zijn pas drie landen aan het bouwen op het Floriadeterrein, terwijl minstens twintig landen belangstelling hadden. Dat zou een gevolg zijn van de coronapandemie. Het realiseren van de tuinbouwtentoonstelling is in de loop van de jaren tientallen miljoenen euro’s duurder geworden dan begroot.
https://www.parool.nl/nederland/nieuwe- ... ~bff0b2a5/

Een dure droom. Zal die uitkomen?

Afbeelding

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 83244
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Ariel »

En de gifbeker is nog niet leeg. De Floriade in Almere draait uit op een gigantische flop. De ambitieuze tuinbouwtentoonstelling heeft te maken met dramatische bezoekersaantallen en krijgt daardoor te maken met een extra kostenpost van in totaal 33,8 miljoen euro.
Sluiting Floriade dreigt: lening van 33 miljoen euro nodig

De Floriade in Almere dreigt uit te lopen op een kostbare mislukking. Twee maanden na de opening vraagt de organisatie om een extra lening van ruim 33 miljoen euro van de gemeente om de poorten tot oktober te kunnen openhouden.

Aanleiding is de tegenvallende kaartverkoop. In de eerste twee maanden trok de wereldtuinbouwtentoonstelling 232.500 bezoekers, drie keer minder dan was voorzien. De begroting van de Floriade ging uit van 2 miljoen bezoekers gedurende het hele evenement. Dat is nu bijgesteld naar 1,2 miljoen.

Na tien jaar opent de Floriade: een bruisende plek of zonde van je geld?
Dat heeft grote gevolgen voor de omzet. Voor het hele evenement loopt de organisatie 24,3 miljoen euro mis uit kaartverkoop en omzet van de horeca. Met de extra kosten voor maatregelen tegen corona en een lagere omzet uit parkeerkosten, komt het tekort uit op 33,8 miljoen euro.

Helpende hand
In een brief aan de raad stelt het college voor om de helpende hand toe te steken. Als de gemeente geen extra lening beschikbaar stelt, is de kans groot dat de Floriade volgende maand de poorten moet sluiten. Almere leende al 40 miljoen aan het bedrijf dat het evenement organiseert.

Uit een onderzoek dat het bedrijf heeft gehouden, blijkt dat corona een belangrijke oorzaak is van de tegenvallende cijfers. Mensen kiezen sinds het einde van de lockdown eerder voor een bezoek aan familie en vrienden dan voor een dagje uit naar een attractiepark. Ook hikt men aan tegen de hoge toegangsprijs van 35 euro.

De Floriade wil het geld onder meer gebruiken om het aantal bezoekers op te krikken. Met marketingcampagnes moeten speciale doelgroepen worden bereikt en ook wordt nagedacht over een verlaging van de entreeprijs. De veel bekritiseerde entree (weinig groen, veel kale vlakte) wordt ook aangepakt.

Het voorstel van het college om de Floriade op de been te houden met een miljoeneninjectie wordt donderdagavond in de raad besproken. Het belooft een spannend debat te worden, ook vanwege de eerder gegeven verzekering dat er geen extra geld meer naar het evenement zou gaan.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Als ik zoek naar beelden van die Floriade dan zie ik dat 9 op de 10 beelden een 'artist impression' zijn. Dus fantasie. Het is echt zoeken naar echte foto's van het moment.
Dat is een heel veeg teken.
Over deze foto: zoek de bezoeker !

Afbeelding

Altijd weer weten lobbyisten het voor elkaar te krijgen dat er een gemeente is die denkt blij te zijn met een Floriade. En dat ze uiteindelijk er rijker van worden.
Tot op heden is iedere gemeente voor zeker 50 miljoen het schip in gegaan.
Onze regenten leren nooit van voorgaand falen.?
Nu staat de teller op 34 miljoen plus die lening van 40 miljoen aan het organiserende bedrijf. Dat geld zijn ze ook kwijt want in ieder geval na afloop (en wie weet nog eerder) gaat altijd de zaak failliet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

De burgers in Alemere worden weer eens belazerd door D66, Gr. Links en VVD.
Hun wethouders treden af als boetedoening om na de zomervakantie weer terug te komen.
College van Almere stapt op vanwege miljoenenstrop Floriade

Het Almeerse college heeft donderdagavond zijn ontslag aangeboden vanwege het miljoenenverlies bij de Floriade. De tuinbouwexpo kostte de gemeente 34 miljoen euro meer dan gepland, mede doordat het evenement veel minder bezoekers trok dan gehoopt.

Het stadsbestuur bood donderdagavond tijdens de raadsvergadering zijn ontslag aan. "Nu de bezoekersaantallen zo tegenvallen, vinden wij dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen. We bieden daarom vanavond ons ontslag aan", aldus de wethouders in een verklaring.
[...]
De gemeente is nog met de provincie en het Rijk in overleg over of ze willen bijdragen aan de extra uitgaven. Maar volgens Omroep Flevoland hebben die eerder al gezegd dat niet van plan te zijn.
https://www.nu.nl/binnenland/6208317/co ... riade.html
Oppositieleider Toon van Dijk van de PVV zei tijdens de raadsvergadering dat „de Floriade failliet is” en dat zijn partij vanaf het eerste begin al heeft gewaarschuwd dat het een financiële strop zou worden. „Dit college is collectief bestuurlijk verantwoordelijk voor het grootste financiële debacle dat deze stad ooit gekend heeft. Mijn fractie spreekt de waardering uit dat het college daarvoor de verantwoording heeft genomen.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1770424 ... riade-flop
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PVV in Almere

Bericht door Mahalingam »

Een paar schaarse geslaagde paviljoenen, verder is de aanblik van de Floriade treurig
[...]
Turkije heeft zijn inzending beperkt tot het bouwen van een houten tuinhuisje en het aanleggen van een groot grasveld met geraniumborders in de vorm en kleuren van de Turkse vlag. Ook de vlag van Oekraïne, dat overigens niet officieel deelneemt aan de Floriade, is te zien als geel-blauwe bloemenperk. „We staan stil bij de mensen uit Oekraïne die onze steun verdienen”, valt te lezen op het bordje dat er bij staat.

In de paviljoens van India en Soedan zijn zelfs helemaal geen planten te zien. Beide landen hebben hun eenvoudige houten dozen ingericht als souvernirwinkel, compleet met opdringerige verkopers. Ook Ecuador, Bolivia, Yemen en Marokko verkopen in hun deerniswekkende kleine tuinhuisjes in een uithoek van de Floriade met de naam World Village souvenirs, benevens dranken en etenswaren. Als het weer het toelaat, staat er een man op een panfluit te spelen, begeleid door muziek op band.
[...]
Net als elders op de Floriade hebben verschillende inzendingen op Green Island weinig of niets te maken met het thema ‘Growing Green Cities’ en lijken ze slechts toegelaten bij gebrek aan beter. Dieptepunt is de Garden of Peace, waar de bezoeker blijkens de toelichting op een bordje inspiratie kan opdoen „om van ik naar wij” te gaan en zich in te zetten voor een betere wereld en toekomst. In de Tuin van Vrede staan onder meer geraniums en goudsbloemen bij een wanstaltig beeld, dat bestaat uit twee reusachtige, knalroze bloemen met in het hart bollen waarin een plastic babypop ligt.

Afbeelding
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/06/27/ee ... g-a4134776
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie