Verbod neef-nichthuwelijk uit de wet is Islamvriendelijk?

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: Zo Feb 26, 2006 2:21 pm

Verbod neef-nichthuwelijk uit de wet is Islamvriendelijk?

Berichtdoor Peter Louter » Di Okt 30, 2007 8:22 pm

Zo;n jaar of tien geleden is het verbod uit onze wet gehaald met als motief dat het nauwelijks voorkomt in Nederland.
Onder islamitische allochtonen zouden dit soort huwelijken een kwart tot een derde van de huwelijken zijn.
Door een discussie kwam ik er op dat de opheffing van het verbod in feite een legalisering was van de bestaande en toekomstige neef-nicht huwelijken binnen de islamitische gemeenschap.
Een vorm van islamisering dus omdat de koran het toestaat.

Volgens de deskundigen zou zo'n huwelijk geen echt ernstige gevolgen hebben. Medische afwijkingen komen slechts bij 7% voor tegen 4% bij normale huwelijken.
Andere deskundigen stellen echter dat bij neef-nichthuwelijken indien dat generaties achterheen doorgaat de afwijkingen groter zijn. Niet alleen voor medische afwijkingen, maar ook voor psychische afwijkingen.

Is er hier iemand die meer zicht heeft op deze materie.
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)

alice
Berichten: 259
Lid geworden op: Di Dec 26, 2006 2:54 pm
Locatie: Antwerpen

Berichtdoor alice » Di Okt 30, 2007 8:55 pm

Ik denk dat u ergens een foutje maakt. Want in Vlaanderen is dit nog steeds bij wet geboden en ook hier zijn veel Marokkaanse en Turkse gezinnen die ouders hebben als volle neef en nicht. Dat komt omdat het huwelijk meestal wordt afgesloten in Marokko of Turkije, en daar is dit niet verboden. De wetgeving hier is dus niet van belang. Dat dit leidt tot een hoger aantal gehandicapte kinderen staat vast en is te controleren, in Antwerpen Noord werden zevenduizend dossier bijgehouden, het aantal gezinnen met vader en moeder met dezelfde achernaam en kinderen met handicap was hoger dan je zou verwachten en velen ook overtuigd dat dit de wil van Allah was, ooit vestigde de Antwerpse dokter Beaucourt hier de aandacht op, het werd echter snel vergeten.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Wo Okt 31, 2007 2:46 am

Ik dacht dat het in Belgie ondertussen ook was toegestaan.
Vroeger moest men voor een neef-nicht huwelijk dispensatie bij de koning aanvragen en me dunkt hebben dat ook netjes afgeschaft.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Wo Okt 31, 2007 3:59 am

Pamela Hemelrijk


Nauwelijks was de gezinshereniging gestart, of inteelt mocht weer.

23 januari 2006


Huwelijken tussen neef en nicht zijn hier altijd verboden geweest. Maar uitgerekend in de vroege jaren zeventig, toen de gezinshereniging voor allochtonen van start ging, is dat verbod opgeheven. Waarom? En waarom horen we dat nu pas?

De LPF bepleit een verbod op huwelijken tussen neef en nicht, zo meldt de Straatscourant dezer dagen. Daar komen immers, zoals iedereen weet, gehandicapte kinderen van, en aangezien niet-westerse allochtonen bij voorkeur binnen de eigen familie trouwen, neemt dat gezondheidsprobleem hand over hand toe. Zelfs de Staatscourant voelt zich kennelijk geroepen het te signaleren, ondanks het feit dat zij daarmee de LPF "in de kaart speelt", zullen we maar zeggen. Dus het moet wel heel ernstig zijn.

Maar wacht eens even: huwelijken tussen neef en nicht waren toch al sinds jaar en dag verboden in dit land? Nooit, in al die jaren dat ik het nieuws beroepshalve op de voet volg, heb ik vernomen dat dit verbod was geschrapt. Tot vorige week.

Toch fijn, om 30 jaar na dato alsnog van deze wetswijziging op de hoogte te worden gebracht. Door de overheid zelve. Want wat meldt de Staatscourant? "Het (LPF)-Kamerlid wijst op de periode tot begin jaren zeventig, toen huwelijken tussen neven en nichten wèl verboden waren."

Het verbod is dus begin jaren zeventig opgeheven. Maar waaróm is het toen opgeheven?

Was inteelt toen ineens niet meer schadelijk voor de volksgezondheid of zo? Was er soms een artikel verschenen in The Lancet, waaruit bleek dat het helemaal geen kwaad kon?

Zet u schrap. Hier komt de reden according to de Staascourant: het verbod is indertijd opgeheven "omdat huwelijken tussen neef en nicht in Nederland niet veel meer voorkwamen".

Zo'n krankzinnige redenering lees je niet vaak, zelfs niet in de Staatscourant. Gaan ze straks ook het verbod op kinderarbeid schrappen "omdat kinderarbeid in Nederland niet veel meer voorkomt"? Laten we hopen dat het misdaadcijfer niet al te drastisch daalt, anders gaan ze straks moord en doodslag legaliseren, onder het motto: "Ach, het komt in Nederland bijna niet meer voor, dus waarom zouden we het nog verbieden?"

Blijft natuurlijk de vraag: wat was dan wèl de reden dat het trouwverbod voor neven en nichten 30 jaar geleden in alle stilte is opgeheven? Hierover mogen wij niet speculeren, al was het maar omdat wij dan onmiddellijk als complot-denkers worden gekielhaald. Maar het blijft wel verdomde toevallig, als ik zo vrij mag zijn, dat de opheffing van het verbod precies samenvalt met het moment waarop hier de gezinshereniging op gang kwam. Zie een historisch overzicht van het RIVM, genaamd "Migratie; Verleden Heden en Toekomst": http://www.rivm.nl/vtv/object_document/o3024n21016.html

Dus nèt op het moment dat er een invasie van importbruiden uit Marokko en Turkije op komst is wordt hier het verbod op inteelthuwelijken afgeschaft. Als je niet beter wist zou je bijna gaan denken dat regeringen soms wel degelijk een vooruitziende blik hebben.

http://www.site.kifkif.be/forum/archive/index.php?t-1761.html
RTFM

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Wo Okt 31, 2007 4:10 am

haha! ik wist dat ik het ooit ergens gepost had :razz: :razz:

dat krijg je met die MPS toestanden.

"lotus" schreef:volgens het katholieke geloof zijn huwelijken tussen neef en nicht altijd al verboden geweest.
Ik dacht dat volgens de Belgische wet die huwelijken echter ook ooit expliciet zijn verboden, maar misschien ook afgeschaft wellicht omwille van: "omdat huwelijken tussen neef en nicht in Belgie niet veel voorkwamen" vermits overwegend katholiek.

In Nederland was het dus effektief verboden, net omdat het protestantisme die huwelijken niet expliciet verbood.

Ik meen te hebben gehoord dat men hier voor zulk huwelijk toch wel een speciale "dispensatie"? van de koning moest hebben.

Gevonden!

Huwelijksbeletselen
Het huwelijk is verboden:

tussen alle bloedverwanten in de rechte op- en neergaande lijn en tussen de aanverwanten in dezelfde lijn: nl. tussen ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen, schoonouders en schoonkinderen, stiefouders en stiefkinderen;
in de zijlijn tussen broers of halfbroers, tussen zusters of halfzusters, tussen broer en zuster of halfbroer en halfzuster
tussen adoptant en de geadopteerde of zijn afstammelingen;
tussen de geadopteerde en de vorige echtgenot van de adoptant:
tussen de geadopteerde en de persoon met wie de adoptant heeft samengewoond of samenwoont:
tussen de adoptant en de vorige echtgenoot van de geadopteerde:
tussen de adoptant en de persoon met wie de geadopteerde heeft samengewoond of samenwoont;
Van deze verbodsbepalingen kan de Koning geen ontheffing verlenen.

In de volgende gevallen kan de Koning om gewichtige redenen ontheffing van de verbodsbepalingen verlenen:

tussen oom en nicht, tante en neef, oom en neef, tante en nicht.
tussen de adoptieve kinderen van een zelfde adoptant.
tussen de geadopteerde en de kinderen van de adoptant
De vraag tot ontheffing wordt door de toekomstige echtgenoten gericht aan de Koning, via de minister van justitie.
Een huwelijk dat in één van deze gevallen voltrokken wordt zonder koninklijke machtiging is ongeldig of kan ongeldig verklaard worden.Het is dus in uw eigen belang het bestaan van bloed- of aanverwantschap te melden bij de aangifte van uw huwelijk.
http://72.14.203.104/search?q=cache:DII ... =clnk&cd=1

tussen de adoptant en de vorige echtgenoot van de geadopteerde:

Tiens... Mohammed was dus volgens de Belgische wet evenzeer in overtreding door met de vrouw van zijn geadopteerde zoon te huwen.

Tussen neef en nicht blijkt het hier dus ook (niet meer) verboden te zijn! Vroeger in elk geval WEL voor zover ik me herinner!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Inteelt in Berlijn Neuköln

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 09, 2007 2:03 am

Ook in Duitsland merkt men dat er iets mis gaat met de import van huwelijkspartners uit het thuisland.
Er wordt steeds meer in de familie getrouwd. De gevolgen voor de kinderen en hun omgeving worden breed uitgemeten in dit artikel aan de hand van beschrijvingen van echte gevallen
http://www.welt.de/vermischtes/article732888/Wenn_der_Cousin_mit_der_Cousine_schlaeft.html
Inzest
Wenn der Cousin mit der Cousine schläft

Immer mehr Kinder im Berliner Stadtteil Neukölln kommen mit angeborenen Behinderungen zur Welt. Als Grund wird Inzest vermutet. Die Ehe zwischen Verwandten unter türkischen und arabischen Migranten ist weit verbreitet und ein Tabuthema.

Volgens een onderzoek zou 20% van de immigranten getrouwd zijn met een naaste bloedverwant. Bij een huwelijk tussen neef en nicht ligt de kans op erfelijke ziektes twee keer zo hoog als normaal. En zijn neef en/of nicht ook een product van verwante familie, dan neemt de kans nog meer toe.
Laatst gewijzigd door Mahalingam op Zo Dec 09, 2007 12:28 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73009
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 09, 2007 2:09 am

Als we naar Nederland kijken zien we dat speciale scholen voor zwakbegaafde kinderen vol zitten en dat er enorme wachtlijsten zijn.
Heel veel van deze kinderen zijn van allochtone afkomst.
Als dit zo door gaat dan worden we een volk van zwakbegaafde.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Inteelt in Berlijn Neuköln

Berichtdoor naar boven » Zo Dec 09, 2007 4:08 am

Immer mehr Kinder im Berliner Stadtteil Neukölln kommen mit angeborenen Behinderungen zur Welt. Als Grund wird Inzest vermutet. Die Ehe zwischen Verwandten unter türkischen und arabischen Migranten ist weit verbreitet und ein Tabuthema.

Dit is volgens mij geen 'Inzest' (incest) maar 'Inzucht' (inteelt).
RTFM

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Zo Dec 09, 2007 11:40 am

Bij een huwelijk tussen neef en nicht ligt de kans op erfelijke ziektes twee keer zo hoog als normaal.


Dit lijkt me héél veel.

Maar ik las laatst toch nog over een paar "wetenschappelijk" onderzoeken die dit dan weer netjes ontkenden. (Iets waar mijn gezond verstand gewoonweg niet bijkan: natuurlijk bestaat er een verhoogde kans op afwijkingen).
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Ma Feb 25, 2008 8:18 pm

Culturen waarbij neef/nicht huwelijken voorkomen hebben tot gevolg dat als een neef/nicht trouwen vaak een ouder van ze ook uit een neef/nicht relatie komt. Als een neef/nicht huwelijk pas voor een eerste keer in de stamboom voorkomt is het niet vreselijk. maar als de stamboom vol zit met neef/nicht dan wordt het andere koek.
Neem nu het fijn-christelijke vissersdorp Katwijk dat rijk is aan instellingen voor mensen met een geestelijke uitdaging. Daar hebben ze ook heel specifieke ziektes en kwalen.
http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/duinenbollen/article3178317.ece?secId=695
Nieuw onderzoek naar Katwijkse ziekte
Katwijk - Het Leids Universitair Medisch Centrum begint binnenkort met nieuw onderzoek naar de Katwijkse ziekte. MRI- en PET-scans moeten inzicht geven in veranderingen in de hersenen, die bij patiënten op relatief jonge leeftijd hersenbloedingen en dementie veroorzaken.

Het hersenonderzoek leidt voorlopig nog niet tot een therapie tegen de ziekte, zegt professor Roos, hoofd van de afdeling neurologie in het LUMC. Het dient ter voorbereiding voor het moment dat wellicht een methode wordt ontdekt om de werking te beïnvloeden van het eiwit dat de hersenbeschadigingen veroorzaakt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73009
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 25, 2008 8:31 pm

Daar heb je helemaal gelijk in Mahalingam
Mijn oma en ook mijn vader hadden de ziekte van Huntington.
Ik vermoed dat ik door de gevaarlijke periode heen ben, want ook ik heb 50 procent kans op die ziekte.
Huntington komt heel veel voor in Katwijk.
En ik heb jaren als verpleegkundige gewerkt op de Dr Mr Willem van der Bergh stichting, ( een zwakzinnige inrichting) waar ook veel kinderen uit Katwijk wonen.

Toen ik wat ouder werd, heb ik altijd gezegd dat ik nooit een jongen uit Katwijk zou trouwen. Ik ben toen maar voor een Fries gevallen. :)
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 26, 2008 2:35 am

Ariel schreef:Toen ik wat ouder werd, heb ik altijd gezegd dat ik nooit een jongen uit Katwijk zou trouwen. Ik ben toen maar voor een Fries gevallen. :)


Goede keus! Ik ben ook Fries. :wink:

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Do Jul 17, 2008 7:48 pm

In Australië heeft men ook te maken met de gevolgen van inteelt. Ook daar verblijvende Mohammedanen trouwen vaker met naaste familie.
http://islammonitor.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1455&Itemid=64
Keeping it in the Family
“Spinal muscular atrophy and the gene that causes it, along with several other serious genetic Forced Marriagedisorders, are common in Saudi Arabia, where women have an average of six children and where in some regions more than half of the marriages are between close relatives.

Across the Arab world today an average of 45 percent of married couples are related, according to Dr. Nadia Sakati, a pediatrician and senior consultant for the genetics research center at King Faisal Specialist Hospital in Riyadh. Widespread inbreeding in Saudi Arabia has produced several genetic disorders, Saudi public health officials said, including the blood diseases of thalassemia and sickle cell anemia, and spinal muscular atrophy and diabetes. Dr. Sakati said she had also found links between inbreeding and deafness and muteness.[...]

British Pakistanis are 13 times more likely to have children with genetic disorders than the general population - they account for just over 3% of all births but have just under a third of all British children with such illnesses.

A BBC Newsnight programme estimated that at least 55% of British Pakistanis are married to first cousins and the tradition is common among some South Asian and Middle Eastern communities.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Do Jul 17, 2008 8:17 pm

Was het verdrag van Straatsburg ook niet van 1973?

en vooral geen complot op complot theorie vermoeden? :shock:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten