Allochtone jongere eerder voor de rechter

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72313
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Allochtone jongere eerder voor de rechter

Berichtdoor Ariel » Di Nov 06, 2007 9:26 pm

Allochtone jongere eerder voor de rechter
dinsdag 6 november 2007 07:45

(Novum) - Minderjarige allochtone verdachten hebben ruim twee keer zoveel kans voor de kinderrechter terecht te komen als autochtone wetsovertreders. Uit onderzoek van socioloog Don Weenink blijkt dat het Openbaar Ministerie allochtonen 2,3 keer vaker naar de rechter stuurt dan autochtone minderjarigen. Dat meldt de Volkskrant dinsdag.

Volgens Weenink is de vermeende discriminatie het gevolg van de manier waarop het jeugdstrafrecht is ingericht. Het OM wordt in zijn beslissing al dan niet te vervolgen geadviseerd door maatschappelijk werkers. Die zouden moeite hebben met de manier waarop allochtonen zich opstellen. 'Allochtonen draaien in hun ogen meer: ze stellen zaken te mooi voor', zegt Weenink.

Omdat de hulpverleners geen greep op de allochtone jongeren krijgen, zouden ze door het OM vanwege 'culturele onzekerheid' naar de rechter worden gestuurd.

Weenink is verbonden aan het Willem Pompe Instituut van de Universiteit Utrecht.


http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html


Kan het niet zo zijn dat allochtone jongere zwaardere vergrijpen plegen?
Het lijkt me sterk dat allochtone jongere , omdat ze met hun ogen draaien sneller voor een rechter komen.

Hier zijn twee voorbeelden van vandaag.

Acht jaar geëist in pinkzaak
Door JULIA BROOS SANDER VAN DER WERFF

DELFT/DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar cel geëist tegen de man die vorig jaar mei de pink zou hebben afgeknipt bij een onschuldige Delftenaar.


http://www.ad.nl/denhaag/delft/article1803351.ece


Cocaïnelijn vanuit studentenkamer
UTRECHT - Hij woonde op een studentenkamer in het Van Lieflandcomplex in Utrecht, maar hij leidde een cocaïnebende die in schoenen drugs vervoerde van West-Afrika naar Nederland.

http://www.ad.nl/utrecht/stad/article1800811.ece
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39181
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Crimineel gedrag Marokkanen is geen cultuur'

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 06, 2007 10:55 pm

Er is een wetenschappelijke doorbraak. Een jonge onderzoeker, Jan Dirk de Jong die werkt als criminoloog aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en die gaat promoveren in Groningen heeft ontdekt: 'Crimineel gedrag Marokkanen is geen cultuur'.
En hij heeft er een boekje over geschreven dat is uitgegeven bij Aksant, gelieerd aan International Institute of Social History. En die hebben een groot archief van Rode Geschriften. (o.a. over de RAF) Een hoog Marcuse-gehalte.

Jan Dirk de Jong heeft jarenlang etnografisch onderzoek gedaan onder ‘Marokkaanse’ jongens uit Overtoomse Veld in Amsterdam Nieuw-West. In dit boek presenteert hij nieuwe inzichten in het opvallend delinquent groepsgedrag van ‘Marokkaanse’ jongens. Hij zet vraagtekens bij de populaire culturele verklaringen. Hij stelt daar tegenover dat het gedrag van ‘Marokkaanse’ jongens veel beter is te verklaren uit hun algemeen menselijke behoeften aan erkenning, veiligheid en vertier, dan uit hun ‘Marokkaanse’ afkomst en opvoeding.

Ik las hetvolgende bij:
http://www.compuserve.nl/Nieuws/categorie.aspx?xml=nieuws/binnenland/novum.11-06-2007.0042.xml

'
Crimineel gedrag Marokkanen is geen cultuur'

(Novum) - Nederlanders bestempelen crimineel gedrag van groepen Marokkanen onterecht als een product van hun cultuur. Ook wetenschappers maken die fout, stelt Jan Dirk de Jong dinsdag. De criminoloog promoveert volgende week aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De Jong deed onderzoek naar Marokkaanse jongeren in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Volgens hem wordt crimineel gedrag van groepen Marokkaanse jongens vaak verklaard door de vechtersmentaliteit die hun ouders zouden hebben meegenomen uit het Rifgebergte. De onderzoeker bestrijdt dit.

De jongens voelen zich afgewezen doordat Nederlanders hen zien als 'kut-Marokkanen' of 'Marokkaanse straatterroristen', stelt De Jong. Daardoor zijn zij sterker op elkaar aangewezen, wat groepsprocessen versterkt. "Hierdoor raken zij sneller verstrikt in onderlinge gedragsverwachtingen van hun straatcultuur, hetgeen kan uitmonden in onverwacht heftig delinquent groepsgedrag."

Bovendien ontstaan er 'versterkte loyaliteitsverwachtingen' binnen de groep en 'extreme vijandigheden naar buiten toe'. De reacties op hun gedrag worden ook nog aangewend om crimineel gedrag te gaan vertonen, zegt De Jong.

Volgens de promovendus zijn Nederlanders daarmee zelf verantwoordelijk voor het verhevigen van delinquent groepsgedrag en de ontwikkeling van een straatcultuur. Het groepsgedrag wordt ervaren als uitdagend en agressief. "We moeten deze jongens in de eerste plaats beschouwen als onze jongens. Geen Marokkaanse, maar Nederlandse jongens."

De onderzoeker zegt dat geen sprake is van onwil bij de Marokkaanse straatjongens, maar van 'knellende onmacht'. "Ze proberen gezichtsverlies te beperken door de indruk te wekken dat ze er zelf bewust voor kiezen zich delinquent te gedragen."


Ik wist niet dat tot voor kort de wetenschappelijke verklaring voor het speciale gedrag van deze groep lag in het feit dat ze afstammen van vechtersbazen.
Het ligt aan ons want "Het groepsgedrag wordt ervaren als uitdagend en agressief." Waardoor we ze apart zetten. En zo worden ze zielig vanwege omdat ze niet anders kunnen doen, machteloos onderworpen aan de wetmatigheden van de groepsvorming: 'knellende onmacht'.
Ik snap het niet helemaal maar dat zal wel komen omdat ik nog niet de politiek correcte logica beheers.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72313
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Nov 06, 2007 11:08 pm

“Moe” zou Chaimae zeggen. :(
Ik ben ook moe.

Wat was er eerder. Het kip of het ei.
Zijn wij begonnen om onschuldige Marokkaanse engeltjes 'kut-Marokkanen' of 'Marokkaanse straatterroristen' te noemen, of zijn Marokkaanse jongens begonnen om zich crimineel te gedragen.
Is hier al onderzoek naar gedaan?
Vogelaar wil best wel een paar ton tegen zo’n pracht wetenschappelijk onderzoek werpen. Tenslotte gaat het om haar pracht jongere.
Ik wil ook in dit onderzoek opgenomen hebben of Marokkaanse jongere geweigerd zijn op scholen , of dat ze zelf met school gestopt zijn.

We gaan gewoon nog even door om Marokkanen te knuffelen. Zo wil de regering het.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39181
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 07, 2007 2:00 pm

Het volledige 'onderzoek' van Don Weenink is hier:
http://www.novatv.nl/uploaded/FILES/Karin/weenink.pdf
Het is een 'rephrazing' van een studie uit 2006 van Komen en Van Schooten om zo tot een volkomen politiek correcte weergave te komen.
Weggemoffeld zijn belangrijke ontkrachtende zaken, die aantonen dat het niet zozeer de etniciteit is die als verzwarende factor meeweegt maar de houding en diverse andere factoren (zoals zwarte van het delict, recidive en recidive kans, enzovoort) van de boef.
Weenink stelt dat “het verband tussen etniciteit en bestraffing dus waarschijnlijk indirect is”. Ofwel, de praktijk kan dan wel uitwijzen dat er feitelijk geen verband bestaat, maar Weenink iis er vast van overtuigd dat het 'indirect' dus wel zo is.
Dit is politiek correcte logica: Er is dan wel geen sprake van een daadwerkelijke relatie tussen de etniciteit en de strafmaat, maar gezien het feit dat de kaaskoppen volgens het marxistisch-socialisme uiteraard racistisch zijn, en de gekleurde niet-westerse mens de underdog is (feit, niet aan twijfel onderhevig!) , is de relatie prima te leggen.
Volgens mij pleit Weenink voor positieve discriminatie: "Ik ben islamiet" is als verzachtende omstandigheid voldoende voor een andere strafmaat.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Berichtdoor Chaimae » Do Nov 08, 2007 12:11 am

Dit heeft niks te maken met 'radicale moslimjongeren.' Deze jongens zijn bezig met criminele activiteiten, vandalisme en ordeverstoring, maar dat heeft niks met hun moslim-zijn te maken. Dat zij als moslim geboren zijn en zijn opgegroeid in een islamitisch gezin wil verder niets zeggen over hun gedrag. Het buitensporige gedrag is eerder een gedrags- of psychische stoornis, dan een daad vanuit het geloof te noemen.

Hun gedrag is verre van moslimwaardig! Bovendien betrekken de daders ook zelf nergens de Islam bij hun daden. Stelen uit de naam van de Islam? Een auto in de fik steken uit de naam van de Islam? Nee hoor.

Dat ze strenger aangepakt moeten worden, daar ben ik het volledig mee eens.

Met vriendelijke groet.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

alice
Berichten: 259
Lid geworden op: Di Dec 26, 2006 2:54 pm
Locatie: Antwerpen

Berichtdoor alice » Do Nov 08, 2007 12:37 am

Ja nou doei! Zijn ze nu gek geworden of wat? Maatschappelijk assistenten verwijzen sneller door omdat dit nodig is vanwege bijvoorbeeld een problematische opvoedingssituatie wat sneller voorkomt als je ouders en vooral moeders de taal niet verstaan en je opvoeding beperken tot primaire noden waardoor de straat je moet opvoeden! Wie schrijft dit soort onzin toch, het verschil zit erin dat dit bij Nederlandse gezinnen minder voorkomt en Marokkaanse jongeren opgroeien in een cultuur waar ontkennen van waarheid goed is omdat je zo de eer niet schaadt! Nederlandse ouders zien sneller in dat ze moeten optreden en hulp aanvaarden, probeer maar eens bij een Marokkaans gezin waar pa in de vzw zit en ma amper buitenkomt!

Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 12:25 pm

Re: Crimineel gedrag Marokkanen is geen cultuur'

Berichtdoor Navane » Do Nov 08, 2007 10:43 am

Mahalingam schreef:Er is een wetenschappelijke doorbraak. Een jonge onderzoeker, Jan Dirk de Jong die werkt als criminoloog aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en die gaat promoveren in Groningen heeft ontdekt: 'Crimineel gedrag Marokkanen is geen cultuur'.

(Novum) - Nederlanders bestempelen crimineel gedrag van groepen Marokkanen onterecht als een product van hun cultuur. Ook wetenschappers maken die fout, stelt Jan Dirk de Jong dinsdag. De criminoloog promoveert volgende week aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De Jong deed onderzoek naar Marokkaanse jongeren in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Volgens hem wordt crimineel gedrag van groepen Marokkaanse jongens vaak verklaard door de vechtersmentaliteit die hun ouders zouden hebben meegenomen uit het Rifgebergte. De onderzoeker bestrijdt dit.

De jongens voelen zich afgewezen doordat Nederlanders hen zien als 'kut-Marokkanen' of 'Marokkaanse straatterroristen', stelt De Jong. Daardoor zijn zij sterker op elkaar aangewezen, wat groepsprocessen versterkt. "Hierdoor raken zij sneller verstrikt in onderlinge gedragsverwachtingen van hun straatcultuur, hetgeen kan uitmonden in onverwacht heftig delinquent groepsgedrag."

.


DIt is een klassiek marxistisch schema: cultuur is geen factor, alleen de relatie onderbouw-bovenbouw doet ter zake. En de bovenbouw is uiteraard het westen, die krijgt overal de schuld van.

Natuurlijk voelen die jongeren zich afgewezen en terecht want hun gedrag is iets dat afwijzing oproept. Ook in Marokko. ZOu Dirk dat ook als een cultuur afhankelijke factor zien?

Overigens maakt de analyse van Dirk de Jong niets uit. De jongeren blijven hoe dan ook verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. Daarnaast zijn er grote delen van de jongeren die dezelfde cultuur hebben maar zich wel gedragen. Alleen al daaruit concluderen dat cultuur geen factor is, is uiterst onnozel (lees: onwetenschappelijk) omdat je dan als onderzoeker eerst moet aantonen dat factor cultuur bepalend is voor het gedrag en bovendien waarom het bepalend is. Nu voert de 'onderzoeker' het gewoon aan omdat het aansluit bij een bestaande denktrant en woordgebruik, zodat hij niets hoeft uit te leggen.

Natuurlijk zijn er ook persoonlijke factoren in het spel.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pilgrim en 7 gasten