De bananenrepubliek der Nederlanden

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Ik zag hem op het journaal van de StaatsTV zijn verhaal houden. Een echte regent die stelt dat die niks heeft misdaan omdat zijn mede regenten ook die mening hebben.
En wie is Twan Tak? Een al jaren als deskundig ingeschatte deskundige over bestuursrecht. Die dan ook stelt over dit geval:
" De regeling vervalt als de burgemeester in zijn stad een al dan niet tijdelijke woning betrekt. Zo staat het in de toelichting op de regeling zelf van Binnenlandse Zaken''.
Ik denk dat deze man geen peop praat.
Ik zou deze burgemeester het voordeel van de twijfel kunnen geven maar hij valt zwaar door de mand want wat doet hij? Een karaktermoord op Twan. Die is een 'charlatan' die bezig is "om een sfeertje te creëren" omtrent zijn persoon.
Het bekende liedje als er geen zakelijke argumenten zijn: val de boodschapper aan. Het commentaar van Geen Stijl op de zaak:

Het moge duidelijk zijn: Aleid Wolfsen is een paranoïde machtswellusteling die meent boven de wet te staan. In Pyongyang aan de Vecht wordt Persvrijheid met de hoofdletter P geschreven. Zolang het bewuste OK-stempeltje van Burgemeester Wolfsen niet ontbreekt natuurlijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Scarlatti »

Zeggeuh.. die Aleid hè... dat is toch niet toevallig ook een maroc? Omdat ie al net zo praat nl... offeuhh ligt dat ad partij waar ie bij hoort?

ik vraag het maar ff hoor... ken m verder niet.. :evil: ik zag puuur toevallig ook net nog een berichtje over Gouda.. stond een foto bij van de burgemeester... gek hè, toch bekijk je zo'n man nu heel anders nu je meer van m weet... gescheiden van zijn vrouw, toen met marokkaanse getrouwd en ook gelijk een hele karakterverandering ondergaan en spreekt ook veel in ontkenningsbewoordingen en incidentjes en voorvalletjes en èèn groep in de de hoek enzo.. maar ja.. verder nix bijzonders ad hand gelukkig.. t ligt altijd aan de ànder.. dàt scheelt!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6452
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door hans van de mortel »

Ook al zou het bij wijze van spreken tot een proces komen waarbij hij veroordeeld wordt, dan nog zou hij volhouden dat hij alles volgens de regels heeft gedaan. Gewetenswroeging ontbreekt bij dit soort lieden ten enenmale. Dit soort ’onmensen’ heeft domweg geen geweten. Denk maar aan het proces te Neurenberg destijds. Er waren nazi-officieren die niet begrepen dat ze ook maar iets fout hadden gedaan en van zichzelf vonden dat ze ONSCHULDIG waren. Ook deze man in een leidinggevende en verantwoordelijke rol als burgemeester verweert zich met zijn onschuld, door te verwijzen naar zijn juiste handelswijze, conform de uitleg van de wet die hem door de minister van BZ is gegeven.

Met andere woorden: BEFEHL IST BEFEHL. De Duitser zei toen tenminste nog ’Ich habe es nicht gewuszt’. Deze man weet het zeker, hij heeft NIET fout gehandeld en zal ook nooit fout handelen. Hoe durft u zijn integriteit in twijfel te trekken? Nog even en u heeft een aanklacht aan uw broek wegens smaad, burgemeesterslastering, in twijfel trekken van iemands integriteit door valse beschuldigingen te uiten, of in ieder geval haat zaaien! Deze burgemeester behoort tot de categorie mensen die zichzelf altijd goed praat. De plaatselijke dorpsspycholoog van Utrecht kan u er alles over vertellen. En daarom zou ook Ter Horst als medeplichtige in de beklaagdenbank moeten zitten. Vanwege het opzettelijk geven van valse voorlichting. Het kan toch geen toeval zijn dat beiden lid van de PvdA zijn?
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Ik heb het al eerder gezegd: de echte integratie vindt plaats in het bed. Dus veel meer gemengde huwelijken. Maar dat willen (en mogen) de allahtonen juist niet.
De burgemeester van Bernisse heeft nu een oplossing die in deze richting gaat.

Afbeelding
Lastige jongens moeten ‘aan de vrouw’
BERNISSE - Wat gemeente, politie en jongerenwerkers ook ondernemen, uiteindelijk vormen vrouwen de enige echte remedie tegen jongerenoverlast. Dat stelt burgemeester Pauline Bouvy-Koene van de gemeente Bernisse.
,,Een relatiebureau zou wel eens het meest effectieve wapen tegen onze problemen kunnen zijn. Pas als overlastgevende jongeren verkering krijgen, weet je zeker dat het afgelopen is met de rottigheid. Meisjes hebben een gunstige invloed op jongens. Dat is algemeen bekend.’’

Haar plattelandsgemeente op Voorne-Putten worstelt met jeugdoverlast. Vooral in het dorp Zuidland zijn problemen met tieners, die te veel drinken, vernielingen plegen en dorpelingen intimideren. Rond de jaarwisseling waren er brandjes, terwijl met oud en nieuw de mobiele eenheid optrad, omdat er vuurwerk en stenen naar agenten was gegooid. Nu is het stelen van meubilair uit tuinen in zwang.

Relatiebureau in de strijd tegen jongerenoverlast
Aanpakken van jongerenoverlast is lastig, constateert Bouvy-Koene, die gistermiddag een gesprek had met Zuidlandse tieners over de problemen in het dorp. De jonge Zuidlanders vinden dat de plaatselijke agent te snel zijn bonnenboek trekt en dat er te weinig plaatsen zijn waar zij wél mogen hangen.
Geld voor het inrichten van een trapveld ontbreekt, zegt Bouvy-Koene. Omdat Bernisse nauwelijks geld voor maatregelen tegen de jongerenoverlast heeft, verzuchtte zij al eens dat ze er van baalde dat gemeenten met vergelijkbare problemen maar dan met Marokkaanse jongeren wél extra geld en extra hulp van de hogere overheden krijgen.
Een relatiebureau zou een goedkoop en effectief wapen tegen de problemen zijn, filosofeert zij nu lachend: ,,We zullen creatief moeten zijn om oplossingen te vinden.’’

Zo gek is trouwens de gedachte voor een relatiebureau niet. In Rotterdam spreken beleidsmakers van ‘de vier w’s’, als de belangrijkste redenen om uit jeugdbendes te stappen: wijf, woning, wagen en werk. En ‘wijf’ is veruit de belangrijkste factor - ongeacht of er allerlei projecten op die probleemjongeren zijn losgelaten.
http://www.ad.nl/rotterdam/voorneputten ... rsquo.html
Het weblog van deze burgemeester is hier:
http://www.burgemeesterbernisse.web-log.nl/
Hebben ze last van hangjongeren in haar germeente? Ja, maar die zijn eigen teelt:
Het winkelcentrum en het bejaardenhuis in het Voorne-Puttense dorp zijn in de avond gedeeltelijk afgesloten dankzij de overlastgevende jeugd. Vernielingen worden er ook veel gepleegd. Bouvy-Koene: "Meer politie-inzet is onmogelijk. Daar hebben we het geld niet voor. Onze problematiek is vergelijkbaar met die van overlastgevende Marokkaantjes. Alleen zijn onze rotjochies blank." Een deel van de problemen wijt zij aan de dorpelingen: "Die laten het toe dat een klein groepje tieners hun woonomgeving om zeep helpt.`

De burgemeester vindt dat zij ook recht hoort te hebben op rijksbijdragen. Dat geld gaat nu naar plaatsen waar de 'rotjochies' wel van allochtone komaf zijn. Ze heeft het probleem voorgelegd aan Mark Rutte, de fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer.
http://frontpage.fok.nl/nieuws/106351/2/100
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Nog een kilo bananen uit Nederland
Ambieer je een baan als ambtenaar in Amsterdam? Dat kan dan alleen als je PvdA-lid bent of affiniteit heeft met de PvdA.
Ambtenaar in Amsterdam? Alleen als PvdA-lid
donderdag 16 april 2009

Wie politiek assistent wil worden van PvdA-wethouder Hans Gerson, heeft alleen kans als hij of zij lid is of affiniteit heeft met de PvdA. Dat blijkt uit een vacature van de gemeente waarin een politiek assistent wordt gevraagd voor de in maart aangetreden Gerson.

Op de aanstelling van Gerson als wethouder was al veel kritiek van de oppositie in de Amsterdamse gemeenteraad. Gerson was negen jaar directeur van het gemeentelijk havenbedrijf en PvdA-lid.

Dat duidt op een ongezonde verwevenheid tussen de partij en het ambtenarenapparaat, zo meldde Het Parool op basis van een rondgang langs de oppositie.

Affiniteit
Desondanks vraagt de gemeente Amsterdam aantoonbare affiniteit met de PvdA wil je kans maken op de baan van politiek assistent. Terwijl een politiek assistent op de loonlijst van de gemeente staat en niet op de loonlijst van de PvdA.

D66-duoraadslid Jan Paternotte is verbaasd. ‘Wat zouden we ervan vinden als in de vacature stond: wij zoeken iemand die affiniteit met de katholieke kerk heeft. Medewerkers van de stad moeten geen affiniteit met de PvdA hebben, maar met Amsterdam.’

Door Jelte Wiersma
http://www.elsevier.nl/web/10230824/Nie ... dA-lid.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Scarlatti »

Dit soort idiote 'verwevenheden' hè die zullen toch hopelijk door de PVV verwijderd worden? Zij staan voor een IMMENSE taak.. wat zal het hen en dus het Nederlandse volk, nog moeilijk gemaakt worden door die benarden v geest :mad:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Onze overzeese bananeneilanden zijn weer in het nieuws. Het gaat over AIDS.
De bestrijding kost de Ned. staat handen vol geld. Elk foordeel hep sijn nadeel.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3736 ... uit__.html
Aids-patiënt op Antillen veel duurder uit
In Haïti kost de behandeling van een patiënt voor een jaar ruim 400 dollar (306 euro). Op de Nederlandse Antillen kost eenzelfde behandeling bijna 15.000 dollar (ongeveer 11.000 euro) per jaar. Dat is bijna veertig keer zo veel.
Dokters van de Wereld noemde het eerder al onaanvaardbaar dat de Nederlandse regering jaarlijks vele miljoenen euro's uittrekt voor de bestrijding van de ziekte in ontwikkelingslanden, maar de eigen overzeese gebieden „op geen enkele manier te hulp komt in de bestrijding van aids”.

Na die aantijging vorige maand besloot een meerderheid in de Tweede Kamer een motie te steunen die het kabinet oproept te zorgen dat ook de eilandengroep toegang krijgt tot goedkope medicatie. Daar gaat echter wat tijd overheen.
Seropositieve Antillianen worden daardoor volgens Dokters van de Wereld nog steeds geconfronteerd met onbetaalbaar hoge medicijnprijzen. De eilandengroep wordt als onderdeel van het Koninkrijk niet gezien als ontwikkelingsland. Landen met eenzelfde hiv-probleem en inkomensniveau komen wel in aanmerking voor goedkopere medicijnen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6452
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

PvdA-CDA-ers zijn proleten met andermans geld!

Bericht door hans van de mortel »

Het milieu mag wat kosten van de linksen. Ze hoeven het zelf niet te betalen immers. En soms dan heb je nog niks voor het geld zoals deze 80 miljoen die letterlijk in rook is opgegaan aan roetfilters die niet werken. Uit De Volkskrant van 27 februari 2009 :
80 miljoen voor waardeloze roetfilters

Het ministerie van VROM heeft 80 miljoen euro gestoken in roetfilters die nauwelijks functioneren. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksinstituut TNO. De filters zijn gemonteerd op achtduizend vrachtwagens. Minister Cramer van Milieu zet de subsidie per direct stop.
Het betreft de zogeheten halfopen filter die achteraf wordt ingebouwd. Wanneer een vrachtwagen in de stad rijdt, vermindert dit zuiveringsapparaat slechts 5 tot 20 procent van de uitstoot aan fijnstof. Voor langere ritten (van minstens drie uur) geldt een reductie tot 40 procent. De subsidieregeling is geënt op een uitstootreductie van 50 procent.

Maar die geldstroom hebben ze pas dichtgedraaid nadat een Nederlandse organisatie (TNO) een rapport uitbracht. Waar helemaal totaal niets nieuws in staat dat al niet eerder bekend was. Want wat lees ik in het AD van 21 juli 2007?

Roetfilter vrachtwagens werkt niet
Het meest toegepaste filter werkt in door fijnstof geplaagde binnensteden vaak niet - door de lage rijsnelheid - en veroorzaakt zelfs een verhoogde uitstoot van het giftige stikstofoxide (NO2).

Dat zegt de Zwitserse wetenschapper en roetfilterdeskundige Andreas Mayer tegenover het het AD. ,,Ik begrijp niks van het Nederlandse beleid. Je zou zulke filters moeten verbieden,’’ stelt Mayer.

Mayer deed onderzoek naar de halfopen filters die in Nederland het meest worden toegepast. Daaruit bleek dat zij in stedelijk gebied weinig tot geen roet tegenhouden.

Recent onderzoek bij vuilniswagens van de Rotterdamse gemeentereiniging laat een soortgelijk beeld zien. Voor de Arbeidsinspectie is de beperkte effectiviteit reden een betere filter te eisen op vuilniswagens. Alleen zo is de lucht waarin de vuilnismannen werken schoon genoeg te krijgen. Als de werkgever het niet monteert, overtreedt hij de Arbo-wet.

Vrachtwageneigenaren kunnen desondanks per filter maximaal 6250 euro subsidie krijgen. Alleen DAF al heeft er 8000 verkocht, goed voor een half miljoen aan subsidie. VROM kan geen cijfers geven over het totale aantal verkochte filters, maar er is 300 miljoen uitgetrokken voor subsidies.

,,Het is bijzonder kwalijk,’’ zegt Mayer. ,,Er zijn voor vrachtauto’s goede systemen op de markt die bijna al het roet wegfilteren. Nederland zou zulke filters moeten verplichten.

VROM begon vorig jaar oktober met de subsidieregeling voor filters in bestaande vrachtwagens. Daarvoor al zetten Nederlandse deskundigen als hoogleraar Michiel Makkee van de TU Delft vraagtekens bij de effectiviteit van halfopen filters. VROM legde de bedenkingen naast zich neer. Het ministerie baseert zich op het oordeel van TNO en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu die stellen dat de filters een positief effect hebben.

In zomer 2007 was dus al bekend dat onderzoek in Nederland het bevestigde. Maar niet voor onze regenten. Die gingen braaf zitten wachten op 'eigen' onderzoek van TNO. Waarmee de elite zich dus van zijn allerbeste patriottische nationalistische kant laat zien.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Er is stennis over poster-kunst in 020-Gaza en Job Cohen heeft persoonlijk ingegrepen. Het ruikt naar net zo'n akkefietje als in Utrecht waar een krantenoplage vernietigd werd op dringend verzoek (dit is een aanbod dat u niet kunt weigeren) van de burgemeester.
Het gaat niet over deze poster om Amsterdam te promoten met Koninginnedag:

Afbeelding

waarop Nicolas Sarkozy en Silvio Berlusconi broederlijk samenzijn en waar de Franse baas heel kwaad over is want de ambassadeur heeft er zijn ongenoegen over duidelijk gemaakt
http://www.at5.nl/artikelen/15435/a
maar dat telt natuurlijk niet. Maar wat wel telt is deze poster met Obama en Putin. Putin is geheelonthouder dus zeker nooit dronken. Maar ook Putin's boosheid is niet van belang.

Afbeelding

Nee, het is dat Cohen vindt dat Obama hier staat afgebeeld als een zuipschuit en dat kan niet. Van de USA ambassade is niets vernomen over majesteitsschennis van hun president. Maar Job heeft ingegrepen: posters en andere dingen met Obama zijn de papiervernietiging in gegaan.
Er is ook een poster met een schaars geklede Hillary Clinton. Ik ben benieuwd of daar nog iets mee gebeurt. Misschien vindt Hillary die wel leuk want ze staat er erg sappig op.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6452
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door hans van de mortel »

Mahalingam schreef:Er is stennis over poster-kunst. Het gaat niet over deze poster om Amsterdam te promoten met Koninginnedag:

Afbeelding

waarop Nicolas Sarkozy en Silvio Berlusconi broederlijk samenzijn en waar de Franse baas heel kwaad over is want de ambassadeur heeft er zijn ongenoegen over duidelijk gemaakt
http://www.at5.nl/artikelen/15435/a
De ambassadeur is boos, ja. Maar uit nergens blijkt dat de Franse baas zelf hier een probleem mee heeft. Mocht dat wel zo zijn dan is mijn enige machtsuitoefening naar hem toe, om hem de kanker te wensen en dat hij maar gauw aan een hartaanval mag overlijden! :evil:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Na Cohen (Amsterdam)en Wolfsen(Utrecht) is er weer een PvdA-er die het nodig vind om zaken weg te moffelen. Dit keer in Rotterdam en de censureerder is Marco Heijmen.

Afbeelding

Gelukkig kost het deze keer geen dode bomen want het is gebeurt op het Internet. Het is Matthijs van Muijen die een stukje weblog kwijt is op de PvdA website. Er is sindsdien grote interesse in het stuk; iedereen wil weten wat er fout aan is.
Hier is het dan als document:
http://www.nrc.nl/multimedia/archive/00 ... 19383a.pdf
Het verheldert wel langs welke kronkelwegen men gelopen heeft om Ramadan te voorzien van een gemeentelijk goedkeurigsstempel. En zijdelings ook hoe de VVD gedraaid heeft.
http://www.ad.nl/rotterdam/3155252/VVD_ ... debat.html
Dat Pvda/Groen/Links achter Ramadan staan is niet verbazingwekkend, maar de VVD?
Matthijs is teleurgesteld, maar hij moet nog leren dat er persoonlijke offers nodig zijn om de multikul te doen slagen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Bloodgod
Berichten: 528
Lid geworden op: ma feb 23, 2009 1:29 am

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Bloodgod »

Stukje uit de tekst gepost op Vrijdag 17 April 2009 door Matthijs.

Even na negen uur werd duidelijk dat alleen de motie van de PvdA met verzoek om een
scherpere opdrachtformulering het zou halen en moties van wantrouwen van Leefbaar geen
meerderheid hadden. Tariq Ramadan die het hele debat had bijgewoond met zijn tolk, verliet
opgelucht de raadszaal, opgewacht door zijn Marokaanse fans.

Dit steekt me, hoeveel jaar hangt die tredplank reeds tussen de steigers zeg?
Hij heeft nog een tolk nodig?
Marokaanse fans?
AAAAAHHHH, DAT IS TOCH NIET NORMAAL!!!!!
Living on enemy ground, I will not obey your law.

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Nee, dat is niet normaal. Tariq is helemaal geen Marokkaan. Maar natuurlijk wel erelid van de Ummah.
Ook kranten hebben het verhaal van de verdwenen weblog opgepakt:
http://www.nrc.nl/binnenland/article221 ... n_raadslid
PvdA Rotterdam verwijdert weblog eigen raadslid
Van censuur is geen sprake. Ieder raadslid van de PvdA mag in Rotterdam bovendien zeggen en schrijven wat hij of zij wil. „Alleen klappen we niet uit de fractie, want dat hebben we zo met elkaar afgesproken”, zegt raadslid Marco Heijmen van Rotterdams grootste coalitiepartij (achttien zetels).
Hier is een foto van Matthijs uit vroegere tijden toen hij nog iets te lachen had. Nu hij een persoonlijk offer moet brengen voor de multikul, zal die niet meer zo vrolijk zijn. Botsing tussen ideologie en werkelijkheid.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Of het met het weggepoetste verhaaltje van bovenvermelde PvdA-er te maken heeft, weet ik niet.
maar die 180 graden zwaai van de VVD heeft toch gevolgen.
http://www.spitsnieuws.nl/archives/binn ... l#comments
Wethouders R'dam stappen uit college
Het Rotterdamse college van B&W moet het voortaan stellen zonder wethouders Harbers en Baljeu. Zij hebben hun taken neergelegd naar aanleiding van de affaire-Ramadan.
De VVD was aanvankelijk tegen het aanblijven als Ramadan als adviseur van de gemeente, maar stemde er uiteindelijk toch mee in. Ramadan kwam in opspraak na uitspraken over homo's en vrouwen. Het college zag geen reden om Ramadan hiervoor opzij te zetten.
Harbers was verantwoordelijk voor Economische zaken, Baljeu voor Verkeer en Vervoer. Het Rotterdams college bestaat uit PvdA, CDA, GroenLinks en VVD.
Afbeelding
Een gedragsverklaring:
Tariq Ramadan heeft een spoor van verwarring achtergelaten’, zei Harbers in een toelichting op zijn ontslagbesluit en dat van Baljeu. ‘Hij brengt mensen niet dichter bij elkaar. Wij vinden dat Ramadan niet langer in dienst kan zijn van de gemeente Rotterdam. Wij hebben vorige week voor ons standpunt geen ruimte gekregen van onze coalitiepartner GroenLinks. De afgelopen dagen zijn we bij onszelf te rade gegaan. Wat hier bovenal telt, is dat het bij deze kwestie om een voor de VVD belangrijk principe gaat.’
http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... stappen_op
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: zo feb 26, 2006 2:21 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Peter Louter »

Bruggenbouwer Ramadan laat spoor van vernieling achter zich. En zo verging het hem bijna overal.
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Of het met het weggepoetste verhaaltje van bovenvermelde PvdA-er te maken heeft, weet ik niet.
maar die 180 graden zwaai van de VVD heeft toch gevolgen.
Een beetje vreemd verhaal. Waarom zijn ze omgezwaaid...De VVD wil Ramadan weg hebben, en zij gaven juist toe.
Ik vermoed dat de VVD een hartig woordje met de beide wethouders gesproken heeft, en dat ze daarom hun functie neergelegd hebben.
Ik vind het excuus....."Wij hebben vorige week voor ons standpunt geen ruimte gekregen van onze coalitiepartner GroenLinks " erg zwak. Ze hebben verdorie toch een eigen mening.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Even een bericht van de verre bananen-eilanden waarvan de zeden en gewoonten ook naar ons land overwaaien. (zowel Bovenwinds als Benedenwinds) Er wordt daar hard gewerkt om kiezers binnen te halen voor de kandidaat van het CDA door de lokale AVP partij.
http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_55466.php
Stemregistratie EU gaat verwoed door
Het is duidelijk: zo iets kost geld. En wie moet dat betalen? Het CDA.
Nu kan je op vele manieren indirect stemmen kopen, maar de PVV vindt dit een beetje een te directe manier en heeft kamervragen gesteld.
"...wat zijn de regels in Nederland betreffende het kopen van stemmen bij verkiezingen en gelden die in het hele Koninkrijk?".
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Een dure rage... Ik vraag me af of deze ministers privé ook in zo'n dure auto rijden. Of hebben ze dan minder last van hun rug. Zolang Jan met de pet betaald voor je speeltjes kan je gekke dingen doen.
Ministers gebruiken doktersbriefje voor duurdere auto
woensdag 29 april 2009

Zeker vijf ministers maken gebruik van uitzonderingsregels om zich in een ruimere, twee keer zo dure dienstauto te laten chaufferen. 'Het wordt een rage.

Met een briefje van de dokter bemachtigen steeds meer ministers een duurdere auto dan toegestaan. Officieel mogen zij zich laten vervoeren in een Audi A6 of gelijkwaardige limousine. Catalogusprijs rond de 50 mille.

Rage
Zo laten Camiel Eurlings, Guusje ter Horst, Maria van der Hoeven, Eimert van Middelkoop en Gerda Verburg zich rondrijden in een Audi A8, terwijl een A6 de norm is.

Door listig gebruik te maken van de voorschriften en uitzonderingsbepalingen rijden intussen zeker vijf ministers rond in de bijna dubbel zo dure Audi A8. Dit model staat voor circa 90.000 euro in de catalogus.

‘Het wordt een rage,’ verzuchten medewerkers van de bewindslieden. ‘Ze willen per se van de A6 naar een A8.’

Ingewikkelde formule
De dienstauto’s van ministers en staatssecretarissen vormen al jarenlang een gevoelig onderwerp. Voorheen was de regeling overzichtelijk. De dienstauto mocht qua cataloguswaarde niet over een bepaald bedrag heen. Sinds 2002 geldt echter het Voorzieningenbesluit ministers en staatssecretarissen. Daarin staat dat de kilometerprijs de limiet van 0,56 cent niet mag overschrijden.

Behalve met een ingewikkelde formule moeten de departementen tegenwoordig ook rekening houden met de milieuprestaties van de dienstauto. Dit is het gevolg van een motie van PvdA en GroenLinks die de Tweede Kamer twee jaar geleden aannam om de ministers te manen al autorijdend het goede milieuvoorbeeld te geven.

Het komt erop neer dat ze een auto moeten kiezen met het energielabel A of B.

Ontdekking
Om het enigszins overzichtelijk te houden, hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken – dat over de voorzieningen voor de bewindslieden gaat – en het Rijksinkoopbureau een lijstje gemaakt van auto’s die aan alle normen voldoen. Ministers mogen volgens een woordvoerder van het departement gebruikmaken van 1) een Audi A6; 2) een Mercedes E 200 of 3) een Volvo S 80.

Een aantal ministers houdt zich daaraan. Zij hoeven géén duurdere auto. Maar steeds meer collega’s denken daar anders over.

CDA-minister Camiel Eurlings van Verkeer was een van de eersten die ontdekten dat er meer mogelijk was dan een A6. Zijn chauffeur en hij rijden nu in een Audi A8 L, waarbij L staat voor verlengde carrosserie. De minister is behoorlijk lang. Een A6 was te krap.

CDA-collega Maria van der Hoeven (Economische Zaken) is veel kleiner van postuur dan Eurlings. Toch kreeg ook zij last in haar A6. Volgens haar woordvoerder moest ze een auto hebben waarvan de zitting individueel is in te stellen: ‘Er is toen een arbo-advies opgesteld. Het facilitair management van Economische Zaken kwam uit op een A8. Want een A6 was niet meer leverbaar met verstelbare achterbank.’

Rugpijn
PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken moet toezien op de correcte toepassing van het Voorzieningenbesluit. Maar zelfs zij stapte over op een auto die niet aan de normen voldoet: eveneens een A8. Haar woordvoerder: ‘Ze had eerst een A6. Maar ze zat beroerd. Niet in de zin dat ze misselijk werd of wagenziek, hoor. Er ontstonden rug-, spier- en gewrichtsklachten.’

Ook CDA-minister Gerda Verburg van Landbouw zag zich genoodzaakt tot een A8. Maar voor haar gelden weer heel andere argumenten. Vorig jaar ontstond een relletje toen de NOS berichtte dat zij zich in een Audi A6 diesel zónder roetfilter liet chaufferen. De minister besloot haar leven te beteren en rijdt nu in een A8.

ChristenUnie-collega Eimert van Middelkoop van Defensie rijdt ook in een A8, omdat hij van de NCTb in een gepantserde auto moet rijden.

Door Eric Vrijsen

http://www.elsevier.nl/web/10232264/Nie ... e-auto.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Wat we tot voor kort alleen kenden van bananenrepublieken, komt af en toe ook in ons land voor. Een meute die in lynch-mode schiet en een crimineel gaat belagen. Dat komt vaak voor in Zuid-Afrika waar wetteloosheid heerst omdat de overheid het laat afweten. Gaan wij ook die kant op?
Gelukkig zijn er in 020GAZA niet veel geschikte bomen voorhanden (om aan te laten bungelen) , ook autobanden liggen niet voor het oprapen (het zgn. halsbanden) maar we hebben wel veel water om in te verdrinken.
http://www.spitsnieuws.nl/archives/prov ... _geja.html
Rover Amsterdam gracht in gejaagd
Een 27-jarige die dacht even een argeloze toerist te beroven in de Amsterdamse binnenstad, moest dat met een nat pak bekopen.
Nadat hij de Engels sprekende bezoeker voor het Centraal Station had beroofd, nam de rover de benen. Omstanders zetten echter de achtervolging in. Uiteindelijk werd hij zo in het nauw gedreven dat hij bij de Geldersekade in het water sprong.
De politie hield de man aan de overkant van het water aan.
In De Pers lees ik nog wat meer:
http://www.depers.nl/binnenland/305427/ ... water.html
Overigens verzette de man zich hevig bij zijn aanhouding. Hij spuugde naar agenten en ambulancepersoneel dat wilde controleren hoe hij er aan toe was. De verdachte heeft de buit vermoedelijk in het water gegooid.
Ik zou adviseren om bij een volgende vergelijkbare gebeurtenis de dader een tijdje in het water te laten spartelen totdat die grondig is afgekoeld, desnoods onderkoeld.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Boeven achterna gezeten door boze burgers.
Wie weet wordt het wel een trend. :evil:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3870 ... ven__.html
Omstanders grijpen juwelendieven
De overval vond rond 09.45 uur plaats bij een juwelierszaak in winkelcentrum Arendshof. Twee daders waren het winkelcentrum op een scooter binnengereden en de winkel binnengegaan. Ze bedreigden de vier aanwezige personeelsleden met een handvuurwapen. De overvallers sloegen vervolgens diverse vitrinekasten kapot en deden een graai naar de aanwezige sieraden.

Een toevallige passerende vrouw met rollator zag het allemaal gebeuren en greep kordaat in. De scooter stond namelijk met draaiende motor voor de deur, kennelijk bedoeld om als vluchtvoertuig te fungeren. De 56-jarige vrouw nam de contactsleutels uit het slot. Toen de daders naar buiten kwamen waren ze daardoor noodgedwongen om te voet te verder te gaan. Ze werden daarbij direct achtervolgd door winkeliers en omstanders.

Hun vlucht ging richting het nabij gelegen Bouwlingplein, waar ze nog een poging deden om een auto te kapen. Een ouder echtpaar werd door hen bedreigd met een vuurwapen om de autosleutels af te geven. De man stond op dat moment naast de auto, terwijl zijn vrouw in de geparkeerde auto zat. De 78-jarige auto-eigenaar moest daarbij een klap incasseren. De beide daders werden overmeesterd door de 78-jarige auto-eigenaar, winkeliers en omstanders en aan de ondertussen gearriveerde politieagenten overgedragen.

De twee verdachten zijn allebei 20 jaar oud. Een van hen is afkomstig uit Oosterhout. De andere verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.
De oude knarren doen het nog best!! :D
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Ik bespeur echt een trend . Neem nu deze berichten van vandaag:

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binn ... _tram.html
Mishandelingen in tram
De politie heeft twee Rotterdammers gearresteerd die in een tram de conducteur en de bestuurder hadden mishandeld. Twee mannen van 26 en 28 jaar draaiden door toen een 23-jarige conducteur hun aansprak omdat ze alcohol dronken en zich vervelend gedroegen.

Toen de conducteur naar de 49-jarige bestuurder liep, kwamen de twee achter hem aan en vielen hem en de bestuurder aan. De slachtoffers kregen diverse klappen en raakten gewond. Reizigers grepen daarop in. De RET'ers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Omstanders blijven niet meer werkeloos toekijken.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/prov ... _buit.html
Politie wacht overvallers buiten op
Een alerte voorbijganger belde de politie, nadat hij een paar verdachte figuren had gezien aan de achterkant van het filiaal. Toen de politie arriveerde, werd snel duidelijk dat er een overval gaande was. De overvallers kwamen bij het verlaten van de supermarkt oog in oog te staan met een aantal agenten die onmiddelijk in actie kwamen. De politie heeft hierbij geschoten maar er raakte niemand gewond.
In Almere kan je bijna spreken van de dagelijkse roofoverval. Dit was de derde deze week. Ze worden gekenmerkt door amateurisme: "Het Nee heb je, het Ja kan je krijgen".
Deze keer hadden de overvallers hamers bij zich om de kluis open te breken. Wat niet lukte in zo'n korte tijd. Wel werd er bij de arrestatie over en weer geschoten en een boef wist weg te komen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Over dat Rotterdamse gevalletje lees ik zo tussen neus en lippen door:
ROTTERDAM - Dit weekend was het weer hommeles in het openbaar vervoer. Het personeel van de Rotterdamse tram 23 werd door twee passagiers afgetuigd. Trambestuurder Ruud (49 jaar) pakte een van de daders. ,,Gelukkig heb ik me kunnen beheersen, anders had ík in de cel gezeten.''
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3209999 ... akken.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Er wordt wat afgepraat over de multikul. Alles en iedereen moet multikul worden. Ook de politie dient agentes te krijgen met hoofddoekjes, agenten met Sikh-tulbanden, Papoea mannen met peniskokers enz.
Maar treed de politie dan ook meer multicultureel op? Nou nee, echt niet. Neem nu dit al vaker voorgekomen gevalletje. De pers doet het af als een miniem incident, dus het betreft geen allahtonen. Het gaat over mensen met een Afrikaanse (bezuiden de Sahara) migratie-achtergrond. (Vroeger hadden we daar een simpel woord voor) .
http://www.at5.nl/artikelen/16643/dode- ... or-politie
Bij politie-invallen in een aantal flatwoningen in Amsterdam-Zuidoost is woensdag een verdachte omgekomen. Drie andere raakten gewond. De vier mannen probeerden allemaal via het balkon te ontkomen. Zij sprongen naar beneden of vielen tijdens hun vluchtpoging. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Drie personen sprongen of vielen van de negende verdieping van een appartement in de flat Kikkenstein. Onder hen was de dode. De twee anderen raakten zwaargewond. De vierde verdachte sprong of viel van drie hoog van een flat aan de Boris Pasternakstraat.
Als de politie een beetje nadenkt dan weet ze toch dat deze mensen dit vluchtgedrag vertonen? Dat hebben ze in hun thuisland geleerd, waar ze slechts laagbouw kennen. Het is hun kultuur!!! Beetje respect daarvoor, dat kan toch wel?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Roelof
Berichten: 1718
Lid geworden op: vr jul 11, 2003 2:38 am

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Roelof »

Het sprookje van de moslimmens en de tolerante Nederlander.

Ik ben moslim, ik woon in Marokko en ik ben zielig,
Geen probleem, dan kom je toch naar Nederland.

Ja maar ik heb geen geld,
Geen probleem, dan geven we je toch een uitkering.

Ja maar ik ben hier zo eenzaam,
Geen probleem, dan laten we toch je vrouw overkomen.

Ja maar ik mis mijn kinderen zo,
Geen probleem, dan laten we toch je kinderen overkomen.

Ja maar ik mis de rest van mijn familie ook,
Geen probleem, dan laten we toch je nicht, je neef, je oom, je tante overkomen.

Ja maar ik had altijd zo'n goed contact met mijn buren in Marokko,
Geen probleem, dan laten we die toch ook hierheen komen.

Ja maar die spreken geen Nederlands,
Geen probleem, dan regelen we toch een cursus voor ze.

Ja maar dat kost geld,
Geen probleem, dan maken we de cursus toch gratis.

Ja maar ik heb daar eigenlijk helemaal geen zin in,
Geen probleem, dan blijf je toch lekker thuis.

Ja maar dan kan ik de folder van de Sociale Dienst niet lezen,
Geen probleem, dan vertalen we hem toch in het Arabisch voor je.

Ja maar de arts spreekt geen Marokkaans,
Geen probleem, dan regelen we toch een tolk voor je.

Ja maar de arts is een man en dat wil ik niet voor mijn vrouw,
Geen probleem, dan regelen we toch voor een vrouwelijke arts voor je.

Ja maar bij de gemeente wordt mijn vrouw door een man geholpen,
Geen probleem, dan regelen we toch een apart loket voor haar.

Ja maar ik wil geen afstand doen van mijn cultuur,
Geen probleem, dan laten we de Minister toch helpen jouw cultuur te wortelen in Nederland.

Ja maar ik ben niet tevreden met mijn huis,
Geen probleem, dan knappen we je wijk toch op voor een paar miljard.

Ja maar ik wil dat mijn kinderen worden opgevoed met de Koran,
Geen probleem, dan bouwen we toch een Islamitische school voor ze.

Ja maar kinderen zijn nog nooit in Mekka geweest,
Geen probleem, dan gaan ze toch lekker met de hele school een week naar Mekka.

Ja maar daar hebben we geen geld voor,
Geen probleem, dan subsidiëren we dat toch voor ze.

Ja maar het is zo ver lopen naar de moskee,
Geen probleem, dan bouwen we er toch nog eentje om de hoek.

Ja maar ik wil graag preken in het Arabisch horen,
Geen probleem, dan vliegen we toch een paar haat-imams in.

Ja maar mijn kinderen kunnen geen stageplaats krijgen,
Geen probleem, dan regelen we toch stageplaatsen voor ze.

Ja maar mijn kinderen kunnen geen werk vinden door hun hoofddoek,
Geen probleem, dan helpen we ze toch aan een baan.

Ja maar mijn kinderen willen een hoofddoek dragen in de sportschool,
Geen probleem, dan regelen we dat toch voor je dat ze dat mogen.

Ja maar ik wil dat mijn vrouw mannen geen hand geeft,
Geen probleem, de Commissie Gelijke Behandeling komt wel met een onnavolgbaar vonnis.

Ja maar ik voel mij gediscrimineerd,
Geen probleem, dan zetten we toch een Meldpunt Discriminatie voor je op.

Ja maar dat is weer zo'n gedoe als je analfabeet bent,
Geen probleem, dan regelen we toch voorbedrukte formulieren voor je.

Ja maar ik wil kunnen bidden op mijn werk,
Geen probleem, dan zorgen we toch voor een aparte gebedsruimte op je werk.

Ja maar mijn vrouw wil kunnen zwemmen in een boerkini,
Geen probleem, dan verplichten we de zwembaden toch gewoon om dat goed te vinden.

Ja maar er komen ook allemaal mannen zwemmen,
Geen probleem, dan regelen we toch dat zij apart kan zwemmen.

Ja maar die mannen willen naast haar zitten als ze naar het theater gaat,
Geen probleem, dan regelen we toch dat ze helemaal vooraan kan zitten naast andere vrouwen.

Ja maar ik wil niet dat jullie de Koran verbranden, want dan word ik heel erg boos,
Geen probleem, dan laten we de Minister President toch wereldwijd door het stof kruipen.

Ja maar ik wil mijn leerlingen wel kunnen leren dat bijbels verbranden respect is,
Geen probleem, dan kom je dat toch gewoon uitleggen bij Pauw en Witteman.

Ja maar ik wil geen alcohol drinken,
Geen probleem, dat hoeft niet hoor.

Ja maar ik wil ook niet dat Jan Marijnissen alcohol drinkt,
Geen probleem, dan drinkt Jan Marijnissen toch gewoon ook een glas water (de lul).

Ja maar ik wil dat er geen kritiek wordt geleverd op mijn godsdienst,
Geen probleem, dat regelt Hirsch Ballin wel even.

Ja maar ik haat het Westen, ik haat de democratie, ik spuug op de grondwet,
Geen probleem, we hebben hier vrijheid van religie.

En toen? Toen was er Els Lucas!

Ja maar ik wil dat Geert Wilders de mond wordt gesnoerd,
Geen probleem, dan regelen we dat toch………..wat zei je?

Ik wil dat Geert Wilders de mond wordt gesnoerd,
WAT ZEI JE?

Ik wil dat Geert Wilders de mond wordt gesnoerd,
GODVERDEGODVERDEGODGLOEIENDEGODVER,

Ja maar…
SODEMIETER OP MET DIE KUTISLAM VAN JE EN MET JE EEUWIGE GEZEIK!

Ja maar….
DIT LAND IS HET ZAT! C'EST CA.
Aan dit sprookje, en de onstuitbare opmars van de PVV, hebben meegewerkt :

Els Lucas,
Gerard Spong,
Job Cohen,
Rik Grashof,
Doekle Terpstra,
Ella Vogelaar,
Rina den Besten,
Rene Danen,
Harry de Winter
Anja Meulenbelt,
Geert Mak,
Alexander Pechtold
Femke Halsema,
De D'66 rechters,
Nederland Bekent Kleur
Meldpunt Internet Discriminatie,
De Commissie Gelijke Behandeling,
En vele, vele anderen.

F Jacobse, geestelijk vader Rugop '81

HET VRIJE VOLK


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Er wordt wat afgepraat over de multikul. Alles en iedereen moet multikul worden. Ook de politie dient agentes te krijgen met hoofddoekjes, agenten met Sikh-tulbanden, Papoea mannen met peniskokers enz.
Maar treed de politie dan ook meer multicultureel op? Nou nee, echt niet. Neem nu dit al vaker voorgekomen gevalletje. De pers doet het af als een miniem incident, dus het betreft geen allahtonen. Het gaat over mensen met een Afrikaanse (bezuiden de Sahara) migratie-achtergrond. (Vroeger hadden we daar een simpel woord voor) .
http://www.at5.nl/artikelen/16643/dode- ... or-politie
Bij politie-invallen in een aantal flatwoningen in Amsterdam-Zuidoost is woensdag een verdachte omgekomen. Drie andere raakten gewond. De vier mannen probeerden allemaal via het balkon te ontkomen. Zij sprongen naar beneden of vielen tijdens hun vluchtpoging. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Drie personen sprongen of vielen van de negende verdieping van een appartement in de flat Kikkenstein. Onder hen was de dode. De twee anderen raakten zwaargewond. De vierde verdachte sprong of viel van drie hoog van een flat aan de Boris Pasternakstraat.
Als de politie een beetje nadenkt dan weet ze toch dat deze mensen dit vluchtgedrag vertonen? Dat hebben ze in hun thuisland geleerd, waar ze slechts laagbouw kennen. Het is hun kultuur!!! Beetje respect daarvoor, dat kan toch wel?
Zucht...Ook dit voorval heeft een lelijk staartje gekregen. De zwarte bevolking van de bijlmer heeft namelijk het idee dat een zwart mensenleven niet telt.
Het is voortaan beter om geen invallen meer te plegen bij drugsbendes. En zeker niet bij onze zwarte medemens. Zo vernederend.
Het komt waarschijnlijk niet in sommige koppetjes op dat de criminele niet het balkon op hadden hoeven te klimmen. :?

Lees het artikel en zucht met me mee.
Oproer in Bijlmer na politieactie

AMSTERDAM - Politieactie, zwarte dode. In Zuidoost is die informatie ruim voldoende om een woedende menigte op de been te brengen. Een menigte die in de gebeurtenissen van gisteren bij Kikkenstein andermaal een sluimerende frustratie bevestigd ziet, het idee namelijk dat een zwart mensenleven niet telt.

Vier mannen, verdacht van drugshandel, probeerden aan arrestatie te ontkomen door de flat aan de achterzijde te verlaten, wellicht in de veronderstelling dat ze een lager gelegen etage konden bereiken. Eén man viel vanaf de negende etage en overleefde de val niet. Twee anderen raakten zwaargewond.

Bij invallen op drie adressen werden twaalf arrestaties verricht. Eén aangehouden man werd onwel en braakte bolletjes cocaïne. Het is niet voor het eerst dat in Zuidoost een opgejaagde verdachte het leven laat; in oktober 2007 kwam een vluchtende Ghanese illegaal op deze wijze om het leven, met heftige straattaferelen tot gevolg.

Het bij Kikkenstein toegestroomde publiek weet zeker dat de politie daar niets van geleerd heeft, dat het haar in wezen niets kan schelen - dat laatste zit vrij diep en komt ongeremd tot uiting.

De politie heeft een blik agenten en buurtregisseurs opengetrokken, die zich geduldig onderwerpen aan langdurige scheldpartijen. Dit is niet het moment, in deze situatie, in Zuidoost, om op strepen te gaan staan.

Zo wordt de volkswoede, die kort na het middaguur nog hevig oplaaide, in de loop van de middag iets getemperd. De agenten, die een bewonderenswaardig incasseringsvermogen aan de dag leggen, zijn de voorpost van een 'puur racistisch Nederland' en hun grootvaders hebben de apartheid uitgevonden.

Rond vier uur deelt de politie persberichten uit aan het publiek, ook in het Engels, waarin melding wordt gemaakt van een dode en heel veel drugs. (Hoeveel wilde justitie vanochtend niet zeggen.) Zo wordt een beetje grond ontnomen aan woeste geruchten over 'wel drie' doden.

Dat van die drugs maakt voor de volkswoede geen enkel verschil, het gaat om een dode brother en de politie heeft het gedaan. ''De vernederingen zijn te groot,'' zegt Chris Nwangwu, leider van de Ibo-Nigerianen in Zuidoost. ''We weten niet wie de dode is, maar Ghanees, Nigeriaans of Surinaams, dat maakt niet uit. Alle zwarten zijn woest.'' (Justitie houdt de identiteit van de dode geheim.)

Voor Nwangwu staat vast dat het de politie niets kan schelen. ''Waarom vallen ze zo binnen in hoogbouw? Ze kennen de risico's. Maar ja, dit is een zwarte buurt, dus dat telt niet.'' Landgenoot Henry Oduenyi, redacteur van het Nigeriaanse magazine The voice, valt hem bij. ''Ze moeten echt een andere benadering kiezen, ze nemen welbewust het risico dat ze springen. Je moet iemand niet als een dier behandelen omdat hij misschien crimineel is. Wat in hun hoofd zit: als ze doodgaan is er nog niks verloren.''

Omwonenden hielden 's avonds een gebedsdienst bij de flat, een aantal trok in een protestmars naar het politiebureau. Daar luisterden buurtregisseurs en bleef het rustig. (ALBERT DE LANGE)

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTER ... ctie.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie