De bananenrepubliek der Nederlanden

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17728
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor King George » Zo Nov 11, 2018 10:05 pm

Politie wil Amber Alert bij kindervermissing aanbesteden, terwijl dat nu fantastisch wordt georganiseerd door een burgerinitiatief zonder winstoogmerk.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 16, 2018 1:45 pm

Nieuws over het bananeneiland Bonaire. Het gevecht om de vleespotten werd een beetje te fel.
"Too many piglets not enough tits." zou Abraham Lincoln zeggen.
Ook Bonaire komt onder curatele van Nederland
De Caribische gemeente Bonaire komt onder verscherpt toezicht van de Nederlandse regering. Staatssecretaris Raymond Knops (koninkrijksrelaties) heeft dit besloten. Hij is niet te spreken over het niveau van het lokale bestuur: de instabiliteit is groot, met enige regelmaat komen colleges ten val. Daarnaast heeft het eiland de financiën al jarenlang niet op orde.
https://www.trouw.nl/democratie/ook-bonaire-komt-onder-curatele-van-nederland~af0ab55b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14916
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Nov 22, 2018 12:40 pm

15 november 2018.

Afbeelding

Niet bepaald een zomerse dag. Ik was op de fiets op weg van mijn fysiotherapeut in Slotervaart naar mijn domicilie in Diemen. Afstand 12 km. En kijk nou eens. Zoiets heb ik in Cuba en het voormalige communistische Tsjechoslowakije nog nooit gezien. In het centrum van Amsterdam heel gewoon en langzamerhand een toeristische attractie geworden voor buitenlanders. Armoede in ons land? Jazeker! Meer dan één miljoen mensen leven onder de armoedegrens. Maar we hebben toch zo'n goede gezondheidszorg? Wat heeft dat er nou mee te maken? Er moet nog altijd bezuinigd worden en het kapitalistische wonder doet zijn werk. Dus wat zeiken we nou? Mij hoor je niet. Ik kanker slechts op de vieze smerige politiek die nog eens extra wordt onderstreept met RUTTE III. Dat Zwartepietengedoe waar Rutte zich zo over ergerde - hij noemde de demonstranten tegen de anti-Pietenclub klootzakken omdat ze ook nog eens dronken waren volgens hem. Tsja . . . dan ben je beslist beter uit met moslims meneer Rutte. Want moslims drinken geen alcohol. Ze hebben dat niet nodig. Ze hebben dat als langdurige parasieten helemaal niet nodig. Geen mens merkt wat van die parasieten zolang het geen pijn doet. Je zult maar om een sociale huurwoning verlegen zitten. Ik bedoel maar. Maar wij kennen geen empathie voor onze eigen medemensen als je zelf comfortabel woont. Ben ik dan de enige die de uitzondering vormt? Godverdomme alle gerenoveerde sociale huurwoningen in Amsterdam worden hoofdzakelijk bevolkt door Marokkaanse moslims. logisch dat die zich rustig houden. En dan krijgen ze nog huurtoeslag, kinderbijslag en als het even meezit toeslag voor goed gedrag. De kopvod is een uiting die hoort bij godsdienstvrijheid. Want Allah geilt op hoofddoeken denken moslims in gerelateerde woestijncommissie. Ik begrijp Allah als de beste. Dan ziet hij zo min mogelijk van die smerige lelijke gezichten van die Marokkaanse vrouwen die toch al niks voorstellen.

Nee, Allah richt zich liever tot die mooie jodinnen in Israël. ZEKER WETEN!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 19, 2019 2:19 am

Stoeptegel gesloopt voor plant: € 250,- boete

Woensdag, 16 januari 2019

Afbeelding

DEN HAAG – Een halve stoeptegel weghalen zodat een plant de gelegenheid heeft om te kunnen groeien. Het klinkt nobel, maar voor Lizzie van Dam uit de Haagse Bomenbuurt is het uitgedraaid op een duur geintje. Ze heeft € 250,- boete gekregen, omdat buurtbewoners hadden geklaagd bij de gemeente Den Haag.

‘Een bizar verhaal’, noemt Lizzie het zelf. In 2017 ontdekte ze voor het eerst dat er een plantenscheut naar boven kwam voor het elektriciteitshuisje naast haar appartementencomplex. Op eigen initiatief sloopte ze destijds een stuk tegel, waarmee de plant ruimte kreeg om te groeien.

Niets aan de hand, zou je denken. Totdat buren in mei vorig jaar kwamen klagen. 'Een buurvrouw zei dat ze door die plant haar scooter daar niet meer neer kon zetten', legt Lizzie uit. 'Dat vond ik een beetje overdreven gedoe.' Overdreven of niet, het kwam haar na tussenkomst van een gemeentelijke handhaver op een dwangsom van 1000 euro te staan.

Verschijnen op een speciale hoorzitting
Uiteindelijk werd het een bekeuring van 250 euro. Lizzie schreef een bewaarschrift en op basis daarvan is ze zelfs uitgenodigd om te verschijnen op een speciale hoorzitting. Wanneer die wordt gehouden, is nog niet duidelijk. 'Wat mij een beetje steekt, is dat ik het al in juni 2017 heb gedaan. Als de buren niet hadden geklaagd, was er niks aan de hand geweest.'

In een reactie laat de gemeente weten: 'Volgens de Algemene plaatselijke verordening (APV) voor Den Haag mag je niet zomaar de openbare weg veranderen. In dit geval hadden bewoners hierover bij de gemeente geklaagd en daarop hebben wij actie ondernomen.'

Bestuursdwang opgelegd voor herstellen van situatie
De gemeente geeft aan bestuursdwang te hebben opgelegd 'voor het herstellen van de situatie in de oude staat'. Een woordvoerster voegt eraan toe: 'De mevrouw heeft een deel van de tegels inmiddels teruggeplaatst maar bij hercontrole bleek ze toch niet alles hersteld te hebben, de plant staat er ook nog.'

Tot slot, om wat voor soort plant gaat het eigenlijk? Lizzie: 'Ik dacht eerst een goudenregen, maar ik heb ontdekt dat het een uitloper is van de vleugelnoot die groeit bij de naastgelegen school.' Lizzie's verhaal wordt woensdagavond op sociale media ontvangen met ongeloof, ook door lokale politici.

https://www.omroepwest.nl/nieuws/375758 ... euro-boete
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 19, 2019 5:27 pm

Burgerhaat: gemeente verwijdert bankje van 87-jarige man bij graf vrouw

Door: Redactie, 12:00, 19 januari 2019

Afbeelding

Fantasieloze gemeenteslaven beroepen zich op ‘regels zijn regels’

De 87-jarige Lucas Meijer (slecht ter been, foto) uit Stadskanaal had een bankje bij het graf van zijn in 2012 overleden vrouw. En dat mag niet, want regels (die tegen een hoogbejaarde opeens altijd WEL strikt gehandhaafd worden in onze bananenrepubliek aan de Noordzee), dus is het bankje weggehaald.


Tegenover RTV Noord verklaart Meijer dat het bankje weer weg gaat zodra hij zelf komt te overlijden, maar dat mag niet baten. Regels zijn regels, aldus de gemeente, en mijnheer Meijer zoekt zelf maar uit hoe hij zijn wekelijkse bezoekjes aan het graf van zijn vrouw kan voortzetten.

De stadsdichter van Gouda is een actie begonnen en doet een beroep op de gemeente om het bankje terug te zetten.

Afbeelding
Stadsdichter Gouda
@StadsdichtGouda

Deze brief, geinitieerd in Gouda, wordt momenteel door Stads- en Dorpsdichters onderschreven als oproep van barmhartigheid aan de gemeente @stadskanaal_nl en vanmiddag nog verzonden. Geef Lucas Meijer zijn bankje terug! @rtvnoord https://www.rtvnoord.nl/nieuws/203748/G ... vrouw-zijn
9:13 AM - Jan 18, 2019

https://tpo.nl/2019/01/19/burgerhaat-ge ... raf-vrouw/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jan 25, 2019 1:09 pm

Over het splinternieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag:
Eind vorig jaar kreeg de kantoorkolos een metamorfose na aanhoudende klachten en is het nu beter?

"Veel ambtenaren vinden het gebouw te donker. Slecht zittende designstoelen zijn de afgelopen maanden vervangen en depressieve tinten op de muren zijn overgeschilderd. "

" ,,Met deze kou wordt een deel van het pand niet verwarmd. Er staan nu straalkachels hete lucht te blazen. Veel wordt houtje-touwtje gedaan.”"

En wat is dit? Onbruikbare gevaarlijke trappen:

Afbeelding

"Nu blijkt ook dat meerdere ambtenaren het afgelopen jaar van de designtrappen zijn gevallen. Twee medewerkers raakten daarbij gewond, een van hen moest worden behandeld in het ziekenhuis. "[...]
,,De incidenten waren aanleiding om direct de trappen af te sluiten om eventuele nieuwe ongevallen te voorkomen”,

Ambtenaren rillen en vallen van de trap in gloednieuw ministerie
https://www.ad.nl/politiek/ambtenaren-rillen-en-vallen-van-de-trap-in-gloednieuw-ministerie~a2fc0820/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 26, 2019 7:51 pm

Belastingdienst keurt duizenden verdachte, mogelijk frauduleuze aangiften automatisch goed

26 januari 2019

Afbeelding

‘Tekort aan personeel’ – Bananenrepubliek Nederland paradijs voor elke fraudeur – totale schade aan misgelopen belasting onbekend

De Belastingdienst kampt met zo’n groot tekort aan personeel, dat duizenden risicovolle aangiften niet gecontroleerd kunnen worden. De fiscus wil de aangiften daarom ongezien goedkeuren, maar heeft geen idee hoeveel geld de schatkist daardoor dreigt mis te lopen. Dat blijkt uit een recent intern document van de Belastingdienst, dat in bezit is van main stream printmedium Trouw.

Het gaat om aangiften voor de winstbelasting uit 2016 van voornamelijk midden- en kleinbedrijven. De Belastingdienst selecteert op basis van zelf gestelde criteria welke aangiften extra controle vereisen. Van die risicovolle aangiften lagen er eind vorig jaar nog zo’n 25.000 op de plank, schrijft de fiscus. De risicovolle aangiften bestaan vooral uit ondernemers die geld lenen van hun eigen vennootschap, aangiften van stichtingen en verenigingen, en ondernemers die emigreren naar het buitenland.

Er is echter niet genoeg capaciteit om al die geselecteerde aangiften te controleren. De Belastingdienst wil daarom ruim 90% van de verdachte aangiften niet verder in behandeling nemen en ‘conform’ afdoen. Dat houdt in dat de Belastingdienst akkoord gaat met de aangifte zoals die is ingediend, ook al is die mogelijk niet correct.

Anp

https://tpo.nl/2019/01/26/belastingdien ... isch-goed/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 29, 2019 10:11 pm

Pilgrim schreef:
Burgerhaat: gemeente verwijdert bankje van 87-jarige man bij graf vrouw

Het is toch nog goed afgelopen.

’Omstreden’ bankje van weduwnaar (87) mag blijven

Door André Spaansen – 28 januari 2019

Afbeelding
Het bankje op het kerkhof in Stadskanaal waar veel om te doen was. Ⓒ Jos Schuurman

STADSKANAAL - Het ’verboden’ bankje op het kerkhof in Stadskanaal, dat het landelijke nieuws haalde en waarover gisteravond een spoeddebat was, mag toch blijven. Weduwnaar Lucas Meijer (87) is slecht ter been en zit daarom graag op een houten bankje bij het graf van wijlen echtgenote Albertien (Attie) Sanders. „Dan ben ik toch bij haar.” Eigenlijk mag meubilair alleen op plekken verderaf staan.

De heer Meijer reageerde blij: „Ik ben heel dankbaar. Ook voor alles dat de mensen voor me gedaan hebben. Geweldig! Maar weet ik er eigenlijk niet over te zeggen.” Hij doelt op inzet van familie, opstellers van een petitie die 25.000 maal werd ondertekend en steun van de oppositie in de gemeenteraad. Dichters schreven meelevende regels, die op het bankje komen.

Monumentje
Stadskanaal neemt het bankje over van de familie. Het wordt naar voren gezet, zodat het niet langer op ongeruimde graven staat. De gemeente beschouwt het voortaan als monumentje. Om andere inwoners tegemoet te komen mogen door hen klapstoeltjes worden gebruikt.

Eind goed, al goed, lijkt het. Fractievoorzitter Erik Bieze van Gemeentebelangen Stadskanaal (GBS) wilde het college wel een boodschap meegeven onder het motto ’Doe niet zo moeilijk’. „De oppositie wilde debat, gezien de ook landelijke impact. Maar… de oplossing is er!”

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 30, 2019 6:58 pm

Man die agent pistool op hoofd zette niet onderzocht: wachttijd is te lang

Geplaatst op 30 januari 2019

DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag ziet af van een psychiatrisch onderzoek naar de geestesgesteldheid van een 19-jarige man die er van wordt verdacht een vuurwapen op het hoofd van een Haagse agent te hebben gezet. De wachtlijst voor plaatsing in het Pieter Baan Centrum is te lang, meent de rechtbank.

Op 6 oktober vorig jaar bracht een man van Eritrese afkomst vanuit Tilburg een bezoekje aan Den Haag. Hij werd door een agent in het stadscentrum aangesproken op het drinken van bier op straat. De man rende eerst weg, maar stopte toen op de Boomsluiterskade, waarna hij de achtervolgende agent een doorgeladen pistool tegen het hoofd zou hebben gezet. De bedreigde agent schoot de man uit zelfverdediging in zijn knie.

Het OM wilde de man laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum, omdat hij mogelijk kampt met een psychische stoornis. De instelling beoordeelt daarbij dan ook of iemand in aanmerking komt voor TBS. Tijdens een ingelaste zitting verklaarde de officier van justitie dinsdag dat opname in het Pieter Baan Centrum in Almere pas over achttien tot twintig weken mogelijk is. De verdachte zou in de tussentijd in zijn cel moeten wachten, maar dat vindt de officier wel gerechtvaardigd. 'Het is niet niets als er een doorgeladen wapen op een agent wordt gericht', aldus de aanklager.

Extreem lange wachttijd
De rechtbank vindt dat er inderdaad aanknopingspunten zijn voor een observatie van de man in het Pieter Baan Centrum, maar vindt het te ver gaan om de man daarvoor eerst achttien tot twintig weken te laten wachten. 'Dat is een extreem lange wachttijd', zegt de rechter.

Volgens de advocaat van de verdachte is plaatsing in het Pieter Baan Centrum niet nodig. De verdachte sloot zich daarbij aan: 'Er is niets aan de hand in mijn hoofd'. De zaak wordt binnen drie maanden voortgezet.

https://www.omroepwest.nl/nieuws/376244 ... is-te-lang
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 03, 2019 6:34 pm

GS Utrecht doen aangifte wegens lekken

2 februari 2019

UTRECHT – Gedeputeerde Staten (GS) van Utrecht doen aangifte van schenden van geheimhouding over de aanleg van de Uithoflijn. Aanleiding is het uitlekken van informatie uit een rapport van Integis BV, dat de provincie geheim had verklaard.

Daaruit zou blijken dat de provincie Utrecht en de gemeente de afgelopen jaren miljoenen euro’s overmaakten aan bouwbedrijf BAM voor de Uithoflijn, maar waarvoor is onduidelijk. Klokkenluider Marcel van den Bosch eiste in februari 2018 schriftelijk 95.000 euro van de provincie. Bij betaling zou hij afzien van ’verdere activiteiten en geen verdere kosten veroorzaken’. In een reactie laat Van den Bosch weten dat hij „slechts een deel van geleden omzetderving en reputatieschade in rekening wilde brengen.”

Uit een intern memo, dat in bezit is van De Telegraaf, blijkt dat de provincie hoogst verontwaardigd reageerde op de eis van de ontslagen manager. Goed ingevoerde bronnen binnen het provinciebestuur spreken over ’oneigenlijke druk, grenzend aan afpersing’.

,Het vermoeden van schenden van geheimhouding bij een rapport dat Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten hebben verstrekt, is een ernstige zaak. Die raakt niet alleen aan de kern van de relatie tussen Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten, maar is ook een strafbaar feit. Daarom doen we aangifte,” aldus de verantwoordelijk gedeputeerde Dennis Straat.

GS besloten ook aangifte te doen vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie over ,,een personele aangelegenheid'' naar De Telegraaf, die daar zaterdag over schrijft. Het zou gaan om een klokkenluider die de gemeente en provincie Utrecht beschuldigt van wanbeleid bij de aanleg van de lijn en een ton zwijggeld vroeg. Toen hij dat niet kreeg, stapte hij naar de pers.

Straat: ,,Voor een goed provinciaal bestuur vormt integriteit een belangrijke voorwaarde.'' Volgens hem is een essentieel onderdeel daarvan dat ambtenaren, zoals ze dat ook zweren of beloven in de ambtseed of gelofte, geheime kennis en informatie niet zullen openbaren aan de pers. ,,We nemen het lekken van informatie over een personele zaak hoog op en doen aangifte.”

De provincie en gemeente Utrecht liggen al lange tijd onder vuur omdat de kosten voor de sneltram in de Domstad enorm uit de hand lopen.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Za Feb 09, 2019 11:21 am

Hebben we DDR-toestanden op onze scholen? Undercover leerlingen die rapporteren over wat ze op school zien en meemaken. Dat gebeurt, niet voor de staatsveiligheid maar voor de amusementwaarde. En bij RTL is het ze een raadsel als daarover reuring ontstaat.
Hier zie je boze leerlingen:

Afbeelding

Die te hoop lopen:

Afbeelding

En er is zelfs een boze minister. En boze ouders en... en...
Eerder reageerde minister Arie Slob van Onderwijs al met veel ongeloof op de actie van RTL om nepleerlingen in te zetten op de school in Veenendaal. ,,Je gelooft je ogen niet. Als dit waar is, is het niet acceptabel,” zei Slob vanochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland op NPO1. Hij vindt het vooral niet goed dat leerlingen en docenten niet op de hoogte waren. ,,Dat moet je niet doen volgens mij.”


Veenendaalse scholieren naar huis gestuurd na groot protest tegen nepleerlingen RTL-programma
Honderden boze scholieren van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) stonden vanochtend op het schoolplein uit protest tegen het RTL-programma dat op hun school werd opgenomen, waarbij ‘nepleerlingen’ werden ingezet. Inmiddels zijn alle scholieren naar huis gestuurd door de schoolleiding vanwege veiligheidsredenen.

Hoe kwam het zover?
De ophef ontstond gisteren toen bekend werd dat RTL bezig was een realityserie op te nemen op het CLV, waarbij vijf nieuwe leerlingen de hoofdrol speelden. Dit waren alleen geen echte leerlingen, maar ‘acteurs’. Alleen de schoolleiding was hiervan op de hoogte, leerlingen en leraren níet. RTL heeft de opnames inmiddels stopgezet.

„We zijn bedonderd door de schooldirectie”, laat een anonieme leerlinge weten aan deze site. Vanochtend stonden opeens honderden boze leerlingen op het schoolplein. „Er is veel onrust op school. Iedereen is boos.
[...]
Het lijkt erop dat het een spontaan protest was, waarbij de rest van de school zich aansloot. Volgens een leerlinge werd er ook vuurwerk afgestoken op het schoolplein. „Er zijn hier ook allemaal cameraploegen. NOS, SBS6, Jeugdjournaal. Dat geeft veel spanning.”

„Veel mensen protesteren nu omdat wij het niet normaal vinden wat er is gebeurd. Wij wisten er niks van en het ging zelfs zo ver, dat een klasgenoot de nepleerling mee naar huis nam voor een potje FIFA”, vertelt een CLV’er anoniem aan deze website.
https://www.ad.nl/utrecht/veenendaalse-scholieren-naar-huis-gestuurd-na-groot-protest-tegen-nepleerlingen-rtl-programma~a9a3acf1/

En met moreel kompas lijkt een beetje in de war bij RTL want ze komen met:
RTL betreurt het met name dat het hen niet is gelukt om de identiteit van de vijf ‘leerlingen’ geheim te houden. ,,Want de wisselwerking is anders wanneer leerlingen weten dat ze niet met ‘echte’ leerlingen te maken hebben. Het was een risico, ook omdat je met mensen te maken hebt die ietsje ouder zijn. We vinden het wel jammer, maar zo gaat het soms.”

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 10, 2019 11:40 pm

Alweer 180.000 mogelijk onterechte uitkeringen verstrekt door UWV al sinds periode toenmalig minister Asscher (PvdA)!

Door Wout Willemsen, 10 februari 2019

Het UWV, net als je denkt dat je erover uit bent gepraat en je de meeste lijken in de kast wel hebt ontdekt, duikt er wéér een nieuwe op! Arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden niet gecontroleerd waardoor er mogelijk miljoenen onterecht zijn uitgekeerd! Dat meldt de NOS.

Dat ze de boel hebben lopen verzaken omtrent WW-uitkeringen was al duidelijk. Ook was al bekend dat ze jarenlang diverse onderzoeksresultaten, die hun falen aankaartten, onder de pet hebben gehouden waardoor minister en Kamer niet werden geïnformeerd.

Daar komt nu dus nog bij dat ook van het medisch keuren van arbeidsongeschikten geen ene moer terecht is gekomen. Tienduizenden zitten daardoor met een uitkering thuis, zonder dat men überhaupt weet of dat terecht is of niet!

Verzekeringsarts Rob Kok, die voor het UWV werkt, levert een schrijnend voorbeeld die volgens hem een aardig beeld geeft van hoe erg de situatie eigenlijk is. Hij noemt een man die na een operatie wegens een blindedarmontsteking al zes jaar thuis zat mét uitkering, terwijl hij na een paar maanden al weer aan de bak had gekund!

In 2015 werd een motie aangenomen die aan had moeten sporen om de achterstand van 25.000 medische keuringen uiterlijk 2016 weg te werken. Toenmalig minister Asscher (PvdA!!) faalde keihard door het wegwerken van deze achterstand niet waar te kunnen maken en de deadline gewoon vooruit schoof naar 2018. Nu zit het UWV met ruim 30.000 achterstanden!

Het wordt nog mooier! Datzelfde ministerie heeft besloten dat een aanzienlijk deel van de gevallen waar artsen verbetering bij verwachtten, niet in de officiële achterstanden werden meegenomen. Eigenlijk praten we hier dus over 180.000 mensen in plaats van de 30.000 waar Asscher tegenaan zat te gapen!

Als een stel complete debielen heeft het ministerie van SZW ook nog eens het beleid dat, als er niet door de werkgever, het werkbedrijf of de patiënt zelf om een herkeuring wordt gevraagd, zij er niet achteraan gaan! ‘Vraaggestuurde herbeoordelingen’ noemen ze dat! In de praktijk betekent dit dus gewoon dat ze er maar vanuit gaan dat iemand vrijwillig afstand van z’n uitkering gaat doen omdat het zulke eerlijke burgers zijn. Idioten. Al weten zij vast ook wel dat dit gewoon een bullshit excuus is om de verantwoordelijkheid niet te hoeven nemen.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... cher-pvda/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 13, 2019 12:44 am

Renovatie Binnenhof nu al tientallen miljoenen duurder

Geplaatst op 12 februari 2019

Afbeelding

DEN HAAG – De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat tientallen miljoenen euro’s meer kosten dan begroot. Het Rijksvastgoedbedrijf, dat over de renovatie gaat, ligt overhoop met de Tweede Kamer over wie de rekening moet betalen.

Uit een vertrouwelijk stuk blijkt dat de Tweede Kamer ruim 72 miljoen euro kwijt is aan extra kosten door de renovatie. Dat zijn kosten voor onder meer schilderwerk, nieuw tapijt, beveiliging en de verhuizing van het kinderdagverblijf van het parlement.

In de begroting van het Rijksvastgoedbedrijf is voor deze zogenoemde ‘niet-huisvestingskosten’ 12,5 miljoen euro uitgetrokken. Dat blijkt veel te weinig. In het stuk staat dat het Rijksvastgoedbedrijf 34 miljoen euro van de extra kosten voor zijn rekening wil nemen, terwijl de Tweede Kamer voor 38 miljoen euro zou moeten opdraaien.

Half miljard
Het Binnenhof moet tussen 2020 en 2025 helemaal op de schop. In totaal is ruim een half miljard euro uitgetrokken voor de operatie, waarvan 20 procent is bestemd voor onvoorziene kosten.

Bron: www.omroepwest.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/12 ... n-duurder/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 21, 2019 12:37 am

UWV werkt wachtlijsten illegaal in rap tempo weg: 1900 mensen krijgen levenslange uitkering

Geplaatst op 20 februari 2019

Afbeelding

Uitkeringsinstantie UWV heeft op een illegale manier zeker 1900 arbeidsongeschikten een levenslange uitkering toegekend. Dossiers van deze zieke Nederlanders werden in korte tijd beoordeeld door verpleegkundigen, terwijl dit door een verzekeringsarts gedaan moet worden. Dat zeggen deskundigen en een klokkenluider tegen de onderzoeksredactie van RTL Nieuws.

Het UWV regelt in Nederland de uitkering voor iedereen die arbeidsongeschikt is geraakt. Mensen worden gekeurd om te bepalen hoe ziek ze zijn, en hoeveel uitkering ze krijgen. Het UWV kampt met grote achterstanden bij dat keuren van mensen door een tekort aan verzekeringsartsen. Minstens 30.000 dossiers moeten nog bekeken worden.

Tot aan pensioen uitkering
De beoordeling van dossiers van arbeidsongeschikten in Nederland gebeurt op het UWV-kantoor in Groningen. Door de inzet van een team van vijftien sociaal-medisch verpleegkundigen wisten ze eind vorig jaar in een paar maanden tijd 2555 dossiers van arbeidsongeschikten weg te werken.

Verpleegkundigen bepaalden of een patiënt werd opgeroepen voor een herkeuring, of dat een patiënt 100 procent arbeidsongeschikt werd verklaard. In dat laatste geval krijgt iemand tot aan zijn pensioen een zogenaamde IVA-uitkering.

Patiënten niet gezien
Verslaggever Koen de Regt en journalist Roland Strijker spraken met een UWV-medewerker die dat werk deed en die zegt daarover: "Die dossiers kwamen bij ons te liggen en die hebben we met een aantal medewerkers snel weggewerkt, zonder de patiënt gezien of gebeld te hebben."

De bron zegt dat het om veel meer dossiers gaat dan de ruim 2555 die het UWV nu noemt. "In enkele weken tijd hebben we al gauw vijf- tot zesduizend dossiers weggewerkt."

Aan de beoordeling van het dossier kwam geen arts te pas, zegt de UWV-medewerker: "We werkten onder een verzekeringsarts en wij gebruikten dus uiteindelijk zijn handtekening. Hij heeft op een papier een handtekening gezet. En die werd gewoon meerdere malen gekopieerd per honderd, nou ja per vijfhonderd eigenlijk."

Die uitleg komt overeen met de werkinstructie voor de verpleegkundigen (.pdf) die in het bezit is van RTL Nieuws. Daarin staat onder punt 6: "Belangrijk: het dossier wordt niet meer door een arts gezien!"

Bij twijfel afschrijven
"Het idee was om zoveel mogelijk mensen die je weg kunt schrijven, af te keuren. Normaal gesproken: als je twijfelt, laat je iemand oproepen. Maar als je nu twijfelde, dan was het gelijk van: schrijf maar af." De klokkenluider stelt dat 80 tot 90 procent van de dossiers zo een levenslange arbeidsongeschiktheidsuitkering kreeg. Het UWV laat weten dat het om 74 procent gaat.

Het ministerie van Sociale Zaken verwijst in een reactie naar het UWV en zegt niet van de precieze uitvoering van dit project op de hoogte te zijn geweest.
Het UWV meldt in een schriftelijke reactie (.pdf) dat de gekozen werkwijze is toegestaan. "De beoordelingen hebben onder verantwoordelijkheid van een verzekeringsarts plaatsgevonden met daar bovenop een aantal extra kwaliteitscontroles."

Deskundigen die RTL Nieuws sprak, denken daar anders over.

Deskundigen: 'Integriteit UWV in geding'

Volgens hoogleraar sociaal recht Barend Barentsen van de Universiteit Leiden is het UWV 'uit de bocht geschoten'. Volgens hem mogen verpleegkundigen dit soort beslissingen niet nemen. “De wet schrijft voor dat een verzekeringsarts die beoordeling moet doen. Altijd. Ook als proef of uitzondering kan dit niet.”

Sinds de WAO is vervangen door de huidige arbeidsongeschiktheidswet WIA, is de rol van de verzekeringsarts groter geworden. Als mensen nu duurzaam en volledig arbeidsongeschikt zijn, krijgen ze de IVA-uitkering. Die is hoger dan bij een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Bovendien worden mensen met een IVA in principe niet meer herkeurd.

Juist daarom vindt Barentsen het zo kwalijk dat niet artsen maar verpleegkundigen deze beslissingen hebben genomen. "Het gaat wel om gemeenschapsgeld. Dat kost een hoop geld en dat heeft ook draagvlak nodig. Daarom moeten we ook als hardwerkende premiebetaler weten dat het bij de juiste mensen terecht komt." Volgens Barentsen is door deze manier van werken de integriteit van het UWV ernstig in het geding.
'Een arts moet dit doen'

De voorzitter van de beroepsvereniging van verzekeringsartsen (NOVAG) Wim van Pelt had al signalen opgevangen dat er bij het UWV-kantoor vrij vlot en kort door de bocht uitkeringen werden toegekend. "We hebben daarover vragen gesteld aan de directie van het UWV, maar kennelijk hebben we niet de juiste antwoorden gekregen nu ik deze gegevens van RTL Nieuws zie."

Van Pelt is verwonderd over het feit dat sociaal medisch verpleegkundigen zelfstandig beoordelingen doen en dat er alleen nog maar procedureel een verzekeringsarts bij betrokken is. "Dat mag niet. Een verzekeringsarts moet die beoordelingen uitvoeren. Een arts mag wel taken delegeren, maar de uiteindelijke beslissing moet door een verzekeringsarts worden genomen."

Volgens het UWV is 74 procent van de door verpleegkundigen behandelde 2555 dossiers omgezet in een IVA-uitkering. "Een verdacht hoog toekenningspercentage”, zegt Wim van Pelt van de NOVAG. “Wanneer we uitgaan van alleen beoordelingen in de medisch 80-100 procent- categorie was het percentage IVA-toekenningen in het verleden 17 procent. Dus hier wijkt men duidelijk af van wat gangbaar is bij het UWV bij een zorgvuldige behandeling van de beoordeling."

We blijven onderzoek doen naar het UWV. Heeft u tips of andere informatie die u wilt delen neem dan contact op met de onderzoeksredactie van RTL Nieuws:

[email protected] of 035-6718785

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... en-krijgen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten