De bananenrepubliek der Nederlanden

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 30, 2019 7:37 pm

Het is raar. Waarom zou een goed verdienende in een leidinggevende functie bij het OM aan de professionele drugssmokkel gaan doen? Het lijkt op een familiezaakje.
Werkneemster OM vrijgelaten
ZOETERMEER - De 53-jarige werkneemster van het Openbaar Ministerie die vorige maand in Duitsland werd aangehouden met een auto vol drugs, is voorlopig vrijgelaten. Ze is inmiddels teruggekeerd naar Nederland, maar blijft verdachte in het onderzoek.

De vijftiger, woonachtig in Zoetermeer, werd 18 juni aangehouden in een auto die was geprepareerd om meerdere hoeveelheden drugs verborgen mee te smokkelen. Ze reisde met haar dochter en schoonzoon en werd aangehouden op de A61, nabij Bonn. Er werd twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine en tienduizend xtc-tabletten gevonden.
[...]
De Zoetermeerse – die eerst gebruik maakte van haar zwijgrecht en daarna betrokkenheid bij de smokkel ontkende – is zelf niet bereikbaar. Bij haar woning doet na een tijdje een lichtgetinte man open, maar op intimiderende wijze smijt hij al snel de deur weer dicht, zonder te weten waarom er werd aangebeld.
[...]
Of haar dochter en schoonzoon nog wel vast zitten, is onduidelijk. Bij de woning van de dochter, die volgens oud-collega’s voorheen ook bij het OM heeft gewerkt, wordt niet opengedaan. Buurtbewoners zeggen het stel in de hoge flat, die opvalt door de vele schotelantennes, niet te kennen. De schoonzoon zou van Marokkaanse komaf zijn.
[...] Het verhaal gaat dat de vrouw vaker ‘ritjes naar Duitsland’ maakte.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/488552553/werkneemster-om-vrijgelaten
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 07, 2019 11:55 pm

In Leiderdorp:

Afbeelding

het zou 30.000 euro kosten. En het budget is niet overschreden. Maar wat kregen ze ervoor?

Afbeelding

https://www.unity.nu/Artikelen/leiderdo ... n%e2%80%99
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Ariel » Di Aug 13, 2019 12:03 pm

Afbeelding

Je kan beter een plein oprijden met een vrachtwagen vol dooie schapen en die gaan uitdelen. :finger:

Handhavers sturen muzikanten weg na spontaan optreden voor bruidspaar

Afbeelding


Het begon héél gezellig, zaterdag, voor de acht muzikanten van joekskapel Paaf Aaf uit Roggel. Ze hadden met zo’n dertig mensen hun jaarlijkse uitstapje en liepen na een bezoekje aan de Voorstad naar de Markt in Roermond. Toen ze zagen dat er een bruidspaar uit het stadhuis kwam, brachten de muzikanten spontaan een serenade.

„Dat vond de bruidegom zó leuk, dat hij ons een pilsje aanbood”, vertelt dirigent Harry Kuijpers, die erbij was. Na het glas gerstenat pakten ze de instrumenten weer voor nog een nummer. „De terrassen zaten vol en iedereen vond het gezellig”, vertelt Kuijpers.

Toen kwamen de handhavers van stadstoezicht. We moesten metéén stoppen. Mochten het nummer niet eens afmaken, want we hadden geen vergunning. Toen ze waren vertrokken, hebben we stiekem toch nog één nummer gespeeld. Helaas. Ze kwamen meteen terug. Wilden van iedereen een legitimatie zien. Er werd zelfs een tas nagekeken! Omstanders vonden het belachelijk. We zijn maar vertrokken en zijn wat gaan eten”, aldus Kuijpers.

‘Nooit meegemaakt’

„Ik snap dat niet Jan en Alleman urenlang muziek mag maken. Maar ook spontaan een paar nummers spelen voor de gezelligheid, mag dus niet. We zijn in Sittard, Venlo, Amsterdam en Maastricht geweest. Maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. Jammer dat ze in Roermond zó streng zijn”, besluit de dirigent.

De gemeente Roermond was zondag niet bereikbaar voor een reactie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 15, 2019 7:02 pm

Mahalingam schreef:Over het splinternieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag:
Eind vorig jaar kreeg de kantoorkolos een metamorfose na aanhoudende klachten en is het nu beter?

"Veel ambtenaren vinden het gebouw te donker. Slecht zittende designstoelen zijn de afgelopen maanden vervangen en depressieve tinten op de muren zijn overgeschilderd. "

" ,,Met deze kou wordt een deel van het pand niet verwarmd. Er staan nu straalkachels hete lucht te blazen. Veel wordt houtje-touwtje gedaan.”"

En wat is dit? Onbruikbare gevaarlijke trappen:

Afbeelding

"Nu blijkt ook dat meerdere ambtenaren het afgelopen jaar van de designtrappen zijn gevallen. Twee medewerkers raakten daarbij gewond, een van hen moest worden behandeld in het ziekenhuis. "[...]
,,De incidenten waren aanleiding om direct de trappen af te sluiten om eventuele nieuwe ongevallen te voorkomen”,

Ambtenaren rillen en vallen van de trap in gloednieuw ministerie
https://www.ad.nl/politiek/ambtenaren-rillen-en-vallen-van-de-trap-in-gloednieuw-ministerie~a2fc0820/

En er gaat nu nog meer mis. Het is niet de schuld van de raamambtenaren maar de buitenwereld merkt het wel.
Ramen dreigen uit splinternieuwe megaministerie te vallen
Vier loodzware glasplaten van het megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag zijn de afgelopen maanden op verschillende momenten door nog onverklaarbare oorzaak spontaan gebarsten. Het vallende glas veroorzaakte geen gewonden, maar het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) - de eigenaar van het pand - vreest dat meer ruiten van het volledig glazen gebouw spontaan zullen versplinteren en dan letsel kunnen veroorzaken bij voorbijgangers.

Om die reden gaat de Rijnstraat, een drukke doorgang van het Haagse Centraal Station richting het centrum van de stad, bij harde wind op slot. Duizenden voorbijgangers moeten dan omlopen. Afgelopen zaterdag was dat het geval, toen sprake was van windkracht 7. Er werden beveiligers ingezet, omdat meerdere passanten de wegversperring probeerden te omzeilen.
https://www.ad.nl/politiek/ramen-dreigen-uit-splinternieuwe-megaministerie-te-vallen~a9a36978/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 15, 2019 8:01 pm

Het is een landelijk probleem: grote gebouwen waar van alles vanaf valt. Balkons, gaanderijen, ramen, baldakijnen, panelen enz.
Ook Amsterdam ontkomt er niet aan. Dit gebouw van de UvA (Roeterseiland ) heeft panelen (grote spiegelende vlakken te zien op de foto achter de boomtakken) die ieder moment 'plons' kunnen doen.

Afbeelding
https://www.parool.nl/amsterdam/kans-op-neerstortende-panelen-uva-controleert-gebouw-roeterseiland~b89262e9/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 16, 2019 2:02 pm

Je bent niet wezen stemmen dus gooi je de stempas weg. Daar staan persoonlijke gegevens op en om die nu in de papierbak te gooien? Die gaat bij het restafval. Mag dat zo maar?
En dus belde een gemeentelijk opsporingsambtenaar aan met een boete van 95 euro.
De politierechter kon het waarderen dat de strafbladloze Valkenburger de boete, die hij best kon betalen, uit principe aanvocht. Hij benadrukte dat stempassen in het oud papier horen, maar kon zich voorstellen dat de man daar in dit geval niet voor had gekozen. ,,Dat betekent dat ik vind dat u schuldig bent, maar dat ik u geen straf opleg.’’
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190815_33365901/toch-geen-boete-voor-valkenburger-die-ongebruikte-stempas-bij-restafval-gooide
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 22, 2019 6:43 pm

Het dak van het stadion van AZ in Alkmaar is gedeeltelijk ingestort door minkukelig laswerk, te veel zonnepanelen en te kleine veiligheidsmarges.
Hier een voorbeeld van 'cover your ass' voor bestuurders.
Burgemeester en AZ gaven enkele maanden voor instorten dak de garantie dat het stadion veilig was. Is deze veiligheidsverklaring een wassen neus?
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190821_46342680/burgemeester-en-az-gaven-enkele-maanden-voor-instorten-dak-de-garantie-dat-het-stadion-veilig-was-is-deze-veiligheidsverklaring-een-wassen-neus

Jawel het is een wassen neus. En wel:
Elke Betaald Voetbal Organisatie moet jaarlijks voor 1 maart een veiligheidsverklaring indienen bij de voetbalbond. Deze dient te zijn ondertekend door de burgemeester van de betreffende speelstad en de club zelf.

Deze veiligheidsverklaring heeft vooral betrekking op de fysieke veiligheid van het stadion. ,,Het is een garantie ondertekend door de burgemeester en de club naar de KNVB toe’’, aldus KNVB-woordvoerder Jaap Paulsen.

Het is echter de vraag of deze veiligheidsverklaring niet een wassen neus is. Het Auditteam Voetbal en Veiligheid stelde drie jaar geleden al in een rapportage vast dat de waarde van deze verklaring sterk afhankelijk is van de wijze waarop partijen hieraan invulling geven.

’Als partijen kritisch kijken naar de eisen in de veiligheidsverklaring en deze niet enkel zien als een checklist om af te vinken, kan de verklaring een middel zijn om de fysieke veiligheid van een voetbalstadion te controleren. Het is echter de vraag of dat bij alle gemeenten gebeurt en of alle lokale bestuurders en hun medewerkers zich van hun verantwoordelijkheid bewust zijn. We hebben daar twijfels bij.’

En die verklaring liet bij AZ even vertraging op.
AZ heeft in mei van dit jaar een boete van 500 euro gekregen omdat het de verplichte veiligheidsverklaring niet voor 1 maart had ingediend bij de licentiecommissie van de KNVB.

Dat de veiligheidsverklaring niet op tijd was ingediend, heeft volgens een woordvoerder van AZ een reden. Er bestond destijds nog geen duidelijkheid over de beschikbaarheid van een parkeerterrein. En voldoende parkeergelegenheid voor de supporters is een van de zaken waarin clubs dienen te voorzien. Woordvoerder Jaap Paulsen van de KNVB bevestigt deze lezing.

En wat was het belang van die verklaring?
"Deze veiligheidsverklaring heeft vooral betrekking op de fysieke veiligheid van het stadion. "
Wat is het verband tussen voldoende parkerruimte en de fysieke veiligheid van het stadion?

En dit is hoopvol voor de toekomst: "Deze veiligheidsverklaring is geldig van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020.".
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 03, 2019 4:24 pm

Een volgende aflevering van nog jaren lopende soap over de verbouwing van de 2-de Kamer.
Miljoenen voor weggestuurde architect Binnenhof
Het Rijksvastgoedbedrijf van staatssecretaris Raymond Knops koopt voor 2,7 miljoen euro het contract af met de architect die leiding gaf aan de renovatie van het Binnenhof in Den Haag. Toparchitect Ellen van Loon ruimt nu het veld.

Architect Van Loon werd door Tweede Kamerleden van ‘grootheidswaanzin’ beticht bij haar verbouwplannen. Zo wilde zij een tropische kantoortuin inrichten en vergaderzalen verplaatsen. Ook moest de historische werkkamer van Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib wijken. De renovatie van het hele Binnenhof, die volgend jaar moet beginnen, kost een half miljard euro. De Tweede Kamer wilde al een tijdje van Van Loon af, maar haar contract was goed dichtgetimmerd.

De afgelopen maanden heeft de landsadvocaat een deal uitonderhandeld met Van Loon, die partner is bij het beroemde Rotterdamse architectenbureau OMA van Rem Koolhaas. In de deal is afgesproken dat Van Loon stopt met de renovatie van het Binnenhof en een bedrag van 2,7 miljoen euro meekrijgt. Dat bedrag bestaat uit geleverde diensten én geld dat ze in de toekomst misloopt.

Pi de Bruijn
Door de vertrekpremie voor Van Loon is de weg vrij voor architect Pi de Bruijn. De Tweede Kamer wilde al langer dat hij de renovatie zou overnemen van Van Loon. De Bruijn tekende in 1992 voor de nieuwbouw van de Tweede Kamer.

De afgelopen maanden probeerde Knops nog een oplossing te vinden waarbij Van Loon en De Bruijn zouden samenwerken. In dat geval zou het contract van Van Loon niet hoeven worden afgekocht. Maar dat bleek niet mogelijk, omdat de twee heel verschillend denken over de renovatieplannen. Twee kapiteins op één schip is een ‘onwenselijke situatie’, meldde Kamervoorzitter Arib begin april al.
https://www.ad.nl/politiek/miljoenen-voor-weggestuurde-architect-binnenhof~a6827011/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Ariel » Di Sep 03, 2019 4:52 pm

Mahalingam schreef:Een volgende aflevering van nog jaren lopende soap over de verbouwing van de 2-de Kamer.
Miljoenen voor weggestuurde architect Binnenhof


:shock: Het mag wat kosten...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15531
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Sep 04, 2019 3:21 pm

Zin in heidense rituelen?

Afbeelding
Bericht in het Amsterdamse weekblad De Echo van 4 september.

Met een beetje fantasie waant u zich in het achterlijkste land van de wereld: Saudi-Arabië. Dat land is achterlijk omdat daar nog altijd heilige rituelen worden georganiseerd. En nog wel verplicht ook voor iedere geloofswaanzinnige die zich moslim noemt. Fascistischer religieus ondemocratisch kun je het niet bedenken.

De leer van Islam is doorspekt met rituelen en talrijke afwijkingen die overeenkomen met de mislukte genen van de moslimmens. Maar wat nog veel erger is, het meest gore vieze smerige walgelijke onmenselijke ritueel dat in de geest van de mislukte mensensoort moslims de bovenste plaats inneemt, is het ritueel van de angst.

Moslims zijn niet bij zinnen en missen het gezonde verstand dat hen dichter bij de wetenschap had kunnen laten aansluiten. Zij zijn nooit in staat geweest hun mislukte genen de baas te zijn. De Koran is heilig voor moslims. Het boek is afkomstig van Allah en geschreven in het Arabisch, de exclusieve heilige taal van Allah. De Koran is doorspekt met smerige sadistische onmenselijke passages die de lezer in onzekerheid laten of hij na zijn dood wel of niet gefolterd gaat worden in het eeuwig brandende helse Hellevuur. Daar zal hij branden en nooit de kans krijgen dood te gaan, ook al schreeuwt hij het uit van de ondraaglijke pijnen die geheel volgens de wil van de sadistische god Allah zullen geschieden. De kans dat Allah de mens die per ongeluk in zijn leven tegen de wil van Allah is aangebotst alsnog genade zal schenken, is uiterst twijfelachtig. De Koran leert ons namelijk dat, zowel de vieze smerige profeet Mohammed als zijn ondergeschikte beulsknecht Allah, hun sadistische trekken niet konden inslikken voor eigen gebruik. Waar het hart vol van is loopt de mond bij de vieze gore smerige profeet psychopaat Mohammed over.

Mohammed had zogenaamd 'last' van ontzettend veel vrouwen die hij allemaal maar al te graag neukte zolang hij kon, maar desondanks wist de smerige hypocriet aan zijn toehoorders te melden dat de meeste mensen in de hel die hij gezien had, vrouwen waren. Deze verrotte sadistische walgelijke profeet kon namelijk nooit zijn vette lul in bedwang houden en daar gaf hij alle vrouwen die hij geneukt had de schuld van.

Kritisch zelfstandig neutraal volgens de regels van de logica nadenken is voor een moslim hetzelfde als naar Mekka gaan en daar hard beginnen te lachen om zijn soortgenoten die driftig bezig zijn met zeven rondjes om de Kaaba-doos te lopen. Wie gesteund wordt door de wil van Allah krijgt de kans om in een op een kut lijkende opening de zwarte steen die door Allah naar de aarde is gezonden met eerbied te bewonderen.

Enfin, dat de georganiseerde wandelexcusrsie over rituelen rond de afgodentrip naar Mekka in Amsterdam op vrijdag 6 september valt, berust natuurlijk niet op toeval. Dat de vrijdag bij moslims bekend staat als het vrijdagmiddaggebed met daarna doorgaans een traktatie van islamitisch geweld na een bezoek aan de moskee, zal geen mens, die regelmatig het nieuws volgt, verbazen.

De deelnemers aan deze heidense islamitische rituelendag draagt uiteraard de goedkeuring van het linkse Amsterdamse stadsbestuur. De linkse stadskrant 'De Echo' vond het leerzaam Amsterdammers vast te laten wennen aan hun toekomst waarbij Islam de overheersende religie zal zijn met uiteraard de daarbij behorende eigen sharia-wetgeving. Want scheiding van kerk en staat, staat bij de moslims bekend als het tonen van geen respect voor moslims en past vanzelfsprekend niet bij de veel betere islamitische sharia-wetgeving.

Amsterdammers! Wen er maar vast aan! Ik heb mij in ieder geval vandaag opgegeven. Zeker weten. Meten is Weten. En het heidense gedoe is bovendien gratis. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Ariel » Za Sep 07, 2019 1:52 pm

Tja!!!! :thinking:

’Nederland stak miljoenen in dubieuze denktank’

Nederland heeft jarenlang miljoenen euro’s gestoken in een denktank waar sprake was van hoge salarissen, misbruik van subsidiegeld en vriendjespolitiek, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

Deze in Genève gevestigde ngo voor het promoten van handel en duurzame ontwikkeling kreeg de afgelopen ruim twintig jaar in totaal 25 miljoen euro Haagse subsidie.

Het gaat om het International Centre for Trade and Sustainable Development (ICTSD) in Genève, dat begin dit jaar failliet is verklaard. Dat gebeurde nadat de vier belangrijkste donorlanden, waaronder Nederland, eind vorig jaar de geldkraan dichtdraaiden. Die stap werd genomen na een vernietigend Brits rapport over de gang van zaken bij ICTSD.

Spil in de affaire is de directeur van ICTSD, Ricardo Meléndez-Ortiz, die de organisatie vanaf de oprichting in 1996 heeft geleid. Volgens het Britse rapport, dat is ingezien door de Volkskrant, kreeg deze Colombiaanse oud-diplomaat een jaarsalaris van 410 duizend Zwitserse frank (376 duizend euro).
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 07, 2019 10:00 pm

Ambtenaren krijgen cursus van tarotlezeres: ‘Pure geldverspilling’

Koen Voskuil, 07-09-19

Ambtenaren van Justitie en Veiligheid hebben kritiek op een cursusprogramma om tot een open, veilig en integer ministerie te komen. Ze werden deze week getrakteerd op workshops ‘Kletspot’ en ‘Hoe maak ik van mijn engeltjes bengeltjes’ door een tarotlezeres. ‘Absurd’ en ‘geldverspilling’, zeggen ze.

Het ministerie hield deze week cursussen om te zorgen voor een ‘werkomgeving waarin eenieder zich durft uit te spreken’. Maar de invulling van de Week van het Onbesproken Gedrag doet bij menig justitieambtenaar de wenkbrauwen fronsen. Te vaag, te zweverig en zonde van het belastinggeld, luidt de – anonieme – kritiek.

Vooral het aantreden van NLP-coach Imke Gaiser Verhaeren, die een cursus gaf met de titel ‘hoe maak ik van mijn engeltjes bengeltjes’, is met scepsis ontvangen. Gaiser Verhaeren leert ambtenaren in deze workshop ‘hoe je jouw Bengel kunt gebruiken om met respect en een knipoog gedrag bespreekbaar te maken’.

Lees verder >>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 12, 2019 12:35 pm

Dit was de toekomstvisie over de vernieuwde 2-de Kamer.

Afbeelding
Het ontwerp van een tropische kantoortuin voor de Tweede Kamer blijkt tóch te bestaan. De weggestuurde architect Ellen van Loon ontkende dit de afgelopen dagen. Tweede Kamerleden reageren geërgerd.

,,De palmbomen reikten tot aan de ramen van de SP-fractie op de tweede verdieping’’, fulmineert een betrokken parlementariër. ,,Vind je het gek dat ze dit een tropische kantoortuin noemden?’’

https://www.ad.nl/politiek/dit-is-de-tropische-kantoortuin-die-u-niet-mocht-zien~a8f59b24/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 16, 2019 12:06 pm

Nou ja zeg. Het moet niet gekker worden. Ambtenaren schrappen onwelgevallige passages uit een rapport.


Ministerie schrapte onwelgevallige passages uit onderzoeksrapport Belastingdienst

Nadat blijkt dat de Belastingdienst stukken achterhoudt in rechtszaken tegen gedupeerde ouders van wie de kinderopvangtoeslag is stopgezet, stelt staatssecretaris Menno Snel een onderzoek in. Maar zijn ambtenaren bemoeien zich daar actief mee, en schrappen onwelgevallige passages uit het rapport.

Ambtenaren van het ministerie van financiën hebben rechtstreeks ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst. Zij kregen toegang tot conceptverslagen van de onderzoekers, deden aanpassingen en schrapten bepaalde passages.

Dat blijkt uit e-mails en documenten die het ministerie van financiën heeft vrijgegeven na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur door Trouw en ‘RTL Nieuws’. De mails en documenten laten zien dat het ministerie in hoge mate kon bepalen wat er wel en niet onderzocht werd.

lees hier verder.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten