Lesbrief over Wildersfilm op Amsterdamse scholen

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Speciale lesbrief over Aangekondigde Film

Berichtdoor naar boven » Wo Feb 06, 2008 11:56 am

Lesbrief over Wildersfilm op Amsterdamse scholen

door Jarco de Swart

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam leert Amsterdamse scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs dat er 'helaas politici zijn die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen. (...) Voor je het weet hitsen ze de een tegen de ander op'.

De tekst staat in een speciale lesbrief die de gemeente heeft verstuurd aan driehonderd Amsterdamse scholen. Volgens basisschooldirecteuren wil de gemeente met de brief vooruitlopen op het uitbrengen van de anti-islamfilm van politicus Geert Wilders. Wilders zelf reageert boos na het lezen van het lesmateriaal. ,,Walgelijk. Dat soort folders moet niet gesubsidieerd worden. De inhoud is partijdig en onjuist. Als je daarvoor kiest, schrijf dan ook over de lafheid van de PvdA en het multiculturele drama."

Respecteren

De lesbrief gaat over 'vrijheid van meningsuiting, geloof, politiek, praten en emoties'. Het document gaat uitgebreid in op de vrijheid van meningsuiting en de gelijkwaardigheid van religieuze overtuigingen. Om woede en frustratie hieromtrent in goede banen te leiden, wordt leerlingen aangeraden met elkaar te praten en elkaars mening te respecteren.

Toch gaat die boodschap niet voor iedereen op, zo suggereert de tekst op een pagina die is geïllustreerd met cartoons van Wilders, premier Balkenende en een Tokkie-achtig gezin dat niets moet hebben van een keurig moslimjochie. 'Maar hoever kan dat gaan, dat uiten van je mening?', luidt de vraag aan de scholieren. Antwoord: 'Als je slechte dingen over iemand vertelt, voelt die ander zich gekwetst. Die durft misschien niets meer terug te zeggen, omdat hij bang is om nog meer gekwetst te worden. Dan blijft er weinig over van de vrijheid van meningsuiting'.

Op de volgende en laatste pagina doet de gemeente er nog een schepje bovenop. 'Helaas zijn er politici die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen. Zij denken dat je alles moet kunnen zeggen, ook als het kwetsend kan zijn. Maar dat maakt het er in Nederland niet prettiger op. Want voor je het weet, hitsen ze de een tegen de ander op'.

Volgens een woordvoerder van het Amsterdamse stadsbestuur gaat de boodschap niet alleen over de meningen van Wilders.


De lesbrief
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 06, 2008 3:12 pm

Het hoeft helemaal geen probleem te zijn dat er in een
land veel verschillende godsdiensten zijn. Het wordt pas
een probleem als iemand zegt dat het ene geloof goed is
en het andere slecht. Dat kan een ander zich aantrekken,
terwijl hij gewoon zijn geloof aanhangt. Een geloof is op
zich niet goed of slecht. Het is er of het is er niet.


Nou, :( "wijze" woorden van een simpele naïeve ziel die zich waarschijnlijk nog nooit in Islam verdiept heeft.

Afbeelding
En dit plaatje is beneden peil. Het is een trap onder de gordel naar elke Nederlander die tegen de islamisering van Europa is.
Laatst gewijzigd door Ariel op Wo Feb 06, 2008 4:21 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

Berichtdoor Ruth » Wo Feb 06, 2008 4:01 pm

deze akties bewijzen wel dat de anti-islamiseringsgroeperingen de juiste knoppen aan het indrukken zijn :evil:
Dit soort lesbrieven (lees paniekaanvallen) bewijzen het.
Als de overheid niet zo in haar maag zat met het groeiende verzet tegen de islamisering van Nederland ondernam men niet zulke akties.
Ze proberen nu dus ook al de kinderen te indoctrineren met de achterhaalde multicul.
Aan de ouders van deze kinderen de schone taak om er op te wijzen dat ze niet alles moeten geloven wat er voor de klas wordt verkondigd !!
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 06, 2008 5:46 pm

Amsterdam: Lesbrief niet gericht tegen Wilders

woensdag 6 februari 2008

De lesbrief die de gemeente Amsterdam heeft gestuurd aan ruim driehonderd scholen in het basis- en voortgezet onderwijs is niet gericht tegen PVV-leider Geert Wilders.

Dat zegt woordvoerder Arthur Zielhorst van verantwoordelijk wethouder Hennah Buyne (PvdA) tegen elsevier.nl. Wilders vat de brief echter op als een persoonlijke aanval.

'De aanleiding van de lesbrief was de onrust die enkele maanden geleden heerste op scholen als gevolg van de steekpartij op een school in Zuid-Oost en in Slotervaart en de schietpartij op het politiebureau,' zegt de gemeentewoordvoerder.

'Goede intenties'
'Maatschappelijke thema's leven ook onder kinderen en de bedoeling was om die aan de orde te stellen. De lesbrief is gemaakt met goede intenties en is niet gericht tegen een bepaalde politicus,' aldus Zielhorst

De gemeente heeft een enigszins politiek gekleurde folder, getiteld Laat je niet gek maken!, verstuurd naar driehonderd Amsterdamse scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. De lesbrief gaat over onderwerpen als vrijheid van meningsuiting, geloof, politiek, emoties en het belang van met elkaar praten.

Negatief
Dit document moet scholieren onder meer leren dat er ‘helaas politici zijn die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen’.

‘Zij denken dat je alles moet kunnen zeggen, ook als het kwetsend kan zijn. Maar dat maakt het er in Nederland niet prettiger op. Want voor je het weet hitsen ze de een tegen de ander op,’ zo staat er te lezen in de lesbrief. Maar 'gelukkig' zijn ze niet allemaal zo, aldus de folder.

'Anti-PVV lesbrief'
Wilders voelt zich persoonlijk aangesproken door de tekst in het lesmateriaal en noemt het een ‘anti-PVV lesbrief’. ‘Ik vind het schandelijk. De inhoud is partijdig en bovendien onjuist. Ze proberen de PVV in een schadelijk daglicht te zetten.’

De partij heeft Kamervragen gesteld aan minister Ronald Plasterk (PvdA) van Onderwijs.

Door Claudia van Zanten


http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 06, 2008 5:54 pm

PVV wil Amsterdams lesmateriaal terug laten halen
woensdag 6 februari 2008 16:00

(Novum) - De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) woensdag om opheldering gevraagd over de lesbrief 'Laat je niet gek maken!'. Dit lespakket werd vrijdag door de gemeente aan driehonderd Amsterdamse scholen verstuurd. PVV-Kamerleden Geert Wilders en Martin Bosma willen dat de brief bij de scholen wordt teruggehaald.

Het als informatief bedoelde lesmateriaal gaat over het uiten van emoties, religies, vrijheid van meningsuiting en politiek. In de brief staan volgens Wilders aantijgingen aan het adres van de PVV, omdat er wordt vermeld dat politici zich in principe niet bezighouden met godsdienst of met heilige boeken.

Ook vindt de partij het 'schandelijk' dat in de lesbrief staat dat het heel kwetsend en negatief kan overkomen als politici over de islam of moslims praten. Wilders en Bosma voelen zich bovendien aangesproken door de zin in de lesbrief 'Helaas zijn er politici die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen'.

De gemeente Amsterdam laat weten dat de lesbrief is gemaakt naar aanleiding van een gesprek dat onderwijswethouder Hennah Buyne (PvdA) vorig jaar heeft gevoerd met schoolbesturen en -directeuren. Aanleiding voor dat gesprek was het stijgende aantal steekpartijen op scholen.

De scholen gaven tijdens het gesprek met Buyne aan dat ze een lesbrief misten over meningsuiting, politiek, geloof en praten over emoties, omdat de kinderen de politieke debatten ook meekrijgen. 'De aanleiding van de brief heeft niets te maken met de anti-islamfilm van Wilders', licht een woordvoerder van de gemeente toe.

'Deze brief is nu verstuurd', aldus de woordvoerder. 'Er worden opmerkingen gemaakt over de scherpe taal van politici en Wilders voelt zich duidelijk aangesproken. Hij heeft echter niet het alleenrecht op scherpe opmerkingen


http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
migrantenjong
Berichten: 1064
Lid geworden op: Za Nov 24, 2007 4:58 pm
Locatie: Antwerpen/Gent Ideologie: Stokslagen en waterkanonnen

Berichtdoor migrantenjong » Wo Feb 06, 2008 6:29 pm

Het begint meer en meer te lijken op de verhalen die mijn ouders mij vertellen over het Sovietonderwijs.

Ik heb waarschijnlijk al verteld over een vriend van mij die een "EQ-test" kreeg op school bij zedenleer.

Een van de vragen was:

Als u een werknemer een racistische mop hoort vertellen, wat doet u?


Het enige juiste antwoord was "hem naar een cursus multicultureel samenleven sturen".
Now watch what you say, or they'll be calling you a radical, a liberal, oh fanatical, criminal.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Wo Feb 06, 2008 6:46 pm

Afbeelding

het heeft niks met Wilders te maken en dient enkel om te vermijden dat er steekpartijen gebeuren??? Doe ik het goed zo?

Natuurlijk worden de scholieren steeds neergestoken door die luie varkensworst vretende bierzuipende vaders zoals op het tekeningetje. Opgehitst door hun hoerige vrouw, terwijl het lafbekken zoontje verschrikt achter zijn smerige ouders wegkruipt ipv zelf het mes te pakken en het erin te rammen!
Zelfs hun lege bierblikjes kunnen deze stomme kaffers nog niet opruimen!Wat een verschil met het beleefde, welgopgevoede scholiertje dat zich heel netjes komt voorstellen in zijn nieuwe buurt......

doe ik het goed zo meester?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

Berichtdoor Ruth » Wo Feb 06, 2008 7:26 pm

Ariel schreef:
PVV wil Amsterdams lesmateriaal terug laten halen
woensdag 6 februari 2008 16:00

(Novum) - De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) woensdag om opheldering gevraagd over de lesbrief 'Laat je niet gek maken!'. Dit lespakket werd vrijdag door de gemeente aan driehonderd Amsterdamse scholen verstuurd. PVV-Kamerleden Geert Wilders en Martin Bosma willen dat de brief bij de scholen wordt teruggehaald.

Het als informatief bedoelde lesmateriaal gaat over het uiten van emoties, religies, vrijheid van meningsuiting en politiek. In de brief staan volgens Wilders aantijgingen aan het adres van de PVV, omdat er wordt vermeld dat politici zich in principe niet bezighouden met godsdienst of met heilige boeken.

Ook vindt de partij het 'schandelijk' dat in de lesbrief staat dat het heel kwetsend en negatief kan overkomen als politici over de islam of moslims praten. Wilders en Bosma voelen zich bovendien aangesproken door de zin in de lesbrief 'Helaas zijn er politici die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen'.

De gemeente Amsterdam laat weten dat de lesbrief is gemaakt naar aanleiding van een gesprek dat onderwijswethouder Hennah Buyne (PvdA) vorig jaar heeft gevoerd met schoolbesturen en -directeuren. Aanleiding voor dat gesprek was het stijgende aantal steekpartijen op scholen.

De scholen gaven tijdens het gesprek met Buyne aan dat ze een lesbrief misten over meningsuiting, politiek, geloof en praten over emoties, omdat de kinderen de politieke debatten ook meekrijgen. 'De aanleiding van de brief heeft niets te maken met de anti-islamfilm van Wilders', licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Deze brief is nu verstuurd', aldus de woordvoerder. 'Er worden opmerkingen gemaakt over de scherpe taal van politici en Wilders voelt zich duidelijk aangesproken. Hij heeft echter niet het alleenrecht op scherpe opmerkingen

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html


wat is dat nu weer voor misselijke opmerking. Natuurlijk mag je Wilders aanpakken met woorden maar doe dat als volwassenen en betrek geen kinderen in dit laffe spelletje.

Bovendien snap ik de link niet (ben natuurlijk een domme hollander) tussen de steekpartijen en Wilders. Als ik me het goed herinner worden vechtpartijen tussen allochtonen nog wel eens beslecht door middel van een mes. Kan WIlders daar dan wat aan doen ofzo :shock:
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Wo Feb 06, 2008 7:57 pm

Ruth schreef:Bovendien snap ik de link niet (ben natuurlijk een domme hollander) tussen de steekpartijen en Wilders. Als ik me het goed herinner worden vechtpartijen tussen allochtonen nog wel eens beslecht door middel van een mes. Kan WIlders daar dan wat aan doen ofzo :shock:


Dat is toch bekend.
Als Wilders één pink beweegt dan radicaliseren ze, rennen naar de winkel om messen te kopen en prikken per ongeluk ook wel eens in elkaar.
RTFM

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Wo Feb 06, 2008 8:02 pm

toch nog even iets over dat brave beleefde jongetje dat zich komt voorstellen.

Is dat de nieuwe beleefdheidsvorm?

Hoi! dag nieuwe buren, ik ben Manon, ik ben atheist!

Dag Manon, wij zijn protestants

Hoi Manon, wij zijn katholieken


Moet het zo tegenwoordig?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 39350
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 06, 2008 9:52 pm

Inmiddels heeft iemand het lesmateriaal ingescant en in de Dumpert geplaatst:
http://www.dumpert.nl/mediabase/41112/78b7d7b4/lesmateriaal_voor_moslimtokkies.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Wo Feb 06, 2008 10:27 pm

Afbeelding
RTFM

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Wo Feb 06, 2008 10:30 pm

Manon schreef:toch nog even iets over dat brave beleefde jongetje dat zich komt voorstellen.

Is dat de nieuwe beleefdheidsvorm?

Hoi! dag nieuwe buren, ik ben Manon, ik ben atheist!

Dag Manon, wij zijn protestants

Hoi Manon, wij zijn katholieken


Moet het zo tegenwoordig?


Ik zou zegge, probeer het ne keer.
Als de nieuwe buren u binne vragen voor de thee dan zijnt moslims.. :lol:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 06, 2008 10:51 pm

Die is leuk naar boven... :razz:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
migrantenjong
Berichten: 1064
Lid geworden op: Za Nov 24, 2007 4:58 pm
Locatie: Antwerpen/Gent Ideologie: Stokslagen en waterkanonnen

Berichtdoor migrantenjong » Wo Feb 06, 2008 11:13 pm

Ariel schreef:Die is leuk naar boven... :razz:


Ja, he. Met oog voor detail. Zie VW-ketting :D
Now watch what you say, or they'll be calling you a radical, a liberal, oh fanatical, criminal.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Do Feb 07, 2008 11:17 am

haha! die moet een nieuw eigen leven gaan leiden!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

variant

Berichtdoor naar boven » Do Feb 07, 2008 5:24 pm

Gregorius Nekschot heeft ook een alternatieve versie:

Afbeelding
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Feb 07, 2008 5:28 pm

Deze is ook leuk. :razz: Ik vermoed dat nog veel alternatieve versies uitgebracht zullen worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 08, 2008 1:17 pm

Partij van Allah (PvdA) met de dag militanter
vrijdag 8 februari 2008

Amsterdam is eigenlijk een vrije, onafhankelijke republiek. Alleen op papier is Amsterdam nog een gemeente. De gemeente Amsterdam heeft een lesbrief, met de titel ‘Laat je niet gek maken!’ (lees hoofdstuk zes in pdf), gestuurd aan ruim driehonderd scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Hoofdstuk zes van de lesbrief, getiteld 'Mag je alles zeggen wat je vindt?', begint met een filosofische vraag: ‘Wat is politiek?’ Die vraag hadden ze niet moeten stellen: Wat is politiek in Amsterdam? In de lesbrief staat: 'In Amsterdam bedoelen we met "de politiek" ook vaak de burgemeester, Job Cohen. Of de wethouders, maar die zijn wat minder bekend.'

Een eerlijke bekentenis zonder biechtauto of infiltrant: de politiek in Amsterdam betekent Job Cohen. In dit geval is Job Cohen ook voor de inhoud van deze lesbrief verantwoordelijk. Helaas weten wij uit ervaring dat Job Cohen wel verantwoordelijk wil zijn, maar dat hij zelden bereid is de verantwoordelijkheid te nemen.

Vrijheid van meningsuiting
Over de vrijheid van meningsuiting schrijft de politiek in Amsterdam het volgende: 'In Nederland mag iedereen vinden en geloven wat hij wil. We hebben vrijheid van meningsuiting en ook vrijheid van godsdienst. Politici houden zich dan ook in principe niet bezig met godsdienst of met heilige boeken. In Nederland mag je immers geloven wat je zelf wilt.'

Houden politici zich niet bezig met religieuze zaken? Euthanasie, abortus, christelijke omroepen, islamitische omroepen, bijzondere scholen en islamitische terrorisme zijn dus geen religieuze onderwerpen.

De nationale wetgever, met permissie van de Amsterdamse republiek, schrijft in de Memorie van Toelichting en Antwoord van de antiterreurwetgeving over 'jihad' en het 'jihadistische terrorisme'. Jihad is een bij uitstek religieuze term.

Maar daarmee heeft Amsterdam natuurlijk niets te maken, want de republiek van de PvdA hecht niet zo veel waarde aan het Koninkrijk der Nederlanden.

Kwetsen
De constatering dat politici zich niet met religie bemoeien, is bedoeld om de volgende vraag te stellen: 'Waarom praten veel politici dan wel over de islam en de Koran?'

Het antwoord is ongelooflijk geruststellend: 'Voor politici geldt dezelfde vrijheid van meningsuiting als voor alle mensen.' Nog geruststellender is het antwoord op de vraag ‘maar hoe ver kan dat gaan, dat uiten van je mening?’

Hierover is het Amsterdamse kabinet van mening dat je elkaar mag kwetsen.

Karikatuur
Op deze pagina, pagina 18 staat ook een karikatuur waarin een jonge lief uitziende Nederlandse moslim door een dikke, lomp uitziende autochtone Nederlander wordt aangesproken: 'Wat heb jij tegen ons? Onruststoker!! Pak hem pa.'

Zo wil Cohen de boel bij elkaar houden. Maar dit is in feite de boel uit elkaar halen. En dit laat Cohen letterlijk in zijn lesbrief tekenen. Natuurlijk zijn Cohen en zijn republiek vrij om de meerderheid van de Nederlandse bevolking als racist, lomp en intolerant afbeelden. Maar een karikatuur met een omgekeerde inhoud zou in de ogen van Cohen polariserend zijn. Wie polariseert hier eigenlijk?

Cohen en zijn bestuur, die een fictieve strijd tussen moslims en de autochtone niet-moslims laten afbeelden, zijn te beschouwen als de polariserende krachten in ons land, met alle gevolgen van dien.

Zoenen
Als hij de boel bij elkaar wil houden, dan had hij opdracht moeten gegeven om een jonge Marokkaan te tekenen, die staat te zoenen met een blonde jongen. Tegen de achtergrond van de Amsterdamse islamitische homohaat is dit een soort vreedzaam toekomstperspectief.

En als Cohen bij de realiteit had willen blijven, dan had hij een tekening laten maken waarin te zien zou zijn hoe een homo door twee jonge Nederlandse Marokkanen de gracht wordt ingewerkt. Daaronder moest dan staan: Wees niet intolerant voor elkaar.

Waarom laat Cohen de fictie van een inter-etnisch conflict afbeelden? Wachten hij en zijn partij op zo’n dag? Waarom laat Cohen een doemscenario van een inter-etnisch conflict afbeelden alsof het al lang is gerealiseerd?

Omdat Cohen de kinderen een en ander wil leren over de negatieve aandacht: 'We hebben het gehad over generaliseren. Dat is een hele groep verantwoordelijk stellen voor de daden van een deel van die groep. (…) Toch praten politici soms over "de islam" of over "de moslims", terwijl ze vaak een bepaalde groep of soms zelfs een bepaalde persoon bedoelen.'

Aap uit de mouw
Hier komt de aap uit de mouw: Geert Wilders, VVD, Rita Verdonk. En dit wordt de kinderen vakkundig geleerd: 'Helaas zijn er politici die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen. Zij denken dat je alles moet kunnen zeggen, ook als het kwetsend kan zijn. Maar dat maakt het er in Nederland niet prettiger op. Want voor je het weet hitsen ze de een tegen de ander op.'

In dezelfde pagina constateert de lesbrief van Cohen dat er gelukkig politici zijn die over bepaalde meningen erg boos kunnen worden. De tekening van wie staat op deze pagina? U mag het raden. Jawel, Wouter Bos, de leider van de PvdA, en André Rouvoet.

De afbeelding van die laatste is bedoeld als afleidingsmanoeuvre. Vertaling van deze pagina in gewoon Nederlands luidt als volgt: beste Marokkanen, Turken en andere moslims, er zijn populistische moslimvijandige politici , maar wij, de PvdA'ers verdedigen jullie. De Partij van Allah (PvdA) wordt met de dag militanter.

Toelichting
Waarom schrijft de gemeente Amsterdam zo’n brief? Aan deze site gaf de woordvoerder van de gemeente een toelichting: 'De aanleiding van de lesbrief was de onrust die enkele maanden geleden heerste op scholen als gevolg van de steekpartij op een school in Zuid-Oost en in Slotervaart en de schietpartij op het politiebureau.'

Wat een briljante uitleg! De steekpartij betrof een Turkse jongen die een Marokkaanse jongen neerstak. Een diep triest geval van eerwraak. De schietpartij op het politiebureau betrof schizofrene Bilal B. Beide gevallen hebben niets met Wilders, VVD of Verdonk te maken. Ze hadden een lesbrief moeten opstellen over schizofrenie, eerwraak en andere dringende Amsterdamse zaken.

Deze lesbrief is een ongegeneerd voorbeeld van het ideologische misbruik van onderwijs. De politieke indoctrinatie via onderwijs is een te ouderwetse bestuursmethode.

Bespottelijk
Waarom schrijft Amsterdam dit soort lesbrieven? Ze willen de gebeurtenissen voor zijn om na de Koranfilm te mogen beweren dat ze, dankzij dit soort brieven en heldhaftige optredens van Cohen, de boel bij elkaar hebben gehouden. De logische conclusie die we hieraan kunnen verbinden, is dat de Amsterdamse PvdA bang is voor zijn eigen moslimsbevolking en aanhang.

Mag je alles zeggen wat je vindt? Wat een bespottelijke lesbrief! Wat een bespottelijke gemeente!

Afshin Ellian


http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/as ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39350
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 08, 2008 9:07 pm

De volledige lesbrief in HQ als pdf is hier:
http://www.hetvrijevolk.com/files/audiovideo/lesbrief.pdf
En de erbij behorende handleiding voor leraren is hier:
http://www.godvoordommen.nl/wp-content/media/misc/lerarenhandleiding.pdf
Daar valt ook het nodige op af te dingen.
Carel Brendel heeft in
http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Lespakket.htm
zich afgevraagd naar aanleiding van de tekst in de lesbrief:
“Helaas zijn er politici die denken dat ze populairder kunnen worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen. Zij denken dat je alles kunt zeggen, ook als het kwetsend kan zijn. Maar dat maakt het er in Nederland niet prettiger op. Want voor je het weet hitsen ze de een tegen de ander op.”

wie er bedoeld wordt.
Als dat niet Geert is dan kan het niet anders of het is Job Cohen
Wat moeten de kinderen hier mee? Het slaat dus niet op Wilders. Om welke politicus gaat het dan wel? Er blijft maar één mogelijkheid over: Job Cohen. De burgemeester van Amsterdam bracht immers bij de jaarlijkse Auschwitz-herdenking de mensen, die kritiek leveren op de religieuze intolerantie onder moslims indirect in verband met de jodenvervolging tijdens de Duitse bezetting. Bovendien verklaarde hij bij Nova, in het nauw gebracht door PVV-Kamerlid Hero Brinkman, dat de aanhangers van Wilders haat zaaien en polariseren.
http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Cohen.htm
Dát is nog eens kwetsend. Voor je weet hitst Cohen de hoofdstedelijke moslims èn de bewoners van de Grachtengordel op tegen de volgelingen van Wilders. Door negatief te zijn over deze bepaalde groep mensen denkt Cohen dat hij populairder kan worden. Wie weet wordt hij zo populair dat hij partijleider en misschien wel premier - “Ik denk wel dat ik het zou kunnen” - kan worden op het moment dat PvdA-leider Wouter Bos wordt afgedankt door zijn partij.
http://www.depers.nl/binnenland/156537/Zo-hard-als-Job.html

Hier is een afbeelding van Onze Leider ( toekomstig):

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Mahalingam op Vr Feb 08, 2008 10:10 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39350
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 08, 2008 9:49 pm

Een van de ontwikkeleaars van de lesbrief is Mirjam Windrich. Haar website is deze:
http://www.mirjam.nu/index/siteblog-app
http://www.windrich.nl/
ze doet aan Coaching & Counseling
Over haar gedachtenwereld kunt u e.e.a. vinden hier:
http://www.nieuwamsterdam.org/nieuwsbericht/1231
Mirjam Windrich. Mensen zijn in 2020 niet meer angstig
Mirjam Windrich - 1 maart 2005
Het ik en jij gevoel is niet zomaar een gevoel. Het is een levenswijze, die de sociaal democraten in essentie allang kennen en nastreven. Het komt voort uit signalen dat onderscheidingen uit de hand lopen, er vergaande ongelijkheid ontstaat of aan het licht komt. En riep Jan en alleman dat niet, te pas en te onpas, zestien jaar geleden? ‘Het gaat fout.’ ‘We gaan zware tijden tegemoet.’ ‘Het komt nooit meer goed.’ ‘De angst regeert.’ ‘We hebben leiderschap nodig!’
Ik en jij werden het eens: het ging vervelen, ook al omdat we na de verkiezingen in 2006 en 2007 prima leiders hadden en wat te denken van de bewegwijzering en mogelijkheden geboden in het PvdA-beginselmanifest van 2005?

Ze spreekt al heel aardig socialistische partij-praat. Een voorwaarde om aan de bak te komen (voor een les-bericht bijvoorbeeld).

Een ander maker van het propaganda pamflet is Alle van Steenis. Hij werkt bij Educatieve Hogeschool van Amsterdam en wordt 'didacticus'genoemd. En mede autuer van
Geloof je het zelf? - Levensbeschouwelijk leren in het primair onderwijs - Bas van den Berg, Alle van Steenis, Jan de Valk
Die heeft uit zijn pen weten laten te vloeien:
Verdonk op het strand. “Meer dan 5 miljoen Nederladers hebben langer dan 5 minuten naar het debat gekeken.” Zo verkondigd een campagnevoerende Rita Verdonk trots. Het was dan ook een onterende vertoning en wie raakt er niet aan de buis gekluisterd bij zo'n soap? Prachtig om te zien hoe Femke het bloed onder de nagels van Rita vandaan haalt door simpelweg te vragen of zij wel eens heeft gemaild naar Ayaan. Prachtig om te zien hoe Wouter Bos spreekt over puinhopen.(van blauw?) En waar ging het nu allemaal om? Op het strand verkondigt Rita stellig. “Ayaan Hirschi Ali is nooit geen Nederlander geweest.” Wat heeft zij dan 11 uur lang staan verdedigen? Dat deze minister strategisch niet zo slim was hadden wij allemaal reeds geconcludeerd. Maar dat zij ook taalkundig niet zo begaafd is? Wisten ze dat al bij de VVD? Wie betaalt trouwens die helikopter waarmee zij op campagne campagne is? Gaat dat bonnetje naar het ministerie of naar het campagneteam? A van Steenis Amsterdam
Alle van Steenis, Amsterdam, (18-05-2006, 09:51:34 uur)

Hirsi Ali gered, dan wij ook’l

De derde persoon is Caroline Offerhaus. Wat is er van haar te vinden op het net?
Centrum voor Nascholing Amsterdam (team PO) Stichting Studio Taalwetenschap
Van haar kom ik alleen 'officieele' rapporten tegen zoals.
http://www.studiotaalwetenschap.nl/Bestanden/LF_POTaalbeleidMeertaligheid0708.pdf
Taalbeleid en Meertaligheid
Elke school, elke klas bezit een rijkdom aan talen. Naast het Nederlands beheersen veel
leerlingen een andere moedertaal of thuistaal. Maar ook eentalige (Nederlandssprekende)
leerlingen hebben aanleg voor meertaligheid.

Goh wat een ontdekking: kaaskopjes kunnen ook meerdere talen spreken! Vroeger kregen we op de hogere school Frans, Duits, Engels en Nederlands. Iets dat de jongere generatie zich niet kan voorstellen.

Concluderend kan ik stellen dat alle 'ontwikkelaars' volledig politiek correct zijn en pal staan voor de multikul.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Vr Feb 08, 2008 10:10 pm

:D

Verdonk op het strand. “Meer dan 5 miljoen Nederladers hebben langer dan 5 minuten naar het debat gekeken.” Zo verkondigd een campagnevoerende Rita Verdonk trots. Het was dan ook een onterende vertoning en wie raakt er niet aan de buis gekluisterd bij zo'n soap? Prachtig om te zien hoe Femke het bloed onder de nagels van Rita vandaan haalt door simpelweg te vragen of zij wel eens heeft gemaild naar Ayaan. Prachtig om te zien hoe Wouter Bos spreekt over puinhopen.(van blauw?) En waar ging het nu allemaal om? Op het strand verkondigt Rita stellig. “Ayaan Hirschi Ali is nooit geen Nederlander geweest.” Wat heeft zij dan 11 uur lang staan verdedigen? Dat deze minister strategisch niet zo slim was hadden wij allemaal reeds geconcludeerd. Maar dat zij ook taalkundig niet zo begaafd is? Wisten ze dat al bij de VVD? Wie betaalt trouwens die helikopter waarmee zij op campagne campagne is? Gaat dat bonnetje naar het ministerie of naar het campagneteam? A van Steenis Amsterdam
Alle van Steenis, Amsterdam, (18-05-2006, 09:51:34 uur)


Zoek de d/t fout in het bovenstaande stukje en de foutief gespelde naam.
RTFM

Mahalingam
Berichten: 39350
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 08, 2008 10:23 pm

Een verdere filering vanuit de hoek van de atheïst is hier:
http://www.godvoordommen.nl/2008/02/06/lesbrief-atheisten-zijn-tovenaars-en-religie-is-ok/
Lesbrief: Atheïsten zijn tovenaars en religie is ok.

Afbeelding

U ziet daar de persoon ‘die in toveren gelooft’ tot de vrome gelovigen spreken. Mooi he? die onbevooroordeelde informatie van de overheid? Atheïsten geloven in toveren en proberen je ook ongelovig te maken. Dat uw kinderen dat even weten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Za Feb 09, 2008 12:21 am

Gevonden op het Vrije Volk.

AfbeeldingD. Fender 7 februari 2008Demagogie, feitenverdraaiing, demonisering zijn altijd al de troeven van Rood geweest. Van jubelende oogstcijfers in de USSR, de “grote Sprong Voorwaarts” van ons Maoïst Marijnissen, tot en met het leugenachtig gedraai van Herfkens en andere PVDA notabelen.
Stemming maken is eenvoudig, Vandaar bij deze een parodie op de cartoon in het lesmateriaal voor Amsterdamse leerlingen. Natuurlijk zijn beide tekeningen fout, en gaan voorbij aan de werkelijkheid. De werkelijkheid is, dat er fatsoenlijke en onfatsoenlijke allochtonen en Hollanders zijn. Toch is de ene cartoon dichter bij de realiteit dan de andere… En steek ik liever de straat over, als er weer zo’n groepje allochtone hangjongeren staat. Uit voorzorg…


Het is inderdaad ongelofelijk, dat het politiek correct begeleiden van jongeren middels het discrimineren van autochtonen moet. De verantwoordelijken van dit lesmateriaal passen dezelfde grap toe als de Nazi’s indertijd met "Jud Süß". Generaliseren en mensen lichamelijke afwijkingen geven….

De gemiddelde (bestaat die ?) Hollander wordt hier afgebeeld als ‘White Trash’…. Als je al een vergelijking moet maken met "White Trash", kies dan politiek correct de zakkenvullers en bedriegers in politiek Den Haag. Dan ben je weer waarheidsgetrouw bezig…

D. Fender

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=536 ... ek_correct
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Za Feb 09, 2008 2:31 am

En nog een... :smile:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten