Gregorius Nekschot gearresteerd

Gebruikersavatar
eva surga
Berichten: 312
Lid geworden op: Wo Dec 22, 2004 10:36 pm
Locatie: amsterdam
Contact:

Berichtdoor eva surga » Di Mei 20, 2008 8:48 pm

ik ben het geheel eens met de tekst van afshin ellian hierboven, inzake de zaak gregorius nekschot. waar het om gaat is: ontbrekende kennis.

pas wanneer je weet dat 'profeet' eigenlijk niks anders is, niks anders betekent dan een proud feet, een trotse voet - en ook weet waar dat dan betrekking op heeft, dat is nu het grote geheim, alleen bekend bij kunstenaars, vrijmetselaars, theosofen en rozenkruisers - ook al geloof je niet wat ik hier zeg - dan maakt een mens zich ook niet meer zo druk om dat here god gedoe. bewijs: cabaretiers hebben minder moeite mee met de cartoons van grey grow rij buis snack shot dan bijvoorbeeld imams, rabbi's en pastoors. dat komt toch ergens vandaan dat dat zo is?

helaas is een pastoor, dominee, rabbi, imam te stom om in te zien dat zijn levensovertuiging, zijn wereldbeeld te beperkend is.

geloof bestaat, zeker. maar dat is een handschoen. kijk maar: geloof = glove = love. onbegrijpelijk dat een imam dit niet kan inzien! waarom gaat abdul jabbar nu niet op de most kursus? dan wordt hij tenminste es echt knap!


zolang men dat echter niet weet of niet wenst te weten blijft men zich identificeren als moslim, jood of christen in plaats van mens. men blijft aldus stom. bijgevolg: moslim maakt zich druk als 'zijn profeet mohammed' afgebeeld wordt in een cartoon, terwijl de zanger van een hardrockband het geen reet kan schelen als 'zijn god's zoon jezus' afgebeeld wordt als weet ik wat.

de fout zit bij de stomme moslims. het probleem is dat wij een christekijk preuts kabinet hebben, dat politiek correct wil zijn, inplaats echte veranderingen door te voeren.

zoals bijvoorbeeld debiele, achterlijke moslims knap maken. het is immers 2008 - de moderne tijd, de zich ontwikkelende samenleving. waarom dan die hang naar terug in de tijd? de tijd van schapen slachten, piemeltjes besnijden en rondlopen in tenten en doeken?


mijn konstatering is dat dit kabinet het geloven in een god die er niet is handhaaft. christelijke kabinetsleden steunen daardoor gelovige moslims. dat is allemaal verkeerd, want achteruitgang in de ontwikkeling van de mensheid. het kabinet ziet niet in dat de ware oplossing is: ophouden met dat here god gedoe. we zijn mensen, zomaar ontstaan uit eicel en zaadcel omdat pappa en mamma toevallig in een hitsige bui waren. er is geen god. er zijn geen joden, christenen, boeddhisten of moslims. er is alleen wij: mensen.

wanneer je de studie most volgt zul je dit geheel snappen. er is wel god, duivel, geloof, etc. maar dat zijn codische begrippen en duidingen die betrekking hebben op iets geheel anders! wat - dat houden we geheim, omdat de meeste mensen te stom zijn om dat goed naar waarde te schatten en meestal ook niet eens er verantwoord mee kunnen omgaan - laat staan het lief te hebben!


en zo is de KvZ sinds het ontstaan van de mens altijd voorbehouden geweesr voor de knappe mensen, en zullen domme mensen altijd mekaar afmaken. het is niet anders.

laat joden en palestijnen mekaar maar blijven afmaken - wat trouwens al honderden jaren aan de gang is. laat hutu's en tutu's mekaar blijven afmaken. totdat ze zelf inzien: 'hé, we zijn stom bezig!' die inzicht moet zelf komen, zelf ontstaan.

pas wanneer zo'n jood, moslim, christen zelf inziet dat hij stom bezig is, zelf zich afvraagt hoe het dan nou eigenlijk is, pas dan - en niet eerder - gaat bij hem of haar de deuren van perceptie open, en vindt hij of zij de weg naar de mystieke orden - de eeuwenoude behalters van de kennis over wie we zijn, over hoe het nou echt in mekaar zit.

tot dan moeten stomme mensen vooral mekaar maar in mekaar slaan. der zit niks anders op.


dus onbegrijpelijk dat dit kabinet kiest voor politiek 'correct' gedrag tegenover belijders van een achterlijke, debiele godsdienst - inplaats hen wakker te schudden.

wellicht omdat de leden van het kabinet zelf ook christen zijn en derhalve dus net zo debiel als andere mensen die in iets geloven wat er niet is...

eva, modern mens.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Di Mei 20, 2008 10:04 pm

waarom dan die hang naar terug in de tijd?


De Archaische revival, gestimuleerd door het valse denkbeeld van 'de edele wilde' in wiens tribale maatschappij het gras groener is.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Mei 20, 2008 11:12 pm

'Nekschot niet opgepakt om godslastering'

dinsdag 20 mei 2008

(Novum) - De aanhouding van cartoonist Gregorius Nekschot heeft niks te maken met de discussie over het verbod op godslastering. Dat zei minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) dinsdag tijdens het spoeddebat over de arrestatie van de tekenaar in de Tweede Kamer. Verschillende partijen in de Kamer hadden dat in hun bijdrage eerder op de avond wel gesuggereerd.

Hirsch Ballin stelde dat de arrestatie van de cartoonist een gevolg was van zijn tekeningen die groepen mensen zouden beledigen. 'Het gaat om mensen die zwart zijn en het gaat om mensen die moslim zijn', zei de minister. 'Wie de tekeningen bekijkt, kan zien dat godslastering hier niks mee te maken kan hebben.' Hirsch Ballin ontkende ook dat de arrestatie op zijn aanwijzing had plaatsgevonden.

De partijen in de Kamer noemden het excessief dat er tien agenten aanwezig waren bij de aanhouding van de cartoonist in zijn huis. Volgens de minister waren die tien politiemensen nodig om huiszoeking te verrichten en droegen maar twee agenten een politie-uniform.

Wel zei de minister kritisch te zijn over de tijd die het duurde voordat Nekschot, na zijn arrestatie weer in vrijheid werd gesteld. Nekschot zat dertig uur in de cel. Hirsch Ballin zei daarover contact op te nemen met het Openbaar Ministerie.

De minister ontkende dat hij vorige week tegen de pers had gezegd dat het drie jaar duurde voordat het OM de identiteit van de cartoonist had achterhaald. Gregorius Nekschot is een pseudoniem. De minister stelde dat hij had bedoeld dat het drie jaar duurde voordat de opsporingshandelingen waren begonnen.

Hirsch Ballin stemde in met het verzoek van GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema om een analyse te laten doen naar de veiligheidsrisico's van Nekschot. De CDA-minister zei ook al te hebben gesproken over eventuele beveiliging van de tekenaar.


http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
migrantenjong
Berichten: 1064
Lid geworden op: Za Nov 24, 2007 4:58 pm
Locatie: Antwerpen/Gent Ideologie: Stokslagen en waterkanonnen

Berichtdoor migrantenjong » Di Mei 20, 2008 11:24 pm

Kan iemand die Eva Surga eens strafneuken?
Now watch what you say, or they'll be calling you a radical, a liberal, oh fanatical, criminal.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 21, 2008 12:24 am

migrantenjong schreef:Kan iemand die Eva Surga eens strafneuken?


:evil: Wat let je?

:razz:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 21, 2008 12:33 am

Nekschotdebat: Hirsch Ballin fel bekritiseerd
dinsdag 20 mei 2008

In het spoeddebat over de arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot in de Tweede Kamer is minister Ernst Hirsch Ballin (CDA, Justitie) overladen met kritiek. Zelf uitte de minister kritiek op het Openbaar Ministerie (OM) over de duur het vasthouden van de cartoonist na zijn de arrestatie.

Hirsch Ballin deed in het spoeddebat een poging de arrestatie van de cartoonist Gregorius Nekschot te verdedigen. Hij stelt dat de arrestatie van de cartoonist conform de regels is gebeurd.

De CDA-minister is in het debat fel bekritiseerd door Kamerleden van de VVD, PVV D66, GroenLinks en Trots op Nederland.

Hirsch Ballin sluit niet uit dat wanneer het Openbaar Ministerie (OM) het nodig vindt op deze manier een 'doorzoeking' van een huis te laten uitvoeren, dat iets dergelijks nog een keer gebeurd.

Contact
Op de vraag van Kamerlid Rita Verdonk (Trots op Nederland) waarom geen contact is opgenomen met Nekschot via zijn website antwoordde de minister, dat 'aan een ip-adres niet te zien is, wie de tekenaar is' en dat 'op een website niemand woont.'

Later in het debat stelde hij dat er geen contact is opgenomen met de uitgever van Nekschot, omdat 'deze dan de cartoonist op de hoogte zou stellen' en dat zou niet de bedoeling zijn geweest.

Godslastering
Veel partijen vinden het machtsvertoon bij de arrestatie van nekschot excessief en hadden een brief aan Nekschot met het verzoek zich te melden op het politiebureau voldoende geweest.

Verschillende politieke partijen menen dat Hirsch Ballin via een omweg het verbod op godslastering toch wil invoeren, tegen de wens van de meerderheid van het kabinet in.

Meningsuiting
Ook minister Ronald Plasterk (PvdA) van heeft zich verdedigd in het debat. Hij stelde dat de vrijheid van meningsuiting niet in het geding is en wees daarbij op eerdere standpunten van het kabinet omtrent bijvoorbeeld de uitzending van de pornofilm Deap Throat en de Donorshow.

Het debat is om 22.50 opgeschort.


Door Maartje Willems


Politieke standpunten
Fractievoorzitter van GroenLinks, Femke Halsema, zei in het debat meerdere zaken te betreuren, met name de vraag waarom de cartoonist niet is uitgenodigd voor een gesprek, in plaats van een grootschalige inval in zijn huis.

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte vreest voor de vrijheid van meningsuiting en noemde de aanhouding van Nekschot een 'politieke arrestatie'.

'Juist een cartoonist die per definitie prikkelend en satirisch is, moet zich vrij kunnen uiten,' vindt PVV-leider Geert Wilders. Hij beschuldigt het OM van 'dictatoriale trekjes'.

'De vrijheid van meningsuiting is een groot goed,' zegt SP-Kamerlid Jan de Wit. 'Dat betekent dat mensen moeten kunnen tekenen en zeggen wat ze willen.'

Wij nemen deze zaak wel hoog op. Een cartoonist vervolgen gaat vrij ver,’ zegt PvdA-Kamerlid Ton Heerts.


http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/ ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Mei 21, 2008 12:46 am


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 21, 2008 12:47 am

Zaak-Nekschot Andere cartoonisten ontsprongen de dans
De staat let goed op spotprenten over de islam


Cartoons liggen op het ministerie van Justitie onder een vergrootglas sinds het geweld losbarstte over Deense spotprenten van de profeet Mohammed.

De arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot – een pseudoniem – past in de verscherpte aandacht voor provocatieve tekeningen over de islam op het ministerie van Justitie. Minister Hirsch Ballin (CDA) vertelde dat gisteravond tijdens een spoeddebat over de aanhouding en dertig uur durende detentie van Nekschot. Na de onlusten over de Deense Mohammedcartoons – begin 2006 – is volgens de minister een ‘interdepartementale werkgroep cartoonproblematiek’ in het leven geroepen. ‘Die was al heel lang bezig met cartoons’, aldus Hirsch Ballin. ‘In de zin van anticiperen op Deense situaties.’

Behalve vertegenwoordigers van verschillende ministeries maakt ook het Openbaar Ministerie deel uit van de werkgroep. Het was in dit kader, aldus Hirsch Ballin, dat hij in december 2006 een ambtsbericht kreeg van het OM met de mededeling dat het OM van plan was Nekschot te vervolgen. Dat gebeurde op grond van een aangifte die al lang vóór de cartoonrellen was gedaan, in april 2005.

Het OM liet Hirsch Ballin toen ook weten een aantal andere cartoons niet aan te pakken. ‘Ik heb geen aanwijzingen gegeven, maar wel aangedrongen op consistentie’, zei Hirsch Ballin, ‘en gevraagd waarom die cartoons wel en andere niet.’

Binnen de werkgroep is ook aan de orde geweest, zei Hirsch Ballin, dat door het vervolgen van Nekschot diens veiligheid in het geding zou kunnen komen. ‘Maar je kunt in een strafzaak niet zeggen: we houden iemand niet aan vanwege de veiligheid. Wel gaat het OM met grote zorg om met de personalia van betrokkene.’

Minister Hirsch Ballin van Justitie erkende gisteravond tijdens een spoeddebat dat cartoonist Gregorius Nekschot niet dertig uur vast had hoeven zitten. Nekschot werd vorige week dinsdag opgepakt omdat hij zich schuldig zou maken aan discriminatie en haatzaaien. Tien ambtenaren van politie en justitie deden een inval en Nekschot werd opgepakt.

Nekschot werd twee keer verhoord maar beriep zich op zijn zwijgrecht.Volgens het Openbaar Ministerie was het toen nodig om eerst de computer en mobiele telefoon van Nekschot te doorzoeken en te bezien of daarin iets werd gevonden waarover hij opnieuw moest worden verhoord. Dat duurde zo lang.

Minister Hirsch Ballin was hier ‘kritisch over’ en ‘niet gelukkig mee’. Hij ging het OM daarop aanspreken.

Hirsch Ballin verwierp gisteren met klem alle suggesties dat Nekschot om politieke redenen wordt aangepakt. VVD-leider Rutte noemde de aanhouding van Nekschot een ‘politieke arrestatie’, GroenLinks-leider Halsema had de indruk dat sprake is van ‘een proefproces’. De minister staat bekend om een relatief beperkte opvatting van de vrije meningsuiting. Zo wil hij bijvoorbeeld het verbod op godslastering uitbreiden, waardoor minder negatiefs over religie kan worden gezegd.

Hirsch Ballin kon gisteren nog niet uitleggen waarom Nekschot pas drie jaar na de aangifte tegen hem is gepakt. Dat de identiteit van Nekschot makkelijk was te achterhalen via diens uitgeverij of website noemde hij speculatief. Het debat gaat volgende week nog verder.


http://www.depers.nl/binnenland/203842/ ... islam.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Mei 21, 2008 12:53 am

‘interdepartementale werkgroep cartoonproblematiek’


Als het niet zo diep triest was, zou het hilarisch zijn.....

:(

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Mei 21, 2008 1:36 am

Zoals reeds gemeld heb ik recent de Duitse cartoonist Götz Wiedenroth over de Orwelliaanse arrestatie van Gregorius Nekschot gemaild. Hij heeft er maandag op zijn website een cartoon over gepubliceerd.

Zie: http://www.wiedenroth-karikatur.de/02_P ... 80519.html

Gebruikersavatar
migrantenjong
Berichten: 1064
Lid geworden op: Za Nov 24, 2007 4:58 pm
Locatie: Antwerpen/Gent Ideologie: Stokslagen en waterkanonnen

Berichtdoor migrantenjong » Wo Mei 21, 2008 1:39 am

Ariel schreef:
:evil: Wat let je?

:razz:


Ik ga Chaima al aanpakken. Eva is voor een andere vrijwilliger.
Now watch what you say, or they'll be calling you a radical, a liberal, oh fanatical, criminal.

weda
Berichten: 922
Lid geworden op: Wo Feb 11, 2004 10:39 am
Locatie: haar
Contact:

Berichtdoor weda » Wo Mei 21, 2008 9:31 am

je mag ze allebei hebben. :D :D :D
waarom zou ik de moslim haten. de moslim haat zichzelf door in de koran te geloven.

wat is allah toch geweldig: bij mij heeft ie de oren en ogen afgesloten en bij de moslims het verstand.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 21, 2008 11:49 am

Eerst Fitna, nu Nekschot. CDA snapt er niets van
woensdag 21 mei 2008

In een website woont niemand, aldus de minister van Justitie. En toch wist het Openbaar Ministerie precies waar de verdachte woonde.

De verdachte, ja, die gevaarlijke man die de fundamenten van onze rechtsorde heeft doen bewegen, is een cartoonist. Om deze verdachte aan te pakken, deed Justitie drie jaar onderzoek.

Wat vonden ze in het huis van de verdachte? Een paar gevaarlijke substanties: prenten en pennen. Hoe hebben we dit dieptepunt bereikt? Door het CDA, een partij die niet meer in staat is om onderscheid te maken tussen hoofdzaken en bijzaken, en tussen vrienden en vijanden. Ja, in een website woont niemand, maar het Catshuis wordt bewoond door het CDA. Al lang, te lang.

Dolkstoot
Hier wil ik het CDA een halt toeroepen, aldus Mark Rutte. Censuur en zelfcensuur vormen een dolkstoot in het hart van de democratie.

Helaas dringt dit niet door tot het CDA. Eerst Fitna, nu Nekschot.

Het parlementaire debat over Nekschot bracht tevens naar voren hoe de Kamer verkeerd door ambtenaren wordt ingelicht. Twee voorbeelden:

Duif
(1) Op de vraag waarom de computer van de verdachte in beslag werd genomen, is geantwoord dat het nodig was om vast te stellen of vanaf deze computer de verdachte prenten naar de website zijn verstuurd.

Strafrechtelijk gezien, is dit nonsens. Hoe meneer Nekschot zijn prenten (per post, per gsm, per fax of per duif) in de openbaarheid brengt, is irrelevant voor de vraag of deze prenten strafbaar zijn. Het gaat om de openbaarmaking en niet de wijze waarop.

IP-adres
(2) Waarom heeft het OM niet via zijn website zijn ware identiteit kunnen achterhalen? in de website woont niemand en Nekschot is niet zijn echte naam. Maar via het IP-adres en de provider kun je echt razendsnel achter de identiteit van personen komen. Zo worden elke dag verdachten gevonden door recherche en justitie.

En dan nog die juridische irrelevante verdraaiingen: acht van de tien agenten hadden geen uniform. En het was geen arrestatie maar doorzoeking. Tja, de doorzoeking leidde na tien minuten tot een arrestatie.

De politie wilde gewoon vrees aanjagen en intimideren. De pijnlijke waarheid is nu dat de minister van Justitie reeds in vroeg stadium bij deze zaak betrokken was.

Motie
De Kamer moet nu het CDA-gedrag bij motie afkeuren.

Ook moet de Kamer in een motie aangeven dat ze vervolging van opiniemakers in het kader van artikel 137c, 137d en 137e, buiten de gevallen van de opruiing, onwenselijk acht.

De wetgever heeft hier de taak om een einde te maken aan rechtsonzekerheid en vrees bij de opiniemakers.

Een van de mystieke aspecten van dit debat was dat we over 50 jaar zullen weten hoe minster Ronald Plasterk dacht over de vervolging van Nekschot.

Peilingen
Ik wil namens alle opiniemakers de PvdA, en Ronald bedanken voor deze onvergankelijke zekerheid. Vijftig jaar! Toch vraagt de PvdA zich af waarom ze in de peilingen blijven verliezen. Het antwoord op deze vraag komt wellicht over vijftig jaar.

Wel is interessant om te constateren dat minister Plasterk Sooreh Hera heeft beloofd om bij wijze van uitzondering de veiligheidskosten voor de tentoonstelling van haar foto’s te betalen. Dit is dan de onverwachte neveneffect van de vervolging van Gregorius Nekschot. Elke nadeel heeft toch zijn voordeel.
AFSHIN ELLIANhttp://www.elsevier.nl/opinie/weblog/as ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 21, 2008 2:01 pm

De nieuwste van Gregorius Nekschot .

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Dunized
Berichten: 5
Lid geworden op: Wo Mei 21, 2008 1:40 pm

Berichtdoor Dunized » Wo Mei 21, 2008 2:23 pm

Ik vind dit nou écht te ver gaan, die islamieten mogen rustig haatpreken lopen vertellen en roepen "islam will dominate the world". En als er iets over ze wordt gezegt is het gelijk een probleem. Je merkt het overal! :mad:

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 21, 2008 2:28 pm

Welkom Dunized

Ik wens je een fijne tijd toe op het forum.
Ik moet je alleen wel vriendelijk vragen om je banner in je onderschrift te verwijderen. Dat is namelijk niet toegestaan op dit forum.

Houd je handtekening bescheiden, en het plaatsen van banners in onderschrift is verboden


http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... php?t=8161

Sorry, maar verder hebben we niet veel regels hoor.

Vriendelijk groet.

En je hebt gelijk wat betreft het haat preken. Maar jammer genoeg valt dit haat preken onder het noemer religie.
Dus als jij haat wil gaan preken moet je eerst een religie maken.
We kennen hier namelijk in dit land vrijheid van Godsdienst.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Wo Mei 21, 2008 3:55 pm

Dunized schreef:Ik vind dit nou écht te ver gaan, die islamieten mogen rustig haatpreken lopen vertellen en roepen "islam will dominate the world". En als er iets over ze wordt gezegt is het gelijk een probleem. Je merkt het overal! :mad:


Inderdaad, Dunized.

Wij kennen hier vrijheid van godsdienst, zoals Ariël sarcastisch zegt.

Het punt is, we kennen hier in het westen blijkbaar ook vrijstelling van misdaden om godsdienstige reden. Godsdienstige argumentatie geeft blijkbaar recht op gratuite minachting zonder tegenspraak, meestal omschreven door het woord "respect". En dat moet veranderen.

Meer en meer wordt het woord "respect" in de mond genoemen door goedpraters zolang er maar genoeg "randdebielen" zijn die geweld willen plegen om voor bepaalde "vredelievende" godsdiensten "respect" af te dwingen. Ook dat moet veranderen. Meer nog, zo'n gedrag moet als gevolg hebben dat er juist minder respect wordt getoond. Ik respecteer geen geweld en intimidatie.
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Mei 21, 2008 9:08 pm

Interdepartementale werkgroep cartoonproblematiek
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/05/i ... groep.html

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Berichtdoor Chaimae » Wo Mei 21, 2008 9:58 pm

Mijn Marokkaanse rij instrecteur: '' Goed hoor dat ze hem hebben opgepakt.''
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Wo Mei 21, 2008 10:49 pm

Chaimae schreef:Mijn Marokkaanse rij instrecteur: '' Goed hoor dat ze hem hebben opgepakt.''


Arme man.

Niet eens beseffen dat de vrijheid van mensingsuiting de enige reden is waarom hij hier z'n religie vrijelijk mag uitoefenen. Als ze morgen Nekschot veroordelen, kunnen ze met dat arrest meer dan de helft van de Imams vervolgen.

Spreekwoordelijk verder kijken dan je neus lang is, moeilijk voor rijinstructeurs. Dat besef ik wel.
Zonder (ji)haat straat.Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Mei 21, 2008 11:51 pm

Chaimae schreef:Mijn Marokkaanse rij instrecteur: '' Goed hoor dat ze hem hebben opgepakt.''


Dat zou een neo-nazi in de jaren '40-'45 ook hebben gezegd over het oppakken van een willekeurige jood.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Mei 22, 2008 1:12 am

Vorige ministers lieten Nekschot rusten

Cartoonist Gregorius Nekschot is al onder het vorige kabinet tot op ministersniveau besproken, maar toen is besloten hem met rust te laten. Minister Hirsch Ballin liet hem wél vervolgen.

Nadat vorige week dinsdag cartoonist Gregorius Nekschot werd opgepakt voor discriminatie en haatzaaien, vroegen Kamerfracties zich af of dat een politiek besluit was geweest. Er is grote verontwaardiging over de arrestatie, omdat tien politie- en justitieambtenaren onverwacht binnenvielen bij de tekenaar en hij dertig uur in een cel werd gestopt.

D66, PvdA, ChristenUnie, GroenLinks en VVD wilden dinsdag tijdens een spoeddebat weten of het soms door nieuw beleid van de minister komt, dat nu tegen Nekschot wordt opgetreden. Hirsch Ballin ontkent dat. Maar ingewijden melden aan deze krant dat de minister de zaak wel degelijk anders heeft aangepakt dan zijn voorganger.

Al onder het vorige kabinet werd de vraag of tegen Nekschot moest worden opgetreden tot op het hoogste niveau besproken. De zaak kwam op de bureaus van de toenmalige ministers Donner van Justitie (CDA, tegenwoordig Sociale Zaken) en Remkes van Binnenlandse Zaken (VVD). Zij waren eensgezind en wilden er niets van weten.

Toen het Openbaar Ministerie (OM) in december 2006 een ambtsbericht stuurde met het plan om Nekschot toch te gaan vervolgen, was Donner afgetreden en opgevolgd door Hirsch Ballin. Twee maanden later verdween ook Remkes van zijn departement. Hirsch Ballin liet het OM wél zijn gang gaan. Dit lijkt erop te wijzen dat het om een politiek besluit gaat. ‘Ik zit er niet om het OM van vervolging af te houden’, zei hij hierover in het spoeddebat. ‘Ik ben tot de conclusie gekomen dat er geen bezwaar tegen bestond dat het OM doorging (…) Wat het ter hand nemen van deze zaak betreft heb ik geen aanleiding gezien om daar negatief op te reageren. Integendeel. Er waren aangiften van opzettelijke belediging, van aanzetten tot haat of discriminatie. (…) Het OM behoort werk van dit soort dingen te maken.’

Het vermoeden van een politiek besluit wordt gevoed doordat justitie Nekschot pas drie jaar na de aangifte arresteerde. Hirsch Ballin verklaarde dat vrijdag alsvolgt: ‘Er is aangifte gedaan tegen iemand die zich Nekschot noemde, van wie de identiteit nu pas bekend is geworden.’

De eerste aangifte was in 2005, maar al die tijd heeft het OM niet vast kunnen stellen wat zijn identiteit was.’ Ook na doorvragen van journalisten bleef de minister erbij dat het pseudoniem van Nekschot de reden was geweest voor de lange periode tussen aangifte en arrestatie.

Hirsch Ballins verklaring werd vrijwel direct onderuitgehaald door zijn eigen Openbaar Ministerie. Dat liet weten pas vorig jaar te zijn begonnen met een strafrechtelijk onderzoek naar Nekschot. Niet eerder dan in november deed het OM een serieuze poging om erachter te komen wie achter de naam Nekschot schuil ging.

Tijdens het spoeddebat zei Hirsch Ballin ineens precies het tegenovergestelde van wat hij had beweerd: ‘Ik heb absoluut niet bedoeld te zeggen dat het aan het ontbreken van de kennis van de identiteit van de betrokkene lag dat het drie jaren heeft geduurd.’

Wat dán de reden is voor de vertraagde reactie van het OM, zei hij niet. Het debat gaat volgende week nog verder.http://www.depers.nl/binnenland/204260/ ... usten.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Fleur
Berichten: 154
Lid geworden op: Vr Nov 17, 2006 5:47 pm

Berichtdoor Fleur » Do Mei 22, 2008 3:12 pm

Voor de geïnteresseerden. Lees hier het volledige verslag van het kamerdebat over de aanhouding van Gregorius Nekschot.

http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen/plenaire_vergadering_20_mei_2008.jsp#0

Even aan de linkerkant onderaan: vastzetten cartoonist aanklikken.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Berichtdoor Vrijdenker » Do Mei 22, 2008 3:56 pm

Interdepartementale werkgroep cartoonproblematiek
Gregorius Nekschot, 21 mei 2008

Afbeelding

BRON!!!!!!!!

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Do Mei 22, 2008 11:08 pm

Chaimae schreef:Mijn Marokkaanse rij instrecteur: '' Goed hoor dat ze hem hebben opgepakt.''

Ach, als deze man niet zo achterlijk is als de ayatolla, moefti, imam, kalief, mahdi of mollah vanuit het islamitisch Gestapo hoofdkwartier in een van de rechts extreem islamitische fascistische landen, dan bedoelt hij het goed en weet hij dat wie in dit ’beschaafde’ wordt opgepakt voor verhoor er binnen een dag weer zonder kleerscheuren vanaf komt.

Het enige gevaar waar voor gevreesd moet worden komt vanuit de zanbak van de islam, van mensen zoals de ayatolla, moefti, imam, kalief, mahdi of mollah, die nooit tot tien hebben leren tellen, omdat er in de woestijn zandbak van allah nergens een school voorhanden was. Het enige wat zij dan ook geleerd hebben zjn de primitieve gewelddadige leringen uit de koran, een flinterdun samenraapsel van niet overdachte uitspraken van 1400 jaar geleden onder de brandende hitte van gods plaaggeest. Zoiets leidt zondermeer tot hallicunaties, ontwricht geheugen en verstandsverbijstering.
Laatst gewijzigd door hans van de mortel op Vr Mei 23, 2008 9:48 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten