Rustig werken aan de moslimpartij

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Ariel »

Laat maar komen deze partij. Het is altijd beter om je tegenstander in het gezicht te kijken, en te weten wat zijn plannen zijn. Ook leuk voor de bestaande partijen die nu lonken naar Islamitische kiezers.
Rustig werken aan de moslimpartij

Rob Pietersen
Een Nederlands-islamitische partij: het klinkt als hét gat in de markt. Veel moslims zijn teleurgesteld in de politici en boos over de stilte rond Fitna. Maar er zijn valkuilen.

Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een landelijke islamitische partij, maar voorzichtigheid is troef. Stapje voor stapje, klinkt het overal. „We willen een blijvertje worden”, zegt Hasan Kucuk (Islam-Democraten). „We kennen de slechte voorbeelden: van niets naar 26 zetels. En dan imploderen”, zo verwijst Henny Kreeft (Nederlandse Moslim Partij) naar de opkomst en ondergang van de LPF.

Moslims verlangen naar een islamitische partij, stelde Mohamed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, begin april. Maar na alle heftige reacties, én na de bijval, werd het stil. „Ik heb mensen willen mobiliseren om eens elkaar te kijken wat we kunnen doen”, zegt Rabbae. „Nee, het is nooit mijn bedoeling geweest zelf de kar te trekken. Ik ben 67. En zolang GroenLinks in de buurt van mijn ideeën blijft, zal ik die partij niet snel verlaten.”

De onvrede bij de allochtone kiezer, hét draagvlak voor een nieuwe partij, komt volgens Rabbae voort uit bitterheid. Wilders kon ongestoord en nauwelijks tegengesproken diepe wonden veroorzaken en de verzoenende ideeën van Doekle Terpstra (’Benoemen en Bouwen’) werden weggehoond.

En tot overmaat van ramp, zegt Rabbae, meldden politici zich massaal af voor de internationale VN-dag tegen racisme op 22 maart, omdat dat die dag een anti-Wildersprotest leek te worden. Rabbae: „Er kwam geen rechtse kip, maar zelfs de linkse kippetjes durfden niet. Ik snap dat je je als allochtoon Kamerlid in een debat niet altijd overal mee bemoeit, maar daarbuiten kun je je toch roeren? Als jouw kiezers in het nauw zitten, zich in de steek gelaten en beschimpt voelen? Allochtonenland is niemandsland geworden. Niemand bekommerde zich om ons.”

Dat gevoel schetste publicist Mohammed Jabri eerder tijdens een debatavond in de rumoerige tijden voor Fitna. „Ik heb aan de vooravond van de landelijke verkiezingen menig politicus met een islamitische achtergrond gezien in moskeeën, jongerencentra en allerlei andere plekken waar veel moslims bij elkaar komen, slechts voor het winnen van zieltjes. Hun beloften gingen naar mijn mening heel erg ver. Van betere zorg voor oudere moslims –wetende dat de algemene zorg al een probleem op zich is– tot gratis leerboeken voor islamitische studenten –wetende dat op onderwijs vaak als eerste wordt bezuinigd. Maar het enige dat wij verlangden, was een fel en goedgefundeerd weerwoord op extreem-rechts.”

Zelf benoemde moslimvertegenwoordigers, die zichzelf voor de verkiezingen opwierpen als de politieke Messiassen van de Nederlandse moslim, maar die bij het ochtendgloren erna in geen wegen of velden meer te bekennen waren, zo noemt Jabri ze. „Kennelijk moet die ene innovatieve Nederlands-islamitische politicus nog worden geboren.”

Die onvrede kan leiden tot een nieuwe politieke beweging. Maar het is ook de voedingsbodem voor het nemen van afstand tot de maatschappij. Ultra-orthodoxe, salafistische moskeeën varen er wel bij, jongeren horen radicale boodschappen van omstreden koranleraren.

In het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart organiseerden de Moslimjongeren Amsterdam (MJA) onlangs een debat over ’islam en politiek’, waar stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en jongerenimam en -vertrouwensman Mohammed Cheppih achter de microfoon zaten. Niet alle jongeren toonden politieke ambities. „Er is geen hogere macht dan Allah”. Drie jongens kregen applaus voor hun uitspraak dat islam en democratie niet samengaan: „Ik accepteer de grondwet niet in dit land, ik volg alleen de wet van God en niet de wetten van de mens”, zei één van hen. Marcouch reageerde: „Wie de democratie verwerpt, moet zich goed realiseren dat ze juist bij haar gratie een dergelijk standpunt kunnen innemen. In veel landen is democratie en rechtsstaat geen vanzelfsprekendheid.”

Toch is het geluid vaker te horen: Participatie in het politiek proces van een land dat zionisten steunt, is ’haram’, niet goed dus. Politiek is ’halal’, wél goed, zegt Rabbae. „De allochtonen die het gevoel hebben dat ze partijen als de PvdA, SP en Groen Links groot hebben gemaakt, voelen zich bekocht. Maar toch zullen we ze adviseren de volgende keer weer te gaan stemmen. Anders krijgen Wilders, Verdonk en al die anderen die nog met dat virus besmet raken vrij spel. Dat steun je onbedoeld de verrechtsing van Nederland.”

Maar, zo waarschuwt Rabbae, als de reguliere politieke partijen het blijvend laten afweten, dan gaan we het zelf doen. „Nu is er nog geen sterk alternatief, maar ik heb het idee dat het niet lang meer duurt.” Hij ziet de Islam-Democraten uit de Haagse gemeenteraad als een goede basis voor een landelijke partij.

Islam-Democraten werd in november 2005 opgericht en haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006 een zetel. De afgelopen maanden zijn er ook al afdelingen in Rotterdam, Schiedam en Utrecht opgezet. „Een nationale moslimpartij als luilekkerland, als gat in de markt? Ik zie het niet binnen zes, acht of tien jaar gebeuren”, zegt Hasan Kucuk, fractievertegenwoordiger van de Islam-Democraten. Kucuk benadrukt dat Islam-Democraten geen religieuze en geen one-issue partij is. „We willen overal over meepraten, niet alleen over moslimzaken. We kijken natuurlijk wel vanuit een islamitisch venster naar bepaalde zaken.”

Kucuk zegt dat zijn partij niet nadrukkelijk bezig is de vleugels uit te slaan. „Wij zijn niet op zoek naar andere steden, het zijn allemaal lokale initiatieven. Er moet in steden waar je een afdeling start, natuurlijk wel draagvlak zijn. En het gaat om de juiste mensen: we spreken er ook veel die niet onder ons hoedje passen. We willen alleen mensen binnenboord halen die echt iets voor de maatschappij willen betekenen. En niet alleen voor zichzelf. Want we beseffen dat iets wat we zorgvuldig opbouwen, heel snel kan worden afgebroken. We hebben de beginnersfouten in Den Haag ook van dichtbij meegemaakt.”

„Het gaat niet alleen om het trekken van stemmen of het halen van die ene zetel”, vervolgt Kucuk. „Het gaat om de basis, de organisatie. Om degelijk bestuur en goed contact met de burgers. We moeten een blijvertje worden en daarvoor hebben we een weg uitgestippeld.”

Henny Kreeft hoopt dat hij op die weg mee mag wandelen. De bekeerling is de drijvende kracht achter de vorig jaar september opgerichte Nederlandse Moslim Partij. „We hebben een tijdspad uitgestippeld richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. We weten wat we moeten doen. Maar we voeren ook gesprekken met de Islam-Democraten en met Rabbae die natuurlijk heel veel expertise heeft.”

„Ons geluid heeft woordvoerders nodig”, zegt Rabbae. „Er is een Marokkaans gezegde: Je kunt jezelf krabben, alleen met je eigen vinger. Het betekent dat je alleen je eigen pijn voelt en er maatregelen tegen kunt nemen. We moeten naar een moslimpartij die binnen de Nederlandse kaders opereert en het spel meespeelt.”
BRON!!!!!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Bericht door Scarlatti »

:evil:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Wat meer informatie over de Islam Democraten . Waar is men mee bezig, en wat vindt men belangrijk.Islam Democraten hekelt excessief politieoptreden na de wedstrijd Turkije-Tsjechie

http://islam-democraten.nl/index.html
Steunbetuiging aan imam Fawaz Jnein van de Assounah Moskee te Den Haag.

Langs deze weg wil Islam Democraten zijn volledige steun uitspreken aan Imam Fawaz Jneid van de Assounah Moskee te Den Haag.

In tegenstelling tot een aantal organisaties, neemt de Fractie Islam Democraten absoluut geen afstand van Imam Fawaz Jneid..
link naar artikel werkt niet, maar het was een pittig stukje.

Dankwoord aan de directie van het gemeentemuseum

Vrede zij met u,

Langs deze weg willen wij de directie van het Haags gemeentemuseum bedanken voor het wijze besluit om de smakeloze foto´s van de Iraanse dame Sooreh Hera NIET te laten zien.

Wij zijn buitengewoon tevreden met het besluit, dat ingegeven is door de juiste afwegingen.

Ook de directie van het gemeentemusem is van mening dat dergelijke afbeeldingen beledigend zijn en provocerend werken op delen binnen de samenleving.

Men wil niet meelopen in de tendens van beledigingen, provocaties en leugenachtige beweringen aan het adres van de moslimgemeenschap.

De moslimgemeenschap is een diverse gemeenschap, bestaande uit vele soorten mensen van allerlei afkomst en stromingen.

Toch is deze gemeenschap unaniem als het gaat om het verwerpen van beledigende afbeeldingen van onze Heilige Profeet Mohammed (vrede zij met hem) en andere metgezellen van de Profeet.

Namens deze gemeenschap danken wij dan ook de directie van het Haags gemeentemuseum en hopen op soortgelijke besluiten in de toekomst, indien er daar reden toe bestaat.

Wij groeten u met de vrede van de Islam.


Islam Democraten
http://islam-democraten.nl/Dankwoord.html


enz.....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Thomas
Berichten: 3890
Lid geworden op: wo apr 12, 2006 3:53 pm
Locatie: De Sleutelstad

Bericht door Thomas »

Je hebt geljik Ariel.
Ken uw tegenstanders.

En zeker als zij geen afstand nemen van deze imam Fawaz Jnein van de Assounah Moskee.
We weten allemaal wat voor een onruststoker deze man is.

En ook het belachelijke standpunt met die kunst in dat stadhuis.

WE WETEN WAAR WE AAN TOE ZIJN ARIEL!!!!!
Context???
Uitleg???
Ik lees wat er staat ...en er staat wat ik lees!!!!
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Ariel »

Henny Kreeft, de oprichter van de Moslims Partij Nederland krijgt concurentie.
De allereerste Nederlands-islamitische partij die de afgelopen jaren alleen in Den haag actief was gaat zich namelijk ook in meer grote steden verkiesbaar stellen.

http://www.islam-democraten.nl/Programma.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Islam Democraten in meer grote steden verkiesbaar
Gepubliceerd: 10 september 2009
Brian van der Bol

Den Haag, 10 sept. De Islam Democraten doen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 ook mee in Rotterdam en Utrecht.

Dat zegt Hasan Kucuk, fractievertegenwoordiger en beleidsmedewerker van de partij die sinds 2006 een zetel heeft in de Haagse gemeenteraad.

De lijsttrekkers in de drie grote steden staan nog niet vast. De huidige raadszetel in Den Haag wordt bezet door Abdoe Khoulani. In Rotterdam heeft de partij vier potentiële lijsttrekkers op het oog. Aanvankelijk waren de Islam Democraten van plan ook mee te doen in Amsterdam, maar dat blijkt op korte termijn niet haalbaar. Wel mikt de partij ook nog op deelname in Schiedam en Leiden.

„We willen langzaam uitbouwen. Eerst drie grote steden veroveren, dan zien we wel verder”, zegt Kucuk. De lijsttrekkers en het partijprogramma worden bekendgemaakt op een conferentie in november.

Thuisbasis

In thuisbasis Den Haag rekenen de Islam Democraten op minimaal drie zetels. Kucuk: „Bij de vorige verkiezingen hebben we op het nippertje een tweede zetel gemist. Bovendien wonen in Den Haag ruim 80.000 moslims.” De partij is inmiddels geaccepteerd in de moslimgemeenschap, zegt de fractievertegenwoordiger. Het heeft volgens hem ongeveer twee jaar geduurd voordat de partij de steun kreeg van moskeeën en instanties. „We werden eerder geaccepteerd door de autochtone dan de moslimgemeenschap.” Dat komt volgens Kucuk doordat veel Haagse moslims slechte ervaringen hebben met islamitische partijen in het land van herkomst.

Principes

Islam Democraten is een partij op islamitische grondslag. Kucuk: „Islam Democraten is als het CDA, maar dan mét principes.” De partij zet zich onder meer in voor ruimte voor gebedshuizen, rentevrij bankieren, islamitische begraafplaatsen, diversiteit bij de gemeente en gescheiden sport „waar dat kan”. De Islam Democraten staan op veel onderwerpen links van het midden, maar als het om ethische kwesties gaat is de partij „heel rechts”, zegt Kucuk.

'Blij' met Wilders

De Islam Democraten zijn „echt blij” met de deelname van Geert Wilders’ PVV aan de raadsverkiezingen in Den Haag. „Wilders is een soort licht. Die gaat de moslimgemeenschap wakker schudden, mensen zullen actiever worden. Dat heb je in Rotterdam ook gezien met de komst van Leefbaar.” De islamitische gemeenschap stoort zich volgens Kucuk steeds minder aan de uitspraken van Wilders over de islam. „We zijn hem langzamerhand wel gewend.” Als grootste concurrent beschouwen de Islam Democraten de PvdA.

De Islam Democraten zien af van samenwerking met de Nederlandse Moslim Partij. De partij van voorzitter Henny Kreeft, die voor een belangrijk deel mikt op hetzelfde electoraat, heeft aangegeven in ieder geval in twee dezelfde steden (Rotterdam en Den Haag) mee te doen als de Islam Democraten.

http://www.nrc.nl/binnenland/article235 ... erkiesbaar" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Manon »

Als grootste concurrent beschouwen de Islam Democraten de PvdA.

De Islam Democraten zien af van samenwerking met de Nederlandse Moslim Partij. De partij van voorzitter Henny Kreeft, die voor een belangrijk deel mikt op hetzelfde electoraat, heeft aangegeven in ieder geval in twee dezelfde steden (Rotterdam en Den Haag) mee te doen als de Islam Democraten.

Zoals hier de SPAllochtoonse partij de grootste concurrent van een moslimpartij zou zijn. Leuk ook dat ze met twee moslimpartijen opkomen! :laugh1:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Mahalingam »

In Allahstan is ook het nieuws doorgedrongen dat we hier een Moslim partij hebben.
En dat vinden ze prachtig. Lees maar:
A Muslim republic in the Netherlands?
Apart from improving relations between Muslims and non-Muslims, and investment in our young people, we also oppose the ban on the burqa (a garment that fully covers a woman's body, head and face). We believe a woman should be able to make a free choice whether she wears one or not.[...]
We'll have to wait for the local elections in March, the results should give us an idea of what the NMP can actually achieve in the Netherlands. A professor at Amsterdam University recently predicted that we could get four seats in the local council. But I would be happy with a minimum of two.[...]
What is the NMP's message to Dutch society?
Don't be afraid. We don't want to establish a "Muslim republic" in the Netherlands! We are simply a Dutch political party, working within the law in Holland, and anybody can join us.
Goed te weten dat ze geen Muslim Republic willen. Logisch ook, democratie gaat in tegen de grondbeginselen van die sekte. Verder fijn voor de koningin. Of je kan ook zeggen dat beseft wordt dat je het Koningshuis en zijn paladijnen niet tegen je moet hebben.
Ik denk dat die gewoon een kalifaat wil. Maar daar is niet naar gevraagd.

Afbeelding

http://www.english.globalarabnetwork.co ... lands.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door H.Numan »

Ik ben best wel blij met die rare kreeft. Hij doet bijzonder goed werk. Namelijk, aantoonbaar laten zien dat stemmen op de PVV een hele verstandige zaak is. :laugh1:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Ariel »

Moslimpartij zet in op jongeren

ALMERE - Henny Kreeft, voorzitter van de Nederlandse Moslim Partij (NMP), heeft vrijdag in Almere het landelijke partijprogramma gepresenteerd. „Investeren in jongeren is de rode draad die door ons hele programma loopt”, liet Kreeft weten.

Doel van de NMP is de kloof met moslims te dichten. De partij wil onder meer dat Marokkaanse jongeren worden gezien als Nederlandse jongeren. Daarnaast moet er een einde komen aan de discriminatie bij sollicitaties. Ook zouden er begraafplaatsen en verzorgingshuizen voor moslims moeten komen.

In het landelijke partijprogramma zijn ook internationale punten opgenomen. De NMP wil dat Turkijke onmiddellijk wordt toegelaten tot de EU en dat Nederland zich direct terugtrekt uit Irak.

De NMP doet in zeven plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De lijsttrekkers in Alkmaar, Almere, Den Haag, Noordoostpolder, Rotterdam, Tilburg en Woerden zijn vrijdag gepresenteerd. In Almere is de 21-jarige Shangram Karim lijsttrekker. Partijvoorzitter Henny Kreeft is lijsttrekker in de Noordoostpolder.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5965 ... ren__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door naar boven »

De NMP wil dat Turkijke onmiddellijk wordt toegelaten tot de EU en dat Nederland zich direct terugtrekt uit Irak.
:shock: Zit het Nederlandse leger nog in Irak?
RTFM
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3963
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Eliabe »

Positief puntje. Ze willen ook investeren in eigen begraafplaatsen
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door BFA »

Eliabe schreef:Positief puntje. Ze willen ook investeren in eigen begraafplaatsen
Dit is om een claim op het omringende land te maken.
Beter dat ze in de Islamterritoria ergens in de woestijn mummificeren.
Voor de bekeerlingen is dit een probleem. Deze willen in de geboortestreek begraven worden. Oplossing is hun tijdens hun leven richting Islamterritoria ervaring Sharia op te laten doen. Eénrichtingsticket.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door H.Numan »

De Duitsers hebben de gewoonte om een kuil in het strand te graven. En dan de volgende dag terug komen, om "hun kuil" te claimen. Je wil niet weten wat voor problemen dit geeft. Ik woonde in Scheveningen, en weet er alles van.

Mohammedanen gaan veel verder: alles wat correct religieus is, is mohammedaans en voortaan van hen. Voor alle eeuwigheid. Alle moskeeën zijn hun eigendom. Voor altijd. Maakt niet uit of ze de gebouwen of het onroerende goed gekocht, gehuurd of te leen gekregen hebben. Alle mohammedaanse kerkhoven zijn van hun. Alle 'moslim informatie centra' zijn van hun. De Nederlandse wet geldt daar niet. Alleen die van hun.

Zelfs als we ze weg weten te krijgen, hetgeen bijzonder veel bloed zweet en onnoemelijk veel tranen gaat kosten, zijn we er nog niet. In het onwaarschijnlijke geval dat we Nederland weten te schonen van mohammedanen komen ze gewoon terug. Over 10 jaar. Over 100 jaar. Of over 500 jaar. Kijk naar Spanje. Mohammedanen claimen hun oude gebieden weer vrolijk op.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
mercator
Berichten: 19280
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door mercator »

De Mohammedanen krijgen alleen maar voet aan de grond waar de plaatselijke bevolking dat toelaat. Over heel hun lange en ellendige geschiedenis zijn ze er nooit in gelukt om efficiente en moderne structuren op poten te zetten. Ze hebben 2 troeven: hun fokzucht en de collaboratie door de verraders hier.
Die fokzucht speelt niet meer in een technologische maatschappij: ondanks hun bevolkingsexplosie daar kunnen wij in een paar minuutjes heel Afghanistan van de kaart vegen. DIE troef hebben wij en zullen we houden. We hadden die niet in de middeleeuwen, de achterlijkheid van moslims speelt nu tegen hen.
Het grote probleem is de collaboratiebereidheid hier. Ik hoor net op de Vlaamse teevee "de" oplossing voor de straatcriminaliteit in Brussel: heropvoedings en socialisatiescholen voor de jonge Allahtoontjes om ze te integreren en ze maniertjes te leren. ZO komen we er nooit natuurlijk, zolang het niet bespreekbaar is om die met familie en al binnen de 24 u terug in Marokko te droppen zal de situatie verder verrotten.

De Mohammedanen kan je dus eugenlijk niks verwijten, die doen gewoon zoals ze geprogrammeerd zijn,

Paradox: in de middeleeuwen hadden we geen technologische voorsprong op de moslims maar we vertrokken verdorie zélf naar hun thuislanden om ze ginder mores te leren. NU hebben we een enorme voorsprong en we laten de moslims toe om heel de boel hier te komen verzieken.
Je kan dus niet van de "duistere" middeleeuwen spreken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Ariel »

Moslimpartij mikt op landelijke politiek

ALMERE - De Nederlandse Moslim Partij (NMP) wil in 2011 meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft voorzitter Henny Kreeft vrijdag laten weten. De partij doet op 3 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in zeven steden, waaronder Almere en Rotterdam, de steden waar ook de PVV van Geert Wilders mikt op zetels.

Het belangrijkste doel van de NMP is de kloof tussen moslims en niet-moslims te dichten. De partij wil onder meer dat Marokkaanse jongeren worden gezien als Nederlandse jongeren. Daarnaast moet er een einde komen aan de discriminatie bij sollicitaties. Ook zouden er begraafplaatsen en verzorgingshuizen voor moslims moeten komen.

„Het hangt er wel van af hoe groot onze winst op 3 maart is”, stelde Kreeft. „Maar als we in elke stad twee zetels halen, lijkt winst in de Tweede Kamer zeker haalbaar.” De NMP deed in november al mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo, maar haalde daar geen zetels

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6021 ... ijk__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Manon »

Daarnaast moet er een einde komen aan de discriminatie bij sollicitaties. Ook zouden er begraafplaatsen en verzorgingshuizen voor moslims moeten komen.
grandioze combinatie! Hoe men op de meest eenvoudige manier hun eigen ridicule eisen kan blootleggen.
Ze willen niét gediscrimineerd worden, maar willen evenmin samen als gelijken worden behandeld. Leuk! Eentje om in te kaderen.
Ik wil ook niet dat mijn moeder samen met een nederlandsonkundige moslim op één kamertje moet zitten halal te vreten. Of nee, ik moet het anders formuleren zeker? Ik wil niet dat mijn moeder gediscrimineerd wordt en dus eis ik aparte verzorgingstehuizen voor autochtonen.

zo doe ik het goed.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Ariel »

Moslimpartij staart zich niet blind op PVV

ALMERE - De Nederlandse Moslim Partij (NMP) doet op 3 maart in zeven plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, waaronder Den Haag en Almere. De partij hoopt in alle steden minimaal twee zetels te gaan halen. Zes vragen aan Henny Kreeft, voorzitter van de NMP.

U doet mee in Almere, Alkmaar, Rotterdam, Den Haag, Woerden, Noordoostpolder en Tilburg. Waarom die steden?

„Omdat we daar goede mensen hebben kunnen vinden voor de kandidatenlijsten.”

Het heeft niets te maken met het feit dat de PVV in twee van die steden meedoet en ook in de andere steden flink wat zetels zou kunnen halen?

„Wij hebben ons eerder voor de verkiezingen aangemeld dan de PVV. En we gaan ons ook niet blind staren op de partij van meneer Wilders. Maar het zijn natuurlijk wel steden met een aanzienlijke moslimpopulatie.”

Wat is uw belangrijkste standpunt?

„We willen de kloof tussen moslims en niet-moslims verkleinen en het imago van de islam verbeteren. Wij willen vooral investeren in jongeren, want dat zijn de mensen van de toekomst. Samen met hen kunnen we bouwen aan een beter Nederland. En we willen vooral dat het demoniseren van Marokkaanse jongeren ophoudt.”

Dat worden levendige debatten met de PVV.

„Wij willen niets liever dan levendige debatten voeren! Daar verheugen we ons zelfs op. Wij geloven in onze standpunten en willen niets liever dan die met de partij van meneer Wilders bespreken. Maar dan moeten de kandidaten van de PVV wel komen opdagen. Het liefst zouden wij voor de verkiezingen al de degens kruisen.”

Op hoeveel zetels zet de NMP in?

„Als we gemiddeld twee zetels per gemeente halen, hebben we aan onze eigen doelstelling voldaan. En in Almere, Rotterdam en Den Haag hopen we zelfs op iets meer zetels.”

En dan in 2011 de Tweede Kamer in?

„Dat is wel onze doelstelling, ja. Al hangt het er ook van af hoe groot onze winst op 3 maart is. We moeten ook genoeg goede kandidaten vinden natuurlijk. Maar er zijn volgens mij genoeg mensen die na 3 maart gaan bewijzen dat ze met kop en schouders boven het maaiveld uitsteken. Wij willen ook vooral nieuwe, jonge mensen inbrengen. Geen namen die al lang en breed gesetteld zijn in de landelijke politiek.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6029 ... oor__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Ariel »

Moslimpartij hoopt op zetel
24-02-2010

Als ze stemmen, doen ze dat meestal op een linkse partij zoals PvdA en GroenLinks. Toch zijn er al jaren moslims die hun geloofsgenoten willen verenigen in een specifiek islamitische partij. Eén zo’n groep, de Nederlandse Moslimpartij (NMP) doet dit jaar in zeven gemeenten mee.

Alkmaar, Almere, Den Haag, Noordoostpolder, Rotterdam, Tilburg en Woerden. Dat zijn de gemeenten waar de Nederlandse Moslimpartij (NMP) volgende week meedoet aan de verkiezingen. Nu is de partij nog nergens vertegenwoordigd, behalve dan in de Rotterdamse deelgemeente Charlois, waar raadslid Bouchra Ismaili zich na een breuk met de PvdA aansloot bij de NMP.

Daarnaast is er tot nog toe één zetel in de Nederlandse gemeenteraden in handen van een moslimpartij: de Islam Democraten in Den Haag. Die partij heeft als doel uiteindelijk een landelijke beweging te vormen.

Dat doel is al vaker nagestreefd de laatste jaren. De Arabisch Europese Liga probeerde het ooit. Verder was er eerder sprake van onder meer de Islamitische Democratische Partij en de Islamitische Partij Nederland. Tot concrete zetels, in gemeenteraden of de Tweede Kamer, leidden die initiatieven echter nooit.

Dat komt mede door de onderlinge verdeeldheid onder moslims in Nederland. Zij zijn afkomstig uit zeer diverse landen en groeperingen. Ook het feit dat lang niet alle moslims in Nederland elkaars taal spreken, maakt het niet eenvoudiger om tot één partij te komen.

Voorzitter Henny Kreeft van de Nederlandse Moslimpartij hoopt die tegenstellingen volgende week echter te kunnen overwinnen. Als ex-rooms-katholiek merkt hij wel dat de allochtone kiezer „een beetje argwanend” is ten opzichte van hem, maar tegelijk „zien ze mij wel als iemand die, juist omdat ik autochtoon ben, de mensen bij elkaar kan krijgen en houden.”

De NMP wil, als islamitische partij, de kloof tussen moslims en niet-moslims verkleinen. Ook wil ze, blijkens het visiedocument, het imago van de islam verbeteren en de maatschappelijke positie van de islamitische gemeenschap versterken.

Een one-issuepartij dus, tegengesteld aan die van Wilders’ PVV? „Die vraag had ik verwacht”, zegt Kreeft. „Wij zijn nadrukkelijk géén one-issuepartij. We zijn niet alleen anti-Wilders, maar hebben tal van punten waarmee we ons de komende jaren bezig willen houden.”

Naast de deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen overweegt Kreeft een gooi naar de landelijke verkiezingen op 9 juni. „We onderzoeken die mogelijkheid. Maar het is nu wel kort dag.”

http://www.refdag.nl/artikel/1464373/Mo ... zetel.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Dhana »

Ik ben bang het er in de toekomst op neer komt dat ze vanwege te veel grote ego's bij elkaar gepakt de prtij zichzelf zal opblazen en vermoorden. Het is ze in Nederland nog niet eens gelukt een moslimzender in de lucht te houden, laat staan een moslimpartij op de rails houden.
Laatst gewijzigd door Dhana op wo feb 24, 2010 3:46 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
stropke
Berichten: 3411
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door stropke »

H.Numan schreef:Ik ben best wel blij met die rare kreeft. Hij doet bijzonder goed werk. Namelijk, aantoonbaar laten zien dat stemmen op de PVV een hele verstandige zaak is. :laugh1:
En die maken er hopelijk Kreeftesoep of kreeftensla van... :laugh1: :knorrie:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Dhana »

stropke schreef:
H.Numan schreef:Ik ben best wel blij met die rare kreeft. Hij doet bijzonder goed werk. Namelijk, aantoonbaar laten zien dat stemmen op de PVV een hele verstandige zaak is. :laugh1:
En die maken er hopelijk Kreeftesoep of kreeftensla van... :laugh1: :knorrie:

Jammie, is dat ook lekker met uitgebakken spekjes?
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door H.Numan »

Dat smaakt heerlijk met uitgebakken spekjes. (Wat smaakt er nou niet goed met uitgebakken spekjes en ui?)
Vergeet er geen witte wijn bij te serveren!
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door Ariel »

Moslim Partij doet ook op 9 juni mee

De Nederlandse Moslim Partij (NMP) wil meedoen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 9 juni. Dat heeft de partij zondag bekendgemaakt. De Moslim Partij doet woensdag in zeven plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Voorzitter Henny Kreeft stelt dat de NMP de moslims in Nederland een spreekbuis moet geven. ,,Zeker ook om een tegengeluid te geven tegen de onzin die de PVV momenteel in de tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen uitkraamt'', aldus een persverklaring.

Kreeft, lijsttrekker voor de NMP in de gemeente Noordoostpolder voor de gemeenteraadsverkiezingen, roept mensen die zich kandidaat willen stellen op zich te melden. Zelf stelt hij zich in principe niet verkiesbaar. Hij heeft wel bemoeienis met de selectiecommissie voor kandidaten. ,,Als er dan een uitgesproken kandidaat is voor lijsttrekker, is het prima. Zo niet, dan moet ik nog overwegen of ik het doe.''

http://www.depers.nl/binnenland/453713/ ... i-mee.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door H.Numan »

Prima. Laat maar komen. Flink posteren. In elke taal die ze maar willen. Vooral Arabierisch.
Hoeft Wilders niks meer te doen. Alleen maar een klein postertje laten plakken:
"Als u gaat stemmen, vergeet uw woordenboek niet mee te brengen." :sly:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
mercator
Berichten: 19280
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Rustig werken aan de moslimpartij

Bericht door mercator »

Wouter Bos overwoog al om zijn naam te veranderen in Walid Bos en een bijvrouw te nemen om allochtone kiezers te lokken naar de PvdA ruif, maar zelfs dàt was niet genoeg!
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Plaats reactie