AIVD-dossiers moslimextremisme niet altijd actueel

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

AIVD-dossiers moslimextremisme niet altijd actueel

Berichtdoor Sjeng » Do Apr 21, 2005 9:33 pm

AIVD-dossiers niet altijd actueel

Bron: planet.nl

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) houdt haar dossiers niet altijd goed bij.
Dat concludeert de Commissie van Toezicht van de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) in haar donderdag uitgebrachte jaarverslag.

De commissie stelt dit vast in een diepteonderzoek naar een team van de AIVD dat zich bezighoudt met de radicalisering van moslims in ons land.

"De teamleider is verantwoordelijk voor de dossiervorming. De medewerkers van de dienst bouwen echter zelf het dossier op en dat wordt niet altijd goed bijgehouden", signaleert de commissie. "Een vast model voor een systematische opbouw ontbreekt."

Taken adequaat uitgevoerd
De commissie vindt overigens los van enkele kritische opmerkingen die ze heeft gemaakt, dat zowel de AIVD als de
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) hun taken adequaat uitvoeren en zich aan de voor hen geldende wettelijke voorschriften houden. De Commissie van Toezicht rondde het afgelopen jaar vier onderzoeken af naar de diensten.

Daarbij werden enkele operaties onder de loep genomen: een contra-terrorisme operatie, het in kaart brengen van radicaliseringsprocessen binnen de islamitische gemeenschap en het onderzoeken van ontwikkelingen binnen de Molukse gemeenschap in Nederland. Ook is het behandelen van 'voorvallen binnen Defensie' door de commissie geanalyseerd.

De toezichtscommissie meldt in het jaarverslag ook dat ze vindt dat ze zelf uitgebreid moet worden. Ze is het eens met de commissie Havermans, dat de controle op het functioneren van de AIVD versterkt moet worden. De commissie Havermans deed recent onderzoek naar het functioneren van de AIVD.

Link naar artikel: http://planet.nl/planet/show/id=1381331 ... /sc=d4dbf4
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: AIVD-dossiers moslimextremisme niet altijd actueel

Berichtdoor Ariel » Do Apr 21, 2005 9:44 pm

Sjeng schreef:Dossiers moslimextremisme niet altijd actueel

Bron: Dagblad de Limburger

RIJSWIJK - De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) houdt haar dossiers niet altijd goed bij. Dat concludeert de Commissie van Toezicht van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten in haar donderdag uitgebrachte jaarverslag.
De commissie stelt dit vast in een diepteonderzoek naar een team van de AIVD dat zich bezighoudt met de radicalisering van moslims in ons land. ,,De teamleider is verantwoordelijk voor de dossiervorming. De medewerkers van de dienst bouwen echter zelf het dossier op en dat wordt niet altijd goed bijgehouden'', signaleert de commissie. ,,Een vast model voor een systematische opbouw ontbreekt.''


Tja... als je verkeerd personeel op de verkeerde plek zet, zoals AIVD-tolk Outman Ben A, dan kan er wel eens wat mis gaan.
Ik vraag me af of hij de enige rotte appel in de mand is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: AIVD-dossiers moslimextremisme niet altijd actueel

Berichtdoor Mahalingam » Za Jan 14, 2012 9:32 pm

Over Outman. Hoe men moedwillig blind is omdat met anders racisme pleegt.
Blunderende AIVD liet mol zelf binnen
De chefs van geheime dienst AIVD hebben geblunderd bij de sollicitatie van tolk Outman ben Amar, die in 2007 werd veroordeeld tot vier jaar cel voor het lekken van AIVD-informatie aan de Hofstadgroep. De dienstleiding negeerde waarschuwingen over de gewraakte sollicitant, die zich later ontpopte als mol binnen de veiligheidsdienst.
Zowel de sollicitatiecommissie als de betrokken onderzoeker die de achtergronden doorlichtte van de audiobewerker, waarschuwde dat zijn curriculum rammelde en er twijfels waren rond zijn integriteit.

Tijdens zijn sollicitatieprocedure blijkt dat hij een gat van anderhalf jaar in zijn cv niet kon verklaren. Bovendien kon hij tijdens een sollicitatiegesprek niet reproduceren welke motivatie hij had opgeschreven in zijn eigen sollicitatiebrief. Dit was aanleiding voor een negatief oordeel van de sollicitatiecommissie.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/11301412/__AIVD_liet_mol_zelf_binnen__.html
Laat mij raden: anderhalf jaar op vakantie in Pakistan?
Meer over de AIVD:
GRUWELIJKE BESLISSING VAN AGENT RONNIE LEGT MISSTANDEN BIJ AIVD BLOOT
http://www.dossierdenhaag.nl/000876-Dodelijke-blunders.html#axzz1jSk9ONYX
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19453
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: AIVD-dossiers moslimextremisme niet altijd actueel

Berichtdoor King George » Za Feb 04, 2012 5:25 pm

Onno Quist schreef:Het doet nog steeds pijn. Niet alleen bij mij, maar ook bij Kustaw Bessems:

http://www.depers.nl/binnenland/625901/Een-geruisloze-schande.html

http://www.depers.nl/binnenland/195267/Nooit-weten-of-Theo-gered-kon-worden.html

http://www.depers.nl/binnenland/195735/Debat-zonder-gevolgen-is-einde-aan-zaak-Van-Gogh.html

'Na al die tijd kan ik niet anders dan concluderen: de kans is groot dat de AIVD de moord op Van Gogh had kunnen voorkomen. En: naar het zich laat aanzien heeft de dienst een agent de dood in gejaagd door dit in de doofpot te stoppen.'

Ook deze luis in de pels hebben zij met opzet laten afmaken en zij komen er (nog) steeds mee weg.

http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?TOPIC_ID=80165
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16051
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

AIVD-dossiers moslimextremisme kleverige troep

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Feb 04, 2012 7:07 pm

Onno Quist schreef:
'Na al die tijd kan ik niet anders dan concluderen: de kans is groot dat de AIVD de moord op Van Gogh had kunnen voorkomen. En: naar het zich laat aanzien heeft de dienst een agent de dood in gejaagd door dit in de doofpot te stoppen.

Wat is dit voor slap gelul? Ik heb onderstaande link aangeklikt en gelezen, daar wordt een normaal mens toch doodziek van, van die onzin. Ronnie is speciaal geheim agent van de AIVD. Geschikt bevonden voor de job, psychologisch gekeurd en goedbevonden. Een stabiele zinnelijke persoonlijkheid. Tenminste, daar mogen wij van uitgaan. Maar wat blijkt? De AIVD neemt de eerste de beste zwakzinnige idioot in dienst die lijdt aan zelfoverschatting en last heeft van een ontstellend groot minderwaardigheidscomplex.

Ik begrijp best wel dat als Hirsch Ballin een eersteklas idioot is, zij dat ook zijn bij de AIVD. Tenslotte zijn zij allemaal klootzakken daar in Den Haag. Maar dat een zekere Ronnie zichzelf gaat verhangen omwille het feit dat hij niet serieus genomen wordt, gaat er bij mij echt niet in. En toch lezen we dit doodleuk op onderstaande site. Conclusie? Het is niet waar. Of dat gehele apparaat van de AIVD is nog dommer dan dat stuk onbenul Hirsch Ballin en Balkende in het kwadraat. Allebei huichelachtige christen honden.

http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?TOPIC_ID=80165
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten