Islamitisch mobieltje Ilkone I800

Maroc_21
Berichten: 1813
Lid geworden op: Di Feb 01, 2005 10:30 am

Islamitisch mobieltje Ilkone I800

Berichtdoor Maroc_21 » Do Apr 28, 2005 11:34 am

Islamitisch mobieltje Ilkone I800

Binnenkort krijgt Nederland er een nieuw mobieltje bij, die vooral aantrekkelijk is voor de islamitische consument, de Ilkone i800. In het Midden-Oosten en Azië is de Ilkone i800 inmiddels niet uit het straatbeeld weg te denken. Want nooit eerder is er een mobieltje op de markt gebracht dat dusdanig inspeelt op de cultuur en religie van de moslim.

Vele moslims over de hele wereld, met name de Europese landen, zijn niet altijd in staat de oproep (Athan) tot het gebed te horen of de richting van Mekka te bepalen. Of er is geen moskee in de buurt of men kan geen onderscheid maken tussen oost en west. Met de Ilkone i800 behoort dit probleem tot de verleden tijd. De Ilkone i800 speelt dankzij haar geavanceerde technologie een prominente rol in de dagelijkse, praktische en met name emotionele behoeften van de hedendaagse moslim.

De Ilkone i800 is een unieke mobiele telefoon die ontwikkeld is in het Midden-Oosten. De naam “Ilkone” komt oorspronkelijk van het Arabische woord universum. Wat de Ilkone i800 nou zo uniek maakt zijn de diverse applicaties waartoe het beschikt. De Ilkone i800 biedt onder andere de mogelijkheid om de complete tekst van de Heilige Koran mét Engelse vertaling te lezen (goedgekeurd door de Al Azhar Universiteit in Egypte). Daarnaast kan men een automatische Athan (oproep tot het gebed) instellen, met keuze uit de Athan van Medina, Mekka of Caïro. Tevens schakelt na de Athan de Ilkone i800 (op verzoek) automatisch 40 minuten op trilfunctie. Het meest revolutionaire aspect is de automatische Qibla (gebedsrichting); waar ook ter wereld, de Ilkone i800 wijst altijd de juiste richting naar Mekka aan. Tevens bestaat de optie voor een Ramadan kalender met automatisch alarm voor Sohour, Imsak en Iftar. Tenslotte zijn er zijn nog vele interessante mogelijkheden.

Volgens Masira is de lancering van de Ilkone i800, hét islamitisch mobieltje, het perfecte voorbeeld van hoe technologie en innovatie, de kracht en functionaliteit van een mobiele telefoon versterkt, inspelend op specifieke behoeften van de moslim. Inmiddels is in het Midden-Oosten en Azië de Ilkone een onderdeel van de hedendaagse islamitische lifestyle, binnenkort dus ook in Nederland en België verkrijgbaar!

Afbeelding

unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: Do Dec 09, 2004 11:02 pm

Berichtdoor unholy » Do Apr 28, 2005 2:38 pm

Mooi initiatief, als nu de Islam ook nog eens met de tijd mee zou gaan, en een wat mensvriendelijker en verdraagzamer ideologie zou worden dan waren we al een heel eind.

Maar ik ben bang dat het volgende mobieltje ook ingebouwde functies heb zoals een bom, ongelovige scanner, automatische steen werper, dat alles voor het nemen voor een (uiteraard) moeilijk traceerbaar Sharia abbonnement...

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Do Apr 28, 2005 4:03 pm

Grappig...
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Do Apr 28, 2005 4:07 pm

Het is niet omdat je in het bezit bent van het nieuwste type Mercedes dat je automatisch progressief en innoverend bent. De Saoudi's kunnen met hun vele geld de mooiste en meest luxueuze hotels laten bouwen, toch bedienen ze zich nog steeds van achterlijke en middeleeuws gebruiken zoals oa openbare onthoofdingen. Iran wil een atoombom ontwikkelen en de Afghaanse Taliban maakt gebruik van Toyota jeeps, desondanks blijven deze regimes ronduit achterlijk.

Het feit dat iemand zich dus ledig houdt met het programmeren van zo'n mobieltje voor het instanthouden van absurde middeleeuwse gebruiken, is alles behalve een bewijs van vooruitstrevendheid.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten