Pagina 1 van 1

Islamitisch mobieltje Ilkone I800

Geplaatst: Do Apr 28, 2005 11:34 am
door Maroc_21
Islamitisch mobieltje Ilkone I800

Binnenkort krijgt Nederland er een nieuw mobieltje bij, die vooral aantrekkelijk is voor de islamitische consument, de Ilkone i800. In het Midden-Oosten en Azië is de Ilkone i800 inmiddels niet uit het straatbeeld weg te denken. Want nooit eerder is er een mobieltje op de markt gebracht dat dusdanig inspeelt op de cultuur en religie van de moslim.

Vele moslims over de hele wereld, met name de Europese landen, zijn niet altijd in staat de oproep (Athan) tot het gebed te horen of de richting van Mekka te bepalen. Of er is geen moskee in de buurt of men kan geen onderscheid maken tussen oost en west. Met de Ilkone i800 behoort dit probleem tot de verleden tijd. De Ilkone i800 speelt dankzij haar geavanceerde technologie een prominente rol in de dagelijkse, praktische en met name emotionele behoeften van de hedendaagse moslim.

De Ilkone i800 is een unieke mobiele telefoon die ontwikkeld is in het Midden-Oosten. De naam “Ilkone” komt oorspronkelijk van het Arabische woord universum. Wat de Ilkone i800 nou zo uniek maakt zijn de diverse applicaties waartoe het beschikt. De Ilkone i800 biedt onder andere de mogelijkheid om de complete tekst van de Heilige Koran mét Engelse vertaling te lezen (goedgekeurd door de Al Azhar Universiteit in Egypte). Daarnaast kan men een automatische Athan (oproep tot het gebed) instellen, met keuze uit de Athan van Medina, Mekka of Caïro. Tevens schakelt na de Athan de Ilkone i800 (op verzoek) automatisch 40 minuten op trilfunctie. Het meest revolutionaire aspect is de automatische Qibla (gebedsrichting); waar ook ter wereld, de Ilkone i800 wijst altijd de juiste richting naar Mekka aan. Tevens bestaat de optie voor een Ramadan kalender met automatisch alarm voor Sohour, Imsak en Iftar. Tenslotte zijn er zijn nog vele interessante mogelijkheden.

Volgens Masira is de lancering van de Ilkone i800, hét islamitisch mobieltje, het perfecte voorbeeld van hoe technologie en innovatie, de kracht en functionaliteit van een mobiele telefoon versterkt, inspelend op specifieke behoeften van de moslim. Inmiddels is in het Midden-Oosten en Azië de Ilkone een onderdeel van de hedendaagse islamitische lifestyle, binnenkort dus ook in Nederland en België verkrijgbaar!

Afbeelding

Geplaatst: Do Apr 28, 2005 2:38 pm
door unholy
Mooi initiatief, als nu de Islam ook nog eens met de tijd mee zou gaan, en een wat mensvriendelijker en verdraagzamer ideologie zou worden dan waren we al een heel eind.

Maar ik ben bang dat het volgende mobieltje ook ingebouwde functies heb zoals een bom, ongelovige scanner, automatische steen werper, dat alles voor het nemen voor een (uiteraard) moeilijk traceerbaar Sharia abbonnement...

Geplaatst: Do Apr 28, 2005 4:03 pm
door Sjeng
Grappig...

Geplaatst: Do Apr 28, 2005 4:07 pm
door Patrick
Het is niet omdat je in het bezit bent van het nieuwste type Mercedes dat je automatisch progressief en innoverend bent. De Saoudi's kunnen met hun vele geld de mooiste en meest luxueuze hotels laten bouwen, toch bedienen ze zich nog steeds van achterlijke en middeleeuws gebruiken zoals oa openbare onthoofdingen. Iran wil een atoombom ontwikkelen en de Afghaanse Taliban maakt gebruik van Toyota jeeps, desondanks blijven deze regimes ronduit achterlijk.

Het feit dat iemand zich dus ledig houdt met het programmeren van zo'n mobieltje voor het instanthouden van absurde middeleeuwse gebruiken, is alles behalve een bewijs van vooruitstrevendheid.