Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 12, 2008 3:40 pm

Men vindt Geert Wilders en gevaar voor de Nederlandse veiligheid, maar ik ben van mening dat Verhagen gevaarlijker is.
Wat denk je wat er kan gebeuren als gevaarlijke terreurverdachten naar Den Haag gehaald worden.
Ik heb wel een idee. :shock:

Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen
woensdag 12 november 2008


(Novum) - Verdachten van terrorisme moeten kunnen worden berecht voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) zijn terreurdaden ook misdaden tegen de menselijkheid, zodat het strafhof bij uitstek een geschikte plaats is voor het berechten van veronderstelde terroristen. Dat zei hij woensdag in een vraaggesprek op BNR Nieuwsradio.

Het Internationaal Strafhof buigt zich nu alleen over oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Omdat terroristen kunnen worden beschouwd als vrijheidsstrijders, werd bij de totstandkoming van het hof besloten om terreurdaden niet op te nemen in de bevoegdheden. "Maar zelfs vrijheidsstrijd rechtvaardigt niet het doden van onschuldige burgers", vindt Verhagen.

De bewindsman denkt onder meer aan de verdachten van de aanslagen van 11 september 2001. Die zitten nu vast op Guantanamo Bay, de gevangenis die de aanstaande Amerikaanse president Barack Obama heeft beloofd te sluiten. Toch zijn volgens Verhagen ook andere terreurkopstukken welkom in Den Haag. "Ik zou het het mooist vinden als mensen als Osama Bin Laden zich komen verantwoorden."


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=211523
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Nov 13, 2008 1:46 pm

Terrorismewetgeving in de maak
donderdag 13 november 2008


(Novum) - Het kabinet werkt aan wetgeving om internationale terroristen die bijvoorbeeld in Guantánamo Bay zitten een eerlijk proces te geven. Dat stelde minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) donderdag tijdens de begrotingsbehandeling van zijn ministerie. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) ontwikkelt voorstellen waarmee terroristen kunnen worden veroordeeld.

De regelgeving moet internationale terroristen een kans geven op een eerlijk proces en een alternatief worden voor opsluiting in het Amerikaanse detentiekamp Guantánamo Bay. In de gevangenis op Cuba worden jarenlang zonder vorm van proces mensen vastgehouden op verdenking van terrorisme. "Ik hoop dat sluiting van Guantánamo Bay één van de eerste daden van president Obama zal zijn", sprak Verhagen. Obama beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne de gevangenis zo snel mogelijk te sluiten.

Verhagen zei in juli in Rome al dat de internationale gemeenschap een heldere definitie van terrorisme moet formuleren. Daardoor zouden terroristen als Osama bin Laden terecht kunnen staan voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Nederland neemt dat nu zelf ter hand


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=211694
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Do Nov 13, 2008 3:28 pm

Terroristen hebben een militaire rechtbank en speciale detentiekampen nodig.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 13, 2008 10:06 pm

In Zwitserland hebben ze af en toe realistische nuchterheid:
http://www.depers.nl/buitenland/261167/Zwitserland-weigert-Guantanamo-gevangenen.html
Zwitserland weigert Guantanamo-gevangenen
Zwitserland heeft asielaanvragen geweigerd van drie gevangenen die vastzitten in het Amerikaanse detentiecentrum Guantanamo Bay op Cuba. De Algerijn, Libiër en Chinees staan op het punt te worden vrijgelaten, aldus de Zwitserse advocaat van de drie.

Zwitserland is een van de weinige landen in de wereld waar asielzoekers niet in het land zelf aanwezig hoeven te zijn ten tijde van de aanvraag. Het Federale Kantoor voor Migratie in Zwitserland wilde niet inhoudelijk ingaan op de zaak.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International veroordeelde het besluit. Vijf mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty, riepen Europese regeringen eerder deze week op om Guantanamo-gevangenen die niet vervolg worden in hun landen op te nemen.

Amnesty kan makkelijk praten. Hun kost het niets. Wel de belastingbetaler, de gemeenschap die een griezel moet dulden in hun midden etc.
Vroeger had men een systeem voor 'gasten'. Iemand moest zich persoonlijk en met zijn bezittingen garant stellen voor de persoon die de gemeenschap binnen gelaten werd.
En dan moest je rijk zijn want ging het mis, kwam de 'gast' in moeilijkheden en via de rechter in het gevang dan moet de persoon die zich garant had gesteld alles betalen zodat de gemeenschap geen kosten had. En zo'n rekening loopt op: politie, onderzoek, hechtenis, rechters, advocaten etc. En als klap op de vuurpijl de kosten van de gevangenis.
Maar ik denk dat als je die Guantanamo-gasten op het bordje legt van rijke Gutmenschen die zich wel twee keer bedenken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Berichtdoor H.Numan » Vr Nov 14, 2008 5:35 am

Tja, die knapen maken het zichzelf een beetje moeilijk. Voor het overgrote deel zijn het geen reguliere militairen of officiele militie. Dus vallen ze niet onder de Conventie van Geneve. Het zijn zeer beslist geen burgers, aangezien ze gewapende strijd voeren. Het is een oorlogsmisdaad om je voor te doen als burger en gewapende strijd te voeren. Het zijn ook geen gewone criminelen. Dus ze horen niet thuis in een krijgsgevangenen kamp en ook niet in de gewone gevangenis.

Ander probleem: krijgsgevangen kan je na verloop van tijd vrijlaten. Na vrijlating hoef je niet te verwachten dat de vrijgelaten militair wer gewapende stijd gaat voeren. Dat kan o.a. middels een belofte afgedwongen worden. Het is vrijwel zeker dat ze allemaal na vrijlating onmiddelijk doorgaan met hun acties.

Deze knapen houden zich aan geen enkele regel van het geldende oorlogsrecht. Dus wat moet je er mee doen?

Dit is gewoon een voortzetting van wat de rode brigades destijds deden. Alleen met een ander jasje. Deze keer minder rood en meer koran-groen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Vr Nov 14, 2008 8:21 pm

Dus wat moet je er mee doen?


Operatie 'Werwolf'
Na de val van het Duitse rijk, via terroristische activiteiten het Tritte Reich terug in stand brengen.

Tot in 1948 werd Frontrecht toegepast, waarbij hele dorpen met de grond werden gelijk gemaakt wegens steun aan deze Nazi terroristen.
Tot eind jaren '50werden leden opgepakt en voor krijgstribunalen gebracht.

'Werwolf' heeft door harde repressie geen lang leven gekend.

Feit is dat voor de nieuwe lichting Islamitische terroristen een nieuw en apart wetstelsel moet ontworpen. Dat zich zeker niet met het burgerlijk recht mag vermengen. Tot Frontrecht hoeft er niet gegaan te worden.
De reactie tegen 'Werwolf' toont dat er een basis is in het krijgsrecht van waaruit verder kan.
Krijgsrecht tast de burgerlijke wetgeving niet aan, en is tijdelijk. Geldt maar voor een beperkt aantal activiteiten. Subordinatie, verraad en spionage. Terroristen maken zich bijna allen schuldig aan alle drie.

Opnemen van terroristische activiteiten in een burgerlijke wetgeving, die veranderbaar is door voorgaande uitspraken heeft onvoorzienbare gevolgen. Niet ten goede.

Een moskee die oproept tot oorlog en terroristische activiteiten, mag gerust tot en met de fundamenten verdwijnen.
Waar men in de strijd tegen Werwolf hele dorpen platlegde en in één geval de hele bevolking onderworpen heeft aan Frontrecht (executie), is geen slecht alternatief de hele families van de terroristengroep uit te zetten.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 19, 2008 5:05 pm

Ik zei:
"In Zwitserland hebben ze af en toe realistische nuchterheid:"
http://www.depers.nl/buitenland/261167/Zwitserland-weigert-Guantanamo-gevangenen.html
wat natuurlijk niet onverlet laat dat ook in Zwitserland je heel wat linkskijkende immigratie-voorstanders hebt net zoals bij ons. En die willen hetzelfde als hier: guantanamo-gevangenen knuffelen en heropvoeden tot goede mensen (indien dat nodig zou zijn, wat het vast niet is want zij zijn vrijheidsstrijders). Een toevluchtsoord geven aan vervolgden.
http://tagesschau.sf.tv/nachrichten/archiv/2008/11/18/schweiz/politiker_kaempfen_fuer_guantanamo_haeftlinge
Politiker kämpfen für Guantánamo-Häftlinge
Normaal zijn ze zo anti-amerikaans als ze kunnen en nu opeens zetten ze dat opzij : door deze 3 lieden op te nemen helpen we de USA om snel die gevangenis te sluiten. En ook opeens worden de Amerikanen geloofd als die zeggen dat het stel helemaal totaal geen kwaad kan voor niets en niemand (geen veiligheidsrisico).
En een bijkomend argument is: als wij ze niet opnemen dan blijven hun mensenrechten nog langer geschonden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Nov 21, 2008 2:21 am

'Europa moet ex-gedetineerden Guantanamo opnemen'
vrijdag 21 november 2008


(Novum/AP) - Onafhankelijk onderzoeker van de Verenigde Naties voor foltering Manfred Nowak vindt dat Europese landen die met de Verenigde Staten nauw hebben samengewerkt in de strijd tegen terrorisme, moreel verplicht zijn gevangenen uit Guantanamo Bay op te nemen die niet naar hun land van herkomst terug kunnen.

Er zijn nu ongeveer 250 gedetineerden in Guantanamo. Aankomend Amerikaans president Barack Obama wil het detentiekamp sluiten en de gevangenen voor Amerikaanse rechters brengen of laten gaan. Probleem is volgens Nowak dat velen het risico lopen vervolgd of gemarteld te worden als zij naar hun eigen land terugkeren. Mensenrechtenijveraars denken dat veertig tot vijftig ex-gedetineerden daarom asiel zullen vragen in Europa.

"Ik denk dat het er meer zijn", zei Nowak donderdag tegen verslaggevers in Genève. "Maar zelfs als het er meer dan honderd zijn, vind ik dat het ook de verantwoordelijkheid is van Europese bondgenoten die in de strijd tegen het terrorisme nauw hebben samengewerkt met de VS."

De Deense premier Per Stig Møller liet vorige week weten dat zijn land niemand uit Guantanamo wil opnemen. "Geen van deze gedetineerden heeft iets met Denemarken te maken", zei hij. Het Oostenrijkse ministerie van buitenlandse zaken zei dat iedere discussie over dit onderwerp 'hypothetisch' is en het Duitse ministerie van buitenlandse zaken wilde geen commentaar leveren. Zwitserland wees vorige week asielverzoeken van drie Guantanamo-gedetineerden uit Libië, Algerije en China af.

Nowak zegt met Amerikaanse en Europese functionarissen te hebben gesproken over het opzetten van een systeem om gedetineerden die asiel vragen te screenen. Formele besprekingen zullen echter moeten wachten totdat in januari de regering van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama is aangetreden. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat de regering-Obama, met de actieve medewerking Europese en andere regeringen en intergouvernementele organisaties, in 2009 een oplossing zal vinden", zei Nowak.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=212783
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Di Jan 20, 2009 4:37 pm

Gevangenen Guantánamo niet welkom
Gepubliceerd: 20 januari 2009
Door een onzer redacteuren.

Den Haag, 20 jan. Nederland is „niet voornemens” gedetineerden uit de omstreden gevangenis op Guantánamo Bay van de Verenigde Staten over te nemen. Dat schrijft minister Verhagen aan de Tweede Kamer.
Daarmee negeert de minister van Buitenlandse Zaken (CDA) informele verzoeken uit de VS.

Barack Obama, die vandaag aantreedt als Amerikaans president, heeft meermalen laten weten dat hij de gevangenis op Guantánamo Bay snel wil sluiten. De VS gebruiken het detentiecentrum voor verdachten van terrorisme, van wie velen zonder aanklacht of vorm van proces zijn vastgezet. Dat leverde de VS felle kritiek op, onder meer uit Europa.

In de gevangenis op de zuidoostpunt van Cuba zitten nog zo’n 250 gevangenen. Tegen 80 van hen bestaat voldoende verdenking om hen in de VS te berechten. Van de overigen is vastgesteld dat ze kunnen worden vrijgelaten. De Amerikanen hebben Europese landen opgeroepen hen op te nemen.

Ondanks aanhoudende diplomatieke druk uit Washington wil Nederland niet aan dit verzoek toegeven. „Nederland ziet het als de verantwoordelijkheid van de VS om zorg te dragen van een goede afwikkeling van de sluiting. Dat geldt zowel voor eerlijke berechting van diegenen die na sluiting van Guantánamo Bay strafrechtelijk zullen worden vervolgd, als voor de repatriëring en opname van diegenen die zullen worden vrijgelaten, inclusief de bescherming van hun mensenrechten”, schrijft Verhagen.

Hij is wel bereid in EU-verband met de Amerikanen „mee te denken” over „mogelijkheden om opname van ex-gedetineerden in landen van herkomst of derde landen te faciliteren”. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen praten hier maandag in Brussel over. Diplomaten achten het onwaarschijnlijk dat de ministers dan ook al een gezamenlijk standpunt naar buiten brengen.

Binnen de Unie is de opname van Guantánamo-gedetineerden aanhangig gemaakt door Portugal, dat bereid is een aantal van hen op te nemen.

In de Tweede Kamer hebben D66, VVD en GroenLinks het kabinet gevraagd gedetineerden op te nemen. GroenLinks stelt de voorwaarde dat de „openbare orde” zich er niet tegen moet verzetten.


http://www.nrc.nl/binnenland/article212 ... iet_welkom
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Scarlatti » Di Jan 20, 2009 11:24 pm

lekker daar laten en daar berechten! wij zijn al genoeg het rioolputje :evil:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Zo Jan 25, 2009 2:37 am

Ex-gevangenen Guantanamo weer bij Al Qaida

Afbeelding
Foto genomen van de website van een militante organisatie waarop de personen beweren dat ze ex-gevangen van het Amerikaanse detentiekamp Guantánamo Bay zijn. Foto AP

WASHINGTON - Twee ex-gedetineerden van het Amerikaanse detentiekamp Guantánamo Bay hebben zich na vrijlating weer bij de terreurorganisatie Al Qaida aangesloten. Dat blijkt uit een video die staat op een website van een militante organisatie.

Een van de ex-gevangenen, de Saudiër Abu Sufyan al Azdi al-Shahri, is inmiddels bevorderd en heeft een hoge positie binnen al-Qaeda in Jemen, aldus een Amerikaanse functionaris. ,,Onze gevangenschap heeft onze volharding alleen maar versterkt in onze principes'', aldus al-Sharhi, die als gevangene nummer 372 had.

Op de video zijn ook drie andere ex-gedetineerden te zien, onder wie een commandant van Al Qaida. In Guantánamo was hij gevangene 333. (ANP)


http://www.parool.nl/parool/nl/225/Buit ... aida.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: Ma Feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor SDX » Zo Jan 25, 2009 2:39 am

Ariel schreef:
Ex-gevangenen Guantanamo weer bij Al Qaida

Afbeelding
Foto genomen van de website van een militante organisatie waarop de personen beweren dat ze ex-gevangen van het Amerikaanse detentiekamp Guantánamo Bay zijn. Foto AP

WASHINGTON - Twee ex-gedetineerden van het Amerikaanse detentiekamp Guantánamo Bay hebben zich na vrijlating weer bij de terreurorganisatie Al Qaida aangesloten. Dat blijkt uit een video die staat op een website van een militante organisatie.

Een van de ex-gevangenen, de Saudiër Abu Sufyan al Azdi al-Shahri, is inmiddels bevorderd en heeft een hoge positie binnen al-Qaeda in Jemen, aldus een Amerikaanse functionaris. ,,Onze gevangenschap heeft onze volharding alleen maar versterkt in onze principes'', aldus al-Sharhi, die als gevangene nummer 372 had.

Op de video zijn ook drie andere ex-gedetineerden te zien, onder wie een commandant van Al Qaida. In Guantánamo was hij gevangene 333. (ANP)
http://www.parool.nl/parool/nl/225/Buit ... aida.dhtml


Reden temeer om Gitmo nooit te sluiten...en dat zootje ongeregeld zeker nooit meer vrij te laten.
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor H.Numan » Zo Jan 25, 2009 3:31 am

Dat is dus waar ik al bang voor was: Obama heeft geen betere oplossingen. Integendeel.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 26, 2009 2:19 pm

'Frankrijk wil EU-missie naar Guantánamo Bay'
maandag 26 januari 2009

Frankrijk wil een EU-missie opzetten op Cuba, waarbij gronding onderzoek wordt verricht naar het terroristen-detentiekamp op Guantánamo Bay. Acht EU-lidstaten hebben inmiddels laten weten bereid te zijn ex-gedetineerden van 'Guantánamo' op te vangen.

De bedoeling is dat EU-commissaris Jacques Barrot (Justitie) en anti-terrorisme coördinator Gilles de Kerckhove de missie naar het terroristenkamp op Cuba zullen leiden, dat melden diplomaten aan de Financial Times Deutschland.

Marteling
De ministers van Buitenlandse Zaken van alle lidstaten zouden de missie maandag in Brussel bespreken. Ook wordt gekeken naar de rol die de Europese Unie moet spelen na het sluiten van ‘Guantánamo’.

President Barack Obama van Amerika beval vorige week het kamp binnen een jaar gesloten moet zijn.

Op Guantánamo Bay zitten nog zo’n 250 gevangenen. Zestig daarvan zijn onschuldig bevonden, maar kunnen niet zo maar worden vrijgelaten omdat ze in hun land van herkomst (veelal Midden-Oosten en China) wellicht worden opgepakt en gemarteld.

Europees besluit
Van de Europese lidstaten hebben, naast Frankrijk, ook Portugal, Finland, Duitsland, Ierland, Spanje, Zweden en Groot-Brittannië aangegeven bereid te zijn ex-gevangenen op te vangen. Italië staat 'open voor het idee', maar wil een 'Europees besluit'.

EU-voorzitter Tsjechië, daarentegen, vindt dat elke lidstaat zelf moet bepalen of het Guantánamo-gevangenen toelaat. Enige EU-coördinatie is daarbij wel vereist vanwege de open grenzen. Tot nu toe is Oostenrijk het enige land dat pertinent weigert ex-gedetineerden op te nemen.

Toen niet, nu wel
Twee jaar geleden benaderde toenmalig president George W. Bush verschillende Europese landen met de vraag of zij gedetineerden die onschuldig bleken te zijn wilden opnemen.

Maar ondanks hun voortdurende kritiek op het detentiecentrum, bleken landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zweden hiertoe niet bereid.

Door Luc van Kemenade


http://www.elsevier.nl/web/10221164/Nie ... mo-Bay.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Manon » Ma Jan 26, 2009 7:41 pm

Op Guantánamo Bay zitten nog zo’n 250 gevangenen. Zestig daarvan zijn onschuldig bevonden, maar kunnen niet zo maar worden vrijgelaten omdat ze in hun land van herkomst (veelal Midden-Oosten en China) wellicht worden opgepakt en gemarteld.


:shock: :turban: tja... maak ze toch american staatsburger dan? of vraag aan Harry Van Bommel dat ze naast hem komen wonen! Gretta en Anja hebben vàst nog kamers vrij in hun woning! niet?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 26, 2009 10:37 pm

EU neemt voorlopig geen gevangenen Guantanamo op

BRUSSEL - De EU-lidstaten staan niet te springen om gevangenen uit het Amerikaanse kamp voor terreurverdachten op Guantanamo Bay op te nemen. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft dat maandag gezegd na overleg met zijn EU-collega's in Brussel.

Nederland liet eerder al weten niet bereid te zijn gevangenen uit het kamp hiernaartoe te laten komen, maar ook bij de andere EU-lidstaten heeft Verhagen weinig enthousiasme bespeurd. De EU-landen willen eerst weten wat de eventuele gevolgen zijn als verdachten van terrorisme door een of meer lidstaten worden toegelaten.

De ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken gaan bekijken wat dit zou betekenen met het oog op het vrije verkeer van personen dat in de EU geldt. Daarmee kunnen enkele maanden gemoeid zijn.

Volgens Verhagen zijn de EU-landen zeer ingenomen met het besluit van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama om Guantanamo te sluiten. Een VS-tribunaal oordeelde hier buiten de regels van de rechtstaat om over terreurverdachten. „Niemand mag zonder proces worden opgesloten”, onderstreepte Verhagen.

De vraag wat er moet gebeuren met de 245 gevangenen van Guantanamo, van wie er zo'n zestig niet terug kunnen naar hun herkomstland, is volgens de bewindsman in eerste instantie een zaak van de Amerikaanse regering. De EU wil wel behulpzaam zijn, bijvoorbeeld door reïntegratieprogramma's van gevangenen te steunen of samen te werken bij het waarborgen van een eerlijke procesgang.

Verhagen wees er maandag op dat de gevangenen van Guantanamo niet allemaal „lieverdjes” zijn die ten onrechte vastzitten. Hij verklaarde ook dat Nederland geen formeel verzoek van de VS heeft gekregen om gevangenen op te nemen.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/3095 ... amo__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Di Jul 14, 2009 9:30 pm

Nederland denkt na over Guantánamo Bay
dinsdag 14 juli 2009

WASHINGTON (ANP) - Premier Jan Peter Balkenende is bereid mee te werken aan een oplossing om de sluiting van de gevangenis op Guantánamo Bay mogelijk te maken. ,,Als de sluiting vastzit op enkele gevangenen, dan zal Nederland het nog eens bezien'', zei Balkenende.

Garanties over de opname van gevangenen in Nederland heeft hij echter niet aan de Amerikanen gegeven. Dat zei de premier dinsdag na zijn gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama in Washington. Een van diens eerste besluiten was de sluiting van de gevangenis op Cuba waar terreurverdachten uit onder meer Afghanistan soms jarenlang vastzitten, zonder proces.

Nederland is heel blij met het besluit en had daar vaak op aangedrongen bij de vorige president George Bush.

Probleem is dat de gevangenen ergens naar toe moeten en niet elk land bereid is hen op te nemen. Enkele Europese landen hebben inmiddels wel toezeggingen hierover gedaan.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=241112
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Scarlatti » Di Jul 14, 2009 11:13 pm

NEE NEDERLAND zal NIX nog eens bezien! Die vent heeft zo goed als NIETS meer te vertellen in ons land! Volgend jaar vliegt ie er iig UIT! Daarbij is ie ook nog eens ah uitkijken nr een post in Brussel, laat m zijn bèk houden! Ik zag hoe ie helemaal onderhand sexueel opgewonden raakte vh gemanipuleer v obahama, mijn god, t was gewoon stuitend om te zien verdorie! ooo en NL is zoooo GOED in Afhanistan en oooo de EXPERTISE vd Nederlanders zoooo GOEEED!!!! bah bah bah!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 15, 2009 11:50 am

,,Dossiers Guantánamo-gevangenen inzien''
woensdag 15 juli 2009

HILVERSUM (ANP) - Als Nederland gevangenen uit de omstreden gevangenis Guantánamo Bay opneemt, moet ons land hun hele dossier kunnen inzien om te weten om wie het gaat. Dat zei minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie woensdag in het Radio 1 Journaal.

Premier Jan Peter Balkenende zei dinsdag in een gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama dat het kabinet bereid is na te denken over de mogelijke vraag gedetineerden uit de Amerikaanse gevangenis voor terreurverdachten op Cuba in Nederland op te vangen. Volgens hem zou daar alleen sprake van kunnen zijn als er nog een paar gevangenen overblijven en de aangekondigde sluiting van de gevangenis daardoor in gevaar komt.

Mocht het zo ver komen, dan zal het om ,,hooguit enkelen'' gaan, benadrukte Hirsch Ballin.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=241154
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 15, 2009 12:03 pm

Verbazing in Kamer over optreden Balkenende

In de Tweede Kamer is met verbazing gereageerd op de ruimte die premier Jan Peter Balkenende dinsdag openliet voor het opnemen van gevangenen uit de omstreden gevangenis Guantanamo Bay.

Balkenende zei na zijn gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama dat het kabinet bereid is over de opvang van gevangenen na te denken, als de aangekondigde sluiting van de gevangenis daarop vast zou zitten. Kabinet en een meerderheid in de Tweede Kamer zaten tot op heden helemaal niet te wachten op de gevangenen. Volgens hen moeten de Verenigde Staten het probleem in beginsel zelf oplossen en kan er wel hulp geboden worden bij juridische obstakels.

Coalitiepartij PvdA is dan ook verbaasd over de opstelling van Balkenende. PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zegt niet te begrijpen, waarom de premier in Washington plotseling een ander geluid heeft laten horen. Van Dam sluit niet uit dat Balkenende onder de indruk was van de Oval Office en vervolgens toezeggingen heeft gedaan.

Ook CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp gaat ervan uit dat het kabinetsstandpunt onveranderd is gebleven. ,,Het is een probleem van de Amerikanen en zij dienen dat in eerste instantie zelf op te lossen.'' Pas nadat de Verenigde Staten zelf hun verantwoordelijkheid hebben genomen en er in Europa sprake is van een gezamenlijke aanpak, ,,kan uiteindelijk Nederland misschien iets doen''. ,,Maar zolang de Amerikanen zelf niet eens gevangenen op eigen grondgebied willen toelaten, is het onwaarschijnlijk dat Nederland dat wel doet.''

De kleinste regeringspartij ChristenUnie zou Balkenende kunnen steunen, maar dan moet er volgens Kamerlid Joël Voordewind wel een gezamenlijke aanpak in Europa zijn. ,,We moeten niet als het braafste jongetje van de klas gevangenen willen opnemen, terwijl de rest van Europa de deur dicht houdt.''

In de Kamer willen alleen oppositiepartijen VVD, D66 en GroenLinks de Verenigde Staten te hulp schieten. Zij vinden dat ons land het niet kan maken om wel aan te dringen op sluiting van de gevangenis, maar de Amerikanen dan niet te helpen de pijn te verlichten.

http://www.depers.nl/binnenland/322516/ ... Gitmo.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jul 15, 2009 2:10 pm

Het is toch niet de bedoeling dat al direct die ex-gevangenen bij ons de lege gevangenissen op gaan vullen? Het is toch de bedoeling dat ze vanwege onschuldigheid frank en vrij mogen rondlopen en als verzetshelden gevierd worden door veel linkse clubjes en Mohammedaanse bewonderaars?
Dan snap ik dit niet:
,,We moeten niet als het braafste jongetje van de klas gevangenen willen opnemen, terwijl de rest van Europa de deur dicht houdt.''
Ze kunnen toch zoals iedereen gewoon de grenzen binnen de EU oversteken (over land) zonder controle?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 15, 2009 3:56 pm

Amnesty Nederland blij met opstelling Balkenende

AMSTERDAM - Amnesty International Nederland is blij dat premier Jan Peter Balkenende bereid is na te denken over het opnemen van gevangenen uit Guantanamo Bay. „Ik verwelkom de opstelling van de heer Balkenende”, zei hoofd politieke zaken Lars van Troost woensdag in een reactie op het nieuws.

Amnesty gaat ervan uit dat als het zover komt, Nederland alleen gevangenen opneemt die op vrije voeten worden gesteld. „Dit zijn mensen die niet meer terug kunnen naar hun eigen land. De EU-landen dragen ook een verantwoordelijkheid naar hen toe”, zegt Van Troost.

Het idee dat gevangenen uit Guantanamo hier in de cel terechtkomen, noemt Van Troost ondenkbaar. „Een Guantanamo Bay aan de Maas? Juridisch is dat niet eens mogelijk. Dat zou het probleem alleen maar vergroten.”

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie is het nog veel te vroeg om te zeggen waar gevangenen eventueel worden opgevangen. Dat hangt van de individuele situatie af. Zo kan bijvoorbeeld onder meer worden gekeken of iemand in aanmerking komt voor een vluchtelingenstatus.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4406 ... JPB__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 15, 2009 10:03 pm

'Asiel mogelijk voor ex-gevangenen Guantanamo Bay'

AMSTERDAM - Als gevangenen uit Guantanamo Bay na hun vrijlating in Nederland opgenomen worden, zouden ze op grond van bestaande wetgeving een asielstatus kunnen krijgen. Dat heeft Vluchtelingenwerk woensdag bevestigd.

„Als deze mensen niet kunnen terugkeren naar hun eigen land omdat zij daar een reële kans lopen om gefolterd te worden, kunnen zij op basis van artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens een verblijfsvergunning krijgen in Nederland”, meldde een woordvoerster van Vluchtelingenwerk.

Dat zij een tijdlang hebben vastgezeten in de Guantanamo Bay-gevangenis heeft volgens de woordvoerster geen negatieve invloed op het verkrijgen van de status. „Guantanamo Bay is een omstreden gevangenis. Zolang deze mensen niet veroordeeld zijn, kunnen zij net als andere asielzoekers in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.”

Asielzoekers kunnen in eerste instantie vergunning voor bepaalde tijd krijgen. Na vijf jaar kan deze worden omgezet naar een vergunning voor onbepaalde tijd.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4408 ... o____.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 15, 2009 10:06 pm

'Opname gevangenen Guantanamo juridisch mijnenveld'

HILVERSUM - Het is onverstandig om nu al de deur open te zetten voor gedetineerden uit Guantanamo Bay. Omdat er geen juridische basis is in de vorm van verdragen of afspraken, zou Nederland zich in een „juridisch mijnenveld” begeven als het gevangenen van de Verenigde Staten zou overnemen. Dat zei strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops woensdag in de uitzending van EénVandaag.

Volgens de specialist internationaal recht zijn de gevangenen in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de Amerikaanse samenleving. „Als die de verantwoordelijkheid niet neemt, waarom zou Europa dat dan wel doen?” Volgens Knoops is inmiddels gebleken dat de Amerikaanse regering medeverantwoordelijkheid draagt voor martelingen die in Guantanamo hebben plaatsgevonden, of daarvan in elk geval kennis had. Mede daarom is Amerika primair verantwoordelijk voor opvang.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4408 ... ld___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Manon » Wo Jul 15, 2009 10:10 pm

Ariel schreef:
'Asiel mogelijk voor ex-gevangenen Guantanamo Bay'

AMSTERDAM - Als gevangenen uit Guantanamo Bay na hun vrijlating in Nederland opgenomen worden, zouden ze op grond van bestaande wetgeving een asielstatus kunnen krijgen. Dat heeft Vluchtelingenwerk woensdag bevestigd.

„Als deze mensen niet kunnen terugkeren naar hun eigen land omdat zij daar een reële kans lopen om gefolterd te worden, kunnen zij op basis van artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens een verblijfsvergunning krijgen in Nederland”, meldde een woordvoerster van Vluchtelingenwerk.

Dat zij een tijdlang hebben vastgezeten in de Guantanamo Bay-gevangenis heeft volgens de woordvoerster geen negatieve invloed op het verkrijgen van de status. „Guantanamo Bay is een omstreden gevangenis. Zolang deze mensen niet veroordeeld zijn, kunnen zij net als andere asielzoekers in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.”

Asielzoekers kunnen in eerste instantie vergunning voor bepaalde tijd krijgen. Na vijf jaar kan deze worden omgezet naar een vergunning voor onbepaalde tijd.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4408 ... o____.html


Waarom zouden die mensen nu ineens gefolterd worden in hun eigen land? Ze waren toch net opgepakt omdat de VS meenden dat het Taliban of al Quada terroristen waren?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten