Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74383
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 15, 2009 10:19 pm

Manon schreef:
Waarom zouden die mensen nu ineens gefolterd worden in hun eigen land? Ze waren toch net opgepakt omdat de VS meenden dat het Taliban of al Quada terroristen waren?


Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik vermoed dat ze in sommige Islamitische landen met open armen en als helden ontvangen zullen worden.
Trouwens...Ook al krijgen ze hier asiel, de meeste zullen vermoedelijk binnen een poep en een zucht zich weer aansluiten bij een van hun extremistische clubjes , en heel snel naar Afghanistan of Pakistan reizen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74383
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Do Jul 16, 2009 12:05 am

Kamer wil geen ex- gevangenen
verslaggevers Bart Dirks, Kim van Keken
Gepubliceerd op 15 juli


Den Haag - Een meerderheid in de Tweede Kamer blijft ertegen gekant dat Nederland ex-gevangenen uit Guantánamo opneemt.

‘Wij moeten niet fungeren als afvalputje’, zegt Harry van Bommel (SP). ‘De Amerikaanse wet schrijft voor dat terreurverdachten nooit een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Nu wentelen ze dat probleem af op anderen.’

‘Het is niet een probleem dat wij hebben gecreëerd’, zegt Martijn van Dam (PvdA). ‘Ze hebben daar mensen zitten die juridisch onschuldig zijn, maar niet naar huis terug kunnen. Waarom zou Europa hen moeten opnemen?’

‘Wij willen die gevangenen niet’, zegt Raymond van Roon (PVV). ‘Als de VS hen kwijt willen, slijten ze ze maar aan islamitische landen.’

VVD, GroenLinks en D66 pleiten er wel al langer voor dat Nederland enkele gevangenen opneemt, mede omdat Nederland heeft aangedrongen op sluiting van Guantánamo. ‘Maar de VS moeten zelf de zwaarste en onmogelijkste gevallen op zich nemen’, zegt Han ten Broeke (VVD).

De ChristenUnie staat open voor de suggestie die premier Balkenende in Washington deed. ‘Als de VS een verzoek aan ons richt, dan moeten we daar in Europees verband naar kijken. We moeten niet het braafste jongetje van de klas zijn’, zegt Joël Voordewind.

In de EU zijn echter geen afspraken gemaakt. België wil een ‘beperkt aantal gevangenen’ opnemen die van de Amerikanen terug mogen naar Pakistan en Afghanistan, maar daar dreigen te worden gemarteld. Italië wil drie ‘specifieke’ gedetineerden opvangen. Frankrijk nam een vrijgesproken Algerijn op. Nog vijf Europese landen willen per geval oordelen.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... gevangenen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74383
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Do Jul 16, 2009 1:42 am

Guantánamo aan de Maas?
Door NICOLE BLIEK EN AD VAESSEN

DEN HAAG - Nederland staat onder druk om ook enkele gevangenen van Guantánamo Bay op te nemen.

Tot voor kort gold het categorische ‘neen’ van minister Verhagen (Buitenlandse Zaken), maar premier Balkenende zei tijdens zijn bezoek aan de Amerikaanse president Obama dat Nederland bereid is de kwestie nog eens te bezien, als sluiting van het kamp echt afhangt van enkele gevangenen. Vijf vragen over Guantánamo Bay en de positie van Nederland.

1 Om hoeveel gevangenen gaat het eigenlijk?

Het betreft vijftig tot zestig gevangenen uit Guantánamo Bay die niet in de VS kunnen worden opgenomen, niet gevaarlijk worden geacht en niet naar hun eigen land kunnen worden teruggestuurd omdat zij daar bij voorbeeld hun leven niet zeker zijn. Waar veel Europese landen tegen aanhikken, is dat zij hun eigen bevolking moeilijk kunnen uitleggen waarom zij deze gevangenen zouden moeten opnemen die de Amerikanen zelf absoluut niet willen hebben. Onduidelijk is wat er moet gebeuren met enkele tientallen gevangenen die wél gevaarlijk worden geacht, níet vrij kunnen worden gelaten én níet kunnen worden berecht.

2 Welke staten hebben al (ex)gevangenen opgenomen?

Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden en Spanje. Albanië nam al in 2006 vijf Oeigoeren op uit humanitaire overwegingen. Het land weigert nu meer ex-gevangenen. Het eilandstaatje Palau in de Stille Oceaan, een voormalig Amerikaans protectoraat, is bereid dertien Oeigoeren op te nemen. Duitsland weigerde vorige maand twee gevangenen van Syrische en Tunesische herkomst. Berlijn hanteert drie criteria: de ex-gevangenen mogen geen veiligheidsrisico vormen, er moet een goede reden zijn dat zij juist naar Duitsland worden gestuurd en het moet duidelijk zijn dat zij niet naar de VS of naar hun thuisland kunnen. Italië, Portugal en België zijn in principe bereid een klein aantal gevangenen op te nemen: twee tot drie.

3 Wat is het Nederlandse standpunt?

Premier Balkenende zei in de VS bereid te zijn mee te werken aan een oplossing om Guantánamo Bay te sluiten. ,,Als de sluiting vastloopt op enkele gevangenen, dan zal Nederland het nog eens bekijken,’’ zei hij. Voorstellen en garanties over de opname van gevangenen, heeft de premier naar eigen zeggen niet gedaan. Minister Verhagen deelt die zienswijze. Hij wil ook helpen bij re-integratieprojecten van ex-gevangenen in hun land van herkomst.

4 Moet Nederland vrezen de ‘zwaarste’ gevallen te krijgen?

Sommige politici zijn bang van wel. Doordat een aantal Europese staten zich eerder bereid heeft verklaard gedetineerden op te nemen, zou Nederland nu de ‘zwaarste’ gevangenen moeten opnemen. ,,Je krijgt als laatste in de rij de gevallen die je niet wilt hebben,’’ zegt VVD-Kamerlid Han ten Broeke.

5 Wat staat ex-gevangenen in Nederland te wachten?

Amnesty International gaat ervan uit dat, als het zover komt, Nederland alleen gevangenen opneemt die op vrije voeten worden gesteld. Lars van Troost, hoofd politieke zaken, noemt een ‘Guantánamo aan de Maas ondenkbaar’. Het gaat hooguit om een zeer kleine groep, die gecleared is en niet terug kan naar het land van herkomst. Hij vermoedt dat deze groep daarna zal inburgeren. ,,De vraag is of ze wel naar Nederland willen. Ik neem aan dat ze inspraak krijgen naar welk land ze gaan.’’

http://www.ad.nl/binnenland/3371869/Gua ... _Maas.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74383
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Do Sep 10, 2009 3:09 pm

Verhagen: mogelijk toch opvang Guantánamo
Gepubliceerd: 10 september 2009

Den Haag, 10 sept. Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) sluit de komst van ex-gedetineerden uit de omstreden Amerikaanse gevangenis Guantánamo Bay op Cuba niet langer uit.

Nederland voelt eigenlijk niets voor het verschaffen van onderdak aan deze mensen die op verdenking van terroristische activiteiten in Guantánamo terecht kwamen. Maar als de Verenigde Staten de gevangenis alleen kunnen sluiten als Nederland ex-gevangenen opneemt, dan zal „het debat hierover worden heropend”, aldus Verhagen vanochtend in de Tweede Kamer.

In juni van dit jaar zei premier Balkenende in Washington na zijn bezoek aan de Amerikaanse president Obama dat Nederland een bijdrage wil leveren als de beloofde sluiting van Guantánamo tot onoverkomelijke problemen zou leiden. Vervolgens sprak minister Verhagen tegen dat er gesproken was over overname van gevangen en dat Balkenende slechts over juridische bijstand in algemene zin had gesproken.

Maar vanochtend zette Verhagen in de Kamer met zijn opmerkingen de deur voor het opnemen van ex-gevangenen uit Guantánamo toch weer verder open. Als de sluiting vastzit op het onderbrengen van een aantal vrij te laten gedetineerden moet nu ook volgens Verhagen de zaak opnieuw worden bekeken. Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen komst van Guantánamo-gevangenen naar Nederland.
http://www.nrc.nl/binnenland/article235 ... Guantanamo
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Hayat » Ma Sep 14, 2009 11:41 am

Ariel schreef:Men vindt Geert Wilders en gevaar voor de Nederlandse veiligheid, maar ik ben van mening dat Verhagen gevaarlijker is.
Wat denk je wat er kan gebeuren als gevaarlijke terreurverdachten naar Den Haag gehaald worden.
Ik heb wel een idee. :shock:

Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen
woensdag 12 november 2008


(Novum) - Verdachten van terrorisme moeten kunnen worden berecht voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) zijn terreurdaden ook misdaden tegen de menselijkheid, zodat het strafhof bij uitstek een geschikte plaats is voor het berechten van veronderstelde terroristen. Dat zei hij woensdag in een vraaggesprek op BNR Nieuwsradio.

Het Internationaal Strafhof buigt zich nu alleen over oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Omdat terroristen kunnen worden beschouwd als vrijheidsstrijders, werd bij de totstandkoming van het hof besloten om terreurdaden niet op te nemen in de bevoegdheden. "Maar zelfs vrijheidsstrijd rechtvaardigt niet het doden van onschuldige burgers", vindt Verhagen.

De bewindsman denkt onder meer aan de verdachten van de aanslagen van 11 september 2001. Die zitten nu vast op Guantanamo Bay, de gevangenis die de aanstaande Amerikaanse president Barack Obama heeft beloofd te sluiten. Toch zijn volgens Verhagen ook andere terreurkopstukken welkom in Den Haag. "Ik zou het het mooist vinden als mensen als Osama Bin Laden zich komen verantwoorden."


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=211523Slimme man, die Verhagen. Ik meen het. Het zijn inderdaad misdaden tegen de mensheid en dan kunnen ze het best hier in Den Haag voor het internationaal strafhof verschijnen.
Life is a bitch. Ze is weer terug.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74383
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 14, 2009 11:57 am

Hayat schreef:

Slimme man, die Verhagen. Ik meen het. Het zijn inderdaad misdaden tegen de mensheid en dan kunnen ze het best hier in Den Haag voor het internationaal strafhof verschijnen.


Hayat...Wat moeten wij met dit soort mensen in Nederland. Stel dat ze hier gestraft worden, dan krijgen ze een zeer lichte straf, en na afloop kunnen ze niet meer terug naar hun vaderland, dus blijven wij er mee opgescheept zitten. Daarna wordt hun familie naar Nederland gehaald, omdat het zo zielig is als ze hier moederziel alleen zitten, en wat er verder gebeurd kunnen we raden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Hayat » Ma Sep 14, 2009 7:23 pm

Ariel schreef:
Hayat schreef:

Slimme man, die Verhagen. Ik meen het. Het zijn inderdaad misdaden tegen de mensheid en dan kunnen ze het best hier in Den Haag voor het internationaal strafhof verschijnen.


Hayat...Wat moeten wij met dit soort mensen in Nederland. Stel dat ze hier gestraft worden, dan krijgen ze een zeer lichte straf, en na afloop kunnen ze niet meer terug naar hun vaderland, dus blijven wij er mee opgescheept zitten. Daarna wordt hun familie naar Nederland gehaald, omdat het zo zielig is als ze hier moederziel alleen zitten, en wat er verder gebeurd kunnen we raden.


Als ze volgens internationale regels echt iets verkeerds hebben gedaan, dan zullen ze lang achter de tralies zitten en zal dat wat jij zegt niet gebeuren.
Life is a bitch. Ze is weer terug.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74383
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 14, 2009 8:03 pm

Jij bent wel erg naïef lieve Hayat. Het zal het woord van de aanklager zijn tegen het woord van de verdachte die in alle toonaarden zal ontkennen.
In Nederland is iemand pas schuldig als er duidelijke bewijzen zijn, en het lijkt me verdraaid moeilijk om bewijzen tegen sommige verdachten te vinden als de misdaden in een ander islamitisch land gepleegd zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Hayat » Ma Sep 14, 2009 9:58 pm

Ariel schreef:Jij bent wel erg naïef lieve Hayat. Het zal het woord van de aanklager zijn tegen het woord van de verdachte die in alle toonaarden zal ontkennen.
In Nederland is iemand pas schuldig als er duidelijke bewijzen zijn, en het lijkt me verdraaid moeilijk om bewijzen tegen sommige verdachten te vinden als de misdaden in een ander islamitisch land gepleegd zijn.


Het is niet naïef, ik heb gewoon vertrouwen in het Nederlandse rechtsaysteem en in het internationaal gerechtshof. Als het faalt dan is dat iets betreurenswaardig waar ik dan maar mee moet leren leven. Je kan niet alles in super controle willen houden.
Life is a bitch. Ze is weer terug.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74383
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 14, 2009 11:14 pm

Kijk eens aan. :evil: Een "onschuldige " Guantanamo Bay gevangene die gelukkig al jaren geleden vrij gelaten is, wordt nu opnieuw beschuldigd van terroristische activiteiten terwijl hij toch alleen maar aan het genieten was van een onschuldige vakantie in Pakistan.
Tja... Natuurlijk is het prachtig als we dit soort mannen liefdevol in ons landje zullen opnemen.


Swedish terror suspect once held at Gitmo:

Afbeelding

ISLAMABAD: A terror suspect recently detained in Pakistan is the same Swedish national once held by the US at Guantanamo Bay, police said Monday. He and others in his group were allegedly trying to join al-Qaeda in the country's lawless tribal areas.

The development appeared to underscore the difficulty with predicting the path Guantanamo detainees will take upon their release, with the Pentagon having acknowledged that a small but notable percentage of one-time inmates have joined, or rejoined, militant groups.

Dera Ghazi Khan police chief Mohammad Rizwan told The Associated Press that authorities made the identification after interrogating the man, Mehdi-Muhammed Ghezali.

A copy of his Swedish passport obtained by the AP showed that his face matched that of previously published photos of the man held at Guantanamo.

'I do confirm that he is the same person. He is a very dangerous man,' Rizwan said. Ghezali was arrested on the outskirts of Dera Ghazi Khan, a southern Pakistani town, on Aug. 28 along with a group of foreigners including seven Turks and three other Swedes who lacked proper immigration stamps.

A Swedish man with the same name was arrested in Pakistan in 2001 and held for two years at Guantanamo. The US released him in 2004.

Ghezali, born in Sweden to a Finnish mother and Algerian father, was reportedly part of a group of 156 suspected al-Qaida fighters arrested in 2001 by Pakistani authorities while fleeing Afghanistan's Tora Bora mountains. He has denied ties to al-Qaida and said he was in the region only to learn more about Islam.

He is believed to be about 30 years old now. The other Swedes arrested were identified as Munir Awad and Safia Benaouda and a young boy who was apparently their son, according to a police report obtained by the AP through the Interior Ministry.

Benaouda and Awad are the same names of two people who also have been in the news before. A Swede named Safia Benaouda, then 17 years old, was held by Ethiopian authorities after being taken into custody along the Somali-Kenyan border in 2007.

She told a Swedish newspaper that she was interrogated for weeks by white foreigners and asked about extremism in Sweden. A man named Munir Awad was identified as her fiance.

The Benaouda who was held in Ethiopia is the daughter of Helena Benaouda, chairwoman of the Swedish Muslim Council.

In Sweden, where the arrests have made headlines, Helena Benaouda told the tabloid Expressen over the weekend that she had not been able to reach her daughter, whom she thought was in Saudi Arabia.

'She is supposed to be in Mecca to celebrate Ramadan. But now I haven't been able to reach her by telephone and as a mother and grandmother I am now very worried,' she was quoted as saying. 'If it turns out that this is my daughter I will obviously seek an explanation to this.'

The police report obtained by the AP says the detained group had entered Pakistan from Iran and had planned to travel to North Waziristan, a lawless, militant-riddled tribal area along the Afghan border, to join al-Qaida operatives hiding there.

The Swedish Foreign Ministry declined to offer immediate comment on Monday, though Sweden has confirmed that three of its citizens were arrested in August by Pakistani police.

Swedish lawyer Peter Althin, who represented Ghezali and his family during his time in Guantanamo, said Ghezali's father had once again asked him to represent his son if the identification pans out.

'My assignment will be the same as last time. I will assist the family with contacts with the foreign ministry and make sure that he is either released or given a trial and a legal representative in Pakistan,' he told AP. 'The important thing is that he is given a lawyer and a chance to defend himself in a fair way.'

The Pentagon said it was working on issuing a comment. In May, the Pentagon said 5 per cent of Guantanamo Bay detainees were believed to have participated in terrorist activities since their release and an additional 9 per cent are believed to have joined, or rejoined, the fight against the US and its allies.

The Defense Department said 74 of approximately 540 detainees who had been released at that point had taken up the fight, or were suspected of doing so.

The Pentagon said it had fingerprints, DNA, photos or reliable intelligence to link 27 detainees to the fight since their release.

The other 47 detainees were believed to be involved with terrorist activity because of what the Pentagon described as significant reporting or analysis, or unverified but plausible information from a single source. -AP

http://www.dawn.com/wps/wcm/connect/daw ... lice-rs-09
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Manon » Di Sep 15, 2009 11:48 am

Tiens ZWEED? geen mijnheer met 350 nationaliteiten?

Zoals "de belg" Mourhit die sinds hij racistisch gediscrimineerd werd op basis van dopinggebruik gewoon terug naar Marokko is gegaan?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verhagen wil terreurverdachten naar Den Haag halen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 05, 2011 8:02 pm

Je ja hoor, we hebben weer een grote crimineel in den Haag zitten bij het Int. Gerechtshof.
De vroegere baas van Ivoorkust waar de islamieten de macht hebben gegrepen met hulp van de Fransen via verkiezingen en de Christelijke minderheid (is dat sinds een jaar op 15) zwaar in de verdrukking zit als nagenoeg mensenrechteloze 2-de rangs burgers. Sharia zal komen.
Gbagbo voor het eerst tegenover Internationaal Strafhof
Rechter Silvia Fernandez de Gurmendi uit Argentinië opende om 14.00 uur de zitting. De rechtbank ziet hem als een “indirecte pleger” van misdaden tegen de menselijkheid, zoals zorgvuldig geregisseerd geweld tegen burgers. Zijn advocaten noemen de arrestatie en overbrenging naar het ICC van Gbagbo vandaag Frans “neokolonialisme”.
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/05/gbagbo-voor-het-eerst-tegenover-internationaal-strafhof/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten