Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1177
Lid geworden op: Vr Jan 12, 2007 6:59 pm

Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Anneke » Do Mar 26, 2009 3:44 pm

DEN HAAG - "We zitten hier voor Piet Snot. Ik blijf hier niet zitten als een circuspaard. Als wij ons als parlement serieus nemen, stappen we op bij dit debat. De kern van het debat is dat je als oppositie ook invloed kunt uitoefenen. Als van tevoren gezegd wordt dat daar bijster weinig kans voor is, dan zijn we hier een Noord-Koreaans parlement.''

Dat zei een woedende PVV-leider Geert Wilders donderdag nadat hij uit het Tweede-Kamerdebat over het crisispakket was gelopen. Wilders is kwaad omdat CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel had aangegeven dat wat hem betreft de ruimte voor de Kamer om nog iets te veranderen aan het crisispakket ,,buitengewoon beperkt'' is.

Wilders noemde die opmerkingen 'een schande' en liep uit protest met zijn hele fractie uit het debat. Een deel van de Kamer roffelde instemmend op de bankjes. Rita Verdonk zei dat ze het besluit van Wilders kan voorstellen. "Er is hier sprake van achterkamertjespolitiek. GroenLinks-leider Femke Halsema veroordeelde het vertrek. "Een democraat loopt nooit weg uit een democratisch debat.''

Wilders zei dat ieder Kamerlid dat blijft zitten bij het debat zich laat inpakken. "We worden in ons hemd gezet. De oppositie wordt monddood gemaakt. Het is een schande en ik werk er niet aan mee.'' Hij kondigde aan dat hij op zijn website zal zetten wat hij in het debat had willen zeggen. (ANP)


Bron.

Update; Filmpje!


'Een democraat loopt nooit weg uit een democratisch debat.'
En in een echte democratie kan de uitvoerende macht de wetgevende onmogelijk buitenspel zetten :roll:
Ik hoorde van dit incident tijdens een college en vond het aanvankelijk een beetje laf van de PVV. Toen ik erachter kwam dat de gehele Kamer het zwijgen is opgelegd, kwam ik terug op die mening. De overige coalitiepartijen - als zij ballen hadden gehad zouden ze samen met de PVV het debat verlaten - kunnen de rest van de dag oeverloos door zeveren over de aanpak van de crisis; de coalitie sluit amendementen uit.

Leve de democratie!

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Zwartmeer » Do Mar 26, 2009 4:14 pm

Anneke schreef: Ik hoorde van dit incident tijdens een college en vond het aanvankelijk een beetje laf van de PVV. Toen ik erachter kwam dat de gehele Kamer het zwijgen is opgelegd, kwam ik terug op die mening. De overige coalitiepartijen - als zij ballen hadden gehad zouden ze samen met de PVV het debat verlaten - kunnen de rest van de dag oeverloos door zeveren over de aanpak van de crisis; de coalitie sluit amendementen uit.

Leve de democratie!


Ik heb het ook gezien en ben niet kapot van die actie. Wilders heeft veel publiciteit gehad de laatste tijd en heeft het volgens mij niet nodig om op deze manier nog extra op te vallen. Soms moet je ook met de stroom mee gaan.
Laatst gewijzigd door Zwartmeer op Do Mar 26, 2009 4:37 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1177
Lid geworden op: Vr Jan 12, 2007 6:59 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Anneke » Do Mar 26, 2009 4:24 pm

Waarom zou dit een publiciteitsstunt moeten zijn? Zeg nou zelf; is de manier waarop het kabinet te werk gaat democratisch? Moeten we met die ondemocratische stroom meegaan? Gewoon, omdat we geen aandacht willen? Wat mij betreft had hij stampvoetend de Plenaire zaal uit mogen marcheren. Blijven zitten is ook geen optie.
Hij heeft er goed aan gedaan door weg te lopen, en duidelijk het statement te maken dat de regering geen gehoor meer geeft aan het parlement. Als het parlement al niks meer te zeggen heeft over deze belangrijke kwestie, hoe luizig is de waarde van de stem van het volk dan nog? Het gaat nota bene over de economische crisis, die wij waarschijnlijk binnenkort keihard gaan voelen!

Plus een links kabinet dat de rest het zwijgen oplegt... daar kan weinig goeds uit voortvloeien. Ik voorzie enge toestanden als dat zo door blijft gaan. Wilders zegt terecht dat zij als een stel circuspaarden in de Kamer zitten, het is er een groot theater.

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1177
Lid geworden op: Vr Jan 12, 2007 6:59 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Anneke » Do Mar 26, 2009 4:46 pm

Wat een zonde dat de man zijn tekst niet heeft kunnen uitspreken! Zoals gewoonlijk weer lachen, gieren, brullen met die man :lol:Inbreng Geert Wilders debat crisismaatregelen

Eindelijk, eindelijk, eindelijk, heeft het kabinet haar keuteltje gelegd. We hebben er lang op gewacht. Het persen leek eeuwen te duren. Eerst allerlei lijstjes en luchtballonnetjes. Daarna lange sessies in het Torentje en het Catshuis. Toen de banken gered moesten worden is er snel 80 miljard beschikbaar, maar als de burger moet worden geholpen, als Jan Modaal aan de beurt is, blijkt dit kabinet opeens een treuzel-kabinet. Maar goed, het kabinet van uitstel en afstel heeft dan toch iets geproduceerd. Ik zou zeggen: een aanfluiting.

Na het losbarsten van de krediet-crisis kwam er geen actie. Toen de Amerikaanse financiële wereld op haar grondvesten schudde, kwam het kabinet nog met een feestbegroting. Het kon niet op. Terwijl de hele Westerse wereld de schuilkelder inging, trokken Balkenende en Bos nog eens een boerenkiel aan. Met de confetti in het haar kondigde zij nieuwe feest-subsidies aan. Elke linkse hobby kwam aan de beurt. De ontwikkelingshulp weer verder omhoog, nog meer geld naar Brussel, de peperdure massa-immigratie weer verder opgevoerd, de klimaat-gekte nog meer gesubsidieerd, geen actiegroep vergeten, de staatsomroep gespekt, multiculti-wonderland weer verder in de prijzen, gratis roetfilters uitgedeeld, overal windmolens neergezet en de vliegtaks ingevoerd. De Postcode-kanjer viel op de complete grachtengordel met onbeperkt geld voor subsidie-kunstenaars die schilderijen maken die je je ergste vijand nog niet toewenst.

De voornaamste knuffel-groep van links Nederland wordt uiteraard niet vergeten. Allochtonen, oeps – daar ga ik weer, sorry voorzitter, ik bedoel uiteraard: Nieuwe Nederlanders, willen niet naar de inburgeringcursussen, de klassen staan leeg. En dus is besloten die cursussen maar helemaal gratis te maken. Kosten: een half miljard. Wie niet horen wil, moet maar gratis.

Dit kabinet breekt record na record. Op het gebied van de massa-immigratie wel te verstaan. Vorig jaar maar liefst 140.000 nieuwkomers, een stad zo groot als Amersfoort! En ook de stroom asielzoekers is weer volledig gemaximaliseerd. Iedereen moet naar Nederland komen, iedereen moet een uitkering krijgen zodat iedereen PvdA gaat stemmen.

Met het miljardenverslindende generaal pardon en de bodemloze put die ‘Vogelaar-wijken’ heet neemt de schade voor Nederland met de dag toe. En natuurlijk staan overal de vetgesubsidieerde tolken klaar om de nieuwe eisen van de kolonisten te vertalen in de taal die zij niet willen spreken, het Nederlands. Uiteraard gratis. Voorzitter, daar gaat het geld van de hardwerkende Nederlander naar toe. Naar het failliete project van de multiculturele samenleving – dat ons al minstens 100 miljard euro heeft gekost. Daarom moeten we straks tot ons 67e doorwerken, daarom gaat straks de zorgtoeslag omlaag, daarom zijn de belastingen zo idioot hoog, daarom zitten onze ouderen de hele dag in een luier, daarom is er veel te weinig geld voor onze verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Henk en Ria betalen voor Ali en Fatima.

Toen ook in Europa de krediet-ramp zich aftekende bleef het nog lang stil in het Torentje. Heel Europa nam maatregelen, maar Balkenende/Bos bleef maar naar de schoenen kijken. Nog een koekje, Wouter? Nog een bokkepootje, JP? Elk land ondernam actie. Maar alleen premier Balkenende zat vorige week bij de Europese Raad nog met lege handen. Natuurlijk stond er in de hoek wel een collectebus. En dus gooide hij samen met zijn Europese vrienden instinctief vijftig miljard euro richting Oost-Europa. Dat is natuurlijk weer complete waanzin. Het probleem is niet gebrek aan koopkracht in Roemenië, maar gebrek aan koopkracht in Nederland. Niet de consument in Boekarest moeten geholpen worden maar de consument in Rotterdam en de rest van Nederland.

Nu is er dan iets. Toen we het resultaat zagen, dacht mijn fractie aan Doe Maar en neuriede “Is dit alles?” Sterker nog, voorzitter: “Is dit alles dat er is?” Want, waar zijn ze, die maatregelen om Nederland er weer bovenop te helpen, die de consument weer vertrouwen brengt? Hare Majesteit Jongerius de eerste, onze polder-prinses, gaf misschien haar Koninklijke zegen, maar de gewone burger niet.

Ja, voorzitter, dit kabinet doet veel “leuke dingen voor linkse mensen”. Dat de rekening ook nog betaald moet worden – dat is minder belangrijk. Dat is voor een volgend kabinet, niet BalkendendeBos. Maar als straks het feestje voorbij is, en alle feestneuzen in de hoek liggen, de peuken uitgedrukt in de vloerbedekking en de bierflesjes ondersteboven in het bad, dan is het aan de volgende generatie om de rekening van de linkse luchtkastelen te betalen. Maar er is 1 schrale troost. Nederland heeft dan wel zogenaamd ‘het klimaat’ gered op de Noordpool. Leuk voor de ijsberen, jammer voor de volgende generatie Nederlanders.

Voorzitter, was de krediet-crisis de wekker die het kabinet wakker maakte? De wake-up call die eindelijk eens actie betekent? Niets van dat alles. Nederland krijgt lijdzaamheid, waar het schreeuwt om leiderschap. Waarom worden de harde keuzes niet gemaakt, waarom wordt geen afscheid genomen van de failliete idealen uit de jaren zestig? Waarom wordt niet gehakt in de linkse hobby’s die veel geld kosten en waar niemand beter van wordt, behalve subsidie-slurpers en de linkse grachtengordel?

Wat nu gebeurt is ernstig. Er is niet alleen sprake van snel oplopende werkloosheid, maar ook van zeer zware vraaguitval. We geven te weinig uit. Mensen moeten weer meer geld in de portemonnee krijgen zodat ze meer gaan uitgeven. Onze economie op apengapen schreeuwt om die nieuwe zuurstof. Dat kan: door de belastingen te verlagen en flink ook. Hard ingrijpen in de uitgaven van de staat betekent dat burgers meer kunnen besteden. Maar dat vraagt wel om de harde keuzes die nu nodig zijn. Niet uitstellen, niet wachten tot 2011 (zoals dit kabinet wil), maar nu verantwoordelijkheid nemen.

Daarom: nu snijden. Er kan makkelijk 20 miljard worden bespaard. Niet door het weg te halen bij ouderen of zieken, maar uit het linkse hobby-hok. De PVV wil miljarden onmiddellijk teruggeven aan de burger. Dat is pas goed voor de koopkracht en dus voor de economie. Maar de Partij voor de Vrijheid neemt ook zijn verantwoordelijkheid voor later. In tegenstelling tot het kabinet dat de rekening pas op zijn vroegst in 2011 wil betalen, zeggen wij: nu kiezen, nu handelen. Daarom laat de PVV besteden wij de helft van de besparingen aan het terugdringen van het tekort.

Daarnaast kiest de PVV voor 2009 voor een eenmalige impuls. Snel een krachtsinjectie voor onze economie. Een cheque van 400 euro voor elke Nederlander, betaald uit het beëindigen van de missie in Afghanistan, het uitstellen van het bestellen van nieuwe vliegtuigen en het niet saneren van de schulden van de pina-colada-maffia op de Antillen. Maar helaas. Dit kabinet zet niet de tering naar nering, maar zegt: “belastingbetaler, krijg de tering”.

Het kabinet snijdt niet alleen te laat, het snijdt ook nog eens in het verkeerde vlees. De gevolgen zijn voor de burger. De burger wordt straks gepakt op de zorgtoeslag en mag waarschijnlijk ook tot zijn 67e doorwerken voordat hij AOW krijgt. De burger draait op voor de fouten van zakkenvullende en bonus-incasserende bankiers.

Voorzitter, wanneer steekt Wouter Bos zijn hand eens in eigen djellaba? Wanneer gaat hij eens onkruid wieden in de eigen, linkse tuin? De VPRO en Milieudefensie kunnen blijven cashen. En wie zal zich er over verbazen dat de socialisten op hun partijcongres zeggen: geen cent bezuinigen op de ontwikkelingshulp. Geen wonder als de PvdA wordt geleid door iemand zelf afkomstig uit de ontwikkelingshulp-lobby. Iemand die geen bodemloze put kan zien zonder er een subsidieproject in te gooien. Het is voor een betere wereld, dus het dondert niet wat het kost. Hoeveel van ons belastinggeld heeft zij al weg zitten ploumen? Hoeveel Afrikaanse dictators hebben hun Zwitserse buitenhuis niet te danken aan dit soort naïeve wereldverbeteraars met een gat in hun hand? Of liever gezegd, met een gat in de hand van de belastingbetaler.

Dus fors lagere belastingen om de economie weer op gang te krijgen. Betaal deze belastingverlaging door te snijden in al die verschrikkelijke linkse hobby’s. Dit kabinet droomt nog steeds de zoete dromen van de linkse kerk. De sixties zijn nog lang niet voorbij. Voor Jan-Peter en Wouter gaat Woodstock nog jaren duren.

Maar, voorzitter, zelfs in het hoofdkwartier van de Partij van de Arbeid (uiteraard gevestigd in de Amsterdamse grachtengordel) moeten ze soms toch denken dat het zo echt niet langer kan. Dat er ondertussen een nieuwe wind waait door Nederland. Een wind van hoop en optimisme. Een wind van verlangen naar een beter Nederland. Een wind van een nieuwe lente. Een Nederland waar steeds meer mensen vinden dat het Kabinet nu de maatregelen moet nemen waar ons land nu om vraagt.

Ik zou zeggen: stop met de Vogelaarwijken en de kunst- en milieusubsidies. Stop met de klimaat-waanzin en de gratis inburgeringcursussen. Stop met de massa-immigratie en voer het rekeningrijden niet in. Stop met de missie in Afghanistan en het binnenlaten van honderdduizenden Polen, Bulgaren en Roemenen. Laat die JSF het rambam krijgen, draai onmiddellijk het generaal pardon terug en snij in die linkse staatsomroep. Stop met de ontwikkelingshulp en de miljardenstroom richting Brussel. En pak de bobo’s aan die de baas zijn van de provincies, de commissarissen van de Koningin die bijbanen verzamelen alsof het voetbalplaatjes van Albert Heijn zijn, en ondertussen smijten met ons geld. En doe ook eens dit. Draai nou gewoon dit telefoonnummer. (Schrijft u maar even mee.) Heeft u een pen? 00-58 (212) 806 31.11. Nog een keer: 00-58 (212) 806 31.11. Heeft u dat? Dat is het telefoonnummer van het paleis van president Chavez in Venezuela. Hij wil de Antillen graag hebben en wij willen er graag van af. Ik zou zeggen: maak een goeie deal met hem. Strik er om heen en weg er mee.

Al die maatregelen bij elkaar leveren vele, vele miljarden euro’s op. Geld voor een cheque van 400 euro in 2009 voor alle volwassen Nederlanders. Geld voor een enorme structurele verlaging van de tweede schijf van de loon- en inkomstenbelasting vanaf 2010 en geld voor het terugdringen van het tekort. Zo kunnen we onze kinderen en kleinkinderen ontzien en zo kunnen we afblijven van de AOW en zorgtoeslag, afblijven van onze ouderen - de mensen die Nederland hebben opgebouwd na de oorlog. Onze helden.

Voorzitter. Nederlands geld moet weer in Nederlandse handen, geld waar nu zo’n behoefte aan is in de gezinnen. Behoefte is er ook aan daadkracht, leiderschap, hoop en optimisme, aan het geluid van een sterk Nederland dat zelfbewust en krachtig deze storm doorstaat. Een Nederland dat zegt: geef ons een uitdaging en we gaan hem te lijf. Laat dat Nederland nu spreken. Daarom: snel verkiezingen. Tijd voor de burger om te spreken. Tijd voor de kiezer om te stemmen. Tijd voor dit kabinet om op te stappen.


Bron

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Links666 » Do Mar 26, 2009 5:34 pm

Anneke schreef:En in een echte democratie kan de uitvoerende macht de wetgevende onmogelijk buitenspel zetten :roll:

Wilders heeft gelijk om boos te worden, maar ik ben het niet met je eens. De Tweede Kamer wordt niet echt buitenspel gezet. Immers, als de regering het ècht slecht deed kan de Kamer weigeren de crisis-wetgeving te accepteren en de regering dwingen om op te stappen.

Wat er nu volgens mij aan de hand is, is dat de regering liever in een achterkamertje overlegt (efficiënt). Ook weten ze dat hun plan een compromis zal zijn en dat dit plan niet zal stranden in de Kamer. De uiting van van Geel duidt vlg. mij eerder op de arrogantie van hun macht: ze kunnen het plan er door duwen en willen dat ook, omdat ze erachter staan en omdat er nodig iets moet gebeuren. Bovendien kwam sowieso veel wetgeving al vanuit de regering, toch?

Zelf heb ik het gevoel dat een beetje duwen/trekken tussen de regering, de Tweede Kamer en hogere- of lagere overheden helemaal geen slecht teken is. Dat houdt de zaak een beetje in beweging. Ook ben ik blij dat het er bij ons niet aan toe gaat zoals in de VS., waar presidenten eerst met een lach wetten ondertekenen maar daarna hun uitvoerende privileges gebruiken om vele wetten te negeren. (bron)

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1177
Lid geworden op: Vr Jan 12, 2007 6:59 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Anneke » Do Mar 26, 2009 5:44 pm

Links666 schreef:
Anneke schreef:En in een echte democratie kan de uitvoerende macht de wetgevende onmogelijk buitenspel zetten :roll:

Wilders heeft gelijk om boos te worden, maar ik ben het niet met je eens. De Tweede Kamer wordt niet echt buitenspel gezet. Immers, als de regering het ècht slecht deed kan de Kamer weigeren de crisis-wetgeving te accepteren en de regering dwingen om op te stappen.


En dat zoiets niet gebeurt getuigt van de lafheid van de oppositie. Zoals ik eerder al zei had de rest van de partijen het debat ook moeten verlaten nadat ze te horen kregen dat hun inbreng in de wind geslagen zou worden. Dat doen ze niet. Ze durven slechts te benoemen dat het plan de campagne hen niet aanstaat. De regering naar huis sturen durven ze niet, daar is de PVV te groot voor. Helaas is een crisistijd ook niet de perfecte periode om van coalitie te wisselen, maar het kabinet zoals wij die nu hebben getuigt van weinig leiderschap. De ministers hebben weinig attitude laten zien. Ik kan het niet beter formuleren dan Wilders in zijn betoog hierboven.

Ja, ze functioneren slecht. Nee, niemand wil ze wegsturen.

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Links666 » Do Mar 26, 2009 6:10 pm

Anneke schreef:Wat een zonde dat de man zijn tekst niet heeft kunnen uitspreken!

Ja! Prachtig, die boerenkielen, confetti in het haar, de feestneuzen, Wouter Bos zijn djellaba, belastinggeld 'weg ploumen', het telefoonnummer van Chavez! hahah! :D

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor naar boven » Do Mar 26, 2009 6:19 pm

Anneke schreef:...
Ja, ze functioneren slecht. Nee, niemand wil ze wegsturen.

Niemand kan ze wegsturen. Voorlopig hebben de coalitiepartijen nog de meerderheid in de Kamer, dus als geen van de drie regeringspartijen nieuwe verkiezingen willen, en natuurlijk willen ze dat niet, komen er voor 2011 geen verkiezingen.
De Kamer is en blijft - tot 2011 - buitenspel gezet en daarom - dat wetend - liep de PVV weg.

De zogenaamde kamerdebatten moeten gezien worden als verkiezingsspotjes voor de verkiezingen van 2011.
RTFM

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Links666 » Do Mar 26, 2009 6:23 pm

Oops, je hebt gelijk.

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1177
Lid geworden op: Vr Jan 12, 2007 6:59 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Anneke » Do Mar 26, 2009 7:56 pm

naar boven schreef:
Anneke schreef:...
Ja, ze functioneren slecht. Nee, niemand wil ze wegsturen.

Niemand kan ze wegsturen. Voorlopig hebben de coalitiepartijen nog de meerderheid in de Kamer, dus als geen van de drie regeringspartijen nieuwe verkiezingen willen, en natuurlijk willen ze dat niet, komen er voor 2011 geen verkiezingen.
De Kamer is en blijft - tot 2011 - buitenspel gezet en daarom - dat wetend - liep de PVV weg.

De zogenaamde kamerdebatten moeten gezien worden als verkiezingsspotjes voor de verkiezingen van 2011.Ik had het dan ook over de oppositie :wink:
Maar je hebt daarin natuurlijk (en helaas) gelijk. De bevoegdheid van het parlement om de regering weg te sturen stelt in een parlementaire democratie weinig voor als er een coalitie gesloten moet worden die een meerderheid van de 150 zetels moet hebben. Het ging mij dan ook meer om de statement die de oppositiepartijen zouden kunnen maken (weglopen omdat hen de macht wordt ontnomen) en wanneer al die partijen hun vertrouwen in het kabinet zouden opzeggen...

@Links;
Hebben we op dit forum een automatisch censuur aanstaan ofzo??

Dit kabinet zet niet de knuffel naar nering, maar zegt: “belastingbetaler, krijg de knuffel”.


kreeg ik toen ik het knipte en plakte, maar in werkelijkheid staat er:

Dit kabinet zet niet de t-ering naar nering, maar zegt: “belastingbetaler, krijg de t-ering”.

Hmmmz, vond het juist zo'n leuke woordspeling...

Mahalingam
Berichten: 39353
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 26, 2009 10:29 pm

Ik hoorde Geert zeggen:
(Tegen Femke:
"Wij doen niet meer mee aan dit schijndebat. Ik voorspel u, mevrouw Halsema, dat er aan het einde van deze dag, geen enkele, maar dan ook geen enkele motie van u of van wie dan ook zal worden aangenomen. U neemt ons niet serieus."
Tegen Geel van CDA:
"Waarom doet u eigenlijk mee aan dit debat, waarom bent u niet met uw fractie een dagje naar de Efteling? Dit akkoord met uw handtekening is in graniet gegoten. Wat u hier doet is nog eens applaudisseren voor een akkoord waar u zelf aan meegewerkt heb. Voorzitter, misschien kunt u een krukje erbij zetten in vak K."

Tja die moties dus. En om te bewijzen dat Geert ongelijk had heeft de regering iets kleins overgenomen van de oppositie (Rutte VVD).
Later in het debat bleek dat de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie wel ‘serieus willen kijken’ naar een voorstel van VVD-leider Mark Rutte dat jeugdwerkloosheid moet tegengaan. Rutte vreest dat veel jongeren met een tijdelijk dienstverband ontslagen zullen worden op het moment dat de werkgever het contract zou moeten omzetten in een vast dienstverband.
Beter is het volgens Rutte om de werkgever toe te staan het dienstverband te verlengen met opnieuw een tijdelijk contract. Hij zei niet te pleiten voor ‘een versoepeling van het ontslagrecht in den brede’, maar alleen een flexibilisering voor te stellen op één enkel punt.

Dat nam de regering over. Maar laten de burgers zich hiermee foppen? Is Nederland nu opeens niet meer een bananenrepubliek waar het normaal is dat de oppositie geregeld wegloopt omdat ze toch voor spek en bonen erbij zitten? Balkie IV stelt:
Volgens Balkenende werd Wilders’ klacht gelogenstraft door het verdere verloop van het debat. ‘We hebben vanmiddag gezien dat de coalitiepartijen en de oppositie op een goede manier gepraat hebben over wat nodig is voor Nederland.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor H.Numan » Vr Mar 27, 2009 2:14 am

Links666 schreef:
Anneke schreef:En in een echte democratie kan de uitvoerende macht de wetgevende onmogelijk buitenspel zetten :roll:

Wilders heeft gelijk om boos te worden, maar ik ben het niet met je eens. De Tweede Kamer wordt niet echt buitenspel gezet. Immers, als de regering het ècht slecht deed kan de Kamer weigeren de crisis-wetgeving te accepteren en de regering dwingen om op te stappen.

Nee, dat kan ze niet. De leden van de regeringspartijen zijn nagenoeg verplicht om volgens de partij lijn te stemmen. Niet volgens eigen inzicht. Dus als de fractieleiders hun instructies gekregen hebben van Balk, Bos en Voet voeren de kamerleden de gegeven opdracht uit. Zolang de regeringspatijen de meerderheid hebben werkt dat.

Waarom denk je dat de kamer zelden of nooit geheime stemminge houdt?
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 27, 2009 1:09 pm

Wilders' wegloop-act bracht debat tot leven

De PVV-fractie stormde uit het Kamerdebat: een zwaktebod. Maar de actie van Wilders bleek wel de hefboom in het debat

Door Eric Vrijsen

Stel je voor dat je net ontslagen bent. Je solliciteert naar alles wat los en vast zit, maar het lukt niet een nieuwe baan te vinden. Om de tijd te doden volg je het Kamerdebat over het pakket crisismaatregelen. Je ziet Wilders en zijn PVV-fractie theatraal de zaal verlaten. Wat denk je dan?

Eerst vind je Wilders een mafkees, een debatdeserteur en een showmannetje. Hoe slecht het crisispakket van de coalitie ook is, een Kamerfractie mag geen kans voorbij laten gaan om verbeteringen aan te brengen. Misschien had Wilders wel een bruikbaar idee dat ook jouw positie op de arbeidsmarkt sterker maakt. Maar dat was je in het publieke debat niet te weten gekomen.

Met veel misbaar weglopen uit de Kamer is dus een zwaktebod. Als Wilders er zo over dacht, waarom bleef hij dan niet van het begin weg uit het debat?

Toneelzaal
Maar als werkloze met enige politieke belangstelling heb je heus wel in de gaten dat de Tweede Kamer ook ’s lands toneelzaal is. Wilders is bepaald niet de enige acteur. Kamerleden doen tegenwoordig niks liever dan op de tafeltjes roffelen. Eerder deze week riep er eentje ‘Boe!’ naar CDA-premier Balkenende. Dat Wilders een act opvoert, hoort er gewoon bij.

Bovendien waren de omstandigheden er naar. Balkenendes crisisteam had zich – tot woede van de linkse en rechtse oppositie - wekenlang teruggetrokken en iedereen in het ongewisse gelaten. In de slotfase mochten alleen de voorzitters van werknemers en werkgevers horen welke voorstellen er lagen. Agnes Jongerius (FNV) lichtte haar bondsraad eerder in dan Balkenende de Tweede Kamer. Was dat dan géén minachting van het parlement?

Dubbele pet
Pieter van Geel droeg in het Kamerdebat een dubbele pet: CDA-fractieleider maar ook lid van Balkenendes onderhandelingsteam.

Wat moet je er als werkloze van vinden als zo’n man bij voorbaat uitsluit dat de oppositie ook maar iets aan de voorstellen kan veranderen?

Dan moet je toch wel concluderen dat Van Geel het Wilders erg makkelijk maakt om demonstratief op te stappen.

Hefboom
Vreemd genoeg was die Wilders-act ook weer de hefboom in het debat. Want de coalitie bood ineens ruimte aan het bruikbare idee van Mark Rutte (VVD) om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken jongeren met een tijdelijk contract in te huren.

Femke Halsema (GroenLinks) speelde handig CDA en PvdA uit elkaar, waardoor een parlementair onderzoek naar de miljardensteun aan de banken binnenkort moet beginnen.

Daar heeft Wilders indirect toch maar mooi voor gezorgd, denk je dan als politiek geïntereseerde werkloze. Je denkt heus niet: hij is ten onrechte weggelopen. Integendeel, door uit de zaal te marcheren, haakte Wilders de coalitiepartijen pootje en dat bracht een ten dode opgeschreven debat tot leven.

Geregisseerd
Natuurlijk heb je als werkloze televisiekijker niet in de wandelgangen kunnen kijken naar hoe de Wildersrebellie geregisseerd werd voor een maximaal effect.

Ook heb je niet kunnen zien hoe de PVV-kamerleden ’s middags om een uur of drie triomfantelijk naar de parkeergarage liepen. ‘Goedemiddag, prettig weekend,’ wuivend naar het kamerpersoneel.

Je hebt ook niet kunnen horen wat de tandenknarsende analisten van andere partijen ’s avonds zeiden: ‘Zondag in de peiling van Maurice de Hond heeft Wilders er weer vier of vijf zetels bij.’ Maar dat hoeft ook niet. Want als werkloze kun je die conclusie zelf ook wel trekken.

http://www.elsevier.nl/web/10228583/Com ... -leven.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 27, 2009 1:12 pm

Kabinet Balkenende V is een misgeboorte
vrijdag 27 maart 2009

Het kabinet Balkenende IV leeft nog dankzij een crisisakkoord. Een akkoord tussen de regerende partijen over de aanpak van de economische crisis. Is dit de hele waarheid? Natuurlijk niet. Er is nu een nieuw kabinet: Balkenende V.

Laat ik allereerst Jan Peter feliciteren met zijn vijfde kabinet.

In de afgelopen weken onderhandelden de regeringsfracties met hun ministers in het kabinetover een nieuw pakket van maatregelen.

Cruciale besluiten
Dit pakket moest meer zijn dan een marginale wijziging van het regeerakkoord. Er moest een aantal cruciale besluiten worden genomen, waarmee het regeerakkoord open zou worden gebroken.

Denk aan het laten oplopen van het overheidstekort en het verhogen van het AOW-leeftijd. Andere maatregelen waren eigenlijk geen ernstige maatregelen die de crisis beheersbaar kunnen maken.

Astronomisch overheidstekort
Maar als de crisis volgend jaar voorbij is, dan is dit niet de verdienste van de regering. Wat wel vaststaat, is dat Nederland in 2011 een astronomisch overheidstekort erft van Balkenende V.

Balkenende was een soort informateur die na een aantal weken onderhandelen een nieuw regeerakkoord heeft geformuleerd.

Dit kabinet wordt ook gevormd door de sociale partners. Nou ja, vooral één sociale partner: de FNV. De FNV werd niet alleen gehoord, wat op zich geen probleem oplevert, maar de FNV is medeopsteller van het akkoord. Maar de voorzitter van de FNV kan niet in de Kamer ter verantwoording worden geroepen. Polderen kan nuttig zijn, maar het is soms erg ondemocratisch.

Buitenspel
Omdat er een nieuw regeerakkoord is, moesten de coalitiefracties dit akkoord goedkeuren. En dat deden ze natuurlijk voordat een parlementair debat kon worden gevoerd. Dit is niet meer dan normaal.

Maar de Kamer is buitenspel gezet? Ja, ook dat gebeurt als er een nieuw kabinet wordt gevormd. De Kamer debatteerde dus voor spek en bonen. En toch is dit niet normaal en de oppositie heeft enigszins gelijk. Waarom?

Demissionair
Als er sprake is van een nieuw regeerakkoord, dan betekent dit dat Balkenende IV in de afgelopen weken een demissionair kabinet was. De nieuwe missie van het kabinet met drie partijen is pas gisteren goedgekeurd door de fracties van deze partijen.

Daarom zei Van Geel, de fractievoorzitter van het CDA, dat de ruimte voor steun aan voorstellen van de oppositie buitengewoon beperkt is. Het CDA wil geen illusies wekken en sprak daarom van 'zelfbinding' aan het pakket van het kabinet. Terecht, omdat er een regeerakkoord is afgesloten, en daardoor is geen ruimte meer voor grondige wijzigingen. Niet voor niets heet het een akkoord.

Nieuwe naam
Een kabinet met een nieuwe dan wel gewijzigde missie moet ook een nieuwe naam krijgen. Daarna mogen de rest van de Kamer, de oppositie zich daarover uitlaten. Deze procedure werd niet gevolgd.

En daarmee hebben ze de spelregels van democratie geschonden waarbij de Kamer ten onrechte buitenspel wordt gezet. Balkenende V is een misgeboorte!

Wat deed Geert Wilders? Hij trok de conclusie dat het debat totaal zinloos is en dat het voor hem en zijn fractie geen nut meer heeft het debat bij te wonen: 'De kern van het debat is dat je als oppositie ook invloed kunt uitoefenen. Als van tevoren gezegd wordt dat daar bijster weinig kans voor is, dan zijn we hier een Noord-Koreaans parlement.'

Aangifte
Is dit onbegrijpelijk? Nee toch. Er is een kind geboren, maar de verwekkers ervan willen geen aangifte doen bij de gemeente. Zelfs ontkennen de verwerkers van het kind dat er een kind is geboren.

Dan is het natuurlijk totaal zinloos om een gesprek te voren over hoe mooi of lelijk het kind is. Balkenende heeft een kabinet gebaard zonder naam en zonder missie.

Dit lelijke kind zal ons land miljarden gaan kosten.

Jan Peter knap gedaan!

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/10228581/Afs ... boorte.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39353
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 27, 2009 10:30 pm

Politici denken vaak dat ze aan het roer van de maatschappij staan. (maakbaarheidsidee)
Maar in tijden als deze is het meer dat ze op de bok van de wagen zitten met de leidsels in hun hand terwijl de paarden hun ding doen en de wagenmenner de illusie heeft dat die aan het mennen is.
Het is heel simpel voor een regering om de economie van een land de afgrond in te werken (Zimbabwe) maar het omgekeerde, dat een regering de economie kan verbeteren, daar is twijfel over.
Je hoort vaak over de New Deal van Roosevelt uit de crisisjaren die zou hebben geholpen, maar er zijn ook andere meningen: dat die New Deal de zaak verergerd heeft en die crisis langdurig gemaakt heeft.
Over de huidige crisis las ik dit en het gaf me te denken:
The causes of the economic stagnation are for a considerable part demographic. As European and American societies are reproducing below replacement rate, the population is aging rapidly. The economic base of the welfare state is shrinking. High immigration is seen as a solution by the political classes, but in reality the third world colonists are an enormous drain on said shrinking public purse. Many of the immigrants are not working and if they are working they earn on average far less than indigenous population. They use up more public means than the indigenous. Think of high consumption of medical care, police, benefits, higher per capita educational outlays. The average net earnings of the total population (indigenous plus immigrants) are decreasing at the same time as the public expenses increase.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: Do Mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor birdie » Za Mar 28, 2009 12:05 am

Wilders zijn reactie kan ik me wel voorstellen. Ik weet niet of ik het gedaan had, maar iedereen buiten Balkende en co,is wel heel erg genegeerd. De irritatie was wel heel duidelijk aanwezig. Was het niet Halsema die zei dat dit een democratisch debat zou zijn? Ik vind dit hele debat verre van democratisch.
Dit soort acties zien we geregeld in het buitenland, opstanden in de regering zijn we in het gezapige Nederland niet gewend.
Dergelijke reacties maken natuurlijk wel dingen los, dat is ook niet altijd even verkeerd.
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor H.Numan » Za Mar 28, 2009 10:52 am

Wederom scoort de Yehudi Menuhin een staande ovatie in de Nederlandse politiek.
Niet door de critici (de overige violisten in de kamer) maar door het publiek.
Chapeau, Blondie!
Maandag zullen we lezen dat de ECHTE critici zijn optreden beloonden met een aantal zetels.

Waarom zijn de overige violisten zo zuur? Omdat ze zelf niet zo slim waren om eerder op het idee te komen! whistling:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Scarlatti » Za Mar 28, 2009 2:39 pm

De Stem van het Nederlandse Volk

Diegenen die de mond vol hebben over 'dat Wilders niet had moeten weglopen' of 'op had moeten stappen c.q. had mogen worden vd PVV fractie', moeten hoognodig bovenstaande nog eens lezen.. stelletje onnozele halzen!
De druiven zijn zuur voor trut halsema die er zeker nèt te laat achter kwam dat ZIJ dat had willen doen maar Geert het nu deed, dat lijkt me een goede verklaring voor de bitsige jaloerse opmerkingen die ze bleef maken, prima, zo laat ze zichzelf zien zoals ze IS! Dat geldt voor iedereen wat mij betreft die dergelijke opmerkingen maakt over de PVV of over diens aanhang. Of een gebrek aan intelligentie (wat ik vermoed :twisted: of pure kinnesinne.. (wat ik OOK vermoed :) )

Was er niet eens een Kamerlid Janmaat?? Waar 'de linkse elite' kots kots, bij dacht te kunnen vertrekken?? Ik kan het vàst nog wel ergens vinden! Ik vind dat Geert Wilders en de PVV juist blijk hebben gegeven van KLASSE te bezitten, iets wat ten enenmale vollédig ontbreekt dat blijkt wel weer eens!(6) en fftjes doorlezen..

Hier een citaat uit onderstaande artikel nog maar kort geleden in Brussel:
"PvdA'er Thijs Berman staat volledig achter het opstappen. „We hoeven ons niet te laten beledigen, ook niet door een staatshoofd. Wij zijn juist het enige democratisch gekozen orgaan van de Europese Unie”, aldus Berman, lijsttrekker bij de verkiezingen in juni. „Die man moet leren dat het hier niet de Sovjetunie is, maar een democratie."”

do 19 feb 2009, 12:53 Leegloop bij toespraak Tsjechische president
BRUSSEL - De socialistische fractie en enkele andere leden van het Europarlement zijn donderdag boos weggelopen tijdens een officiële toespraak van president Vaclav Klaus van huidig EU-voorzitter Tsjechië.

De huidige EU-voorzitter Vaclav Klaus, tevens president van Tsjechië.
[media id=493884103jLUj size=large]
Foto: EPA
De Europarlementsleden waren zeer boos omdat Klaus zei dat het Europees Parlement niet democratisch is. Hij vergeleek de Europese Unie met de Sovjetunie.

PvdA'er Thijs Berman staat volledig achter het opstappen. „We hoeven ons niet te laten beledigen, ook niet door een staatshoofd. Wij zijn juist het enige democratisch gekozen orgaan van de Europese Unie”, aldus Berman, lijsttrekker bij de verkiezingen in juni. „Die man moet leren dat het hier niet de Sovjetunie is, maar een democratie.”

VVD'er Jules Maaten zei over de eurokritische president: „Klaus heeft geen gelijk, maar hij heeft wel lef.”

ik kon het niet laten en heb Geert en de PVV leden een email gestuurd:-$:-d

WAUWWIEE!!! Wegens overbelast zijn van uw site kan ik NU pas mijn felicitaties aan u en de andere PVV fractieleden overmaken!!! Héérlijk! Ik heb hier in mijn uppie zitten genieten en eerlijk gezegd ook roepen van PROFICIAT!! Waar werd oprechter trouw etc etc!
Op internet zijn wij allemaal door het dolle heen! Tijd voor het VERTREK vh huidige kabinet! Wat kunnen wij doen om dit kabinet te laten vallen? Buiten die 40.000 handtekeningen dan.. Dit is hèt moment volgens mij (en vele anderen)om nu door te pakken! Als u tijd hebt, kijkt u dan eens bij mijn hyve De Stem van het Nederlandse Volk

Dit stiekeme geheime gedoe zag ik ook nog tot mijn verbijstering: EXCLUSIEF: Ondanks recessie en stijgende werkloosheid wil de EU 50 miljoen werklozen uit arme landen importeren!
Dit is toch niet meer te filmen!

Geert en alle leden hàrtelijk bedankt voor uw optreden vandaag, de zetels schieten n.a.w. wéér omhoog!
en Halsema zou ik willen zeggen "de druiven zijn zuur zoals gewoonlijk" waarschijnlijk had zij nèt te laat door dat ZIJ die move nu NIET meer kon maken, t zieltje!

Ik wens u en de PVV leden een verrùkkelijke dag met heel veel rendement!
Scarlatti
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: Do Mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor birdie » Di Mar 31, 2009 2:10 am

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binn ... k_pvv.html

Slappe uithaal, maar het moest toch even gezegd worden!
† 14 september 2012.

Mahalingam
Berichten: 39353
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het crisisdebat: Wilders loopt woedend weg

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 14, 2009 9:28 pm

De Staats-TV (mantelorganisatie NOS ) is ook dit jaar weer gaan vragen aan het kijkersvolk wat het Politiek moment van het jaar 2009 is geworden.
Zie: http://app.nos.nl/politiekmoment2009/vote/
En dat is met overweldigende meerderheid (faktor 100) 'Het Weglopen van de PVV" geworden.
Dat is een tegenvaller in bepaalde kringen. Die hadden liever gezien dat het volk dol zou zijn op "Akkoord over aanpak crisis" of "Compromis over de JSF".
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten