Criminaliteit in ons land onder de loep.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roelof
Berichten: 1718
Lid geworden op: vr jul 11, 2003 2:38 am

Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Roelof »

Naar aanleiding van een gesprek wat ik vandaag met iemand had ben ik mij eens gaan verdiepen in de criminaliteitcijfers van ons land omdat mijn gesprekspartner beweerde dat niet westerse allochtonen verantwoordelijk zijn voor meer dan 90% van de criminaliteit in ons land.

Tot mijn grote verbazing had hij gelijk...

Dit kwam ik als eerste tegen:
De criminaliteit in Nederland ligt ruim boven het gemiddelde in de Europese Unie. Geweldpleging ligt maar liefst 50 procent hoger dan het EU-gemiddelde en is het afgelopen decennium toegenomen.

"Het onderzoek meldt dat het hoge aantal misdrijven in ons land mede wordt veroorzaakt door de grote groep allochtonen. Vooral bedreigingen en haatcampagnes komen onder - met name gelovige - immigranten veel vaker voor dan onder de autochtone bevolking."
(dat laatste heeft natuurlijk betrekking op de moslims in ons land)


Toen ben ik eens gaan kijken naar de cijfers van het CBS:
  • Afbeelding
Bovenstaande grafiek toont aan dat het leeuwendeel van de criminaliteit in ons land voor rekening komt van niet westerse allochtonen.

In de grafiek hieronder kunnen we zien dat autochtonen nog geen 5% van de totale criminaliteit voor hun rekening nemen, en dat het percentage bij westerse allochtonen ong. even hoog ligt:
  • Afbeelding
Wat inhoud dat de rest van de criminaliteit in ons land wordt veroorzaakt door niet westerse allochtonen die daarmee RUIM 90%! van de totale criminaliteit in ons land voor hun rekening nemen!

Kijken we verder naar de verschillen in populatie dan zien we dat de niet westerse allochtonen in ons land nog geen 11% van de totale bevolking voor hun rekening nemen.

Nog geen 11% van de totale bevolking die verantwoordelijk is voor ruim 90% van de criminaliteit!

Wie durft er nog te spreken van een verrijking? :roll:


PS.
Volgende keer zal ik gaan onderzoeken hoe de verhoudingen liggen tussen autochtonen, westerse, en niet westerse allochtonen op het gebied van een beroep doen op de sociale voorzieningen in ons land.
Laatst gewijzigd door Roelof op di mei 19, 2009 6:56 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Ariel »

Nebahat Albayrak van Justitie is het niet met je eens Roelof. Zij vind juist dat er een teruglopende criminaliteit is. Acht gevangenissen worden er binnenkort gesloten. Ik begrijp er niets maar van, want men leest dagelijks in de krant over extreem crimineel gedrag.
Zuigen de kranten deze verhalen uit hun duim?

'1200 banen weg door sluiten gevangenissen'

AMSTERDAM - Het ministerie van Justitie sluit de komende jaren acht gevangenissen. Ook verdwijnen er twaalfhonderd banen in het gevangeniswezen. Geplande nieuwbouwprojecten gaan, behalve in Zaanstad, niet door.

Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie dinsdag bekendgemaakt. De ingrijpende maatregelen zijn volgens haar nodig om het overschot aan cellen terug te brengen en de wisselende vraag naar celcapaciteit beter op te vangen.

De bewindsvrouw hoopt gedwongen ontslagen te voorkomen door natuurlijk verloop en het begeleiden van mensen naar ander werk. Door de sluiting van acht locaties verdwijnen er in totaal bijna 1350 cellen. Momenteel heeft Nederland 14.000 cellen terwijl er ongeveer twaalfduizend nodig zijn.

„Ik realiseer me dat er ontzettend veel op het gevangeniswezen afkomt”, zei Albayrak in een toelichting. „Maar het mag niet voorkomen dat we duizenden cellen leeg hebben staan.”

Teruglopende criminaliteit

Nederland kampt sinds enkele jaren met een cellenoverschot, mede door de teruglopende criminaliteit. Ook de inzet van taakstraffen en voorwaardelijke straffen drukt de behoefte aan cellen. Bij de laatstgenoemde maatregel hoeven mensen voor een licht vergrijp niet de cel in als ze zich laten behandelen, bijvoorbeeld met een cursus tegen agressief gedrag.

Albayrak wil gedwongen ontslagen voorkomen door personeel te begeleiden naar ander werk. Dat kan ook naar een baan in een andere gevangenis zijn. Medewerkers moeten in dat geval wel bereid zijn een baan te accepteren bij een gevangenis in de regio.

De staatssecretaris probeert de personele gevolgen van de reorganisatie te beperken door de helft van de meerpersoonscellen te gebruiken als eenpersoonscel. Daardoor zijn meer werknemers nodig. Ze wil met dit soort oplossingen vooral regio's ontzien waar de arbeidsmarkt hard wordt getroffen door de recessie. Het gaat met name om Zuidoost-Nederland en Noordoost-Nederland. In Tilburg blijft personeel nodig omdat daar vijfhonderd gevangenen uit België worden opgesloten.

De sluiting van gevangenissen en afslanking van het personeelsbestand leveren vanaf 2012 een besparing van 70 miljoen euro op jaarbasis op.

Te sluiten gevangenissen

Een overzicht van de gevangenislocaties die dichtgaan:

Eind 2009:

- Noordsingel in Rotterdam (295 celplaatsen)

- Twee units van de gevangenis in Scheveningen (282 plaatsen)

- Bankenbosch in Veenhuizen (gefaseerd, definitief in 2012, 272 plaatsen)

Januari 2012:

- Schutterswei in Alkmaar (122 plaatsen)

- 't Keern in Hoorn (27 plaatsen)

- Maashegge in Overloon (216 plaatsen)

- Unit 1 van de gevangenis in Vught (82 plaatsen)

- (Zeer) beperkt beveiligde inrichting in Doetinchem (50 plaatsen)

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3962 ... cht__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Ariel »

PVV tegen sluiting gevangenissen

DEN HAAG - De PVV in de Tweede Kamer is erop tegen om acht gevangenissen te sluiten. De fractie noemt het plan van PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie desastreus en wil een spoeddebat over de kwestie.

In plaats van meer boeven op te sporen en gevangen te zetten, wil dit kabinet fors bezuinigen op de politie en nu dus ook op het gevangeniswezen. Het is duidelijk dat de belangen van criminelen in goede handen zijn bij de PvdA”, stelde PVV-Kamerlid Raymond de Roon dinsdag in een reactie. Zijn fractie wil af van taakstraffen en pleit voor forse minimumstraffen en zwaardere maximumstraffen voor veel misdrijven.

Tweede Kamerlid Rita Verdonk noemde de sluiting van gevangenissen absurd. „De situatie in de steden is door straatterreur zo ernstig dat die gevangenissen hard nodig zijn.”

Verdonk wil leegstaande gevangenissen laten ombouwen tot opvoedingsgestichten en werkkampen voor ontspoorde jongeren. Dat moet de samenleving veiliger maken en banenverlies in de gevangenissen voorkomen

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3962 ... sen__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
VVD: sluiting gevangenissen waanzinnig plan

DEN HAAG - VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven begrijpt niets van de plannen om acht gevangenissen te sluiten. Hij stelt dat staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) het aantal cellen terugdringt, terwijl de gewelddadige criminaliteit in Nederland toeneemt. „Een waanzinnig plan.”

De liberalen vinden dat de leegstaande cellen gevuld moeten worden, onder meer door minder taakstraffen op te leggen. „Ze moeten boeven gaan vangen en niet opgesloten criminelen met een enkelbandje om naar huis sturen”, zei Teeven in een reactie op het voorstel van Albayrak.

De staatssecretaris constateert dat Nederland minder cellen nodig heeft, mede omdat de zware criminaliteit terugloopt. Teeven spreekt dat tegen. Hij wijst erop dat het aantal overvallen toeneemt.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3963 ... lan__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Ariel »

Je zou toch denken dat dit een misdaad is die gestaft moet worden een gevangenis straf. Cellen genoeg. Maar nee....een taakstraf is voldoende voor deze PVDA'er
Werkstraf raadslid na inrijden op winkelier

ZWOLLE - De rechtbank in Zwolle heeft gemeenteraadslid Mohammed Kaied (45) uit Dalfsen dinsdag veroordeeld tot 240 uur werkstraf, een half jaar celstraf voorwaardelijk en zes maanden rijontzegging wegens poging tot doodslag.

De PvdA'er reed 30 augustus 2008 met zijn auto in op de bedrijfsleider van een plaatselijke bouwmarkt. Deze raakte gewond. De winkelier en Kaied hadden ruzie over een partij tegels. Op de parkeerplaats reed Kaied hard achteruit waarbij hij de ondernemer raakte. Tegen het raadslid was een werkstraf van 240 uur, een half jaar rijontzegging en een jaar voorwaardelijke celstraf geëist. Kaied ontkent het inrijden op de winkelier, maar de rechtbank gelooft hem niet.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3964 ... ier__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Ariel »

Albayrak zet sluiting gevangenissen door
woensdag 20 mei 2009


(Novum) - Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) zet de sluiting van acht gevangenissen gewoon door. Dat zei de bewindsvrouw woensdag tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer. "Ik begin morgen met de uitvoering van het plan."

Met name de rechtse oppositie reageerde dinsdag verbijsterd toen Albayrak haar plannen presenteerde. Sluiting van de gevangenissen is aan de orde, omdat momenteel tweeduizend cellen leegstaan. Dat wordt veroorzaakt door de teruglopende criminaliteit, verklaarde de bewindsvrouw. Met het sluiten van de gevangenissen verliezen 1200 personeelsleden hun baan.

Tijdens het spoeddebat gingen PVV, VVD en Rita Verdonk dan ook vol in de aanval. "De regering moet zich kapot schamen dat ze de tweeduizend cellen niet vult. We hebben tuig genoeg in Nederland", zei Raymond de Roon (PVV). Een 'triest en waanzinnig' plan noemde Fred Teeven (VVD) het. "Eén blik op situatie in grote steden is genoeg om te weten dat dit het verkeerde plan is", zei Verdonk, zelf oud-gevangenisdirecteur. Alle drie bestreden het argument van Albayrak dat de criminaliteit zou afnemen.

Grootste oppositiepartij SP verzet zich ook tegen de plannen, omdat de staatssecretaris volgens Krista van Velzen (SP) niet wil garanderen dat zij het personeel dat wordt ontslagen aan een nieuwe baan helpt. De vakbonden reageerden om deze reden eerder ook al kritisch op het plan.

De regeringspartijen CDA en PvdA staan niet afwijzend tegenover het plan, maar hadden nog wel een aantal vragen. Zo wilde Rikus Jager (CDA) weten of niet tijdelijk asielzoekers kunnen worden gehuisvest in gevangenissen. Het Centraal Opvangorgaan opvang asielzoekers (COA) moet nu soms bungalowparken afhuren wegens plaatsgebrek. Ook eiste De Jager dat op een fatsoenlijke manier wordt omgesprongen met het personeel.

Lea Bouwmeester (PvdA) wilde evenzeer meer informatie voordat zij een definitief oordeel velt over het plan. Zo moet Albayrak meer duidelijkheid verschaffen over de manier waarop het personeel aan een andere baan moet worden geholpen. Ook wilde de politica meer informatie over het plan van Albayrak om tijdelijk vijfhonderd gedetineerde Belgen te huisvesten in een gevangenis in Tilburg. Daarmee wordt voorkomen dat de instelling op korte termijn de deuren moet sluiten.

Albayrak is echter niet bereid om te wachten met het sluiten van de gevangenissen voordat de Kamer uitgebreid heeft gedebatteerd over de plannen. Zij toonde zich bereid de Kamer de benodigde informatie te verschaffen, maar gaat ondertussen van start met het sluiten van de gevangenissen. "Terugkomen van het besluit, dat zit er niet in." Wel zegde zij toe om uitvoerig in gesprek te gaan met de vakbonden en ondernemingsraden over de gevolgen voor het personeel.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=234641" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door H.Numan »

Tja, als je tegenwoordig voor poging tot doodslag en kindermisbruik een taakstrafje van 20 uur krijgt, waar heb je die gevangenissen dan eigenljk voor nodig? :evil:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door BFA »

Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) zet de sluiting van acht gevangenissen gewoon door. Dat zei de bewindsvrouw woensdag tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer. "Ik begin morgen met de uitvoering van het plan."
Geheel volgens de Islamitische traditionele totalitariteit.
Dat wordt veroorzaakt door de teruglopende criminaliteit, verklaarde de bewindsvrouw.
Weer een Islamitisch standpunt.
De werkelijkheid is dat criminalitiet stijgt. Allahtonen hier verantwoordelijk voor zijn.
Criminilateit van Allahtonen tegen ongelovigen is geen criminaliteit volgens Islam, maar voorbeeldig gedrag.
Waarom zou een ISlamitische minister van justitie kleine straatjihadis opsluiten. Deze werken voor de goede zaak.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Manon »

waarom luxehotels afhuren met geld van de belastingbetaler als er plaats over is in gevangenissen? Kunnen daar geen asielige nepzoekers in worden ondergebracht?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Ariel »

Dat gaat misschien gebeuren Manon.

Albayrak gaat onderzoeken of de gevangenissen na een verbouwing geschikt zijn om asielzoekers op te vangen. Het is een voorstel van het CDA en de SP om asielzoekers op te vangen in de gevangenissen die dicht moeten. Het CDA wees erop dat de overheid op deze manier kosten kan besparen, bijvoorbeeld omdat het COA dan minder vaak bungalowparken hoeft af te huren.

De staatssecretaris zei wel dat de Kamer er niet teveel van moet verwachten, omdat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) volgens haar niet met een acuut capaciteitsprobleem zit. Kuch... Er zijn pas een paar hotels op geofferd voor de opvang.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door H.Numan »

Omdat we nu de meest extreme vormen van de multikulturele en verzorgingsstaat aan het beleven zijn. Vergelijk het rustig met de grootste versie van een type dinosaurus, vlak voor het uitstierf. Nog groter kan niet, dus gaat het beestje dood.
De sociale verzorgingsstaat wil eigenlijk niets lever dan moedertje spelen. Waarbij de burgers de poppen zijn.
"Slecht" bestaat niet. Iedereen is in wezen goed, eerlijk, gezeglijk en braaf. De paar die dat niet zijn, die moeten we 'verzorgen'.
Kinderen die oerend vervelend zijn, krijgen een pillejte (Valium 20) om hun AHD syndroom, wat zou het anders kunnen zijn?, te bestrijden.
Kinderen slaan is hoe dan ook verboden. Ouders die hun kind een corrigerende tik geven gaan de gevangenis in op cursus.
Jongeren straffen is niet goed. Je moet ze motiveren. Dus is Meester Bint met pensioen gestuurd, en vervangen door 'coaches'.
Buiten school hebben we wijk, straat, team, groeps, bende en weet ik wat voor coaches. Maar straffen? Dat kan niet! Onmogelijk!
Discriminatie is ten strengste verboden. Behalve als het op religeuze gronden gebeurt en alleen door het uitverkoren volk

We zitten nu in een krankzinnige situatie dat piraten asiel verleent gaat worden. Dit is de dinosaurus dus op zo'n grootst. Groter kan het niet worden, want ons aardgas is al bijna op. Wij Nederlanders hebben een gouden schat niet benut maar vrolijk feest van gevierd.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76664
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Ariel »

Politie belaagd in twee steden

TILBURG/DEN HAAG - Zowel in Tilburg als in Den Haag is de politie gisteren belaagd door groepen agressievelingen.

In Tilburg werd vanuit de menigte met stoelen, flesjes en blikjes naar agenten gegooid, die genoodzaakt waren de wapenstok te gebruiken.

Dit gebeurde nadat de politie had ingegrepen bij een flinke vechtpartij op de Heuvelring, waarbij ze een 21-jarige Tilburger arresteerde. In totaal hielden agenten drie mensen aan. Een 19-jarige Tilburger werd gearresteerd omdat hij spuugde en sloeg richting agenten. Een 18-jarige Roosendaler ging een agent te lijf en bedreigde hem.

Een soortgelijk incident speelde zich zaterdagmiddag in Den Haag af, waar enkele tientallen jongeren zich tegen de politieagenten keerden op het Hobbemaplein. Na melding van een mishandeling gingen agenten rond 17.10 uur richting het plein, waar een man op grond lag en in elkaar werd geslagen door een groep jongeren. Toen de politieagenten wilden ingrijpen, begonnen de jongeren onder andere met eieren en flessen te gooien. Ook sloegen en schopten zij op de agenten in. Eén jongen gooide zelfs met een fiets.

Alcohol

Terwijl de jongeren met behulp van politiehonden op afstand werden gehouden, werd de 19-jarige fietsengooier gearresteerd. Onder het toeziend oog van de leden van het Parate Peloton, hielden de politieagenten eveneens twee andere jongeren, van 20 en 21 jaar uit Den Haag, aan voor de mishandeling waarmee het allemaal begon. Een van hen verkeerde onder invloed van alcohol en probeerde het aanwezige publiek op te stoken.

Omdat er op het nabijgelegen Schalk Burgerplein een evenement aan de gang was, trokken de ongeregeldheden veel bekijks. Nadat de rust op het Hobbemaplein was teruggekeerd, gingen de festiviteiten gewoon verder.

De politie doet onderzoek naar de vechtersbazen en sluit meer aanhoudingen niet uit.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3995 ... den__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

De rosse baard
Berichten: 20
Lid geworden op: di mei 26, 2009 11:39 am

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door De rosse baard »

Eigenlijk begrijp ik niet dat Nederlanders het zo ver laten komen hebben. Nu pas hebben jullie een partij als Wilders. In vlaanderen hebben wij al 20 jaar het Vlaams Blok: niet dat dat veel uitmaakt want er is een cordon sanitaire :knorrie:

Mahalingam
Berichten: 41995
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Criminaliteit in ons land onder de loep.

Bericht door Mahalingam »

Het is de vraag of Albayrak wel de geschikte persoon is om zaken te laten onderzoeken. Er zijn in haar verleden ook de nodige bedenkelijke zaken. Die worden aangekaart bij
http://www.klokkenluideronline.nl/artik ... #more-1853
Nebahat ‘Mata Hari’ Albayrak speelt dubbelspel Gepubliceerd door Micha Kat 15 juni, 2009
Nu de PvdA compleet instort komt uit alle hoeken en gaten de meest walgelijke ellende naar voren over met name de PvdA-bewindslieden. Hieraan kunnen de lezers van deze website nog veel plezier gaan beleven! De partij van wijlen ‘vadertje Drees’ staat voor de hemelpoort en het heeft er alle schijn van dat de deur gesloten blijft! Een onvoorstelbare beerput van fraude, corruptie, seksschandalen, nepotisme en wat dies meer zij opent zich! Maar we houden het vooralsnog even serieus. Bloedserieus zelf, letterlijk dan. Er bereikt ons nieuwe informatie dat staatssecretaris Nebahat Albayrak (gemengd Nederlands-Turkse nationaliteit) de belangen dient van schimmige groeperingen uit haar land van herkomst. Uiterst schimmige en wellicht zelfs illegale. Deze site berichtte reeds eerder over een geheim bezoek aan Albayrak van Mushin Yazicioglu, een prominent lid van het Turkse parlement en een van de leiders van de Grijze Wolven. Onderwerp van het gesprek was de zaak-Baybasin/Demmink. Kort na dit bezoek kwam Yazicioglu om het leven bij een helikoptercrash. Yazicioglu en Albayrak hebben nauwe banden (zie ook deze opmerkelijke link) als leden van dezelfde clan en afkomstig uit dezelfde regio. Het enige Nederlandse medium dat melding maakte van de crash was de website nujij.nl. In andere landen was het voorpagina-nieuws. Nieuwe informatie uit Turkije waarover advocate Adele van der Plas beschikt over deze zaak (Van der Plas: “Het is James Bond tot de tiende macht”) is alarming. Highly alarming.
Ik vraag me af of ik mijn alu-hoedje moet opzetten want er komt het nodige dat mij associaties geeft met 'complotten'. Zie verder:
Spoiler! :
Uit Turkse bronnen is komen vast te staan dat Yazicioglu vlak voor zijn bezoek aan Albayrak het dossier-Baybasin in Turkije heeft opgevraagd. Ook heeft Yazicioglu zijn bezoek aan Albayrak expliciet bevestigd. Daarnaast is inmiddels vastgesteld dat de genoemde helikoptercrash een aanslag was. Het onderzoek naar deze aanslag wordt niet gedaan door de Turken, maar door Duitsers. Volgens Van der Plas zou dit te maken kunnen hebben met de rol van Siemens als leverancier aan de Turken van geavanceerde afluister-apparatuur die kan zijn gebruikt om de zaak tegen haar client Baybasin in elkaar te sleutelen, een zaak die diende ter bescherming van de Turkse drugs-mafia van de jaren negentig van de vorige eeuw waarbinnen de Grijze Wolven een prominente rol speelden. Maar we zitten hiermee ook weer midden in de affaire-Demmink: de reden dat Nederland met het gemanipuleerde materiaal tegen Baybasin aan de slag ging was chantage door de Turken op basis van pedofiele activiteiten van Demmink in Turkije waarover thans (Mustafa Y.) in Nederland nog altijd een aangifte loopt waarover later meer. Nebahat Albayrak wordt door Turkse reactionaire krachten misbruikt verkrachtingen van de Nederlandse rechtsstaat te blijven tolereren ter bescherming van mafiose en illegale groeperingen in de Turkse samenleving. Kunt u zich er iets bij voorstellen dat Joris Demmink en Nebahat Albayrak op het ministerie te Den Haag samen een broodje eten? Over waar ze het dan over zullen hebben? En dat terwijl we weten dat Albayrak het complete pedo-dossier over Demmink in Turkije in ontvangst heeft genomen (over de WOB-procedures naar aanleiding van dit aspect later wellicht meer).

Wie is Nebahat Albayrak? (Via deze uitstekende link ook meer backgrounds.) Enige studie naar haar leven en werken brengt in korte tijd de meest ongelofelijke zaken aan het licht die door geen enkel medium ooit zijn uitgezocht:

1. Hoe is het mogelijk dat de dochter van een analfabete en een steigerbouwer bij Shell rechten gaat studeren in Leiden en exclusieve opleidingen kan gaan volgen in Ankara en Parijs waarover nooit iets bekend is geworden?

2. Waarom weigerde Albayrak bij toetreding tot het huidige kabinet haar Turkse paspoort in te leveren?

3. Hoe is het te verklaren dat zij als relatief onervaren politica in 2006 op nummer twee wordt geplaatst op de PvdA-kandidatenlijst, direct onder Wouter Bos?

4. Nog opvallender: hoe is het te verklaren dat zij, als halve Turkse, reeds in 2005 voorzitter wordt van de vaste kamercommissie voor Defensie?

5. Hoe zit het met haar vage Turkse partner in Engeland met wie ze maar niet wil trouwen? Heeft deze man banden met Turkse politieke groeperingen en zo ja, met welke?

6. Hoe is het te verklaren dat ze Turkije niet wilde laten vallen in de ‘Armeerse genocide-kwestie’ en niet wilde spreken over genocide, terwijl dat het officiele Nederlandse standpunt was? Waar liggen haar werkelijke loyaliteiten?

7. Hoe is het te verklaren dat haar zuster Neza Albayrak het schopt tot wethouder in Dordrecht en haar nicht Nurten Albayrak het tot directeur van de COA, het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers?

8. Waarom lijkt er rondom de familie Albayrak een soort nationale media-stilte te zijn afgekondigd?

Onze hypothese dat Nebahat Albayrak door de Turken reeds als studente is ‘opgekweekt’ om te infiltreren in de Nederlandse politiek -net als andere leden van haar familie- wint steeds meer aan kracht. De verbijsterende conclusie moet dan luiden dat niet alleen Joris Demmink, maar ook Nebahat Albayrak wordt aangestuurd vanuit Turkije. “Een mooi zooitje” om met de woorden van Joris Demmink te spreken! Op de achtergrond van dit alles speelt natuurlijk het weerzinwekkende vermoeden dat de bijna onverklaarbaar voorspoedige vlucht van de politieke carriere van Nebahat is veroorzaakt door dezelfde chantage vanuit Turkije die ook Baybasin fataal is geworden. In rond Nederlands: als jullie Nebahat niet op het pluche hijsen, openbaren wij de pedo-foto’s van Joris Demmink!

Een van de meest uitgebreide portretten van Albayrak -het enige dat iets meer achtergronden biedt- stond niet in NRC Handelsblad of De Volkskrant, maar in Intermediair. Uit dit stuk: ‘Ze kan bijvoorbeeld ongelofelijk goed dansen’, zegt collega-staatssecretaris en partijgenoot Frank Heemskerk. Is Nebahat Albayrak onze nieuwe Mata Hari?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21065
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Baybasin gebrandofferd om Demmink uit de wind te houden?

Bericht door King George »

'Rechters voorgelogen in zaak Baybasin'

De rechters die zich hebben gebogen over de zaak van de tot levenslang veroordeelde crimineel Huseyin Baybasin, zijn voorgelogen. De afgeluisterde telefoongesprekken zijn niet alleen onjuist vertaald, maar ook gemanipuleerd.


Er is geknipt en geplakt in de audiobestanden van de getapte gesprekken. Baybasin is onterecht veroordeeld. Dat concludeert wetenschapsfilosoof Ton Derksen in zijn boek over de zaak Verknipt Bewijs, dat maandag werd gepresenteerd.

De Koerd zit in Nederland een levenslange celstraf uit voor moord, uitlokking van moord, gijzeling, handel in drugs en deelname aan een criminele organisatie. Hij werd in 2002 veroordeeld.

Het gerechtshof in Den Bosch oordeelde dat er geen sprake van manipulatie was. Het volgde daarmee de visie van een audiotechnisch deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

'Signalen van manipulatie'

Volgens Derksen vertonen 11 van de getapte telefoongesprekken die het hof voor de veroordeling van Baybasin gebruikte 101 'signalen van manipulatie'. Het bewust manipuleren toont volgens Derksen aan dat zowel politie en justitie in Turkije als in Nederland „hoogstwaarschijnlijk hebben samengewerkt in bedrog” van de rechters.

Derksen speelde eerder een cruciale rol in de vrijspraak van de eerder tot levenslang veroordeelde verpleegkundige Lucia de B. Hij onderzocht haar zaak en concludeerde dat de zeven sterfgevallen waaraan ze werd gelinkt, helemaal geen moorden waren.

Derksen concludeert dat politie en justitie van het begin af aan overtuigd waren van de schuld van Baybasin. Daarbij is in zijn visie bewijs gecreëerd. Iets wat destijds vaker gebeurde, aldus Derksen. Hij verwijst naar eerdere rechterlijke dwalingen in Nederland, zoals de zaak Lucia de B.

Op dit moment buigt de Hoge Raad zich over een herzieningsverzoek van Baybasin. De Koerd wil dat zijn zaak wordt heropend. Als dat niet gebeurt, blijft hij zijn leven lang achter de tralies. Hij werd in 2002 veroordeeld.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie