Aboutaleb, de Antillianen en de Marokkanen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Aboutaleb, de Antillianen en de Marokkanen

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 12, 2009 10:50 pm

Aboutaleb, de Antillianen en de Marokkanen

vrijdag 12 juni 2009 10:33

Het Marokkanenprobleem is meer dan een politiek vraagstuk. De discussie over het Marokkanenprobleem is weer opgelaaid door een aantal uitspraken van Frank Bovenkerk, hoogleraar criminologie aan de Universiteit Utrecht.

Volgens zijn berekeningen is bijna 55 procent van de Marokkaanse mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in Rotterdam in aanraking geweest met de politie.

Wat die cijfers betreft, zei Bovenkerk: ‘De normale cijfers vertellen niet hoe beroerd een specifieke groep ervoor staat. De meeste criminaliteit wordt gepleegd door jongens van 12 tot 24 jaar: hoeveel daarvan komen over de hele periode gemeten, voor serieuze feiten met politie en justitie in aanraking? Of: welk percentage heeft bij het bereiken van de 24-jarige leeftijd een strafblad?’ Het gaat dus om de manier waarop de cijfers worden geïnterpreteerd.

Recidive
Ook 40 procent van Antilliaanse en Surinaamse Rotterdammers in dezelfde leeftijdscategorie komt in aanraking met de politie. Maar burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam denkt anders over de criminaliteit in zijn stad. Hij bestrijdt de schokkende cijfers over recidive van criminele Marokkanen.

Wie pleegt dan de meeste misdaden in Rotterdam. Dat zijn niet de Marokkanen. Wie dan wel? De Antillianen. Die zijn in de ogen van burgermeester gewelddadiger dan de Marokkanen. Marokkaanse jongeren die zich met criminaliteit bezighouden, gebruiken minder geweld en richten zich op hinderlijke kleine criminaliteit.

Anders ligt, volgens Aboutaleb, dat bij Antilliaanse criminelen. Die zijn regelmatig 'gewetenloos, gewelddadig en gebruiken wapens, zo blijkt uit gegevens van de politie.'

Racist
Zijn de Antillianen niet goed bij hun hoofd? Interessante vraag natuurlijk. Als deze vraag bevestigend wordt beantwoord door Piet of Jan, dan is hij een racist.

Aboutaleb heeft, gelet op zijn naam en afkomst, geen last van dit soort aantijgingen. Hij mag de waarheid harder en grover uitspreken dan andere politici in Nederland. Daarom luidt het antwoord: Van de aangehouden 92 verdachten begin dit jaar, is een fors deel Antilliaans. 'De politie vertelt mij verder dat het regelmatig gaat om jongeren met een laag IQ die ineens kunnen "ontploffen".'

Dat is een grote zorg, aldus de burgemeester van Rotterdam.

Respectloze omgang
In normale tijden zouden het comité Nederland Bekent Kleur en andere menslievende bewegingen Aboutaleb waarschuwen voor zijn respectloze omgang met een minderheid. Een minderheid die ook veel heeft geleden onder blanke Nederlanders.

Wat zou dan het antwoord van Aboutaleb zijn? Laten we gokken: ‘Sorry, maar ik ben geen blanke Nederlander, Ahmed is de naam. En vele naamgenoten van mij werden een paar eeuw geleden enorm rijk met slavernij.’ Nou, zo schieten onze Antilianen geen meter op.

Mensen met een laag IQ kunnen sowieso een groot probleem vormen. De ontplofbare Antilliaan heeft dus een laag IQ. Hoe heeft de politie dat onderzocht? Werden ze aan een psychologisch onderzoek onderworpen?

Te slim
Door de Antilliaanse verdachten dom te verklaren, lossen we de problemen niet op. Terwijl de onderzoekers juist naar de opvoeding en de Antilliaanse cultuur in Nederland wijzen.

Er zijn drie mogelijkheden: Of de Antilianen zijn te dom en Marokkanen te slim. Of de Antillianen zijn even dom als de Marokkanen, maar de Antillianen in Nederland leven in een gewelddadige cultuur. Of we weten het gewoon niet.

Rotte appels
Pas op hè, ik heb het hier niet over alle Antillianen en evenmin over alle Marokkanen. Anders geformuleerd: Alle Marokkanen en Antillianen zijn buitengewoon fijne mensen, behalve een paar rotte appels.

Geheel anders gezegd: de meerderheid van Antillianen en Marokkanen bestaat uit gezagsgetrouwe burgers. Weer anders geformuleerd: burgemeester Aboutaleb heeft last van de Antillianen met een laag IQ.

Antillianen met een hoog IQ? Nou, daar is Nederland mee groot geworden. Is dit de volle waarheid? Nee, natuurlijk niet. Daarover maandag.

Afshin Ellian


bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Aboutaleb, de Antillianen en de Marokkanen

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 15, 2009 5:20 pm

'Rotterdam moet oppassen voor toon integratiedebat'

ROTTERDAM - Rotterdam moet voorkomen dat de allochtone middenklasse zich niet meer thuisvoelt in de stad door de harde toonzetting in het integratiedebat. De stad dreigt deze groep te verliezen door de problematiek die specifieke jongeren, van met name Antilliaanse en Marokkaanse afkomst, veroorzaken ook andere niet-westerse allochtonen aan te rekenen.

„Daarmee wordt de voortschrijdende 'zwarte vlucht' van niet-westerse allochtonen aangewakkerd. En juist zij vormen het cement van de Rotterdamse stedelijke samenleving.” Dat concludeert onderzoeksinstituut Nicis in het rapport 'De Stad en Staat van de Burger'. Burgemeester Ahmed Aboutaleb nam het onderzoek maandag in ontvangst.

Het Nicis onderzocht in welke mate hoger opgeleide Rotterdammers van Marokkaanse, Surinaamse en Turkse afkomst zich verbonden voelen met de stad. „De angst dat deze mensen zich afsluiten van de omringende samenleving lijkt niet gegrond. Een groot deel van de Rotterdamse allochtone middenklasse is niet alleen politiek betrokken, maar ook actief in het maatschappelijk middenveld. De helft van de ondervraagden is actief als vrijwilliger.”

De allochtone middenklasse speelt volgens het Nicis een belangrijke rol binnen de eigen kring, vooral bij het ondersteunen van kwetsbare jongeren en ouderen.

Het bezit van een dubbel paspoort doet volgens het onderzoeksinstituut geen afbreuk aan het Nederlanderschap. De onderzochte doelgroep ziet het 'extra' Nederlandse paspoort vooral als handig document waarmee reizen binnen en buiten de Europese Unie gemakkelijker gaat. Bovendien gaven Turken aan hun paspoort te behouden voor toegang tot de Turkse arbeidsmarkt. Het heeft ook een symbolische waarde. „De dubbele nationaliteit is een weerspiegeling van hun binding met twee landen.”

De onderzoekers richtten zich in het bijzonder op Rotterdam, omdat deze stad het grootste aandeel migranten heeft. Bovendien, zo meent het Nicis, leken in de Maasstad autochtonen en allochtonen lijnrecht tegenover elkaar te staan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ook tijdens de komende verkiezingen in maart 2010 lijkt integratie het belangrijkste thema te worden.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4166 ... at___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Aboutaleb, de Antillianen en de Marokkanen

Berichtdoor H.Numan » Di Jun 16, 2009 2:43 am

Rotterdam moet voorkomen dat de allochtone middenklasse zich niet meer thuisvoelt in de stad door de harde toonzetting in het integratiedebat. De stad dreigt deze groep te verliezen door de problematiek die specifieke jongeren, van met name Antilliaanse en Marokkaanse afkomst, veroorzaken ook andere niet-westerse allochtonen aan te rekenen.

Goh, word ik even bang van dat dreigement... :knorrie:
Toedeloe, en veel geluk in jullie eigen vaderland, hoor! Mag ik jullie komen uitzwaaien?
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Aboutaleb, de Antillianen en de Marokkanen

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 16, 2009 1:58 pm

M.L. King:
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscious stupidity"

Hier moest ik aan denken toen ik dit bericht las, dat blijk geeft van totale onkunde bij een wethouder. Maar ja, voor het wethouderschap is alleen een partijkaart nodig, geen verdere capaciteiten in wat dan ook.
http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/weblog/comments/verbazing_bij_stadsbestuur_over_uitspraken_van_der_laan/
Verbazing bij stadsbestuur over uitspraken Van der Laan
Wethouder Grashoff (GroenLinks) is verbaasd over de uitspraken van minister Van der Laan in De Telegraaf. Volgens Van der Laan moet er iets gebeuren aan de immigratie van kansarmen, omdat het in Nederland anders dweilen met de kraan open is. Grashoff uitte zijn verbazing vandaag tijdens een debat over inburgering. Volgens Grashoff is Rotterdam in staat om nog meer kansarmen te herbergen.

Minister Van der Laan is afgelopen zondag op bezoek geweest in Rotterdam. Voor de minister bevestigde dit bezoek dat er maatregelen nodig zijn om iets te doen aan de toestroom van kansarmen. Tijdens zijn bezoek aan een school vertelden docenten hem dat zij met sommige kinderen nauwelijks kunnen communiceren omdat deze kinderen geen Nederlands spreken. Dit komt weer omdat hun ouders de taal niet machtig zijn. Dat dit de samenleving weinig goeds brengt, zou niemand moeten verbazen.

Dat de wethouder van Rotterdam die over inburgering gaat, wel verbaasd is over de uitspraken van Van der Laan, vindt Leefbaar Rotterdam dan ook ongelooflijk. In plaats van warme steun voor de minister uit te spreken, gaat wethouder Grashoff ‘uitzoeken hoe het zit’. Blijkbaar weet deze wethouder niet uit zijn hoofd hoe de situatie in de samenleving en in Rotterdam in elkaar steekt. Dit is een blamage voor het stadsbestuur.

Ondertussen komt Grashoff in Rotterdam maar niet vooruit met de inburgering. Drie jaar na de start van het stadsbestuur, werd vandaag gesproken over de hoofdlijnen van de aanbesteding van de inburgering. Het daadwerkelijk aanpakken van de inburgering in Rotterdam is dus nog ver weg. Aan integratie, hét onderwerp van de gemeenteraadsverkiezingen in 2006, zal onder het huidige stadsbestuur weinig meer gebeuren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Aboutaleb, de Antillianen en de Marokkanen

Berichtdoor Ariel » Do Jun 18, 2009 4:49 pm

'Rotterdam nog lang niet zonder onveilige wijken'

ROTTERDAM - Rotterdam zal er niet slagen het aantal probleemwijken tot nul terug te brengen. Dat stelt de Rekenkamer Rotterdam in een donderdag verschenen rapport.

Geen onveilige of probleemwijken was een van de mijlpalen die het college van burgemeester en wethouders zich voor 2010 had gesteld. „Rotterdam haalt bij lange na niet die doelstelling”, zegt directeur Paul Hofstra van de Rekenkamer. „Als het om wijkveiligheid gaat, kleurt Rotterdam behoorlijk rood.”

In de twee maanden geleden verschenen veiligheidsindex van de stad constateerde het college al dat Rotterdam minder veilig was geworden. Vier wijken werden als onveilig of als probleemwijk aangemerkt. Toch kreeg de veiligheid (een mix van objectieve gegevens en het gevoel van veiligheid) in de jaarlijkse meting een ruime voldoende: 7,2.

Van de 55 meetbare doelen heeft het college er volgens de Rekenkamer 22 gehaald. Ongeveer een kwart van de doelstellingen kon niet worden gecontroleerd, omdat goede registratie ontbreekt. „Het college heeft nog wel wat slagen te maken”, concludeert Hofstra. Als het gaat om werkgelegenheid en woningbouw ondervindt de stad net als de rest van de wereld hinder van de economische recessie.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4195 ... en___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Aboutaleb, de Antillianen en de Marokkanen

Berichtdoor Ariel » Do Mei 21, 2020 10:59 am

:shock: Oei, oei!!! boze Turken.

Aboutaleb in Marokkaans interview: ‘Marokkanen zijn beter geïntegreerd dan Turken’In een interview aan een Marokkaanse nieuwssite zegt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb dat Marokkanen in Nederland beter zijn geïntegreerd dan Turken. Hij stelt verder dat ‘Turken vooral op Turkije zijn gericht en de hand van Erdogan tot in de moskeeën reikt’. De Rotterdamse fractie van Denk staat perplex en eist opheldering van het stadsbestuur.

Aboutaleb gaf afgelopen zondag een uitgebreid interview aan de website NadorCity uit de Rif, de geboortestreek van de burgemeester. Opvallend is dat hij Berbers spreekt, een taal die Aboutaleb in zijn functie als burgemeester nooit eerder publiekelijk heeft gesproken. Het interview was via een liveverbinding op Facebook te volgen.

Een van de interviewers vraagt hem waarom Turken in Nederland beter geslaagd zijn dan Marokkanen. Aboutaleb stelt dat het juist andersom is; Marokkanen zijn beter geïntegreerd. ,,Turken hebben vaak hun blik gericht op Turkije. In Turkije wordt alles geregeld wat ze doen. Inmenging van de Turkse overheid met de Turkse gemeenschap in dit land is groot. De hand van Erdogan reikt tot in de moskeeën.’’

Rabat
Voor Marokkanen geldt dat niet, zegt Aboutaleb. ,,De hand van Rabat reikt hier niet tot in de moskeeën. Er is geen sprake van grote Marokkaanse inmenging. Als je hier op straat aan een Marokkaan zou vragen wie de premier is van Marokko; weinig kans dat hij dan zou zeggen: dat is de heer El Othmani. Als je aan een Turk zou vragen wie er bestuurt in Turkije, dan zou hij al die namen kunnen noemen.’’

De Rotterdamse Denk-fractievoorzitter Stephan van Baarle is niet te spreken over de uitlatingen. Volgens hem zet Aboutaleb ‘groepen tegen elkaar op’ en maakt hij er een ‘integratie-wedstrijdje van’. Hij wil weten of Aboutaleb het standpunt van het stadsbestuur verwoordt. ,,Dit is geen inclusief taalgebruik. Het is niet goed om groepen tegen elkaar op te zetten met als inzet wie meer of minder geslaagd is.’’ Ook stoort het Van Baarle dat Aboutaleb praat over ‘Turken en Marokkanen’. ,,Dit stadsbestuur hoort te spreken over Turkse Rotterdammers of Marokkaanse Rotterdammers. We gaan hem vragen om deze uitspraken terug te nemen.’’
Van Baarle vindt het geen probleem dat Aboutaleb een interview geeft in het Berbers. ,,Voor de controleerbaarheid is het goed dat Nederlands de voertaal is, maar een interview in een andere taal – Engels, Frans, Turks of Berbers – is voor ons geen enkel probleem. We steunen meertaligheid en diversiteit, dat zet onze stad internationaal op de kaart.’’

Vingertje
Ook in de gemeenteraad in Den Haag is het interview in het verkeerde keelgat geschoten. Fractievoorzitter Tahsin Cetinkaya van de Islam Democraten zegt ‘zeer kwaad’ te zijn. ,,Hij schept een totaal verkeerd beeld. De meeste Turkse organisaties hebben niets met Erdogan te maken. Hij moet ophouden met zijn vingertje te wijzen naar de Turkse gemeenschap.’’

Aboutaleb kent een moeizame relatie met de Turkse gemeenschap in Rotterdam. In 2016, na de mislukte coup in Turkije, probeerde Aboutaleb de hoogoplopende onderlinge spanningen tussen Turken te sussen, maar zijn bemiddelingspoging vond weinig gehoor. In de gemeenteraad liet hij zich toen ontvallen dat het veel Turken schort aan een ‘democratische opvoeding’. Een jaar later werd Aboutaleb verweten veel te hard op te treden tegen aanhangers van de Turkse minister Fatma Betul Sayan Kaya, die zonder toestemming campagne wilde voeren in het consulaat in Rotterdam.


De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten