Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 05, 2020 12:31 am

Integriteitssoap Justitie gaat verder: ‘Justitie verzweeg expres informatie’

Door Bart Reijmerink, 4 maart 2020

Afbeelding

Vandaag is het zoveelste debat over de integriteitsproblemen bij Justitie. Justitie heeft wellicht de VVD ingehaald als het gaat om structurele integriteitsproblemen. De Kamer ondervraagt minister Ferd Grapperhaus die niet langer weg kan komen met slappe excuses, er moet iets veranderen. De Kamer overweegt een onafhankelijke toezichthouder die naar de verschillende dossiers gaat kijken!

Vandaag wordt Grapperhaus nog maar eens aan de tand gevoeld hoe het mogelijk is dat topambtenaren zomaar rapporten kunnen aanpassen of simpelweg complete feiten wegwerken. Wellicht was de lange mars door de instituties succesvoller dan sommige mensen dachten...

Zowel voor de minister als voor de desbetreffende topambtenaren breekt een spannende tijd aan, er zijn namelijk zeven klokkenluiders die allemaal bereid zijn om uitgebreid te praten over wat er nu precies gebeurde op het ministerie.

De top van Justitie lijkt zich niet bewust van de ernst van het probleem, hun activisme verblindt hun professionele capaciteiten.

Terecht dan ook dat de Kamer eist dat er een onafhankelijke toezichthouder komt die zelf eens naar alle dossiers gaat kijken, want dit probleem kan Justitie niet intern oplossen. Ondertussen doet de Secretaris-Generaal van Justitie alsof het probleem groot is gemaakt door de media. Alsof iemand hem nog gelooft.

“Het beeld dat we klachten en meldingen weggemoffeld zouden hebben, zoals de media schetsen, is volkomen onterecht. Maar ik merk dat er weinig ruimte is voor reflectie en nuancering.”

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... nformatie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mar 09, 2020 12:29 am

Problemen toeslagenaffaire al jaren bekend! Eric Wiebes en Lodewijk Asscher blijken grote boosdoeners

Door Wout Willemsen, 8 maart 2020

Afbeelding
Foto: Lodewijk Asscher in de Tweede Kamer. Bron: Tweede Kamer.

De mensen bij Follow The Money hebben weer een mooi pareltje weten te produceren. Uit diverse documenten en de reconstructie door FTM, blijkt dat de politieke top in 2014 al wist van de toeslagenaffaire, de ernst van de problemen én mogelijke oplossingen. Niemand deed wat!

De Belastingdienst ligt om de haverklap onder vuur. Logisch, want er gaat ook van alles mis. Maar dat betekent niet dat de fiscus maar uit zielloze ambtenaren bestaat, die hun gevoel voor rechtvaardigheid puur baseren op wat wettelijk is toegestaan. Zo blijkt namelijk dat men bij de Belastingdienst vrij duidelijk (en snel!) aangaf dat het volgen van de wet bij die toeslagen, ernstig leed veroorzaakte. We spreken dan over het jaar 2014.

De ambtenaren bleken nu eenmaal gebonden aan een ‘zwart-witbeleid’, omdat de wet zo was ingericht. Uitzonderingen waren niet mogelijk, dus moest de wet worden veranderd. Dat kaartten ze meerdere malen aan, maar toenmalig staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën, VVD) en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, PvdA) die ook zijn geïnformeerd, deden niets! Sterker nog, de Belastingdienst (afdeling Toeslagen) kwam zelf met een voorstel voor een oplossing. Wiebes en Asscher deden er niets mee. Ze zagen zelf de problemen, maakten zelfs aantekeningen en wisten dat gezinnen er op dat moment al compleet kapot aan gingen. Nog steeds deden ze niets. Ook informeerden ze de Kamer niet.

Wie het hele artikel leest kan haast niet anders dan concluderen dat Wiebes en Asscher de problemen simpelweg hebben verergerd, en op z’n minst hebben verlengd. De Belastingdienst valt een stuk minder te verwijten, maar heeft (ook door mij) behóórlijk veel kritiek over zich heen gekregen. Bij deze mijn excuses!

Oh en wie nu nog op Lodewijk Asscher en de PvdA durft te stemmen is echt niet goed bij z’n hoofd.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... osdoeners/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 17, 2020 5:48 pm

Pi Day 2020

Welcome to the officially unofficial Pi Day website!

Pi Day is next celebrated on March 14th 2020 all over the world. Why March 14th? Well, that's because the Greek letter Pi (π) is used in mathematics to represent a constant - originally this was the ratio of a circle's circumference to its diameter, but it has various definitions now and is used in many mathematics and physics formulas.

Pi is most commonly shown as being 3.14159 but this is just an approximate value. It's an irrational number, and its decimal representation never ends.
https://piday.co/

Toch best wel lastig zo'n getal. Waar is dat nauw voor nodig? Dat onze beleidmakers nog geen wet hebben die pi=3 maakt, is echt een verzuim.
Ik kom hierop vanwege dit:
EW onderzocht de vierde macht: amper bèta’s onder topambtenaren

Het topmanagement bij de Rijksoverheid bestaat voor een kwart uit aan de Rotterdamse Erasmusuniversiteit afgestudeerde ambtenaren. Universiteit Leiden is de tweede hofleverancier. Van de honderd topambtenaren hebben er 28 rechten gestudeerd, 19 economie en 16 bestuurskunde.

Dit blijkt uit een eigen onderzoek van Elsevier Weekblad naar het management van het Rijk. De ambtelijke top staat in de schijnwerpers door problemen bij de Belastingdienst, uitkeringsinstantie UWV en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

EW onderzocht wie die doorgaans anonieme ambtenaren aan de top zijn, en koos honderd ambtenaren met de hoogste posities op ministeries, uitvoerende diensten, planbureaus en op andere cruciale posten.

Een topambtenaar heeft een migratieachtergrond

Bèta’s blijken zeldzaam onder de topambtenaren. Ook heeft slechts een enkeling ervaring buiten de overheid. Van de honderd topambtenaren zijn er 38 vrouw en slechts één van de topambtenaren heeft een migratie-achtergrond. Gemiddeld is de topambtenaar 57 jaar.

De overheid vist in een kleine vijver. Voor elke functie zijn twee à drie kandidaten. In 2018 was er voor bijna de helft van alle vacatures aan de top slechts één kandidaat.

Managers rouleren steeds vaker

Managers blijven steeds korter op hun post. Dat komt door de in het verleden ingevoerde regel dat zij na zeven jaar moeten plaatsmaken, waardoor zij tijdig uitkijken naar een volgende functie. Zat een topambtenaar in 2018 gemiddeld 5,4 jaar op één post, in 2019 was dat 4,5 jaar.

Topambtenaren voelen steeds meer druk vanuit politiek en media, is een van de uitkomsten uit onderzoek dat de Algemene Bestuursdienst (ABD) liet doen door Rijksuniversiteit Groningen en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Een topfunctie vervullen, wordt als ‘kwetsbaar’ ervaren, waardoor zo’n functie onaantrekkelijker wordt.

Ambtenaren worden publiekelijk met naam en toenaam genoemd

Steeds vaker worden ambtenaren publiekelijk met naam en toenaam genoemd. In de toeslagenaffaire deden Kamerleden dat bijvoorbeeld, wat leidde tot een uitbarsting van premier Mark Rutte (VVD). Hij nam het op voor de ambtelijke top en zei dat die zich niet kan verdedigen. De minister is verantwoordelijk.
Premier Rutte nam het eerder op voor topambtenaren

Kandidaten voor een topfunctie komen vooral uit de Haagse bubbel. Buitenstaanders worden zelden gepolst. Als dat al gebeurt, blijkt de ten opzichte van het bedrijfsleven relatief lage bezoldiging nogal eens een obstakel.

Profielen van ambtenaren
In EW van deze week staan de profielen van de honderd topambtenaren
https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2020/03/vierde-macht-in-het-vizier-198265w/
En dan verbaasd het mij niet dat overheid en ICT als water en vuur zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 12, 2020 4:37 pm

Nog even over techno-kwakzalverij.
En wel over Mata Hari Mataklap Rian.
Straf voor politieman die nauw contact had met 'cybercharlatan'
De Brabantse Van Rijbroek had al meer dan een jaar een relatie met de Twentse zakenman en miljonair Gerard Sanderink, die onder meer de eigenaar is van ICT-bedrijf Centric, dat veel persoonsgegevens en financiële data voor de overheid beheert.

Van Rijbroek werd begin 2018 ontmaskerd als 'cybercharlatan' na een veelbesproken uitzending van Nieuwsuur. Sinds Van Rijbroek in zijn leven kwam vecht Sanderink aan de lopende band rechtszaken uit en zijn alle topmensen van Centric vertrokken. Uit onderzoek van De Twentsche Courant Tubantia bleek dat de Brabantse al vaker dit desastreuze effect had op bedrijven en ondernemers.

'Ries' gaf informatie

Deze krant onthulde in december vorig jaar bovendien dat Van Rijbroek in nauw contact stond met een digitaal rechercheur van de politie Oost-Brabant. Deze politieman, die ze 'Ries' noemde, voorzag haar van informatie, gaf haar advies en prees haar vermeende capaciteiten bij de presentatie van haar boek in het Amstel Hotel, in januari 2019.

De superieuren van de rechercheur waren niet blij met het contact, zo bleek destijds uit de antwoorden van woordvoerder Marleen Draisma van de politie-eenheid Oost-Brabant op vragen van De Twentsche Courant Tubantia: "De leiding van de eenheid Oost-Brabant is op de hoogte van contacten tussen de betreffende medewerker en mevrouw Van Rijbroek. In overleg met betreffende medewerker is afgesproken dat er geen contact meer zou zijn tussen beiden. Wij onderzoeken of en op welke wijze nog contact is geweest tussen beiden en zullen op basis van die informatie bekijken of er vervolgstappen noodzakelijk zijn."

'Niet zomaar'

Politiewoordvoerder André van den Hul meldt nu dat 'het bewuste onderzoek is afgerond en dat heeft voor de betreffende collega geresulteerd in een disciplinaire maatregel'. Een verdere toelichting wil Van den Hul niet geven, behalve dat 'een disciplinaire maatregel niet zomaar wordt opgelegd'.
https://www.topics.nl/straf-voor-politieman-die-nauw-contact-had-met-cybercharlatan-a14377062tubantia/?context=brand/wtt/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen,is niet éérlijk

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 21, 2020 8:25 pm

In kunstkringen geeft men elkaar prijzen en subsidies.
Neem b.v. Ellen Walraven uit Den Haag waar ze onafhankelijk adviseur in de adviesraad voor de verdeling van de gemeentelijke cultuursubsidies was. Want wat ze uitvrat was wel een beetje te opzichtig.
Het advies van de raad is om de jaarlijkse steun aan Writers Unlimited vanaf 2021 te verhogen van 226.000 naar 250.000 euro. Crossing Border gaat echter volgens hetzelfde advies van 452.000 euro per jaar in één klap terug naar nul.

Als ze minkukelig zouden werken dan is dit voorstelbaar maar:
Naast deze rol trad Walraven op 13 mei aan als directeur van literair festival Winternachten. Dat is de concurrent van het Crossing Border festival, waarvan de cultuurcommissie, waar zij dus onderdeel van uitmaakte, de subsidie stop wil zetten.

En waarom ging de rest van die onafhankelijke commissie daarmee accoord? Omdat er zo 4 ton voor ze over bleef om aan hun vriendjes en vriendinnetjes uit te delen.
Ik zei al "te opzichtig" en dus:
Den Haag heeft de omstreden festivaldirecteur Ellen Walraven ontslagen als lid van de commissie die over de toekenning van kunstsubsidies adviseert.

En wat nu? De adviezen van die onafhankelijke commissie negeren of het er maar zo bij laten?

https://www.topics.nl/gemeente-den-haag-ontslaat-omstreden-festivaldirecteur-a14411072ad/?context=brand/ad/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten