PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

Nou, daar ben ik ook heel benieuwd naar...Ik vermoed dat we ons rotschrikken van het bedrag.
Ik ben alleen bang dat men niet op het verzoek van de PVV ingaat.
PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Partij Wilders eist van bijna alle ministeries uitgebreide kosten-batenanalyse
Teun Lagas

De PVV wil exact weten hoeveel geld allochtonen de staat kosten en hoeveel ze opbrengen. Het is de vraag of de ministeries meewerken aan deze kosten-batenanalyse.

De Partij voor de Vrijheid heeft bijna alle Haagse ministeries gevraagd uit te rekenen hoeveel geld ze precies uitgeven aan allochtonen en hoeveel inkomsten uit allochtone kring er binnenkomen voor de Nederlandse samenleving.

Geert Wilders’ fractiegenoot Sietse Fritsma is voor die kosten-batenanalyse een bombardement begonnen van schriftelijke Kamervragen aan alle leden van het kabinet die iets te maken hebben met migrantenbeleid. In één beweging adresseerde hij begin deze week zijn verzoeken aan de departementen van financiën, sociale zaken, volksgezondheid, volkshuisvesting, onderwijs, economische zaken en defensie. De kern van Fritsma’s vragen is steeds dezelfde: Den Haag geeft onevenredig veel geld uit aan (niet-westerse) allochtonen en ziet daar weinig voor terug.

Van de fiscus wil de PVV’er weten hoeveel minder allochtonen aan belasting betalen ten opzichte van oorspronkelijke Nederlanders. Omdat migranten vaker werkloos zijn of minder verdienen, scoren ze onevenredig slecht aan de inkomstenkant van de belastingdienst, voorspelt Fritsma alvast in zijn vragen.

Van het departement van onderwijs wil hij een overzicht krijgen van de onevenredig hoge budgetten die daar worden besteed aan allochtonen, die naar zijn waarneming verantwoordelijk zijn voor veel spijbelende leerlingen. Volksgezondheid moet ophoesten hoeveel duurder allochtonen zijn voor de gezondheidszorg, omdat zij vaker langs gaan bij een huisarts. Fritsma signaleert ook een zwaarder beroep op zorg en welzijn omdat aandoeningen bij deze groep vaker voorkomen, bijvoorbeeld bij kinderen die worden geboren uit neef-nichthuwelijken.

Op dezelfde voet vraagt het Kamerlid om opheldering aan Sociale Zaken over meer dan gemiddelde verstrekking van sociale uitkeringen en aan Volkshuisvesting over de hoge kosten van het beslag op de sociale woningbouw. Justitie moet van hem uitrekenen of allochtonen ongewoon duur zijn voor de rechterlijke macht en terrorismebestrijding.

Het gaat de PVV niet alleen om dit jaar of de komende rijksbegroting. De partij wil alle kosten en baten van veelkleurig Nederland op een rij krijgen over de afgelopen vijf jaar, plus een voorspelling voor de komende vijf jaar.

Het is niet voor het eerst dat de PVV daarom vraagt. In een Kamerdebat vorige maand schermde Fritsma in een debat met PvdA-minister Van der Laan (wonen, wijken, integratie) al eens met een schatting dat het ’extra beroep op sociale en andere voorzieningen’ de Nederlandse staat 100 miljard euro kost. Over welke periode hij die schatting maakte, zei het PVV-Kamerlid er toen niet bij. Fritsma viel Van der Laan destijds aan op de opmerking van de minister dat „veel moslims in Nederland ook een bijdrage leveren aan de maatschappij”.

Van der Laan beloofde hem toen een globaal lijstje van kosten en baten. Nu eist de PVV echter een zeer gedetailleerde rekensom. Van der Laan zei in het debat toen ook: „Ik ben op geen enkele manier geïmponeerd door het argument van de kosten”. Het was gisteren nog niet bekend of alle departementen de PVV-vragen afzonderlijk gaan beantwoorden of dat de betrokken bewindslieden van Balkenende IV een gezamenlijke antwoordstrategie afspreken.

http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/art ... oon__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19147
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door mercator »

Daar bestaat al een studie over, Pieter Lakeman, Binnen zonder kloppen, Meulenhoff 1999.

De allochtonen hebben de Nederlandse samenleving tot 1999 tenminste 70 MILJARD gulden gekost, een gemiddeld azielzoekersgezin kostte toen 900.000 gulden.
Slechts heel korte tijd hebben de gastarbeiders iets positiefs bijgedragen, maar dat stopte al bij de economische crisis van de jaren 1970. Vanaf dan is de balans uitsluitend negatief.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door H.Numan »

Ik denk dat Nederland, zonder enige steun van wie dan ook financieel in staat was geweest om een man op de maan te plaatsen, en veilig naar huis te laten keren en dan nog geld over te houden ook.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

naar boven
Berichten: 5047
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door naar boven »

H.Numan schreef:Ik denk dat Nederland, zonder enige steun van wie dan ook financieel in staat was geweest om een man op de maan te plaatsen, en veilig naar huis te laten keren en dan nog geld over te houden ook.
Een enkele reis voor gezelschappen zal pp nog voordeliger uitvallen. Misschien is het de moeite waard om dit model door te rekenen..
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

Het is heel interessant om de reacties op verschillende kranten te lezen.
Zoals verwacht zijn de reacties op de Elsevier in het algemeen in het voordeel van de PVV, de reageerders daar vragen zich wel af wie er als allochtoon gedefinieerd moet worden, maar op het dagblad Trouw wordt de PVV afgebrand en voor rotte vis en nazi uitgemaakt. De woorden Joden ,Buchenwald, Holocaust en NSBer komen veelvuldig voor.
Antwoorden zoals …
Dan kunnen wij ook wel de kosten en baten van de zieken en bejaarden gaan berekenen"
Wat kost Geert zijn beveiliging en zijn PVV ons.. Enz, enz…

Men vergeet voor het gemak dat de beveiliging van Geert ook bij deze kosten berekend moeten worden, want als moslims Geert niet zo bedreigen, dan had hij geen beveiliging nodig.

Het wordt trouwens toch een ingewikkelde zaak, want Chinezen en andere allochtone bevolkingsgroepen die hier keihard werken zullen de kosten-batenanalyse flink omhoog drijven.

Misschien is de vraag verkeerd gesteld. Misschien had de PVV moeten vragen wat de werkeloze allochtonen de staat kosten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5047
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door naar boven »

Ariel schreef:...
Misschien is de vraag verkeerd gesteld. Misschien had de PVV moeten vragen wat de werkeloze allochtonen de staat kosten.
Nou nee.
Dan zal er tegen in gebracht worden dat de werkende allochtonen geld in het laatje brengen en blijft de vraag open staan of de baten tegen de kosten opwegen.

Een kosten-batenanalyse van de islam(ieten) wereldwijd zou ook wel eens uitgevoerd mogen worden.
Het zal uitwijzen dat de wereldheerschappij van de islam op één specifiek onderdeel van de sharia, de jizya, al een feit is..
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

Dit is een interessant onderzoek.

Kort samengevat luidt de conclusie dat immigratie alleen voordelig is voor de collectieve sector als de immigranten jong zijn en succesvol op de Nederlandse arbeidsmarkt. In de overige gevallen is de uitkomst negatief, en kost immigratie de overheid echter een lieve duit.

http://www.neerlandsbloed.net/documente ... zielen.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

Partijen wijzen rekensom principieel af

Het idee van de Partij voor de Vrijheid om bijna alle ministeries te laten uitrekenen wat de kosten en baten zijn van allochtonen in Nederland wordt door de meeste andere Tweede Kamerfracties om principiële reden afgewezen.

Alleen de VVD ziet geen principieel probleem en steunt de PVV. ,,De kosten lopen op omdat de immigratie weer toeneemt. Waarom zou je kosten en baten van allochtonen dan niet in kaart brengen? Het kabinet probeert dat steeds weg te poetsen’’, zegt VVD-woordvoerder Paul de Krom.

Maar op de linkerzijde van het parlement klinken grote bezwaren. PvdA-Kamerlid Kadija Arib beschouwt het als een failliet van de solidariteit in de samenleving, wanneer de economische bijdrage van bepaalde bevolkinggroepen een rol gaat spelen. Arib noemt het PVV-verzoek aan het kabinet ‘onbeschaafd en onethisch’.

Dezelfde kritiek op het gebrek aan solidariteit met zwakke groepen in de samenleving komt van de SP. Kamerlid Sadet Karabulut verwijt de PVV dat die partij opnieuw geen oplossingen aandraagt voor problemen in de samenleving. ,,Er worden alleen maar weer mensen tegen elkaar opgezet’’. ,,Wat doe je trouwens met de resulaten van zo’n kosten-bate analyse? Als een groep Nederlanders met een allochtone achtergrond teveel kost, wordt die dan het land uitgezet? De PVV heeft eerder gezegd dat ze allochtone Nederlanders liever kwijt dan rijk is.’’

,,Het is een idiote gedachte om de waarde van mensen in geld uit te drukken’’, zegt GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema. ,,De vraagstelling is ridicuul, met geen andere bedoeling dan mensen te vernederen.’’ D66-leider Alexander Pechtold doet de vragen van het PVV-Kamerlid Fritsma aan de departementen af als volstrekt onzinnig..

Bij Trots op Nederland van Rita Verdonk zitten ze ook niet wachten op de gedetailleerde rekensommen over allochtonen die Fritsma eist. Destijds wilde Trots op Nederland, net als de VVD en de PVV, wel een beter beeld van de kosten van het generaal pardon. ,,Maar dat was een specifieke maatregel. Dat de PVV nu de kosten van één bevolkingsgroep in kaart wil brengen, daar is niemand mee gebaat. Ik denk dat je daarmee een tegenstelling aanwakkert die niet nodig is’’, zegt de woordvoerder van Trots op Nederland.

http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/art ... el_af.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Bernie
Berichten: 434
Lid geworden op: do aug 10, 2006 8:59 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Bernie »

Ariel schreef: Dan kunnen wij ook wel de kosten en baten van de zieken en bejaarden gaan berekenen"
Wat kost Geert zijn beveiliging en zijn PVV ons.. Enz, enz…
Dit is allemaal ook bekend. Bij berekening van de kosten en baten van het roken bijvoorbeeld, worden ook de kosten van een hogere levensverwachting meegenomen. In ziekenhuizen is het heel normaal om de kosten en baten van behandeling te bepalen.
De kosten van de vergrijzing zijn zo ongeveer een modekreet geworden.

De kosten van de beveiliging van Wilders, zijn ook gewoon openbaar.

Het was te verwachten dat de andere partijen het "om principiele redenen" afwijzen. De uitkomst van het onderzoek zou wel eens vervelend kunnen zijn.
The Prophet said, "Isn't the witness of a woman equal to half of that of a man?" The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman's mind."
Bukhari Volume 3, Book 48, Number 826

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door BFA »

De kosten van de beveiliging van Wilders, zijn ook gewoon openbaar.
De oorzaak van die kosten zijn de Allahtonen die hem met de dood bedreigen. Mag op hun rekening.
Zo zullen er nog andere posten zijn waarvan de kosten niet opgenomen worden. Opvangtehuizen, hogere kosten voor politiewerking, ...
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Manon »

Begin juli heeft het Vlaams Belang deze oefening gemaakt voor Belgie.

Te vindenop : http://www.vlaamsbelang.org/3/26/" onclick="window.open(this.href);return false;

Conclusie: http://www.vlaamsbelang.org/3/26/dossier/295" onclick="window.open(this.href);return false;
Qua rechtstreeks toewijsbare kosten zullen de Vlamingen in 2009 –op basis van het nationaliteitscriterium- bijna 2 miljard euro moeten besteden aan de kosten van immigratie van niet-Europese vreemdelingen. Alleen al via de belastingen! Hier is de maatschappelijke kostprijs van onder meer de verhoogde criminaliteit niet inbegrepen, evenmin als de miljardentransfers naar de landen van herkomst. Het spreekt vanzelf dat het hier eveneens om indrukwekkende bedragen gaat.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

PVV stelt 79 vragen over kosten allochtoon
VIER VRAGEN OVER, Yvonne Doorduyn
Gepubliceerd op 22 juli 2009


den haag - Leveren migranten Nederland netto iets op of niet? De partij van Wilders vraagt een gedetailleerde berekening.

Hoeveel kosten allochtonen? Leveren ze Nederland iets op, of kosten ze alleen maar geld? De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders wil dat het kabinet het tot op de bodem uitzoekt. In een reeks van 79 Kamervragen aan twaalf ministeries vraagt de PVV een gedetailleerde berekening: hoeveel geld is elk ministerie kwijt aan immigranten, en in welke verhouding staat dat tot de opbrengsten?

Wat wil de PVV precies weten?

Kamerlid Sietse Fritsma vraagt de ministeries in feite naar een bevestiging van het onderbuikgevoel dat allochtonen de maatschappij meer geld kosten dan autochtone Nederlanders – veel meer bovendien dan zij via belastingen en extra economische groei aan de samenleving bijdragen. Hij wijst in de Kamervragen expliciet op het zware beroep dat migranten doen op sociale woningbouw, op bijstand en kinderbijslag, en hun oververtegenwoordiging in probleemwijken, criminaliteitscijfers en schooluitval.

Allochtonen hebben minder vaak een (goede) baan, betalen dus minder belasting, spijbelen vaker en doen volgens Fritsma vanwege frequent huisartsenbezoek en bijzondere aandoeningen door neef-nichthuwelijken een bovenmatig beroep op zorg.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken krijgt van de PVV opdracht de inzet van extra politie voor deze groepen te onderzoeken, evenals de kosten van terrorismebestrijding en het werk van de AIVD. Defensie mag in de boeken duiken voor de kosten van de marechaussee voor het uitzetten van vreemdelingen.

Fritsma vraagt de kosten en baten op een rij te zetten over de afgelopen vijf jaar, dit jaar en de komende vijf jaar.

Is het überhaupt te berekenen wat ‘de’ allochtoon de belastingbetaler kost?

Dat ligt eraan hoe ver je gaat. Wat tel je mee als kosten en opbrengsten? De btw die migranten betalen bij de aanschaf van producten, hun aandeel in het ontstaan van files, de druk op de huizenmarkt? In Den Haag wordt gegniffeld dat als de formele betekenis van het woord ‘allochtoon’ wordt gehanteerd, ‘we ook de begroting van het koningshuis naar de PVV moeten sturen’.

Feit is dat instanties als het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) over een zee aan informatie beschikken. Vrijwel dagelijks doen zij kond van het aandeel van allochtonen in bijvoorbeeld (jeugd)werkloosheid, gevangenissen of openbaar vervoer.

De PVV is echter op zoek naar een totaalbeeld om de politiek mee om de oren te slaan. Wilders nam eerder al een voorschot. Met de ‘100 miljard euro’ die niet-westerse migranten de Nederlandse samenleving al hebben gekost, had iedereen op zijn vijftigste kunnen stoppen met werken. ‘Of hadden we iedereen een zeilboot cadeau kunnen doen’, aldus Wilders.

Zijn de kosten van immigratie eerder in kaart gebracht?

Er zijn diverse pogingen ondernomen. Het Centraal Planbureau (CPB) berekende in 2003 dat als een nieuweling op zijn 25ste naar Nederland komt, hij de samenleving de rest van zijn leven 43 duizend euro kost.

De econoom Pieter Lakeman deed in 1999 naar eigen zeggen de eerste poging de kosten van immigratie te kwantificeren. In zijn boek Binnen zonder kloppen schatte hij de kosten van Marokkaanse en Turkse immigranten in de jaren ’80 en ’90 op 70 miljard gulden – bijna 32 miljard euro.

Er zijn ook onderzoeken die (op deelgebieden) het tegengestelde beweren. Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzocht in maart van dit jaar de meerwaarde van moskeeën. Conclusie: de 457 moskeeën in Nederland leveren de samenleving jaarlijks 150 miljoen euro op.

Ook in Groot-Brittannië zijn de kosten van migranten een thema. Een invloedrijke commissie van het Hogerhuis kwam in april vorig jaar tot de conclusie dat de Britse economie ‘niet of nauwelijks’ van immigratie profiteert. Volgens onderzoekers in Cambridge (2007) voegden allochtonen weliswaar in tien jaar 3,1 procent toe aan het Britse bruto nationaal product, maar groeide de bevolking door hun komst met 3,8 procent.

Hoe reageert Den Haag op de vragen van de PVV?

De formele reactie luidt dat ministeries niet op de beantwoording van de Kamervragen vooruit willen lopen. Eerst het parlement, dan de media. Bronnen rond het kabinet voorspellen dat de vragen blijven liggen tot de eerstvolgende ministerraad, eind augustus. De verwachting is dat de ministeries de beantwoording tegen die tijd op elkaar zullen afstemmen.

De PvdA laat weten dat ‘iedereen het recht heeft vragen te stellen, zelfs als ze buiten de perken gaan of vooringenomen zijn’. GroenLinks is negatiever. ‘Wij willen niet op zo’n manier naar de problemen kijken. Wij zoeken liever oplossingen.’

http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... allochtoon" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door birdie »

Hier een boekbespreking over "Binnen zonder kloppen" van Pieter Lakeman

BOEKBESPREKING

Deze keer gaat de boekbespreking over een wel zeer geruchtmakend boek; "Binnen zonder kloppen" van Pieter Lakeman. Het boek telt 194 bladzijden en eigenlijk zou ik aan de hoofdredacteur 194 bladzijden ruimte in Heemland moeten vragen, zo onthullend is dit boekje. Maar goed, dat is niet mogelijk, vandaar dat ik in twee of drie bladzijden dit boek voor u zal bespreken.
De volledige titel van het boek is: "Binnen zonder kloppen, Nederlandse immigratiepolitiek en de economische gevolgen". En dat geeft ook aardig de inhoud van het boekje weer. Lakeman, zelf van huis uit econoom en afkomstig uit het linkse actiewezen, pakt dit keer de overheid aan en maakt een aardige berekening van de vele miljarden die de immigratie ons gekost heeft. Daarbij richt hij zijn kritiek eigenlijk niet op de immigranten zelf, maar meer op de overheid, die door slap en slecht beleid de immigratie heeft laten uitgroeien tot de huidige ramp.

Emigratie, in 1950 was Nederland vol

Na een korte inleiding begint Lakeman bij de jaren na de tweede wereldoorlog. In 1949 overschrijdt de Nederlandse bevolking de 10.000.000. In de troonrede van 1950 verklaart koningin Juliana dan ook dat "Nederland vol, ten dele overvol is".
Gevolg is dat de regering een emigratiecampagne opzet, die tot gevolg had dat in deze jaren vele geschoolde en ongeschoolde arbeiders emigreren naar landen als Australië en Nieuw-Zeeland. En nadat Nederland 500.000 gezonde, geschoolde en gemiddeld jeugdige Nederlanders tot emigratie had gestimuleerd, ontstond er in de tweede helft van de jaren 50 een tekort aan arbeiders. Op aandringen van de werkgevers werden hiervoor gastarbeiders naar Nederland gehaald. Hoewel "gehaald" een slecht woord is, want de meesten (tot 1968 zelfs 75% !) kwamen spontaan. Dus het vaak gehoorde argument dat wij de gastarbeiders hierheen "gehaald" hebben is fout; de meerderheid kwam spontaan naar Nederland.

De weerstand tegen immigratie

Nadat de gastarbeid op gang was gekomen ontstonden er al snel discussies over de vraag of dat een goede zaak was voor de Nederlandse samenleving. Vreemd genoeg was het juist in die tijd rechts Nederland, in het bijzonder de werkgevers, die de gastarbeid juist wilde stimuleren, terwijl links Nederland, met name ook de vakbeweging daar grote bedenkingen tegen had. Ook de PvdA zat op deze lijn. Zo stelde zij in de jaren 70 nog voor om een extra heffing op te leggen aan bedrijven voor elke buitenlandse werknemer die zij in dienst hadden. De regering Den Uyl stelde over de gastarbeiders dat "noch de belangen van de vreemdelingen zelf noch die van de Nederlandse samenleving met hun komst zijn gediend." Ook wordt gewaarschuwd tegen het ontstaan van getto's, het dichtslibben van de randstad, woningnood, sociale spanningen. De regering stelde bij herhaling dat "Nederland geen immigratieland kon en mocht zijn". En dat allemaal in een tijd dat er slechts enkele tienduizenden gastarbeiders in ons land woonden. Nu twee á drie miljoen vreemdelingen ! Kortom, alles wat we nu ondervinden, daar werd in de jaren 70, toen de grootschalige immigratie nog op gang moest komen, zelfs van regeringswege voor gewaarschuwd.

Toch immigratie doorgedrukt

En daarmee komen we bij één van de kernpunten van Lakeman's boek, namelijk dat alle regeringen sinds de jaren 60 met de mond hebben beleden dat Nederland geen immigratieland was, maar feitelijk door allerlei maatregelen de immigratie alleen maar bevorderd hebben. Lakeman verwijt al deze regeringen, van links of van rechts, collectief het Nederlandse volk voor te hebben gelogen over deze zaak.
Legalisaties, gezinshereniging, hernieuwde werving, vluchtelingen; dat alles heeft ertoe geleid dat de ongeveer 100.000 gastarbeiders in de jaren 70 zijn uitgegroeid tot het enorme aantal allochtonen dat nu ons land bewoont.

Omslag in het politieke denken

In het midden van de jaren 70 vindt er in bepaalde sectoren van de samenleving een omslag plaats. Waren het tot die tijd met name de werkgevers die voorstander waren van arbeidsimmigratie, vanaf die tijd werd deze fakkel overgenomen door hun tegenpool, de linkse intelligentsia; journalisten, linkse dominees, advocaten, benoemden zichzelf als woordvoerders van de immigratielobby. En zoals zo vaak bij de linkse stokpaardjes, gebeurde dit met grove morele intimidatie van de tegenstanders. Sinds linkse journalisten zich meester hebben gemaakt van het immigratiedebat is er in Nederland een McCarthy-achtig sfeertje ontstaan, waarin elke nuchtere discussie over immigratie en buitenlanders is gesmoord. Ook dit is één van de grondthema's van het boek; Lakeman wil een nuchter, cijfermatig onderbouwd tegenwicht geven tegen de eenzijdige berichtgeving uit de media.

De kosten van de immigratie

En dat brengt ons bij het derde thema van het boek. Wat kost de immigratie ons, puur in geld uitgedrukt. Één van de punten die altijd wordt aangevoerd is dat de buitenlandse werknemers toch hebben meegeholpen onze economie op te bouwen. Lakeman laat geen spaan van dit standpunt heel. Al snel na de komst van de gastarbeiders sloeg in Nederland de economische crisis toe van de jaren 70. De bedrijven moesten saneren en juist ongeschoolde arbeiders werden het eerst ontslagen. Juist de gastarbeiders raakten het meest werkloos. En hoewel in bijna alle wervingsverdragen (ook in die met Turkije en Marokko) een terugkeerverplichting was opgenomen, bleven de gastarbeiders hier, ook nadat ze werkloos waren geworden. Sterker nog, men kreeg het recht om de gezinnen over te laten komen. Al gauw bedroeg de werkloosheid onder Turken en Marokkanen ongeveer 40%, waarbovenop ook nog het zeer hoge WAO-percentage (meer dan 20%) moet worden opgeteld. Kortom, de gastarbeiders hebben slechts zeer korte tijd economisch gezien iets opgeleverd voor Nederland, daarentegen hebben ze vele jaren geld gekost. Dit geldt des te meer voor andere groepen immigranten, zoals asielzoekers, Surinamers en Antillianen. Lakeman berekent dat een asielzoekersechtpaar met drie kinderen, die gedurende de rest van hun leven hier mogen blijven, Nederland gemiddeld bijna 900.000 gulden kost. Rekent u maar uit hoeveel geld de hele asielzoekersindustrie ons kost als u weet dat dit jaar ongeveer 50.000 mensen asiel zullen vragen in Nederland.
Lakeman maakt een schatting dat de hele gastarbeiderimmigratie ons tot nu toe 70.000.000.000 (70 miljard !) gulden heeft gekost. En naar hijzelf ook aangeeft is dit een absolute minimumschatting. Zelf gaf hij in een interview aan dat de werkelijke kosten waarschijnlijk een veelvoud hiervan bedragen. En als we bedenken wat er in Nederland een grote tekorten zijn op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs en gezondheidszorg, is dit een schandalige geldverspilling van de eerste orde.

De lasten afgewenteld

En deze rekening wordt betaald door de gewone Nederlander. Via kortingen op uitkeringen en loonmatigingen heeft de gewone Nederlander dit bedrag opgebracht. Daarentegen heeft juist een linkse elite (via de asielzoekerindustrie) en een rechtse ondernemerselite (die profiteert van goedkope buitenlandse werknemers) zich verrijkt aan de immigratie. Lakeman is somber. Omdat immigranten die zich hier reeds gevestigd hebben altijd weer nieuwe immigranten zullen aantrekken, vreest hij dat de immigratie niet zal stoppen. Bovendien is hij bang dat het toenemende aantal allochtonen de basis van onze samenleving zal aantasten; hij wijst hierbij in het bijzonder op de achteruitgang in het onderwijs door de grote concentratie allochtonen.

De politieke reacties op het boek zijn nul

Al met al een onthullend boek, dat een onthutsende blik geeft op de gedragingen van de Nederlandse overheid. Maar het is tekenend dat dit boek tot geen enkele politieke oprisping heeft geleid; geen kamervragen, geen debatten, geen journalisten die de kamerleden confronteren met gegevens uit het boek. Dit is het zoveelste teken dat de politiek zich in een glazen stolp bevindt, afgeschermd van het Nederlandse volk en een wereldje op zichzelf is geworden. En helaas, de journalistiek, de bewaker van onze vrijheid, speelt als het gaat om immigratie en multiculturaliteit niet die rol die van haar verwacht mag worden. Sprak links in de jaren 60 van een "militair-industrieel" complex, tegenwoordig zou men van een "journalistiek-politiek" complex kunnen spreken. Een kongsi die alles onder de doofpot stopt, uiteindelijk tot zeer grote schade voor het Nederlandse land en volk.


Eduard den Hollander
† 14 september 2012.

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door birdie »

Ariel
Misschien is de vraag verkeerd gesteld. Misschien had de PVV moeten vragen wat de werkeloze allochtonen de staat kosten.
Dit is ook een punt in deze hele zaak in de discussies op internet. Ik heb daar ook even mee gespeeld.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat, hoe de PVV deze vraag ook gesteld zou hebben, deze vraag tot "schande" was gebombardeerd!
Omdat het van de PVV komt.

De reacties op Trouw zijn wisselend, maar de polls van Trouw en http://www.stand.nl" onclick="window.open(this.href);return false; gaven vanmiddag aan dat een ruime meerderheid vind dat deze cijfers naar boven moeten komen.
† 14 september 2012.

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door birdie »

Hup, tegenoffensief!!!

OOK DE SPLIJTENDE ACTIE VAN DE PVV KOST DE STAAT HANDEN VOL GELD

In de reeks vragen waarmee de Partij voor de Vrijheid de departementen heeft bestookt om erachter te komen hoeveel geld (niet-westerse) allochtonen de staat kosten en hoeveel ze opbrengen, ontbreekt één vraag. De PVV vraagt niet aan premier Balkenende wat prinses Máxima de staat heeft gekost en welke baten daar tegenover staan.

Dat verzuim is begrijpelijk. Het zou een vragen naar de bekende weg zijn. Want in het geval van Máxima weten we tamelijk nauwkeurig wat de kosten zijn, zoals die van haar inburgering, haar jaarwedde en dergelijke. Maar er is geen sterveling die bij benadering in staat is om uit te rekenen wat zij onze samenleving oplevert. Wie zou kunnen uitrekenen wat het effect is van haar glimlach of haar moederschap op het welzijn van de natie?

Het geval-Máxima illustreert in een notendop het probleem dat de PVV over zich afroept door precies te willen weten wat ’de allochtoon’ de staat kost en oplevert. De kosten berekenen zal nog wel te doen zijn, de opbrengsten daarentegen onttrekken zich aan de waarneming. Tenzij de PVV zich wil beperken tot de kale belastingopbrengsten in de hoop zo een aanzienlijk negatief saldo aan te tonen. Om vervolgens vast te kunnen stellen: allochtonen zijn schadelijk voor onze samenleving.

Onderzoek alle dingen, zegt de Bijbel. En behoud het goede. Om die reden is het zinnig om te weten hoe het met de arbeidsparticipatie is gesteld van allochtonen, of hun aandeel in de criminaliteitscijfers. En dan bij voorkeur heel specifiek. Dus niet: hoe doen allochtonen het, want die groep is te divers. Nee, hoe doet de Turkse, Marokkaanse of Afghaanse Nederlander het, hoeveel van de Surinaams-Nederlandse vrouwen werken, en hoe ligt dat bij de Turks-Nederlandse vrouwen? Alleen op basis van zulke kennis is het mogelijk om zinnige maatregelen te treffen.

Als het de PVV om zulke concrete vragen was te doen, zou je kunnen denken dat zij de integratie van allochtonen wil bevorderen. Nu lijkt het erop dat zij uitsluitend op basis van generalisaties een onderling heel diverse groep als ’de allochtonen’ op de verdachtenbank wil zetten. In die vage algemeenheid schuilt het grootste bezwaar tegen de actie van de PVV.

Eén ding is zeker: zo’n splijtende actie kost de samenleving geld. Je zou je bijna gaan afvragen wat de PVV-stemmers kosten en opbrengen.

http://www.trouw.nl/opinie/commentaar/a ... geld_.html" onclick="window.open(this.href);return false;
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

Van mij mogen ze gerust een onderzoek mogen instellen wat een PVV stemmer kost en opbrengt. Geen bezwaar. De meeste PVV stemmers zijn werkende mensen die er voor zorgen dat het geld binnen komt voor de leuke linkse speeltjes.

Wat bedoelt deze man met…`zo’n splijtende actie kost de samenleving geld.`? Ik kan dat niet terug vinden in zijn verhaal. Ik vermoed dat hij het zelf ook niet weet. Het stond waarschijnlijk wel leuk. :roll:

Misschien kunnen alle tegenstanders van dit onderzoek en voorstanders van nog meer immigranten extra belasting betalen. Ze moeten wat voor hun idealen over hebben.
De waarde van mensen is immers niet in geld uit te drukken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

Planbureau: Vragen PVV wel erg één kant uit
Door PETER DE KNEGT

DEN HAAG - Kosten allochtonen de Nederlandse samenleving bakken met geld aan uitkeringen, uitval in het onderwijs en sociale lasten, zoals de PVV beweert? De partij van Geert Wilders wil het naadje van de kous weten en heeft daarvoor een bombardement aan vragen losgelaten op de ministeries.

Financiën, Sociale Zaken, Volkshuisvesting, Onderwijs, Economische Zaken en Defensie moeten van PVV’er Sietse Fritsma een gedetailleerd overzicht ophoesten van de kosten die aan allochtonen zijn besteed in de afgelopen vijf jaar en een raming voor de komende vijf jaar.

Volgens Fritsma kosten allochtonen bijvoorbeeld de belastingdienst veel geld omdat ze vaker werkloos zijn of slecht betaalde banen hebben.

Het Centraal Plan Bureau (CPB) stelt daar tegenover dat de achterban van de PVV ook voor een groot deel bestaat uit lager opgeleiden. ,,Dat lijkt me dus een moeilijk criterium. Bovendien geldt dat voor heel veel groepen in Nederland,’’ aldus CPB-woordvoerder en directiesecretaris Jacqueline Timmerhuis. ,,De vragen van de PVV gaan wel heel erg één kant uit.’’

Zo zou een ongezonde levenswijze van allochtonen de staat juist minder kosten dan de door de PVV geopperde meerkosten voor bezoekjes aan de huisarts. ,,Die mensen worden ook minder oud. Dat betekent minder AOW en pensioenen voor die groep.’’

Voor het onderwijs geldt een soortgelijke redenering, aldus het CPB. ,,De grootste kosten zitten in het hoger onderwijs. Als allochtonen alleen van de onderkant van het onderwijsgebouw gebruik maken, zijn de kosten lager.’’

De PVV beweert ook dat allochtonen de bulk aan huursubsidies opslokken. ,,Dat is inderdaad een grote kostenpost, maar zij maken weer veel minder gebruik van de hypotheekrenteaftrek.’’

Toegegeven: de rechterlijke macht wordt zwaar aangeslagen door allochtone criminelen, zoals de PVV beweert, maar daar staat ook de witteboordencriminaliteit tegenover die heel veel geld kost.

http://www.ad.nl/binnenland/3387229/Pla ... t_uit.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wat een jij bakken gebruikt het Centraal Plan Bureau .
De PVV moet wel inside information hebben over de kosten en baten van allochtonen, en dat is vast de reden waarom ze zich sterk voelen om deze informatie op te vragen. Waarschijnlijk weten ze de uitslag al.
Het Centraal Plan Bureau weet dat ook, maar gaat in de aanval om te stellen dat de achterban van de PVV ook voor een groot deel bestaat uit lager opgeleiden. Waarschijnlijk waar, maar de meeste van deze lager opgeleiden hebben wel een baan, dus zijn de meeste PVV stemmers niet een last voor de belasting betaler.
Men wil gewoon niet toegeven dat kosten van een groot deel van de allochtonen extra zwaar op de belastingbetaler drukt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Manon »

Zo zou een ongezonde levenswijze van allochtonen de staat juist minder kosten dan de door de PVV geopperde meerkosten voor bezoekjes aan de huisarts. ,,Die mensen worden ook minder oud. Dat betekent minder AOW en pensioenen voor die groep.’’
Waarom volgen ze die redenering dan niet als het over rokers gaat? Dit betalen bovendien nog een pak extra accijnzen op hun rookgerief alvorens voor de normale pensioenleeftijd het hoekje om te gaan.... dàt zijn tenminste mensen die de maatschappij een pak geld opleveren!

en de ongezonde allahtonen die minder oud worden? Nou die hebben wel eerst een pak andere uitkeringstrekkers geimporteerd alvorens het hoekje om te gaan.

Bovendien bleek een tijdje geleden toch al dat de PVV-stemmers uit ALLE lagen van de bevolking kwamen? Niet enkel uit de onderklasse (dat zijn natuurlijk de VB stemmers... dié komen enkel uit de onderklasse, je weet wel, die mensen zijn zo dom dat ze op VB stemmen zie je).
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

Kosten immigratie? Minstens 100 miljard

Hoe voorspelbaar klinkt het ach en wee over de reeks vragen over de kosten van de immigratie van PVV-Kamerlid Sietse Fritsma aan de Haagse ministeries. Het zou een nieuw dieptepunt in het optreden van de PVV zijn. Maar is dat wel zo?

Door Syp Wynia

Het is juist broodnodig dat er een onderzoek komt naar de kosten en baten van de grootscheepse immigratie sinds het midden van de jaren zestig. Al was het maar omdat politici dan tenminste weten wat de materiële gevolgen zijn als ze wederom de grens openzetten voor immigranten met vergelijkbare kenmerken (herkomstgebieden, opleiding, werkkansen, cultuur, taal) als de eerder binnengekomen immigranten.

Het gaat daarbij uiteraard in de eerste plaats om de niet-westerse allochtonen, inmiddels twee miljoen in getal, die op de lijstjes van werkloosheid, uitkeringen, misdaad en lage inkomens gemiddeld (stevig) uit de toon vallen.

Merkwaardig
Vorige maand dienden PVV, VVD en Verdonk samen al een motie in om een dergelijk onderzoek af te dwingen. De rest van de Kamer bleek echter niet geïnteresseerd en stemde de motie weg (Verdonk heeft zich kennelijk ook bedacht, ze is nu plotseling tegen de vragen van Fritsma).

Dat niet willen weten is merkwaardig. Het is des te merkwaardiger, omdat er voortdurend kwalijke verdraaiingen en mythes worden rondgestrooid over de zogenaamde baten van de immigratie. Die zijn er namelijk niet, althans hoogstzelden.

Het Centraal Planbureau kwam de afgelopen jaren in diverse publicaties al tot de conclusie dat een immigrant per saldo alleen een economische bijdrage aan Nederland levert als hij binnenkomt als zijn opleiding is voltooid, hij tijdens zijn verblijf meer verdient dan de gemiddelde ingezetene, zo ook bovengemiddeld bijdraagt en weer vertrekt zodra die inkomsten wegvallen.

Onzin
Het zal duidelijk zijn dat de meeste immigranten van de laatste halve eeuw niet aan die voorwaarden voldoen, zelfs de hardwerkende maar laagbetaalde Polen niet – daarvoor betalen die namelijk te weinig belasting en premies.

Desalniettemin blijven politici maar beweren dat immigratie nodig is voor het tegengaan van de vergrijzing (onzin, veroorzaakt alleen vreselijke overbevolking). En dat ook de bestaande immigranten per saldo een nuttige bijdrage leveren om de ouder wordende Nederlander te verzorgen (het omgekeerde is het geval: allochtonen zijn vaker werkloos en islamitische immigrantenvrouwen werken vrijwel niet in de zorg).

Daarom is het uitstekend dat Fritsma zijn Kamervragen heeft gesteld. Tot dusver moesten we het doen met schattingen van Pieter Lakeman, die tien jaar geleden tot een negatief saldo van 70 miljard gulden kwam – alleen voor de Turken en Marokkanen, te vermeerderen met rente. Onderzoeker Carlo van Praag kwam eerder, in 1988, tot een negatief saldo van 54 miljard gulden over de voorgaande 13 jaar (maar mocht dat niet publiceren).

Uitkeringen
Elsevier kwam vorig jaar met een schatting van minstens 100 miljard euro tot dan toe. Uitgaande van al de extra kosten en geringere bijdrage, van de kosten van vreemdelingenadvocaten tot het vele male hogere uitkeringengebruik zou het niet vreemd zijn als daar jaarlijks ongeveer een tiende bijkomt. Maar het blijft schatten.

De antwoorden op de Kamervragen van Fritsma kunnen mogelijk een preciezer inzicht bieden – als het kabinet de vragen tenminste niet saboteert. Tegelijkertijd is het wel heel vreemd dat er onder de duizenden sociale wetenschappers, faculteiten en onderzoeksbureaus zo weinigen zijn die reden hebben gezien een grondig onderzoek naar het al dan niet batig saldo van de immigratie te doen.

Wie het wel deed werd verguisd. De kosten van de immigratie moeten kennelijk worden verzwegen om de falsificaties en de mythes voort te laten bestaan. Het ach en wee van Femke Halsema en Alexander Pechtold kan ook niet anders worden uitgelegd.

http://www.elsevier.nl/web/10241770/Com ... iljard.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door BFA »

Tegelijkertijd is het wel heel vreemd dat er onder de duizenden sociale wetenschappers, faculteiten en onderzoeksbureaus zo weinigen zijn die reden hebben gezien een grondig onderzoek naar het al dan niet batig saldo van de immigratie te doen.
DAt is in het geheel inet vreemd.
Deze sociaal assistenten en onderzoeksbureau's hun rekeningen worden dankzij de immigratie betaald.
Nog een bijkomende kost voor de allochtonen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76115
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Ariel »

Kehla Wirnkar over PVV-vraag: Basis van de vraag niet legitiem
Donderdag 23 juli 2009

Jude Kehla Wirnkar, wethouder in Amsterdam Zuidoost, vindt dat de vraag van de PVV gestuurd wordt ‘door mensen die geen idee hebben van wat een natie is of een land. Zij hebben wel een idee over wat een bepaalde raciale groep is en van wie daar wel of niet bij hoort.’ Maar een land is niet per definitie bepaald door een raciale groep, zegt Wirnkar. Bovendien is de vraag niet origineel. De vraag is al opgeworpen door Pieter Lakeman, naar aanleiding van de koloniale geschiedenis, en Pim Fortuyn eind jaren negentig.

Pay as you go
Je kunt een partij niet verbieden vragen te stellen, maar het is een moeilijk te beantwoorden vraag, zegt Kehla Wirnkar. ‘De Nederlandse economie bijvoorbeeld is volledig afhankelijk van de export. Onze welvaart hangt dus af van de kosten gedragen door volkeren niet alleen binnen de Europese Unie (EU), maar ook buiten de EU. De welvaart hangt af van landen gelegen in bijvoorbeeld Azië en het Midden-Oosten. Nederland is groot geworden door te handelen met landen over heel de wereld. Hoe wil je dat verrekenen?’

Kehla Wirnkar hanteert bij het opmaken van de rekening ook het principe pay as you go: wat hebben ‘allochtonen’ de afgelopen 5 jaren gekost in vergelijk met wat ze ons opbrengen de komende 30 jaar? ‘Wat gaan zij bijvoorbeeld bijdragen aan de kosten die bejaarden met zich gaan meebrengen?’ Kehla Wirnkar heeft daar bij de discussie over de hanteerbaarheid van het pensioenstelsel voor de komende jaren op het oog.

Te schijterig
Kehla Wirnkar stelt echter vooral zijn vraagtekens achter de PVV-vraag omdat de PVV door deze rendementsvraag Nederland maakt tot een ‘boekhoudkundige formule’. In dat opzicht vindt hij de basis van de vraag illegitiem. ‘Wilders ondergraaft hiermee wat Nederland is. Nederland is immers niet alleen blond- of zwartharig. Nederland is niet een abstracte natiestaat. En dat is iets wat de PVV moeilijk vindt te accepteren.’
Kehla Wirnkar: ‘De achterliggende gedachte van de vraag is “allochtonen kosten ons te veel. Wij zouden beter zijn zonder allochtonen”, maar daar zijn ze te schijterig voor omdat rechtstreeks te zeggen.’

Geen Nazi-partij
Kehla Wirnkar vindt dat Nederland alert moet zijn op de achterliggende gedachte van deze PVV-vragen. ‘Zij stellen deze vragen niet zo maar. Het geeft hun legitimiteit om onderscheid te maken tussen de bevolkingsgroepen. Als je een groep vervolgens in een verdomhoekje zet en suggereert zij kosten ons alleen maar, ze zijn een last, ze zijn gevaarlijk en ze moeten met wortel en tak uitgeroeid worden.... Zie daar een recept voor criminaliteit tegen de mensheid in de 19de en 20ste eeuw. Ik zeg niet dat de PVV een Nazi-partij is, maar de methodes zijn vergelijkbaar in de geschiedenis.’

Kosten en baten
Wat zou de wethouder minister van Wonen, Wijken en Integratie, Eberhard van der Laan adviseren bij de beantwoording van de PVV-vragen? ‘Je moet antwoord geven op de vraag wat de baten van "de allochtonen" zijn in de afgelopen 5 jaar, maar ook wat die zijn voor de komende 30 jaar. Dit ook gezien het feit dat de allochtone bevolking jonger is dan de autochtone bevolking. Je kunt de ene vraag – over de kosten – niet beantwoorden zonder de andere vraag – de baten – te beantwoorden. En vraag je af: wat is de achtergrond van deze vraag?’

http://www.wereldjournalisten.nl/artike ... _pvv-vrag/" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5047
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door naar boven »

‘Je moet antwoord geven op de vraag wat de baten van "de allochtonen" zijn in de afgelopen 5 jaar, maar ook wat die zijn voor de komende 30 jaar. Dit ook gezien het feit dat de allochtone bevolking jonger is dan de autochtone bevolking. Je kunt de ene vraag – over de kosten – niet beantwoorden zonder de andere vraag – de baten – te beantwoorden. En vraag je af: wat is de achtergrond van deze vraag?’
Wat de achtergrond van deze vraag zou kunnen zijn is onmogelijk te zeggen, want deze vraag is helemaal niet gesteld.

De PVV heeft gevraagd om een kosten-batenanalyse en niet om een kostenanalyse.

En hoe de kosten-baten de komende 30 jaar uit zullen vallen kan als de analyse uitgevoerd wordt ook voorspeld worden, met als variabele de immigratie.
RTFM

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48159
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Pilgrim »

PVV Reacties furieus, maar PVV heeft beet

Stilzwijgend steunen veel partijen Wilders’ analyse

Door: Dirk Jacob Nieuwboer

De PVV wil een kosten-batenanalyse van allochtonen. Iedereen woest, maar eigenlijk is het niets nieuws.

Ja hoor, daar is-ie weer: het traditionele zomerbommetje van de PVV. Vorig jaar viel de reuring wat tegen met het plan voor een fusie van Nederland en Vlaanderen. Dit jaar heeft Wilders weer beet. ‘Hoeveel kosten de allochtonen?’ wil hij nu weten.

‘Ridicuul’ en bedoeld om ‘mensen te vernederen’, vindt GroenLinks-leider Femke Halsema. Volgens PvdA-Kamerlid Khadija Arib opent de PVV-vraag ‘een onmogelijke discussie die nergens toe leidt’. En D66-voorman Alexander Pechtold (D66) vindt het maar ‘onzinnig’.

De reacties zijn voorspelbaar afwijzend. Zo gaat dat altijd met PVV-voorstellen. Maar vervolgens wordt er gewoon over gediscussieerd. Dat zal dit keer ook gebeuren. Al was het alleen maar omdat veel andere partijen stilzwijgend Wilders’ analyse delen: allochtonen kosten te veel.

Twee jaar geleden reageerden politici net zo gepikeerd op Wilders’ voorstel de Koran te verbieden. Ook dat plan lanceerde hij midden in de zomer. Maar hoe ‘ridicuul’, ‘onzinnig’ of ‘onmogelijk’ dat idee ook was, er werd wel maanden over gepraat.

Nachtmerrie

Ook deze kwestie heeft weer alle ingrediënten die de PVV tot een nachtmerrie maken voor de andere partijen. Wilders plaatst op keiharde en confronterende wijze autochtone Nederlanders tegenover allochtone Nederlanders, maar tegelijk kan niemand ontkennen dat hij een maatschappelijk probleem aankaart.

Een Koranverbod kan niet, mag niet, is onzinnig, maar hoe ga je dan wel om met de gewelddadige aspecten van de islam? Een prijskaartje plakken op allochtonen zou je niet moeten willen, maar feit is dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en relatief vaker uitkeringen hebben.

Leuk of niet, op een gegeven moment komt dat dan de vraag naar boven: wat kost dat wel niet allemaal? Niet alleen in Nederland. Zo was het in België jarenlang taboe om te praten over het geld dat van Vlaanderen naar Wallonië ging. Ook daar sneuvelde dat taboe.

Hoe moreel onwenselijk die discussies misschien ook zijn, ze worden toch gevoerd. En dan is het wachten op een partij die er een politiek issue van maakt. De meeste andere partijen zitten daar niet op te wachten. Ze zuchten diep, zoals ze wel vaker doen als het over gaat Wilders gaat. ‘Kan die man niet gewoon eens weg?’, hoor je ze denken.

Maar op hun principiële bezwaren valt wel wat af te dingen. Nee, geen enkele andere partij wilde totnogtoe een kosten-batenanalyse van allochtonen, maar diezelfde partijen praten zelf wel degelijk over de voor- en nadelen van immigratie.

Eén voorbeeldje: vorige maand pleitte integratieminister Eberhard van der Laan (PvdA) nog voor beperking van de zogenaamde importbruiden. ‘Deze voortdurende immigratie gaat onze spankracht te boven’, zei hij in de Telegraaf. Met andere woorden: het kost de samenleving te veel. Of in de woorden van CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg: ‘Alles wat je investeert in de doelgroep is voor niets als er weer een moeder uit het Rifgebergte wordt gehaald.’

Ontmoediging

Met uitzondering van de VVD willen andere partijen niet op een rijtje zetten wat allochtonen precies kosten. Daarin verschillen ze dan van de PVV. Tegelijkertijd blijkt uit hun voorstellen dat ze vinden dat allochtonen onze samenleving te veel kosten.

Waarom worden anders laagopgeleide, kansarme migranten al jaren ontmoedigd om naar Nederland te komen? En waarom worden anders voor kennismigranten juist alle drempels weggehaald? Omdat de ene groep te veel kost en de andere hopelijk wat oplevert.

De PVV zet die discussie verder op scherp. De verontwaardiging daarover zal waarschijnlijk snel wegebben. Het wachten is tot de huidige tegenstanders zullen zeggen: het is goed dat we over dit soort kwesties in alle openheid debatteren.

http://www.depers.nl/binnenland/324729/ ... alyse.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door birdie »

De reacties zijn voorspelbaar afwijzend. Zo gaat dat altijd met PVV-voorstellen.
Juist, dat vind ik ook, wat en hoe ze het ook brengen, het is nooit goed!

Maar ik vind dit een mooi stuk!
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: PVV: Wat kost ons de allochtoon?

Bericht door Manon »

‘Wat gaan zij bijvoorbeeld bijdragen aan de kosten die bejaarden met zich gaan meebrengen?’ Kehla Wirnkar heeft daar bij de discussie over de hanteerbaarheid van het pensioenstelsel voor de komende jaren op het oog.
Dat vragen vele mensen zich af.

Hoe gaan mensen die nu al uitblinken op werkloosheidsstatistieken, ongediplomeerd van school af gaan, constant verse analfabete partners binnenhalen, een extra druk op de gezondheidszorg veroorzaken, zelf nog bijdragen aan de vergrijzing door hun eigen ouders binnen te halen die nooit hebben bijgedragen... wàt gaan die mensen inderdaad bijvoorbeeld bijdragen aan de kosten die onze bejaarden met zich gaan meebrengen???? De vraag stellen is ze volgens mij beantwoorden.
Zullen we alvast maar al een spaarpotje aanleggen ter grootte van de tot hiertoe gemaakte kosten?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Plaats reactie