Het demoniseren van Geert Wilders.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Het demoniseren van Geert Wilders.

Bericht door Ariel »

En het demoniseren van Wilders gaat door. Wetenschappers hebben zich nu over de geestelijke gesteldheid van de PVV leider gebogen.
Er is maar een conclusie mogelijk. Geert is levensgevaarlijk . Stel dat er nu een aanslag zou komen, dan gaat Nederland los, en dat is dan de schuld van Geert, en niet van de extremist die de aanslag zal plegen. Wilders kan zomaar een derde wereld oorlog ontketenen.

Bah… wat een enge conclusie. Het kippenvel staat op mijn armen, en dat komt niet omdat ik bang ben voor Geert Wilders.
Ik vrees nu nog wel eerder voor zijn leven. Dit artikel kan wel eens voor een gek het seintje zijn om hem te vermoorden.
Wilders ondermijnt democratie’
Janny Groen, Annieke Kranenberg
Gepubliceerd op 31 oktober 2009

AMSTERDAM - De PVV van Geert Wilders is een extreem-rechtse partij die islamofobie en systeemhaat tegen de overheid mobiliseert. Daarmee ondermijnt zij de sociale cohesie en de democratie in het land. Dat stellen drie wetenschappers in een aan de Tweede Kamer beloofd onderzoek over radicalisering, dat in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd .

Het ministerie wil volgens bronnen dat deze conclusies worden afgezwakt wegens ‘politieke gevoeligheid’. De wetenschappers – radicaliseringsonderzoeker Hans Moors, hoogleraar (contra-)terrorisme Bob de Graaff en extreemrechtsdeskundige Jaap van Donselaar) houden echter voet bij stuk.

Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken zegt dat ‘discussies over het rapport nog lopen’, maar dat er ‘pertinent geen sprake is van onenigheid’. Onderzoeker Moors wil weinig kwijt, maar beaamt wel dat onderdelen, zoals de kwalificatie extreem-rechts, ‘gevoelig liggen’. ‘De minister moet haar standpunt bepalen op grond van ons stuk. Zij kan zeggen: die Van Donselaar, De Graaff en Moors zijn zo gek als een deur. Maar ze mag niet aan ons onderzoek komen.’

Explosief is vooral dat Wilders volgens de wetenschappers de sociale cohesie en democratie ondermijnt. Ergo: hij vormt een gevaar voor de staatsveiligheid. Daarmee benoemen de onderzoekers wat velen binnen overheidsinstanties vinden, maar wat niemand in het openbaar durft te uiten, zo blijkt uit een rondgang van de Volkskrant. De vrees bestaat dat Wilders hieruit politieke munt slaat door te stellen dat de autoriteiten hem monddood willen maken.

Diverse overheidsinstanties en departementen hebben ‘hun buik vol van Wilders’, zegt ook terrorismeonderzoeker Edwin Bakker van instituut Clingendael. ‘Hij creëert een zekere mate van dreiging. Niet alleen in het buitenland met Fitna (zijn anti-islamfilm, red.), maar ook omdat hij angst mobiliseert in Nederland. Wilders is een gevaar voor de staatsveiligheid.’

Er is sprake van een merkwaardige paradox, zeggen ingewijden. De autoriteiten zijn veel beter voorbereid op een terroristische aanslag dan vijf jaar geleden toen Theo van Gogh door Mohammed B. werd vermoord. Maar de samenleving is daarentegen, door onder andere het optreden van de PVV, veel kwetsbaarder geworden. Een aanslag zou nu, zo vreest men, tot maatschappelijke ontwrichting kunnen leiden. Wilders was niet bereikbaar voor commentaar

http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... democratie" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Wilders is woedend lees ik in de Elsevier. En terecht. Wie is er verantwoordelijk voor dit onderzoek . De PVDA ? Guusje ter Horst die het rapport naar de tweede kamer zal sturen? Ik denk niet dat deze drie "wetenschappers" uit eigen beweging aan het rapport begonnen zijn.

Geert Wilders is woedend over het rapport. 'Ik ben echt ziedend. Ze zijn knettergek geworden. Wat een idiotie. Wij zijn democraten in hart en nieren. We zijn democratisch gekozen en gebruiken alleen democratische middelen,' stelde hij.

Het rapport is opgesteld door de wetenschappers Hans Moors, Bob de Graaff en Jaap van Donselaar. Wilders verwerpt de kwalificaties van de wetenschappers.

Demoniseren
Wilders noemt het onderzoek de 'zoveelste schandelijke en ziekelijke poging van de elite ons te demoniseren'. Het zou volgens hem zijn bedoeld om de PVV de mond te snoeren. 'Als er iets is dat de democratie ondermijnt, dan is het wel deze linkse elite, onder wie dit soort nep-onderzoekers, en de islamisering,' aldus Wilders.

Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) stuurt het onderzoeksrapport naar verwachting in december naar de Tweede Kamer.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... igheid.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Manon »

toch normaal? Het was toch ook omdat de wet op verbod op godslastering niet streng genoeg was dat Theo van Gogh kon vermoord worden?

Als er een strengere wet had geweest had Van Gogh zijn varken nooit allah kunnen noemen en had Bouyeri hem niet hoeven af te slachten; Zo zie je maar: eigen schuld dikke bult.

Als Wilders nu eens gewoon leert om zijn mond te houden (of beter nog: gewoon zoals Hirshi Ali Nederland verlaten) dan zijn de moslims exact wat ze zelf zeggen: volgelingen van de VREDE.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Kijk eens aan.Carel Brendel leert ons dat deze onderzoekers gevaarlijke pseudo-wetenschappers zijn
De pseudo-wetenschap van Jaap van Donselaar

Door Carel Brendel

Veiligheid en bestrijding van de criminaliteit is ook een links onderwerp. We mogen best eens trots zijn op Nederland en een beschaafde vorm van nationalisme ontwikkelen. Toen PvdA-leider Wouter Bos afgelopen maandag (10 november) het Amsterdamse partijkader toesprak in jeugdtheater De Krakeling, gingen mijn gedachten onwillekeurig naar Jaap van Donselaar.

Van Donselaar is cultureel antropoloog, universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden (bestuurskunde) en senior onderzoeker bij de Anne Frank Stichting. Daar houdt hij zich bezig met het monitoren van racisme en extremisme. Van Donselaar geldt als de expert op het gebied van extreemrechts. Die reputatie heeft hij te danken aan de dissertatie Fout na de oorlog, over fascistische en racistische organisaties tussen 1950-1990, en De Nederlandse Volks-Unie, het ‘portret van een racistische splinterpartij’, dat hij samen met Carolien Bouw en Carien Nelissen schilderde.

Een probleem bij het bestuderen van fascistische partijen is dat maar weinig organisaties zich na 1945 hebben beroepen op de denkbeelden van Hitler en Mussolini. Aangezien openlijk fascisme nagenoeg niet voorkwam, gingen onderzoekers als Van Donselaar op zoek naar ‘potentieel’ of ‘latent fascisme’. Het extreemrechtse karakter van een partij werd zichtbaar door bepaalde kenmerken en programmapunten.

Zo zag de Leidse onderzoeker duidelijk overeenkomsten tussen de rechts-populistische Boerenpartij (BP) van Hendrik Koekoek en de Nederlandse Volks-Unie (NVU) van Joop Glimmerveen. Beide partijen waren tegen de komst van gastarbeiders. De beginselprogramma’s van beide clubs hadden meer overeenkomsten. Van Donselaar noemt onder meer bestrijding van criminaliteit en nationalisme. Hieruit konden we opmaken dat BP en NVU wel degelijk iets met elkaar te maken hadden, te meer omdat enkele figuren uit de NVU een verleden hadden in de partij van Koekoek.

“De NVU en de Boerenpartij zijn takken van dezelfde rechts-radicale boom”, schreven Van Donselaar c.s. in De Nederlandse Volks-Unie (blz. 71-72). Is de PvdA, nu Wouter Bos een beschaafd nationalisme predikt en de criminaliteit wil aanpakken, ook een tak van de rechts-radicale boom geworden? Misschien lezen we er iets over in de volgende Monitor Racisme en Extremisme.

In Fout na de oorlog werkt Van Donselaar zijn wetenschappelijke inzichten verder uit. Nog steeds was het moeilijk om het verschil tussen rechts, radicaal rechts en fascistisch vast te stellen. Van Donselaar (blz. 23): “Het gaat hierbij in feite om de vraag welke verschillen er zijn tussen ‘fascistisch’ en ‘extreem-rechts’. Naar mijn mening zijn fascistische organisaties per definitie extreem-rechts, maar dat geldt niet voor het omgekeerde. In een aantal gevallen is het onderscheid niet erg moeilijk. De Nederlandse Volks-Unie is bijvoorbeeld niet alleen extreem-rechts maar ook duidelijk fascistisch. De partij beantwoordt qua ideologie voor een groot deel aan de typering die Hagendoorn (een onderzoeker van naoorlogs fascisme, CB) van manifest fascisme geeft.

Omgekeerd is het mijns inziens ook evident dat partijen als het GPV, de SGP en de RPF niet fascistisch zijn. Hun ideeënwereld is op een aantal punten weliswaar extreem-rechts te noemen, maar van een fascistische ideologie zijn zij naar mijn oordeel ver verwijderd. In een aantal gevallen is het onderscheid op grond van ideologie niet goed vast te stellen: ik doel op de organisaties met ‘vage contouren’. In dergelijke gevallen is de vraag van belang in hoeverre zij aantrekkingskracht uitoefenen op personen die blijk hebben gegeven van fascistische sympathieën, alsmede de vraag in hoeverre deze personen door de organisatie worden gedoogd. De toepassing van deze criteria leidt bijvoorbeeld tot het betrekken bij mijn onderwerp van de Boerenpartij.

Voorts heb ik bij het blootleggen van fascistische continuïteit een benaderingswijze gehanteerd die men ‘genealogisch zou kunnen noemen. Deze berust op de bevinding dat organisaties als regel niet uit de lucht komen vallen, maar op enigerlei wijze uit andere organisaties voortkomen. Onder de oprichters van organisaties bevinden zich, voor zover ik heb kunnen nagaan, altijd personen die voordien bij een of meer andere verwante organisaties aangesloten zijn geweest. Deze personele continuïteit geldt niet alleen voor de oprichters, maar evenzeer voor een aantal personen die zich gaandeweg bij een organisatie aansluiten.”

Tot zover Van Donselaar, die ik uitvoerig citeer om geen misverstand over zijn wetenschappelijke werkwijze te scheppen. Welnu, volgens deze ‘genealogische benaderingswijze’ ziet het er dramatisch uit voor de Partij van de Arbeid.

Neem de in 1971 opgerichte Nederlandse Volksunie. Binnen een jaar na de oprichting dreigde dit partijtje uit elkaar te vallen. Men zocht een nieuwe voorzitter en de keuze viel op de Amsterdamse socioloog W.J. Bruyn. Deze Amsterdamse gemeenteambtenaar is lid geweest van de Partij van de Arbeid en was zelfs enige tijd actief voor de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van deze partij. Daar was hij - zo lees ik op het jongste weblog van Stan de Jong - zelfs een goede kennis van de later heilig verklaarde Joop den Uyl. Bruyn liet het voorzitterschap van de NVU overigens aan zich voorbijgaan, en trok zich weldra terug uit deze partij.

Bruyn was niet de enige NVU-voorman met een PvdA-verleden. Aan het slot van De Nederlandse Volks-Unie van Van Donselaar c.s. staan een Korte autobiografie van Joop Glimmerveen en een Commentaar van de Nederlandse Volks-Unie. Glimmerveen vertelt daar dat hij na 1949 (toen hij 21 jaar oud was ) enige tijd lid was van Nieuwe Koers, de jongerenorganisatie van de PvdA. In 1960 werd Glimmerveen gevraagd om lid te worden van de PvdA. Volgens zijn verslag was hij weldra bestuurslid van een lokale afdeling en tevens lid van een werkgroep die een nieuwe jongerenorganisatie in Den Haag op poten moest zetten. Na een meningsverschil vertrok Glimmerveen in 1962 uit de PvdA.

Niet alleen Glimmerveen, maar ook zijn ‘tweede man’ Joop Hagenbeek, zou sociaal-democratische roots hebben, volgens het NVU-commentaar: “Opzienbarend voor sociologen zou moeten zijn, dat de twee leden van de NVU die tijdens de verkiezingsstrijd van 1977 naar buiten toe optraden als het leidende duo van de NVU, Glimmerveen en Hagenbeek, hun politieke carrière zijn begonnen in de socialistische PvdA en daar hun eerste politieke vorming ontvingen.”

Het wordt nog erger voor de PvdA. Want volgens de ‘genealogische benaderingswijze’ van Van Donselaar loopt er ook een lijn van de PvdA naar de Centrumpartij (CP). De allereerste verkiezingslijst van de CP werd in 1980 namelijk aangevoerd door Hans Janmaat, die een blauwe maandag lid is geweest van de PvdA. Van Donselaar in Fout na de oorlog (blz. 176): “In politiek opzicht is hij een zwerver: KVP, PvdA, VVD en in 1979 DS’70.” Nummer twee op de lijst was Wim Bruyn, de bijna-voorzitter van de NVU. Ook zijn rode verleden is terug te vinden in dit boek (en dus niet alleen bij Stan de Jong): “Voorts sluit hij zich aan bij de Partij van de Arbeid en bij het Humanistisch Verbond.” Volgens de ‘genealogische benaderingswijze’ en de ‘personele continuïteit’ zou de Partij van de Arbeid dus een fascistische organisatie zijn.

Geen zinnig mens zal de PvdA als fascistisch bestempelen op grond van het lidmaatschap van Janmaat en Glimmerveen. Het geeft wel aan op wat voor dun ijs de politieke genealogie is gebouwd. De ‘genealogische benaderingswijze’ is voor mij een vorm van pseudo-wetenschap. In Nederland kun je daar kennelijk ver mee komen.

In de vandaag (10 december) verschenen achtste Monitor Racisme & Extremisme bedrijft Jaap van Donselaar nog steeds de pseudo-wetenschap, die ik signaleerde in mijn weblog van 12 november. (Lees verderop). Ik schreef toen dat de PvdA dankzij de door Wouter Bos gepredikte 'beschaafde vorm van nationalisme' en zijn 'trots op Nederland' gevaarlijk opschoof naar extreemrechts, althans volgens de door Van Donselaar gehanteerde onzindefinities. 'Het benadrukken van het eigene' is immers een symptoom van extreemrechts, zo lezen we ook weer in de nieuwste monitor. Ook de 'sociale genealogie', een andere als hocuspocus ontmaskerde formule van de Leidse onderzoeker, speelt een rol in het jongste rapport van de Anne Frankstichting.

De opmerkelijkste passage in de jongste monitor is voor mij niet de zeer geforceerde indeling van Geert Wilders bij extreemrechts, maar het pleidooi (op blz. 221) voor een aparte registratie van het verschijnsel 'islamofobie' - de verzamelnaam waaronder alle mogelijke kritiek op de islam in de racistische hoek wordt geduwd. Ik herhaal nog maar eens de definitie van Afshin Ellian: "Gerechtvaardigde kritiek op de islam wordt - zonder een zweem van argumentatie - islamofobie en racisme genoemd. en wordt verdacht gemaakt door de aantijging dat daardoor alle moslims worden gestigmatiseerd. Dat soort verdachtmakingen zijn aanslagen op het vrije woord, gepleegd door vrije mensen in een vrij land."

Als we dan toch islamofobie gaan registreren, dan kan minister Hirsch Ballin misschien ook een subsidiepotje vrijmaken voor het melden van alle vormen van godsdienstkritiek, dus ook op het christendom en het religieuze jodendom (niet te verwarren met het tegen alle Joden gerichte antisemitisme). Tot het bot beledigde new-agers kunnen wat mij betreft terecht bij het Meldpunt Zweeftevofobie.

Jaap van Donselaar hanteert merkwaardige criteria om vast te stellen of een partij of groepering extreemrechts is. De allerlermerkwaardigste uit het pseudo-wetenschappelijke arsenaal van de Leidse onderzoeker is de zogeheten 'magneetfunctie'. Een nieuwe partij heeft een aanzuigende werking op extremistische mensen buiten die partij en is daarom zelf extremistisch.

Volgens deze redenering zou de Socialistische Partij (SP) extreemlinks zijn. Immers, de links-extremistische Internationale Socialisten (IS) willen maar al te graag opgaan in de SP. De SP is echter niet gediend van de 'trotskistische wroeters' (zo heette dat ooit in het CPN-jargon), met als gevolg de kopstukken van de IS geen lid mogen worden. Gelukkig doen Van Donselaar en de Anne Frank Stichting geen onderzoek naar links radicalisme, dus de blamage van een extreemlinks stempel blijft de SP bespaard.

Maar wat dacht u van de SP als extreemrechtse partij? Constant Kusters, de voorman van de neonazistische Nederlandse Volksunie (NVU), heeft verklaard dat hij tegenwoordig op de SP stemt. Volgens hem is het verschil tussen NVU en SP niet zo groot. Kusters moet niets hebben van de 'zionist' Wilders, maar voert net als de SP actie tegen de Amerikaanse aanwezigheid in Irak en Afghanistan. Kusters is verder voorstander van een Palestijnse staat. Als Jaap van Donselaar consequent is en zijn drogredeneringen doortrekt naar links, dan is de SP extreemrechts en zijn Harry van Bommel en Anja Meulenbelt gevaarlijke rechts-radicale politici.

Carel Brendel is auteur van Het verraad van links (Uitg. Aspekt)

http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Donselaar.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
We doen er nog gratis een foto bij zodat we kunnen aanschouwen wie deze ridders van het Nederlands moraal zijn.
Klikt u maar...
Spoiler! :
Afbeelding
Jaap van Donselaar

Afbeelding
Hans Moors.

Afbeelding
And last but not least...Bob de Graaff
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door naar boven »

Een rapport van o.a. Jaap van Donselaar dat aangeeft dat de PVV extreem-rechts is en Wilders die daar woedend op reageert: het is een jaarlijks terugkomend fenomeen..
'PVV is extreem-rechts'
Nederland 10 december 2008

De PVV is een extreem-rechtse partij. Dat is de opvallende conclusie in de achtste Monitor Racisme & Extremisme, een doorlopend wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting.

PVV-leider Geert Wilders reageerde woedend: „Ze zijn helemaal van de pot gerukt. Het is een belediging van de PVV en onze kiezers.”

Volgens de onderzoekers, onder leiding van Jaap van Donselaar en Peter R. Rodrigues, is het probleem van ’islamofobie’ in Nederland het afgelopen jaar aanzienlijk groter geworden. Ze spreken van een ’negatief opinieklimaat’ over moslims en signaleren dat tegen moslims gerichte uitingsdelicten meer worden gedoogd. „Het evenwicht tussen vrijheid van meningsuiting en bescherming tegen discriminatie is de afgelopen monitorperiode verstoord”, stellen de onderzoekers. Oorzaken zijn gelegen in een veranderend politiek klimaat: „Kort samengevat: je moet kunnen zeggen wat je denkt.”

De onderzoekers denken dat beledigen en aanzetten tot haat op grond van zowel ras als religie bij Wilders aan de orde is. Ze beschrijven hoe de gevoerde campagne 'tegen de islamisering van Nederland' van de PVV steeds radicaler werd.

Het door de PVV voorgestelde moratorium van vijf jaar op de bouw van nieuwe moskeeën en islamitische scholen tast volgens de onderzoekers de vrijheid van godsdienst en onderwijs aan.

De PVV vreest, zo staat in de monitor, zoals vrijwel alle extreem-rechtse politieke partijen de Überfremdung, de overheersing van het 'vreemde'.
RTFM
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door H.Numan »

Jaap van Donselaar is een van de slechtst mogelijke wetenschappers: iemand die zijn politiek ver boven de wetenschap stelt. Dit is niet de eerste keer dat hij gelijk Mc Carthy iedereen hem onwelgevallig als rechts fascist afschildert.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

naar boven schreef:Een rapport van o.a. Jaap van Donselaar dat aangeeft dat de PVV extreem-rechts is en Wilders die daar woedend op reageert: het is een jaarlijks terugkomend fenomeen..
Maar deze keer vind ik het wel heel beangstigend. Het is net of deze "wetenschappers" een geladen pistool aan een gek geven die als een goeie jihadist het er wel voor over heeft om een paar jaar te brommen om Nederland te redden van de nieuw Hitler .
Woorden zoals “gevaar voor de staatsveiligheid” “systeemhaat “ kunnen zomaar net even een moslim of extreem links figuur het zetje geven om zich zelf op te offeren. Links kan dit figuur dan als ware held toejuichen.

Ik heb hier geen goed gevoel over. Ik kan me voorstellen dat je alles uit de kast haalt om je tegenstander zwart te maken ( verkiezingen komen misschien sneller dan je verwacht had) en jouw partij op te hemelen want links is goed, en rechts is slecht, maar dit is gewoon weg een heel vies spelletje. Ik denk dat de PVDA verantwoordelijk is voor dit onderzoek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door H.Numan »

Niet de eerste keer dat dit gebeurt Ariel. Na de daad huilt men pro forma krokodillentranen, jammert wat over de vervaagde normen en waarden.
Daarna drinkt men een glas (champagne, op de goede afloop) doet een plas en .... :yuk:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Op Het Vrije Volk geeft Hans Besseling zijn kijk op deze zaak.

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=9577" onclick="window.open(this.href);return false;
Nu wordt de Nederlandse en Westerse beschaving bedreigd door een naïef links multiculturalisme. Een toenemend deel van de bevolking wordt de ogen geopend voor het ideologische, dictatoriale karakter van de islam [...] Onze minister van Binnenlandse Zaken zou moeten beseffen dat niet Geert Wilders, maar de in de titel genoemde drie heren met hun scheld-kwalificatie van extreem-rechts niet alleen extreem-links een excuus geven voor het door hen zo geliefde geweld tegen de PVV, maar het wezen van de democratie ontkennen: het periodiek aan het oordeel van de kiezers onderwerpen van het regeringsbeleid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door naar boven »

Op het moment dat Jaap van Donselaar de opdracht krijgt om een dergelijk onderzoek te doen is de uitslag al bekend.

De man laat zich maar al te graag inzetten om politieke tegenstanders aan extreemrechts te koppelen. Dat deed hij in 2003 met de LPF, dat doet hij de laatste jaren met de PVV en dat zal hij opnieuw doen als er ooit een nieuwe politieke partij opduikt die door het establishment als een gevaar gezien wordt.

Zie ook: 'Extreemrechts' is een geschenk voor links.

Het was ook toen Van Donselaar die (met Rodrigues) de "Monitor Racisme & Extremisme" opstelde.

Maar zolang het publiek de samenhang in de Van Donselaar-acties niet kent zullen ze ongetwijfeld effectief zijn.
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Wilders: Ze zijn knettergek geworden
verslaggeefsters Janny Groen, Annieke Kranenberg
Gepubliceerd op 31 oktober 2009

AMSTERDAM - Fractievoorzitter Geert Wilders van de PVV reageert ‘ziedend’ op de drie wetenschappers die, in een onderzoeksrapport uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zijn partij als ‘extreemrechts’ kwalificeren. ‘Ze zijn knettergek geworden. Wat een idiotie.

De PVV-leider, die alleen per sms wil communiceren, is ook woedend over de stelling dat hij islamofobie en systeemhaat tegen de overheid mobiliseert en daarmee de sociale cohesie en de democratie ondermijnt. ‘Wij zijn democraten in hart en nieren. Democratisch gekozen en gebruiken alleen democratische middelen. Dit is de zoveelste schandelijke en ziekelijke poging van de elite ons te demoniseren en de PVV en al onze kiezers proberen de mond te snoeren!’, aldus Wilders.

Het is precies de reactie die zijn critici voorspelden. In een rondgang van de Volkskrant langs terrorisme- en polarisatiedeskundigen en overheidsfunctionarissen bleek dat velen denken wat de drie wetenschappers verwoorden, maar het niet openlijk durven uiten. Uit vrees dat Wilders hieruit politieke munt zal slaan en zal stellen dat de autoriteiten hem monddood willen maken.

Neponderzoekers
Wilder stelt in zijn sms: ‘Dat (het monddood maken, red.) gaat ze nooit lukken! Als er iets is dat de democratie ondermijnt is het wel deze linkse elite (waaronder dit soort neponderzoekers) en de islamisering. Kwalijk is bovendien dat juist hun onzinnige kwalificaties mensen zouden kunnen aanzetten tot het gebruiken van geweld tegen mij.'

Een verzoek van de Volkskrant inhoudelijk op de beschuldigingen in te gaan, wijst Wilders af. ‘Ik maak verder geen woorden vuil aan dit soort baggeronderzoek van de linkse onderzoeksmaffia.'

Pijnpunt
Een van de betrokken onderzoekers, radicaliseringsdeskundige Hans Moors, zegt dat het ministerie van Binnenlandse Zaken een andere definitie van extreem-rechts hanteert dan de wetenschappers. En dat dat een een pijnpunt is in het onderlinge overleg. Moors: ‘De definitie van het ministerie is onduidelijk, niet heel precies. Dan zou zelfs Voorpost niet tot extreem-rechts moeten worden gerekend, omdat de beweging zich niet met geweld tegen mensen richt.’ Voorpost is een vereniging uit België, Nederland en Zuid-Afrika, die een hereniging van Vlaanderen met Nederland in een ‘Groot-Nederlands’ ideaal nastreeft en zichzelf beschouwt als volksnationalistisch.

Extreem-rechts
Volgens Moors, die is verboden aan de unit Veiligheid & Criminaliteit van de IVA in Tilburg, komen de onderzoekers ‘na een zorgvuldige afweging van wetenschappelijke definities en verschillende bronnen’ tot de de kwalificatie extreem-rechts.

Behalve rechts-extremisme (door onderzoeker Jaap van Donselaar van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme) zijn ook polarisatie (Bob de Graaff, eveneens werkzaam bij het CTC) en extremisme onder moslims, links en dierenactivisten onderzocht. Dit laatste door Moors. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken stuurt het onderzoeksrapport, dat de werktitel Trendanalyse radicalisering 2009 draagt, naar verwachting half december naar de Tweede Kamer.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... k_geworden" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Pilgrim »

Jaap van Donselaar is ‘deskundige’ op het gebied van ‘extreem-rechts’. Hij is dus een deskundige van iets wat eigenlijk niet bestaat. Dat is ook de reden dat hij veel moeite heeft om goed te bepalen wat extreem-rechts is:
In een aantal gevallen is het onderscheid op grond van ideologie niet goed vast te stellen: ik doel op de organisaties met ‘vage contouren’.
‘Extreem-rechts’ is niet veel meer dan een propagandaverzinsel en een containerbegrip van links om tegenstanders te kunnen demoniseren en te verketteren. Als je goed kijkt naar het ‘extreem-rechts’ van neonazi’s dan zou je het eigenlijk 'oud-links' kunnen noemen, want bij die neonazi’s zie je nog iets van de mentaliteit van de radicale socialisten van de 19e eeuw. Die vroegere socialisten waren niet vies van nationalisme en waren meestal antisemitisch! Antisemitisme vond je natuurlijk ook bij conservatieven maar het waren socialisten die het in de praktijk brachten. Hier een interessant artikel over de socialistische wortels van het antisemitisme (ik heb het al eens eerder geplaatst):

http://97.74.65.51/readArticle.aspx?ARTID=15996" onclick="window.open(this.href);return false;

Dit is ook de reden dat van Donselaar zo’n moeite heeft om goed te bepalen wat ‘extreem-rechts’ is; hij kijkt namelijk de verkeerde kant uit omdat hij zich laat misleiden door de naam ‘extreem-rechts’. Het verklaart ook waarom Janmaat en Glimmerveen lid geweest zijn van de PvdA en dat veel leden van de NVU op de SP stemmen.

Ik denk dat niet Wilders een gevaar voor de democratie is, maar mensen als van Jaap van Donselaar die constant roepen dat Wilders extreem-rechts en een gevaar voor de democratie is. Het wachten is op de volgende politieke moord. :crying:
Laatst gewijzigd door Anonymous op za okt 31, 2009 8:26 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef: Het wachten is op de volgende politieke moord. :crying:
Dat gaat zeker gebeuren, eerder vroeg dan laat. Als Wilders dan vermoord is door een "psychopaat", "een neo-nazi", of een "kraker"( géén moslim, want dat is wat té doorzichtig) zullen Bos, Kant en Pechtold etc.wat schijnheilig treuren op zijn graf en dan kan de Islamisering en het verraad gewoon verder gaan. Er komt geen oproer of straatgeweld van boze Nederlanders hoor. De regenten zijn al 2 maal zonder kleerscheuren uit een lage politieke moord gekomen, waarom zou het geen 3de keer lukken?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door naar boven »

Och, het is vandaag blijkbaar de internationale dag dat de schuld bij de ander wordt neergelegd.
Cleric warns of plots against Islamic establishment

A leading Iranian cleric has warned against the enemy's plots to damage the Islamic establishment and called for proper counter measures to be taken.

""We must identify where the enemy seeks to penetrate the Islamic establishment and then counter it,"" said Tehran's Interim Friday Prayers Leader Ayatollah Mohammad Imami-Kashani.

He touched upon Iran's great achievements in different fields saying, ""We must realize that aside from enemy media outlets, the rest of the world supports the Islamic and scientific movements in Iran.""

""When science is founded upon faith and Islam, no one will be able to stop it,"" added the cleric.

""History has shown that the Islamic civilization, which incorporates science, faith and effort, was taking over the world, when certain parties stepped in and laid claim to the achievements of Muslims. They proclaimed themselves as the owners of the world and enslaved Muslim countries,"" he said.

""The Islamic establishment and the Islamic Republic is an establishment built upon the foundation of Islam…and it has made achievements,"" he added.

Ayatollah Kashani, who serves as a member of the Assembly of Experts, went on ot say that ""it is a pity to see that the rapidly-developing Islamic civilization, which the world has its eyes on, questioned.""

""Criticism that is intended to help make progress is good, but views that are expressed to belittle (the) others are not acceptable in any way.""
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Ayatollah Kashani, who serves as a member of the Assembly of Experts, went on to say that ""it is a pity to see that the rapidly-developing Islamic civilization, which the world has its eyes on, questioned.""
:D Deze is leuk.
Moslims zijn er niet aan gewend dat Islam bekritiseerd wordt. Jammer hoor... :laugh1:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Hoe maken wij Geert Wilders af ?
Afbeelding
Bij deze een foto van het geheime Haagse wapen, dat er voor moet zorgen dat Geert Wilders en de PVV monddood gemaakt moeten worden. Na maanden van overleg hoe de groei van de PVV een halt kan worden toegeroepen, kwam Guus Slok-Op met een geweldig idee. Doodschieten zoals dat met Pim gebeurde kunnen wij niet nog een keer herhalen, dus wij doen het nu op een veel subtielere wijze : EEN RAPPORT.

Nu is de subtiliteit bij de het huidige kabinet ver te zoeken, de zaak werd in werking gezet en nadat er nog 3 pseudo wetenschappelijke onderzoekers gevonden werden, die anders hun levenseinde als brugslapers hadden moeten zien te slijten, werd er in opdracht van het ministerie van binnenlandse zaken een rapport in elkaar geflanst, waaruit zou moeten blijken dat Geert Wilders en de PVV de democratie ondermijnen. Een boute bewering, want met bijna 4 kabinetten Balkenende achter de rug, is er van een democratie in ons land weinig meer over. De Reichs Verfolgungs Dienst ( RVD) bepaalt wat wij mogen zien en horen, prangende vragen aan deze Pinocchio van het torentje worden steevast ontwijkend beantwoord, journalisten en cartoonisten worden bij nacht en ontij van hun bed gelicht door een clubje mannen, waar de geheime diensten in vele dictarioriale landen nog wat van kunnen leren.

De onderzoekers, allen van linkse signatuur , en gesierd met onduidelijke functietitels ( wat denkt u van senior onderzoeker lectot integrale veiligheid – Hans Moors) , of een man die het heeft over de”politieke en culturele reconstructie vanuit humanistisch perspectief” – Bob de Graaf en tenslotte extreem RECHTSdeskundige , Jaap van Donselaar, mochten van Guusje een rapport opstellen, waaruit bij voorbaat moest blijken dat Geert en de PVV levensgevaarlijk zijn.

Geert is explosief, hij vormt een gevaar voor de staatsveiligheid, zijn zo maar wat conclusiekreten en hiermee wordt in de beste ouderwetse KGB of STASI tradities getracht tegenstanders van het konkelachtige CDA/PvdA regime de mond te snoeren. Je laat wat pseudo wetenschappers los op een probleem, vertelt ze van tevoren wat de uitslag van hun bevindingen moet zijn en tovert dan het “rapport” als een gochelaar uit je hoge hoed. De brave burger tracht je nog te imponeren door met name de wetenschapelijke saus die er aan het geheel kleeft en veel eenvoudige medeburgers zijn weer een tijdje in slaap gesust.

Democratie in Nederland ? Natuurlijk, de kans dat je zo maar van de straat geplukt wordt is minimaal, maar de tentakels van Den Haag mede gevoed door het afkalvende oranje bolwerk doen hun uiterste best de zaken nog onder controle te houden, wetend dat de gemiddelde Nederlander moeilijk tot een openlijk protest te bewegen is. Door middel van acties zoals het boven geciteerde rapport, naast de dagelijkse desinformatie vanuit den Haag, wordt wanhopig getracht de eigen posities veilig te stellen. De tijd zal het leren.

http://www.geennieuws.com/2009/10/hoe-m ... ilders-af/" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Mahalingam »

Wat hebben ze zoal uit de kast getrokken ter demonisatie?
De eigen politieke partij en de leden, de pers, de StaatsTV, de AFA.
Er blijft weinig over dat nog niet is ingezet. En dan : Ja, de wetenschap!! Die dient ook zijn steentje bij te dragen in de virtuele steniging van Geert.

Zou het helpen? De PVV blijft in de peiligen onverminderd hoog staan. Zal een wetenschappelijk rapport het tij doen keren? Ammehoela. Daar geloof ik niks van.

Als Geen Stijl de tijdgeest goed vat:
[...]
Geert Wilders schijnt aan, komt dat schot, “systeemhaat” te lijden. Godsamme. Wat een vondst. Maar dan weten wij er ook nog wel een paar. Wat we dus haten, beste Koot en Bie-deskundigen (zelfbenoemd “radicaliseringsonderzoeker” Hans Moors, hoogleraar “(contra-)terrorisme” Bob de Graaff en natuurlijk, het zal weer eens niet, “extreemrechtsdeskundige” Jaap van Donselaar, de man die bij gebrek aan een echte Hitler altijd loopt te speurneuzen naar ‘potentieel’ of ‘latent fascisme’) is uw niet door ervaring gekochte wensdenken lulkoek. Jazeker: u kunt met uw zogenaamd extraverantwoorde pseudo-wetenschappelijk onderzoek de t-i-e-f-u-s krijgen. De mensen lachen daar gewoon om. Dus doei: we moeten uw als wetenschap verpakte progressieve praatjes niet. Krijg maar lekker de pip in die leuke volkswijken van jullie waar jullie toch niet wonen.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments

Was er laatst niet nog een linkse vogel die iets wilde met/van de wetenschap?
Ja, Cohen in Leiden. Dat de islam deskundigen een grote rol moeten spelen in het debat teneinde meer islam door de strotten van de onwetende inboorlingen te persen. (of zo iets)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

De boze geest is nu echt uit de kast. Pechtold en Van der Laan nemen geen blad voor de mond en proberen Geert Wilders geestelijk te vermoorden.

'Pechtold en Van der Laan zijn handlangers Mohammed Bouyeri'
maandag 2 november 2009 10:02

Geert Wilders vindt dat PvdA-minister Eberhard van der Laan (Integratie) en D66-leider Alexander Pechtold zich gedragen als 'politieke handlangers' van Mohammed Bouyeri, de man die vijf jaar geleden cineast Theo van Gogh heeft vermoord. De twee openen vandaag in de media de aanval op Wilders en zijn aanhang.

Volgens de PVV-leider dragen de uitlatingen van de twee politici bij ‘aan een klimaat van haat en geweld tegen mij en de PVV'. ‘PvdA en D66 hebben blijkbaar niks geleerd van de moord op Pim Fortuyn.'

Extreemrechts
Wilders reageert op uitlatingen van Pechtold (in de Volkskrant) en Van der Laan (de Pers) die Wilders en zijn partij achtereenvolgens typeren als extreemrechts en een gevaar voor de rechtsstaat.

Wilders denkt dat deze demonisering en verkettering worden veroorzaakt door het succes van de PVV. ‘Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers dan weet iedereen vanaf nu dat Van der Laan en Pechtold aan een klimaat hebben bijgedragen waarin dat voor sommigen gekken mede op grond van hun demoniserende opmerkingen gerechtvaardigd leek.'

Wetenschappers
Dit weekend werd ook een onderzoek gepubliceerd waarin wetenschappers beweren dat Wilders de democratie ondermijnt en een gevaar is voor de rechtsstaat.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... ouyeri.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

En dit heeft het mannetje Pechtold gezegd.
Afbeelding
Pechtold: Wilders is extreem-rechts

AMSTERDAM - Fractievoorzitter Alexander Pechtold (D66) roept het naar eigen zeggen al drie jaar: ‘Geert Wilders is een racist en extreem-rechts. Maar nu eindelijk is er een wetenschappelijke onderbouwing.’

Pechtold omarmt de conclusie van drie wetenschappers die in een onderzoek over radicalisering Wilders als extreem-rechts kwalificeren. De onderzoekers, die werken in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zalen, stellen ook dat de PVV de sociale cohesie en de democratie ondermijnt.

Volgens diverse bronnen van de Volkskrant wil minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken dat de onderzoekers deze conclusies afzwakken ‘wegens politieke gevoeligheid’. In de reactie van de minister schuilt het gelijk van de wetenschappers, vindt Pechtold. ‘Wilders is kennelijk zo’n gevaar dat de conclusies moeten worden aangepast. Dan dreigt de democratie inderdaad instabiel te worden.’

Het is, zegt hij, de spagaat waar de politiek al geruime tijd in zit. ‘Benoem je het beestje, dan maak je hem groter. We moeten niets verhullen, maar er alternatieven tegenover zetten.’

Knettergek
De PVV-leider zelf is ‘ziedend’. ‘De onderzoekers zijn knettergek geworden . Wat een idiotie. Wij zijn democraten in hart en nieren’, sms’t hij. Volgens Wilders is dit ‘de zoveelste (..) ziekelijke poging van de elite ons te demoniseren en te proberen de PVV en al onze kiezers de mond te snoeren’.

Het is precies de reactie die zijn critici voorspelden. In een rondgang van de Volkskrant langs terrorisme- en polarisatiedeskundigen en overheidsfunctionarissen bleek dat velen denken wat de drie wetenschappers verwoorden, maar het niet openlijk durven uiten. Uit vrees dat Wilders hieruit politieke munt zal slaan en zal stellen dat de autoriteiten hem monddood willen maken.

Een verzoek inhoudelijk op de beschuldigingen in te gaan, wijst de PVV-leider af. ‘Ik maak verder geen woorden vuil aan dit soort baggeronderzoek van de linkse onderzoeksmaffia.’

http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... eem-rechts" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

En dit zijn de woorden van van der Laan.
Afbeelding
Grote aanhang PVV bedreigt de rechtsstaat’

Minister Van der Laan weigert te geloven dat de PVV héél groot gaat worden. Maar mocht dat onverhoopt wel gebeuren, dan is dat gevaarlijk, zegt hij.

‘Als één iemand iets geks roept, moet je niet meteen denken: is dat gevaarlijk voor de rechtsstaat?’, zegt minister Eberhard van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie in een interview met deze krant. ‘Maar als veel mensen dat roepen, dan is dat iets waar je rekening mee moet houden.’

Van der Laan doelt op de grote PVV-aanhang. Hij denkt niet dat de hoge peilingen voor Wilders’ partij werkelijkheid zullen worden. ‘Daar ben ik heel optimistisch over.’ Niettemin stelt hij zich als minister terughoudend op met het registreren van etniciteit of nationaliteit voor beleidsdoeleinden. ‘Ik ben optimistisch, maar met een heleboel historisch besef. Het is een kwestie van better safe than sorry.

De minister zag daarom vooralsnog af van etnische registratie van criminele allochtonen. Ook was het kabinet extra voorzichtig met het beantwoorden van PVV-vragen over de kosten van allochtonen, omdat – zoals de minister in de Kamer zei – ‘de term uitzetting je te binnen schiet’.

Van der Laan zegt in het interview dat hij aanvankelijk pragmatisch wilde omgaan met etnische registratie, als dat het beleid kon helpen, omdat hij een rotsvast vertrouwen in de rechtsstaat heeft. Maar het afkraken van rechters door politici heeft hem behoedzamer gemaakt.

Net als PVV-plannen om relschoppers in de knieën te schieten, criminele jongeren met dubbel paspoort uit te zetten, de kosten van allochtonen te berekenen en tientallen miljoenen moslims Europa uit te zetten omdat zij de sharia zouden aanhangen.

‘Mag ík dan zeggen: Van der Laantje, je bent een onderdeeltje van de ontwikkeling waarin je lichten op rood of groen kunt zetten? Mag ik op dat punt van die registratie nog eens heel goed nadenken wat daar op groen wordt gezet?’

http://www.depers.nl/binnenland/349586/ ... staat.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door H.Numan »

Het moge duidelijk zijn dat er paniek op het pluche zit. De propaganda machine draait op volle toeren. Waarom?

Omdat men de vleesgeworden saaiheid tot president van de EU (mogelijk) gaat aanstellen.
Waarom Balk?
Omdat hij zo heerlijk grijs is. Nietszeggend. Spreekt zijn meesters stem. Hij heeft recht op zijn dertig zilverlingen.

Maar dat geeft problemen. Een premier die zo maar opstapt? Omdat hij beter kan? Dat is nog nooit vertoont in Nederland.

De kans is dus niet gering dat er vervroegde verkiezingen gaan komen, en dat moeten we niet hebben. Want dan verliest bijna iedereen. Op 2 partijen na: de SP en de PVV. De een krijgt nu de volle laag omdat ze haar kader opdraagt hun salarissen in de partijkas te storten. De ander is opeens neo nazi.

Argumenten? Die zijn er eigenlijk niet. Er is niets dat er op wijst dat de PVV ooit in het verleden dan wel in de toekomst iets anders zal zijn dan een democratische partij. Donselaar is niet direct een neutrale betrouwbare wetenschapper te noemen. Sterker nog: hij verdient de titel wetenschapper niet eens.

Het is vijf jaar geleden dat Theo van Gogh omgelegd werd (en uiteraard komt nu naar voren dat hij onder Fortuyn minister had geworden - over toeval gesproken) en 10 jaar na de moord op Fortuyn. Tijd voor de volgende, denk ik.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Geert Wilders bedreigt alleen de Haagse mores

Vijf jaar na de moord op Theo van Gogh blijkt niet het islamitisch terrorisme, maar islamcriticus Geert Wilders de grootste bedreiging van de Nederlandse staatsveiligheid geworden. Volgens de politieke concurrentie tenminste

Door Syp Wynia

Minister Guusje ter Horst (PvdA) heeft een rapport laten maken, waarin Geert Wilders en zijn partij als extreem-rechts, islamofoob en als bedreiging van de democratie worden voorgesteld. Dat schrijft De Volkskrant, die zegt dat de minister zelf terugschrikt voor die bewoordingen.

Een van de drie betrokken wetenschappers, Hans Moors, zwakt het Volkskrant-verhaal af, maar zegt dat Wilders door zijn ‘islamofobie’ wel steeds verder ‘in de richting van de extreem-rechtse familie’ belandt.

Xenofoob
Alexander Pechtold van D66 roept al jaren roept dat Wilders ‘xenofoob, racistisch en extreemrechts’ is, en is daar op zijn beurt groot mee geworden. Hij ziet zijn gelijk nu bevestigd.

Minister Eberhard van der Laan (PvdA) herhaalt vandaag in De Pers wat hij een half jaar geleden in Het Parool zei, namelijk dat hij nu de PVV zo populair is maar even wil wachten met het etnisch registreren van criminelen. En Edwin Bakker van Clingendael zegt dat Wilders een gevaar voor de staat is, omdat hij ‘lak heeft aan de politieke mores’ en zodoende ‘het systeem’ ondermijnt.

Eberhard van der Laan
Geert Wilders en zijn kiezers moeten volgens deze politici en wetenschappers dus als hét gevaar voor de Nederlandse democratie worden gezien. En wel voornamelijk omdat Wilders harde kritiek heet op de islam, die hij als een gevaarlijke ideologie ziet.

Het is een wonderlijke wereld. Wilders betitelt de Koran als fascistisch en wordt vervolgens zelf als extreem-rechts neergezet. Gek is dat. Staat de islam voor democratie, zodat islamkritiek een bedreiging voor de democratie is? Of is de islam links, zodat kritiek op de islam rechts, om niet te zeggen extreem-rechts is? Je zou het bijna denken.

Haatzaaier
Nog zoiets. Alexander Pechtold is helemaal blij, nu wetenschappers bevestigen wat hij steeds beweert. Maar de vraag of Geert Wilders een gevaarlijke haatzaaier is, ligt juist bij de rechter. Op 20 januari begint het proces tegen Wilders, dat het Openbaar Ministerie in opdracht van hogerhand (het Amsterdamse Gerechtshof) tegen heug en meug moet aanspannen tegen Wilders.

Ondermijnt Pechtold nu ook de rechtsstaat, omdat hij zich als politicus bemoeit met een zaak die onder de rechter is? Pechtold heeft anders altijd zoveel kritiek op politici die rechters voor de voeten lopen.

Van Donselaer
En wat bezielt Guusje ter Horst eigenlijk om Jaap van Donselaar aan te stellen als onderzoeker van de bedreiging die van Wilders uit zou gaan? De Leidse wetenschapper lééft van het steeds maar weer en overal opduiken van het extreem-rechtse gevaar. Een jaar geleden verscheen zijn laatste ‘Monitor’ waarin hij Wilders als extreem-rechts afschilderde. Kan het dan een verrassing zijn dat hij Wilders nog steeds ‘extreem-rechts’ vindt?

Het allerwonderlijkst is wel dat deze discussie exact vijf jaar na de moord op Theo van Gogh de kop opsteekt. Sindsdien worden tal van politici en opiniemakers noodgedwongen beveiligd. Cabaretiers geven schoorvoetend toe dat ze uit angst maar niets meer over moslims en de islam zeggen. Tentoonstellingen gaan niet door, vanwege dreigementen uit islamitische kring.

Het systeem
Voor alle duidelijkheid: die dreiging komt niet van Geert Wilders. Wilders doet wel eens wilde uitspraken, maar hij heeft nog nooit iemand bedreigd.

Geert Wilders is natuurlijk wèl een bedreiging voor ‘het systeem’, maar dan in die zin dat hij spreekt waar anderen zwijgen en daar een grote populariteit mee heeft opgebouwd.

Dat is meteen de enige dreiging die van Wilders uitgaat.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Comme ... -mores.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Pechtold: Wilders gelooft in eigen waanbeelden
maandag 2 november 2009

Na de felle reactie van Geert Wilders op de harde aanval van onder anderen Alexander Pechtold en Eberhard van der Laan, is het nu weer de beurt aan hen om te reageren. Het is 'grof' van Wilders om Pechtold en Van der Laan in verband te brengen met de moordenaar van Theo van Gogh. Dit is een 'complottheorie van die in zijn eigen waanbeelden is gaan geloven'

Van der Laan voelde zich als eerste genoodzaakt te reageren op de aantijging van Wilders dat hij en Pechtold politieke handlangers zijn van Van Gogh’s moordenaar Mohammed Bouyeri. Die terreurmoord werd vandaag vijf jaar geleden gepleegd.

Grof van Wilders
‘Het is grof dat Wilders ons, Pechtold en mij, op een dag als vandaag in verband brengt met de moordenaar van Van Gogh,’ laat Van der Laan weten.

‘Wilders meet met twee maten. Zelf veroorlooft hij zich alles te zeggen. Anderen probeert hij de mond te snoeren. De vrijheid van meningsuiting is er voor iedereen.' Eerder noemde Van der Laan de PVV een mogelijk gevaar voor de rechtsstaat.

Waanbeelden
Ook Pechtold liet van zich horen, nadat hij Wilders eerder wegzette als extreemrechts. Dat deed hij naar aanleiding van een onderzoek, waaruit zou blijken dat Wilders extreemrechts is.

Pechtold vindt de uitlating van Wilders een ‘onzinnige complottheorie van iemand die in zijn eigen waanbeelden is gaan geloven'.

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... eelden.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Pechtold en van der Laan beseffen niet , of willen niet beseffen dat ze het klimaat kweken voor een politieke moord. Ze halen de trekker niet over, maar zijn wel verantwoordelijk voor de afgevuurde kogel.

Het kan natuurlijk ook dat deze heren zich ongemakkelijk en schuldig voelen, en zich daarom nu weer aan het verontschuldigen zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Mahalingam »

In het Journaal van 18.00 uur op de StaatsTV gind het over Winders en dergelijke. Niets opmerkelijks. Wat Pechtold vindt (en v.d. Laan zo'n beetje als toegift) werd verteld. Opmerkelijk: er kwam iemand van de CIDI vertellen dat de PVV niet rechts is. Er werd een poging tot definitie van extreem-rechts gedaan en de PVV voldeed daar niet aan: het sociale programma b.v. is links. Eindgevoel: "de politieke handlangers van Mohammed Bouyeri" bleef mij bij.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Nou kijk eens aan. Dit is toch wel heel schattig. Marcouch kan even niet meer stuk bij me. Eindelijk iemand uit de PVDA die eerlijk is.
Marcouch: Moslimbasher Wilders niet staatsgevaarlijk
dinsdag 3 november 2009

PvdA-stadsdeelvoorzitter van Slotervaart Ahmed Marcouch is het niet eens met zijn partijgenoot minister Eberhard van der Laan (Integratie) dat PVV-leider Geert Wilders staatsgevaarlijk is.

'Het is ernstig om Geert Wilders zo te beschrijven,' zei Marcouch vanavond in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Volgens de PvdA'er gebruikt de PVV'er louter democratische manieren om zijn standpunten te uiten.

Gevaarlijk
'Ik heb andere associaties bij staatsgevaarlijk,' aldus Marcouch. De stadsdeelvoorzitter denkt daarbij meer aan mensen die geweld niet schuwen en het verheerlijken.

De PVV heeft volgens Marcouch wel een eenzijdige islamagenda. 'Hij is een moslimbasher'.

Beschuldigingen
De PVV-leider heeft een drukke dag achter de rug. Hij werd vandaag achtereenvolgens door Van der Laan en D66-leider Alexander Pechtold beschreven als staatsgevaarlijk (minister) en extreem-rechts (Pechtold).

Wilders reageerde daar weer op door de twee weg te zetten als 'handlangers van Mohammed Bouyeri' (de moordenaar van Theo van Gogh). In het televisieprogramma Nova noemde Wilders het verkettering. 'PVV-stemmers zijn geen racisten.'

Voor- en tegenstanders van de partij van Wilders kwamen vanavond in Arnhem bij elkaar. Buiten demonstreerden ongeveer 200 tegenstanders.

Door Maartje Willems

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... arlijk.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie