Moslima's en emancipatie

Plaats reactie
birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Moslima's en emancipatie

Bericht door birdie »

MOSLIMA'S ZIJN BEST GEËMANCIPEERD

Het idee dat alle allochtone vrouwen onwetend en afhankelijk zijn, klopt niet.

Als je de opiniemakers van de afgelopen weken moet geloven, dan is de integratie van migranten in Nederland af te lezen aan maar één meetlat: de stand van ’het debat’. En daarmee is het slecht gesteld. Ayaan Hirsi Ali noemde het mislukt, Ahmed Marcouch vond er te weinig beweging in zitten, en Gert-Jan Segers zag het gestrand op een boulevard of broken dreams.

Omwille van het mediaspektakel worden in dit debat echter nogal eens groepen ten onrechte tegen elkaar uitgespeeld. Voor een genuanceerde visie of aansprekende verhalen over de complexe dagelijkse realiteit is geen geduld en geen tijd.

Dat is zeker het geval in de berichtgeving over de positie van vrouwen, waarin aparte hokjes voor ’autochtone’ en ’allochtone’ (lees: islamitische) vrouwen worden gecreëerd alsof zij in totaal verschillende werelden leven. Islamitische vrouwen staan onder sociale druk om allesbedekkende kleding te dragen, niet-gelovige vrouwen voelen zich in de mal geperst van het maakbare, slanke en sexy lichaam.

Autochtone vrouwen stoten hun hoofd tegen het glazen plafond, allochtone vrouwen worstelen met de onderdrukkende ideeën van hun geloof en cultuur. Voor de eersten staan quota voor meer vrouwen aan de top ter discussie, voor de laatsten zijn meer blijf-van-mijn-lijf huizen nodig.

Wat dat betreft is er weinig nieuws onder de zon: zeven jaar geleden kondigde Aart Jan de Geus, de destijds dienstdoende minister van Sociale Zaken, de voltooiing van de emancipatie van autochtone vrouwen af en pleitte voor de bevrijding van de allochtone vrouwen. Tegen het eerste kwam protest. Was de minister vergeten hoe weinig vrouwen nog doorgedrongen waren tot de top? En was de economische (on)zelfstandigheid van vrouwen dan geen probleem meer?

Op het tweede deel van het ministeriële oordeel kwam veel minder commentaar. Natuurlijk hebben die allochtone vrouwen een emancipatieachterstand; kijk naar de lage arbeidsparticipatie, de vrije jongens en de kortgehouden meisjes, uithuwelijken, de hoofddoek, de taalproblemen. Zo werd emancipatiebeleid instrument voor integratiebeleid en werden de vrouwen in Nederland opgedeeld in een voorhoedecategorie van uitgeëmancipeerde autochtone vrouwen en een achterhoedecategorie van onderdrukte allochtone vrouwen.

Met zijn voorstel voor de bühne om belasting te heffen op het dragen van een hoofddoek en de opbrengsten te besteden aan blijf-van-mijn lijf huizen, deed Geert Wilders er onlangs nog een schepje bovenop. De suggestie dat vrouwen die een hoofddoek dragen mede schuldig zijn aan huiselijk geweld was niet alleen kwaadaardig, ze ging ook voorbij aan de realiteit dat veel moslimvrouwen het huiselijk geweld in eigen kring aan de kaak stellen en zich inzetten voor de opvang van mishandelde en bedreigde vrouwen. Evenmin wordt opgemerkt dat moslimvrouwen ook pleiten voor progressieve regelingen zoals het verbod op maagdelijkheidsoperaties, die de seksuele vrijheid van de moslimvrouwen belemmeren en ook nog eens met overheidsgeld worden gesubsidieerd.

In de dagelijkse emancipatiepraktijk vechten moslima’s evenzo goed als niet religieuze vrouwen voor hun seksuele en maatschappelijke vrijheid. Ook moslima’s willen zelf kunnen beslissen of ze als maagd het huwelijk in gaan of niet. Ze willen een hoofddoek dragen en zich feminist kunnen noemen zonder dat ze zich ook tegen de Nederlandse feministische zusters moeten verantwoorden of een hoofddoek wel samen kan gaan met een feministisch lidmaatschap.

Ze verzetten zich tegen ouderlijke én ministeriële huwelijksarrangementen. Want door het opgeklopte drama van opgesloten en uitgehuwelijkte ’importbruiden’ richt alle aandacht zich op ontmoediging van immigratie in plaats van op ondersteuning van de overgrote meerderheid van vrouwelijke (en mannelijke) huwelijksmigranten. Zij hopen op een beter bestaan via opleiding en werk, maar worden door een ambitieloos verplicht inburgeringstraject op een dood spoor gezet.

Het debat creëert een beeld van Nederland als een tweestromenland van zelfstandige en afhankelijke vrouwen, van verlichte en onwetende vrouwen, van gidsen en volgers. Aan de ene groep vrouwen wordt autonomie toegeschreven, de andere groep autonomie ontzegd. Wat bij de een vrije keuze heet, zoals schaamlipreconstructie, dresscode en thuisblijfmoeders, heet bij de ander mishandeling, onderdrukking en achterlijke traditie.

Het wordt hoog tijd om dit vooringenomen en neerbuigend tweestromenlandidee open te breken. Het is tijd voor een beweging van dwarse vrouwen die verbanden legt tussen groepen vrouwen en die de eigen krachtbronnen voor emancipatie vooropstelt.

De auteurs produceerden het boek ’Dwarse Vrouwen’ samen met veertig vrouwen van diverse generaties en komaf, in samenwerking met Kosmopolis Rotterdam.

Nora Kasrioui, Baukje Prinsen, Joke van der Zwaard zijn resp. programmamanager FNV Vrouwenbond, lector diversiteit en burgerschap aan De Haagse Hogeschool, en onderzoeker/schijver

http://www.trouw.nl/opinie/podium/artic ... eerd_.html
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76193
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslima's en emancipatie

Bericht door Ariel »

Wat een warrig politiek correct verhaal.
Islamitische vrouwen staan onder sociale druk om allesbedekkende kleding te dragen, niet-gelovige vrouwen voelen zich in de mal geperst van het maakbare, slanke en sexy lichaam..
Wat een naïviteit. :shock: Of autochtone meisjes onder sociale druk staan om een slanke en sexy lichaam te hebben. Als dat al zo is, gebeurd dat op scholen, Klasgenootje kunnen elkaar nog wel eens ophitsen , en snel iemand te dik vinden, maar thuis worden deze meisjes gecorrigeerd .
Een Moslima staat echter wel onder sociale druk van thuis en hun gemeenschap om allesbedekkende kleding te dragen.
Autochtone vrouwen stoten hun hoofd tegen het glazen plafond, allochtone vrouwen worstelen met de onderdrukkende ideeën van hun geloof en cultuur. Voor de eersten staan quota voor meer vrouwen aan de top ter discussie, voor de laatsten zijn meer blijf-van-mijn-lijf huizen nodig
Dit begrijp ik niet...Dit is toch geen vergelijking?
Met zijn voorstel voor de bühne om belasting te heffen op het dragen van een hoofddoek en de opbrengsten te besteden aan blijf-van-mijn lijf huizen, deed Geert Wilders er onlangs nog een schepje bovenop. De suggestie dat vrouwen die een hoofddoek dragen mede schuldig zijn aan huiselijk geweld was niet alleen kwaadaardig, ze ging ook voorbij aan de realiteit dat veel moslimvrouwen het huiselijk geweld in eigen kring aan de kaak stellen en zich inzetten voor de opvang van mishandelde en bedreigde vrouwen
Nog meer onzin. Ik heb Wilders nergens horen zeggen dat vrouwen die een hoofddoek dragen mede schuldig zijn aan huiselijk geweld.
"Wat bij de een vrije keuze heet, zoals schaamlipreconstructie, dresscode en thuisblijfmoeders, heet bij de ander mishandeling, onderdrukking en achterlijke traditie."
:shock: Hoe haalt men het in zijn hoofd om schaamlipreconstructie gelijk te stellen aan vrouwen besnijdenis. Het eerste gebeurd vrijwillig en in een ziekenhuis ( onder narcose) het tweede gebeurd onvrijwillig in een vieze omgeving met een roestig scheermesje .

De dames proberen appels met peren te vergelijken, maar dat is ze niet gelukt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5047
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Moslima's en emancipatie

Bericht door naar boven »

Inderdaad een warrig betoog.
Deze begrijp ik niet:
Evenmin wordt opgemerkt dat moslimvrouwen ook pleiten voor progressieve regelingen zoals het verbod op maagdelijkheidsoperaties, die de seksuele vrijheid van de moslimvrouwen belemmeren en ook nog eens met overheidsgeld worden gesubsidieerd.
De seksuele vrijheid van moslimvrouwen wordt toch niet belemmerd door de operaties?

De seksuele vrijheid van moslimvrouwen wordt belemmerd door mannen die maagdelijkheid eisen.

Nog zoiets:
Ze verzetten zich tegen ouderlijke én ministeriële huwelijksarrangementen. Want door het opgeklopte drama van opgesloten en uitgehuwelijkte ’importbruiden’ richt alle aandacht zich op ontmoediging van immigratie in plaats van op ondersteuning van de overgrote meerderheid van vrouwelijke (en mannelijke) huwelijksmigranten. Zij hopen op een beter bestaan via opleiding en werk, maar worden door een ambitieloos verplicht inburgeringstraject op een dood spoor gezet.
Willen ze nu als analfabeet en vers van het platteland meteen naar de universiteit en van daaruit naar een topfunctie?
RTFM

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: ma feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: Moslima's en emancipatie

Bericht door SDX »

Nee joh, die universiteit is nergens voor nodig, meteen die topjob.

Logisch dat dit een warrig betoog is, kan je enige logica verwachten van een islamiet en zijn dhimmi-vriendjes!
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Moslima's en emancipatie

Bericht door Manon »

Evenmin wordt opgemerkt dat moslimvrouwen ook pleiten voor progressieve regelingen zoals het verbod op maagdelijkheidsoperaties, die de seksuele vrijheid van de moslimvrouwen belemmeren en ook nog eens met overheidsgeld worden gesubsidieerd.
een VERBOD op maagdelijkheidsoperaties?

Misschien wordt hier bedoeld: een verbod op de maagdenvlieshersteloperaties?
Waarom zou een maagdenvlieshersteloperatie de seksuele vrijheid van moslimsvrouwen belemmeren? Me dunkt geeft het net de mogelijkheid op voorhuwelijks loswippen terwijl ze telkens opnieuw net doen of ze maagd zijn. Waarom noemen ze dat dan een belemmering?

En neen, dat hoeft helemaal niet worden gesubsidieerd. als ik mijn schaamlippen laat inkorten wordt dat ook niet gesubsidieerd. Wat volgt? een verbod op schaamlipinkortingsoperaties omdat dit de seksuele vrijheid van niet moslimvrouwen belemmert????

ze hebben er precies een probleempje mee met die schaamlipcorrecties. Waarschijnlijk zijn ze zelf besneden als ze het verschil tussen een schaamlip en een afgeknipte clitoris al niet meer herkennen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Moslima's en emancipatie

Bericht door birdie »

ze hebben er precies een probleempje mee met die schaamlipcorrecties. Waarschijnlijk zijn ze zelf besneden als ze het verschil tussen een schaamlip en een afgeknipte clitoris al niet meer herkennen.
Ik zie het allemaal ook niet meer. De verwarring is compleet. Van dit hele stuk kan ik nog geen soep van maken!
Ik snap niet, dat deze flauwekul nog gepubliceerd wordt.
Maar ja, we moeten de 'zaligheid' van deze kleurrijke multiculturele samenleving maar accepteren.

Het wordt ons door de strot geduwd, zoals de ganzen in Frankrijk, die volgepropt worden om heerlijke ganzenlever af te leveren.
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48288
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslima's en emancipatie

Bericht door Pilgrim »

Anti-emancipatie-moslima’s

Geplaatst op 19 oktober 2017

Afbeelding

De dwingende dwang van moslima’s

Ze zijn veelvuldig in het nieuws de laatste tijd: anti-emancipatie-moslima’s. Eerst via de ‘Nederlandse’ islamitische ‘politieke’ beweging NIDA met haar uiterst kromme zienswijze, en de afgelopen dagen steeds vaker met IS-bruiden (doorgaans niet de meest intelligente meisjes) die een terugkeer naar Nederland eisen. En nu is er natuurlijk óók nog een ‘politie’-moslima (in opleiding) die het mogen dragen van een hoofddoek in uniform wil afdwingen. Elk argument dat zij aanvoeren wordt in beginsel gestaafd op ‘oh wat ben ik zielig’ en als dat niet werkt, wordt dat automatisch, u raad het zelf al, racisme en/of discriminatie. Zijn zíj nu ècht zo dom of houden zij òns voor dom...?


Omdraaien, uitbuiten en door blijven etteren
Over NIDA gaan we het niet meer uitgebreid hebben, haar DENKbeeld is uitsluitend gebaseerd op de islamitische logica, lees: qua redenatie zó 180 graden krom dat u het zelf niet eens verzonnen krijgt en totaal niet overeenkomstig met de westerse normen en waarden. Uitsluitend en volledig gericht op een (geleidelijke?) wereldoverheersing van de islam. Het is echter kenmèrkend dat moslims ergens naartoe gaan (zèlf hier naartoe komen) en/of ergens aan beginnen en daarbij, vooraf(!), verdòmd goed weten wat de reeds vastgestelde richtlijnen en regels zijn, maar als ze er eenmaal zitten alles naar hun islamitische hand willen zetten. Eerst met gejank en zielig doen, daarna, à la DENK, door te stoken tussen andere bevolkingsgroepen met al snel opvolgend; demonisering (denkt u hierbij o.a. aan de Turkse toestanden hier), intimidatie, dreiging en uiteindelijk geweld (Midden-Oosten, Indonesië, Afrika etc. etc.). En politiek en Justitie gaan er waarschijnlijk weer met open ogen intrappen, uit angst voor de inmiddels zeer sterk gebleken internationale zelfstandige naamwoorden: discriminatie en racisme.

Ze zijn eenvoudigweg NIET te vertrouwen
Uit recent onderzoek is al gebleken dat juist allochtone/islamitische ‘medewerkers’ binnen Justitie uitermate vatbaar zijn voor het criminele/corruptie-virus. Waarom men daar geen paal en perk aan stelt, is mij dan ook een raadsel. Laat ze vooraf eenvoudig een aantal voorwaarden lezen èn ondertekenen en u bent klaar. Blijken ze daar achteraf moeite mee te hebben of zich er niet aan te houden? Prima, niet zeuren dan en opzouten!

Als politieagent is het, uit formaliteit, uniformiteit en neutraliteit, verboden om openlijke uitingen van geloofsovertuiging te voeren in combinatie met het politie-uniform. Het woord uniform zegt het zelf tenslotte al: iedereen gelijk. Nu is er echter een ‘politie’-moslima in opleiding die daar, bijna aan het eind van haar opleiding, ineens(!) problemen mee heeft. Zij vindt het discriminatie dat ze haar achtergebleven ‘geloof’ niet mag uitdragen. Haar – eveneens moslima – advocate ziet dat uiteraard exact zo. Iedereen mag, volgens haar/hun leugens (onder ede verklaard dus meineed?) uitingen van geloofsovertuiging in combinatie met het politie-uniform dragen, behalve moslims… discriminatie dus!

Deze Polima zit al een tijdje in opleiding, dus ze wist vooraf wel degelijk waar ze aan begon! Die wet is er al vanaf 2008, dus nu achteraf niet janken en, islamgetrouw, proberen de zaken om te draaien! Mijns inziens zou overigens èlke uiting van geloofsovertuiging in het openbaar verboden moeten worden. Daarmee wordt elke vorm van onderscheid uitgesloten en is iedereen gelijk. Geloven (óók, nee, juist in Allah) doet u dus maar thuis.

Ook erg recent deze dagen
Het blijft met nadruk weer oorverdovend stil als het gaat om de dadergroep/afkomst van de huftertjes die men liefkozend ‘loverboys’ noemt. Omdat niemand het doet, doe ik het dus zelf maar: het grootste aantal (overigens gemakkelijk te beïnvloeden en goedgelovige) slachtoffers van deze mensenhandelaren valt voor de mooie bruine ogen en de mooie kletspraatjes en slijmverhalen van deze overwegend moslimslavenhandelaren. Ogenschijnlijk zijn ze echt heel aardig en galant naar onze dochters, maar de slavenhandel (tegenwoordig heet dat mensenhandel), vernedering en mishandeling zitten hen klaarblijkelijk al van heel jongs af aan in het bloed. Achter die mooie bruine ogen gaat heel vaak een zeer verrot en zwartgeblakerd breintje schuil. Waarschuw uw dochters voor deze bevolkingsgroep mensen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen!

Maar er is ook goed nieuws
‘Ontheemde’ Nederlands-Marokkaanse jongeren trekken massaal naar Marokko, waar het momenteel economisch erg goed gaat en waar zij wèl de kansen krijgen die zij hier zeggen niet te krijgen. (Ze komen er nog wel achter hoe men daar over ze denkt… en dan willen ze natuurlijk weer terug). Maar, er vanuit gaande dat zij inderdaad naar hun ideale leef- en werkgebied vertrekken, heb ik nog een dringend advies; boekt u een enkele reis en vergeet uw (dementerende) grootouders niet mee te nemen, want hier begrijpt niemand hen vanwege het taalprobleem dat door henzelf is gecreëerd, doordat zij zich altijd afzijdig hebben gehouden van de westerse samenleving waar zij welkom waren. En neemt u dan ook meteen uw ouders mee , die op hogere leeftijd tegen dezelfde problemen gaan aanlopen, want ook zij beheersen de Nederlandse taal niet goed genoeg en zullen in hun straks gevorderde dementie terugkeren in hun moedertaal. Dat scheelt weer met invliegen van ‘mantelzorgers’ uit Marokko en Turkije voor deze ‘onbegrepen’ ouderen.

Dat gezegd hebbende… Turkije is economisch overigens ook héél erg aantrekkelijk geworden voor jonge Neder-Turken. Er zijn heel veel banen vrijgekomen de afgelopen tijd. Wat zeg ik, overal waar de islam 100% is vertegenwoordigd, is het een waar paradijs voor moslims. Ik zeg; mensen, ga terug en leef eindelijk eens volledig gelukkig i.p.v. hier proberen te krijgen wat u daar al hebt. Het werkt hier alleen maar frustrerend voor u met al die ongelovigen en heidenen en het klimaat en het weer zijn hier óók nog eens slecht voor uw gestel. Dáár is het allemaal véél beter! We houden niemand tegen, echt niet! Beloofd! Maar wel daar blijven dan hoor, ook als het toch tegenvalt.

Ja mensen, het irriterende, indringende islamitische gejank komt overduidelijk niet alleen meer uit de minaretten en de geluidsboxen aan die torentjes… Moderne moslima’s; met doeken bedekte jankvarkens zijn het geworden. Doodmoe word je ervan. (‘jankvarken’ is overigens een gebezigde algemene kreet voor iemand die zeurt en is niet gekozen om extra te beledigen)

Door: Drs. E.N. Schilder

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/19 ... -moslimas/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie