Yes we Cohen!!!!!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 22, 2011 1:00 pm

Welke tips heb jij om de veiligheid in de wijken en straten te verbeteren?
De Partij van de Arbeid is op zoek naar de beste ideeën om de veiligheid in Nederland te verbeteren


Er zijn ook oplossingen die wel hout snijden. :) Maar of azijnseikerT wordt uitgenodigd om op vrijdagavond 14 oktober zijn oplossing aan de Tweede Kamerfractie te presenteren betwijfel ik .

De oplossing van azijnseikerT is : totale remigratie. Er zijn al 5 mensen die zijn idee steunen.

Deze oplossing van Bette Mijlof is ook leuk. :laugh1: "In buurten waar onveilige gevoelens leven zul je moeten werken aan het ombuigen van deze gevoelens naarmeer veiligheid "

Een zekere Zysios geeft dit commentaar op haar oplossing. "Het is inderdaad veel gezelliger om te worden overvallen in een fleurige wijk ;)
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 29, 2011 12:11 am

In de Volkskrant staan wat onvriendelijke woorden over Cohen, gevloeid uit de pen van columniste Aleid Truijens. Hier het document waarin ze meld last te krijgen van islamofobie
http://www.geenstijl.nl/archives/images/vkhaatcolumn.pdf
Diamantbuurt
‘Woorden doen ertoe’, zei Job Cohen over de inspiratiebronnen van de Noorse islamofoob.
Maar toen bewoners van de Diamantbuurt werden mishandeld, afgeperst en uiteindelijk weggepest door jonge Marokkanen – niet de daders moesten verhuizen,maar een getergd echtpaar – hield burgemeester Cohen het bij woorden. Sussende woorden. Dat valt hem aan te rekenen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 12, 2011 2:59 pm

Job doet oproep tot echt debat en zeurt over de toon van het debat.
Job Cohen: 'Met een paar tweets heb je geen debat'
De gebeurtenissen in Noorwegen dwingen ons niet tot het stellen van de schuldvraag, maar tot bezinning over de manier waarop we met elkaar in debat gaan. Dat stelt de fractieleider van de PvdA, Job Cohen.
'A bad word whispered will echo a hundred miles', aldus een Chinees gezegde. 'Wilders is niet verantwoordelijk voor de daden van Breivik in Oslo, maar woorden doen er toe en daar moet elke politicus zich rekenschap van geven.'

Met die woorden reageerde ik op de vraag of Wilders verantwoordelijkheid droeg voor de aanslag in Oslo waar 7 mensen omkwamen, en op het eiland Utoya waar 69 sociaal-democratische jongeren op brute wijze zijn afgeslacht door een man die zich volgens zijn geschriften voornamelijk heeft laten inspireren door het gedachtengoed van de anti-islam beweging. Een afgrijselijke gebeurtenis die ons voorstellingsvermogen haast te boven gaat, maar die dwingt de vraag onder ogen te zien hoe dit heeft kunnen gebeuren, zodat we alles kunnen doen wat in ons vermogen ligt om ervoor te zorgen dat die zich nooit zal herhalen.

Spoiler! :
Verwrongen
Breivik wilde niet alleen de sociaal-democraten in het hart treffen, in zijn verwrongen wereldbeeld is geen plaats voor de fundamentele waarden van onze samenleving. Extremisme, in welke vorm dan ook, bedreigt waarden als vrijheid, gelijkheid, democratie en mensenrechten. Wij sociaal-democraten, liberalen, christen-democraten, progressieven, conservatieven, wij christenen, moslims en atheïsten die geloven in onze democratie en vrijheden, wij zijn allemaal kinderen van Utoya. En dus dragen wij allemaal voor en tegenover elkaar de verantwoordelijkheid om onze democratische rechtsstaat en zijn waarden te verdedigen tegen mensen als Breivik.

Waar kogels in het spel zijn, is de rede verdwenen. Niemand in Nederland hoeft zich aangesproken te voelen over die kogels, maar wij allen zouden ons aangesproken moeten voelen als de rede ons dreigt te verlaten. In een pluriforme, democratische samenleving vormt debat de bloedsomloop van de rede, levert de frictie van botsende meningen de energie op die ons in staat stelt beslissingen te nemen die voldoende gedragen worden door de bevolking. Wie nu weigert het debat te voeren, kijkt weg. En wij weten inmiddels hoe onverstandig dat is. Wie nu weigert het debat te voeren, maar alleen maar roept, sluit zich uiteindelijk ook af van de rede. Een tweet hier en daar en een persverklaring, dat heeft niets met een open debat te maken.

Ideologie
Terwijl er terechte en principiële vragen gesteld zijn, die zo'n debat nodig en urgent maken. Het onbehagen in onze samenleving heeft een veel bredere achtergrond dan migratie en integratie alleen. Grote veranderingen, zoals globalisering, secularisering en privatisering, zijn voor veel mensen buitengewoon ingrijpend. Wat doet het met mensen die er bewust voor gekozen hebben mee te bouwen aan onze samenleving, die steeds vaker hier geboren en getogen zijn, als zij dag in dag uit te horen krijgen dat hun geloof een totalitaire ideologie is die nooit samen kan gaan met onze westerse samenleving? En wat doet het met mensen die ervan overtuigd raken dat zo'n ideologie er daadwerkelijk op uit is onze samenleving om zeep te helpen? Is de ultieme consequentie van die gedachtengang niet dat mensen als gezworen vijanden tegenover elkaar komen te staan?

Ook de financiële perikelen van de afgelopen tijd laten zien dat loopgraven en schuttersputjes ons niet verder brengen. Democraten versus Republikeinen in de Verenigde Staten, trage besluitvorming in Europa omdat de leiders het gezamenlijk belang onvoldoende voorop zetten - het werkt allemaal averechts. Over onze eigen schaduw heenspringen, dat is wat nodig is in deze tijd.

Als ik oproep om woorden te matigen, doe ik dat niet om het debat te ontlopen, maar juist om een echt debat met wederzijds respect mogelijk te maken. Want hoe harder we schreeuwen, hoe hardhorender we worden voor de argumenten van de ander.

Blind
Begrijp mij niet verkeerd, ik wil niet terug naar de tijd - ruim tien jaar geleden - dat veel partijen, waaronder de mijne, blind waren voor het onbehagen in de samenleving en voor de problemen met de integratie van migranten. Jaren geleden constateerde ik dat het goed was dat de de wollen deken van de multiculturele samenleving was afgetrokken en dat er meer aandacht moest komen voor de gevolgen van migratie voor de oorspronkelijke bevolking. En dat is ook gebeurd.

Maar na tien jaar debat dreigt nu verlamming, waar beweging steeds dringender is. Dat vergt inspanning van ons allen. Het vergt dat we op zijn minst de intentie hebben naar elkaar te luisteren, niet met als vooropgezet doel het allemaal met elkaar eens te worden, maar wel met de wens vanuit ieders invalshoek er voor de samenleving als geheel het beste van te maken, zonder wie dan ook buiten de orde te plaatsen. Of we nu politici of buurtgenoten zijn, van welke partij of afkomst ook, christen, moslim of ongelovig, onze toekomst maken we samen. En samen werkt beter. Laat de gebeurtenissen in Noorwegen tenminste dat in ons los maken.

Job Cohen is fractieleider van de PvdA in de Tweede Kamer.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2846065/2011/08/12/Job-Cohen-Met-een-paar-tweets-heb-je-geen-debat.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Za Aug 20, 2011 11:32 am

Nieuwe tactiek van Cohen. Ik ben benieuwd.

Cohen wil 'mooipraterij' kabinet ontmaskeren

DEN HAAG - PvdA-leider Job Cohen wil de komende tijd de „mooipraterij” van het kabinet blootleggen. Volgens de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij stelt premier Mark Rutte de kabinetsingrepen voortdurend mooier voor dan ze zijn

„De premier verkoopt iets dat er niet is”, stelde Cohen zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. „Er komen 3000 agenten bij? Nul. Er komen 12.000 verpleegsters bij? Die komen er 0 niet”, zijn enkele voorbeelden die hij noemt.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1039 ... ren__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Za Aug 27, 2011 1:11 pm

Ha fijn om weer even van Ella te horen. De meest incompetente minister van het vorig kabinet geeft advies aan de meest incompetente leider die de PvdA ooit gehad heeft. Maar nu komt alles goed.

Vogelaar: Komend jaar cruciaal voor leiderschap Cohen

zaterdag 27 augustus 2011

Voormalig PvdA-minister Ella Vogelaar vindt dat partijleider Job Cohen het komende politieke jaar zijn leiderschap moet vestigen van de PvdA en van de oppositie. 'Het zal er dit jaar op aankomen voor Cohen of hij dat leiderschap kan vormgeven.'

Dat heeft Vogelaar zaterdag gezegd in het Radio 1-programma Tros Kamerbreed. Cohen moet van de oud-minister duidelijk gezicht geven aan de PvdA, iets wat hem in haar ogen de afgelopen tijd nog onvoldoende lukte.

Hoopvol
Vogelaar zegt dat Cohen de ideale kandidaat is voor het premierschap, maar hij moet zichtbaar wennen aan zijn rol in het parlement. Ze is positief over de boodschap van Cohen dat zijn partij de komende maanden zich gaat richten op het blootleggen van 'mooipraterij' van het kabinet-Rutte. Dat stemt Vogelaar 'hoopvol'.

De oud-minister kritiseert de samenwerking van oppositiepartijen. Zij vindt de oppositie te versnipperd en hoopt dat Cohen als leider van de grootste oppositiepartij meer sturing zal geven.

Ontevreden
Uit een peiling van Maurice de Hond in juni blijkt dat PvdA-kiezers ontevreden zijn over Job Cohen als leider van de partij. Op de stelling 'Cohen doet het goed als leider van de PvdA' antwoordt slechts 41 procent van de aanhangers instemmend.

Ook vanuit de PvdA komt veel kritiek op het optreden van de partijleider. Zo zei oud-PvdA-voorzitter Michiel van Hulten dat hij 'het niet meer goed ziet komen' met Cohen. Van Hulten zegt dat de benoeming van Cohen een vergissing was. 'Een politicus moet inspireren en vergezichten schetsen. Wat wil Cohen met Nederland? Geen flauw idee. Hij mist de drive,' aldus Van Hulten.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... -Cohen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 29, 2011 11:46 am

Cohen moet spartelende PvdA richting geven

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen wordt steeds sterker bekritiseerd vanuit zijn eigen partij. Dit is het moment voor hem om eens wat leiderschap te tonen

Door Eric Vrijsen

Met de PvdA is het net als met de buren. Maandenlang hoor je ze niet. Zijn ze er nog wel? Opeens hoor je een paar deuren slaan. En wie komt er naar buiten… Ella Vogelaar!

De oud-minister voor Integratie – in 2007 weggestuurd door toenmalig PvdA-leider Wouter Bos – deelde zaterdag in radioprogramma TROS Kamerbreed een laatste waarschuwing uit aan Job Cohen. Het is d'r op of d'r onder voor de PvdA-voorman. Hij moet nu vlammen, anders glipt de partij hem uit handen.

Je zou kunnen zeggen dat Cohen tamelijk sterk staat als het ongenoegen moet worden geventileerd door iemand van het kaliber-Vogelaar. Maar het onheilspellende voor Cohen is dat iedereen nu weet dat de hele partij er zo over denkt. De gedroomde premier verloor de verkiezingsrace tegen de VVD en knapt nu met zichtbare tegenzin het oppositiecorvee op.

Koningschap
Bij gebrek aan sturing en strategie dobbert de PvdA maar wat rond. Vorig jaar begon PvdA-fractielid Pierre Heijnen te tornen aan het Koningschap.

Toen kwam er een partijcommissie onder leiding van de Leidse politiek wetenschapper en oud-senaatsfractievoorzitter Joop van den Berg.

Die studie reikt vooral argumenten aan voor het behoud van het bestaande. Premier Mark Rutte (VVD) lacht in zijn vuistje: ‘Wil je er over praten, Job?’

Spartelen
Zo blijft de PvdA spartelen en raakt Cohen steeds meer omstreden, waardoor de partij weer verder in het slop raakt. De concurrenten zien het aan, maar niet met louter leedvermaak.

De democratie is gebaat bij een sterke en heldere oppositiepartij; niet bij een PvdA die zó met zichzelf stoeit dat de partijsores irrelevant wordt.

Volgende week begint het nieuwe politiek seizoen. Kom op, Cohen. Dwing de partij jou te volgen: ‘Jullie wilden leiderschap; dan zul je het krijgen ook.'

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Comme ... -geven.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Za Sep 10, 2011 12:50 am

Cohen: PvdA'ers vrezen aanslag zoals van Breivik

Volgens PvdA-leider Job Cohen leeft onder PvdA-leden de angst dat iemand de partij zal aanvallen. In Noorwegen werden tientallen jongeren van de jeugdbeweging van de sociaal-democratische partij gedood door Anders Breivik

Cohen uit zijn angst in een interview met Trouw.

‘Partijgenoten vragen zich af of dit ook in Nederland kan gebeuren. Niemand had verwacht dat in zo’n rijk en politiek redelijk evenwichtig land als Noorwegen zo’n nietsontziende, moorddadige aanslag had kunnen plaatsvinden. Je denkt er dan toch over na of zoiets ook in Nederland kan gebeuren.’

Extremisme
Cohen vindt de aanslag van Breivik het bewijs dat extremisten overal zijn. 'Pim Fortuyn werd vermoord door een linkse activist, de moordenaar van Theo van Gogh was een moslimextremist. Breivik is weer een conservatieve radicaal. Het zit hem dus niet in religies, maar in extremisme.'

De PvdA-leider zegt dat de aanslag van Breivik veel angst bij linkse politici heeft veroorzaakt. 'Die haat, het is allemaal de schuld van de sociaal-democraten, dat vind ik verknipt.'

Cohen verbaast zich ook over de haat vanuit de PVV tegen zijn partij. Hij vindt het wel goed dat de partij van Geert Wilders de ‘wollen deken’ van het integratiedebat heeft afgetrokken, maar zou graag zien dat Wilders het debat vaker zou aangaan. ‘Het debat wordt niet door hem gevoerd, het zijn statements, debatten gaat hij uit de weg.’

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... reivik.htm


Getver. Wat een enge man is Cohen. Vertelt hij ons eerst dat het poep hem en andere PVDA-ers langs hun broek loopt , omdat er in elke straat in Nederland wel een Breivik woont, en vlak daarna begint hij over de PVV. Met andere woorden, deze Breivik moet wel uit PVV kringen komen, en de schuld ligt dan ( weer) bij Geert Wilders omdat die de PvdA haat.
Wat een schaamteloosheid. Bah….
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Za Sep 10, 2011 1:15 am

Wat gek dat weinig mensen dit kunnen geloven. [c045.gif]

Cohen: PVV vertelt halve waarheden over immigratie


PvdA-leider Job Cohen vindt dat PVV-leider Geert Wilders halve waarheden vertelt over immigratie. Volgens Cohen is er bijvoorbeeld helemaal geen sprake van massa-immigratie. Dit zou komen door de wet die hij als staatssecretaris van Justitie heeft gemaakt.

Cohen ontkracht daarmee het beeld van theedrinker en multiculti-knuffelaar, vindt hij. ‘Mijn wet heeft bijgedragen aan het behapbaar maken van de van asielproblematiek. Dat zul je de PVV nooit horen zeggen.’

De PvdA-leider zegt de beeldvorming vanuit de PVV wel een beetje zat te zijn. ‘Ik heb helemaal geen zin om daar elke keer maar op te reageren. Laat ik mijn eigen verhaal maar vertellen.’ De PvdA'er geeft wel aan meer zichtbaar te willen zijn als oppositieleider.

Massa-immigratie
Volgens de PvdA-leider verkondigt de PVV over immigratie halve waarheden. ‘Van massa-immigratie, waar de PVV over spreekt, is nu helemaal geen sprake meer. Tegelijkertijd vind ik wel dat wie een aanvraag voor asiel in Nederland indient en aan alle eisen voldoet, gewoon asiel moet kunnen krijgen,’ zegt Cohen.

In 2010 kwam volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een recordaantal van 150.000 immigranten naar Nederland. De meesten kwamen uit de Europese Unie. Sinds 2006 neemt het aantal immigranten jaarlijks toe.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... gratie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Za Sep 17, 2011 8:46 pm

Job Cohen: Premier Rutte is bang voor de PVV

zaterdag 17 september 2011

PvdA-leider Job Cohen heeft zaterdag uitgehaald naar het kabinet dat volgens hem 'totaal de weg kwijt' is. Premier Mark Rutte (VVD) toont volgens Cohen geen lef en geen leiderschap en zijn kabinet zit als 'een bang konijn in de koplampen van de PVV te staren'.

Dat zei Cohen zaterdag op een ledenraad van de PvdA in Amsterdam.

Opstelling in eurocrisis
Zijn kritiek ging over de opstelling van Rutte in de eurocrisis en over de stapeling van bezuinigingsmaatregelen die volgens Cohen allemaal bij de zwakkeren in de maatschappij terechtkomen.

Cohen noemde het beschamend het kabinet aan het werk te zien in de eurocrisis. Rutte wringt zich volgens hem in allerlei kronkels om te ontkennen dat er bevoegdheden aan Brussel worden overgedragen. 'Leiderschap is niet het verhaal vertellen waarvan je denkt dat mensen het willen horen en proberen te verdoezelen wat ze niet willen horen.'

Oproep aan Wilders
De miljoenennota is volgens Cohen het product van een kortzichtige boekhouder. 'Europa staat in brand, de wereld is veranderd en het kabinet heeft zich opgesloten in een rekensom van 18 miljard.'

Volgens Cohen maakt de gedoger van het kabinet, PVV-leider Geert Wilders, nu terugtrekkende bewegingen omdat hij merkt dat Henk en Ingrid het kabinetsbeleid niet langer pikken. Cohen riep Wilders daarom op de stekker uit het kabinet te trekken. 'Tegen Wilders zeg ik: doe het dan! Trek die stekker er dan uit!'

Ziel verkopen
Volgens PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen, die eerder op de dag sprak op de ledenraad, pleegt Wilders verraad aan zijn kiezers en heeft hij hun ziel verkocht aan de hoogste bieder, alleen maar om zelf met de regeringspartijen VVD en CDA aan tafel te kunnen zitten.

Ploumen koppelde haar kritiek op Wilders aan de kabinetsplannen. Volgens haar gaat de huur voor de PVV-kiezer omhoog, wordt de zorg duurder, net als de kinderopvang, en gaat er geen cent naar onderwijs.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... e-PVV.htm#


Tja, het is lekker roeptoepen voor de PVDA. Dank zij hun beleid is het land volgestroomd met allochtonen die allemaal uit de pot mee eten. Ze hebben het land verraden en verkwanselt en een enorme schuld gecreerd, maar nu ze niet mee regeren is dit opeens hun schuld niet meer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 17, 2011 9:35 pm

Cohen was op de StaatsTV. Voorafgegaan door een onderzoek onder PvdA-ers over het functioneren van Job. Daar kwam die niet goed uit. De PvdA gedoogt het kabinet.
Hij babbelt vanaf 7:45. http://player.omroep.nl/?aflID=13129208
Dankzij de PvdA zal het pensioen naar 67 gaan terwijl Wilders dat op 65 wil houden, net zoals Henk en Ingrid.. Als Job de stekker had dan zou die er eruit trekken vanwege sociaal economische standpunten.
Job wil de sterke schouders zwaarder belasten en trek De hypotheek aftrek in twijfel. (trekt dat kiezers?)
"Ploumen koppelde haar kritiek op Wilders aan de kabinetsplannen. Volgens haar gaat de huur voor de PVV-kiezer omhoog, wordt de zorg duurder, net als de kinderopvang, en gaat er geen cent naar onderwijs. "
Hoe anders zou dat zijn met de PvdA aan het bewind. Meer huursubsidie, meer geld naar de zorg , naar de kinderopvang en naar het onderwijs. Te betalen door wie? De Griekse methode soms toepassen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19099
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor King George » Za Sep 17, 2011 11:03 pm

Cohen: PVV: Trek stekker uit kabinet

PvdA-leider Cohen heeft Geert Wilders opgeroepen de stekker uit het kabinet te trekken. Bij een ledenvergadering in Amsterdam benadrukte Cohen dat de PVV het in cruciale kwesties als Griekenland en de pensioenhervormingen oneens is met het kabinet.

Volgens Cohen vaart de regering een totaal andere koers dan de PVV wil. Hij noemde het verder beschamend om het kabinet in deze crisis aan het werk te zien.

Bang konijn
Hij verwees naar maatregelen die volgens hem de meest kwetsbare groepen raken. "Ons land heeft nu een kabinet dat als een bang konijn in de koplampen van de PVV zit te staren", zei Cohen.

Wilders sprak gisteren nog van een verstandshuwelijk met het kabinet en noemde 2012 "het jaar van de waarheid".


NOS


Bij een ledenvergadering in Amsterdam benadrukte Cohen dat de PVV het in cruciale kwesties als Griekenland en de pensioenhervormingen oneens is met het kabinet.


Volgens Cohen vaart de regering een totaal andere koers dan de PVV wil.


En alzo heeft de PVV hier ook tegengestemd. Andere fracties hebben de stekker in deze voorstellen gestopt, waaronder de PvdA. Dus wat zeur je nou Cohen?

Hij noemde het verder beschamend om het kabinet in deze crisis aan het werk te zien.


Dien dan zelf een motie van wantrouwen in, Job! Maar ga niet zuur vanaf de zijlijn janken om dat anderen die motie van wantrouwen niet indienen. Doe het dan zelf, als je durft! En kennelijk vond je het niet zo beschamend om in te stemmen met nog meer vab ons geld in die Griekse en daarop te volgen bodemloze putten af te storten en laten vervluchtigen in het niets en om in te stemmen met de verdere pensioenafbraak, Job!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 18, 2011 7:04 pm

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Zo Okt 02, 2011 1:35 pm

Psalm 140
1
O Heer', verlos mij uit de banden,
Waarin de boze mij beknelt;
Behoed mij voor des wreedaards handen,
Voor dwinglandij en woest geweld.

Afbeelding
(is erg grote foto) Klik hier voor totale zichtbaarheid:
http://www.powned.tv/images/fotos/Joppiesaus_gr.jpg
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Di Okt 04, 2011 12:03 pm

Het gaat niet goed met de PvdA volgens Lilian Ploumen . Ze vindt dat Job Cohen te onzichtbaar is, en ook PvdA-prominent Bram Peper zegt dat de PvdA bijna dood is. Lilian Ploumen verlaat het zinkende schip en hangt haar functie als voorzitter aan de wilgen, maar niet voordat ze nog even Job Cohen in zijn ballen trapt.
Bram Peper vindt dat niet netjes, maar is wel van mening dat Job Cohen niet op de juiste plaats zit, maar hij vindt dat Ploumen de laatste is die Cohen verwijten mag maken. „Je bent fulltimevoorzitter en je kunt je er altijd mee bemoeien.” Volgens hem is het de taak van de voorzitter om de partij in leven te houden. „Er is meer uit te halen dan zij heeft gedaan.” Ploumen moet volgens hem dus maar direct vertrekken, en de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher ziet hij als de enige kandidaat om haar op te volgen.

Job Cohen is niet van slag door de kritiek van vertrekkend partijvoorzitter Lilianne Ploumen, en hij laat de bui overdrijven. Cohen zei aan de slag te willen om de situatie van de PvdA te verbeteren. Of dat lukt, is in zijn ogen aan anderen om te beoordelen. Hij zei „ermee aan de slag” te gaan en dat je bij kritiek altijd moet kijken „wat ervan deugt en wat er niet van deugt”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19099
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor King George » Di Okt 04, 2011 11:50 pm

poll Elsevier.

Moet Job Cohen opstappen nu diverse PvdA’ers kritiek op hem hebben?

Welnee, hij doet het juist steeds beter
9% (104)
Natuurlijk, liefst vandaag nog
8% (92)
Laat hem aanblijven, dan zakt de PvdA nog verder in de peilingen
83% (987)
Totaal aantal stemmen: 1183
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 05, 2011 12:14 am

In zes berichten naar het einde van de PvdA

dinsdag 4 oktober 2011

De kiezer begrijpt de PvdA niet meer. Afgelopen maandag heb ik een analyse gemaakt van het CDA en de PvdA. Leiderschap staat in beide partijen ter discussie. Dinsdag barstte de hel los in de PvdA. Om de deplorabele toestand van de PvdA te kunnen begrijpen, moeten we ons verdiepen in drie berichten uit de Volkskrant over de sociaaldemocraten.

Deze krant heeft nog steeds stevige banden met de PvdA. De PvdA zit in het dna van de krant. Op zich is dit geen probleem, als er een andere krant met een andere politieke dna bestond. Die is er niet.

Volgende verkiezingen
Hieronder ziet u drie berichten over de PvdA uit de Volkskrant:

Bericht één: Vertrekkend PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen zegt dat PvdA-leider Job Cohen niet automatisch de lijsttrekker is bij de volgende Kamerverkiezingen. Hoewel hij onlangs zijn beschikbaarheid heeft bevestigd, moet hij concurrentie krijgen van andere kandidaten. Ook moet Cohen zich de komende tijd 'veel meer manifesteren in de partij'.

Bericht twee: Oud-PvdA-prominent Ed van Thijn liet vandaag in Het Parool weten dat Cohen er nu een 'enorme schep bovenop moet doen of de pijp aan Maarten moet geven. Ik kan me voorstellen dat Cohen moeilijk vooruit te duwen is'.

Bericht drie: Ook PvdA-minister Bram Peper ziet het niet meer zitten met Cohen. Hij noemt het echter vreemd dat Ploumen 'met zo'n grote schreeuw afscheid neemt' en vindt dat ze beter direct kan vertrekken. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher ziet hij als de enige kandidaat om haar op te volgen. Volgens Peper is de PvdA zelfs 'als partij bijna dood', zei hij vanochtend op Radio 1. Peper vindt dat Ploumen de laatste is die Job Cohen verwijten mag maken.

Opstappen
Dames en heren, landgenoten, weet u wat bericht vier moet zijn? Radeloosheid maakt zich meester van commentatoren. Als alles volgens de wetten van de politiek zou verlopen, zou dit het vierde bericht moeten zijn:

Amsterdam. Vanmiddag heeft de PvdA-leider Job Cohen na het fractieberaad besloten om per direct op te stappen als de leider van de PvdA. In een korte, maar zakelijke verklaring kondigde Job Cohen zijn vertrek aan: 'Ik kwam hier om het tij te keren, het is mij niet gelukt. Het land en de PvdA verdienen een ander type leider. Iedereen wil ik bedanken, die mij in de afgelopen periode heeft gesteund. De PvdA is meer dan Job Cohen. Ik wens de fractie en de partij wijsheid toe bij het benoemen van een nieuwe politieke leider.'

Triest
Dit zou gebeurd zijn als Job Cohen een politicus was. Job is een bestuurder en geen politicus. Ja, een politiek bestuurder, een regent. De regenten hebben geen enkel gevoel voor de politieke verhouding en de electorale realiteit. Daarom is dit het echte vierde bericht van de Volkskrant:

De positie van Job Cohen als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid staat - ook na de kritiek van partijvoorzitter Lilianne Ploumen vanmorgen in de Volkskrant - niet ter discussie. Dat zei Cohen vanmiddag zelf na het fractieberaad van de partij. Volgens Cohen was het 'een goede fractievergadering'. 'De punten van kritiek zijn niet nieuw, we hebben ze grondig doorgenomen. Je praat er over, je kijkt hoe het zit en beslist wat je er aan kunt doen. 'Volgens Cohen zijn de peilingen "niet goed". We moeten duidelijk maken waar we voor staan.'

Dit is triest. Mevrouw Ploumen capituleert vroegtijdig. De PvdA-fractie capituleert vroegtijdig. Maar waar was zij? Ook zij was bij deze fractievergadering. Handelde zij volgens bericht één, haar eigen bericht? Nee.

Geebn twistpunt
Ploumen produceerde aldus bericht vijf:

Ploumen zei zelf na de fractievergadering, dat de positie van Cohen helemaal geen twistpunt is: 'We hebben het niet over het vertrek van Cohen gehad. Job Cohen is een uitstekend partijleider.' Volgens haar is het helemaal niet raar dat zij als vertrekkend partijvoorzitter aangeeft wat er volgens haar de komende maanden moet gebeuren. 'Het belangrijkste is dat de PvdA laat zien dat er een goed alternatief is voor dit rechtse kabinet.'

Lafheid heerst in de partij die in een sterfhuisconstructie terecht is gekomen. Deze houding is precies de reden waarom de PvdA-kiezer conform bericht zes gaat handelen:

Bericht zes: De PvdA-kiezer loopt weg. Einde.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... e-PvdA.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 05, 2011 1:28 pm

Lief hè? (grote foto)
http://www.powned.tv/images/fotos/CohenvsPloumen.jpg
maar het is een montage volgens mij.
In ieder geval is de kop van het artikel
Cohen en Ploumen begraven strijdbijl
Na veel getelefoneer in het bestuur zijn beide kemphanen vis-à-vis met elkaar verzoend.
En het bestuur klaagde over de toon (dan hoeven ze het niet over de inhoud te hebben):
"Leden van het partijbestuur delen de kritiek, maar ze vinden dat Ploumen die niet zo had moeten ventileren."
http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2011/10/cohen_en_ploumen_begraven_stri.html#
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 05, 2011 8:27 pm

De PvdA is net een bezige bijenkorf.Het polit-bureau heeft besloten op aandringen van de fractie om vanaf nu twee begeleiders aan te stellen voor Job Cohen. En dat zijn geworden: Jacques Monasch en Sharon Dijksma.
Gedoodverfde opvolgers zijn binnen de partij Lodewijk Asscher (spindokter) met 43 procent, Diederik Samsom (ex-straatcoach) (35 procent) en Ronald Plasterk (hooggeleerd) (23 procent).
Job en Jacques samen bij 'de wereld draait door' vlak voor de verkiezingen.
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Video-detail.628.0.html?&no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=16589&tx_ttnews%5BbackPid%5D=626&tx_ttnews%5Bcat%5D=148&tx_ttnews%5Bpointer%5D=179
Fractievoorzitter Job Cohen was samen met Kamerlid Jacques Monasch aanwezig bij de demonstratie tegen de bezuinigingen op het Openbaar VervoerJob en Sharon kennen elkaar ook al jaren heel goed. Ze zijn vaak gezamenlijk wezen theedrinken na een moord.
Cohen en Dijksma langs bij scholen steekpartij
De Amsterdamse burgemeester Job Cohen en staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan de Montessorischool en de Willemsparkschool in de hoofdstad. Op het gezamenlijke schoolplein van de onderwijsinstellingen werd dinsdag een overblijfkracht doodgestoken.[...]
De hoogwaardigheidsbekleders spraken met docenten en wensten hun veel sterkte toe.
http://www.amsterdam.nl/stad_in_beeld/jaaroverzichten/jaaroverzicht_2009/maart/?ActItmIdt=178429&ActLbl=cohen_en_dijksma
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 05, 2011 9:19 pm

Diep triest als je als leider van de PvdA weet dat je niet voldoet, je gewoon aanblijft. Je hebt toch wel een beetje eergevoel?
Van mij mag hij blijven zitten, want dat is alleen maar goed voor de verdere afgang van de PvdA.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 05, 2011 9:41 pm

De dodelijke dolkstoot van Lilianne Ploumen
woensdag 5 oktober 2011

O la la, wat werd er geschokt gedaan over Geert Wilders’ gedrag tijdens de Algemene Beschouwingen. Dat was nu toch weer eens typisch een staaltje van de ellendige vergroving en verruwing die de politiek en het parlement in het bijzonder tegenwoordig zo teisteren. Allemaal het gevolg van het populisme natuurlijk. Haal de onderbuik de Kamer in, krijg je dit.

‘Doe es normaal man,’ zei Wilders tegen de premier, en hij had het over PvdA-fractievoorzitter Cohen als ‘bedrijfspoedel’, de ‘grote gedoger’. Het was duidelijk: de PVV is rapaille, met een ‘deels gewelddadige inslag,’zoals iemand zei.

Het gaat in de commentaren op Wilders’gedrag zelden over de inhoud, maar altijd over de vorm. De toon. Die bepaalt kennelijk in hoge mate de kant die het debat opgaat, en als die toon grof en ruw is, ziet het er voor het debat niet goed uit.

Kinderachtig
Nu vond ik Wilders’ joelerige gedrag potsierlijk en kinderachtig, net als dat kapsel, en vind ik dat mensen in zo’n openbare functie maar beter een goed voorbeeld kunnen geven en zich netjes moeten gedragen, want we kijken er allemaal naar.

Een van de weinige nette, beschaafde mensen tijdens die Algemene Beschouwingen was toevallig wel Job Cohen. Ik zou niet snel op hem stemmen – ook niet op Wilders trouwens – maar ik had bewondering voor de manier waarop hij zich niet van zijn stuk liet brengen.

Miespelt
Maar als het over normen en waarden gaat, heb ik weer honderd keer liever Wilders’ lompe uithalen dan de subtiele, veel dodelijker woorden van scheidend PvdA-voorzitter Liliane Ploumen. Hij zegt het tenminste, hoe bot ook, recht in je gezicht. Zij miespelt achter je rug.

Een van haar verwijten aan het adres van Cohen was diens onzichtbaarheid. Nou, ze kan er zelf ook wat van. Precies twee keer hebben we iets van haar gehoord: toen ze kwam, en nu ze gaat. En ze gaat met een knal.

Waardeloos
In fluwelen bewoordingen, met die lieve zachte zuidelijke g, maakte ze in de Volkskrant korte metten met die arme Cohen. Wat een backstabbing bitch. Als je het allemaal zo waardeloos vindt, dan zeg je dat toch rechtstreeks tegen Cohen? Dat doe je niet via de krant. Het viel me ook op dat ze in dat interview helemaal het stoere vrouwtje uithing. Terwijl ze toch echt niets voor elkaar heeft gekregen. Veel te druk met aan Cohens stoelpoten te zagen.

Ik snapte nooit zo goed wat de uitdrukking ‘met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig’ betekent. Maar nu wel. Het deed me een beetje denken aan de manier waarop Ruud Lubbers in 1994 op het laatst zijn opvolger Elco Brinkman liet vallen.

Spitsroeden
Cohen moet nu weer spitsroeden lopen, beschaafd reageren, eindeloos op de foto met allemaal meewarig kijkende partijgenoten om zich heen. Het leedvermaak spat ervan af.

Intussen is het enige dat je verder van zijn erbarmelijk geslonken partij hoort, dat ze al tien jaar naar zichzelf zoeken en hun identiteit kwijt zijn. Nou, ik zou zeggen, houd je mond en doe er eens wat aan. Om te beginnen: gooi die valse Ploumen per direct uit de club, zo ver als je kunt.

Liesbeth Wytzes

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Vrouw ... Wereld.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 06, 2011 7:59 pm

Asscher heeft gezegd, na gepolst te zijn, geen zin te hebben in het partijvoorzitterschap. Want dan kan het niet anders of hij wordt de vervanger van Job. Na een felle strijd binnen de partij, dat wel.
Het is slimmer om in de coulissen af te wachten tot die met acclamatie te voorschijn wordt geroepen als redder der partij. Net zoals Job toen. Wegens gebrek aan geschikte personen.
http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2011/10/asscher_wil_geen_voorzitter_wo.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor H.Numan » Vr Okt 07, 2011 1:56 am

Dat is zo ongeveer het enige waar ze geen gebrek aan hebben: incapabele corrupte graaiers. :laugh1:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 07, 2011 11:48 am

Max Pam komt met de mening dat de opvolger van Job wat meer in de realiteit moet staan. En zodoende vallen alle personen die iets met Amsterdam van doen hebben gewoon af.
'Neem voor de opvolger van Cohen beslist geen Amsterdammer'
Cohen werd met enthousiasme als partijleider ontvangen, vooral door degenen die hem nu een mes in de rug steken. Naar mijn idee kwam de werkelijke omslag in een uitzending van Buitenhof, waar Cohen werd ondervraagd over het debacle van de Noord-Zuidlijn. Bewoners hadden hun huizen zien verzakken door een opeenstapeling van financiële miscalculaties en overoptimistische scenario's. Clairy Polak vroeg Cohen of hij misschien de behoefte gevoelde de getroffen bewoners excuses aan te bieden. Maar hij kon het niet, het lukte hem eenvoudig niet om op dat moment enige assertiviteit of mededogen op te brengen. De toenmalige burgemeester droeg wel verantwoordelijkheid, maar hij had geen schuld, zoiets was het. Op dat moment werd duidelijk dat negen jaren Kremlin aan de Amstel hun tol hadden geëist.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6254/Max-Pam/article/detail/2954524/2011/10/07/Neem-voor-de-opvolger-van-Cohen-beslist-geen-Amsterdammer.dhtml
Ik heb die uitzending nagezocht. vanaf 16:10 gaat over 'sorry'.
Volgens de enquêtecommissie heeft de burgemeester inhoudelijk een zeer beperkte rol gespeeld, maar heeft hij wel een zorgplicht voor de kwaliteit van de besluitvorming. Een gesprek over de invulling van die zorgplicht in het verleden en in de toekomst.

http://www.vpro.nl/programma/buitenhof/afleveringen/42571547/items/39340046/media/42901508/#
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39166
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 07, 2011 7:22 pm

"De PvdA is net een bezige bijenkorf." Ik zei dit al eerder.
En eind van deze middag kwam er de oekaze: er is spoedoverleg. Alle hens aan dek in Amsterdam.
Iedereen komen. Ook Cohen die direct met zijn theedrink sessie in Zutphen moest stoppen.
Vanwaar die paniek? Onbekend. Tekenend is dat het direct ge-downplayed wordt: het is geen spoedberaad maar gewoon beraad. Over gewone dingen vast en zeker. Ongepland op een vroege vrijdagavond. Zouden ze het zelf geloven?
http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2011/10/pvda_houdt_spoedberaad.html
Cohen moest vanmiddag halsoverkop uit Zutphen vertrekken. Hij was daar voor een een ontmoeting met burgers.
De PvdA spreekt overigens van een gewoon beraad, geen spoedberaad. Of dit werkelijk zo is of dat de partij aan damage control probeert te doen, is niet duidelijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41745
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 09, 2011 2:22 pm

Arme Cohen. :wink:

'Interview Ploumen was dieptepunt'

Laatste update: 9 oktober 2011

DEN HAAG - PvdA-leider Job Cohen vindt het een dieptepunt dat afgelopen week partijvoorzitter Lillian Ploumen via een interview in de Volkskrant openlijk kritiek op hem heeft geuit.

Dat heeft Cohen zondag gezegd tijdens een interview bij tv-programma Buitenhof.
De PvdA-leider gaf aan geen problemen te hebben met kritiek op zijn functioneren en hij zei de kritiek van Ploumen ook al te kennen, maar hij vindt het niet leuk dat de partijvoorzitter besloten had de kritiek openbaar te uiten.

Aanvoerder

Wel denkt Cohen dat de samenwerking met Ploumen ''goed genoeg'' is om met haar door te gaan tot haar vertrek en het PvdA-congres 21 januari. ''Bij mij gaat het belang van de partij voor en ik denk dat zij dat ook vindt.''

De PvdA-leider zei ook wel degelijk kritiek van leden serieus te nemen. ''Ik ben aanvoerder van die club en als het niet goed gaat met die club, betekent het dat ik daar een rol in speel.''

Stroom

PvdA-leider Job Cohen gaat met zijn stijl tegen de stroom in, zei hij tijdens het interview over de steeds heftiger toon van het politieke debat en trend om steeds sneller en in kortere bewoordingen op elkaar te reageren.

De PvdA-leider wees erop dat veel mensen de toon ''verschrikkelijk'' vonden bij de algemene politieke beschouwingen, waarbij hij door PVV-leider Geert Wilders voor bedrijfspoedel werd uitgemaakt en Wilders met de uitspraak 'doe even normaal, man' in conflict kwam met premier Mark Rutte.

De partijleider zei de afgelopen weken, naast kritiek op zijn functioneren, ook veel steunbetuigingen te hebben gekregen voor zijn stijl. ''In de eerste plaats ben je wie je bent, daar gaat niet veel vanaf en zo moet je het ook doen. En er zijn ook ongelooflijk veel mensen die daar blij mee zijn dat ik het op die manier doe. En dan denk ik dat ik wat dat betreft een beetje on-Haags ben.''

Raad van State

Vertrekkend vicepresident van de Raad van State Herman Tjeenk Willink mag niet worden opgevolgd door iemand uit het kabinet. "Dan krijg je een slager die zijn eigen vlees keurt", zei Cohen.

Hij wees erop dat het kabinet met veel wetgeving komt die nog langs de Raad van State moet. Cohen kondigde aan bij de behandeling van de begroting voor Algemene Zaken een wetsvoorstel in te dienen dat moet verhinderen dat iemand uit het kabinet zitting neemt in de Raad van State. "Ik verwacht brede steun, maar ik weet niet of die breed genoeg is."

CDA

De kritiek van Cohen lijkt tegen het zere been van het CDA. CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom liet vorige week op Radio 1 doorschemeren dat het CDA minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner naar voren schuift als opvolger van Tjeenk Willink. Zijn naam wordt al langer met de functie in verband gebracht.

Tjeenk Willink stapt in januari op bij het belangrijkste adviesorgaan van de regering omdat hij dan zeventig wordt. Cohen zei dat het kabinet zijn opvolging tot nu toe klungelig aanpakt. "Het is al heel lang bekend dat er een opvolger nodig is. Maar een advertentie voor de functie is nog steeds niet verschenen."

http://www.nu.nl/politiek/2636614/inter ... epunt.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten