Yes we Cohen!!!!!

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 01, 2012 10:48 pm

Naar aanleiding vande ferme woorden van Job Cohen, deze tekening bij Joop.nl gezien:
St. Job en de draak

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 02, 2012 11:43 am

PvdA is echt de weg kwijt. Het gaat om de euro!

maandag 2 januari 2012

Het jaar 2012 is echt begonnen. Al weken speculeerden commentatoren in heel Europa over 2012. Zelden heb ik zo veel speculaties gelezen over de nabije toekomst.

Kennelijk regeert overal de angst en daarom was iedereen zo druk met speculeren - ook u.

De laatste peilingen van Maurice de Hond geven een aardig beeld van de manier waarop het Nederlandse volk denkt over 2012. De SP groeit tot tweede partij van Nederland. De PvdA en het CDA blijven impopulair bij de keizer. De VVD daarentegen blijft stabiel: met afstand de grootste partij van Nederland.

Griekenland
Dat zegt iets over de populariteit van premier Mark Rutte. Maar dat is niet alles. De VVD blijft stabiel omdat een serieus deel van Nederland gelooft in het strakke begrotingsbeleid van die partij. Niemand wil dat Nederland een Griekenland wordt.

Is de PvdA-leiding eigenlijk bezorgd? Nee, Job Cohen athans niet. Dat is vreemd, want in dezelfde peilingen geven de meeste ondervraagden aan te verwachten dat Job Cohen in 2012 zal aftreden.

Eerlijk is eerlijk: Job denkt daar anders over. En dat is een zegen voor de SP: met Job Cohen als leider van de PvdA, kan de SP op veel stemmen rekenen. Dit begrijpt iedereen, behalve Job zelf. Job is Job.

Verlosser
Jullie zijn intussen vergeten dat Job werd aangeduid als 'de Verzoener' door de overheersende media - hij werd daarnaast gezien als Verlosser.

Maar nu willen diezelfde media zich niet meer associëren met Job Cohen. Dat is gemeen van onze linkse vrienden. Daarover mag Job zich best beklagen - maar wat gaat hij doen in 2012?

Job gaat de PVV aanpakken. Wow! Jeetje Job, ga je echt de concurrentie aan met Alexander de Grote? Het wordt druk bij interruptiemicrofoon. Ik wens je veel succes.

Invloed
Wilders is volgens Job Cohen een machtspoliticus. Lieve Job, je vertelt weer warrige verhalen: Geert zit niet in het kabinet en heeft geen ministers. Geert heeft invloed, hij is nodig. En Job, ik hoef jou toch niet uit te leggen dat in de politiek om de macht gaat?

Heeft Job nog iets anders te vertellen? Jawel. Job Cohen zegt tegen De Telegraaf: 'Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen en die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV.'


Is dat zo? Kan Cohen sociaal-economisch linkser worden dan Geert? Nee toch? De PvdA is echt de weg kwijt. Het gaat om de euro! De kiezer is boos, heel boos. Geld dat Nederlanders verdienen, gaat naar landen waarmee zij niet solidair willen zijn. Bovendien kost deze solidariteit geld, veel geld. Job, jij mag het zeggen: welke partijen zijn tegen deze vorm van solidariteit met Griekenland, Italië en andere zuidelijke landen? Inderdaad, de PVV en de SP.

Eurofielen
Maar waarom groeit D66 dan? D66 groeit helemaal niet. Ze doen het in de peilingen altijd goed. En ze hebben in de Kamer nu hun natuurlijke omvang.

Eurofielen zijn in de minderheid. En zij stemmen op GroenLinks en D66. Ook de VVD moet uitkijken dat ze bij het volk niet te veel als eurofielen overkomen. In zijn laatste grote toespraak benadrukte Mark Rutte dat de VVD vooral de economische samenwerking in Europa belangrijk vindt. En dus niet de politieke samenwerking richting een superstaat!

De VVD is en moet eurosceptisch zijn. Anders gaat ook deze partij de negatieve gevolgen van de eurofilie ervaren.

Gezond verstand
Heeft het Nederlandse volk nog een positieve speculatie over 2012? Ja, een hele mooie ook: een op de vijf Nederlanders denkt verder dat Nederland Europees voetbalkampioen wordt.

Deze positieve instelling kost ons niets. Als iets ons geld kost, zijn we nogal terughoudend. Hiervan kunnen politici veel leren.

Het Nederlandse volk beschikt nog altijd over een flinke dosis gezond verstand. Dat is een mooi begin.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... e-euro.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 04, 2012 6:45 pm

Ik begrijp niet dat de mensen in Nederland niet begrijpen dat er maar één goede partij is in Nederland, en dat die partij de enige echte leider heeft. [hypocrite.gif]

Cohen gaat door: Ook SP en D66 doen het niet goed

woensdag 4 januari 2012

Niet alleen de PVV, maar ook D66 en de SP zitten volgens Job Cohen op de verkeerde koers. De partijen richten zich te veel op één groep, terwijl de PvdA verschillende groepen samenbrengt.

Dat zegt Cohen in een nieuwjaarsinterview op de website van de PvdA. Hij noemt het kabinet-Rutte 'het meest politieke kabinet ooit'.

Levensgevoel
Volgens Cohen baseert de PvdA zich op het idee van solidariteit door Nederlanders die het 'goed en minder goed hebben' met elkaar te verbinden. De partij van Alexander Pechtold doet dat volgens de sociaal-democraat niet.

'D66'ers hebben dat moderne levensgevoel dat ik herken en wat ik mooi vind, maar ze hebben een totale blinde vlek voor al die mensen die dat niet hebben, die dat niet herkennen en die daar alleen maar bang voor worden.'

Hetzelfde geldt voor de SP, zegt Cohen. 'Maar dan de andere kant op. De SP kiest net als D66 voor maar een groep, in dit geval de laagopgeleiden. Met een blik die achterwaarts kijkt, onderwijl niet accepterend dat de wereld veranderd is.'

Bezuinigingen
Cohen zegt dat het kabinet-Rutte 'onwelgevallige kritiek' van onafhankelijke instanties als de Rekenkamer negeert wat betreft bezuinigingen. 'Neem de adviezen over de aanpak van de hypotheekrenteaftrek. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen, ze zeggen allemaal : "Pak die aftrek aan".'

Vorige week zei Cohen dat de PvdA dit jaar nadrukkelijk de confrontatie wil zoeken met de PVV. 'Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen en die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV.'

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... t-goed.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 04, 2012 8:05 pm

"Niet alleen de PVV, maar ook D66 en de SP zitten volgens Job Cohen op de verkeerde koers. De partijen richten zich te veel op één groep, terwijl de PvdA verschillende groepen samenbrengt."
Bedoelt hij nu allahtonen en inboorlingen?
De mythe van de universaliteit van het socialisme. Alle progressieve krachten kunnen bij ons onder dak.
Weet je waar dat in het echt gebeurde? Oost Duitsland met de SED. Alleen was het 'kunnen' daar een 'moeten'.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 05, 2012 1:56 am

Zijn de ferme woorden van Job nu al in daden omgezet? De twitter-oorlog kan beginnen?
Van Bemmel boos om neptweet
,Totale onzin.'' PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel reageerde woensdagavond verbaasd en boos op een tweet, zogenaamd getwitterd door De Telegraaf, dat hij op nieuwjaarsochtend zou zijn opgepakt voor het verstoren van de openbare orde.

,,Ik weet van niks. Dit is ernstig, een schande. Ik ga me beraden op stappen'', aldus Van Bemmel. Het voorval geeft voor hem aan hoe ,,sommige mensen geobsedeerd kunnen zijn door 24 hardwerkende PVV'ers''.
Het bericht over het PVV-Kamerlid dat naakt en dronken op straat zou hebben gelopen was woensdagavond op Twitter trending topic. Ook Van Bemmel vindt het er behoorlijk echt uitzien. ,,Het probleem is dat dit nog jaren blijft opduiken op internet.''

De bewuste boodschap en het bijgevoegde bericht leken afkomstig te zijn van De Telegraaf. Volgens de krant is er een hacker actief. Op internet wees de krant lezers er op dat in de adresbalk op deze pagina is te zien dat ze te maken hebben met een neppagina. In de balk zou als het goed is namelijk http://www.twitter.com /telegraaf moeten verschijnen.
http://www.depers.nl/binnenland/621442/Van-Bemmel-boos-om-neptweet.html
Een hacker dus. In dienst van wie? In dienst van het goede doel.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 11, 2012 5:29 pm

De dag ervoor was van Bemmel ook in het nieuws. Hij redde jonge poesjes uit een brandende schuur.
PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel is zondagmiddag in zijn woonplaats Zoetermeer gehuldigd voor een heldendaad.
Van Bemmel liep door de straat waar hij woont en zag rook komen uit het dak van een aanpandig schuurtje naast een huis. Hij bedacht zich geen moment en heeft de deur geforceerd om te zien of er geen mensen in gevaar waren. Een buurvrouw die de heldendaad heeft gezien belde de brandweer waarna Van Bemmel naar buiten kwam met een kartonnen doos waarin zich 6 jonge katjes bevonden. De moederpoes dribbelde er achteraan.
http://www.amsterdampost.nl/binnenland/45668791/__PVVer_Van_Bemmel_redt_jonge_katjes_uit_brandend_huis.html
Zo iets dus:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 11, 2012 6:00 pm

Nieuwjaarsreceptie, Arnhem, Paul Stein (afdelings baas PvdA ) spreek twijfel uit over de geschiktheid van de Grote Roerganger Job Cohen.
Dat had die niet in het openbaar en zonder overleg met de commissie publiciteit moeten doen. Uitsluiting uit de grote sociale familie is zijn lot. Maar hij levert zijn partijkaart niet in. Een beetje vooruitkijken in deze kan geen kwaad!
Hier video van wat die zei:PvdA-voorzitter Arnhem weg na kritiek Cohen
Ik vind dat ik als voorzitter op gepaste momenten mijn mening moet kunnen geven. Een nieuwjaarsreceptie vond ik daar een goed moment voor, maar er zijn anderen die vinden dat ik eerst moet overleggen voordat ik zeg wat ik vind”, aldus Stein. Hij liet weten actief te blijven binnen de partij. "Maar ik heb gezegd dat ze maar een andere voorzitter moeten zoeken, want ik wil mijn mening niet onder stoelen of banken steken.”
http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/binnenland/10241027/PvdA-voorzitter-Arnhem-weg-na-kritiek-Cohen.ece
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 15, 2012 2:46 pm

Het kwartje van Kok Job

Rood en groen zijn samengekomen om een verenigd links alternatief bezuinigingsvoorstel te produceren. Hier zie je een blije Bende van Drie.

Afbeelding

Kwamen ze met iets bijzonders? Niet echt. Sterke schouders worden gedefinieerd als iedereen met inkomsten >150k euro en die gaan meer belasting betalen dan ze nu al doen. En nog meer geld wordt binnengehaald door een kwartje meer belasting op de benzine.

Dan kunnen de behoeftigen buiten schot blijven en is er geld voor de werkverschaffing.
    . „Want een recessie bestrijd je met solidaire bezuinigingen, slimme investeringen en hervormingen. Niet met alleen maar kil bezuinigen zoals het kabinet doet”, aldus Kwik, Kwek en Kwak Cohen, Roemer en Sap.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/11302178/__Alternatief_linkse_partijen__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Zo Jan 15, 2012 3:06 pm

De drie linkse partijen halen het benodigde geld binnen door onder meer subsidies voor fossiele brandstoffen aan te passen en een toptarief voor de hoogste inkomens bij de inkomstenbelasting in te voeren.


Een toptarief voor de hoogste inkomens bij de inkomstenbelasting in te voeren zal de meeste stemmers van de blije Bende van Drie een worst zijn, maar als men de prijzen van de fossiele brandstoffen ( olie, gas) aan gaan passen , zal dat ook bij hun kiezers niet in goede aarde vallen. Ook SP stemmers willen thuis warm zitten en blijven auto rijden.

De Bende van Drie moeten dit besluit met koeie letters in hun programma zetten. Ik ben benieuwd hoeveel stemmen ze dit zal opleveren. :cool:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Za Jan 21, 2012 12:10 pm

Cohen tegen kabinet-Rutte: Jullie bekijken het maar!

zaterdag 21 januari 2012

PvdA-leider Job Cohen sluit bij nieuwe bezuinigingen alle samenwerking met het kabinet-Rutte uit. VVD en CDA moeten het maar oplossen met gedoogpartij PVV.

'Het kabinet helpen met verdere bezuinigingen, daar voel ik niets voor,' zegt Cohen zaterdag tegen de Volkskrant.

Profileren
Mochten VVD en CDA bij de PvdA aankloppen voor steun, zal Cohen zeggen: 'Jongens, sorry, je bekijkt het maar.' Reden: 'Datgene wat Rutte wil, is zo totaal anders dan wat ik wil.'

De PvdA wil zich duidelijker profileren dan in 2011, toen SP-voorman Emile Roemer Cohen constant overschaduwde in de oppositie. Eerder maakte Cohen bekend dat de 'nieuwe strategie' van de PvdA wordt om zich harder af te zetten tegen de PVV.

Links
Volgens Cohen heeft de PvdA het kabinet-Rutte de afgelopen maanden niet 'gered' als het gaat om pensioenen of de eurocrisis.

'Ik zie dat niet als samenwerken. Als we dit niet hadden gedaan, waren we in strijd gekomen met wat we zelf altijd hebben geroepen. Dan was er een regeling tot stand gekomen die vele malen slechter was geweest.'

De PvdA houdt dit weekend haar partijcongres. Dat het CDA de koers naar links wil bijstellen, vergroot volgens Cohen de kans op een progressief kabinet.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... t-maar.htm


Dit is het volgende dieptepunt in de carrière van Cohen. Wat een minachting voor de Nederlandse politiek. Zijn er nog mensen die Cohen vertrouwen? Om de regering en Wilders te pesten zal de PvdA de regering tegenwerken. Bah.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor H.Numan » Zo Jan 22, 2012 2:15 am

Reden: 'Datgene wat Rutte wil, is zo totaal anders dan wat ik wil.'

Ik denk dat zo ongeveer iedereen in Nederland onderhand wel weet wat Cohen wilt: premier zijn in plaats van Rutte.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 23, 2012 1:24 am

De electorale afgang van de PvdA staat niet op zich.
Ook de Zweedse PvdA, de Social Democrats, doet het bar slecht in de peilingen.
Social Democrats plumb new poll depths
As the Social Democrats begin the search for a new leader after Håkan Juholt's resignation, an opinion poll conducted prior to the dramatic events on Saturday shows the party at its lowest ebb since the 1960s.
http://www.thelocal.se/38642/20120122/

Job heeft een rede gehouden voor het PvdA congres. je kan het hier terug kijken. Hij zegt niets niews.
http://nu.pvda.nl/
Wil je een beetje aanvoelen wat voor type de nieuwe partijvoorzitter is, hier zijn redevoering. (nee, geen cabaret!)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 23, 2012 1:31 am

Hij is trots. Dat weten we nu.
Onaardig van me, maar hij had beter een ander t-shirt kunnen kopen voor deze belangrijke dag. Of misschien een overhemd?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Za Jan 28, 2012 12:40 pm

Op dat congres is ook besloten dat niet-leden mogen stemmen over de lijsttrekker. Een soort open deur politiek.
Maar het blijft raar: een club die buitenstaanders verzoekt om te gaan bepalen wie lijsttrekker moet worden.
Met de tegenwoordige sociale media opent dit talrijke mogelijkheden.
Stem op de slechtste PvdA-lijsttrekker ooit
Ik stel bij deze voor om een totaal onbekend Kamerlid hiervoor te verkiezen. Laten we campagne voeren voor Eelke van der Veen, het PvdA-Kamerlid met de minste voorkeursstemmen (486) of een andere PvdA'er waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Is het mogelijk dergelijke onbekende Kamerleden via open verkiezingen lijsttrekker te maken? [...]
Het enige wat we nu nog nodig hebben is goed community management waarbij burgers massaal worden opgeroepen op de verkeerde kandidaat bij de PvdA-lijsttrekkersverkiezingen te stemmen. Gelukkig dienen zich bij dit soort verkiezingen altijd kansloze kandidaten aan die geen aansprekend profiel hebben.
http://republic.nl/blog/2012/1055/stem-op-de-slechtste-pvda-lijsttrekker-ooit
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Rechtsliberaal
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Sep 02, 2010 8:52 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Rechtsliberaal » Za Jan 28, 2012 10:49 pm

het PvdA-Kamerlid met de minste voorkeursstemmen (486):
Dat is babyboomer Drs. Eelke van der Veen
Afbeelding

zijn cv: (http://www.parlement.com/9291000/biof/03083)
Hij werd geboren in Wonseradeel (veeteeltgemeente hoofdplaats Witmarsum, aan de Friese kant van de Afsluitdijk) in 1946 en is al sinds 1977 (Den Uyl-tijdperk, 53 zetels in de Kamer)lid van de PvdA. Zijn opleiding was h.b.s.-b, en hij deed organisatiesociologie, Rijksuniversiteit Groningen, deze rondde hij af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Zijn werkzame leven begin hij bij de Nationale Kruisvereniging (1975-1983), vervolgens afdelingshoofd van de Ziekenfondsraad (1983-1988), daarna directeur ziekenfonds "ZAO" (Zorgverzekeringen Amsterdam en Omstreken) (1988-1999). In 1999 ging het weer een stapje hoger en werd Van der Veen voorzitter Raad van Bestuur "Agis Zorgverzekeringen". Dat bleef hij toen hij in 2006 na de verkiezingen Tweede Kamerlid werd. Van 2008-2010 was hij secretaris personeel en organisatie in de PvdA-fractie. De Nevenfuncties: voorzitter van Stichting Welzijn Nieuwegein en voorzitter HMF-Adviesraad (Health Management Forum), verder lid programmacommissie "Solidariteit tussen gezonden en zieken", Nederlands Gesprekscentrum, lid Raad van Toezicht Stichting STOOM (Stichting Onderzoek en Ontwikkeling Maatschappelijke gezondheidszorg) en lid Raad van Advies Alzheimerraad (eerder voorzitter). Vroeger was hij lid van twee adviesraden, namelijk de adviesraden van
"De Borg" (instelling voor licht verstandelijk gehandicapten met psychische problemen) en Stichting Economisch Onderzoek. Bovendien is hij lid van drie Comité's van Aanbeveling: namelijk de Comité's van Aanbeveling van Gastenverblijf VU Amsterdam, Theater- en Kunstencentrum "De Kom" in Nieuwegein en Johanna Kinderfonds

Babyboomer Drs. Eelke van der Veen is getrouwd en heeft 4 kinderen, en hij woont in Nieuwegein

Dus echt een grijze babyboomende managementmuis, vergadertijger, alfatype. Organisatiesociologie, bweh! Kon nog profiteren van lang studeren en HBS

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 16, 2012 12:39 pm

Electoraal gezien is de PvdA momenteel een kale kip. Dus wat gaan ze doen nu Spekman de aanvoerder is (naast Cohen natuurlijk)? De ideologische veren weer terug plakken op de Rode Haan.
Job Cohen en Hans Spekman willen linksere koers PvdA
PvdA-fractievoorzitter Job Cohen en partijvoorzitter Hans Spekman willen de economische crisis 'linksom' bestrijden. 'De huidige crisis is er een van het neoliberalisme. Het is aan ons om dat te beteugelen,' zegt Cohen.

Het spraakgebruik is veranderd: niet meer 'Het kapitalisme" in zijn algemeenheid is de schuld maar het neoliberalisme. Cohen zegt: ‘Hans heeft gezegd dat we linksom uit de crisis moeten komen. Gelijk heeft ie.’
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/330765/Job-Cohen-en-Hans-Spekman-willen-linksere-koers-PvdA.htm

Ik zag een filmpje waarbij rode rozen aangeboden werden aan de PvdA vanwege de 66-ste verjaardag van de club. Voor het politbureau op de stoep stond Spekman met wat kameraden te roken. Wat een bummer zeg! Hij rookt een sigaret. Aan zijn stand en imago denkend zou die toch een sjekkie behoren te roken? Een zware Van Nelle bij voorkeur.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Do Feb 16, 2012 2:49 pm

Oeps!!!!!!! :ohmy: Binnen de Kamerfractie van de PvdA is ophef ontstaan over een interview dat partijleider Job Cohen met voorzitter Hans Spekman heeft gegeven aan Trouw.

De NOS is in bezit van een mail van PvdA-Kamerlid Frans Timmermans aan fractieleider Cohen. Daarin schrijft Timmermans dat hij zich 'niet thuisvoelt' bij de uitspraken van Cohen en Spekman.
Volgens Timmermans moet de PvdA zich niet profileren als een 'SP light'.

In een reactie zegt Cohen dat het zeker niet zijn bedoeling was om de PvdA richting de SP te sturen. Donderdagavond zal de partij in de fractievergadering de crisis proberen te bezweren.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... -Cohen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 16, 2012 6:28 pm

Hier is het mailtje van Timmermans:
http://www.geenstijl.nl/archives/images/coheniskudtoleeolee.pdf
De jongere generaties hunkeren naar een solidair Nederland, een duurzaam Nederland, een land waar iedereen zich naar eigen inzicht kan ontplooien, maar ook een land waar wij iets voor elkaar over hebben. Linkse of rechtse haat en nijd over wie het te goed zou hebben,
wie profiteert, wie steelt (als bankier of als uitkeringsgerechtigde) is niet aan hen besteed.

En alle commotie was voor niets. Er is geen splitsing der geesten in de partij.
Timmermans licht het toe in een interview:
http://nos.nl/video/341735-timmermans-geen-probleem-met-cohen.html
Timmermans: geen probleem met Cohen
Maar misschien hebben Cohen (en Spekman) wel een probleem met Timmermans. Dat moeten we ze maar eens gaan vragen.

Zo maar iets: waarom kijken alle brillendragers tegenwoordig door twee vierkantige venstertjes die gevat zijn in een zwarte rand? Het lijken wel de 60-er jaren te worden.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 17, 2012 11:17 am

Yes we Cohen!!!!! wordt langzaam maar zeker vervangen door ...We don't want to Cohen!!!!!!!!!!!!

'Helft PvdA-Kamerleden staat niet meer achter Cohen'

vrijdag 17 februari 2012

Zeker de helft van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer is klaar met fractieleider Job Cohen. Dat zeggen anonieme PvdA-Kamerleden. 'Hij geeft geen leiding, heeft geen mening, en de communicatie is slecht.'

Hoewel de fractie donderdagavond liet weten achter Cohen te staan, laten PvdA-Kamerleden achter de schermen andere geluiden horen, meldt De Telegraaf.

Grote twijfel
Een aanzienlijk deel van de Kamerfractie ziet het niet meer zitten met Cohen. 'Er is in de fractie grote twijfel over Cohen,' zegt er één.

'We willen een strijdbare PvdA zien. Iemand die met schuim op de bek vecht voor zijn partij. Ik vraag me af of hij het gaat redden. Je ziet Job hier niet bepaald gelukkig rondlopen. Uit menselijk oogpunt vind ik dat heel erg.'

Een ander Kamerlid spreekt over 'totale verlamming'. Weer een ander: 'We moeten niet blijven doormodderen.'

Kritische mail
Donderdag ontstond ophef over een interview van Cohen en PvdA-voorzitter Hans Spekman, waarin ze een linksere koers leken aan te kondigen.

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans schreef daarop een kritische mail naar Cohen en Spekman. Hij zei zich niet thuis te voelen bij de boodschap.

Volgens Timmermans moet de PvdA zich niet profileren als een 'SP light', een 'hopeloze propositie' volgens het Kamerlid.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... -Cohen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 17, 2012 4:19 pm

Ook de Volkskrant wakkert het vuurtje aan. Met een parafraze op het emailtje. Dat gaat dan zo:
Beste Job en Hans,
Zojuist las ik het interview dat jullie beiden aan Trouw hebben gegeven. Ik wil daar graag op reageren, want wat een lulverhaal hangen jullie weer op. Reageren doe ik het liefst in een groot opiniestuk in de Volkskrant, maar oud-voorzitter Lilian Ploumen en politiek talent Jan Markerink hebben me daar al de wind uit de zeilen genomen. Ik heb trouwens ook geen zin in gezanik dat ik weer de eenheid binnen de partij ondermijn. Nee, dan liever een mail die ik in een bcc'tje heimelijk even lek naar de voltallige parlementaire pers - kan ik me nog een beetje verschuilen.

Over strategische keuzen moet ik me kunnen uitspreken, vind ik. Want Job, misschien dat het jou is ontgaan, maar een belangrijke internationale post is door die volksverlakkers van de PVV aan mijn neus voorbij gegaan. Mijn stem wordt me niet nog eens ontnomen! Of, in de woorden van Paul de Leeuw: 'Ik word niet in mijn eigen clubhuis afgeschoten!'
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9524/Lars-Anderson/article/detail/3186901/2012/02/17/En-dan-nu-de-echte-uitgelekte-e-mail-van-Frans-Timmermans.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Za Feb 18, 2012 3:11 pm

Cohen leidt PvdA omdat hij nog niet is opgevolgd

Job Cohen trad twee jaar geleden naar voren als de visionaire leider van links, die de boel bij elkaar zou houden en Wilders buitenspel zou zetten. Alles is mislukt. De leider van links is hij niet. En slechts een enkeling ziet hem nog als leider van de PvdA

Door Syp Wynia

Het had nog heel anders kunnen lopen, als de PvdA in juni 2010 niet op het nippertje de tweede, maar de grootste partij was geworden. Job Cohen was dan waarschijnlijk premier geworden. Dat zou ook niet simpel zijn geweest, want ook een PvdA-premier had moeten bezuinigen. Maar dan was de partij van Cohen tenminste aan de macht geweest.

Wilders
Maar zo ging het niet. De missie van Cohen is mislukt. Hij beweerde in Amsterdam de boel bij elkaar te hebben gehouden en zou dat nu met Nederland doen. Hij zou de strijd aanbinden met Geert Wilders.

Cohen verloor niet alleen de verkiezingen, maar stapelde bij de formatie ook fout op fout. Hij werd oppositieleider. Dat blijkt hij niet te kunnen. Wilders zit in een spilfunctie bij het bestuur van het land, terwijl Cohen zelfs in eigen gelederen de boel niet eens bij elkaar weet te houden. De PvdA is onder Job Cohen een kruiwagen vol kikkers geworden. Gefrustreerde kikkers, welteverstaan.

Nieuwlinkse bovenklasse
Nu is Job Cohen zelf nog zo’n beetje de enige die denkt dat hij de PvdA leidt. De rest van de partij is van mening dat hij juist te weinig leiding geeft, te weinig zichtbaar is, op geen origineel idee te betrappen is. Nu waren leiderschap en visie al nooit de sterkste kanten van Job Cohen, maar de wens was toen nog vader van de gedachte.

Zoals Cohen zich bij de formatie in 2010 vastklonk aan nieuwlinkse bovenklasse van D66 en GroenLinks, zo kwam hij afgelopen week met een liefdesverklaring voor de oudlinkse onderklasse van de SP, die de PvdA in de peilingen heeft overvleugeld. De reacties uit de kikkerkruiwagen waren niet eerder zo heftig.

Verlossers uit Amsterdam
Het aftreden was Job Cohen als politiek leider van de PvdA wordt alleen nog opgehouden door het gebrek aan overtuigende kandidaten voor zijn opvolging. De gedoodverfde opvolger is Lodewijk Asscher, wethouder en leider van de Amsterdamse PvdA. Maar Asscher zit niet in de Kamer en fractieleider kan hij dus al helemaal niet worden.

Bovendien is de PvdA nu wel een beetje klaar met Verlossers die uit Amsterdam komen. Het hoofd boven water houden in de beschermde PvdA-omgeving van de hoofdstad is iets heel anders dan excelleren in de leeuwenkuil van de landelijke politiek, zoveel is nu wel duidelijk.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Comme ... evolgd.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39430
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Mahalingam » Za Feb 18, 2012 4:06 pm

Ook in de Volkskrant komen opinies die een deel van de PvdA graag zouden willen missen. Hier weer eentje.
'Bangigheid zit PvdA voortdurend dwars'
En wat een bangheid steekt meteen weer de kop op binnen de partij: enkele uren na de uitgelekte e-mail van Timmermans haasten zowel Cohen als Timmermans zich te verklaren dat geen sprake is van een meningsverschil.

En dáár moeten we nu vanaf binnen de PvdA. Die bangigheid. Voor de SP, voor de PVV, voor het experiment en voor intern debat; voor echte discussies over welke kant we met de partij opgaan. Frans Timmermans wilde - zo zei hij voor de NOS- camera - met z'n e-mail alleen de 'discussie binnen de fractie' aanzwengelen. Frans, wat zonde! Die e-mail is namelijk harstikke interessant. Niet alleen voor de Kamerfractie van de PvdA, maar ook voor al die andere bevlogen sociaaldemocraten die op hun eigen manier elke dag bezig zijn dat gedachtengoed. Je vraagt je af waar al die partijgenoten nu echt bang voor zijn.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3187381/2012/02/18/Bangigheid-zit-PvdA-voortdurend-dwars.dhtml
Een commentaar:
    Het is geen bangigheid, het is een existentiële doodsangst die de PvdA beheerst en terecht. . De partij, liever gezegd de pvda'ers hebben de sociaal- democratische veranderingsboot gemist. .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19232
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Job Cohen weggejorist en opgerot

Berichtdoor King George » Ma Feb 20, 2012 3:45 pm

Job Cohen treedt vandaag af. Vanmiddag perconferentie.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19232
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Job Cohen teruggetreden als fractievoorzitter PvdA

Berichtdoor King George » Ma Feb 20, 2012 3:49 pm

maandag 20 februari 2012 14:32

Job Cohen kondigt vandaag zijn vertrek aan als fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Om 16:30 uur heeft er een persconferentie plaats in het partijkantoor in Amsterdam.

Er wordt maandag 16:30 uur een persconferentie gehouden.

Hij zegt te hebben willen bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving maar dat hij er onvoldoende in is geslaagd 'in de politieke en mediawerkelijkheid van "Den Haag" de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig over het voetlicht te brengen'.

Kritiek
Afgelopen week raakte Cohen in opspraak toen hij samen met partijvoorzitter Hans spekman een interview aan dagblad Trouw gaf, waarin openlijk werd geflirt met de SP. Dit zorgde voor veel kritiek binnen de fractie.

Volgens De Telegraaf verloor Cohen de steun van de helft van zijn fractie, van oud-staatssecretaris Frans Timmermans lekte een email uit waarin hij zijn frustratie van zich afschreef.

Door Marlou Visser, Shari DeiraElsevier
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72589
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Yes we Cohen!!!!!

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 20, 2012 4:02 pm

Hij zegt te hebben willen bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving maar dat hij er onvoldoende in is geslaagd 'in de politieke en mediawerkelijkheid van "Den Haag" de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig over het voetlicht te brengen'.


Einde tijdperk Cohen....En wie zijn schuld is het dat hij de pijp aan Maarten geeft? Juist. :? Het is onze schuld, omdat wij niet mee wilde werken aan een fatsoenlijke samenleving .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten