Nederland is veiliger ????

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 03, 2018 3:42 pm

Hoe was het ook alweer?
1. niet met je rug naar de kamerdeur zitten.
2. niet voor een raam aan de straatkant gaan zitten.

Afbeelding
Criminelen doelwit schietpartij in De Pijp
Een onbekende heeft in de nacht van zondag op maandag rond half één vele kogels afgevuurd op café Zuid in De Pijp, waar op dat moment meerdere criminelen binnen waren. Vanuit het café is teruggeschoten, waarna de daders zijn gevlucht. Zeker twee mannen raakten gewond.
[...]
De beschieting lijkt gericht op een of twee criminelen uit de Diamantbuurt met een langere staat van dienst die ook in het café stonden. Eén van beiden zou hebben teruggeschoten en de schutter zo hebben verjaagd.
[...]
De ander was net vrij na een celstraf voor plofkraken. Op hem is exact een jaar geleden een moordaanslag gepleegd in de Diamantbuurt. Twee mannen namen hem toen onder vuur bij een huis van familieleden van hem in de Carillonstraat. Hij werd in zijn been geraakt, maar kon wegrennen.
https://www.parool.nl/amsterdam/criminelen-doelwit-schietpartij-in-de-pijp~a4588439/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14491
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Apr 03, 2018 7:56 pm

Dit doet me enigszins denken aan het Wilde Westen.

Als ik veel geld had zou ik als producer-regisseur hierover een film maken. Succes verzekerd.

De titel van mijn film? 'Untouchable Multicultural Crime City'

Er is genoeg documentatie-materiaal voorhanden om Amsterdam neer te zetten als een uiterst criminele stad vol criminelen die er op los knalt zonder dat de politie daar ook maar een vinger tussen kan steken. De politie heeft het namelijk veel te druk met het wereldkundig maken van het feit dat zij lijden onder de druk van een overmatige onderbezetting.

Dankzij de tolerantie tegenover het grootste criminele schorem aller tijden in Nederland waarbij Holleeder af en toe vrij mocht rondlopen in de samenleving als voormalige top crimineel en ontvoerder van Heineken, heeft de Nederlandse politie een reputatie opgebouwd die Peppie en Kokkie als rechercheurs niet zou misstaan.

Daaruit voortvloeiende begreep een ander deel van de criminele bevolkingsaanwas dat ongestraft wapenbezit in Nederland vele voordelen gaf in vergelijking met een moslimland waarin vele malen zwaarder gestraft wordt. Ik heb het over Turkse gangsters en Marokkanen die niet gehinderd mogen worden door het roepen van 'minder Marokkanen' door ene Wilders op straffe van een veroordeling door een koppel corrupte Nederlandse rechters.

De Amsterdamse achterbuurtgangsters die meneer Heineken ontvoerden kregen een lichte straf omdat ze slechts criminele ontvoerders waren en best wel mee vielen en mogelijk gehandicapt waren door hun slechte opvoeding. Dat de Heineken ontvoerders na hun lichte straf te hebben uitgezeten aan het moorden sloegen verbaast mij niks. Reden voor de rechterlijke macht om er een showproces van te maken waarin justitie met z'n allen kon uitblinken. Ik heb het over al die domme hypocriete falende rechters en advocaten. Want het grofste criminele tuig van de aarde bijstaan loont.

Hieronder kunt u de reputatie bewonderen van de Holleeder gangsterkliek die zijn weerga niet kent in onze misdaadhistorie en derhalve onbekend bleef bij het lamlendige justitionele opsporingsapparaat.

Een schande en regelrechte aanklacht tegen de incompetentie van het schlemielige politiewezen in onze erbarmelijk slecht beveiligde rechtsstaat. Doet u vooral geen aangifte bij de persoonlijke politie als u wat dwars zit. Het is zonde van uw tijd en voorkomt teleurstellingen. Probeert u het eens digitaal op internet!
De Untouchables – Het criminele verleden van de ontvoerders van Freddy Heineken.

Zíj dus vormden die bende van untouchables waar de politie maar geen vat op had kunnen krijgen, een bende die steeds met grof geweld was opgetreden en bij elkaar ruim zeven miljoen gulden (gelijk aan drie miljoen euro) buit had gemaakt.

Met name hoofdinspecteur Kees Sietsma, leider van het onderzoek in de Heineken-zaak, herkende de werkwijze en mentaliteit van de ontvoerders. Hij schetste hen als “bikkelharde, dominante figuren, brutaal als de beul, overal lak aan”. Deze lieden, aldus Sietsma toen, waren niet zomaar uit het niets in de zware misdaad gerold. “De professionaliteit en de hardheid waarmee deze ontvoering is uitgevoerd wijzen op een hechte groep met grote ervaring”, constateerde hij.

Recherchechef Sietsma en ook anderen in de de top van de Amsterdamse politie zagen duidelijke parallellen in de modus operandi van de Heineken-bende en de tot dan onbekende, goed op elkaar ingespeelde dadergroep die tussen 1976 en 1982 actief was geweest. Opvallend waren de minutieuze voorbereidingen die telkens waren getroffen, de vindingrijkheid, de snelheid van handelen en de grove intimidatie door gebruik van vuurwapens.

Speedbootoverval
Nog vers in het geheugen zat de roemruchte speedbootoverval in januari 1982 op het toenmalige districtskantoor van de PTT aan de Amsterdamse Oosterdokskade, naast het Centraal Station. Vier als schilders verklede overvallers losten diverse pistoolschoten op het moment dat een postzak met ruim 1,7 miljoen gulden werd overgeladen in een geldauto. In de verwarring die daarbij ontstond, grepen de mannen de zak en renden er mee naar een gereedliggende speedboot, waarmee ze het IJ overstaken, richting Amsterdam-Noord. Voor de politie liep daar elk spoor dood.

In november van hetzelfde jaar werd bij een andere overval opnieuw van een speedboot gebruik gemaakt. Dat was in Aalsmeer bij een kantoor van de Rabobank. Drie mannen stormden er binnen. Ze losten een serie schoten in het plafond en sloegen met een bijl een gepantserde ruit van een loket stuk. Met een buit van vier ton verdwenen ze via de achterkant van het kantoor, waar in een aangrenzende vaart een vierde man met een speedboot op hen wachtte.

Een speedboot als vluchtvaartuig was toen al geen novum meer. Bij een overval in 1976 op het hoofdkantoor van de gemeentegiro aan het Singel kwamen de daders er ook mee weg. Met aan boord een buit van 600.000 gulden. De lijst met grote, onopgeloste overvallen zou in rap tempo langer worden.

• In mei 1978 vond een beroving plaats van een filiaal van de Amrobank in de Amsterdamse Jodenbreestraat, waarbij de overvallers er op los knalden. Met een moker sloegen ze de gepantserde ruiten van de loketten aan diggelen. Buit: anderhalve ton.
• Een maand later was het raak in het kantoor van de Gemeentegiro aan de Ceintuurbaan in de hoofdstad. Daar moest een geldloper zijn vrachtje bankbiljetten afgeven. Opbrengst: 820.000 gulden.
• Kort daarop: een overval op een geldtransport op de Ceintuurbaan. Schade: 450.000 gulden.
• Maart 1980: een overval op een geldtransport op de Amsterdamse Stadhouderskade. Buit: een kwart miljoen.
• Juli 1980: voor het girokantoor op het Surinameplein in de hoofdstad moest een geldloopster cassettes met 520.000 gulden afgeven.
• December 1980: een overval op een geldtransport bij de Makro in Duivendrecht waarbij 2,4 miljoen werd buit gemaakt. Ondanks het uitbundige gebruik van vuurwapens vielen er nergens dodelijke slachtoffers. Alleen werd bij de overval op de Ceintuurbaan een bewakingshond doodgeschoten. En bij de Makro liep een employé een schotwond op.

146 kogels
En dan was er nog het ernstige schietincident van oktober 1977 dat nooit werd opgelost. Ook in die zaak werd achteraf de link gelegd met de Heineken-boys. Het begon bij een verkeerscontrole in Amsterdam-Noord op een vroege zondagmorgen. Toen agenten een Opel Rekord tot stilstand wilden dwingen, werden ze met automatische wapens beschoten. Bij een achtervolging die daarop volgde, vlogen de kogels door de voorruit van de patrouillewagen. De Opel dook de IJtunnel in, waarop andere inmiddels te hulp geroepen politiepatrouilles de tunneluitgang met hun wagens probeerden te blokkeren. Maar de mannen in de Opel baanden zich ook daar schietend een weg doorheen. Even later kwam het in de Czaar Peterstraat in AmsterdamOost tot een gewelddadig treffen met de politie, waarbij 146 schoten werden gewisseld. Doordat de banden van de politieauto lek werden geschoten, konden de inzittenden van de Opel ontkomen.

Schotwonden
Uit tal van bloedsporen bleek dat een van de mannen hevig gewond moest zijn geraakt door politiekogels. Een van de agenten, Paul van Hove, raakte ook gewond. Hij schreef later (ná de ontvoering van Heineken) een boek over de voor hem traumatische schietpartij. Daarin verklaart hij minstens twee man van de Heineken-bende te hebben herkend als de schutters die hem in 1977 belaagden: Jan Boellaard en Cor van Hout. De recherche had ook tal van andere aanwijzingen dat Boellaard degene was die bij het incident schotwonden had opgelopen. De man zou nog altijd met een kogel in zijn linkerbil rondlopen, maar hij heeft altijd kunnen voorkomen dat de recherche röntgenfoto’s liet maken.

Club lefgozertjes
De euforie eind 1983 over de succesvolle afloop van de Heinekenontvoering werd in recherchekringen toch wel overschaduwd door het besef dat de speurders in de hoofdstad jarenlang geen notie hadden genomen van de groei van een zware misdaadbende. Bijna op een steenworp afstand van het hoofdbureau aan de Elandsgracht (in de Jordaan, de Staatsliedenbuurt en Oud-West – want daar kwamen Van Hout en consorten vandaan) had een club lefgozertjes zich in razend tempo kunnen ontwikkelen tot een bende harde criminelen. Zoals de inmiddels gepensioneerde Amsterdamse hoofdcommissaris Joop van Riessen onlangs in zijn memoires (In naam der wet) de frustratie bij de politie van toen verwoordde: “Verbazingwekkend was dat zelfs de Criminele Inlichtingen Diensten nooit informatie over deze groep hadden gekregen. Dat betekende dat de groep zes jaar lang ongestoord de meest professionele en spectaculaire overvallen kon plegen zonder zelf in beeld te komen.”

Het was al vroeg mis gegaan met het stel branieschoppers dat met elkaar bevriend raakte. Al heel jong streetwise, want thuis hadden ze weinig te zoeken: geen vader, een dronken vader of een vader ‘voor een akkefietje’ in de nor. Dat dreef ze als ‘bloedgabbers‘ naar elkaar. Het verhaal gaat dat Van Hout al op elfjarige leeftijd op de Dam geld stond in te zamelen met een gestolen collectebus.

Vechtersbaasjes waren het ook. Van Hout en Holleeder kwamen graag bij de vijf jaar oudere en oersterke Meijer. Die had thuis een kamer vol apparaten om te bodybuilden en was een van de eerste Amsterdammers met een pitbull. Bij Meijer kwam ook Jantje Boellaard over de vloer, een jongen-van-de-gestampte-pot met losse handjes en als lid van een schietvereniging nogal in de weer met pistolen.

Gaandeweg vormde zich een hechte groep kompanen in het kwaad, die zich onder meer liet gelden als knokploeg om krakers uit panden te slaan. Door niets of niemand gehinderd, rolde de groep de criminaliteit in, de gemakkelijkste manier om aan de slappe was te komen voor een luxe leventje. De Kreidler-brommers uit die tijd waren al gauw niet meer interessant. Amper achttien jaar oud reden de boys in Mercedes-sportmodellen. Grote sommen geld werden uitgegeven aan dure kleren, vakanties in verre oorden, paarden en gokken op de renbaan. De goegemeente moest geloven dat ze hun rijkdom hadden verworven als ondernemers in de bouw, met een eigen timmerfabriekje en door successen in de vastgoedhandel. Met die activiteiten verdienden ze ook het geld dat nodig was om alle investeringen te financieren ten behoeve van Operatie Heintje, zoals ze de ontvoering van de bierbrouwer noemden: de grote slag waarmee ze ”in één keer binnen zouden zijn“. Althans, zo liet Cor van Hout het optekenen in de bestseller die misdaadjournalist (en “goede vriend“) Peter R. de Vries over de ontvoeringszaak schreef. In werkelijkheid waren de pecunia afkomstig uit de kluizen van banken en girokantoren die ze in de jaren voorafgaand aan de Heineken-ontvoering hadden beroofd, zo is de conclusie van de politie.

Vingerafdrukken

Pas eind jaren tachtig pakte de Amsterdamse recherche de oude zaken van vóór de Heineken-ontvoering weer op, in een poging de bendeleden ook daarvoor te laten veroordelen. Aanwijzingen en technische bewijzen te over: vingerafdrukken die na de ontknoping van de Heineken-zaak gematcht konden worden, de vondst en het gebruik van dezelfde pistolen (FN High Power), kogels, hulzen, haren, pruiken en tal van andere stille getuigen. Maar geen échte getuigen. Ze moeten er volgens ex-hoofdcommissaris Van Riessen wel geweest zijn, maar die durfden, ook jaren na dato, niets over de bendeleden te verklaren. Bang voor represailles van de harde criminelen, ook al zaten die vast. Verder waren er juridische problemen die te maken hadden met de verdragen op basis waarvan Van Hout en Holleeder (die naar Frankrijk waren gevlucht) indertijd aan Nederland waren uitgeleverd.

De verdachten zelf ontkenden in alle toonaarden iets met de overvallen van vóór 1983 te maken te hebben. De onderzoekdossiers bevatten door hen opgestelde verklaringen waarin ze kenbaar maken dat ze hierover ook “niet meer gehoord willen worden”.

De dossiers werden nog naar het Openbaar Ministerie gestuurd, maar justitie gaf zichzelf weinig kans op een succesvolle vervolging. Te dun voor wettige en overtuigende bewijsvoering. Van Riessen in zijn boek In naam der wet: “Justitie heeft het kennelijk niet meer aangedurfd. De straf had veel hoger kunnen uitvallen als ook alle overvallen (van toen) ten laste waren gelegd, inclusief de schietpartij in de Czaar Peterstraat, een pure poging tot doodslag. De politiemensen onder wie Paul van Hove, die daar zijn beschoten en gewond zijn geraak,t hebben jarenlang last gehad van het feit dat de daders hiervoor nooit zijn veroordeeld.”

Tekst: Bert Bommels

Wie bij de politie wil komen werken wordt psychologisch gekeurd op dom ja-knik gedrag, geen eigen initiatief, laat staan kritiek op de leiding. Zie hier de oorzaak van het falen van het Nederlandse slappe politiecorps dat bespuugd en uitgejouwd wordt en zich laat kleineren tot zielige ja-knikkers in plaats van NEE, nu is het genoeg.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Do Apr 05, 2018 2:21 pm

Over de schietpartij de ik dinsdag hier vermelde, is meer bekend.
Crimineel Omar E. doelwit van schietpartij in De Pijp
Crimineel Riff W. (28) is degene die in de nacht van zondag op maandag heeft teruggeschoten vanuit café Zuid in De Pijp, toen vele kogels op de kroeg werden afgevuurd.
Hij is zelf in zijn hand geraakt. De kogels waren volgens ingewijden bedoeld voor de crimineel die naast W. stond: Omar E. (27).

Ook twee andere klanten van het café werden geraakt, van wie één in zijn nek, waaraan hij meteen is geopereerd. Die slachtoffers waren ook bekenden van de politie, zij het niet voor heel zware misdrijven. Eén staat op de Top 600-lijst van vooral jonge criminelen die veel misdrijven plegen.

Moordaanslag
Op Omar E., alias 'Soesie', was exact een jaar voor de schietpartij tijdens Pasen ook al een moordaanslag gepleegd in de Diamantbuurt, waar hij net zoals Riff W. vandaan komt.
Twee mannen namen hem toen onder vuur bij een huis van familieleden in de Carillonstraat. Hij werd in zijn been geraakt, maar kon wegrennen.
Volgens bronnen in het criminele milieu waren ook eerder al een of meer aanslagen op hem gepleegd, ook op 1 april. Hij was nu net vrij na een celstraf voor plofkraken.

'Omerta'
Op rolluiken van het café zijn teksten gespoten: 'omerta' (zwijgplicht) en 'weet wat je doet'. Kennelijk wordt gevreesd dat iemand uit het café met de politie gaat praten.
Advocaat Nancy Dekens van Omar E. was niet bereikbaar voor commentaar.
Namens Riff W. laat zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers weten dat die zich binnenkort bij de recherche zal melden om zich te verantwoorden voor het terugschieten vanuit de kroeg.

Tien levens gered
Kuijpers zegt dat W. het vuurwapen had overgenomen 'van een dronkenlap' die zelf niet in staat was op te treden.
"Wij vinden dat hij een medaille en een bos bloemen moet krijgen omdat hij de schutter of schutters heeft verjaagd door terug te schieten," zegt Kuijpers. "Hij heeft misschien wel tien levens gered. We hadden er zomaar in één keer weer negen vergismoorden bij kunnen hebben."
https://www.parool.nl/amsterdam/crimineel-omar-e-doelwit-van-schietpartij-in-de-pijp~a4589249/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 06, 2018 12:33 pm

Politie vindt gestolen uniformen, vuurwapens, explosieven en meer

De politie in Utrecht heeft in het onderzoek naar gestolen politie-uniformen niet alleen de uniformen opgespoord, maar ook vuurwapens, explosieven, een gestolen Audi S4 en spullen die door plofkrakers worden gebruikt.

De uniformen werden eind februari gestolen uit een busje van een pakketbezorger. In verband daarmee werden op 20 maart drie verdachten opgepakt, in de leeftijd van 18 tot 45 jaar.

Naar aanleiding van deze aanhoudingen doorzocht de politie drie woningen en twee garageboxen in Utrecht. Daar werden onder meer twee machinegeweren, handvuurwapens en een handgranaat gevonden. De doorzoekingen leverden informatie op over nog twee verdachten die ook werden opgepakt.

Twee verdachten zijn inmiddels weer vrij, omdat ze alleen van verboden wapenbezit worden verdacht. Het voorarrest van drie verdachten is gisteren met 45 dagen verlengd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14491
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Apr 06, 2018 6:33 pm

Ariel schreef:
Politie vindt gestolen uniformen, vuurwapens, explosieven en meer

Twee verdachten zijn inmiddels weer vrij, omdat ze alleen van verboden wapenbezit worden verdacht.

Voor wie het nog niet weet: onze maatschappij lijdt aan een intens diep gewortelde corrupte justitionele macht. Op het in bezit hebben van verboden wapenbezit bestaat een maximum gevangenisstraf van VIJF JAAR!

Valt het kwartje al? Het is niet voor niets dat Nederland verzuipt in het moeras van misdadigheid, lamlendigheid en corruptie bij de overheid. Zelfs overdag loopt een argeloze burger in Amsterdam het risico neergemaaid te worden door verdwaalde kogels uit een machinepistool bij een afrekening tussen criminelen met een tweede paspoort.

Het misdaadcijfer is de laatste jaren drastisch gedaald in Nederland deelt de overheid ons blijde mee. Logisch, er wordt ook nauwelijks nog meer aangifte gedaan. En al zeker niet door criminelen. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 25, 2018 9:44 am

Er komen steeds minder flappentappen (geldautomaten). Natuurlijk omdat er steeds minder echt kontant geld wordt gebruikt. Maar ook omdat ze een begeerde buit zijn.
Na de vele plof- en ramkraken op automaten die aan de straat staan, zijn ze voor een deel verplaats naar supermarkten binnen. Dan zijn ze minder kwetsbaar.
Maar dat houdt de ram- en plofkrakers niet tegen en de winkeleigenaren hebben er geen zin meer in.
Supermarkten halen pinautomaten weg
Coop telt ruim 250 vestigingen in Nederland. Uit zo'n 120 vestigingen zullen de apparaten worden verwijderd. De overige filialen zijn in handen van franchisers. De directie roept hen op om het voorbeeld te volgen.

Onlangs deed Jumbo al hetzelfde door aan te kondigen dat de pinautomaten uit 170 van de 400 filialen worden weggehaald. De overige vestigingen zijn in handen van franchisers en ook hier geldt dat zij uiteindelijk zelf moeten beslissen of ze hier gevolg aan geven. In een reactie laat Albert Heijn weten 'de service nog wel te blijven aanbieden aan de klanten'. ,,We zijn niet van plan dit voorbeeld te volgen."

De belangrijkste reden voor Coop en Jumbo om ermee te stoppen, is de veiligheid. De supers zeggen vaker het slachtoffer te zijn van plof- en ramkraken, nu banken steeds meer apparaten op straat sluiten.
https://www.ad.nl/economie/supermarkten-halen-pinautomaten-weg~a0b10517/

En kassa's met geld worden ook als het even kan afgeschaft:
Vooral oudere mensen hechten waarde aan het kunnen blijven pinnen van cash geld, constateren zij. ,,Het is daarom fijn als er alternatieven blijven voor pinapparaten, zoals de mogelijkheid om bij te pinnen bij de kassa", aldus een zegsvrouw van KBO-PCOB.

Dat zal bij Coop niet mogelijk zijn, laat directeur Koning weten. De supermarkt roept consumenten op om alleen nog met pinpas te betalen. ,,We vinden het ook te risicovol om geld in de kassa te houden."

En zo wordt ons land steeds veiliger.

https://www.ad.nl/economie/supermarkten-halen-pinautomaten-weg~a0b10517/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 25, 2018 10:59 am

Ons OM leest ook de krant.
OM gaat hogere straffen eisen voor ram- en plofkraken
Bij ramkraken, waarbij bijvoorbeeld een winkel met een auto wordt geramd, wordt de strafeis verhoogd naar 21 maanden. Volgens het OM leggen rechters die straf ook vaak op. Voor plofkraken, waarbij gebruik wordt gemaakt van gas of explosieven om toegang te krijgen tot een geldautomaat of kluis, wordt voortaan 24 maanden geëist. Als in het gebouw van de geldautomaat ook woningen zitten, zal het OM voortaan 48 maanden eisen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/25/om-gaat-hogere-straffen-eisen-voor-ram-en-plofkraken-a1600735

Volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken werden in 2017 één ramkraak en 68 plofkraken gepleegd. In 2016 waren er drie ramkraken en 79 plofkraken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 25, 2018 11:18 am

Mahalingam schreef:Bij ramkraken, waarbij bijvoorbeeld een winkel met een auto wordt geramd, wordt de strafeis verhoogd naar 21 maanden. Volgens het OM leggen rechters die straf ook vaak op. Voor plofkraken, waarbij gebruik wordt gemaakt van gas of explosieven om toegang te krijgen tot een geldautomaat of kluis, wordt voortaan 24 maanden geëist. Als in het gebouw van de geldautomaat ook woningen zitten, zal het OM voortaan 48 maanden eisen.


Vette hap die straffen. Men zit vaak niet eens de helft van hun tijd uit. Ik vermoed dat een jaar gevangenis straf weinig indruk op de plofboys zal maken. Nu is de richtlijn voor een strafeis voor ram- en plofkraken 15 maanden gevangenisstraf.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Za Apr 28, 2018 9:21 pm

Ik kwam het getal vijf weer eens tegen, en jawel...
Mensen, een vriendin van mij en haar vriendje zijn gisteravond rond 23.30 in elkaar getrapt door 5 helden met Noord-Afrikaans uiterlijk, o.a. hersenschudding, 2 voortanden kwijt, bij begin Singel, vlakbij tunneltje richting C.S. Anyone?

https://twitter.com/julianpater/status/990242262415224834
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Zo Apr 29, 2018 11:35 am

Boeven vangen? Hier wordt een boef gezocht met speurhond.

Afbeelding

Dit is in Vinkeveen waar een oude man met zwaaiende koevoet was gezien.
https://www.ad.nl/binnenland/politie-vinkeveen-zoekt-oude-man-met-koevoet~a234f1ed/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 29, 2018 12:13 pm

Mahalingam schreef:
Dit is in Vinkeveen waar een oude man met zwaaiende koevoet was gezien.


:shock: Dat is vast een heeeeeeeeeeeel gevaarlijke oude man...De politie adviseerde om de man niet te benaderen en vroeg mensen om 112 te bellen als ze de man zagen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14491
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Apr 29, 2018 12:16 pm

Ariel schreef:
Mahalingam schreef:Bij ramkraken, waarbij bijvoorbeeld een winkel met een auto wordt geramd, wordt de strafeis verhoogd naar 21 maanden. Volgens het OM leggen rechters die straf ook vaak op. Voor plofkraken, waarbij gebruik wordt gemaakt van gas of explosieven om toegang te krijgen tot een geldautomaat of kluis, wordt voortaan 24 maanden geëist. Als in het gebouw van de geldautomaat ook woningen zitten, zal het OM voortaan 48 maanden eisen.

Vette hap die straffen. Men zit vaak niet eens de helft van hun tijd uit. Ik vermoed dat een jaar gevangenis straf weinig indruk op de plofboys zal maken. Nu is de richtlijn voor een strafeis voor ram- en plofkraken 15 maanden gevangenisstraf.

Ik hoor nooit, maar dan ook nooit iets over het terugbetalen van de schade. Nederland is een ziek, erg ziek land. Normen en waarden worden verkwanseld aan de hoogste bieder. De verzekering betaalt de schade; niet de schade-veroorzaker.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 30, 2018 4:17 pm

:ohmy2: Rotzakken.

Laffe overvallers slaan 73-jarige vrouw tot bloedens toe

Even rustig van haar zondagmiddag genieten was er voor een 73-jarige Rotterdamse niet bij. Twee mannen drongen haar huis op de Coolsestraat in Rotterdam binnen, sloegen haar in haar gezicht en namen haar sieraden mee.

zijn de overvallers de dame achtervolgd, nadat ze boodschappen had gedaan. De overvallers sloegen de vrouw tot bloedens toe en trokken haar sieraden af. Daarna gingen de verdachten er vandoor.

De politie zet alles op alles om de verdachten te pakken. Het gaat om twee getinte mannen van ongeveer 20 jaar. De een droeg een donkere pet, donkere kleding en witte schoenen. De ander had een donkere jas aan en een capuchon op.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Di Mei 01, 2018 11:24 am

Even downplayen. Gelukkig zit er ook een blank knulletje in die jeugdbende.


Overlast van jeugdbendes in Delfzijl: sommigen zijn niet ouder dan elf

Twee jeugdbendes veroorzaken overlast in Delfzijl. Ze plegen overvallen, gebruiken geweld en veroorzaken overlast in wijken. Sommige kinderen zijn niet ouder dan elf jaar. "De situatie is hier en daar echt zorgelijk", zegt burgemeester Gerard Beukema tegen RTV Noord.

Beide groepen bestaan uit ongeveer tien jongeren. Ze worden al een jaar door de gemeente en justitie in de gaten gehouden. De jongste groep zou vooral verantwoordelijk zijn voor de overvallen en geweldsincidenten. De groep met wat oudere jongens veroorzaakt vooral overlast. Het gaat volgens de gemeente om zowel autochtone als allochtone jongeren.

'Moeten nu ingrijpen'
Vooral de jonge groep baart Beukema zorgen. Zij zijn tussen de elf en veertien jaar. "Als ze nu al op deze manier in aanraking komen met politie en justitie, komen ze op een glijbaan terecht waar ze moeilijk van af komen. En wij moeten voorkomen dat dat het geval is. Dus wij moeten nu ingrijpen."

De afgelopen periode zijn de groepen in kaart gebracht. De gemeente wil nu samen met onder meer de politie, Halt, Openbaar Ministerie en jongerenwerkers de overlast aanpakken. "Het gaat verder dan de jongeren zelf. We kijken naar de gezinssituatie en oriënteren ons breed op wat we kunnen doen. Alle hulpverleners werken hierin samen", zegt Beukema.

Delfzijl werkt ook samen met buurgemeente Eemsmond. Ook daar is overlast van jeugdgroepen. Die plegen vooral vernielingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 01, 2018 7:01 pm

“Sed quis custodiet ipsos custodes?” "Maar wie zal de bewakers zelf bewaken?"

Beveiligers van Rabobank opgepakt wegens megaroof Oudenbosch

De aanhouding van twee medewerkers (43 en 45) van beveiligingsbedrijf EBN uit Breda is een doorbraak in het onderzoek naar de grote kluisjeskraak bij Rabobank in Oudenbosch. Maar de zaak is nog niet rond. De onbekende handlangers die de spectaculaire 'inside job' in de bank zelf uitvoerden, lopen nog vrij rond.

Politie en Openbaar Ministerie denken dat de beveiligers, die toezicht hielden op het openen en sluiten van het bankfiliaal, de inbrekers hebben geholpen door ze binnen te smokkelen. Naar deze twee of meer onbekende rovers is de recherche nog op zoek. Het is niet duidelijk of reeds aangehouden verdachten uit vrije wil of onder druk hebben geholpen.

Het beeld dat het onderzoeksteam nu van de megaroof heeft, is dat de beveiligers de inbrekers op vrijdagavond 2 maart kort voor sluitingstijd het bankfiliaal hebben binnengesmokkeld. De rovers lieten zich vervolgens ongemerkt insluiten. De politie heeft beveiligingsbeelden uit het gebouw waarop overdag al 'verdachte bewegingen' te zien zijn, bevestigt Van Setten. Een of meer beveiligers zouden opvallende handgebaren hebben gemaakt naar onbekenden, vermoedelijk handlangers.

De inbrekers zijn vrijwel zeker via de achterkant het bankgebouw in- en twee dagen later weer uitgegaan, met plastic vuilniszakken vol geld. Op de parkeerplaats stond vrijdagavond op die plek zoals gebruikelijk een beveiliger van EBN om toezicht te houden op het sluiten. Hij is een van de opgepakte verdachten. Andere aanwijzingen voor betrokkenheid van de verdachten heeft de politie mogelijk gevonden op een server die ze onlangs bij EBN in beslag nam.
https://www.ad.nl/roosendaal/beveiligers-van-rabobank-opgepakt-wegens-megaroof-oudenbosch~af7e8eab/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 08, 2018 10:16 am

Zouden ze in Utrecht eenzelfde beleid hebben met coffeeshops als in Amsterdam?
Een paar kogels in de zaak en de winkel wordt gesloten?
En zouden 27 afgevuurde kogels voldoende zijn?
Een AK-47 heeft grote 30-schots magazijnen.
Schoten gelost met automatisch vuurwapen op coffeeshop en zonnestudio
n het centrum van Delft heeft in de nacht van maandag op dinsdag een schietincident plaatsgevonden.

Omstreeks 04:00 kreeg de meldkamer een melding van een schietincident aan de Peperstraat, in het centrum van Delft. Er zou met een automatisch geweer zijn geschoten op coffeeshop The Future en zonnestudio Sunstyle.

Toen agenten in steek- en kogelwerende vesten ter plaatse troffen zij inderdaad meerdere kogelgaten aan in het raam van de coffeeshop en de zonnestudio. Volgens omwoners is er met een automatisch vuurwapen geschoten. Er zouden minstens 25 hulzen op straat liggen.

Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft vooralsnog niemand aangehouden. Het incident vertoont overeenkomsten met een incident in Zoetermeer op 20 maart.
https://www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/26-schietpartijen/28720-schoten-gelost-in-de-peperstraat-in-delft

Over dat vermelde incident in Zoetermeer:
Club One beschoten met automatisch wapen Van der Hagenstraat
Zoetermeer - Nachtclub 'Club One' gevestigd aan de Van der Hagenstraat is dinsdagavond beschoten met een automatisch wapen.

Rond elf uur kregen agenten een melding van een verdachte situatie. Mogelijk zou er geschoten zijn, vandaar dat agenten extra zware kogelwerende vesten droegen.
Ter plaatse bleek de club met een automatisch wapen te zijn beschoten en hebben agenten meteen een ruim Plaats Delict (PD) afgezet. Op straat liggen circa 30 hulzen. Op de deur van de club zijn tientallen inslagen te zien.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De verdachten zijn na de beschieting op de vlucht geslagen. De politie heeft voor zover bekend nog niemand aangehouden.
https://www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/21-politieonderzoeken/28521-politie-onderzoekt-mogelijk-schietincident-van-der-hagenstraat
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Di Mei 08, 2018 1:30 pm

Gelukkig dat Nederland steeds veiliger wordt volgens onze overheid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35398
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 08, 2018 1:38 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14491
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Mei 08, 2018 1:59 pm

Geweldig! Zei ik dat moslims tot de mislukte mensensoort 'moslims' behoren? Nooit zullen wij zo'n leuke actuele cartoon van de hand van moslims tegenkomen. Nooit een mooie muzikale compositie of schilderkunst, of . . . en ga zo maar door met zoeken naar een positief resultaat in de diep gezonken tragische duisternis van de Islam en moslims. U zult niets van dien aard vinden. U zult geen hand voor ogen zien die het licht in de duisternis zou kunnen laten schijnen voor mohammedanen die bekend staan als de blinde volgers van de vieze smerige pedofiele perverse profeet psychopaat van Arabische zandbak origine: Mohammed. Trouwens, weleens een moslim meegemaakt die zich geen moslim noemt? DAT bedoel ik nou. Eenmaal moslim, altijd moslim. De tragedie van de mislukte mensensoort 'moslims' hier in kaart gebracht.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16902
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor King George » Wo Mei 09, 2018 10:57 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 23, 2018 1:00 am

:smile7: Dankzij ramadan is Nederland een stuk veiliger. Zwijgende juwelendief bekent in rechtszaal vanwege ramadan

Een 21-jarige Hagenaar is dinsdag tijdens de behandeling van een flinke laptop-roof tot een opvallende beslissing gekomen. Ramazan Y., die zich eerder beriep op zijn zwijgrecht, bedacht zich op het laatste moment en bekende niet alleen het stelen van laptops, maar ook een brutale beroving van juwelierszaak 't Goudmijntje in Den Haag.

Dat meldt Omroep West. De 21-jarige Hagenaar werd verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van 55 laptops van een middelbare school in de Schilderswijk. Op beveiligingsbeelden was te zien dat één van de daders zijn middelvinger opstak naar de camera. Door een tip kwam de politie uit bij verdachte Ramazan Y.

Tijdens de behandeling van de zaak wilde hij eerder niets verklaren. Ook dinsdag leek hij weinig spraakzaam. Het was dan ook een verrassing dat Y. zich, nét voordat de officier van justitie zijn strafeis bekend zou maken, bedacht. Plots bekende hij niet alleen betrokkenheid bij de laptop-roof, maar ook gaf hij toe in april 2017 mee te hebben geholpen aan de brutale roof van een juwelierszaak in Den Haag.

Daar sloegen enkele mannen op klaarlichte dag de ruiten van de winkel in met hamers. Tussen het winkelend publiek in liepen ze de zaak in en trok één van de mannen nog een ketting van de nek. Ze gingen er op gestolen scooters vandoor.

Wat zijn rol precies was, wilde Y. niet zeggen nadat hij met zijn opmerkelijke biecht kwam. Wel had hij een duidelijke reden, zo beweerde de advocaat. „Mijn cliënt vindt dit een goed moment om schoon schip te maken”, zei zij volgens Omroep West.

Y. zei zelf: „Ik moet eerst op de blaren zitten. Daarna ga ik mijn leven een nieuwe richting geven.” De officier van justitie was niet erg onder de indruk van de verklaring, die hij ook niet erg helder vond. „Mijnheer probeert nog snel even zijn hachje te redden...”, aldus de officier. Vervolgens eiste hij een celstraf van 30 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, tegen de Hagenaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 36881
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 01, 2018 10:00 am

Navraag leert ons: geen van de bewoners heeft ooit een moment stil gestaan bij het feit dat ze boven een flappentap wonen. Leeuwarden is nog niet opgenomen in de vaart der volkeren.
Plofkraak in Leeuwarden; politie ontruimt twaalf appartementen
Aan de Lieuwenburg in de Leeuwarder wijk Camminghaburen heeft vrijdagochtend een plofkraak plaatsgevonden. Bij de kraak zijn explosieven gebruikt. De omgeving is afgezet. Naar de daders wordt gezocht.

Omdat er een hoop schade is, heeft de politie twaalf appartementen ontruimd. De gemeente Leeuwarden zorgt voor de opvang van bewoners. Die worden naar het Van der Valk-hotel in de stad overgebracht. De winkels blijven vooreerst dicht.

De plofkraak werd gepleegd bij een geldautomaat in de Albert Heijn. Volgens de politie is er in de supermarkt veel schade ontstaan. Er moet daarnaast bekeken worden of er ook instortingsgevaar dreigt.
https://www.omropfryslan.nl/nieuws/815950-plofkraak-leeuwarden-politie-ontruimt-twaalf-appartementen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14491
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jun 01, 2018 10:54 am

Nederland is niet alleen onveilig maar beschikt tevens over een uiterst efficiënt corrupt werkend justitie apparaat.

Ik ga het uitleggen. Worden de plofkrakers gepakt, wat zelden het geval is, want de politie heeft het nu eenmaal altijd veel te druk met ondermaatse bezetting, dan volgt meestal een 'milde' straf omdat niet de moskee is opgeblazen maar slechts de veiligheid van 'onoplettende argeloze bewoners die dachten rustig de nacht te kunnen doorbrengen in hun privé domein, op de proef is gesteld.

De flinke schade wordt NOOIT verhaald op de daders!

Waarom niet? Nadenken! Hersens gebruiken! Wij zijn een achterlijke natie waar de logica al tijden terug met hete badwater van het overbodige verstand is weggegooid. De verzekering vergoedt alle schade. FOUT stelletje politieke randdebielen! De schade dient door de schade veroorzakers te worden betaald. En aangezien zij de schade niet uit hun eigen zak kunnen betalen moeten zij, na een te korte tijd in de bajes doorgebracht hebben, weer op het criminele pad om alsnog de schade te kunnen betalen. Dus legt de bezopen rechterlijke macht geen terugbetalingsplicht op. Dat zou de verzekering moeten doen via een gerechtelijke procedure, maar dat is teveel werk. Beter is de premie daarop af te stellen, waarbij ook de gewonde burger daarvan de dupe is. De dupe van de falende rechterlijke macht. Het criminele gajes dient - wanneer zij de schade niet kunnen terug betalen - de doodstraf opgelegd krijgen. want geen doodstraf brengt enorme kosten voor de Nederlandse belastingbetaler met zich mee.

Criminelen zijn bijna altijd recidivisten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Di Jun 05, 2018 2:38 pm

De politie in Doetinchem heeft dinsdagmorgen elf jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar opgepakt op verdenking van onder andere zware mishandeling, geweld, bedreigingen, afpersing en geweld op straat.

Nog eens achttien jongeren die tot dezelfde bende behoorden, hebben een gebiedsverbod voor het centrum van Doetinchem gekregen. Zij kregen ook een brief van burgemeester Mark Boumans en de politie met het zeer dringende advies aan een begeleidingstraject deel te nemen.

Volgens politie en gemeente veroorzaakte de groep al lange tijd ernstige overlast in het Doetinchemse centrum en in de regio. Samen met het Openbaar Ministerie, jongerenwerkers en gezinscoaches is besloten de hele groep dinsdag aan te pakken. Aan de actie hebben zeventig agenten meegedaan, aldus de gemeente.


En wat voor jongens zijn het die zo klierig doen? Volgens de politie gaat het om dit lichtgetinte groepje.

'Beruchte groep' slaat meisje (18) gebroken neus op kermis

Een groep van twaalf jongeren heeft vorige week zaterdag op de kermis in Dichteren een 18-jarig meisje uit Terborg zwaar mishandeld. Zij brak haar neus door een klap in haar gezicht.

,,Hevig bloedend ging zij naar het ziekenhuis, waar bleek dat haar neus gebroken was. Het meisje moest zelfs geopereerd worden’’, zegt de Doetinchemse wijkagent Frans Geerdink. ,,Dubbel ongelukkig, omdat haar examens eraan komen.’’

De kermis aan de Auroraweg was die zaterdagavond rond 23.15 uur afgelopen, toen het meisje met drie vrienden onderweg naar de fiets werd aangevallen door de ruziezoekers. De groep jongeren, tussen de 17 en 20 jaar en volgens Geerdink met een 'Zuid-Europees uiterlijk', was daarvoor bij de botsauto's al vervelend. ,,Twee vrienden van het meisje waren constant het mikpunt van acht jongens uit die groep in vier karretjes. Na afloop werden de drie jongens met wie het meisje was, onderuit getrapt en geslagen. Toen zij daarvan wat zei, werd zij in haar gezicht geslagen’’, vertelt Geerdink.

Dit gebeurde allemaal zonder directe aanleiding. ,,De groep is duidelijk ruzie aan het uitlokken geweest.’’

Bekend en berucht

De ruziezoekers reden daarna met twee auto's richting de Europaweg, hun verdere vluchtroute is onbekend. Geerdink vraagt mensen die meer weten zich te melden, maar hij beseft dat er angst is, omdat deze groep gewelddadige jongeren in Doetinchem bekend en berucht zijn. ,,Misschien dat mensen daarom niets durven zeggen, maar ik wil benadrukken dat je ook anoniem kunt getuigen. Doe dat, zodat we kunnen optreden.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67624
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland is veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Di Jun 05, 2018 8:53 pm

Justitie: Bezorger zat in complot bij diefstal politie-uniformen

De brute beroving van een pakketbusje afgelopen februari in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is volgens het Openbaar Ministerie in scène gezet. De pakketbezorger, die zou zijn opgesloten in zijn eigen busje, zou in het complot zitten. Bij de roof werden politie-uniformen buitgemaakt.

Dat zei de officier van justitie vanmorgen in de Utrechtse rechtbank waar drie verdachten voor de overval terechtstonden. Een van de verdachten, een 19-jarige Utrechter, blijkt de pakketbezorger te zijn.

De politie startte een groot onderzoek naar de gestolen uniformen, omdat gevreesd werd dat de verdachten die gingen gebruiken om overvallen te plegen. De drie verdachten werden in maart opgepakt, een maand later werd alle politiekleding teruggevonden. In één van de afgetapte telefoongesprekken is te horen dat de ene 'overvaller' aan de andere vraagt of Tugrul S. al overvallen kan worden.

Plofkraken
Ook werden vuurwapens en explosieven gevonden, spullen die gebruikt worden bij een plofkraak en een gestolen Audi S4. Die snelle auto’s worden veelvuldig gebruikt door leden van de Utrechtse Audi-bende, die daarmee in Duitsland plofkraken op pinautomaten plegen.

Bij de volgens het Openbaar Ministerie gefingeerde roof werden 54 pakketten buitgemaakt. Daar zat dus politiekleding in, en daarnaast auto-onderdelen en sieraden. De mannen van 18, 19 en 20 jaar worden ook verdacht van het voorbereiden van een plofkraak.

Het onderzoek naar de drie verdachten is nog in volle gang, liet de officier van justitie vanmorgen weten. Er is een derde garagebox onderzocht die het drietal in Bilthoven huurden. Daarin zijn bivakmutsen, vervalste kentekenplaten en jerrycans gevonden, die ook wijzen op het voorbereiden van een plofkraak. „Er komt nog steeds heel veel informatie binnen”, zegt de officier van justitie.

De zaak gaat eind augustus verder.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten