Is Nederland veiliger ?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Ariel » Do Mei 07, 2020 11:01 am

Mahalingam schreef:Wat merk ik zelf van de verloedering van mijn omgeving?
Maandag had ik verse plantjes (Spaanse margrieten) in de platenbakken aan de gevel op straat gezet.
Hedenochtend zijn de plantjes verdwenen. Gestolen en meegenomen. De plantenbakken staan er nog wel. Waarde van de planten nog geen 10 euro.


Rotlui. Afbeelding Laten ze met hun fikken van de spullen van iemand anders afblijven.

Ik hoop dat de planten nu ergens in een tuintje of bak staan, want anders is het dubbel zonde en zinloos.

Ik kwam vandaag op twitter een foto tegen van een sigaretten automaat. Die hoef je nou ook niet meer op te hangen

Afbeelding

Wat is de mentaliteit van mensen toch enorm veranderd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 19, 2020 10:40 am

Ophef in Surinaamse en Antilliaanse kringen wat er is 4200 kilo coke foetsie weg.
Drugsoorlog zou aanleiding zijn voor serie schietpartijen en aanslag in Rotterdam

Een partij van 4200 kilo cocaïne, die ruim drie weken geleden in de Antwerpse haven werd onderschept door de Belgische politie, is de oorzaak van het vuurwapengeweld van de afgelopen dagen in Rotterdam. Dat zeggen meerdere bronnen binnen en buiten het criminele milieu. De politie doet nog geen mededelingen over de mogelijke achtergronden van de beschietingen van vijf woningen en winkelpanden.

Na de inbeslagname van de grote zending coke, die was weggewerkt in een container vis uit Zuid-Amerika, werden in België veertien verdachten, onder wie meerdere jonge Rotterdammers en Amsterdammers van Surinaamse en Antilliaanse afkomst gearresteerd. De lading drugs zou zijn ingevoerd door een Amsterdamse bende. Doordat investeerders zwaar getroffen zijn door de ‘verdwenen’ drugs zouden de spanningen tussen criminelen in de hoofdstad steeds verder oplopen.

Doorbraak

Ook in Rotterdam is daar nu sprake van. Alle slachtoffers van de beschoten winkelpanden en woningen hebben een Surinaamse achtergrond. Op één van die woningen - aan de Jagthuisstraat in Rotterdam-West - werd zondagnacht een bomaanslag gepleegd. Met een nog onbekend explosief werd enorme schade aangericht aan het pand dat na eerdere beschieting door de politie was verzegeld. De ontploffing zorgde wel voor een doorbraak in het onderzoek.

Het leidde tot de aanhouding van twee jonge Amsterdammers, een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartijen. Ze konden na de enorme explosie worden getraceerd dankzij een getuige die bij de politie de vluchtauto van de twee had beschreven. Ze konden nog de zelfde nacht in hun woonplaats worden gearresteerd. ,,Een belangrijke stap in het onderzoek’’, zegt de politie.

Afbeelding

Eenmansbedrijf

Op het bewuste adres aan de Jagthuisstraat staat sinds november vorig jaar een eenmansbedrijf - een ‘detailhandel via internet van boeken en partijgoederen’ - geregistreerd op de naam van de 21-jarige zoon van het echtpaar dat er woont. Vermoedelijk waren de beschieting en de bomaanslag op de bewuste woning bedoeld om te intimideren. Waarom? Dat is de vraag waarop de politie zo snel mogelijk het antwoord op wil hebben. Er wordt gevreesd voor slachtoffers als de boel verder escaleert en opnieuw zwaar geschut wordt ingezet. Tot op heden is dat niet gebeurd.

Opvallend aan het verhaal rond de in Antwerpen onderschepte cocaïne is de jonge leeftijd van de aangehouden verdachten. Enkele van hen, schrijft journalist Paul Vugts in het Parool, waren al eerder onder verdachte omstandigheden opgepakt in de haven van Rotterdam. Dat liep uit op een sepot. Dat zij daar voor drugs waren, viel niet te bewijzen.

Investeerders

Bij de invoer van de 4200 kilo coke van Antwerpen zijn volgens ingewijden vier groepen criminelen en twee investeerders betrokken. De aangehouden jonge Amsterdammers en Rotterdammers zouden zich hebben laten ronselen voor hand- en spandiensten. ,,Die investeerders zijn hun geld kwijt. Dat kan de aanleiding voor de schietpartijen in Rotterdam’’, zegt een goed ingevoerde bron. ,,Om te intimideren of om te waarschuwen dat ze niet moeten praten.’’ ,,Er is een grote partij coke weg. Daar moet voor worden geboet‘’, stelt een andere ingewijde.

Gezien het geweld dat zondagnacht met de bomexplosie in de Jagthuisstraat is gebruikt, geeft aan dat niet wordt geschuwd zwaar geschut te gebruiken. Niet voor niets is door de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgetuigd. Dat volgt in opperste staat van paraatheid de ontwikkelingen.
https://www.ad.nl/rotterdam/drugsoorlog-zou-aanleiding-zijn-voor-serie-schietpartijen-en-aanslag-in-rotterdam~ae638b3d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 21, 2020 7:35 pm

Zou het iets te maken hebben met:
"Ophef in Surinaamse en Antilliaanse kringen want er is 4200 kilo coke foetsie weg."
Explosief bij Surinaams eethuis geruimd en tot ontploffing gebracht

Bij een Surinaams eethuis in Rotterdam-Kralingen is donderdagmiddag een explosief gevonden. De bom is door de Explosieven Opruimingsdienst geruimd en inmiddels tot ontploffing gebracht in Park Rozenburg. Een week geleden werd het eethuis Giomi’s Food aan de Frits Ruysstraat ook al beschoten.

In het eethuis was niemand aanwezig. De straat werd afgezet voor onderzoek. Omwonenden moesten hun woningen verlaten. Mensen die in een winkel werkten, moesten ook naar buiten. In totaal werden 24 woningen ontruimd. Volgens een politiewoordvoerder werd bij de ontmanteling van het explosief heel voorzichtig te werk gegaan om te voorkomen dat sporen die naar de dader leiden, verloren gingen.

Spoiler! :
Plat zwart pakketje

Een voorbijganger ontdekte het explosief en schakelde de politie in. Het explosief is een soort plat zwart pakketje waaruit een lange draad steekt. Het is onduidelijk wanneer het pakket bij het eethuis is neergelegd.

Een familie die naast het eethuis woont, moest op stel en sprong haar woning verlaten. De bewoners droegen een ingepakte sporttas bij zich. ,,Ik ben heel erg geschrokken’’, zei de vader van het gezin met drie kinderen. ,,We gaan nu naar een vriend om even tot rust te komen.’’

Eigenaar

Ruim een week geleden werd het Surinaamse eethuis Giomi’s Food ook al onder vuur genomen. In de deur van het pand werden zeven kogelgaten aangetroffen. Een buurman, die zijn woning vandaag rond 10.00 uur verliet, zegt niks bijzonders te hebben gezien. ,,Sinds die eerdere schietpartij kijk ik ‘s avonds wel wat meer om me heen. Maar nu dit. Ik snap er niks meer van. Wat betekent dit?’’ Hij ging weleens eten halen bij Giomi's Food. ,,Ik ken de eigenaar verder niet.’’

Het explosief wordt hoog opgenomen door de hulpdiensten. De afgelopen tijd zijn in Rotterdam vijf woningen en winkelpanden beschoten. Zo werd op een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam-West zondagnacht een bomaanslag gepleegd. Een nog onbekend explosief veroorzaakte een enorme ravage. Deze woning werd eerder ook beschoten.

Drugsoorlog

De oorzaak van het vuurwapengeweld zou een drugsoorlog zijn na een onderschepte partij van 4200 kilo cocaïne in de Antwerpse haven. Alle slachtoffers van de beschoten winkelpanden en woningen hebben een Surinaamse achtergrond.

Na de drugsvondst zijn in België veertien verdachten, onder wie meerdere jonge Rotterdammers en Amsterdammers van Surinaamse en Antilliaanse afkomst gearresteerd. Door de ‘verdwenen’ drugs zouden de spanningen tussen criminelen in Amsterdam en Rotterdam steeds verder oplopen.
https://www.topics.nl/explosief-bij-surinaams-eethuis-geruimd-en-tot-ontploffing-gebracht-a14411171ad/?context=brand/ad/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor King George » Za Mei 23, 2020 5:32 pm

Jongen (17) neergestoken in station Rotterdam Centraal, drie tieners aangehouden

23 MEI 2020, 09:46 / UPDATE: 23 MEI 2020, 09:55

In de stationshal op Rotterdam Centraal is vrijdagavond een zeventienjarige jongen neergestoken. De politie heeft inmiddels drie verdachten opgepakt..

De steekpartij gebeurde rond 22.00 uur in de centrale hal van het station. Toen de hulpdiensten aankwamen, was het slachtoffer aanspreekbaar. De jongen is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is.

Na de steekpartij pakte de politie twee meisjes van zeventien en achttien jaar op in de directe omgeving van het station. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij het incident. Later heeft een derde verdachte, een jongen van zeventien jaar, zich gemeld op het politiebureau. Ook hij zit vast.

Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding voor de steekpartij was.


https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/jongen-neergestoken-rotterdam-centraal/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor King George » Za Mei 23, 2020 5:36 pm

Jongens beroofd van scooterhelm in Oostzaan

Twee Amsterdamse jongens (17 en 19) zijn vrijdagavond beroofd op het Hannie Schaftplein in Oostzaan. De politie zoekt getuigen.

Rond 20:15 uur stonden de twee jongens voor de supermarkt aan het plein naast hun scooter, die op de standaard stond. Plotseling kwamen er twee jongens op een scooter aan, en pakten de helm die aan het stuur van de geparkeerde scooter hing.

Een van de slachtoffers pakte een dief beet, waarop een vechtpartij ontstond waar alle vier de betrokkenen aan meededen. De dieven wisten er uiteindelijk met de gestolen scooterhelm vandoor te gaan in de richting van de Bartel Jacobszstraat.

De twee Amsterdammers liepen bij de vechtpartij lichte verwondingen op.


https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200523_13698257/jongens-beroofd-van-scooterhelm-in-oostzaan
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor King George » Zo Mei 24, 2020 12:57 pm

Bizar incident bij AH Keizerslanden: meiden steken in winkel aanmaakblokjes in fik

Martijn Ubels 24-05-20, 11:15

Een opmerkelijk incident eind deze week bij Albert Heijn op Keizerslanden. Twee meiden staken in de winkel, tijdens openingstijd, zonder enige aanleiding een pakje aanmaakblokjes in de fik. Het brandende pakketje werd vervolgens in een winkelschap gegooid en het duo maakte zich uit de voeten.

Filiaalmanager Matthieu de Leeuw bevestigt het incident en meldt desgevraagd dat er aangifte is gedaan bij de Deventer politie. ,,Ik wil er eigenlijk niet veel over kwijt, de politie heeft de zaak in onderzoek en dat wachten we af.‘’

Volgens De Leeuw maakt Albert Heijn wel vaker wat mee op Keizerslanden, maar was dit wel heel ‘bizar’.


https://www.destentor.nl/deventer/bizar-incident-bij-ah-keizerslanden-meiden-steken-in-winkel-aanmaakblokjes-in-fik~a04a977d/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor King George » Zo Mei 24, 2020 2:06 pm

Twee tieners na klopjacht opgepakt voor gewapende woningoverval in Hoorn

24 mei 2020, 11.33 uur · Door Redactie

HOORN - Twee tieners van 14 en 16 jaar zouden gisteravond een gewapende overval hebben gepleegd om een woning in Hoorn. De twee werden na een klopjacht opgepakt door de politie.

Afbeelding
Inter Visual Studio

De twee gewapende overvallers drongen rond 20.00 uur het huis aan De Hulk binnen. Ze bedreigden vier mensen en eisten hun waardevolle spullen. In eerste instantie gaven de slachtoffers gehoor aan de eisen, maar ze begonnen zich toch te verzetten.

Dat was het moment waarop de jongens besloten op de vlucht te slaan. Ze renden in de richting van de Grote Waal. De slachtoffers belden meteen de politie en alarmeerden omstanders.

Zoekactie

Omstanders konden in de buurt één van de jongens overmeesteren en aanhouden. Die werd overgedragen aan de politie.

De politie is met verschillende teams en een helikopter gaan zoeken naar de andere knaap. Die werd uiteindelijk gevonden op de Stationsweg en ook aangehouden. De twee jongens zijn overgebracht naar het cellencomplex en zitten vast voor nader onderzoek.


https://www.nhnieuws.nl/nieuws/267697/twee-tieners-na-klopjacht-opgepakt-voor-gewapende-woningoverval-in-hoorn
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 25, 2020 1:20 pm

Afbeelding
In simpele bewoordingen legt een vader aan zijn kind uit wat er is gebeurd. „Je kan geen worst eten vandaag”, zegt hij terwijl hij zijn bakfiets richting Koninginneweg stuurt. De winkel die vermaard is om zijn worsten biedt maandagochtend een troosteloos aanzicht. De glazen pui van de Hema is weggeslagen. De geldmachine van de SNS, het doelwit van een plofkraak eerder die nacht, ligt op zijn kant.


https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20200525_46827432/plofkrakers-zorgen-in-lisse-voor-enorme-ravage-in-vestiging-hema-je-kan-geen-worst-eten-vandaag
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 25, 2020 8:09 pm

Het streven naar een kontant geldloze economie krijgt een behoorlijke ruggesteun van de plofkrakers.
SNS en RegioBank sluiten per direct ruim 200 geldautomaten na plofkraak in Lisse
SNS en RegioBank sluiten voorlopig alle ruim 200 geldautomaten in HEMA- en SPAR-winkels. Hierdoor is per direct het merendeel van de circa 250 geldautomaten van de banken uitgezet. SNS heeft daartoe besloten naar aanleiding van een plofkraak op de SNS-geldautomaat in de HEMA in Lisse.
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20200525_60817497/sns-en-regiobank-sluiten-per-direct-ruim-200-geldautomaten-na-plofkraak-in-lisse

En ook:
"Veel maatregelen van de banken gelden als tijdelijke oplossing. Wanneer ze opgeheven kunnen worden, is evenwel nog niet duidelijk."
Met sint-juttemis, als de kalveren op het ijs dansen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 26, 2020 3:57 pm

Nu de horeca nog steeds dicht is, zit er zwaar de klad in het witwassen. Gevolg: geld hoopt zich op in het zwarte circuit.
2,4 miljoen euro gevonden in woning Amsterdam

Er is 2,4 miljoen euro aan contanten gevonden door de politie in een huis op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Ook werd een geldtelmachine aangetroffen. Vlak daarvoor werd een 29-jarige Amsterdammer opgepakt. De man wordt verdacht van witwassen, aldus de politie vandaag.

De man werd vrijdagavond aangehouden in een auto op de IJburglaan, op verdenking van witwassen. De recherche startte ‘naar aanleiding van binnengekomen informatie’ verder onderzoek naar de witwaspraktijken. Er werd besloten om een woning aan de Eef Kamerbeekstraat te doorzoeken, en daar stuitte de politie op de stapels bankbiljetten.

Het onderzoek in deze zaak gaat ‘onverminderd verder’, zegt de politie. De verdachte moet inmiddels van de rechter-commissaris zeker twee weken vast blijven zitten.
https://www.ad.nl/binnenland/2-4-miljoen-euro-gevonden-in-woning-amsterdam~acf3712f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 29, 2020 11:11 am

Er is nog steeds ophef in Surinaamse en Antilliaanse kringen over de 4200 kilo coke die door de politie is gevonden.
Dit zal wel een uitvloeisel ervan zijn: een gelukte knullige executie.
Man (30) dood na beschieting voor huis in Rotterdam, twee verdachten opgepakt
Een Capellenaar (20) en Dordtenaar (21) zijn na een politie-achtervolging aangehouden voor betrokkenheid bij een schietdrama in Rotterdam-IJsselmonde, waarbij vrijdagochtend vroeg een 30-jarige man om het leven kwam. De man, die volgens buren de bijnaam ‘Johnnie’ heeft, werd dood achtergelaten in een voortuin aan de Bramentuin.

Even voor zevenen reed een bestelbusje de doodlopende straat in waaruit vier tot zes kogels werden afgevuurd op de man. Na de beschieting sjeesde de bestuurder richting Dordtsestraatweg, waar hij de controle over het stuur verloor en tegen een andere auto aan knalde. De twee waren toen al in het vizier van de politie. De bestuurder en zijn compagnon probeerde na de crash nog tevergeefs rennend weg te vluchten.

Volgens buurtbewoners woont het Antilliaanse slachtoffer samen met zijn moeder en zusje in het huis waarvoor het drama zich afspeelde. Bij de woning houden zich enkele zeer geëmotioneerde familieleden en buurtbewoners op. ,,Heel heftig allemaal,’’ zegt een buurtbewoonster. ,,Ik sta nog te shaken.’’
https://www.ad.nl/rotterdam/man-30-dood-na-beschieting-voor-huis-in-rotterdam-twee-verdachten-opgepakt~aba22f20/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 29, 2020 11:50 am

Witwassen. waar moeten criminelen met hun zwarte geld naar toe?
Nu is weer een geldezel aangehouden en vrij gelaten.
Braziliaan loopt met 525.000 euro door Rotterdam
Een 51-jarige man uit Brazilië is woensdag in de Argonautenstraat in Rotterdam aangehouden op verdenking van witwassen. De man liep rond met 525.000 euro in een shopper van een supermarkt.

De politie heeft de aanhouding vrijdag bekend gemaakt. Agenten kregen de man dankzij een tip in het vizier. Net op het moment dat de man woensdag in zijn auto wilde stappen werd hij door surveillerende agenten aangehouden.

De man heeft inmiddels afstand gedaan van het geld, een boete betaald en is vrijgelaten.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1277208957/braziliaan-loopt-met-525-000-euro-door-rotterdam
Zo ziet een half miljoen aan kontanten eruit:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 29, 2020 1:32 pm

Mahalingam schreef:Witwassen. waar moeten criminelen met hun zwarte geld naar toe?

De man heeft inmiddels afstand gedaan van het geld, [color=#0000BF]een boete betaald en is vrijgelaten.


Het zakgeld voor onze regering loopt lekker met al dat zwarte geld. 3 miljoen nu, als we de 2,4 miljoen euro uit de woning in Amsterdam meetellen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten