Pagina 1 van 5

Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Wo Jun 02, 2010 5:27 pm
door Ariel
Persbericht door ANP geblokkeerd!!
BEN KOK - 02 JUNI 2010

Ons persbericht met aankondiging van de film "islam en waarheid" zou om 9 uur volgens bevestigde afspraken met ANP verstuurd worden, maar is geblokkeerd, omdat het woord "islam" er in voorkomt!!!
In welke DDR republiek leven we?
ANP Den Haag heeft het bericht als gebruikelijk via ANP Engeland verstuurd en daar moet het eerst door een Nederlandse taaldeskundige worden beoordeeld; het woord "islam" is het punt van zorg dus.
NB: het betreft hier bovendien een contractuele afspraak, met betaling voor het versturen en het is dus geen vrijblijvend persbericht, waarbij geen zekerheid van plaatsing bestaat.
Shalom,schakel al je politieke vrienden in, dit kan niet, hier is de persvrijheid in het geding!
Ben Kok

PS: laatste nieuws om 14.15 uur per telefoon: het ANP deelt mee, dat het bericht definitief niet wordt doorgestuurd, omdat er in het bericht gemeld wordt, dat PvdA, CDA en CU weigerden aan de film mee te werken en ook, omdat geen enkele omroep de film wilde uitzenden.
Een nadere verklaring van de afwijzing heb ik vanmiddag per mail ontvangen met onzinargumenten, dus heb ik om nadere opheldering gevraagd.


Persbericht.

Stemadvies via de documentaire “ Islam en waarheid”

Ben Kok (joods-christelijk pastor) brengt een film uit over de islamisering van Nederland en Belgie. Een kort intro is als pilot te zien via een link op http://www.tora-yeshua.nl

In de 60 min. durende documentaire zijn voorstanders van islamisering aan het woord, zoals sjeik Fawaz Jneid van de As Soenna moskee te Den Haag , maar ook ex-moslims onder wie Ayaan Hirsi Ali , Afshin Ellian en anderen.
Tussen deze uitersten in zijn er interviews met onder anderen Kees van der Staaij (SGP). Van der Staaij was de enige politicus, die het aandurfde aan dit project mee te werken; PvdA en CU bedankten voor de eer, evenals CDA.

Toch treedt in de film een PvdA coryfee op, die zich al eerder in ander verband over de islam liet horen. Het is een van de verrassingen in de documentaire.

De arabist prof.dr. Hans Jansen geeft commentaar en verder zijn enkele sprekers van de islamcongressen FION en Dar-al Ilm op 29 mei in Amsterdam, dr. Fadel Soliman uit Egypte en prof. Saleh Soltan uit Bahrein, te volgen.

De hele productie, die ook opnames met ex-moslims uit Belgie, Iran en andere landen bevat, is verkrijgbaar via http://www.tora-yeshua.nl .
Iedereen die een gift overmaakt, krijgt de DVD zonder verdere kosten thuis gestuurd.

Volgens Ben Kok onderscheidt de film zich doordat deskundigen zelf hun mening geven en doordat ex-moslims vrijuit spreken.
“De kijker kan daardoor des te beter zelf tot een oordeel komen over de ernst van de islamisering, die wereldwijd en ook in Nederland aan de gang is.”

Kok: “Degenen, die zich afvragen welke politieke partij het beste met de islamisering om gaat, kunnen na het zien van deze film de vraag beter beantwoorden,
Uiteraard zijn vragen en opmerkingen van harte welkom op genoemde website.

Geen politiek correcte “thee-drinkfilm” dus, geen film voor struisvogels, maar eentje waarin eerlijk en met respect en liefde voor alle mensen, de waarheid op tafel komt.
Een bijzondere film, die geen van de omroepen durfde uit te zenden en waar politiek correct Den Haag in overgrote meerderheid niet aan mee durfde werken, maar die alle
politici wel gaan zien.

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=11387


Intro film 'Islam & Waarheid' van Ben Kok: featuring Hans Jansen, Afshin Ellian en Ayaan Hirsi Ali
Met dank aan Hoeiboei.


Re: Persbericht door ANP geblokkeerd!!

Geplaatst: Wo Jun 02, 2010 7:40 pm
door ihsanyd
Hey die Ben Kok,

Is zijn film eindelijk uitgekomen?

Inmiddels heb ik de EO, het RD en De Telegraaf e.a. geinformeerd over dit met voeten treden van de persvrijheid

EO: helaas hebben we geen ruimte in onze programmering,noch voor aandacht voor de film, noch voor het punt “persvrijheid
De Telegraaf, journalist Dik van Zanten:” nee, daar maken we ons niet druk om, u kunt naar de Ned. Ver. voor Journalisten en anders zoekt u het maar met het ANP uit.
RD heeft het tkn.
PVV: tkn, maar wegens verkiezingsdrukte nu even niet.
SGP: tkn.

Re: Persbericht door ANP geblokkeerd!!

Geplaatst: Wo Jun 02, 2010 10:05 pm
door Monique
Ik heb de dvd net besteld.
Ben benieuwd

Re: Persbericht door ANP geblokkeerd!!

Geplaatst: Do Jun 03, 2010 9:43 pm
door Mahalingam
Heel leuk klein detail aan het eind van die trailer: de Koran en een zwarte hond!

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Do Jun 10, 2010 11:56 am
door Ariel
Pastor Ben Kok maakt film over gevaar van islam
Jacob Hoekman

AMERSFOORT – Een moslim die zijn eigen bronnen niet kent, hoede zich voor Ben Kok, joods-christelijk pastor te Amersfoort. Voor zijn camera maakt hij gehakt van iedereen die de islam als vredelievend wil voorstellen.

Elk jaar opnieuw bezondigen ze zich eraan, de Joden. Ze vermoorden op hun hoogtijdagen enkele niet-Joden en verwerken hun bloed bij de bereiding van matses, ongezuurde Joodse platte broden.

Althans, dat beweert de omstreden dr. Salah Soltan, gevierd in sommige islamitische kringen, luidkeels op het Palestijnse tv-station Al-Aqsa. Het is dan maart. Nog geen twee maanden later is hij in Amsterdam. Ben Kok, bekend om zijn onbuigzame houding ten opzichte van de islam en zijn visie op het Jodendom waarmee hij zich isoleerde van de meeste kerken, grijpt dan zijn kans. Hij overhandigt Soltan een pakje matses, dat vergezeld van enkele kritische vragen opeens een vreselijk wapen blijkt. Soltan, met een grote eeltplek op zijn voorhoofd van het vele bidden, voelt zich zichtbaar ongemakkelijk met het cadeau. Nee, dat van die matses gebeurde tweehonderd jaar geleden, verzekert hij. Waarna een van de organisatoren hem in bescherming neemt en het gesprek afkapt.

Het is een van de onthullendste stukjes in ”Islam en waarheid”, zoals Kok zijn anti-islamfilm heeft genoemd. De documentaire, die bijna een uur duurt, verschijnt eind deze week en is verkrijgbaar voor iedereen die een gift overmaakt naar zijn organisatie Tora Yeshua.

Het zijn niet de minste figuren die in de film figureren. Islamcritica Ayaan Hirsi Ali, rechtsgeleerde Afshin Ellian, arabist Hans Jansen, SGP’er Van der Staaij, imam Fawaz Jneid: stuk voor stuk mensen die de achterliggende jaren enige beroemdheid dan wel beruchtheid hebben verworven in het turbulente islamdebat.

Toch geeft de film daarmee geen volledig beeld van de discussie in Nederland. Meer genuanceerde politici en islamologen, toch de meerderheid, ontbreken volledig. Terecht, zegt Kok in een gesprek na een voorvertoning. „Mensen die à la Cohen over de islam praten zijn zó aanwijsbaar fout dat we geen zin hebben hen aan het woord te laten. Ze wilden bovendien ook niet. Ik word misselijk van de onwaarheden die zij propageren. De islam wil de wereld winnen voor Allah. Moslims willen domineren, overal waar ze wonen. De sharia komt er direct achteraan. En wij accepteren dat. Want ja, multiculti, hè?”

Kok gaat rechtop zitten. „Politici hebben ons land verkwanseld aan de islam. Degenen die niet protesteerden, zijn voor mij pure landverraders. Wilders is de enige die het scherp ziet en zegt. En Van der Staaij ziet het ook, maar hij verwoordt zijn punt meer vanuit de liefde.”

De Amersfoortse pastor trok er gisteren zijn consequenties uit. „Ik heb met mijn vrouw een coalitie gesloten. Eén stem gaven we aan de PVV, de andere ging naar de SGP.”

Koks film, gemaakt met hulp van een producer, steekt in met de vraag of alle mensen volgens de Koran gelijkwaardig zijn. Nonsens, zegt de pastor met onder meer een beroep op soera 98. Daar worden de „Lieden van de Schrift” –christenen en Joden– en de veelgodenaanbidders aangeduid als „de slechtste schepselen.”

Kok duwt die soera in de film onder de neus van iedere moslim die maar voor zijn camera wil komen. Een goed antwoord heeft eigenlijk niet een van hen. Het verst komt nog de geleerde imam Fawaz van de Haagse as-Soennahmoskee. Hij plaatst sommige geweldsteksten uit de Koran in hun context en benadrukt dat ze geen oproep vormen voor moslims vandaag.

Maar ook daarvan is arabist Hans Jansen, die zo’n beetje iedere uitlating van moslims in de film van kritiek mag voorzien, niet onder de indruk. „Waar het om gaat, is hoe die verzen gebruikt worden. In theehuizen worden die teksten gebruikt in vijandige zin.”

Goedwillende moslims bestaan in uw film niet. U lijkt ze allemaal over één kam te scheren, alsof de islam een massief blok is.

„De Joodse schrijver Elie Wiesel zei: Het was de stilzwijgende meerderheid die ons in de oorlog de das omdeed. Waarom kunnen de fanatieke moslims hun gang gaan en slepen ze de rest mee? Omdat die rest niet tegen het cultuurtje ingaat. Ik ken ook de voorbeelden van die aardige islamitische buurman en die leuke moslimcollega. Maar hoeveel van hen spreken zich uit?”

U wilt ook moslims bereiken. Denkt u niet dat deze film hen juist tegen u in het harnas jaagt?

„Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dat is helaas wat veel christenpolitici doen. Ze laten moslims in de waan dan Allah dezelfde god is als de God van de Bijbel. Ik walg daarvan; ik ga geen moslims doodknuffelen. Moslims die toch al twijfelen, zullen de film als een hart onder de riem ervaren. En met sommige anderen valt helaas toch niet te praten.”

Om het islamitische gevaar te benadrukken, gaat u in zee met mensen die óók niets van het christendom moeten hebben.

„Deze film gaat over de islam. Wie heeft de moed zijn stem te verheffen tegen het gevaar van de islam? Dat zijn niet de meeste christenen, die laf in een hoekje blijven zitten. Het zijn zij die gevlucht zijn voor de islam; een Ellian, een Hirsi Ali.”

www.tora-yeshua.nl voor meer informatie over de film.
http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/ ... m_1_483956

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Do Jun 10, 2010 1:16 pm
door mercator
Ariel schreef:Elk jaar opnieuw bezondigen ze zich eraan, de Joden. Ze vermoorden op hun hoogtijdagen enkele niet-Joden en verwerken hun bloed bij de bereiding van matses, ongezuurde Joodse platte broden.

Althans, dat beweert de omstreden dr. Salah Soltan,


Ik ga voortaan mijn Joodse dochter wat beter in het oog houden. Gelukkig kan ze geen brood bakken.

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Do Jun 10, 2010 2:33 pm
door H.Numan
Matzes die met bloed bereidt worden? Da's echt nieuw voor mij.
Ben wel bekend met spacecake en bloedworst. :laugh1:

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Do Jun 10, 2010 2:36 pm
door mercator
H.Numan schreef:Matzes die met bloed bereidt worden? Da's echt nieuw voor mij.


Jaja, dat verhaaltje vindt je al in Der Sturmer van de onvolprezen Julius Streicher uit 1933. Typisch dat die moslimbaard weer s helemaal niks zelf heeft uitgevonden maar nazi-praatjes nakauwt.
Ik denk dat veel moslims dat ook écht geloven, helemaal niet zo verwonderlijk gezien hun obsessie met geweld en bloed.

Ik kom om de brode(haha!) wel vaker bij Joden in Antwerpen, maar ik zal dan toch maar zorgen dat zo iets buiten hun feestdagen gebeurt in het vervolg, anders beland ik nog in de toonbank van een kosjere bakker.

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Do Jun 10, 2010 2:37 pm
door H.Numan
Doe mij toch maar spacecake met aardbeienjam. Da's ook rood.

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Do Jun 24, 2010 1:18 am
door Ariel
Geen animo voor anti-islamfilm

AMERSFOORT - De anti-islamfilm van pastor Ben Kok uit Amersfoort heeft niet de aandacht getrokken van een omroep. Kok kan geen omroep vinden voor zijn film “Islam en waarheid”.

Onder meer Hirsi Ali, Arabist Hans Jansen, rechtsgeleerde Afshin Elian en SGP'er Kees van der Staaij komen aan het woord in de productie. In de film wordt de islam neergezet als een gevaarlijk geloof, zo meldt RTV Utrecht.

Eerder werd de film al op een aantal plaatsen vertoond. Na de zomer gebeurt dit in de Rahmanmoskee in Amersfoort

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7017 ... buitenland

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Do Jun 24, 2010 1:22 am
door Zwartmeer

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Do Jun 24, 2010 2:27 am
door Bloodgod
WELKE SLECHTE KANTEN VAN DE ISLAM?

Re: Persbericht door ANP geblokkeerd!!

Geplaatst: Do Jun 24, 2010 7:52 am
door Monique
Monique schreef:Ik heb de dvd net besteld.
Ben benieuwd

Ik heb nog niets gehoord.

Re: Persbericht door ANP geblokkeerd!!

Geplaatst: Do Jun 24, 2010 8:06 am
door Zwartmeer
Monique schreef:
Monique schreef:Ik heb de dvd net besteld.
Ben benieuwd

Ik heb nog niets gehoord.


Dat komt omdat het niet Ben Benieuwd is maar Ben Kok.

Re: Persbericht door ANP geblokkeerd!!

Geplaatst: Do Jun 24, 2010 8:27 am
door Monique
Zwartmeer schreef:
Monique schreef:
Monique schreef:Ik heb de dvd net besteld.
Ben benieuwd

Ik heb nog niets gehoord.


Dat komt omdat het niet Ben Benieuwd is maar Ben Kok.

:roll2:

Re: Persbericht door ANP geblokkeerd!!

Geplaatst: Do Jun 24, 2010 9:02 am
door Zwartmeer
Monique schreef: :roll2:


Ja ik weet het. Je kunt me ook huren voor feestjes en partijtjes.

Re: Persbericht door ANP geblokkeerd!!

Geplaatst: Do Jun 24, 2010 9:07 am
door silkyboxershortXL
Ik heb nog niets gehoord.

@Monique
Heb je je adres behalve bij het geld overmaken ook naar de site gemaild?
Ik kreeg kreeg hem de dag daarna.

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Zo Jun 27, 2010 2:25 am
door ihsanyd


Ben Kok wanneer hij niet kan knippen en plakken en de waarheid verdraaien...

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Zo Jun 27, 2010 8:39 am
door silkyboxershortXL
Ieder voorbeeld waar Ben mee komt wordt afgewezen omdat het niet islamitisch zou zijn, dit zou kunnen, maar
toch komen al die dingen juist voor onder islamitisch bewind gevoerde naties. Waarom laat de islam zich dan zo vaak en makkelijk corrumperen als het zo´n super geloof zou zijn?.Ik ben daar niet in gerustgesteld. Misschien toch een beetje veel moord en doodslag in de koran? Is het dan nog wel slim islamiet te blijven. Ontkenning van de plannen van the muslim brotherhood? In Iran zit één gek die niet moslims zijn fruit niet zelf laat uitzoeken/aanraken?
In Egypte zijn geen (christelijke)kopten te vinden die problemen ondervinden van moslims?
Ontkenning van het vermoorden van joden omdat zij zich niet overgaven bij de verovering van Medina?

Wat mij vooral opvalt is het blind zijn om God te zien, zeggen dat allah en God één zijn.
Aan de kaken van Ben te zien moet hij wel het één en ander wegslikken en de tics
van Solliman verraden een diepere gestoordheid van zijn beleving. Misschien wil de lach wel ontsnappen. Vergelijk dat eens met de Dalai lama. (Als voorbeeld van een gezond persoon)

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Zo Jun 27, 2010 9:57 am
door Ariel
ihsanyd schreef:Ben Kok wanneer hij niet kan knippen en plakken en de waarheid verdraaien...


Ik heb de film nog niet in zijn geheel gezien. Dat doe ik vanavond als ik tijd heb. Maar wat voor waarheid heeft Ben Kok verdraaid? Ik neem aan dat jij de film wel gezien hebt Ihsan ?

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Zo Jun 27, 2010 10:29 am
door H.Numan
Ben Kok is geen mohammedaan, dus verdraait hij ten alle tijden de waarheid? :huh:

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Zo Jun 27, 2010 11:10 am
door Thomas
ihsanyd schreef:Ben Kok wanneer hij niet kan knippen en plakken en de waarheid verdraaien...


Feiten graag ipv schreeuwen!!!
Wat heeft hij geknipt en geplakt en welke waarheid heeft hij verdraaid?
Op wat voor manier enz.

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Zo Jun 27, 2010 11:15 am
door Thomas
silkyboxershortXL schreef:Wat mij vooral opvalt is het blind zijn om God te zien, zeggen dat allah en God één zijn.

Ik heb god ook nog nooit gezien silkyboxershortXL
Ben ik nu ook blind?
Hoe kun je iets zien wat er niet is.
(volgens mij heeft nog nooit iemand god gezien.)
Het zijn slechts de profeten zoals Mo en figuren als apostelen en Jezus die zeggen dat ZIJ god (of allah of hoe die hersenspinsels ook genoemd mogen worden) hebben gezien.
Maar goed, ik kan ook zeggen dat ik het FSM heb gezien. Maar ja.... daarom bestaat het FSM nog niet.

Kortom.....

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Zo Jun 27, 2010 11:32 am
door silkyboxershortXL
@Thomas, je probeert me op woorden te vangen en het is je gelukt.
Maar zien is niet alleen het waarnemen van beelden op het netvlies, in dromen kun je zien en
in gedachte kun je iets zien. Wat ik bij die laatste twee zie is voor jou onzichtbaar. bestaan ze daarom niet? Maar ook in een plan kun je iets zien. Als ik je een plan uit de doeken doe dan zie jij mogelijk ook het licht. Met je ogen dicht.

Re: Ben Kok. De film "islam en waarheid

Geplaatst: Zo Jun 27, 2010 12:38 pm
door ihsanyd
Thomas schreef:
silkyboxershortXL schreef:Wat mij vooral opvalt is het blind zijn om God te zien, zeggen dat allah en God één zijn.

Ik heb god ook nog nooit gezien silkyboxershortXL
Ben ik nu ook blind?
Hoe kun je iets zien wat er niet is.
(volgens mij heeft nog nooit iemand god gezien.)
Het zijn slechts de profeten zoals Mo en figuren als apostelen en Jezus die zeggen dat ZIJ god (of allah of hoe die hersenspinsels ook genoemd mogen worden) hebben gezien.
Maar goed, ik kan ook zeggen dat ik het FSM heb gezien. Maar ja.... daarom bestaat het FSM nog niet.

Kortom.....


Of precies andersom, dat niemand iets NIET heeft gezien betekent het nog niet dat het niet bestaat... Het betekent dat de mensheid nog niet het niveau heeft bereikt om het te zien en te analyseren... tot 1700 konden mensen de bacteriën niet zien, betekent dat dat die bacteriën niet bestonden en hun werk niet deden.... Zien is geloven is echt een op materialisme-tastbaarheid gevestigde ideologie-denkwijze die inherent verkeerd is...

Kortom.....