Van der Laan burgemeester Amsterdam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72328
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Do Jun 24, 2010 1:42 pm

Stemming over Van der Laan verdeelt raad

AMSTERDAM - Met 24 stemmen voor en achttien tegen is Eberhard van der Laan (PvdA) woensdagavond door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Amsterdam.

De vergadering en de stemming waren geheim, maar volgens ingewijden kreeg oud-PvdA-minister Van der Laan vooral de steun van het linkse blok in de raad: PvdA, GroenLinks en SP. VVD-kandidaat Annemarie Jorritsma, de huidige burgemeester van Almere, die in de openbaarheid steeds had gesuggereerd helemaal geen kandidaat te zijn, had de voorkeur van VVD, CDA, D66 en vermoedelijk ook van enkele van de drie eenmansfracties. Er waren geen onthoudingen.

De vertrouwenscommissie, waarin alle raadsfracties met één lid waren vertegenwoordigd, kwam aan het begin van de vergadering met een andere voordracht, waarbij Jorritsma op één stond en Van der Laan op twee. In de vertrouwenscommissie was de oppositie ruimschoots in de meerderheid, in tegenstelling tot in de gemeenteraad. Ingewijden stellen dat over de positie van Jorritsma als nummer één niet eens is gestemd in de vertrouwenscommissie. Over de vraag wie op nummer twee zou komen, was wel discussie. Mogelijk waren er commissieleden voor D66'er Roger van Boxtel, maar dat is niet bevestigd.

Een bron noemt de gang van zaken in de commissie moeizaam.

Het is zeer ongebruikelijk dat de raad het advies van de vertrouwenscommissie niet overneemt. Namens de PvdA-fractie zei Geke van Velzen in de vergadering toch de voorkeur te geven aan Van der Laan. Het ging volgens haar om twee gelijkwaardige kandidaten, waarbij de Amsterdamse achtergrond Van der Laan een streepje voor gaf.

GroenLinks en D66 lieten doorschemeren dat een enkel fractielid niet de meerderheid zou volgen bij de stemming. Dit betekent dat een enkele GroenLinkser Jorritsma op één wilde zetten en een enkele D66'er juist Van der Laan. SP, PvdA, VVD en CDA stemden voor zover bekend wel unaniem. Bij de raadsvergadering ontbraken twee VVD'ers en één GroenLinkser.

Tijdens de bijeenkomst was contact met de buitenwereld verboden. Raadsleden moesten hun telefoons uitzetten en de ramen waren geblindeerd. Na afloop sloten de gelederen zich en zeiden alle fracties blij te zijn met de voordracht van Van der Laan. VVD-fractievoorzitter Robert Flos was zelfs 'zeer blij'. ''Ik denk dat hij steviger is op het gebied van integratie dan Cohen.'' Zijn PvdA-collega Frank de Wolf vindt Van der Laan een realistische kandidaat, die Amsterdam door en door kent.

GroenLinks en SP zeiden blij te zijn dat de procedure snel was afgerond. SP-raadslid Remine Alberts voegde eraan toe dat Van der Laan zich nog moet bewijzen.

D66-fractievoorzitter Gerolf Bouwmeester liet weten alle vertrouwen in Van der Laan te hebben.

Van der Laan zelf beperkte zijn commentaar gisteren tot één zin. Hij zei 'ontzettend blij' te zijn dat de gemeenteraad hem het vertrouwen had geschonken en dat het 'een groot voorrecht' dat hij was voorgedragen. (ADDIE SCHULTE BAS SOETENHORST)

http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITI ... raad.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 30, 2010 4:36 pm

De daadkracht van Eberhard komt in botsing met idealisten van zijn partij. En natuurlijk met de Gr.Linksen.
Hij wil de kraakwet uitvoeren, de PvdA-ers in de gemeenteraad niet, of in ieder geval 'anders'. Wat nu?
PvdA steunt burgemeester niet in aanpak krakers
AMSTERDAM - De ferme voornemens van burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) tegen krakers dreigen te worden gedwarsboomd door zijn eigen partij in de Amsterdamse gemeenteraad.
Net als coalitiepartner GroenLinks heeft de PvdA moeite met de plannen om tweehonderd panden te ontruimen vanwege het kraakverbod dat 1 oktober ingaat. Daarmee groeit de kans dat een raadsmeerderheid Van der Laan later vandaag aanspoort tot minder haast met ontruimingen.

PvdA-fractieleider Frank de Wolf zegt de burgemeester op hoofdlijnen te steunen, maar hij vindt het niet nodig het aantal ontruimingsrondes te verdubbelen naar zes per jaar. ''Waarom niet handhaven op drie? Anders krijg je eens in de twee maanden dat circus.'' De Wolf vraagt zich ook af of de politie geen dringender zaken te doen heeft dan ontruimingen.

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/1022563/2010/09/29/PvdA-steunt-burgemeester-niet-in-aanpak-krakers.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 01, 2010 10:49 pm

Nu de krakers weten dat de PvdA ze politieke rugdekking zal geven, kunnen ze goed los gaan in Amsterdam. Ze begonnen al voordat het donker was:
De sfeer werd tegen zeven uur wat onrustig, nadat enkele betogers bierflesjes en verfbommetjes naar busjes van de Mobiele Eenheid (ME) gooiden. Er is veel politie en ME op de been. Ook een helikopter hangt in de lucht.
Het is onduidelijk hoe lang de krakers doorgaan.

Het gaat pas echt beginnen natuurlijk als het donker is en alle katjes grauw zijn.
Op verschillende plekken in de binnenstad houden zich groepjes krakers op. Ze zijn te herkennen aan capuchons die ze over hun hoofd hebben getrokken en sjaals waarmee ze hun gezicht deels bedekken.

En wat doen ze dan in daklozen-kleding om hun zaak kracht bij te zetten?
De situatie escaleerde rond acht uur vrijdagavond in de Spuistraat, aldus de politie. De krakers vervolgden hun weg naar de Herengracht en de Keizersgracht, waar ze een spoor van vernieling hebben achtergelaten. Ze hebben stenen uit de straat getrokken, auto's beschadigd, vuilniszakken uit elkaar getrokken, en er woeden brandjes, gevoed door onder meer stukken hout.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7811175/__Krakersprotest_in_Amsterdam__.html?sn=binnenland,buitenland
Met video en foto's. Een boerka-verbod zou heel handig zijn!

berichtje van een winkelier:
http://www.geenstijl.nl/archives/images/winkelmail.html

L.S.,
Zojuist heeft in de Spuistraat een symbolische kraakactie plaatsgevonden. Ongeveer 500 met bivak mutsen getooide krakers hebben de macht in de Spuistraat gegrepen, de Politie heeft zich teruggetrokken en laat ons, ondernemers en bewoners, achter met een dreigende massa op vechten beluste krakers. De macht in de straat is niet langer in handen van de Politie maar van de krakers. Toen ik mijn motor en mijn winkel wilde beschermen werd ik bedreigd en uitgescholden. De toen nog aanwezige Politie liet het gebeuren, en trok zich later helemaal terug.
De overheid laat je achter met een groep terroristen. De Politie kiest het hazenpad. De-escalatie? Dat zal wel, maar als bewoner en ondernemer voel je je aardig in je zak gescheten.
Met vriendelijke groet / With kind regards,
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 01, 2010 11:03 pm

Heden komt een nieuw twitterbericht binnen.
Gaat lekker hier op NZ Voorburgwal en Spui! Vooral Spuistraat. Molotov cocktails naar de ME, bakstenen, vuurbommen. Sprak net 2 meisjes (krakers) voor het hotel. Een was bijna aan het huilen van wat ze gezien had en dat ze het zo zielig vond voor die mensen die hun huis uitmoesten. (Hun huis?). Ze waren speciaal uit Delft en Rotterdam gekomen om hun steun te betuigen. Echt waar betaal gewoon huur!!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Monique » Za Okt 02, 2010 9:47 am

Krakers zijn gewoon luie flikkers die te dom/lui zijn om te werken voor hun onderhoud.
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor H.Numan » Za Okt 02, 2010 10:09 am

Nee, dat waren ze vroeger. Tegenwoordig zijn krakers niets meer of minder dan de SA van links.
Wanneer politiek links iets niet durft te doen, laten ze de krakers het vieze werk opknappen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Monique » Za Okt 02, 2010 10:20 am

Ik ken een paar krakers in Nijmegen en het zijn gewoon luie flikkers die uitkeringen hebben en zeggen; (letterlijk): "anderen verdienen genoeg om mij te onderhouden".

Mijn zoon gaat met die gedrochten om en ik heb hem gezegd dat als hij waagt om ook maar 1 euro van een uitkering te ontvangen ik hem helemaal afsnij van mijn financiële bijdrage.
Wanneer hij meer geld nodig heeft voor uitjes e.d. (hij heeft studiefinanciering en ik betaal de rest (huur, schoolgeld etc)) hij maar gaat werken. Dat doet hij dus in de vakanties.

Ik wil geen lui, werkschuw, langharig, jattend tuig als zoon.
(ok, zijn haar is zo lang dat het halverwege zijn rug hangt.. maar ok.... hij heeft dan ook mooi krullend haar worthy: )
Hij is trouwens zo "rechts" als het maar zijn kan dus heeft hij toch al een "werkers-mentaliteit".

Ik heb een ontzettende hekel aan die linkse gedrochten die op andermans zak teren.
Amorele atheistische nitwit

mercator
Berichten: 18609
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor mercator » Za Okt 02, 2010 10:55 am

H.Numan schreef:Wanneer politiek links iets niet durft te doen, laten ze de krakers het vieze werk opknappen.


Precies! Krakers zijn helemaal niet "meelijwekkend", hun misdadigheid is een bewuste keuze. Je zou de uitkeringen die ze krijgen van links als hun soldij kunnen beschouwen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor H.Numan » Za Okt 02, 2010 11:30 am

Dat beschouw ik niet als hun soldij, dat is hun soldij.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 02, 2010 2:33 pm

Krakers lui? Ze kunnen best wel hun handjes laten wapperen voor iets leuks:

Afbeelding

Laatste nieuwtje:
De Mobiele Eenheid greep in met onder meer traangas om de betogers uiteen te drijven. Daarbij raakten twee politieagenten en drie politiepaarden gewond. Ook enkele krakers liepen verwondingen op.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 13, 2010 6:57 pm

En de rechtbank heeft een heel nieuwe ervaring voor de opgepakte krakers bedacht; iets waar ze nachtmerries over hebben:
WERKstraffen voor relkrakers
Drie mannen en een vrouw zijn veroordeeld tot werkstraffen wegens betrokkenheid bij de rellen die op 1 oktober uitbraken tijdens een demonstratie tegen het kraakverbod. Drie van hen kregen zestig uur werkstraf opgelegd, een vierde tachtig uur. Allen zijn schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2010/10/werkstraffen_voor_krakers.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 03, 2010 1:47 am

Amsterdam heeft zijn eigen TV zender. Met zo'n 66 man vast personeel en dure HD-TV camera's worden per jaar de nodige miljoenen opgeslokt. Helaas: het geld klotst niet meer tussen de plinten.
Ze gaan zelfs failliet als het zo door gaat. Want het plan was om efficienter te gaan werken door samensmelting met de provinciale TV van Noord Holland. Maar dan zouden de regenten van Amsterdam hun inspraak kwijt zijn. Dus is er gekozen voor behoud van AT5 in volle glorie. En dat mag wat kosten:
Stad steekt vijf miljoen in AT5
De nieuwe raad van commissarissen van AT5, die half juli aantrad, zegt dat de situatie acuut en penibel is; de bestaande subsidie van 3,3 miljoen euro per jaar is niet toereikend om AT5 in de lucht te houden. De zender heeft een schuld van vier ton bij banken en gemeente en het eigen vermogen zal eind dit jaar negatief zijn. Rond de mislukte fusie heeft AT5 260.000 euro uitgegeven, de inkomsten uit eigen producties vallen drie ton lager uit dan was begroot en de reclame-inkomsten zijn anderhalve ton lager dan waarop was gerekend. Die tegenvallers moeten door Amsterdam worden opgevangen om, aldus de commissarissen, 'de lopende bedrijfsactiviteiten zonder problemen te kunnen blijven financieren'.
Daarna zal vanaf 2012 een structurele subsidie van vier miljoen euro per jaar nodig zijn, maar moet er eigenlijk 5,5 tot zes miljoen euro op tafel komen voor een 'gezonde' bedrijfsvoering.

Waarom er pas sprake kan zijn van gezonde bedrijfsvoering met 6 miljoen subsidie en niet met 10 miljoen ontgaat mij. Het zakenplan klinkt mij als wensdenken in de oren.
http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/1044181/2010/11/02/Stad-steekt-vijf-miljoen-in-AT5.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 10, 2010 5:30 pm

Elders in de wereld heb je ook verrijkte wijken (favela's genoemd in Z-Amerika) zoals in 020-GAZA. Daar wil je als toerist niet naartoe gelokt worden want dan wordt je uitgeschud met een kans om het er niet levend vanaf te brengen.
In Zuidoost valt kennelijk niet meer veel te roven, beroven of te plunderen. Nu gaan ze ertoe over om mensen met geld erheen te lokken, een echt vernieuwende ontwikkeling.
Gewelddadige berovingen in Amsterdam-Zuidoost
AMSTERDAM - De Amsterdamse politie waarschuwt voor gewelddadige overvallers die mensen via internet in de val lokken. Verscheidene mensen zijn daar de afgelopen tijd het slachtoffer van geworden. De berovingen hadden plaats in het stadsdeel Zuidoost, zo maakte een woordvoerder woensdag bekend.

De overvallers bieden op internet dure spullen, zoals telefoon en laptops, te koop aan. Ze maken vervolgens een afspraak met de slachtoffers, die de goederen willen kopen. De criminelen geven echter een adres door van mensen die niets met de zaak te maken hebben. Vervolgens wachten de daders in de omgeving van dat adres op de aspirant-koper, die veel geld bij zich heeft, en beroven hem.

De overvallen gingen tot nu met veel geweld gepaard. Slachtoffers werden geslagen, al dan niet met een vuurwapen. Sommigen belandden in het ziekenhuis.

http://www.parool.nl/parool/nl/4048/AMSTERDAM-ZUIDOOST/article/detail/1048246/2010/11/10/Gewelddadige-berovingen-in-Amsterdam-Zuidoost.dhtml
Zou dit in Gouda gebeuren dan zou die burgeester daar heel wat uit te leggen hebben.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 03, 2010 9:04 pm

Afbeelding
http://www.indymedia.nl/nl/2010/12/71891.shtml
Krakers klagen over razzia's tegen hun en komen met bovenstaande poster aan.
Alsof zij de nieuwe Joden zijn.
Deze bagatellisering van de Shoa wordt ze niet in dank afgenomen.
Amsterdam en CIDI woedend na razzia-poster krakers
Op de gemanipuleerde foto zitten Joodse mannen geknield met de handen in de lucht onder het toeziend oog van een militair. Het gaat om een prent uit de Tweede Wereldoorlog.

Bovenaan de foto van de razzia staan de portretten van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA), hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar en hoofdcommissaris Bernard Welten.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/283060/Amsterdam-en-CIDI-woedend-na-razziaposter-krakers.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72328
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 03, 2010 9:39 pm

Als ik burgemeester van Amsterdam was dan zei ik nu tegen de krakers..."Oké jongens, zo willen jullie het hebben, en zo gaan we het in het vervolg doen. Elke kraker die vanaf nu gepakt wordt, moet de dag en nacht zittend op zijn knieën doorbrengen , onder bedreiging van een geweer. En wie vlucht krijgt een knieschot. Voortaan bepalen jullie de regels. “
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Do Jul 07, 2011 7:24 pm

Ze hebben iets anders bedacht voor de krakers in Amsterdam.
Hardcore krakers geven nooit hun naam op. Blijven zwijgen. Meestal komen ze daarmee weg in het verleden. Maar de krakers scene bevat heden ten dage heel veel buitenlanders voor wie een kraakpand hartstikke gratis luxe is in vergelijking met hun hut in het thuisland. De mogelijkheid bestond al langer maar wordt nu ten volle gebruikt: we weten niet wie je bent, dus we nemen maar aan (kan altijd later meevallen) dat je een illegaal bent die dan ook thuis hoort in de illegalen procedure. Dat is dus: in administratieve hechtenis van onbeperkte duur. (ja kennen wij ook net zoals het veel versmade Israël)
'Zwijgende' krakers overgeleverd aan vreemdelingendienst
De politie heeft 52 krakers, die dinsdagochtend waren opgepakt tijdens een ontruimingsronde in Amsterdam, overgedragen aan de vreemdelingendienst. Dit is gedaan omdat de krakers weigerden hun identiteit kenbaar te maken. Dat liet een politiewoordvoerster vandaag weten.
Vier krakers zitten nog vast voor openlijke geweldpleging. Zij worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/2503639/2011/07/07/Zwijgende-krakers-overgeleverd-aan-vreemdelingendienst.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 11, 2011 11:14 pm

De groep van 52 is inmiddels aardig uitgedund. Een stel zijn via vingerafdrukken geïdentificeerd en er is nog een harde kern van 10 vreemdelingen over.
En die kameraden moeten ook vrij komen. Dan komt de krakers-logica van pas:
Krakers eisen vrijlating arrestanten met nieuwe kraakactie
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/303190/Krakers-eisen-vrijlating-arrestanten-met-nieuwe-kraakactie.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 15, 2011 1:27 pm

Hij zit in de erfenis van Job Cohen: topambtenaar Jos Maessen.
Vorige week nog in het nieuws vanwege het schofferen, beledigeen en bedreigen van portiers van het stadhuis.
http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article/detail/2615488/2011/07/08/Ruzie-op-stadhuis-vanwege-gescheld.dhtml
Ruzie op stadhuis vanwege gescheld
Maessen, directeur Dienstverlening en Facilitair Management, erkent dat hij een groep portiers heeft uitgemaakt voor 'kankergezwel'. [...]
De medewerkers hebben een officiële klacht ingediend bij het gemeentelijke Bureau Integriteit, dat inmiddels een onderzoek zou zijn begonnen. [...]
Maessen zou volgens anonieme personeelsleden ook hebben gezegd dat hij 'jacht gaat maken' op de opstandige portiers en daarbij 'met hagel op ze gaat schieten'.

Zijn handelswijze lijkt meer stalistisch dan socialistisch. Nu komt naar buiten dat ook zijn eigen toko een hel is om te werken.
Topambtenaar Maessen voert schrikbewind
De Amsterdamse topambtenaar Jos Maessen voert een schrikbewind, waarbij hij medewerkers stelselmatig schoffeert en intimideert. Hij overtreedt ontslagregels en zet gemeenteambtenaren onder druk om te vertrekken.[...]
''Je moet geen tijd in de mensen steken, maar in de resultaten. Het interesseert me geen fuck hoe het de mensen vergaat,'' citeren ze hem. Betrokkenen spreken van 'geestelijke vernedering'. ''Hij geeft je het idee dat je de enige bent die disfunctioneert,'' zegt een van hen.
''Ik heb gezien hoe hij met zijn gezicht vlak voor iemand stond te briesen over 'klootzakken' die weg moesten,'' aldus een medewerker. Een collega: ''Er lopen mensen huilend uit vergaderingen en Jos gaat gewoon door.'' Weer een ander: ''Hij verwees eens naar nazi-Duitsland: 'Toen waren de verhoudingen wel duidelijk,' zei hij.''

Zou het niemand zijn opgevallen dat er een probleem met die man is? Ziekteverzuim, personeelsverloop (Maessen heeft in 2 jaar 8 secretaresses versleten) bijvoorbeeld? neen.
"Toch zou hij dit voorjaar een zeer goede beoordeling hebben gehad na een functioneringsgesprek met gemeentesecretaris Henk de Jong, de hoogste ambtenaar op het stadhuis. "
http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article/detail/2804437/2011/07/14/Topambtenaar-Maessen-voert-schrikbewind.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 25, 2011 5:24 pm

Er zitten nog steeds 6 krakers achter de tralies. Omdat ze niet zeggen wie ze zijn en het onduidelijk is of ze wel in ons land mogen verblijven. De rechtbank moest er over beslissen. Zouden die advocaten wel weten wie hun klanten zijn?
Krakers terecht in vreemdelingendetentie
UTRECHT - Zes krakers die enkele weken geleden in Amsterdam werden aangehouden, zijn terecht in vreemdelingenbewaring geplaatst. De zes weigerden mee te werken aan het vaststellen van hun identiteit en nationaliteit. De rechtbank in Utrecht oordeelde maandag dat de gevolgen daarvan „voor hun rekening en risico” zijn.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/10251905/__Krakers_terecht_in_detentie__.html?sn=binnenland
Het is al eerder geobserveerd dat er in krakerspanden weinig inboorlingen wonen. Ook krakers zijn multikul geworden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 25, 2011 11:03 pm

GOD in Amsterdam. Dat moet kunnen, tenminste in IJburg.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 01, 2011 6:38 pm

Het was dezer dagen vreselijk mooi relweer. Dus na deze aankondiging:

Afbeelding

kon je rekenen op veel geweldloos verzet van krakers. Maar niet van de antifa en Co. Anarchisten kwamen in grote getale hun medewerking geven ter plaatse. Dat was al aangekondigd.
Krakers negeren belachelijke eisen van der Laan.
Van het zelfde het laken een pak is dan ook de aankondiging van van der Laan om “voorwerpen waarmee vorig jaar zoveel schade is aangericht” te verbieden. Nee, van der Laan kondigt hiermee niet aan dat de ME hun langelatten, paarden en traangasgranaten thuislaat. Het betreft hier bijna uitsluitend persoonlijke beschermingsmiddelen tegen het politie geweld. Klaarblijkelijk is het in het Nederland van Bruin-1 niet meer toegestaan om, als er gerede kans is dat je (bij het uitoefenen van je grondwettelijk demonstratie recht) zonder reden een gebroken schedel wordt geslagen of zonder aankondiging vol met traangas wordt gepompt je jezelf preventief wat beschermt.
Demonstreren mag blijkbaar alleen nog in Nederland als je belooft je als makke lammetjes uit elkaar te laten slaan op het moment dat de staat genoeg van je heeft of de ME de behoefte voelt tot een verzetje.
Vanzelfsprekend weigeren de organisatoren van de demonstratie dan ook van de deelnemers te vragen om geen persoonlijke beschermingsmiddelen tegen eventueel overheidsgeweld mee te nemen, dit is een keus die elke demonstrant zelf moet maken en de organisatie heeft er alle begrip voor als men er in het licht van het geweld vorig jaar en de nu aangekondigde repressie voor kiest om zich niet zonder meer bloot te stellen aan gebroken ledematen en traangas.
http://indymedia.nl/nl/2011/09/78663.shtml
Ze blijven eisen dat ze 'hun' Spui mogen bezetten. En dat krijg je dus dit:
De veelbesproken demonstratie die op dit moment plaats vindt in Amsterdam loppt compleet uit de hand. De demo, die vanuit de Vrankrijk probeerde te gaan lopen, werd direct vanaf beide kanten ingesloten door de ME in de spuistraat. De ME gebruikt hardhandig geweld. Er worden mensen opgepakt. Er wordt gevorderd om weg te gaan.
http://indymedia.nl/nl/2011/10/78685.shtml
Dus lezen we in de krant:
Een groep krakers heeft zich in het centrum van Amsterdam tegen de politie en ME gekeerd. De krakers hebben met stenen gegooid en auto's beschadigd. Een nog onbekend aantal personen is gewond geraakt.
Een paar honderd mensen demonstreerden in Amsterdam tegen het kraakverbod. Ze verzamelden op het Spui en trokken daarna richting de Dam. Uit voorzorg was veel politie op de been. Een helikopter was in de lucht en de ME stond paraat voor het geval de demonstratie uit de hand liep.

Bivakmutsen
Actievoerders gehuld in het zwart en met bivakmutsen op dragen spandoeken met teksten als Jullie wetten niet de onze! en Kraakverbod opgerot. Ze roepen leuzen als ,,Wet of geen wet; kraken gaat door''.

De sfeer werd tegen zeven uur wat onrustig, nadat enkele betogers bierflesjes en verfbommetjes naar busjes van de Mobiele Eenheid (ME) gooiden. De situatie escaleerde rond acht uur in de Spuistraat, aldus de politie.

Vernielingen
De krakers vervolgden hun weg naar de Herengracht en de Keizersgracht, waar ze een spoor van vernieling hebben achtergelaten. Ze hebben stenen uit de straat getrokken, auto's beschadigd, vuilniszakken uit elkaar getrokken, en er woeden brandjes, gevoed door onder meer stukken hout.

De ME heeft een charge uitgevoerd op de groep waarna deze uiteenviel. Op verschillende plaatsen in de binnenstad hielden zich groepjes krakers op, te herkennen aan capuchons die ze over hun hoofd hebben getrokken en sjaals waarmee ze hun gezicht deels bedekken. De politie heeft traangas gebruikt.

'Het lijken de jaren 70 wel'
De baldadige krakers hadden veel publiek voor hun actie, die plaatsvond in een deel van de stad op dat moment drukbezocht werd door bezoekers van horecagelegenheden. ,,Het lijken de jaren 70 wel'', zei iemand op een terras. Ook was er veel media afgekomen op de onlusten. Rond half tien leek de rust in de binnenstad enigszins teruggekeerd. (ANP)
http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/1911233/2010/10/01/Krakersrellen-in-Amsterdam.dhtml?redirected
En hier zie je hoe het groot-kapitaal een slag is toegebracht:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 09, 2017 11:36 pm

Beoordeel heiligverklaarde Van der Laan op daden

Afshin Ellian, 7 aug 2017

Afbeelding

De heiligverklaring van burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan heeft te lang geduurd. Ik vind het vreselijk dat hij ziek is en daar onder lijdt. Ook vind ik Van der Laan een sympathieke man. Maar dit zijn allemaal geen gronden voor de heiligverklaring van een politicus. Toch zag ik met verbazing hoe de burgemeester van Amsterdam heilig werd verklaard.

Politici moeten worden beoordeeld op basis van hun politieke en bestuurlijke daden, niet op grond van mooie anekdotes, ernstige ziektes of een sympathieke verschijning. Niet de emoties maar het verantwoordelijkheidsgevoel en vooral het afleggen van verantwoording staat in de politiek centraal.

Voordat de inkt van de heiligverklaring opdroogde, kwam De Telegraaf met een artikel dat zelfs een schijn van heiligheid bij de burgemeester van Amsterdam wegnam: ‘De kliek van koningin Saadia.’ Al eerder schreven Syp Wynia (Elsevier Weekblad) en Nausicaa Marbe (De Telegraaf) scherpe en vooral feitelijke analyse over de rol die de Nederlandse Marokkanen spelen in de Amsterdamse politiek.

Ik hoorde al een tijdje van sommige Amsterdamse politiefunctionarissen en inlichtingenmannen zorgwekkende feiten over de ‘radicaliseringsmaffia’ van Amsterdam. Dit alles wordt nu uitvoerig in kaart gebracht door De Telegraaf.

VVD als aanhangwagen van de PvdA
Men maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit van de terrorismebestrijding in Amsterdam. Maar niemand wilde en durfde het aan de orde stellen bij de burgmeester of de politiechef: angst voor het racismeverwijt bevordert de zwijgzaamheid. De bestuurlijke elite van Amsterdam is een gesloten kring. En de Amsterdamse VVD?

De Amsterdamse VVD wordt niet als een serieuze partij gezien voor de veiligheidsvraagstukken en de multiculturele problemen: men beschouwt het als een aanhangwagen van de PvdA. Een politieagent zei tegen mij dat de Amsterdamse VVD de ondernemende afdeling van de sociaal-democratie is. Anders was het niet zover gekomen met de kliek van koningin Saadia.

Saadia a.T., iemand zonder bijzondere kwalificatie, werd de rechterhand van burgemeester Van der Laan op het gebied van radicalisering. Zij was ‘het eerste aanspreekpunt’ van de inlichtingendiensten. Nu wordt zij verdacht van gerommel met facturen en belangenverstrengeling. Maar dat is niet alles. Tot 2014 werkte ze samen met Vizea, het bedrijf van Yassin Elforkani jongeren imam van Blauwe Moskee.

Dat verandert volgens De Telegraaf op slag als de imam op de lokale televisie waarschuwt dat Amsterdam het probleem onderschat van jongeren die verleid worden om ten strijde te trekken in het kalifaat, dat dan net is uitgeroepen.’ Yassin Elforkani is een PvdA-imam. Maar Van der Laan was doof voor de waarschuwing van Elforkani. Saadia mag haar gang gaan. De burgemeester vaart blind op Saadia.

Vrienden van Saadia
In De Telegraaf vallen de bekende namen zoals die van Fatima Elatik. Zij is een ander probleemgeval op wie de Amsterdamse politiechef blind kan varen! Het zou fijn zijn als de Amsterdamse bestuurlijke elite niet blind, maar met open ogen gaat besturen. Doordat de Amsterdamse bestuurders blindvaren, navigeerde Saadia de gemeente naar een gevaarlijk domein: ze stelde een voormalig lid van de Hofstadgroep Bilal Lamrani aan als jongerenwerker. De zogenaamd gederadicalisserde veroordeelde terrorist werkte voor de gemeente.

De Telegraaf schrijft daarover: ‘Sindsdien heeft nooit meer iemand iets van hem vernomen, vertelt een woordvoerder van Streetcornerwork, waar hij in dienst was. Twee bronnen weten te vertellen dat Lamrani waarschijnlijk in Syrië zit. Zijn zusje, dat nota bene bij Bilal een deradicaliseringsprogramma zou hebben gevolgd, is volgens deze bronnen in het Midden-Oosten getrouwd met een andere jihadist.’ Dat is niet het enige incident. In 2013 waarschuwde een vader haar voor zijn eigen zoon dat hij naar Syrië zou willen afreizen. Dat nam Saaida niet serieus. Zij deed daarmee niks. Hij vecht nu in Syrië. Is Van der Laan nog steeds heilig? Is dat niet een brevet van onvermogen van de Amsterdamse politiechef?

‘Oorzaak extremisme ligt buiten religie’
De Telegraaf komt tot een schokkende constatering: ‘Sinds Saadia de baas is van het programma radicalisering en polarisatie, maakte de gemeente een aantal opmerkelijke beleidswijzigingen op dit terrein. In weerwil van alle verhalen over ronselaars in bijvoorbeeld Oost en Geuzenveld, stelt de gemeente sinds mei 2015 dat ’de oorzaak van extremisme in toenemende mate buiten de religie ligt’. Ik weet niet meer wat het ergste is: de onbekwame burgemeester en bestuurders van Amsterdam of Saadia en de rest.

Het antiterreurbeleid van Amsterdam gaf ruimte aan de politieke islam. De fundamentalistische islam kan zich in Amsterdam vrijelijk verspreid. Daardoor worden de ideologische fundamenten gelegd voor het jihadisme. Dit beleid leidt dus op de lange termijn tot de toename van het jihadisme en de intolerante versies van de islam zoals het salafisme. Ik vraag me af waarom de AIVD en NCTV Amsterdam niet hebben gewaarschuwd voor dit rampzalige beleid.

In de stad waar de burgemeester heilig is verklaard, ebt het verantwoordelijkheidsgevoel weg.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19101
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor King George » Wo Aug 23, 2017 10:43 am

GeenStijl heeft het een en ander gepubliceerd over de (Marokkaanse) naam van de suikerspiegelchauffeur. Men schreeuwt er nu moord en brand over. Toch nog een politieagent met een geweten die niet langer wilde meedoen aan het stinkende beerputspelletje de doofpot en het een en ander naar GeenStijl lekte, waarvoor hulde.SCOOP! Suikerspiegelchauffeur Centraal Station heet niet Farid. Hij heet Khalid Karmaoui

Gekregen van een kuchende man in een regenjas: de volledige naam van de Suikerspiegelchauffeur op Centraal Station is Khalid Karmaoui.

Afbeelding

Toch goed dat we de vraag vanmorgen, op basis van een twitteraar, nog eens opwierpen. Want er is prompt een mol opgedoken die ons bovenstaande foto heeft geleverd. Niet Farid. Maar Khalid is de naam van de chauffeur die acht mensen verwondde door vol gas het plein voor het Centraal Station op te scheuren. "Onwelwording", zeiden de autoriteiten, die verder geen beelden, geen naam en zelfs geen initialen vrijgaven en de '45-jarige Amsterdamse chauffeur' na vier dagen zonder aanklacht lieten gaan - velen met vragen en in verwarring achterlatend.

Deze foto is van een scherm genomen waarop een dossier in politiesysteem Bluespot te zien is. Het dossier van de suikerspiegelchauffeur op het Stationsplein. Het dossier van Khalid Karmaoui, geboren 9 september 1971 te Casablanca (Marokko). De datum klopt. 10 juni. Het kenteken klopt. 04-XL-NN. En de lage bloedsuikerspiegel-verklaring kan goed overeenkomen met het warme weer van die dag en 's mans deelname aan de islamitische vastenmaand (wat hem dus sowieso een gevaarlijk nalatige chauffeur maakt).

Want, nuancerende slag om de arm, het kan nog steeds zo zijn dat de man écht onwel werd en écht per ongeluk het plein op raasde, maar dat politie & gemeente na afloop dachten: 'Tegen niemand zeggen dat ie Khalid heet, want dan gelooft helemaal niemand meer dat het géén aanslag was'. Bovendien, zelfs in 020 zouden ze een échte aanslagpleger toch niet na vier dagen vrijlaten, om te voorkomen dat Gewone Burgers te weten komen dat zijn ongeluk toch een aanslag was? Maar nu is de naam alsnog boven water. Al daalt de suikerspiegel nog zo snel. Dit roze weblog achterhaalt hem wel.

Scepsis beloond, wantrouwen in de instanties gegroeid, en alle reden om extra te twijfelen aan de verklaring dat het een onwelwording was. Het was Khalid Karmaoui, 45-jarige Amsterdammer uit Casablanca, tijdens de populaire islamitische aanslagmaand ramadan, met een Peugeot 307cc. Succes met de mediaspin, politie en gemeente Amsterdam.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 24, 2017 2:41 pm

De politiebaas is boos. Hij stuurde een gotspé emailtje.
"Zo'n schending van ons ambtsgeheim is stuitend en onacceptabel. Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen."

Uitgebreide witwas van de politie door de politie hier:
Korpschef reageert op ‘lekken persoonsgegevens’
"Hiermee worden sentimenten en tegenstellingen aangewakkerd in een samenleving die toch al onder spanning staat. Het gif dat leidt tot uitsluiting van mensen, buiten en binnen ons korps, wordt bewust gevoed."

https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/24/00_korpschef-reageert-op-%E2%80%98lekken-persoonsgegevens%E2%80%99.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39191
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 24, 2017 7:28 pm

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten