Van der Laan burgemeester Amsterdam

Mahalingam
Berichten: 39151
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 01, 2017 12:47 pm

Hoe de geheime 'grijscampagne' totaal ontspoorde
Van der Laan was een immens populaire burgemeester, die veel voor de stad heeft betekend. Maar op het stadhuis liet hij ook een andere kant van zichzelf zien. Nu hij er niet meer is, durven steeds meer medewerkers daarvan te getuigen, hoewel niemand dat nog met naam en toenaam wil.

Van der Laan was meedogenloos tegen zijn ambtenaren, zeggen betrokkenen. Tegenspraak werd niet gewaardeerd. Hij zou volgens zijn gesprekspartners wispelturig en achterdochtig zijn: van ambtenaren met een eigen mening dacht hij al snel dat ze er een verborgen agenda op nahielden. Van zijn collega's in het college overigens ook.

Van der Laan sprak veel over Geert Wilders, zeggen medewerkers. Als die aan de macht zou komen, zou zijn antiradicaliseringsadviseur David Kenning volgens hem het land moeten ontvluchten. Ook hijzelf zou aan de kant worden geschoven.

Hij was intensief bezig met websites als GeenStijl en als de dood dat hij net als zijn voorganger Job Cohen zou worden neergezet als een 'theedrinker'.
https://www.parool.nl/amsterdam/hoe-de-geheime-grijscampagne-totaal-ontspoorde~a4526948/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=73ce15ee9243d14ddafee341365e6b59155969f5

En hoe er in de verkeerde richting werd gekeken:
Daaruit kwamen rekeningen rollen voor een kleine 150.000 euro, via een onbekende bv ProTax betaald aan Saïd J. Verder onderzoek werd niet gedaan, maar het was genoeg om de paniek in de top van de directie toe te doen slaan. De link met de grijscampagne werd niet gelegd.

Vermoed werd dat a.-T. en J. een relatie hadden en er samen vandoor wilden gaan. In werkelijkheid waren het betalingen voor anderhalf jaar filmen, een bedrag dat door sommigen wordt omschreven als 'een koopje'.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72289
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Do Nov 02, 2017 10:01 pm

’Grijze campagne’ roept nog veel vragen op

Hoewel het Amsterdamse stadsbestuur ontkent dat er sprake is geweest van geheim antiradicaliseringsbeleid, leefden er donderdag bij de gemeenteraad nog veel vragen. Locoburgemeester Eric van der Burg probeerde ze zo veel mogelijk te beantwoorden, maar kon op veel zaken niet ingaan. De kwestie ligt gevoelig, mede vanwege het strafontslag van de mogelijk betrokken topambtenaar Saadia a.-T.

Van der Burg benadrukte nogmaals dat de zogenoemde grijze campagne, die online-radicalisering van jongeren moest tegengaan, nooit is gevoerd. Maar hij zei ook dat een onorthodox vraagstuk zoals radicalisering vraagt om onorthodoxe maatregelen. „Dan moet je met een ’open mind’ met elkaar in discussie gaan en alles op tafel kunnen leggen.”

Volgens de locoburgemeester zijn er drie conceptfilmpjes gemaakt, die een tegengeluid moesten vormen tegen de preken en informatie die terreurorganisaties via internet verspreiden. Het idee was dat niet duidelijk zou zijn dat de overheid hierachter zat. Na twijfels werd besloten van deze campagne af te zien.

Ter verantwoording geroepen

De zaak kwam aan het licht na een publicatie van weekblad Elsevier. Het antiradicaliseringsbeleid van de gemeente baart de raad al langer zorgen. Zo werd de onlangs overleden burgemeester Eberhard van der Laan in september nog ter verantwoording geroepen over de problemen binnen het team radicalisering en polarisatie, na het ontslag van Saadia a.-T.

Zij zou zich zich als programmamanager van dit team schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling en fraude. Daarop werd een zogeheten taskforce ingesteld, die onderzoek doet naar deze gang van zaken. Van der Burg verwacht de uitkomst hiervan in januari.

’Alle relevante feiten boven tafel’

„Het voelt oncomfortabel dat we niet precies weten hoe de waarheid in elkaar steekt”, zei VVD-raadslid Marianne Poot. Ook vroeg ze zich af waarom de raad niet eerder is geïnformeerd. Volgens Van der Burg gebeurt het echter wel vaker dat ideeën stranden nog voordat ze het college bereiken.

D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig wil „alle relevante feiten” boven tafel, zodat het geschonden vertrouwen kan worden hersteld. „We moeten alles op alles zetten dat mensen weer met een vertrouwd gevoel de straat op kunnen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72289
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Do Nov 02, 2017 10:16 pm

Anti-IS’-vlogger ook in opspraak

De vlogger die door de gemeente Amsterdam werd ingehuurd om in het geheim een online ’grijze campagne’ te voeren tegen ronselpraktijken van IS, is de broer van een man die werd vermoord in de bendeoorlog van de hoofdstedelijke mocromaffia. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf.

Omdat burgemeester Van der Laan niet tevreden was, kwamen de filmpjes niet op het web.

Eind 2014 werd in Panama-Stad Khalid J. neergeschoten, in een afrekening die al snel werd gekoppeld aan de Amsterdamse onderwereldoorlog. J. had geen lang strafblad, maar de recherche had hem wel in beeld bij onderzoeken naar topcrimineel Gwenette Martha, die eerder dat jaar stierf in een kogelregen. In Midden-Amerika was Khalid in het gezelschap van twee getrouwen van Martha en een Colombiaan.

Zijn broer Saïd is nu ongewild een hoofdrolspeler in de affaire rond de wegens corruptie ontslagen topambtenaar Saadia A.T. Zij was verantwoordelijk voor de bestrijding van radicalisering van bijvoorbeeld moslimjongeren. Dat moest onder meer door jongeren die op het verkeerde pad dreigen te raken, via vlogs te bereiken.

Saïd zou via zijn consultancybedrijf in 2015 en 2016 meer dan een ton hebben getoucheerd voor het produceren van deze internetvideo’s, die bedoeld waren als tegenwicht tegen internetpropaganda van IS. Omdat burgemeester Van der Laan niet tevreden was met het resultaat, hebben de filmpjes het wereldwijde web nooit gehaald. De gemeente onderzoekt nu of Saadia mogelijk met de facturen van Saïd heeft gerommeld. Ondanks twaalf maanden speurwerk is de oplevering van dit onderzoek nog steeds niet in zicht.

De internetcampagne was niet de eerste klus van Saïd voor de gemeente. Hij wierf eerder al met succes zogenaamde ’sleutelfiguren’ voor de gemeente, mensen uit bijvoorbeeld de Marokkaanse gemeenschap, die snel kunnen waarschuwen als de gemoederen overhit dreigen te raken. Saïd werd hiervoor ingehuurd door het bureau Scholten en Partners, vaste uitvoerder van klussen van de afdeling Radicalisering. „Hij was daar goed in, en kende ook buiten Amsterdam veel mensen”, vertelt directeur Peter Scholten van het bureau.

Of de verwantschap van Khalid en Saïd op de Stopera bekend was, is een groot raadsel. Het gemeentebestuur kon hierover gisteren geen vragen beantwoorden. Ook is onduidelijk of Saïd beschikte over een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze vragen komen mogelijk vanmiddag aan de orde, als de gemeenteraad opnieuw debatteert over de affaire.

In bestuurlijke kringen wordt geschokt gereageerd. „Je kan hem natuurlijk nooit kwalijk nemen wat zijn broer doet, maar toch is dit gevaarlijk. Je ziet nu al dat sommige criminelen nauwe banden hebben met salafisten”, ziet een bestuurder met jarenlange ervaring met de thematiek. „Het wordt hoog tijd dat in een raadsenquête de onderste steen boven wordt gehaald.” Saïd J. was niet bereikbaar voor commentaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41704
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Van der Laan burgemeester Amsterdam

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 05, 2018 11:22 pm

Eberhard van der Laan raadde slachtoffers islamitische terreur-brandaanslag af met media te praten

Door: Redactie, 13:35, 05 november 2018

Afbeelding

Brand werd gesticht omdat er Charlie Hebdo-posters voor raam hingen

Toenmalig burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan (PvdA), heeft in 2015 het slachtoffer van een brandaanslag afgeraden de media op te zoeken. Dat schrijft de Telegraaf maandag in een reconstructie.


In 2015 werd brand gesticht bij een galerie aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. Er hingen twee nageschilderde covers van het Franse satirische blad Charlie Hebdo achter het raam. Enkele weken eerder was er een aanslag gepleegd op de redactie van het blad in Parijs. Na de brandaanslag – waarvan de gevolgen beperkt bleven – bracht Van der Laan een bezoek aan de galerie. De Telegraaf schrijft:

“De gemeentelijke delegatie heeft wel nog een vraag: zijn de bewoners van plan om de media op te zoeken? Van der Laan raadt dat af, woorden kunnen worden verdraaid of citaten zouden uit hun verband kunnen worden gehaald. De maakster van de schilderijen twijfelde hier nog over, maar haar familie wil dat sowieso liever niet. Eén keer brand is wel genoeg.

Terugkijkend ziet geen van de aanwezigen in het gesprek een poging om ze de mond te snoeren. Dat was ook niet gelukt. “Ik heb meteen gezegd: als er een journalist voor de deur staat, sta ik die te woord, maar ik zal ze niet opzoeken.” Wel denkt de schoonzoon dat achterhalen of het gezin dit laatste van plan was, op de achtergrond wel de voornaamste reden voor de visite was. “Om in te schatten of ze zich daarop moesten voorbereiden.””


De geradicaliseerde moslim-jongere Abderrazak A.O. werd tot 3,5 jaar cel veroordeeld voor de aanslag. Vorig jaar onthulde de Telegraaf dat de gemeente heeft verzwegen dat A.O. in de periode voor de aanslag werd begeleid door de veroordeelde Amsterdamse jihadronselaar Bilal L., die op voorspraak van Van der Laan als jongerenwerker met geradicaliseerde moslimjongeren werkte.

https://tpo.nl/2018/11/05/eberhard-van- ... te-praten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten