Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 03, 2010 1:31 pm

Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Rotterdam, 3 sept. De English Defence League (EDL), een Britse groepering die zegt te strijden tegen moslimextremisme, meldt op haar website op 30 oktober een demonstratie te houden op het Amsterdamse Museumplein

De gemeente bevestigt dat de demonstratie is aangemeld. In Amsterdam is geen vergunning nodig om te demonstreren.

De organisatie heeft tegenover de gemeente verklaard met de demonstratie „op te willen komen voor de vrijheid van meningsuiting, met een knipoog naar de rechtszaak tegen dhr. Geert Wilders.” De rechtbank in Amsterdam is van plan op 2 november uitspraak te doen in het proces tegen de PVV-leider, die wordt beschuldigd van haat zaaien.

De EDL heeft tegen de gemeente Amsterdam gezegd twee- tot vijfduizend demonstranten te verwachten, uit Nederland en het buitenland. De groepering zegt op haar website banden te hebben met buitenlandse gelijkgestemde organisaties, waaronder de Nederlandse ‘Dutch Defence League’, die zijn verenigd in de European Defence League.

De English Defence League is opgericht in 2009, en zegt op haar website niet extreem-rechts of racistisch te zijn. Volgens de EDL zijn er hindoes, sikhs en joden lid van de beweging, die als doel heeft de „jihad te bestrijden”. Volgens de Britse krant The Guardian zou de beweging de aandacht hebben gewekt van voetbalhooligans en extreemrechtse splintergroeperingen.

Demonstraties en bijeenkomsten van de English Defence League in het Verenigd Koninkrijk zijn het afgelopen jaar regelmatig uitgemond in geweld. Ook werden er racistische en anti-islamitische leuzen gescandeerd.

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam zegt dat er net als bij iedere andere demonstratie overleg zal worden gevoerd tussen de gemeente, politie en justitie, maar weigert verder commentaar.

http://www.nrc.nl/binnenland/article261 ... or_Wilders
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41046
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Mahalingam » Zo Okt 17, 2010 10:51 pm

30 oktober eerste landelijke rechts/links veldslag
Gaarne noteren in uw agenda. Over precies dertien dagen is de eerste real life veldslag van dit Geenstijl-kabinet een feit. Dan wordt er op het Museumplein namelijk geprotesteerd door pro-Wilders types. En dat zijn niet alleen Henk & Ingrid maar ook de sympathieke hooligans dappere burgers (rechterspiegel) van de English Defence Leauge.
Opzich allemaal prima, ware het niet dat de bivakmutsen van antifa (linkerspiegel) zulks opvatten als een uitdaging voor een levend potje stratego. Dus dan weet u het wel: krakers, bakbrommerbezitters, Internationale Socialisten en vrienden van Rene Danen die hun gezicht verbergen achter Palestina-sjaaltjes en door oma Hanneke gebreide bivakmutsen die al die vriendelijke rechtse huisvaders heel tolerant het recht op vrije mening gaan gunnen.
Het wordt trouwens een gezellig multicultureel evenement want ook de bontkraagjes van het door u betaalde haatforum Maroc.nl bekennen kleur. Lees even deze oproep en voel die liefde en vrede: "Neem een jerrycan benzine mee. Flessen en lapjes worden geleverd". Duidelijke taal, er is dus sprake van een etniciteit overstijgende bindende buurtbarbecue (halal). Zorg dus dat je er bij bent op 30 oktober. Samen met links en multicultureel Nederland bruggen slaan en de verbinding zoeken, voor tolerantie, respect en vrijheid. Hup voor het vreedzame debat!

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/10/30_oktober_eerste_landelijke_m.html#comments
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41046
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Mahalingam » Zo Okt 17, 2010 10:53 pm

Extreemlinks: Harde actie tegen pro-Wildersdemonstratie
Twee groeperingen die zichzelf 'antifascistisch' noemen, hebben opgeroepen tot 'compromisloos verzet' tegen een pro-Wildersdemonstratie over twee weken in Amsterdam.
De English Defence League (EDL), een Brits-nationalistische actiegroep, is voornemens op 30 oktober op het Museumplein een demonstratie te houden. Hiermee willen de EDL-leden hun steun uitspreken voor PVV-leider Geert Wilders.

Maar de links-radicale Antifa!-Amsterdam en de AntiFascistische Aktie (AFA) willen in actie komen tegen dit, volgens hen, 'racistisch tuig' dat 'slechts hun gif van haat en intolerantie' komt verspreiden.

Intolerantie
In een verklaring op de website van de Antifa! staat dat 'antifascisten' een beroep doen op een ieder die 'de buik vol heeft van de tsunami van discriminatie, haat en intolerantie die Nederland momenteel overspoelt'.
'Compromisloos verzet' is volgens hen 'bittere noodzaak'. Het lijkt erop dat ze daarmee doelen op een gewelddadige acties tegen de Britten en hun Nederlandse collega's van de Dutch Defence League.

Voorwaarden
Een woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) liet weten op de hoogte te zijn van de plannen voor extreemlinkse tegendemonstraties. 'We gaan nu goed kijken onder welke voorwaarden we de demonstraties door kunnen laten gaan.'

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/278679/Extreemlinks-Harde-actie-tegen-proWildersdemonstratie.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41046
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Mahalingam » Zo Okt 17, 2010 11:00 pm

Op Maroc.nl staat een oproep om als Marokkanen ook op de barricaden van het Museum plein te gaan staan. "Per slot van rekening hebben we dit land ooit ook bevrijd."
Maar er wordt lauw op gereageerd: kan slechte PR zijn voor ons als we mee doen.
Anderen ontwaren een agent-provocateur.
Word het niet de hoogste tijd om een groep racistische hooligan's
uit Engeland terug de zee in te knuffelen ???
Moeten Moslims altijd afzijdig toekijken hoe zij in het verdomhoekje
worden gestopt door mensen met een diepgewortelde angst voor
alles wat niet op ze lijkt.
Moeten het altijd maar de autochtone medelanders (antifa) zijn die
voorop gaan om hier tegen te strijden ??
Word het niet de hoogste tijd om ZELF een keer iets te laten horen ??
Kan men 1 keer de Prada schoentjes/ louis fuitton / ice-berg jasje links
laten liggen.
Er zijn al een aantal sportscholen, zaalvoetbalteams bezig om deze
nazi's een koekje van eigen deeg te geven.
100 Nazi's die in Engeland bejaarde vrome moslims en onschuldige moeders
bedreigen en mishandelen gewoon hier hun zegje laten doen ???
Is er dan geen greintje zelfrespect om i.p.v je toekomst in dit land garant te stellen liever mooi mooi wil zijn.
Als wij nu kunnen laten zien dat we niet allemaal zielig zitten te wachten op wat deze regering gaat brengen.
Nederland laat onder het mom van vrijheid van belediging(lees moslims) alles maar toe.
Het enige wat van je gevraagd word is jerrycans met benzine (€ 6,- geen diesel voor de domme onder ons) mee te nemen. flessen en lapjes worden geleverd.
Als de Nederlandse M.E (LEES NSB) charge's wil uitgaan voeren dan kunnen wij een tegengeluid laten horen.
In de vorm van rinkelend glas en vurige pleidooien zal de EDL in moeten zien dat de Moslims in Europa niet het zelfde lot is beschoren als de joden
toendertijd.
Maar dit betekent niet dat er lukraak gereld of vernielingen aangebracht mag worden aan gemeenschappelijke ruimte's. Uitsluitend de EDL mag aangevallen worden. Als het beschaafde nederland dit tuig geen strobreed in de weg legt dan word het de hoogste tijd dat de toekomstige slachtoffers zelf het heft in handen moet nemen.
Dus kom ook 30-10-2010 vanaf 13:00 naar het Museumplein om samen met Antifa en nog andere organisatie's deze "english bastards " ze weer terug de zee in te knuppelen.

http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?s=658b4ef20fac5f064b4d8d6f447e32fe&p=4508893#post4508893
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 17, 2010 11:17 pm

Het zal er straks hard aan toe gaan als ik dit zo lees.
Ik zit in Engeland als de demo in Amsterdam is. Ik hoop maar dat ik een goede verbinding met internet hebt, want ik wil wel graag weten hoe dit afloopt.
De deelnemers van de EDL demo zijn al op de hoogte gesteld via hun forum.
http://s1.zetaboards.com/EDL_The_Forum/ ... 627/1/#new

Ik heb een vermoeden dat er niet veel EDL-ers zullen zijn, want de overtocht is best duur.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 18, 2010 2:46 pm

Amsterdam vreest veldslag om Wilders

AMSTERDAM - Het Museumplein dreigt zaterdag 30 oktober in een slagveld te veranderen wanneer demonstranten pro en contra PVV-leider Geert Wilders zullen demonstreren.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de partijen opgeroepen het niet te laten komen tot rellen, vernielingen en vechtpartijen, meldt Het Parool. Verder heeft de burgemeester de demonstratie al diverse keren aangekaart in het driehoeksoverleg met politie en justitie.

Zaterdag werd bekend dat een groep antifascisten oproept tot een tegenprotest bij de pro-Wildersdemonstratie. De Antifa!-Amsterdam en de AntiFascistische Aktie (AFA) Nederland willen in verzet komen tegen de komst van het volgens hen „racistisch tuig” dat die dag op het Museumplein zijn steun wil betuigen aan de PVV-leider, zo lieten ze zaterdag weten.

Een woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaf aan dat de gemeente op de hoogte is van de plannen voor tegendemonstraties. Ook het protest van de pro-Wildersactivisten, de extreem-rechtse leden van de English Defence League, is aangekondigd. „We gaan nu goed kijken onder welke voorwaarden we de demonstraties door kunnen laten gaan”, aldus de zegsman. „Het kan goed zijn dat we een aantal voorwaarden stellen, bijvoorbeeld door een andere locatie aan te wijzen of de groepen op verschillende plekken of tijdstippen te laten demonstreren.”

Voor Van der Laan staat het recht op demonstreren voorop. „Dat weegt zwaar en geldt voor iedereen”, stelde de woordvoerder. „Ook als je weet dat de kans op gedoe groot is en het veel politie-inzet vergt.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7956 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41046
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 18, 2010 7:40 pm

Meester Eberhard geeft een standje
Hoi jongens en meisjes, hier jullie burgemeester Eberhard. Ik wil dat jullie de armen over elkaar doen en naar mij l-u-i-s-t-e-r-e-n. Goed zo. Als je wat te vragen hebt, steek dan je vinger maar op. Het gerucht doet de ronde dat jullie 30 oktober massaal naar het Museumplein gaan om daar rotzooi te trappen en kattekwaad uit te halen. Mohammed? Ingrid? Klopt dit? Ja dus. Ik ben daar toch een beetje sip over hoor. Nee ik ben niet boos, wel teleurgesteld. Dit hadden we niet afgesproken hè? De afspraak was: jullie gedragen je netjes, ik deel elke woensdagmiddag gevulde koeken en pakjes Sunkist uit. Ik weet dat veel van jullie het wel goed bedoelen, maar het is weer eens een minderheid die het voor de rest verpest. Daarom wil ik dat jullie het volgende goed in jullie oren knopen: er wordt géén rotzooi getrapt 30 oktober. Gesnopen? Dit soort gedrag zit me tot hier, ik ben geen lulletje rozenwater! Als ik één van jullie op 30 oktober toch betrap op belletje trekken of propjes schieten kan iedereen de rest van de week nablijven. En dan kunnen jullie dat schoolreisje naar de Flevohof mooi op je buik schrijven. Spreken we dat af? Dan mogen jullie nu wat voor jezelf gaan doen.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/10/meester_eberhard_geeft_een_sta.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Di Okt 19, 2010 10:36 am

Wilders niet blij met betoging
door Johan van den Dongen

AMSTERDAM - Geert Wilders vindt dat de zogenaamde pro-Wildersdemonstratie moet worden afgeblazen als er een veldslag dreigt tussen voor en tegenstanders.

"Ik heb sowieso helemaal niets met die demonstratie", zegt de PVV-leider.

Een gewelddadige confrontatie lijkt onafwendbaar, nu steeds meer organisaties op zaterdag 30 oktober naar het Museumplein willen komen om hun mening over de PVV-leider kracht bij te zetten. De Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft de partijen opgeroepen om de vrede te bewaren tijdens de betogingen. Hij hoopt rellen en vernielingen te voorkomen door aan de deelnemers voorwaarden te stellen over duur, plaats en tijd van de demonstraties. Of dat signaal door iedereen ter harte wordt genomen is de vraag.

Hooligans

De demonstratievergunning is aangevraagd door de English Defence League (EDL). Deze extreemrechtse organisatie komt naar Nederland om Wilders, enkele dagen voor de uitspraak in zijn strafproces, een hart onder de riem te steken. Enkele eerdere demonstraties waar de EDL zich vertoonde, mondden uit in rellen. In het kielzog van de EDL zouden met name hooligans en racistische skinheads naar Amsterdam komen.

De pro-Wildersdemonstratie heeft de extreemlinkse Antifa!-Amsterdam en de AntiFascistische Aktie (AFA) bewogen tot 'compromisloos verzet' tegen, wat zij noemen, 'racistisch tuig'. Daarnaast doen de Amsterdamse Anti Fascisten op hun website een oproep aan sympathisanten om naar Amsterdam te komen en kondigt het Platform tegen Vreemdelingenhaat een tegenprotest aan.

Wilders: "Ik heb helemaal niets met die demonstratie. Ik heb er niets mee te maken en dus ook niet met de EDL. Mensen denken dat die club die demonstratie op mijn verzoek heeft geregeld, maar ik ken ze alleen uit de krant en heb er nooit contact mee gehad. Als die demonstratie komt: ik verafschuw alles wat met geweld te maken heeft. Als er ook maar enige kans is op geweld, heb ik liever dat het wordt afgeblazen. Ik moet er niet aan denken dat er straks tussen voor- en tegenstanders een veldslag wordt geleverd. Daar zit ik totaal niet op te wachten."

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7961 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: Do Mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor birdie » Wo Okt 20, 2010 12:11 am

Toch merk ik, dat er weerstand is op internet voor de EDL.
Zelfs Joost Niemoller heeft zijn bedenkingen in een stuk op de Dagelijkse Standaard.

http://fp.dagelijksestandaard.nl/2010/10/dat-wordt-matten-op-het-museumplein/

Ik weet dat deze organisatie wordt weggezet als extreemrechts. Maar voor mij is dat geen waarheid, gezien de video's die ik heb gezien.
Ook bij Elsevier e.a sites zijn er mensen die achter Wilders staan, maar er wordt gewaarschuwd om 'zich niet in te laten' met deze organisatie.

M.a.w. Lijkt het nog een hele klus voor de Nederlandse organisatie om van dit stigma af te komen!
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 22, 2010 9:27 pm

Toch merk ik, dat er weerstand is op internet voor de EDL.
Zelfs Joost Niemoller heeft zijn bedenkingen in een stuk op de Dagelijkse Standaard.


Ik lees heel vaak op het forum van de EDL, en ik heb niet de indruk dat deze mannen extremisten of racisten zijn. Ze balen zelf ook al er tijdens een demo rottigheid uitgehaald wordt.

Gisteren was Bert Jansen van Dutch Defence League bij P&W en ik vond deze bert een keurige man die een goed verhaal vertelde.

http://pauwenwitteman.vara.nl/

Het wordt zaterdag in Amsterdam druk met echte racisten en extremisten .

‘Vijfhonderd man bij demonstratie tegen EDL’

Ongeveer vijfhonderd personen zullen volgende week zaterdag een demonstratie van het Platform tegen Vreemdelingenhaat in Amsterdam bijwonen. Dat is althans de verwachting, zo zei een woordvoerster vrijdag. De bijeenkomst is een protest tegen een demonstratie van de English Defence League (EDL). Die rechtse, Engelse organisatie is dezelfde dag in Amsterdam om steun te betuigen aan Geert Wilders.

Het Platform tegen Vreemdelingenhaat is niet uit op een confrontatie met de EDL. De tegendemonstratie vindt dan ook plaats op het Jonas Daniel Meijerplein, ver van het Museumplein, waar de EDL bijeen wil komen. Bij het platform is een groot aantal organisaties aangesloten, waaronder het Landelijk Beraad Marokkanen en Nederland bekent kleur.

Hoeveel personen er naar de demonstratie van de EDL komen, is onduidelijk. Op de Facebook-pagina van de organisatie hebben ruim tweehonderd personen aangegeven aanwezig te zijn. Ongeveer evenveel mensen zeggen misschien te komen. De Dutch Defence League, de Nederlandse zusterorganisatie van de EDL, kon hier vrijdag niets over zeggen.

De Engelse beweging wil met de demonstratie haar steun betuigen aan Geert Wilders. De PVV-leider stond de afgelopen weken terecht op verdenking van onder meer aanzetten tot discriminatie. Naar eigen zeggen is de EDL tegen de radicale islam. Volgens tegenstanders is het een racistische organisatie die onder meer uit voetbalhooligans bestaat.

Enkele linkse organisaties als de AntifascistischeActie (AFA) hebben opgeroepen om volgende week zaterdag naar het Museumplein te komen om de demonstratie van de EDL te verstoren. Deze oproep staat los van de demonstratie van het Platform tegen Vreemdelingenhaat.

Gemeente, politie en justitie in Amsterdam nemen volgende week een besluit over de eventuele veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de demonstraties niet uit de hand lopen. Geert Wilders zelf gaf eerder aan helemaal niets met de EDL te maken te hebben. Hij zei ook dat hij liever ziet dat de demonstratie van de organisatie er niet komt als er ook maar enige kans op geweld is.

http://www.depers.nl/binnenland/518811/ ... oging.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Monique » Vr Okt 22, 2010 10:42 pm

Gaat er hier iemand naar Amsterdam volgende week?
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Schepsel » Vr Okt 22, 2010 11:30 pm

Monique schreef:Gaat er hier iemand naar Amsterdam volgende week?


Ik misschien.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Monique » Vr Okt 22, 2010 11:39 pm

Als er iemand via Roermond naar Amsterdam gaat ga ik ook.... :knorrie:
Amorele atheistische nitwit

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: Do Mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor birdie » Vr Okt 22, 2010 11:51 pm

Ariel schreef:
Toch merk ik, dat er weerstand is op internet voor de EDL.
Zelfs Joost Niemoller heeft zijn bedenkingen in een stuk op de Dagelijkse Standaard.


Ik lees heel vaak op het forum van de EDL, en ik heb niet de indruk dat deze mannen extremisten of racisten zijn. Ze balen zelf ook al er tijdens een demo rottigheid uitgehaald wordt.

Gisteren was Bert Jansen van Dutch Defence League bij P&W en ik vond deze bert een keurige man die een goed verhaal vertelde.

http://pauwenwitteman.vara.nl/


Jansen ook gezien, en je hebt gelijk, Ariel.
Ik weet ook, dat dit geen gewelddadige organisatie is, er zullen hier en daar wel wat rotte appeltjes tussen zitten. Maar dat hou je toch.
In GB wordt de EDL neergezet als een stelletje hooligans. Maar PVV stemmers worden ook voor alles en nog wat neer gezet.
Ook hier wordt in de pers de EDL neergezet als extreemrechts.
Op forums bij Elsevier wordt door reageerders gewaarschuwd voor deze organisatie.

Oorzaak is natuurlijk het beeld wat over de EDL in de pers wordt neergezet! Ik gun deze organisatie zijn bestaansrecht, en denk dat ze gewoon tijd nodig hebben om hier in Nederland wortel te schieten. 't Komt wel goed...
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Za Okt 23, 2010 1:11 am

Schepsel schreef:
Monique schreef:Gaat er hier iemand naar Amsterdam volgende week?


Ik misschien.


Kijk wel uit dames als jullie naar de demo gaan. Wees voorzichtig.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor silkyboxershortXL » Za Okt 23, 2010 8:23 am

Ariel schreef:Schepsel schreef:
Monique schreef:
Gaat er hier iemand naar Amsterdam volgende week?


Ik misschien.

Ik wil graag maar ben aan het revalideren, het zou kunnen als er een medebestuurder zich aanmeld.
Vertrek dan uit Groningen.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor BFA » Za Okt 23, 2010 8:55 am

birdie schreef:In GB wordt de EDL neergezet als een stelletje hooligans.


Dit is niet volledig onterecht. Het voetvolk van de EDL bestaat voor een groot deel uit lagere-klasse hooligans.

birdie schreef: Maar PVV stemmers worden ook voor alles en nog wat neer gezet.


Maar niet voor hooligans. PVV-stemmers zijn voor het grootste deel middenklasse. Hetgeen niet uitsluit dat er tov totaalbevolking, het % hooligans even groot kan zijn.
Deze middenklasse maakt dat alle namen die PVV-stemmers krijgen uiteindelijk door de mand vallen als: verkeerd label.
EDL heeft deze middenklasse niet. Dit is Engeland, klasses mengen zich niet in Engeland.
Effectiviteit en voortbestaan van EDL gaan er uiteindelijk afhangen van het feit of ze wel of niet middenklasse kunnen aantrekken.
Indien niet, EDL zal een obscure organisatie blijven.
Indien wel, EDL kan uitgroeien tot een partij zoals PVV.

Dan is er nog het feit dat het uiteenvallen van BNP mensen van twijfelachtig allooi naar EDL gebracht heeft. EDL doet zijn best om deze mensen uit te zuiveren na hun infiltratie.
Een groei vanuit middenklasse is de beste manier om deze mensen van twijfelachtig allooi te marginaliseren.

EDL is Engels en lagere klasse. Klasses mengen zich niet in Engeland.
Een beetje meer erkenning dan nu van middenklassepartijen zoals PVV, zou niet slecht zijn om EDL een positieve duw in de rug te geven. Distantiëring is niet het juiste antwoord.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Za Okt 23, 2010 11:31 am

Pech voor Wilders, maar ze komen toch

Als de English Defence League vriendjes wil worden...

‘We gaan de legende Geert Wilders steunen’, zegt de EDL.

‘Ik heb niks met die mensen te maken’, zegt de legende.

‘England salutes you’, zegt de EDL.

‘Als er ook maar enige kans is op geweld, heb ik liever dat het wordt afgeblazen’, zegt Geert.

Maar of Wilders nu wil of niet, de rechts-radicale EDL houdt van hem en aanhangers reizen volgend weekend, een week voor de uitspraak in zijn proces, naar Amsterdam om hun held een hart onder de riem te steken met een internationale demonstratie. ‘Hij durft de waarheid te zeggen over de islam’, vertelt Pablo (29) aan de telefoon. De Engelsman is een actieve EDL-aanhanger. Hij kan niet naar Amsterdam wegens persoonlijke omstandigheden. ‘Ik was er graag bij geweest. Hij is een held, Wilders, een man met ballen. Het spijt me voor hem als hij liever niet heeft dat we komen. Maar we komen toch.’

One-issue

De EDL ziet de strijd tegen de islam als een letterlijke strijd. ‘The battle continues’ staat er op de Facebooksite. ‘We zijn een one-issue groep’, zegt EDL-lid John, die er wel bij is volgende week. ‘De enige optie die de Engelsman nog heeft.’ Hoeveel leden de EDL heeft, is niet duidelijk. Op Facebook zijn er 37.551 aanhangers, 205 van hen geven aan volgende week zeker naar Amsterdam te komen.

Bij demonstraties lijkt de EDL te bestaan uit woeste, kaalgeschoren jongens met donkere capuchons op. Veel gejoel, veel Engelse vlaggen, veel agressie. Hooligans met een nieuwe hobby. ‘Allah is een pedo’ scandeerden ze tijdens een demonstratie in Stoke in januari alsof het een spreekkoor in een stadion betrof. En ‘Lalala, we hate all muslims.’

Maar de English Defence League is nog geen twee jaar oud en groeit wekelijks. ‘Er lopen veel rustige burgers mee die een hekel hebben aan moslimterrorisme of extreme, Britse imams,’ zegt professor politicologie Colin Copus van De Montfort University in Leicester. Hij interviewde tientallen EDL-leden tijdens demonstraties. ‘Het zijn geen klassieke neonazi’s. De meeste mensen zijn weg wanneer het rellen begint, die zie je niet op YouTube.’ Het verbaasde hem in eerste instantie dat Wilders afstand neemt van de EDL. ‘Ze zijn beiden fel tegen de islamisering van het Westen.’ Maar hij snapt Wilders’ afkeer van het geweld van de EDL. ‘Ze delen het doel, maar niet de middelen.’

Patriotten

De EDL is zeker extreem-rechts, maar anders dan bijvoorbeeld de British National Party (waar hun leider zijn wortels heeft) hebben ze geen geschiedenis met racisme. Ze proberen sikhs en hindoes mee te krijgen in de strijd. ‘We zijn patriotten, geen racisten’, aldus John. ‘Maar we denken wel dat de westerse cultuur superieur is aan de islam.’

Tegenover elke EDL-demonstratie in Engeland staat een protest van antifascisten of moslimorganisaties. Daardoor is de kans op veldslagen altijd aanwezig. Het gaat meestal nét niet fout omdat de politie in groten getale aanwezig is. Volgens een undercoverjournalist die ze maanden volgde: ‘Demonstraties van de EDL staan altijd op scherp, er hoeft maar iets te gebeuren en het barst uit.’

EDL-lid John is het er niet mee eens. ‘We worden in de media neergezet als hooligans en fascisten. Er breken wel eens gevechten uit omdat de politie ons uitdaagt. Maar dat is niet meer dan 20 procent van onze organisatie, de rest is vredelievend!’

Het is slecht nieuws voor Wilders. ‘Ik verafschuw alles wat met geweld te maken heeft’, zei hij tegen de Telegraaf. ‘Ik moet er niet aan denken dat er straks tussen voor- en tegenstanders een veldslag wordt geleverd.’

Ook de EDL wil de demonstratie een beetje in de hand te houden. ‘Ik heb vast het paspoort ingenomen van een relschopper’, zegt Pablo. ‘Zodat ‘ie niet mee kan naar Amsterdam.’

http://www.depers.nl/buitenland/518620/ ... komen.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 24, 2010 11:09 pm

Vandaag hebben de EDL boys en girls een demo gehouden in Londen.
En het ging er keurig en vredig aan toe. De demo is gehouden om Israel te steunen.

Slideshow van de demo.
http://s45.photobucket.com/albums/f90/r ... =slideshow
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Schepsel » Ma Okt 25, 2010 12:39 am

Wat een hoop politie. Is dat gebruikelijk daar?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 25, 2010 1:32 am

Schepsel schreef:Wat een hoop politie. Is dat gebruikelijk daar?


Altijd als de EDL en demo heeft. Er zijn altijd tegen demonstraties van Moslims en antifacisten. Een soort van indymedia gasten, en vaak loopt dat op ruzie uit.
Meestal worden de jongens van de EDL in een soort van kooi gezet, maar in Londen hebben ze dat niet gedaan
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 25, 2010 1:36 pm

Als men deze demo verbiedt , dan hebben de linkse actievoeders en Islam gewonnen. En dat zonder actie voeren. Het geeft deze clubs dan enorm veel macht.

Toch mogelijk verbod op demonstraties rond PVV

ROTTERDAM - Er komt mogelijk toch een verbod op demonstraties voor en tegen PVV-voorman Geert Wilders op zaterdag 30 oktober in Amsterdam. De gemeente onderzoekt momenteel of ze tot deze actie moet overgaan vanwege het risico op verstoring van de openbare orde, zo meldt Het Parool.

Eerder meldde burgemeester Van der Laan de demonstratie alleen in het uiterste geval te willen verbieden omdat hij vindt dat zowel voor- als tegenstanders het grondrecht hebben hun mening te uiten.

Op het Museumplein staan zaterdag twee demonstraties gepland. De extreem rechtse English Defence League (EDL) wil Wilders een hart onder de riem steken. Nederland Bekent Kleur heeft een tegenbetoging aangekondigd.

Teken aan de wand.
Vandaag werd bekend dat ook het Platform tegen Vreemdelingenhaat wil demonstreren. Niet op het Museumplein maar bij de Dokwerker, symbool van verzet tegen racisme en uitsluiting'. Het Platform ziet de komst van EDL naar Amsterdam 'als een teken aan de wand voor het politieke klimaat dat hier nu heerst'.

Andere clubs, zoals de Anti Fascistische Actie (AFA) Nederland en de Amsterdamse Anti Fascisten, zouden wel naar het Museumplein willen komen. Onder de kop 'Stop de EDL, hou de nazi's van de straat' roepen de Amsterdamse Anti Fascisten op hun site demonstranten uit het hele land op naar Amsterdam te komen.

Voorwaarden stellen
Burgemeester Eberhard van der Laan riep partijen vorige week op het niet tot ongeregeldheden te laten komen. Van der Laan hoopt schermutselingen te voorkomen door de elkaar bestrijdende partijen voorwaarden te stellen over duur, locatie en tijd van de demonstraties.

Daarmee zou een confrontatie voorkomen moeten worden. ,,We willen geen confrontatie tussen de groepen. Er zijn nu vooralsnog geen signalen dat we bezorgd moeten zijn, maar we houden het goed in de gaten. We houden de vinger aan de pols", aldus Bartho Boer, de woordvoerder van de burgemeester, toen.

Wilders liet vorige week weten dat hij niets te maken heeft met de English Defence League. ,,Ik verafschuw alles wat met geweld te maken heeft. Als er ook maar enige kans is op geweld, heb ik liever dat het wordt afgeblazen. Ik moet er niet aan denken dat er straks tussen voor- en tegenstanders een veldslag wordt geleverd.'' (BVDL)

http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/a ... -PVV.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41046
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 27, 2010 7:41 pm

Politiek Correcte berichtgeving over de EDL.

De extreemrechtse English Defence League (EDL) moet de demonstratie zaterdag verplaatsen van het Museumplein naar het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam laten weten.

Hij zegt "harde informatie'' te hebben dat Engelse en Nederlandse hooligans aanwezig zullen zijn bij de betoging zaterdag. Zij zouden de confrontatie willen opzoeken met de politie of met tegendemonstranten. Uit veiligheidsoverwegingen moet de EDL de demonstratie nu houden in het gebied nabij station Sloterdijk in Amsterdam.

EDL wil met de betoging zijn steun betuigen aan Geert Wilders.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2010/10/edl_moet_demonstratie_verplaat.html
Ja, je leest het goed: het Museum plein is voor de antifa en de EDL wordt verbannen naar een uithoek waar geen hond komt.
De reacties zijn talrijk. Veel reageerders stippen aan dat het bericht tendentieus en onjuist is wat betreft EDL.
"De EDL komt intussen overigens niet meer om steun te betuigen aan Wilders, maar om te demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de uitbreiding van sharia wetgeving in Europa..."
Foto van de nieuwe demonstratie plek.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Do Okt 28, 2010 2:18 pm

De English Defence League pikt het terecht niet dat men afgevoerd wordt naar een afgelegen havengebied en overwegen een kort geding. Ik vind het vervelend dat reageerders op de Elsevier denken en zeggen dat de EDL een zooitje rechts extremistische facisten zijn die Amsterdam gaan afbreken. Men zou zich eerst eens moeten verdiepen in de EDL, en dan komen ze misschien op andere gedachten.
Maar ja, de berichten uit krantenartikelen hebben hun werk gedaan. Het zal lang duren voordat de EDL van dit stigma verlost zal zijn.

Pro-Wilders demonstranten overwegen kort geding
donderdag 28 oktober 2010

De betoging van de English Defence League (EDL) mag van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) niet op het Museumplein plaatshebben, maar wordt verbannen naar het Westelijk Havengebied. De demonstranten overwegen een kort geding aan te spannen.

Hooligans
Op de plek die de demonstranten toegewezen krijgen, bij de Generatorstraat in het Westelijk Havengebied, kan de politie de betogers beter in de gaten houden. De politie heeft tips ontvangen dat Nederlandse en Engelse voetbalhooligans zich bij de EDL zouden willen voegen om te rellen. De EDL staat bekend om een zeer nationalistische koers en extreem-rechtse uitspraken.

De demonstranten van de Dutch Defence League (DDL) overwegen echter een kort geding tegen de gemeente Amsterdam aan te spannen, omdat hen eerder was toegezegd dat ze op het Museumplein zouden mogen demonstreren. Volgens woordvoerder Bert Jansen komen er demonstranten uit heel Europa, en weten zij niet allemaal dat het protest verplaatst is.

Tegendemonstranten
Aan de andere kant hebben 'antifascisten' een harde tegendemonstratie aangekondigd. Zij hebben hun protestactie echter nog niet aangemeld, waardoor de demonstratie waarschijnlijk wordt verboden.

Het 'Platform tegen Vreemdelingenhaat' protesteert zaterdag op het Jonas Daniël Meijerplein, in de buurt van het Waterlooplein in het centrum van Amsterdam. Van der Laan verwacht hier geen problemen, hooguit dat de demonstratie een aanzuigende werking voor extreem-rechtse demonstranten zal hebben.

Tolerantiegrenzen
De politie krijgt bij de demonstratie van de EDL noodbevelen en strikte tolerantiegrenzen om discriminatie en geweld tegen te gaan. Er moet worden voorkomen dat de demonstranten alsnog naar de Amsterdamse binnenstad trekken. Het Westelijk Havengebied waar de demonstratie nu gehouden wordt, is vooral een bedrijventerrein.

Eerder overwoog Van der Laan de demonstratie die voor zaterdag gepland staat te verbieden omdat de kans op gewelddadige confrontaties te groot is. PVV-voorman Geert Wilders heeft afstand genomen van de demonstratie, die volgens EDL juist als doel heeft om de PVV-leider een hart onder de riem te steken.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... geding.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Britse anti-moslimorganisatie komt demonstreren voor Wilders

Berichtdoor Ariel » Do Okt 28, 2010 2:35 pm

Er is nieuws. Men weet nu waar de EDL mag protesteren.

Precieze locatie pro-Wilders-protest bekend
donderdag 28 oktober 2010

AMSTERDAM (ANP) – De pro-Geert Wilders-demonstratie van zaterdag in Amsterdam mag plaatsvinden in de Generatorstraat, ter hoogte van de laatste halte van metrolijn 50. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. Woensdag werd al duidelijk dat de betoging alleen in het Westelijk Havengebied mag plaatsvinden. De precieze locatie was toen nog echter onbekend.

De organisatoren van de demonstratie wilden eigenlijk op het Museumplein demonstreren, maar de gemeente staat dat niet toe. Zij heeft namelijk informatie dat er bij het protest Engelse en Nederlandse voetbalhooligans aanwezig zullen zijn, die de confrontatie willen zoeken met de politie of tegendemonstranten.

De demonstratie is aangevraagd door het European Freedom Initiative, een overkoepelende organisatie van verschillende Europese bewegingen. Een daarvan is de omstreden English Defence League.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... bekend.htm


http://maps.google.com/maps?hl=nl&q=Gen ... 2,,0,22.97
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten