Haagse Hogeschool

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68885
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Haagse Hogeschool

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 07, 2009 10:39 pm

Ook in Den Haag breekt men met een Christelijke traditie. Kerst moet weg, en vervangen worden door het lichtfeest. Het licht als teken van warmte en saamhorigheid in dit donkere jaargetijde. :?


Hogeschool vindt kerstboom te christelijk

DEN HAAG - De Haagse Hogeschool vindt een kerstboom te zeer verbonden met een christelijk feest. Om het internationale karakter en de diversiteit binnen de school te benadrukken, is de boom geweerd. In het atrium van de school hangen nu alleen slingers met lampjes.

Maandag, op de eerste schooldag na Sinterklaas, wreven sommige studenten van de Haagse Hogeschool (HHS) bij binnenkomst hun ogen uit. Waar was de traditionele kerstboom in de hoge, centrale ontmoetingsruimte? In plaats daarvan sieren nu alleen meterslange slingers met verlichting het atrium.

De directie van de uit 20.000 studenten bestaande school heeft de metershoge zilverspar geweerd. Het 'internationale karakter en de diversiteit' binnen deze Haagse school staat geen boom toe, konden de studenten meteen dezelfde dag al lezen op het voor hen toegankelijke deel van de HHS-website. De school kiest nu voor het thema 'licht en warmte', dat door iedereen op zijn/haar eigen manier kan worden ingevuld, aldus de directie.

'Faalhazen'
Nadat internetforum Fok maandag lucht kreeg van de maatregel is er een felle discussie losgebarsten. Tal van studenten lijken onaangenaam verrast. Omdat een 'handjevol religieuze faalhazen aanstoot neemt aan een boom met wat lampjes en gekleurde ballen' moet de rest van de schoolgemeenschap daar onder lijden, luidt een gevoelen. Ook wordt de school van cultuurbarbarij beticht ('bij kerst hoort een kerstboom'). Een ander roept op een betere smoes te verzinnen, bijvoorbeeld het klimaat. Want 'dit is gewoon wanhopig proberen te laten zien hoe politiek correct je wel niet bent'.

Verder wordt in de reacties een relatie gelegd met een uitspraak eerder dit jaar door de commissie gelijke behandeling. Deze tikte de school op de vingers vanwege discriminerende opmerkingen binnen het docentencorps.

,,Onze beslissing geen kerstboom te plaatsen, staat daar totaal los van'', beklemtoont woordvoerder drs. Colette van Heck. Ze voegt eraan toe dat het besluit ook niet om redenen van onkosten of klimaat is genomen, maar religieus van aard is. Ze stelt vast dat circa dertig procent van de studenten en ongeveer twaalf procent van de docenten van niet-westerse komaf is. ,,Omdat een kerstboom redelijk gerelateerd is aan een christelijk feest, hebben we gekozen voor het thema licht.'' Dat past volgens haar beter bij een internationale, multiculturele school. Immers, van 'licht' kan iedereen zelf wat maken, denkt ze. Bijvoorbeeld licht als symbool van het begin (van het nieuwe jaar), of licht als teken van warmte en saamhorigheid in dit donkere jaargetijde.

Thuis blijven
In de discussie op internet wordt het 'internationale karakter' als reden om de kerstboom te weigeren een 'lachertje' genoemd. 'Waarom komen buitenlandse leerlingen hier naar Nederland? Juist, omdat ze ervaring met een andere cultuur willen opdoen. Op deze manier hadden ze net zo goed thuis kunnen blijven.' ,,Iedereen heeft het recht dat te vinden'', reageert Van Heck koeltjes.

Is er misschien een klacht binnengekomen uit de kring van buitenlandse studenten, van wie er relatief veel uit China en de voormalige Oostbloklanden komen? Of heeft de generatie studenten die voortkomt uit de Marokkaanse of Turkse gemeenschap in Nederland misschien een protestbrief geschreven? Volgens Van Heck is er nooit een klacht vanuit die hoek gekomen. ,,Dit is gewoon een eigen, zelfstandige beslissing geweest.''

http://www.nd.nl/artikelen/2009/decembe ... hristelijk
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68885
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Ariel » Wo Dec 29, 2010 4:47 pm

Er al verschillende religieuze rellen geweest op de Haagse Hogeschool.
We kennen het bovenstaande verhaal van de kerstboom, en de rel dat Qazi Hussain Ahmed, de leider van de grootste Pakistaanse fundamentalistische moslimpartij Jamaat-i-Islami een lezing mocht geven in een ruimte van de school. Hussain Ahmed zou dan spreken over de 'Toekomst van de Ummah'.
viewtopic.php?p=3032#p3032
Achteraf gaf de Nederlandse regering hem geen toestemming om naar Nederland te reizen dus zijn lezing ging niet door.

Nu is de volgende religieuze rel in de maak. In de papieren krant van de Telegraaf lees ik dat het schoolbestuur jaar in jaar uit drie Christelijk studenten verenigingen weert van de school, terwijl Islamitische en Hindoestaanse verenigingen wel voeten aan de grond kregen.
De drie Christelijke verenigingen strijden al jaren voor erkenning, maar worden iedere keer afgewezen.

De school zegt namelijk dat studentenverenigingen die zich richten op het uitdragen van een geloofsovertuiging uitgesloten moeten worden.

De school gebruikt een dubbel moraal, want op de website van de Hindoestaanse vereniging staat dat het een vereniging is met het hindoeïsme als achtergrond, en ook de Islamitische vereniging meldt op haar website zich primair te richten op moslimstudenten.

In Januari gaan de betrokken partijen met elkaar om de tafel zitten.
Ik ben benieuwd naar de uitslag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3971
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Eliabe » Wo Dec 29, 2010 4:54 pm

Ariel schreef:In Januari gaan de betrokken partijen met elkaar om de tafel zitten.
Ik ben benieuwd naar de uitslag.

Zo aan m'n Hollandse wintertenen te voelen weet ik de uitslag al.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor BFA » Wo Dec 29, 2010 7:02 pm

Ariel schreef: In de papieren krant van de Telegraaf lees ik dat het schoolbestuur jaar in jaar uit drie Christelijk studenten verenigingen weert van de school, terwijl Islamitische en Hindoestaanse verenigingen wel voeten aan de grond kregen.


Die inconsequentie van de directie toont dat voor hen de strijd tegen het Christendom nog niet ten einde is. Dat als onze cultuur het onderspit moet delven in deze strijd die directie dat onschuldige collateral damage vindt. Dit terwijl het de taak van deze directie is onze cultuur door te geven aan de volgende generaties.
Omdat de vijanden van mijn vijand, mijn vrienden zijn heel gevaarlijke allianties aangaat met Islam. Islam stelt zich boven de seculiere staat en boven alles wat in die school onderwezen wordt.

Met HIndus kan ik begrijpen. Wat hindus mogen moeten Christenen ook mogen. Hindus ontkennen onze seculiere staat niet, weten dat onze seculiere staat hen beschermt. Net zoals deze seculiere staat ook Christenen zou moeten beschermen.
Hindus gaan er ook niets op tegen hebben onze geschiedenis en gebruiken te leren. Want deze zijn onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de seculiere staat.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68885
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 07, 2014 9:53 pm

Nederland kennisland...Je durft het bijna niet meer te zeggen... :ohmy2: Op de Haagse Hogeschool wordt waarschijnlijk flink gesjoemeld met tentamens. Studenten weten van tevoren de hand te leggen op tentamenvragen en hoeven alleen nog maar de antwoorden uit hun hoofd te leren, zo blijkt uit informatie van Omroep West. De directie van de Haagse Hogeschool laat nu onafhankelijk onderzoek doen naar mogelijke tentamenfraude.

De Haagse Studentenvakbond hoopt dat de mogelijke tentamenfraude op de Haagse Hogeschool 'loos alarm' is.

Het zou betreurenswaardig zijn als dergelijke incidenten de goede reputatie van de Haagse Hogeschool schade toebrengen', zegt Jemal Mohamed, voorzitter van de vakbond. 'Het belangrijkste is dat studenten op de school niet de dupe worden van de mogelijke tentamenfraude.'

Vrijdag werd bekend dat de Haagse Hogeschool onderzoek doet naar een groep ICT-studenten. Zij zouden toegang hebben tot het computersysteem van de school en al jarenlang vooraf inzage hebben gehad in tentamenopgaven en antwoorden.

De Haagse Studentenvakbond roept het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool op maatregelen te nemen om de waarde van de diploma's van studenten te waarborgen. 'We zijn tevreden over de serieuze houding van de school', laat Mohamed weten.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/07-02-2 ... loos-alarm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68885
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 07, 2014 9:57 pm

Nog meer fraude met examens op Haagse Hogeschool

De fraude op de Haagse Hogeschool blijkt zich niet te beperken tot een ICT-opleiding. De school bevestigde vrijdag tegenover Omroep West dat vorige week ook op een andere opleiding gesjoemeld is met tentamens.

In dit geval ontdekten leraren vlak voor een tentamen dat de tekst van dat examen al rouleerde op de hogeschool. Op het laatste moment is toen besloten een nieuw tentamen op te stellen. Volgens bronnen van Omroep West wilde de leiding van de school aanvankelijk pas achteraf ingrijpen, maar in allerijl werd alsnog besloten nieuwe tentamens te maken.

De school verklaart: 'Er is een anonieme melding binnengekomen dat een tentamen zou zijn gelekt, dat diezelfde dag zou worden afgenomen. Uit voorzorg is er toen voor gekozen een nieuw tentamen te maken. Wij zijn blij dat in dit geval fraude voorkomen heeft kunnen worden.'

Ook bij deze fraude lijkt het erop dat studenten erin slaagden zich toegang te verschaffen tot computers van de Haagse Hogeschool. Eerder werd vrijdag bekend dat de leiding van de school een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren naar mogelijke tentamenfraude door een groep ICT-studenten. De fraude zou zijn gepleegd door studenten aan de Academie voor ICT & Media in Den Haag, onderdeel van de Haagse Hogeschool.

De studenten van de Academie voor ICT & Media zouden toegang hebben tot het computersysteem van de school en zeker al vier jaar lang vooraf inzage hebben gehad in de tentamenopgaven en de antwoorden. Het fraudeonderzoek begon naar aanleiding van informatie die Omroep West heeft gedeeld met de directie van de Haagse Hogeschool.

In een verklaring stelde de school eerder vrijdag: ‘Wij hebben (…) van een journalist van Omroep West het signaal ontvangen dat er binnen een van onze IT-opleidingen fraude met tentamens zou worden gepleegd. Dit signaal was nieuw voor ons. Wij hebben inmiddels een onafhankelijk onderzoeksbureau de opdracht gegeven een grondig onderzoek naar de vermeende tentamenfraude uit te voeren.’

http://www.omroepwest.nl/nieuws/07-02-2 ... hogeschool
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Manon » Za Feb 08, 2014 9:34 am

zijn dat allemaal scholen met een hoog allochtonen gehalte? of is die school in Den Haag ook nog voorzien van een meerderheid Nederlandse aboriginals?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor H.Numan » Za Feb 08, 2014 9:55 am

Er zullen ongetwijfeld nog wel een paar excuus autochtonen op die school zitten, maar niet zo bijster veel. Dit is een van de meest politieke correcte scholen in Den Haag.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Mahalingam » Za Feb 08, 2014 11:20 am

Lees maar eens deze draad terug. Zo van dec. 2010 :
Ariel schreef:Er al verschillende religieuze rellen geweest op de Haagse Hogeschool.
We kennen het bovenstaande verhaal van de kerstboom, en de rel dat Qazi Hussain Ahmed, de leider van de grootste Pakistaanse fundamentalistische moslimpartij Jamaat-i-Islami een lezing mocht geven in een ruimte van de school. Hussain Ahmed zou dan spreken over de 'Toekomst van de Ummah'.
[...]
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68885
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Ariel » Za Feb 08, 2014 11:34 am

Dat daar een zekere Jemal Mohamed, voorzitter van de Studentenvakbond is, zegt mij ook al veel over de samenstelling van de leerlingen. .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor H.Numan » Zo Feb 09, 2014 2:22 am

De Haagsche Hogeschool komt voort uit de Haagse Sociale Academie, samengevoegd met een paar andere scholen. (Allemaal ver beneden het minimum niveau voor tertiair onderwijs.) Men gaf het een mooie veel belovende professionele naam (die de lading absoluut niet dekt). Ze waren al politiek super correct voor het was uitgevonden - en wel daar. Je kunt er mogelijk wat imboorlingen aantreffen, maar dat is uitsluitend voor de mooi.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Manon » Zo Feb 09, 2014 3:19 pm

de leuke nieuwe mantra van tegenwoordig:

laten we die kinderen mooie hoge punten geven, anders krijgen ze een negatief zelfbeeld

is toch wel één van de betere oplossingen voor het probleem van allochtonenwerkloosheid. Geef ze allemaal ineens een waardeloos diploma waarbij ze de hoogste onderscheiding haalden, en beschouw de werkgever als racistisch. Dan is alles opgelost.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor H.Numan » Ma Feb 10, 2014 1:55 am

Dat gebeurt al veel te lang. Erger is dat het niveau overal omlaag gaat. Straks krijg je dokters die niet veel meer weten dan fietsenmakers.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68885
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Ariel » Za Apr 21, 2018 11:08 am

Wat een gezeur weer met die Haagse Hogeschool. :huh:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68885
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Haagse Hogeschool

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 23, 2018 1:53 pm

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten