Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Het gaat goed met Amsterdam. Ze zijn lekker bezig daar. Cruiserederij woedend over belasting, vertrekt naar Rotterdam

Cruiserederij MSC trekt zich terug uit Amsterdam uit woede over de plots ingestelde belasting van 8 euro per cruisepassagier. MSC verplaatst 18 aankomsten naar Rotterdam.

SC heeft 7 aankomsten in 2019 geannuleerd en 11 in 2020.

Vooral dat de toeristenbelasting, die 1 januari ingaat, pas in oktober werd ingevoerd heeft MSC 'geschoffeerd', zegt directeur Erik Schuffel.

Met 7 aankomsten en 2500 passagiers - die vaak voor twee dagen moeten betalen - gaat het om een serieus bedrag dat MSC met goed fatsoen niet meer kan doorberekenen aan passagiers, die hun vakantie al lang en breed geboekt hebben.

Maar het moederbedrijf wil ook een signaal afgeven, zegt Schuffel. "We voelen ons niet serieus genomen door de Amsterdamse politiek."

Schuffel kan er nog steeds niet over uit dat de cruisebranche wordt aangekeken op de toeristendrukte in de stad. "Wij brengen de kwaliteitstoerist de stad in. Geen rolkoffers, geen mensen die in stegen pissen of hooguit een pizzapunt kopen."

"In steden als Venetië en Barcelona speelt dezelfde problematiek. We willen graag meedenken over een oplossing, maar nu is het eenrichtingsverkeer," zegt Schuffel.

Geen signalen
Er is toch al irritatie dat de cruiseschepen in de stad in het verdomhoekje zitten. Passagiersterminal PTA moet weg uit het centrum en dat is verkocht als maatregel tegen de drukte.

Wat dat betreft is de stad nu verder van huis, legt Schuffel uit. MSC gaat de passagiers excursies naar Amsterdam aanbieden, dus straks komen ze per bus de stad in. Vanuit de PTA lopen ze zo de stad in, waardoor ze meteen opgaan in de massa.

De PTA heeft nog geen signalen gekregen van andere rederijen dat zij zich terugtrekken. "Nog niet," zegt de nieuwe directeur Dick de Graaff. "Amsterdam blijft één van de topbestemmingen in Europa. Ik vertrouw erop dat MSC weer terugkomt, maar zeker weten doen we het niet."

Voor de stad is het ook een financiële tegenvaller als schepen Amsterdam mijden. Niet alleen loopt de stad bestedingen van kapitaalkrachtige toeristen mis, de haven krijgt minder zeehavengeld en de stad dus minder toeristenbelasting.

Geen verrassing
PvdA-raadslid Dennis Boutkan vindt dat de belasting per cruisepassagier voor de rederijen niet als een verrassing kan komen. Al in 2016 heeft hij daarvoor een voorstel ingediend in de gemeenteraad en dat is vorig jaar aangenomen.

Boutkan vond het onterecht dat cruisepassagiers niet aangeslagen werden voor de toeristenbelasting en andere toeristen wel.

Volgens hem is de cruisebranche pas deze zomer in het geweer gekomen en daarbij werd volgens hem de botte bijl niet geschuwd. Volgens Boutkan kreeg hij botweg de vraag of hij zijn voorstel niet kon intrekken. "Dát is ongepast. Als je zo'n vraag aan mij stelt, heb je je duidelijk niet verdiept in de toerismeproblematiek."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43516
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Witwassen moet je niet te letterlijk nemen alhoewel dit volgende bericht enige twijfel zaait.
Politie vindt 350.000 euro in wasmachine
De politie Amsterdam heeft begin deze week een groot geldbedrag op een wel erg opmerkelijke plek gevonden. Tijdens een doorzoeking van een woning aan het Oeverpad in Nieuw-West werd 350.000 euro aan contanten aangetroffen, in een wasmachine.

Afbeelding
https://www.ad.nl/binnenland/politie-vi ... ~a7a1bfc0/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43516
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Wat is dat nou voor een krantenkop? "Zakkenrollers zetten piemel in"
En hoe gebeurt dat?
De beoogde doelwitten liepen ‘s nachts over straat, toen zij werden benaderd door de zakkenrollers. Die deden alsof ze dronken waren en begonnen te dansen, een truc die zakkenrollers vaker gebruiken. Na het dansen probeerde een van de zakkenrollers het ene slachtoffer te zoenen. Die was hier niet van gediend en nam afstand.

De andere zakkenroller deed hetzelfde bij het tweede slachtoffer. Deze belager ging alleen wat verder en haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek. De man zei tegen het slachtoffer dat hij seks wilde hebben en pakte diens hand, die hij naar zijn penis probeerde te brengen. De andere verdachte stond ineens ook met zijn piemel uit zijn broek en probeerde hetzelfde.

Ondertussen bleek de telefoon van een van de slachtoffers al gestolen te zijn. Die merkte dat zijn jaszak ineens open was. Plotseling riep een van de zakkenrollers hard in het Arabisch: ,,rennen’', wat het slachtoffer verstond. Hij zette de achtervolging in, waarbij hij de politie tegenkwam. Die hield de zakkenrollers aan.
https://www.ad.nl/binnenland/zakkenroll ... ~a8e0f17e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51099
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

'Keppeljoden passen zó niet bij Amsterdam'

Van Rossem | 26-11-18

Afbeelding

Terwijl Halalsema zich in een boerka wikkelt...

Op school, op straat of tijdens een etentje met collega's: de keppel draagt als een zwaar kruis in de postmoderne stad. Terwijl de Stopera weigert de wet te handhaven om het kleedjesvolk niet in hun achterlijkheid te hoeven remmen, is de keppel het echte stigma van de stad aan het worden / geworden. En niet in de laatste plaats dankzij die ene geloofsovertuiging die door BM Halsema boven de wet wordt geplaatst. Laten we snel dat pact van Marrakech tekenen, misschien hebben joodse migranten die Europa willen ontvluchten er profijt van om elders hun vrede, voorspoed en veiligheid te kunnen vinden...

[Zie video op de site.]

https://www.geenstijl.nl/5145019/keppel ... amsterdam/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51099
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding

2025: koopzondag in Amsterdam...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Na genderneutrale toiletten en de roetveegpiet neemt lief Amsterdam opnieuw een progressieve voorsprong op de rest van Nederland. Gemeenteambtenaren die van geslacht veranderen kunnen met transitieverlof.
Transgender ambtenaren krijgen transitieverlof

Amsterdam wil een 'rolmodel zijn voor andere organisaties', zo schrijft wethouder Touria Meliani, verantwoordelijk voor personeel en organisatie bij de gemeente, aan de raad.

Daarom neemt de gemeente in haar regeling voor ambtenaren op dat zij voortaan recht hebben op betaald transitieverlof. Dit is bedoeld voor ambtenaren die van geslacht veranderen en behandelingen moeten ondergaan.

Voorbeeldfunctie
Om zo'n periode zo soepel mogelijk te laten verlopen, mag een transgender medewerker op verlof. Wethouder Meliani voert met dit besluit een amendement uit van SP, D66, GroenLinks, Partij van de Ouderen en VVD, dat in de vorige raadsperiode is aangenomen.

"Amsterdam vervult hiermee een voorbeeldfunctie voor andere organisaties," zegt Jan-Bert Vroege (D66). "Dit verlof is geen gunst, maar een recht."

De gemeente loopt met dit besluit voor de troepen uit, want landelijke invoering is nog onderwerp van discussie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43516
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Vergoed ons ziekenfonds een transgender mutatie? Of is dat op eigen kosten? Dan zou een subsidieregeling voor ambtenaren wel een idee zijn.

In de USA moet je het zelf betalen en als je arm bent dan ga je het leger in want dan is het allemaal gratis. Trump ziet dat niet zitten: transgenderen op kosten van de belastingbetaler.
Maar de rechter zei: "Je moet".
Ban Was Lifted, but Transgender Recruits Still Can’t Join Up
https://www.nytimes.com/2018/07/05/us/m ... ruits.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 360
Lid geworden op: do jun 12, 2014 6:41 pm

Bericht door Stanley »

Transgenderregeling Amsterdam: pure symboolpolitiek
Door Jan-Willem Navis op zaterdag 1 december 2018

De gemeente Amsterdam wil een ‘rolmodel’ zijn door transgenders bij de gemeente vrijaf te geven als ze hun geslachtsveranderende operatie ondergaan. GroenLinks-wethouder Touria Meliani voert het beleid uit als wethouder Emancipatie. Dat is echter pure symboolpolitiek, blijkt uit een toelichting van haar woordvoerder. De Stopera heeft zelfs geen idee hoeveel transgenders bij de gemeente werkzaam zijn.
Spoiler! :
,,Iemand die wordt behandeld in het ziekenhuis, kan natuurlijk nu al ziekteverlof krijgen”, zegt Meliani’s woordvoerder. ,,Ambtenaren hoeven dan niet in te vullen waarom ze precies bij de dokter zijn. Daarom hebben we ook geen idee hoeveel mensen bij ons ‘in transitie’ zijn.” Zo heet het jarenlange proces van psychologische, medicinale en uiteindelijk chirurgische behandelingen van iemand die van geslacht wil veranderen.
Meliani heeft het voornemen naar buiten gebracht omdat zij komende week in debat moet met de gemeenteraad over het diversiteitsbeleid. Linkse partijen gaan haar dan onder aanvoering van D66 bevragen over hoe zij een amendement gaat uitvoeren dat in de vorige raadsperiode is aangenomen over transgenderbeleid.
Met name D66 en in mindere mate GroenLinks gaan zich te buiten aan veelal symbolische maatregelen ter bevordering van de lhbt-emancipatie, zoals regenboogkleurige zebrapaden.

Dat doet het voor de bühne goed, maar zorgt onder ambtenaren wel voor toenemende ergernis, signaleert een beleidsmedewerker emancipatie bij een van de vier grote steden, die anoniem wil blijven. ,,Het is allemaal leuk, die aandacht, maar ze begint volstrekt buiten proportie te raken. Er gaat veel te veel geld naar lhbt-beleid, dat beter aan andere minderheden kan worden gegeven die echt een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoals Antillianen.”
Twee medewerkers van de gemeente Den Haag geven als voorbeeld dat de lokale D66-wethouder Emancipatie het plan opvatte 3 miljoen euro aan transgenderbeleid uit te geven, zonder dat duidelijk was om hoeveel mensen dit ging. ,,Er bleken er binnen de hele gemeente Den Haag welgeteld drie te werken”, zeggen beiden.
Het is alleen niet makkelijk om de politieke top er van te doordringen dat je het geld misschien beter aan andere doelgroepen kan uitgeven. ,,Dan krijg je wat Johan Derksen overkomt: je krijgt emmers stront over je heen.”

Telegraaf (EXTRA)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22052
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

Je kan zeggen wat je wil, maar het verbod op "I amsterdam" wordt met verve gehandhaafd. Dapper werk hoor.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

[icon_lol.gif] Er staan weer letters op het Museumplein: HUH

Afbeelding
We zijn slechts enkele uren verder en er staan als vanouds grote rode letters voor het Rijksmuseum. Hoewel het logo I Amsterdam vanochtend werd verwijderd, sieren nu de letters HUH het plein.

Het gaat om een stunt van de Amsterdamse kunstenaar Pauline Wiersema. Ze ontwierp de letters voor de Dutch Design Week en haalde ze vandaag van stal. Vrijwel meteen na plaatsing kwamen handhavers poolshoogte nemen.

Protest
De letters HUH vormen een protest tegen het weghalen van het logo. Volgens haar lost het verwijderen van I Amsterdam het drukteprobleem helemaal niet op. 'Er is nu een leegte ontstaan doordat het logo weg is', zegt ze in een reactie tegen AT5. 'Ik wilde de overgang wat soepeler laten verlopen.'

Vanochtend werden de iconische letters I Amsterdam weggehaald onder toeziend oog van toegestroomde toeristen, scholieren en gezinnen. Binnen een kwartier waren alle letters op een oplegger van een vrachtwagen gehesen. De letters worden opgeknapt en zullen daarna de stad doorreizen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8602
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door sjun »

Misschien waren die letters te confronterend voor al die instromende ongeletterden?
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

De HUH letters zijn ook weer weg.
Uiteindelijk heeft Wiersema de letters na vier uur verwijderd nadat ze een ultimatum kreeg van stadsdeel Zuid. Volgens haar was de stunt een groot succes. 'Iedereen ging ermee op de foto en iedereen begreep waar de letters voor stonden. Veel mensen staken hun handen in de lucht. Zo van: huh?'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43516
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

" een ultimatum kreeg van stadsdeel Zuid." Waar is de Amsterdamse dialoog gebleven waar ze toch zo prat op gaan? Vergeten omdat de bestuurders zich in de zeik gezet voelen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Joods nieuws uit de "lieve stad" Amsterdam.
Joden ervaren weinig vrijheid bij Chanoeka: 'Hakenkruizen in mijn schoolschrift'

De Joodse gemeenschap kwam 4 December samen op de Dam om Chanoeka te vieren. Het achtdaagse joodse feest is om de vrijheid te vieren, maar toch voelen sommige Amsterdamse Joden zich tegenwoordig helemaal niet zo vrij.

'Mijn schrift is meerdere keren bekrast met hakenkruizen en davidsterren. Dat is heel pijnlijk om mee te maken', vertelt een Joodse jongen aan AT5. Hij draagt vanavond een keppeltje, maar op andere dagen is hij op zijn hoede. 'Als ik naar de synagoge ga, is het altijd uitkijken of er niet gevaar op de loer ligt.'

Bespuugd
Hij is zeker niet de enige bezoeker die zich zorgen maakt over het antisemitisme in de stad. 'Het is niet veilig in Amsterdam. Ik word uitgescholden en bespuugd door voorbijrijdende jochies', vertelt een man die vanavond met de Israëlische vlag naar de Dam is gekomen.

Halsema
'De gemeente doet op dit moment onderzoek of mensen zich vrij voelen om te kunnen geloven', vertelt burgemeester Halsema. Ze is bij de viering om de eerste chanoekia oftewel een kandelaar aan te steken. 'Als uit onderzoek blijkt dat mensen zich inderdaad op straat bedreigd voelen dan moeten we maatregelen nemen.'

Discriminatie
Dat veel joden in Nederland hun joodse achtergrond niet durven te uiten bleek al eerder uit onderzoek van Eenvandaag. Bijna de helft van de 557 deelnemers gaf aan zich niet vrij te voelen in Nederland om openlijk Joods te zijn. Ook burgemeester Halsema hoort deze geluiden. 'We proberen te handhaven op discriminatie, maar het is niet altijd even makkelijk, want je moet mensen betrappen. We geven waar we kunnen het signaal af dat het onacceptabel is', aldus de burgemeester.

Niet alleen in Amsterdam, maar wereldwijd kwam de Joodse gemeenschap samen om te vieren dat zij ooit in opstand kwam tegen hun onderdrukker. Daardoor kregen Joden weer de vrijheid om hun religie te beleven. Het aansteken van de chanoekia werd voor de twaalfde keer op de Dam gevierd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Wat een ongelofelijk gezeik daar in Amsterdam. Misschien moet men daar de gehele grachtengordel die ontstaan is door de handel in de gouden eeuw plat gooien. Als je iets doet, doe het dan goed. Of misschien moeten we Amsterdam laten afdrijven in het Markermeer, en daar laten afzinken. Dan wordt de rest van Nederland niet meer lastig gevallen met hun gezeur.
Historische context onder straatnaam: 'onzin' of 'duiding'?

De gemeenteraad heeft een motie aangenomen waarin het stadsbestuur wordt opgeroepen om in kaart te brengen welke straten zijn vernoemd naar omstreden personen uit de koloniale tijd. Ook wil de raad weten hoeveel het kost als bij die straatnaambordjes een extra bord wordt geplaatst 'waarin de historische context van deze personen wordt toegelicht'.

Wij gingen met Jazie Veldhuyzen, duoraadslid van Bij1 en samen met GroenLinks indiener van de bewuste motie, en met Diederik Boomsma, fractievoorzitter het CDA, langs een aantal van de straten die hier misschien wel voor in aanmerking komen. Of misschien wel niet.

Michiel de Ruyter
We beginnen in de Baarsjes bij 'Bestevaer' himself, Neerlands meeste bewierookte zeeheld: Michiel de Ruyter. 'Ik denk dat hij één van de belangrijkste figuren uit de Nederlandse geschiedenis is, dat wil ik zeker niet ontkennen', zegt Veldhuyzen. 'Maar het is ook iemand die oorlogen voerde om de Nederlandse koloniale belangen en de Nederlandse slavenhandel te verdedigen. Dus ik denk zeker dat het belangrijk is die historische context bij hem aan te duiden.'

Boomsma ziet De Ruyter als zeeheld. 'Hij heeft Nederland beschermd tegen de Engelsen en de Fransen. Ook ongelooflijke veldslagen gewonnen tegen overweldigende meerderheden en overmachten. Ik ben het er mee eens dat we historische context moeten plaatsen, maar het is niet nodig om dat te doen in de vorm van een soort disclaimer. Laat iedereen dat zelf uitzoeken', zegt Boomsma. Een bordje bij de Admiraal de Ruyterweg vindt hij dan ook overdreven.

Andries Pretorius
Ook stopten we in de Afrikanerbuurt, waar geen Pretoriusplein meer is, maar nog wel een Pretoriusstraat. Vernoemd naar Andries Pretorius, leider van de blanke boeren. Afstammelingen van Nederlanders die vochten tegen de Britse overheersers. En met succes. Maar het land dat zij stichtten, de Zuid-Afrikaansche Republiek, was alles behalve een succes voor de zwarte, inheemse bevolking.

Onder leiding van Pretorius werden duizenden Zoeloes vermoord. 'Dat zouden we nu natuurlijk veroordelen. Maar de Zoeloes waren zelf ook buitengewoon oorlogszuchtig en hebben zelf ook heel veel mensen vermoord, waaronder de voorganger van Pretorius', zegt Boomsma.

Diederik maakt er nu van dat we gaan moraliseren en we gaan zeggen: "Nou, die meneer is ook fout". Maar dat hebben we niet gezegd. We hebben alleen gezegd dat we historische context willen bieden. Als we zeggen dat hij 3000 Zoeloes heeft vermoord, zeggen we niet: "Dat was fout". Maar dat is een historisch feit', vindt Jazie Veldhuyzen.

Winston Churchill
De geschiedenis wordt steeds recenter. Rondom het Victorieplein worden na de Tweede Wereldoorlog straten vernoemd naar de leiders van de geallieerden die ons bevrijdden van de nazi's. Zo is er de Rooseveltlaan en een straat voor de Britse premier destijds: Winston 'Never Give In' Churchill: de Churchillaan.

Boomsma vindt een bordje met historische context hier onzin. 'Dat vind ik bijna een belediging. Om bij Churchill dit te gaan zeggen vind ik schandalig. Hij heeft ons bevrijd van de nazi's, buitengewoon belangrijk geweest. En we plukken daar allemaal de vruchten van.'

Ook Veldhuyzen vindt het een belangrijk persoon in onze geschiedenis, maar het gaat hem niet per se om zijn rol in de oorlog. 'Churchill was ook de leider van een koloniaal rijk dat over de hele wereld strekte. Hij was een fel tegenstander van Ghandi, wilde hem vermoorden. Er wordt gezegd dat hij verantwoordelijk was voor een hongersnood in India waar miljoenen mensen door zijn gestorven. Toen was hij daar leider.'

Een zichtbaar geïrriteerde Diederik Boomsma is het absoluut niet eens met een bordje met context. 'Natuurlijk had Engeland een koloniaal rijk. Iedereen weet dat. Iedereen weet ook dat we er nu anders over denken en dat je er allerlei vragen over kunt stellen over hoe dat werd gerund.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

VVD: Illegalen wonen 1,5 jaar gratis

Oppositiepartijen in de gemeente Amsterdam kraken het plan van GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink voor 24-uursopvang. Het college wil in juli 2019 voor 500 uitgeprocedeerden en ongedocumenteerden verspreid over de hoofdstad opvang bieden.

Volgens VVD’er Marianne Poot is het plan „een uitnodiging aan alle uitgeprocedeerde, illegale asielzoekers om naar Amsterdam te komen en hier 1,5 jaar gratis te wonen en te leven.”

Groot Wassink benadrukte dat meewerken aan terugkeer voor hem geen vereiste is, maar ’meewerken aan perspectief’. Ongedocumenteerden, illegalen of uitgeprocedeerden kunnen met een ’casemanager’ kijken of verblijf in Nederland mogelijk is. Zo niet, dan wordt ingezet op vertrek.

In Amsterdam moeten zo’n twintig panden beschikbaar worden gesteld voor 50 tot 80 mensen. Het is de bedoeling dat uitgeprocedeerden er zelf gaan koken en aan ’zelfbeheer’ gaan doen. Wel is er woonbegeleiding en leefgeld beschikbaar.

De plannen kosten de gemeente Amsterdam in 2019 11,5 miljoen euro. Vanaf 2020 wordt er jaarlijks tussen de 7,1 en 13 miljoen euro uitgetrokken. Poot gelooft niet in die aanpak. „Het plan is helemaal niet gericht op terugkeer, een van de voorwaarden die gesteld zijn door de staatssecretaris. We gaan twintig locaties reserveren waar geen woningbouw kan plaatsvinden voor mensen van wie de opvang al lang landelijk is geregeld.”

Voorstander
D66-voorman Reinier van Dantzig is wél voorstander van de 24-uursopvang. „Naast bed, bad en brood pleiten wij al jaren voor begeleiding. Het asielsysteem in Nederland is niet sluitend, ongedocumenteerden hebben niet de juiste papieren om terug te gaan.”

CDA’er Diederik Boomsma noemt het collegeplan ’onzinnig’. „Dit gaat om mensen van wie de IND al heeft vastgesteld dat ze niet mogen blijven, en dat vaak ook nog is getoetst door Nederlandse rechters. Nu gaat de gemeente ze vertellen dat ze wél nog anderhalf jaar kunnen blijven met ook nog eens gratis leefgeld plus allerlei voorzieningen. Dit ondermijnt het asielbeleid: je geeft tegenstrijdige signalen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Tja, de uitkering van illegale en hun huisvesting moet ergens van betaald worden.
Amsterdam lobbyt voor extreme parkeerboete

De gemeente Amsterdam wil de parkeerboete verhogen naar 75 euro, maar moet zich in allerlei bochten wringen om dat door het ministerie goedgekeurd te krijgen.

De stad gaat de parkeertarieven vanaf 1 januari zo hard verhogen dat een boete afwachten goedkoper is voor automobilisten. Nu is de ’naheffingsaanslag’ zoals een parkeerboete in ambtelijke taal heet 49 euro.

Wethouder Sharon Dijksma (PvdA) loopt echter tegen het probleem aan dat een gemeente wettelijk gezien alleen maar kosten in rekening mag brengen die ook daadwerkelijk gemaakt worden. In Het Parool zegt ze nu in Den Haag te lobbyen om van die regel af te wijken.
In 2017 legde Amsterdam ruim 780.000 parkeerboetes op. Volgend jaar moet parkeren in de stad 7,50 per uur gaan kosten in het centrum. Ook elders in de stad gaat de prijs fors omhoog.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43516
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De laatste tijd gaan de plofkrakers niet ver van huis meer, zo lijkt het.
Politie zoekt getuigen plofkraak Surinameplein
Het Surinameplein en omgeving zijn in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door een geweldige knal, veroorzaakt door een plofkraak. Criminelen bliezen daar rond 00.12 uur een geldautomaat van ABN Amro op.

Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is de geldautomaat volledig vernield en sneuvelden en enkele ruiten in de nabije omgeving. Een aantal omwonenden moest tijdelijk hun woning verlaten. De explosie is op grote afstand gehoord, blijkt uit berichten op sociale media.

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen ter plekke onderzoek. Kort na de ontploffing vluchtten de daders per scooter in de richting van de Haarlemmermeerstraat. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

De EOD had haar onderzoek ter plaatse rond 04.00 uur 's ochtends afgerond, waarna geëvacueerde omwonenden terug naar huis konden. De politie roept getuigen die iets gezien of gehoord hebben op zich te melden.

In West werd aan de Jan van Galenstraat vorige week ook al een pinautomaat opgeblazen. Ook die daders vluchtten op scooters.
https://www.parool.nl/amsterdam/politie ... ~a4617359/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
In West werd aan de Jan van Galenstraat vorige week ook al een pinautomaat opgeblazen. Ook die daders vluchtten op scooters.
Misschien moet er een scooter verbod komen . :smile7:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Amsterdamse boa’s moesten risicogebieden mijden

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) hebben tijdens de jaarwisseling in Amsterdam bewust enkele plekken in de stad gemeden. Ze willen geen schietschijf worden.

Zo waren ze niet aanwezig op de Wallen, Zuidoost en in Nieuw-West. Dat vertelt Ruud Kuin, bestuurder bij de Nederlandse BOA Bond. Het zou er te gevaarlijk zijn. „Het is verstandig dat de boa’s er weggebleven zijn, maar het is ook bizar dat de gemeente Amsterdam geen duurzame oplossing heeft voor het gebrek aan bewapening van de boa’s.”

In de Amsterdamse raad hebben zowel VVD als PvdA direct vragen gesteld over het incident aan de burgemeester. Er is al maanden discussie in de hoofdstad over de beveiliging van boa’s. Zo pleitte de VVD vorig jaar voor een bodycam. De bond kaartte de situatie vorige maand aan in de gemeenteraad. „Maar een bodycam vindt de stad simpelweg te duur”, zegt Kuin. „De stad heeft berekend dat dat 1 miljoen euro gaat kosten. Dat willen ze er niet aan uitgeven. Wij hebben vraagtekens bij dat hoge bedrag.”

De afgelopen jaren is er een forse stijging geweest van het aantal agressieve incidenten tegen de gemeentelijke handhavers, zoals schoppen en slaan. Het risico dat het uit de hand loopt, is het grootst als er boetes worden uitgeschreven.

Maar een meerderheid van de partijen (GroenLinks, PvdA, SP, D66 en Denk) ziet er niets in om de boa’s te voorzien van bijvoorbeeld een wapenstok of pepperspray. Tot nu toe pleiten alleen de VVD, Forum voor Democratie en het CDA voor het beschikbaar stellen van een wapenstok of pepperspray. De Partij voor de Dieren is niet principieel tegen.

Draagvlak
Kuin zegt de helft van de hoofdstedelijke boa’s achter zich te hebben staan in de strijd voor meer bewapening. „In Amsterdam zijn er inmiddels 30.000 boa’s”, vertelt de vakbondsman. „Die zijn deels het verlengstuk van de politie geworden. Het werk bestaat uit toezicht houden, maar tegelijkertijd trekt de politie zich terug door een tekort aan capaciteit. Boa’s nemen een deel van de politietaken over. Ze staan in de frontlinie zonder enige verdedigingsmiddelen, vaak nog wel met handboeien, maar dat is het dan. Dan word je niet goed uitgerust door je werkgever. Boa’s moeten geen schietschijf zijn in buurten waar raddraaiers actief zijn. En wij willen liever niet wachten op de eerste dode.”

Volgens Kuin is er in de Amsterdamse binnenstad een team van negentien boa’s ingezet. „Waarvan er vijftien uitzendkrachten waren met weinig ervaring. Het is dus verstandig dat ze niet op de meest cruciale plekken zijn ingezet.”

Ondermijning gezag
Fractievoorzitter Sofyan Mbarki van de PvdA zegt het een „onwenselijke situatie te vinden wanneer bepaalde wijken in de stad vermeden gaan worden door handhavers. Dit heeft een negatief effect op het openbaar gezag”, zo laat hij weten. „Iedere vorm van geweld tegen handhavers moet aangepakt worden”, zegt hij. „Het gezag moet zijn werk kunnen doen. Als er Romeinse pijlen op de handhavers worden gericht, gaat een wapenstok of pepperspray je daar niet tegen beschermen. Wat mij betreft wordt deze discussie dan ook niet vermengd met de roep om bewapening van de boa’s.”

Bij de VVD laat raadslid Marianne Poot van zich horen. Zij vraagt zich af of de veiligheid van niet alleen de boa’s, maar ook de veiligheid van bewoners en bezoekers van de desbetreffende wijken onder druk. Ook wil ze weten of er, door het ontbreken van gemeentelijke handhavers, extra politie-inzet nodig is geweest.

De gemeente Amsterdam is gevraagd om een reactie op de zaak.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43516
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

In deze tijden is het soms lastig; "Is het zwaar vuurwerk geweest of een bom? ".
Ontploffing in Amsterdam door explosief
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een explosie plaatsgevonden in Amsterdam-Oost. De politie bevestigt dat de ontploffing is veroorzaakt door een explosief, maar onderzoekt nog om wat voor explosief het precies gaat.

De explosie vond plaats voor coffeeshop Smoke Palace in de Linnaeusstraat, blijkt uit beelden van de Amsterdamse zender AT5. Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen. De politie is op zoek naar een man die kort na de ontploffing is weggerend van het pand en verderop op een scooter of brommer is gestapt en weggereden.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/13/on ... f-a3617729
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Us Femke, en ook de politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg jokken waarschijnlijk. Ze zeggen, no, no, no... : nono3: Er zijn geen brandbommen aangetroffen rond de ontruiming van het ADM-terrein.

Maar de deurwaarder zegt...Jawel...Er zijn wel degelijk molotovcocktails en een openstaande gasfles op het ADM-terrein door agenten aangetroffen.

Afbeelding

Dus, wie jokt hier..
Mogelijk wél molotovcocktails op ADM-terrein: 'Halsema heeft wat uit te leggen'

Volgens de deurwaarder zijn er wel degelijk brandbommen aangetroffen rond de ontruiming van het ADM-terrein. De gemeente en politie ontkenden dit eerder. De oppositie is geschokt.

De ontruiming van het ADM-terrein verliep vorige week zonder geweldsincidenten. Maar toen de eigenaar het terrein inspecteerde, trof hij naar eigen zeggen molotovcocktails aan. Dat zijn gevaarlijke, in elkaar geknutselde brandbommen. Ook zouden er in een donkere kelder visdraden zijn gespannen op keelhoogte.

Lees ook: Gemeente gaat onderzoek doen naar kosten ontruiming ADM-terrein

Burgemeester Femke Halsema en hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg lieten de gemeenteraad weten dat zij de strafbare feiten niet hebben geconstateerd. 'Er zijn dus helemaal geen aanwijzingen voor. Het enige wat daar is gezien is een foto in De Telegraaf, uitgereikt door de eigenaar', zei Halsema vorige week in de raad.

Bijzonder ernstig
Maar vandaag meldt De Telegraaf dat naast de eigenaar ook de deurwaarder de molotovcocktails heeft gezien. Ook stond er een gasfles open, schrijft de deurwaarder in zijn rapport. De oppositie is verbijsterd door het bericht. VVD-raadslid Marianne Poot: 'Dat een beëdigd ambtenaar de aanwezigheid van molotovcocktails bevestigt is bijzonder ernstig. Dat de burgemeester en politie het bestaan van diezelfde cocktails hebben ontkend, is net zo ernstig.'

Lees ook: Oud-bewoners ADM eisen schadevergoeding om kapotgemaakte spullen

Ook Annabel Nanninga van Forum voor Democratie wil opheldering. 'De burgemeester was of niet goed geïnformeerd, of er spreekt iemand niet de waarheid. (...) De burgemeester heeft heel wat uit te leggen, want er zijn teveel tegenstrijdige verhalen', zegt zij.

Ook DENK, het CDA en de Partij van de Ouderen willen opheldering. Volgende week is er een spoeddebat met de burgemeester, laat de VVD weten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Gemeente: Halsema wist écht niet van molotovcocktails op ADM-terrein.

Volgens burgemeester Halsema heeft ze niet gelogen toen zij tegenover de gehele gemeenteraad ontkende dat er strafbare feiten waren geconstateerd op het ADM-terrein. 'De burgemeester en het college waren niet op de hoogte van de aanwezigheid van molotovcocktails', aldus haar woordvoerder.
Halsema: toch brandbommen in ADM-gebied

Burgemeester Femke Halsema bevestigt alsnog dat er molotovcocktails op het ADM-terrein zijn aangetroffen, zo liet haar woordvoerder gisteren weten.

Vorige week ontkenden de burgemeester en de gisteren vertrokken politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg de vondst van de brandbommen nog tegen de gemeenteraad. De Telegraaf publiceerde gisteren een brief van een deurwaarder waaruit bleek dat er naast molotovcocktails ook een openstaande gasfles is geconstateerd in een bouwwerk op het voormalig kraakterrein.

De woordvoerder van Halsema laat weten dat naast de deurwaarder ook een taxateur van de gemeente aanwezig was. Navraag bij hem leert nu dat de goederen inderdaad zijn aangetroffen, maar daarna geen terugkoppeling is gegeven aan de gemeente. Agenten waren ook aanwezig. Uitgezocht wordt of zij de informatie wel hebben gemeld.

Komende week wordt er een spoeddebat over de gang van zaken rond de ontruiming van het krakersnest gehouden. De eigenaar schat dat de kosten voor opruimwerkzaamheden van achtergebleven rotzooi, caravans etc. een miljoen euro bedragen. Amsterdam betwist dat die kosten voor haar rekening komen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79046
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Groot Wassink: 'Mail als u een pand voor ongedocumenteerden hebt'

Wethouder Rutger Groot Wassink wil dat Amsterdammers zich bij hem melden als ze panden hebben die ze zelf geschikt vinden voor de opvang van asielzoekers zonder verblijfsvergunning.

Die oproep deed hij vanavond, voorafgaand aan de talkshow Onder Amsterdammers in De Balie. 'Wij zoeken zelf naar geschikte panden, maar als er nog mensen zijn die een pand hebben en dat eventueel ter beschikking willen stellen of willen verhuren voor de opvang van ongedocumenteerden, dan roep ik hen zeer op om even een mailtje naar mij te sturen. Dat helpt natuurlijk enorm.'

Op dit moment is broedplaats Lola Luid aan de Derkinderenstraat aangewezen als 24-uursopvang, ook is er een opvang in Buitenveldert. 'We zoeken nu juist naar kleinere locaties omdat we willen dat mensen dat in zelfbeheer gaan doen. En ik zou het eigenlijk ideaal vinden als je een opvanglocatie hebt met plek voor tussen de 50 en 70 mensen. Dus dat vraagt om andere panden dan waar we gewoonlijk mee werken.'

Hoeveel locaties Groot Wassink in totaal in de stad wil, laat hij nog in het midden. 'We zijn er nu een stuk of vijftien aan het onderzoeken. Daar zitten hele kansrijke en goede panden bij. Maar ik wil wel meer keuze.' Eerder zei Groot Wassink dat hij de opvanglocaties voor de zomer gereed wil hebben en denkt aan twee locaties per stadsdeel.

Gisteren bleek dat de opvang en hulp aan de ongeveer vijfhonderd asielzoekers zonder verblijfsvergunning de stad in 2019 11,5 miljoen euro kost. Voor een deel daarvan, 3,8 miljoen euro, moet nog dekking worden gevonden. Groot Wassink denkt wel dat de meeste Amsterdammers achter zijn beleid blijven staan.

'We hebben er hiervoor ook wel best wel wat geld eraan uitgegeven', zegt hij. 'En ik denk dat we juist met die 24-uursopvang een nieuwe manier hebben gevonden. Als het lukt om ook met de staatssecretaris zaken te doen krijgen we wat geld van het Rijk, dan kunnen de kosten nog wat omlaag.'

Hij wijst ook op de afgelopen verkiezingensuitslag. 'Ik denk dat een ruime meerderheid van de partijen in de gemeenteraad dit wil en die hebben er geen geheim van gemaakt. Dus een meerderheid van de mensen die gestemd hebben, lijkt het een prima idee te vinden.'

Groot Wassink gaat morgenochtend opnieuw met de staatssecretaris over de kwestie onderhandelen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43516
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Even de zakjapanner erbij: dat is dus 22.000 euro per illegaal.
Dat is meer dan een bijstandtrekker krijgt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie