Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41775
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 15, 2019 11:59 pm

Amsterdam trekt één miljoen euro per jaar uit om drugscriminaliteit te bestrijden

15 oktober 2019

‘Preventief beleid’ dus een voorlichtingscampagne die de Mocromaffia ongetwijfeld zal doen beven

Amsterdam treft maatregelen om een einde te maken aan de ‘ontwrichtende gevolgen’ van drugshandel in de stad. Zo moet worden voorkomen dat jongeren in de drugscriminaliteit belanden en gaat de gemeente recreatieve gebruikers confronteren met de schaduwzijden hiervan. Het stadsbestuur wil de komende vier jaar 4 miljoen euro uittrekken voor de aanpak van drugshandel en preventief beleid.

“Nu de drugshandel verhardt, de bedragen groter worden en drugscriminelen minder scrupules hebben om tegenstanders te liquideren en zelfs de rechtsstaat te ontwrichten, mag dit leiden tot nieuw bewustzijn onder gebruikers”, staat in het bijbehorende programma Weerbare mensen, weerbare wijken. Burgemeester Femke Halsema noemt in een begeleidende brief aan de gemeenteraad als voorbeelden het afgehakte hoofd voor een waterpijp-café, aanslagen op redacties, bedreigingen van journalisten, de moord op de broer van een kroongetuige, “vergis-moorden” en het meest recent de moord op advocaat Derk Wiersum.

“Dit geweld zorgt er onder andere voor dat bewoners en ondernemers zich niet meer durven uitspreken.” Het stadsbestuur wil daarom onder meer in een aantal wijken, zoals Zuidoost en Nieuw-West, speciale teams inzetten die zich gaan mengen in criminele groepen en moeilijk bereikbare gezinnen om de zwijgcultuur en afzijdigheid rondom geweldsincidenten te doorbreken. Ook wordt ingezet op het actief verstoren van drugshandel, door dealers te weren van pleinen en hangplekken en sneller in te grijpen bij verdachte activiteiten bij bijvoorbeeld garageboxen.

Verder komen straks ook drugscriminelen in aanmerking voor de zogenoemde Top 600-aanpak. Tot nu toe kwamen vooral daders van overvallen en straatroven in aanmerking voor deze persoonsgerichte aanpak voor jonge veelplegers.

Halsema wil op korte termijn in beeld krijgen hoe jongeren worden geronseld, hoe criminele netwerken zijn genesteld in wijken en hoe drugsgeld in de vastgoedsector terechtkomt. Het is volgens haar een kwestie van lange adem om de drugsproblematiek aan te pakken. “Wij zijn bereid tot een langdurige inspanning om het giftige effect van drugshandel op de Amsterdamse samenleving terug te dringen.”

ANP

https://tpo.nl/2019/10/15/amsterdam-tre ... estrijden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 16, 2019 1:55 pmHolland: tulpen, klompen en windmolens. Dat is het voor toeristen. En wiedes dat die dan vaak een zak tulpenbollen mee naar huis nemen als souvenir.
En zoals altijd worden die toeristen afgezet. Want die vertrekken weer en zie je nooit meer terug, dus kan je ze de grootste troep aanmeren.
Afbeelding
Amsterdamse bollen worden nooit tulpen
Het staat vast. De tulpenbollen die op de Amsterdamse bloemenmarkt aan het Singel aan toeristen worden verkocht, zijn knudde. Slechts één procent komt uit, en die lijkt niet eens op de verpakkingsfoto.

Na klachten over de bloemenmarkt, waar de laatste echte bloemenman in april vertrok, gaf Amsterdam opdracht voor onderzoek. Nu is er de rapportage ‘Monsteropplant tulpenbollen’, die genadeloos oordeelt. Ook over de ‘bloembollenboulevard’ in Lisse, hoewel de daar verkochte bollen dubbel zo vaak tot bloei kwamen: twee procent.

Uitgedroogde wortels
Een extern bedrijf kocht eind april bij alle vijftien Singelkramen 102 verpakkingen met 1364 bollen, die op 1 mei zijn geplant. Het bleek dat wortels soms al uitgedroogd in de zak zaten en zich meestal niet verder vormden.

“Oplichters”, zegt voorzitter René le Clercq van bloembollencultuurvereniging KAVB. Tulpebollen moet je tussen oktober en december planten, en beslist niet verkopen van januari tot juli. Le Clercq spreekt van het structureel misleiden van consumenten: “Dit bestaat al zeker twintig jaar. Miljoenen toeristen en dagjesmensen zijn hier de dupe van.” Niet alleen in Lisse en Amsterdam, maar op veel meer plekken waar toeristen komen, zegt de KAVB.
https://www.trouw.nl/binnenland/amsterdamse-bollen-worden-nooit-tulpen~b330493a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 19, 2019 4:23 pm

De gemeente heeft geld tekort. (Hoe zou dat nu komen?)
Dus moet er in de Republiek meer geld vanuit de buitengewesten naar de Grachtengordeldieren toe.
Een autoluwe binnenstad? Renovaties worden geschrapt in kwetsbare buurten
Het autoluw maken van de Amsterdamse binnenstad wordt bekostigd door renovaties in de hele stad te schrappen of uit te stellen. Veel kwetsbare buurten buiten de Ring hebben het nakijken.

In de gemeenteraad zijn veel vraagtekens bij zowel de coalitie als de oppositiepartijen, vooral omdat de stadsdelen buiten het centrum het meest worden beknot. “Heel veel projecten buiten het centrum vallen af, en heel veel geld dat daardoor vrijkomt gaat juist naar het centrum. De wijken buiten de ringweg moeten niet het gevoel krijgen dat zij fysiek moeten bloeden voor de autoluwe binnenstad,” waarschuwt D66-raadslid Jan-Bert Vroege.
[...]
De voorrang voor de politiek gewenste projecten gaat ten koste van tientallen renovaties van wegen, rotondes, metrostations, woonstraten en fietsroutes. Die beginnen als gevolg hiervan in het beste geval later, maar worden in het slechtste scenario geschrapt.
https://www.parool.nl/amsterdam/een-autoluwe-binnenstad-renovaties-worden-geschrapt-in-kwetsbare-buurten~b3e59914/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 22, 2019 11:54 pm

De Culturele Wereld van Amsterdam voelt zich slachtoffer van de vuilverbranding.
Net als zoveel gepensioneerden kregen ze eerst te horen dat ze meer kregen en nu blijkt dat ze minder krijgen.
Culturele sector boos: verhoging subsidie deels teruggedraaid
Culturele instellingen en musea zijn boos dat de gemeente Amsterdam een subsidieverhoging deels terugdraait om gaten in de stadsbegroting te dichten. ‘Dit geeft aan dat er weinig zicht is op hoe kunst en ­cultuur in Amsterdam moeten vechten voor hun bestaan.’

Dit laatste kan je klezen als: ‘Dit geeft aan dat er weinig zicht is op hoe kunst en ­cultuur in Amsterdam moeten vechten voor hun subsidie.’

Eenzelfde verlaging treft ook de zorg- en welzijnsinstellingen .

https://www.parool.nl/amsterdam/culturele-sector-boos-verhoging-subsidie-deels-teruggedraaid~b3c34d8b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41775
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 29, 2019 9:45 pm

Buschauffeur spreekt zich uit over afvoerput Amsterdam: ‘Het is gewoon een Sodom en Gomorra’

Door: Bert Brussen, 18:52, 28 oktober 2019

'We moeten eindelijk eens aan die klootzakken in Den Haag vertellen waar het hier allemaal om gaat'

“Het is heel erg hier. Het is gewoon een Sodom en Gomorra van drugs, witwassen, criminelen. Ik ben hier al een keer in elkaar getrapt, het is gewoon een drama. Al die personen die helemaal onder invloed zijn van drugs, Amsterdam is de drugsmetropool van de wereld. En dat weten we toch allemaal? We moeten naar Den Haag toe. We moeten eindelijk eens een keer aan die klootzakken in Den Haag vertellen waar het hier allemaal om gaat. Die mensen zitten er niet voor ons maar voor hun eigen portemonnee.

Met Amsterdam was ik al jaren klaar mee. Er moet hier bewaking komen. Voor de chauffeurs en voor de mensen die hier rondlopen. Maar ja, wat moet ik nog meer zeggen? Ik ben maar een chauffeur.

Misschien meer politie? We voelen ons hier niet veilig. Het is hier ook niet veilig hoor. Nee, mijn werk wordt er absoluut niet leuker op. Natuurlijk niet. Daar moet de gemeente eens wat aan doen.”


https://tpo.nl/2019/10/28/buschauffeur- ... n-gomorra/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41775
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 30, 2019 1:23 am

Dagje Amsterdamse gemeenteraad: ‘Voedselbanken moeten inclusiever’

Door Bart Reijmerink, 29 oktober 2019

Afbeelding

Tsja Amsterdam, wat moeten we daar nog over zeggen eigenlijk? De dolkomische beelden van de gemeenteraad waar de ene deugdrammer de ander probeert te over toepen door nog meer intersectionele en inclusieve retoriek te strooien zijn overal te zien op het internet. Denk Amsterdam komt ditmaal met een verfrissende nieuwe ‘inclusiviteitsnorm’.

Nanninga was er als de kippen bij om ons weer een prachtig inkijkje te geven in de altijd ‘nuttige’ raadsvergadering van Amsterdam. Daar is DENK op dit moment hard bezig met het verkondigen dat de voedselbanken niet inclusief zijn.

Gratis eten voor de minderbedeelden is natuurlijk helemaal fout als het ‘eurocentrisch’ is. Er is namelijk geen halal voedsel en dus zijn de pakketten niet toegankelijk voor de mensen aldus DENK. Het spreekwoord een gegeven paard moet je niet in de bek kijken kennen ze waarschijnlijk niet.

De vraag is welke partij nu gaat opkomen voor voedselbanken die ook glutenvrij of veganistische pakketten uitdelen. Laat men blij zijn dat er überhaupt een voorziening is zoals de voedselbank, om dan ook nog extreem kieskeurig te gaan doen is gewoon uitermate triest. Alsof die voedselbanken mensen ‘buitensluiten’. Er zullen vast genoeg producten inzitten die wel ‘halal’ zijn.

We hebben wel te doen met Nanninga, zij zit namelijk met deze zeloten opgescheept in de raad.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... clusiever/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 09, 2019 12:22 pm

De 80 miljoen euro hebben geholpen om de vuilverbranding weer op gang te brengen.
Volgend jaar, zo verwacht de regering van Amsterdam, zal de geldstroom van de gemeente naar de AEB afnemen.
Ofwel: dan zijn we weer terug bij af. En dus is verkoop niet meer nodig. Hoera! Uitstel, afstel.
Gemeente neemt de tijd voor verkoop AEB
Dat staat in een voortgangsrapportage over het Afval Energie Bedrijf. Donderdag stonden voor het eerst in maanden alle verbrandingsovens weer aan, na langdurige reparaties. Volgens de gemeente is AEB ‘in een rustiger vaarwater’ terechtgekomen en kan er meer tijd genomen worden om te bepalen onder welke voorwaarden de getroebleerde vuilverbranding verkocht wordt. Niet in december, maar pas in februari mag de gemeenteraad debatteren over het hoe en wat van de privatisering.

Overigens schrijven de verantwoordelijke wethouders Marieke van Doorninck en Sharon Dijksma dat AEB financieel gezien weer op eigen benen kan staan in 2020 en verder dus geen nieuw krediet nodig heeft. De dividendverwachting was eerder al naar beneden bijgesteld.

Vinger in de pap


Wat de toekomst van AEB ook is, de stad houdt hoe dan ook een vinger in de pap op afvalgebied. Zo blijft het Regionaal Sorteercentrum naast AEB, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt grondstoffen als aluminium en koper uit apparaten halen, in gemeentelijke handen. Ook houdt Amsterdam de regie over de afvalinzamelpunten in de stad, en over de verkoop van grondstofstromen zoals papier, glas, textiel.

Daarnaast blijft het aandeel in Westpoort Warmte, dat de stadsverwarming voor ruim 35.000 huishoudens verzorgt, in publieke handen – hetzij bij de gemeente, hetzij bij Vattenfall, dat reeds de andere helft van het bedrijf bezit, schrijft het stadsbestuur. Daarnaast wordt onderzocht of de biomassacentrale die AEB in aanbouw heeft, en die naar verluidt behoorlijk winstgevend zal zijn, apart verkocht wordt.
https://www.parool.nl/amsterdam/gemeente-neemt-de-tijd-voor-verkoop-aeb~b42561a8/

Socialisme: tot heil van het algemeen dienen de productiemiddelen in handen van de Staat te zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Do Nov 14, 2019 2:01 am

Politie mag niet noteren of zakkenrollers asielzoekers zijn

Het is niet mogelijk om bij te houden hoeveel asielzoekers er verdacht worden van berovingen of zakkenrollerij in het centrum. Dat heeft burgemeester Femke Halsema laten weten.

In het RTL 4-programma Bureau Burgwallen bleek dat de politie in de binnenstad zeer regelmatig asielzoekers oppakt die telefoons en horloges stelen. 'Algerije en Marokko, dat zijn de landen waarvan veel inwoners naar Nederland en Duitsland komen. En dat zijn eigenlijk puur gelukszoekers', zei een van de agenten in de tweede aflevering van de serie.

Aantal gestegen
Ook een politiewoordvoerder gaf, op basis van signalen van agenten, begin deze maand aan dat een groot deel van de opgepakte zakkenrollers asielzoeker is. Sinds 2015 en 2016 zou dat aantal zijn gestegen, maar cijfers kon de politie niet geven.

De VVD, Forum voor Democratie en CDA wilden daarom een debat met burgemeester Halsema. Ze dienden daarnaast een voorstel in voor een officiële registratie van de verblijfsstatus van de opgepakte verdachten.

Geen wettelijke grondslag
Halsema schrijft vandaag in een brief aan de gemeenteraad dat dat niet kan. 'Aangezien het doel hier strafrechtelijke vervolging betreft, is er voor politie geen wettelijke grondslag voor het (tijdelijk) registreren van de juridische verblijfsstatus van verdachten.' Ze vraagt de gemeenteraad daarom het voorstel van de drie partijen niet te steunen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten