Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Manon » Za Jan 08, 2011 11:10 am

Wel, dàt kind zou nu van mij in die katholieke school ELKE DAG 10 weesgegroetjes en een onzevader moeten bidden vooraan in de klas, waarna ze om het uur een kruisteken mèt vermelding van de heilige drievuldigheid moet maken. Doet ze dat niet, dan is een katholieke school voor haar niet geschikt.
Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Een katholieke middelbare school in Volendam heeft zich schuldig gemaakt aan discriminatie op grond van godsdienst. Dat heeft de Nederlandse Commissie Gelijke Behandeling (CGB) geoordeeld. De school verbood een islamitische leerlinge een hoofddoek te dragen.

Het meisje was dit schooljaar een hoofddoek gaan dragen. Ze mocht toen van de school de lessen niet meer bijwonen en moest haar schoolwerk in een aparte ruimte bijhouden. Als ze haar hoofddoek zou blijven dragen, moest ze zelfs helemaal van school. Haar vader stapte vervolgens naar de CGB.

Volgens de commissie moeten leerlingen in principe de vrijheid hebben om een hoofddoek, keppeltje of kruisje te dragen. Bijzondere scholen kunnen dat bij wijze van uitzondering wel verbieden, maar dan moeten ze aantonen dat zo'n verbod nodig is om de eigen identiteit te waarborgen. De onderwijsinstelling moet bovendien consequent zijn.

De middelbare school in Volendam voldeed niet aan deze voorwaarden. Zo zei de school aanvankelijk dat het meisje geen hoofddoek mocht dragen, omdat petjes en mutsen ook niet zijn toegestaan. Pas later beriep de onderwijsinstelling zich op haar katholieke identiteit. (belga/kve)


http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/art ... rbod.dhtml
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Driepinter
Berichten: 57
Lid geworden op: Za Jan 01, 2011 12:54 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Driepinter » Zo Jan 09, 2011 6:43 pm

Uitspraken van de CGB hebben geen enkele rechtelijke status !

Mahalingam
Berichten: 38877
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 11, 2011 12:14 am

Geen status maar ze vangen wel 5 miljoen subsidie per jaar.
Ga dat eens omrekenen naar kosten per 'vonnis'. Deze maand hebben ze tot nu toe 3 uitspraken gedaan.
Gesteld dat ze tot 50 komen per jaar dan is dat 100.000 euro per stuk. Een hobby mag wat kosten, zeker een linkse hobby betaald met belastinggeld!
De school trekt zich niets van het oordeel aan.
Het hoofddoekverbod op het Volendamse Don Bosco College blijft zeker nog tot 20 januari gehandhaafd.
"Op een islamitische school weigeren ze vrouwen zonder hoofddoek. En op een katholieke school als het Don Bosco moeten we leerlingen met hoofdbedekking wel toelaten?" Dat vindt rector Dekker raar volgens de krant.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/01/hoofddoekverbod_gehandhaafd.html

Er bestaat Gr. Links in Volendam. Die komen zich er ook tegenaan bemoeien met een open brief aan die politiek-incorrecte rector:
Geachte heer Dekkers,
GroenLinks Edam-Volendam heeft kennis genomen van uw voornemen om een islamitische leerlinge van school te verwijderen omdat ze weigert haar hoofddoek af te leggen. Wij doen hierbij een beroep op u om van dit voornemen af te zien, op basis van de volgende overwegingen.

http://edam-volendam.groenlinks.nl/node/54525
Als je denkt vers gezwavel te lezen in die brief, ik heb het niet gevonden. Lees het zelf maar.
"Bovendien, omdat het maar één geval betreft, is het sterk overdreven om de regel zo strikt toe te passen. "Moslima's zien zelf het dragen van een hoofddoek juist als een symbool van vrijheid. "
enz...
Ja, toch iets nieuws: "...een onschuldig hoofddoekje."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: Zo Feb 26, 2006 2:21 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Peter Louter » Di Jan 11, 2011 10:22 am

op de school verboden. Volgens de CGB discrimineert de school hiermee op grond van godsdienst. Rector Gerard Dekkers denkt daar anders over. ,,Op een islamitische school weigeren ze vrouwen zonder hoofddoek. En op een katholieke school als het Don Bosco moeten we leerlingen met hoofdbedekking wel toelaten?” Dekkers vindt het een rare situatie.

De rector vindt steun voor zijn opvattingen in de Tweede Kamer. PVV’er Joram van Klaveren stelde dit weekend vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken, Piet Hein Donner, en minister van Cultuur Marja Bijsterveld-Vliegenthart, over de zaak. Het Don Bosco College in Volendam beraamt zich tot donderdag 20 januari over het oordeel van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Tot die tijd blijven hoofddoekjes verboden.

Bron: NHD

Dekkers heeft een punt!
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: Zo Feb 26, 2006 2:21 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Peter Louter » Di Jan 11, 2011 10:26 am

In oktober 2010 heb ik in mijn column in de NIVO al gereageerd op de open brief van het plaatselijke GroenLinks:

KLADBLOK
Antwoord op een open brief
Aan de voorzitter van Groenlinks, de heer Nico van Straalen.
Geachte Heer van Straalen. Namens GroenLinks verzond u op 8 oktober j.l. een open brief aan de directeur van het Don Bosco College. Het onderwerp was het hoofdbedekkingsverbod dat de school hanteert. Dit verbod wordt genegeerd door een jonge leerlinge die met een hoofddoek op school verscheen. In uw brief verzet u zich er tegen dat het meisje om die reden van school zou worden verwijderd.
Nu is het u goede recht om open brieven te schrijven. Het is ook uw goed recht om in open brieven GroenLinkse standpunten in te nemen. We leven in een open samenleving die open blijft dankzij het debat dat we met elkaar kunnen voeren. Ik neem de vrijheid om naar aanleiding van uw brief me in dat debat te mengen om steun uit te spreken voor het besluit van de school.
U wilt een uitzondering maken voor hoofddoekjes omdat die een persoonlijke expressie zijn van een levensovertuiging. U ziet het als een zwaktebod van de schoolleiding omdat ze het principe van ‘regels zijn regels’ hanteert en houdt ze voor dat ze een meisje het gevoel van vrijheid zou ontnemen dat het dragen van een hoofddoekje haar zou geven.
Ik hoef eigenlijk niet naar een weerwoord te zoeken. Ik zou kunnen volstaan om te citeren uit de lezing die uw politiek leidster Femke Halsema op 9 oktober gaf in de Jacobikerk in Utrecht. Een interessante lezing omdat een dertienjarig meisje haar hoofdpersoon is. Ze wordt gedwongen een hoofddoek te dragen omdat haar ouders haar vertellen dat ze anders onrein en slecht is. Halsema maakt een ingewikkelde keuze in dit verband. Ze pleit ook voor steun aan schooldirecteuren die een verbod uitvaardigen. De keuze van Halsema houdt verband met vrijheid. Wie uit overtuiging en in volle vrijheid zo’n hoofdbedekking draagt, moet dat ook kunnen. Dat ben ik met haar eens.
Ik hecht wel wat waarde aan woorden van Halsema, ze is een van de weinige politici die zich bij dit onderwerp openhartig uit. Haar uitspraak zette me aan tot denken. Wanneer zou je die volle overtuiging en vrijheid van beslissing aanwezig kunnen achten, vroeg ik me af. Ik denk dat zoiets het geval zou kunnen zijn bij iemand die over de juiste informatie beschikt, voldoende levenservaring heeft om de gevolgen van een keuze ten volle te overzien, geen dwang ervaart en zich ook niet geroepen voelt zich te conformeren.
Hoewel veel dertienjarigen het beslist niet met me eens zullen zijn, denk ik dat de voorwaarden voor een vrije keuze bij een dertienjarige nog niet in voldoende mate aanwezig zijn. Die grens zou ik graag bij achttien willen leggen. Ik acht het ook bij een ouder niet van verantwoordelijkheid getuigen als hij zijn dertienjarige dochter in zo’n verstrekkende keuze steunt. Ze wordt daardoor de inzet van een openbare discussie en ik denk dat je kinderen daarvoor hoort te sparen. Niet verstandig dus. Daarom had ik me ook kunnen voorstellen dat u een open brief zou hebben gericht tot de Jeugdzorg met de vraag of de ouders in dit geval wel op de juiste wijze het belang van hun dochter op het oog hebben.
Het dragen van hoofddoeken is ook binnen de islamitische gemeenschappen een omstreden zaak. Niet alle hoofdstromingen onderschrijven zo’n gebod omdat het uit een onjuiste lezing van de Koran zou voortkomen. Een wijze moslimvriend wees me daar op. Hij vertelde erbij dat hij het zijn dochters verbiedt. Een moslima hoort zich bescheiden op te stellen meent hij en doet dat niet door de aandacht op zich te vestigen door het dragen van een hoofddoek.
Ik ben er zelf ook tegen, al kan en zal ik het niemand die tot de jaren van verstand is gekomen, willen verbieden. Sinds de premier van Turkije, Erdogan, de hoofddoeken ‘de vlaggen van de Islam’ heeft genoemd, bestaan er in mijn ogen geen onschuldige hoofddoekjes meer. U noemt ze nog wel zo, maar mij lijkt dat geen juiste weergave van de realiteit.
Het is het lapje stof dat onschuldig is. Het dragen er van is echter omgeven met betekenissen en onderwerp van een open discussie in de samenleving. De schoolleiding van Don Bosco heeft regels gesteld over hoofdbedekking en ik neem aan dat u beseft wat er kan gebeuren als er uitzonderingen worden gemaakt. Mij lijkt dat in ieder geval niet verstandig en ik vermoed dat het eerder een teken van sterkte is om zo’n regel te handhaven, dan van zwakte, zoals u meent de school te moeten voorhouden.
Tot slot. Femke Halsema erkent in haar lezing dat de bescherming van moslims door linkse partijen, vooral de orthodoxe Islam in de kaart heeft gespeeld. Dat geef ik u maar even door. Met vriendelijke groet,
Peter Louter
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!

"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71872
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Ariel » Di Jan 11, 2011 2:05 pm

Laten we hopen dat ze daar op het Volendamse Don Bosco College hun rug recht houden. Misschien is dat een aanmoediging voor andere Christelijke scholen om hun voorbeeld te volgen. Als deze ouders beslissen om hun kind op een Christelijke school te doen, dan behoren ze zich aan de kleding voorschriften te houden. Op een Islamitische school mag een kafir leerling ook niet zonder hoofddoek en met een minirok lopen.
Gelijke monniken, gelijke kappen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Schepsel » Di Jan 11, 2011 2:08 pm

Als het onwettig is om kledingvoorschriften te hanteren moeten ouders van kinderen op islamitische scholen daarover klagen. Dat de één zich niet aan de wet houdt zegt nog niet dat dat een vrijbrief is voor de ander om hetzelfde te doen. De aanpak van de katholieke school vind ik trouwens een beetje dom: Aanvankelijk kwamen ze met het petjesverhaal, en ze hadden moeten weten dat dat niet opgaat.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Manon » Di Jan 11, 2011 4:08 pm

Schepsel schreef:Als het onwettig is om kledingvoorschriften te hanteren moeten ouders van kinderen op islamitische scholen daarover klagen. Dat de één zich niet aan de wet houdt zegt nog niet dat dat een vrijbrief is voor de ander om hetzelfde te doen. De aanpak van de katholieke school vind ik trouwens een beetje dom: Aanvankelijk kwamen ze met het petjesverhaal, en ze hadden moeten weten dat dat niet opgaat.


jamaar waarom zou het petjesverhaal niet opgaan? GEEN hoofddeksels, lijkt me heel duidelijk GEEN hoofddeksels. Voor NIEMAND. Wie discrimineert hier?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 38877
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 20, 2011 12:29 am

Men heeft zich beraden. Resultaat:
School houdt vast aan verbod op hoofddoekjes
VOLENDAM - Het Don Bosco College in Volendam handhaaft een verbod op het dragen van hoofddoekjes, ondanks een uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Dat hebben de rector van de school en het bestuur van de stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV) woensdag besloten, zo lieten zij weten.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1826152/2011/01/19/School-houdt-vast-aan-verbod-op-hoofddoekjes.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
carabo
Berichten: 313
Lid geworden op: Di Jan 15, 2008 12:45 am
Contact:

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor carabo » Do Jan 20, 2011 12:58 am

Ik heb Volendammers altijd al een mooi volk gevonden
Misschien omdat ik er uit de buurt kom [hypocrite.gif]
Mannen van stavast!

PVV-leider Geert Wilders noemt het besluit van de school 'fantastisch'. 'Katholieke Don Boscocollege Volendam verbiedt definitief shariahoofddoekjes! Ik hoop dat veel scholen goede voorbeeld volgen!'
Alles in de koran over barmhartigheid, liefde, tolerantie en vergeving tegenover niet Moslims is afgeschaft door het zwaardvers sura 9:5 - Jalaluddin Al-Suyuti

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Manon » Do Jan 20, 2011 10:14 am

Proficiat aan die school! Hopelijk worden ze nog dikwijls gevolgd.

En de hoofddoek mag nu kiezen: ofwel shariavod af en weesgegroetjes bidden, ofwel naar een islamitische school naar keuze! Zeg nu nog eens dat ze geen vrijheid van keuze heeft.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Ruth » Di Jan 25, 2011 10:05 pm

en we drammen vrolijk door...

Ouders naar rechter om hoofddoekverbod op school

De ouders van een islamitische leerlinge van een Volendamse school stappen naar de rechter om het hoofddoekverbod op de school. Dat zei de vader van het meisje.

(Novum) - De ouders van een islamitische leerlinge van het Don Bosco College in Volendam stappen naar de rechter om het hoofddoekverbod dat de school handhaaft. Dat zei de vader van het meisje dinsdagavond in het televisieprogramma Uitgesproken EO.

Het 14-jarige meisje mag van de katholieke middelbare school geen hoofddoek dragen omdat dit in strijd zou zijn met de katholieke identiteit van de school. Het schoolbestuur dreigt het meisje van school te sturen als ze met een hoofddoek naar school blijft komen. Ze doet haar hoofddoek daarom nu tegen haar wil af zodra ze op school komt.

De school werd begin januari al door de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) op de vingers getikt. Volgens de commissie mag een school islamitische leerlingen niet verbieden een hoofddoek te dragen. De school legt het oordeel van de CGB echter naast zich neer.

De vader van het meisje zei in het programma tot het laatste moment voor zijn dochter te blijven vechten. "Zolang mijn dochter zegt: papa ik wil mijn hoofddoek blijven dragen en ik wil naar school in Volendam, voel ik me verplicht om voor mijn dochter te blijven vechten."


Bron: MSN Nieuws

lamenielachen.... papa ik wil PERSE naar een rooms-katholieke school maar ik ben een goede moslim dus ik wil PERSE een hoofddoek op. Als ze echt zo vroom is wil ze echt niet op een school tussen allemaal ongelovige honden. Pure provocatie en proberen hun zin door te drukken ten kosten van deze school. Reken maar dat als alles achter de rug is madam alsnog naar een andere (wellicht islamitische) school vertrekt.
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Manon » Di Jan 25, 2011 10:28 pm

Ik zei het al: waarom dat kind niet elke dag laten voorbidden onder het luidkeels aanroepen van de DRIEVULDIGHEID!!!

3 (DRIE) goden begot!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71872
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Ariel » Di Jan 25, 2011 10:52 pm

Fotootje van de jongedame.
Afbeelding

'Ik vecht gewoon voor m'n rechten', zegt een zichtbaar strijdbare Imane vanavond in het EO-programma Uitgesproken. De schooldirecteur stelt zich echter lijnrecht op. Op de vraag of hij zal buigen voor de hoofddoek, antwoordt hij: "Nee, dat is niet de bedoeling".
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38877
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 25, 2011 11:30 pm

Zielig hè?
"Elke dag doet de 14-jarige Imane haar hoofddoek af vlak voordat ze de school binnenloopt. Om hem vervolgens in haar kluisje te stoppen en hem pas weer om te doen als ze de school verlaat."
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/564910/2011/01/25/Ik-vecht-gewoon-voor-m-n-rechten.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71872
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 26, 2011 12:31 am

Toen ze haar hoofddoek op school afdeed, wilde ze niet meer gefilmd worden. Anders zouden teveel mensen haar haar kunnen zien. :shock:
Wat een figuur dit kind. Ik zou haar met een welgemikte schop zo naar Pakistan willen schoppen. Daar kan, mag , moet ze haar hoofddoek de hele dag ophouden. Kijken of ze na een jaar dan genezen is .

Hier is de uitzending terug te zien.

http://www.uitgesprokeneo.nl/reportage/ ... -volendam/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38877
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 26, 2011 12:41 am

Ja in Pakistan bij 46 graden in de schaduw! Met een hoofddoek.
Die mannen hebben dan een tulband waar ze geregeld water over gooien.

Ik denk dat het kind later weinig kans maakt op een baan. Even een google op de naam en er zal weinig animo zijn om zo'n dergelijk 'empowered' wezen aan te nemen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor H.Numan » Wo Jan 26, 2011 1:24 am

Het valt me op dat de EO de laatste tijd bijzonder actief is als mohammedaanse promotor.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Dhana » Wo Jan 26, 2011 1:56 am

Ariel schreef:Toen ze haar hoofddoek op school afdeed, wilde ze niet meer gefilmd worden. Anders zouden teveel mensen haar haar kunnen zien. :shock:
Wat een figuur dit kind. Ik zou haar met een welgemikte schop zo naar Pakistan willen schoppen. Daar kan, mag , moet ze haar hoofddoek de hele dag ophouden. Kijken of ze na een jaar dan genezen is .

Hier is de uitzending terug te zien.

http://www.uitgesprokeneo.nl/reportage/ ... -volendam/Iran lijkt me ook een leuk alternatief. De hele dag in de verzengende hitte gepakt in een zwarte tent. Of ergens anders in het MO. Kan ze proberen een bord spaghetti naar binnen te krijgen op een terras.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Mahalingam
Berichten: 38877
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 26, 2011 3:22 pm

Zo af en toe, rijdend op de snelweg zie ik een akker vol met grote zwarte vogels. Dan denk ik vaak terug aan Iran.
Ook daar zag je kijkend uit de auto af en toe zo iets dergelijks op de akkers. Maar dat waren dan vrouwen die bezig waren om te zorgen dat er eten zou zijn. De mannen zag je niet; die waren altijd elders (theehuis? ) bezig met andere veel belangrijkere zaken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71872
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 31, 2011 2:47 am

Met verbazing las ik dit stukje op Al-yaqeen. De Salafisten uit Den Haag, zoeken steun bij zuster Ella V.

Oud-minister Integratie over hoofddoekverbod Don Bosco

Al-Yaqeen heeft gecorrespondeerd met Ella Vogelaar, voormalig Minister van Integratie. Zij is gevraagd over de zaak van Imane Mahssan. De 14-jarige scholiere van het Don Bosco College die in een ander lokaal werd geplaatst, omdat zij weigerde haar hoofddoek af te doen. Hieronder ziet u een verslag van dit gesprek.

Wat vindt u van de positie die het Don Bosco College inneemt in deze zaak?

Ik vind alle ophef over het dragen van hoofddoeken stuitend. Neem nu ook weer die Hero Brinkman van de PVV die zegt dat er wat hem betreft straks geen hoofddoekdragende vrouwen en meiden meer op het provinciehuis in Noord-Holland binnenkomen. Dit bevordert de integratie niet, maar scherpt tegenstellingen alleen maar aan.

Wat vindt u van het feit dat het Don Bosco College als reden geeft dat de school een Katholieke grondslag kent?

Don Bosco is een bijzondere school, die mogen van leerlingen en ouders vragen om de identiteit van de school te onderschrijven. Mijn beeld is dat die school dat eerst niet heeft gedaan en nu op haar strepen gaat staan. Dat vind ik bedenkelijk.

Wat adviseert u moslima’s te doen die in een dergelijke situatie terechtkomen?

Ik raad moslima’s aan altijd eerst te proberen het gesprek aan te gaan met de schoolleiding en medeleerlingen over waarom je een hoofddoek draagt. Vaak wordt er gedacht dat meiden er niet zelf voor kiezen, maar er toe worden gedwongen. Zoek eventueel steun bij mensen buiten de school, bijvoorbeeld gemeenteraadsleden of het anti discriminatiebureau.

Team al-Yaqeen
29 januari 2011
http://al-yaqeen.com/nieuws/nieuws.php?id=1830


Al-Yaqeen en Islaam.tv zijn in huize Mahssan geweest en hebben bij vader en dochter een interview afgelegd.
Via deze link kunt u het interview zien.
http://www.al-yaqeen.com/mediatheek/flashfilm.php?id=76
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor H.Numan » Ma Jan 31, 2011 3:17 am

De blinde die ten rade gaat bij de lamme... :knorrie:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71872
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 02, 2011 2:17 pm

Ella Vogelaar op schoot bij imam Fawaz.

En ja hoor, daar is ze weer, terug van weggeweest…Ellaaaaaaaah Vogelaaaaaaaar!!!!! Een hartelijk applaus, beste mensen!

Excuseer me voor mijn enthousiasme, maar het is voor een blogger een voorrecht dat er nog types als Ella zijn.

Net zoals de website al.yaqeen.com, de website van de salafistische As-Soennah moskee én voorganger imam Fawaz, een goudmijn is voor het delven van materiaal voor stukjes.

Schoot
Nu stuitte ik onlangs op Ella Vogelaar die op schoot is gaan zitten bij imam Fawaz. Vogelaar gaf zeer onlangs, en klakkeloos natuurlijk, een kort interview weg aan de sterreporters van de genoemde website.

Nu is het misschien niet helemaal eerlijk om dat van die schoot zo exclusief te omschrijven, want eerder gingen al uiteenlopende types als Tofik Dibi (GroenLinks), Paul de Krom (VVD), Agnes Jongerius (FNV), Samira Bouchibti (PvdA), Harry van Bommel (SP) en Arie Slob (ChristenUnie), Ella voor op die schoot.

Opgedroogd
Aan de andere kant: die interviews dateren uit 2008 en 2009. In 2010 leek de stroom 'nutteloze onge- of verkeerd gelovigen' opgedroogd. Dat had wellicht ook wat met mijn stukjes te maken.

Zo vroeg ik de vlotte Samira Bouchibti wat zij op een archaïsche, vrouwonvriendelijke site te zoeken had. Samira verklaarde geen autorisatie te hebben gegeven voor het interview, omdat ze ontevreden was over de weergave.

En naar aanleiding van een blog over de kritiekloze Harry van Bommel, kreeg deze het aan de stok met het terecht kritische SP-raadslid Hiek van Driel. Langzaam ging het dagen.

Naar de mond
Het was dus verbazingwekkend om te zien hoe politici, zonder zich te informeren, kritiekloze interviews weggaven aan dit vermakelijke, maar verwerpelijke medium.

Paul de Krom (VVD) gaf dit in het interview eerlijk toe; hij had de website nog nooit gezien, maar hij praatte de salafisten in ieder geval niet naar de mond, zoals de meeste anderen.

Stenigen
Ella Vogelaar vindt alle 'ophef' over het dragen van hoofddoeken stuitend, zo laat zij optekenen door figuren die haar bij de realisatie van de door hen voorgestane maatschappij, vermoedelijk als eerste zouden ophangen of stenigen.

Dat er veel stuitender zaken op de site van haar interviewers staan, blijft natuurlijk weer onvermeld. Alsof het anno 2011 normaal is dat meiden voor elke scheet toestemming aan hun man moeten vragen, de straat zoveel mogelijk moeten mijden, geen make-up mogen dragen, niet in de supermarkt mogen werken en noem maar op?

Kruis
En het is zeker ook normaal dat imam Fawaz Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh heeft doodgewenst en zijn zin heeft gekregen, waar het laatstgenoemde betreft?

Nee, dan moet je je echt druk gaan maken over het feit dat een meisje geen hoofddoek mag dragen op een katholieke school.

Alsof Ella zou worden toegelaten op een islamitische school met een keppeltje op of een groot kruis om haar nek, of in haar papegaaigewaden. Ik geloof er niks van. Nog los van de vraag of je kinderen Ella als docent moet toewensen.

Draaideurtjes
Oh ja, Fawaz is wat aan het draaien, en wel langs de draaideurtjes van de supermarkt. Tegenwoordig mogen islamieten wél in een supermarkt werken.

De Here zij gezegend en Allah is groot, maar de Jumbo is nog groter! Of misschien houdt hij 'uitverkoop' om zijn eigen hachje te redden?

Misschien is hij toch bang dat zijn moskee in de toekomst de uitkeringen van islami(s)tische werkweigeraars moet gaan betalen, zoals ik eerder voorstelde.

Paul Lieben

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Oh-oh ... -Fawaz.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Ruth » Di Feb 08, 2011 7:32 pm

en daar gaat ie weer. Dominee Donner heeft weer van zich laten horen...

Hoofddoek mag ook op bijzondere school

DEN HAAG - Een bijzondere school mag het dragen van een hoofddoek niet verbieden als zij dat in strijd acht met haar grondslag. Dat schrijft het kabinet in antwoord op vragen van de PVV.

De vrijheid van onderwijs betreft primair het geven van onderwijs. Bijzondere scholen kunnen wel eisen stellen ten aanzien van de deelname aan het onderwijs mits deze nodig zijn voor de verwezenlijking van hun grondslag”, aldus minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) en zijn collega Marja van Bijsterveldt (Onderwijs).

Ook met vragen over de ongelijkheid tussen man en vrouw door de hoofddoek maken de twee korte metten. De stelling dat gelijkheid tot uitdrukking moet komen in de gelijkheid van uiterlijke kenmerken achten ze 'weinig zinvol'. „De mode legt op tal van punten in de kleding nadruk op de verschillen tussen geslachten. Wat de motieven zijn om die verschillen in kleding over te nemen zal uitermate verscheiden zijn en individueel.”


Born: Telegraaf
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Nederlandse school op vingers getikt om hoofddoekverbod

Berichtdoor Monique » Di Feb 08, 2011 7:37 pm

Ik vind het heel jammer dat ik niet meer op school zit...... :evil:
Amorele atheistische nitwit


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten