Nederland.... kennisland ???

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Di Apr 09, 2019 12:22 am

Pilgrim schreef:Je gelooft het misschien niet, maar ik heb zoiets zelf ook een keer gedaan. Ik maakte een fotoreeks van iemand die zogenaamd neergeschoten werd. Was ook een studieopdracht. Er kwam gelukkig geen politie.


Dat was waarschijnlijk nog in de goeie ouwe tijd toen er nog niet volop dooie vielen door schietpartijen .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46619
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Pilgrim » Di Apr 09, 2019 12:33 am

Ja, dat is alweer een tijd geleden. Overigens klaagde men toen ook al over criminaliteit en... buitenlanders.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 21, 2019 4:08 pm

Iedere ouder vindt zijn kind uniek en heel intelligent.
Het was dan ook een mooie opsteker toen in plaats van het verwachte vmbo-t-advies er een havo of havo/vwo advies kwam na de laatste test.
Helaas is er een foutje gemaakt en twintigduizend groepachtleerlingen kregen een te hoog advies.
Veel werk voor de scholen want ze moeten heroverwegen. En dat geeft een bureaucratische nachtmerrie.
Minister Slob over fouten eindtoets: buitengewoon vervelende situatie
,,Dit is een buitengewoon vervelende situatie, in eerste instantie natuurlijk vooral voor de geraakte groep 8-leerlingen en hun ouders, maar ook voor alle leerkrachten en scholen die hierbij betrokken zijn.
[...]
GroenLinks noemt de fout ‘heel vervelend’ en heeft een debat aangevraagd. ,,Kinderen en ouders weten nu niet waar ze aan toe zijn. En ze zijn teleurgesteld omdat eerder hun advies naar aanleiding van de eindtoets juist naar boven is bijgesteld”, reageert Kamerlid Lisa Westerveld. De partij eist dat de minister zo snel mogelijk duidelijkheid biedt aan de kinderen, ouders en scholen. Ook wil ze een discussie over de waarde van de eindtoets. Westerveld: ,,Die weegt zo zwaar in het eindoordeel van basisscholen en is zo bepalend voor de toekomst van jonge kinderen. Moeten we dit nog willen?”
[...]
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Slob dat dit incident bewijst dat de huidige manier van adviseren ‘buitengewoon complex en daarmee kwetsbaar is’. De minister was al van plan het systeem aan te passen, maar laat het incident nu eerst onderzoeken. Voor de zomer hoopt hij de informatie te hebben.
https://www.ad.nl/politiek/minister-slob-over-fouten-eindtoets-buitengewoon-vervelende-situatie~ace3f324/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 23, 2019 2:24 pm

Cliteur is nog een kans gegeven om aan de goede kant van de geschiedenis te gaan staan.
’Paul Cliteur moet afstand nemen van Baudet of opstappen als hoogleraar’
Rechtsfilosoof Paul Cliteur kan geen hoogleraar blijven in Leiden als hij geen afstand neemt van uitspraken van FvD-voorzitter Thierry Baudet. Dat zei rector magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden vrijdagmiddag in het programma ’Big Five’ van radiozender BNR. Die zei in zijn opmerkelijke ’Uilen van Minerva’-speech dat universiteiten linkse ideologische bolwerk zijn, die de samenleving ondermijnen. ,,Als je zo weinig vertrouwen hebt in het zelfreinigend vermogen van de wetenschap, dan zeg ik: ’wat doe je daar nog’.’’

In de tijd dat Thierry Baudet studeerde en doceerde aan de Universiteit Leiden, had hij ’totale vrijheid’ om zijn tegendraadse gedachten over de natiestaat en de Europese Unie te onderzoeken, aldus Stolker tegen presentator Roelof Hemmen. Zijn uitspraken dat universiteiten de samenleving ondermijnen, ’staan in tegenspraak tot de vrijheid die hij in Leiden zelf heeft gehad’. ,,Om dan nu te gaan zagen aan de poten van de stoel waar je goddorie zelf op hebt gezeten, dat vind ik heel slecht.’’ Stolker vindt dat zo’n uitspraak met ’keihard bewijs’ gestaafd moet worden, ,,en dat heeft Thierry niet.’’

Stolker heeft er op zichzelf geen bezwaar tegen dat Cliteur als rechtsgeleerde radicale standpunten inneemt en vervolgens afwacht hoe daarop vanuit de samenleving wordt gereageerd. Iets anders wordt het als hij zijn rol van wetenschappelijk onderzoeker niet zou kunnen scheiden van die van politicus voor Forum voor Democratie.

Op 27 mei wordt hij geïnstalleerd als fractieleider in de Eerste Kamer voor die partij. Tot nu toe ’is zoiets nooit een probleem geweest’, zegt Stolker, want in de Eerste Kamer ’barst het’ traditiegetrouw van Leidse hoogleraren. Stolker wil de zaak daarom niet al te hoog opspelen. ,,Eerst maar eens kijken hoe het gaat.’’

In een reactie aan het Leidse universitaire weekblad Mare zegt Cliteur dat hij inderdaad vindt dat er ’te weinig diversiteit in de wetenschap’ is, en ’te weinig ruimte voor afwijkende meningen’. Maar dat wijkt volgens hem ’niet af’ van wat zijn rector magnificus vindt. ,,Ik heb het interview gehoord, Carel heeft het me zelf gestuurd, en ik ben juist heel blij dat ik in Leiden werk. Ik hoor al dertig jaar dat ik afstand moet nemen van uitspraken van politici. Ik vind dat niet zo relevant en neem liever mijn eigen uitspraken en opvattingen als uitgangspunt. Daar wil ik op aangesproken worden.’’
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190503_71526519/paul-cliteur-moet-afstand-nemen-van-baudet-of-opstappen-als-hoogleraar
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 03, 2019 1:15 pm

‘De leus ‘Nederland kennisland’ wordt een aanfluiting’
Jonge wetenschappers en hun precaire positie krijgen volop aandacht van universiteiten en de Nederlandse ­Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Onlangs liet de NWO nog vol trots weten dat ze de DORA-verklaring ondertekent: een wereldwijd initiatief ter verbetering van onderzoeksbeoordelingen. Minder afrekening op publicaties en citaties (aanhalingen), meer aandacht voor de kwaliteiten van de onderzoeker.

Maar wanneer het aankomt op onderzoeksaanvragen beoordeelt NWO als eerste de ­arbeidsovereenkomst van de aanvrager. Geen vast contract? Geen aanvraag. Daarmee ­verslechtert de positie van jonge wetenschappers alleen maar. Substantiële beurzen van NWO zijn grotendeels ontoegankelijk.
Naast de farce met inbeddingsgaranties voor de VIDI-beurzen is ook de Nederlandse Wetenschapsagenda (NWA) niet meer haalbaar voor onderzoekers met een tijdelijke aanstelling.

De NWA is bedoeld om onderwerpen aan te pakken met hoge maatschappelijke relevantie en om samenwerking te promoten over vakgebieden heen. Dat is een prachtig initiatief en vooral aantrekkelijk voor geëngageerde jonge onderzoekers die na een aantal jaar postdoc ervaring graag hun vleugels spreiden en buiten de veilige lijntjes van hun vakgebied willen werken. Wat verlangen ze nog meer? De mogelijkheid om de aanvraag in te kunnen dienen.

Senior bij betrekken

Op de overgang van 2018 naar 2019 heeft de NWO de call for proposals voor NWA-programma’s aangepast en een clausule toegevoegd: de penvoerder moet aangesteld zijn gedurende de looptijd van het aanvraagproces en het beoogde project.

Dat overtreft de VIDI, want zelfs de belofte van inbedding in een groter project voldoet hier niet. De looptijd van de projectaanvraag is ruim een jaar. Een gemiddeld project duurt vier jaar. Een aanstelling van ruim vijf jaar is dus vereist om überhaupt een aanvraag in kunnen dienen. Dat is een vaste aanstelling.

Om de NWA-beurs toch aan te vragen, kan een jonge wetenschapper niet anders dan er een senior in vaste dienst bij te betrekken. De onderbouwing van het consortium zal er veel interessanter op worden. “Prof. Brievenbus is betrokken bij het project, omdat iemand het geld aan moet nemen.”

De subsidie stroomt vervolgens via de penvoerder binnen, niet via het voetvolk. Daarmee verliezen jonge talenten wéér een stok achter de deur om een vaste positie af te dwingen. Er is weinig reden voor de universiteit om de mede-aanvragers – die van het NWO geen medeaanvragers mogen heten omdat het ‘teamscience’ is – een vaste baan te geven. De kans is groot dat zij slechts aangesteld worden voor de duur van het project.

En zelfs dat gaat moeizaam. Faculteiten vrezen aanstellingen met een open einde, omdat zij verantwoordelijk zijn gemaakt voor het wachtgeld bij afloop. Met als gevolg risicomijdende bedrijfsvoering die vooral jonge onderzoekers raakt.

NWO en universiteiten houden elkaar in een wurggreep. Slechts een vast contract geeft kans op onderzoeksgeld, slechts onderzoeksgeld kans op een vast contract. NWO wijst naar universiteiten, contracten zijn immers universitair beleid. Universiteiten wijzen naar NWO en naar de regering. Te weinig structureel geld, te veel afhankelijk van tweede en derde geldstromen. In die spagaat zit de Nederlandse wetenschap en vooral jong talent is de dupe.

Uitstel van executie

Bij gebrek aan opties rest slechts een volgende kortdurende aanstelling om les te geven of mikken jonge academici op uitstel van executie via kleine kortdurende onderzoeksaanvragen. Werk dat nauwelijks bijdraagt aan hun carrière, laat staan aan wetenschapsontwikkeling. Minstens de helft van de tijd gaat op aan het zoeken naar de volgende werkplek of het schrijven van weer een aanvraag voor kruimels die overschieten voor hen zonder vaste plek.

Totdat we eieren voor ons geld kiezen. En dat is precies waar NWO en de universiteiten met hun huidige beleid op lijken te sturen. Vermindering van de aanvraagdruk gaat boven kansen voor jonge onderzoekers. De leus ‘Nederland kennisland’ wordt zo een aanfluiting.

Universiteiten moeten snel betere loopbaanbegeleiding opzetten voor jong talent. De NWO moet zichzelf achter de oren krabben en bedenken hoe ze voorstellen op hun wetenschappelijke merites kan beoordelen in plaats van op de positie van de indiener.
Zo krijgen vernieuwende ideeën en uitdagende onderzoeksvoorstellen een eerlijke kans krijgen om het daglicht te zien.
https://www.parool.nl/columns-opinie/de-leus-nederland-kennisland-wordt-een-aanfluiting~bc5733eb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20422
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor King George » Ma Jun 03, 2019 2:42 pm

Geschiedenis lijkt wel zo'n dingetje dat meer zegt over de tijd waarin het geschreven is dan wat er werkelijk gebeurde in de tijd die beschreven wordt. De Canon van de Nederlandse geschiedenis moet op de schop, want die moet diverser. Wanneer worden de Nederlanders uit de geschiedenis geschreven?

https://saltmines.nl/2019/06/01/canon-van-nederland-moet-diverser/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 14, 2019 1:08 am

Oeps!!!!!!! :shock: Hoe moet dat nu als de ex schoolleerlingen op vakantie naar marokko gaan? Dan kunnen ze niet?

Dit wordt een rel.

Calvijn College verprutst examens

Maar liefst 77 middelbare schoolleerlingen van het Calvijn College in Amsterdam Nieuw-West weten nog steeds niet of zij geslaagd zijn voor hun examen VMBO-kader. De school houdt al twee dagen de kaken stijf op elkaar. De schoolinspectie laat vrijdag weten of de examens überhaupt volgens de norm zijn gemaakt. De kans is aanwezig dat de uitslag niet wordt erkend.

Het Calvijn College profileert zich sinds de intrede in het nieuwe gebouw aan de Pieter Calandlaan als moderne multiculturele school en maakt zich hard voor goed onderwijs, zelfs in een kansarme buurt. Maar nu lijkt de school zich ernstig te vergalopperen. Ouders kwamen er door eigen onderzoek achter dat de schoolleiding loog. Die hield de afgelopen twee dagen vol dat er vanwege een landelijke storing nog steeds geen uitslagen van de examens waren.

Hani Shamoun, vader van examenleerling Lucas (16), ging verhaal halen, omdat hij in de media helemaal niets kon vinden over een technische storing. „Ik snapte er niks van. Geen enkele andere school had daar last van, alleen het Calvijn College. Toen ik weer nul op rekest kreeg van de leraren, heb ik de onderwijsinspectie gebeld”, vertelt Shamoun.

Interne fouten
De mentoren van vijf VMBO-k-klassen meldden zich daarop alsnog heel snel bij de leerlingen. Deze kregen te horen dat er intern fouten waren gemaakt. De schoolleiding gooide een persbericht naar buiten. Daarin stond dat ’bij het controleren van de examencijfers een toets van het schoolexamen niet is gemaakt. Dit betreft een opdracht uit het werkboek Engels, dat voor 2,5% meetelt voor het eindcijfer. Daarnaast bleek dat van twee andere toetsen de cijfers niet tijdig waren ingevoerd.”

Shamoun: „De schoolinspectie is donderdag op school geweest. Zij houden alle opties open. Zij weten niet of het gewoon om een fout gaat of dat het bijvoorbeeld om een veel zwaarder vergrijp als fraude gaat.”

Ongeldig examen?
De schoolinspectie heeft ook laten weten dat het niet duidelijk is of de examens in zijn totaliteit volgens de norm gelden. De optie wordt opengehouden dat alle examens ongeldig worden verklaard. Shamoun: „De inspectie heeft daar verder niks over losgelaten. Voor hen is het belangrijk om dit zo goed en grondig mogelijk te onderzoeken.”

De schoolleiding heeft de afgelopen dagen nimmer contact opgenomen met de ouders, vertelt Shamoun. Hij moest zelf, samen met een groep verontruste ouders, iedere keer initiatief nemen. „Ik heb nu van teammanager Jacqueline Spek vernomen dat de schoolinspectie de deadline op morgen (vrijdag, red.) heeft gezet. Dan weten wij hopelijk eindelijk waar wij aan toe zijn.”


Docenten en medewerkers van de school. Veel hoofddoeken.

Spoiler! :
Afbeelding
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 14, 2019 4:39 pm

Zo ziet het eruit op de Basisschool de Waaier in Amsterdam:

Afbeelding

De mission statement:
De Waaier is een brede, vreedzame school met ongekende kwaliteiten! Ons onderwijs is gebaseerd op de kernwaarden van ons school​bestuur: Verbinden met aandacht en ambitie.
We vinden het belangrijk dat kinderen leren omgaan met de verschillen in onze samenleving. We zijn een gemengde school met een rijk scala aan culturen. Daar maken we dankbaar gebruik van.
https://www2.askoscholen.nl/scholen/dewaaier/Paginas/default.aspx

Het is een groot multikul gebeuren. En wat komt ervan terecht?
Het eerst opvallende is: een enorm verloop van het personeel.
Basisschool de Waaier moet sluiten door gebrek aan leerlingen
Het gaat al jaren niet goed met de school. Behalve dat het aantal leerlingen drastisch is afgenomen en ver onder de opheffingsnorm van 195 ligt, is ook het verloop van het personeel hoog. Dat terwijl de school met veel zorgkinderen juist gebaat is bij een stevig en stabiel team. “Dan pas kunnen er structurele verbeteringen worden doorgevoerd,” zegt Dorien Nelisse, voorzitter van ASKO, het schoolbestuur waaronder de Waaier valt.

Het bestuur heeft al meerdere jaren extra geld uitgetrokken om de school open te houden. Maar toen afgelopen mei voor het derde jaar op rij een ondermaatse score werd behaald bij de cito-toetsen van groep acht, was het voorbij. Het schoolbestuur vindt het niet verantwoord om de school langer op te houden en heeft besloten de Waaier per 1 augustus te sluiten. ‘De kwaliteit van het onderwijs kan zo niet meer gegarandeerd worden.’
https://www.parool.nl/amsterdam/basisschool-de-waaier-moet-sluiten-door-gebrek-aan-leerlingen~bd61f8d4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 14, 2019 9:16 pm

Nog geen uitslag.

Het Calvijn College in Nieuw-West kan pas na het weekend helderheid verschaffen over het examen-debacle. 67 leerlingen op vmbo-kader-niveau weten nog steeds of zij geslaagd zijn.

De school heeft de leerlingen hiervan op de hoogte gebracht. Op de website valt onder meer te lezen: „Uit nader onderzoek vandaag blijkt dat er meerdere cijfers niet in het examenregistratiesysteem staan. Het is onduidelijk of dit komt doordat er toetsen niet zijn gemaakt, of dat cijfers niet zijn ingevoerd. We zoeken dit vanaf nu uit, werken hier het weekend aan door en hebben daarover maandagochtend aanstaande een afspraak met de Inspectie van het Onderwijs. Dit betekent dat de examenuitslag vandaag niet vastgesteld kan worden. Wij betreuren dit in hoge mate en bieden nogmaals onze verontschuldigingen aan onze leerlingen en hun familie aan.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 17, 2019 6:30 pm

Kwelling voor Calvijn-leerlingen: nog langer wachten op examenuitslag

De 77 vmbo-kader leerlingen van het Calvijn College in Amsterdam Nieuw-West moeten minimaal nog een dag wachten voordat ze te horen krijgen of ze nu wel of niet geslaagd zijn.

Het secretariaat van de schoolleiding heeft de ouders en leerlingen gebeld dat het niet gaat lukken om vandaag witte rook te krijgen van de Inspectie. Afgelopen woensdag zouden de Amsterdamse leerlingen te horen krijgen of ze gezakt of geslaagd waren, maar het Calvijn College maakte toen bekend dat er vanwege ’administratief technische problemen’ er geen uitslag bekend kon worden gemaakt.

Meerdere cijfers van schoolexamens die voorafgaan aan de centraal schriftelijke eindexamens bleken namelijk niet in het examenregistratiesysteem te staan. Er wordt gevreesd dat de leerlingen, net zoals het vmbo Maastricht vorig jaar, delen van de verplichte schoolexamens -pta’s- niet hebben gemaakt. De school moest afgelopen weekeind van de Inspectie aantonen dat die schoolexamens wel zijn gemaakt en overhandigde vandaag de gevraagde papieren.

Barbara Dijkgraaf, voorzitter van het college van bestuur van onderwijsinstelling ZAAM, waar het Calvijn College onder valt, vertelt. „We hebben nu goed zicht op wat het probleem is en dat is dat een aantal toetsen niet door de leerlingen is gemaakt en dat een aantal andere toetsen wel is gemaakt, maar nog niet was verwerkt in het cijferregistratiesysteem of op de foute plek in het cijferregistratiesysteem.” Volgens Dijkgraaf kwam de fout vorige week aan het licht toen het systeem een aantal foutmeldingen gaf.

’Begrip’
Dijkgraaf vertelt dat de school de ouders een leerlingen de afgelopen week iedere dag heeft gebeld, en dat ze „veel begrip” opmerkt bij de ouders. Dit is opmerkelijk, aangezien ouders tegenover De Telegraaf verklaren witheet te zijn. Bovendien verklaren ouders pas vandaag voor het eerst door de schoolleiding te zijn gebeld.

Volgens een ouder wijzen de Inspectie en de school naar elkaar. De woordvoerder van Stichting Zaam, waaronder het Calvijn College valt, is niet bereikbaar. Het Calvijn College heeft sinds kort een nieuwe directeur, Hassan el Hachhouch.

Bloemist: ’Er waren 77 rode rozen besteld’
Eerder op de middag leek er nog goed nieuws te zijn; een bloemist kwam 77 rode rozen brengen naar de school. „Er zijn 77 rozen besteld en we houden het nieuws bij, dus wij dachten ook; goed nieuws”, vertelt de bloembezorger die overigens binnen de school geen enkele bevestiging kreeg.

Volgens Daan Jansen van de onderwijsinspectie wordt vanavond en morgen nog met man en macht doorgewerkt aan de overhandigde informatie door de school. ,,We hebben helaas nog geen compleet beeld per leerling. De gegeven informatie leidt in sommige gevallen weer tot nieuwe vragen van onze kant. Er is, ook al is het vervelend voor de leerlingen, tijd nodig voor een zorgvuldige analyse.”


Misschien moet men Hassan el Hachhouch ontslaan. Altijd narigheid met dat soort figuren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6486
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor sjun » Ma Jun 17, 2019 7:15 pm

Misschien moet de school ook gewoon een islamitische in plaats van een gereformeerde naam hebben opdat vlotter duidelijk wordt wat voor soort administratie in die enclave kan worden verwacht. Verstandige ouders doen hun kinderen natuurlijk niet in Nieuw West op school om ze later wat meer kansen te bieden.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Di Jun 18, 2019 8:21 pm

Wachtende leerlingen Calvijn College op gesprek

De 77 leerlingen van het Calvijn College uit Amsterdam Nieuw-West, die al bijna een week wachten op de uitslag van het examen vmbo-kader, hebben een uitnodiging van de school ontvangen om morgen met hun ouders langs te komen voor een toelichting. De inspectie heeft een duidelijk beeld gekregen van de omissies rond de examens en de school zal die per kind behandelen.

Of er ook kinderen geslaagd zullen zijn, lijkt uitgesloten. Een ouder, die reeds gebeld is: ,,Hoewel elk kind natuurlijk een eigen leerweg bewandelt en dus andere vakken heeft, kan het niet zo zijn dat de ene leerling bij een vak wel het schoolexamen heeft gemaakt en het andere niet. Het zal dus vooral een uitleg zijn van welke fouten er per kind zijn gemaakt en hoe die opgelost kunnen worden.”

Wel leeft de hoop bij een groep ouders dat de kinderen het examen alsnog over mogen maken. Maar dat is meer op het telefonisch gesprek met de school gebaseerd, dan op feiten. Een vader: ,,Wij moeten gewoon afwachten wat wij te horen krijgen. Dan weten we eindelijk waar we aan toe zijn.”

Het Calvijn College heeft de gesprekken morgen over de hele dag gepland met de kinderen en ouders met een mentor of iemand van de schoolleiding. Ouders kunnen vandaag en morgenochtend op het laatst aangeven wanneer zij op de uitnodiging ingaan.

De vmbo-kader examenleerlingen kregen vorige week woensdag te horen dat vanwege administratief-technische redenen de uitslag niet gegeven kon worden. Pas op vrijdag bleek dat dat kwam omdat er cijfers ontbraken van schoolexamens of dat deze verkeerd genoteerd waren. Die schoolexamencijfers zijn nodig, want deze gelden als helft van het eindcijfer. Als de schoolexamens niet op orde zijn, gelden de gemaakte schriftelijke eindexamens in principe ook niet.

De school werkt momenteel aan een reactie naar buiten toe. Die zal zo op de website van de school verschijnen.

Het Calvijn College is de laatste school in Nederland die op de resultaten van het eindexamen wacht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 19, 2019 1:21 pm

Hoe zou dat nou komen.... :nietverstaan: En over wat voor ouders hebben we het hier??

Steeds minder ouders helpen op basisschool, schoolreisjes afgeblazen

Steeds minder ouders maken tijd vrij om te helpen op de basisschool van hun kind. Daardoor gaan soms activiteiten niet door. Er worden zelfs schoolreisjes geschrapt, blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies en het onderwijsvakblad Didactief.

Voor het onderzoek zijn 500 leerkrachten ondervraagd. Twee derde van hen zegt dat het de afgelopen vijf jaar moeilijker is geworden om ouders te betrekken bij hand- en spandiensten op school. Een verklaring waarom de betrokkenheid minder groot is geworden, wordt niet gegeven.

Ouders worden vooral ingezet als luizenmoeder of -vader, als begeleider bij schoolreisjes en voor de organisatie van schoolfeesten. Ruim de helft van de ondervraagde leraren zegt dat activiteiten als schoolreisjes en projecten soms niet kunnen doorgaan.

Kritische vragen
Het is helemaal lastig om nog ouders te vinden die in de ouderraad of medezeggenschapsraad willen, blijkt uit het onderzoek.

Ouders zijn op een ander punt wel steeds meer betrokken: ze zijn zich de afgelopen vijf jaar intensiever gaan bezighouden met de begeleiding van hun kind op school. Zo willen ze vaker een tussentijds gesprek met de leerkracht en stellen ze vaker kritische vragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Do Jun 20, 2019 2:29 pm

:roll:

"Studenten aan de Radboud Universiteit die even wat minder in hun vel zitten, kunnen vanaf deze woensdag uithuilen :cry: in een speciaal daarvoor ingerichte huilkamer."

Radboud Universiteit lanceert huilkamer tegen tentamenstress: ‘Laat je emoties de vrije loop’

NIJMEGEN - Een slecht gemaakt tentamen, problemen met de studie, scriptiestress of verdriet om wat voor reden dan ook? Studenten aan de Radboud Universiteit die even wat minder in hun vel zitten, kunnen vanaf deze woensdag uithuilen in een speciaal daarvoor ingerichte ‘huilkamer’ op de tweede verdieping van het Erasmusgebouw.

Zij kunnen er ‘hun emoties de vrije loop laten’ en ‘weer tot zichzelf komen’, zo laat de Radboud Universiteit weten op Facebook. De kamer ligt vol tissues om de tranen te drogen en er hangt een spiegel, zodat studenten hun mascara kunnen bijwerken.

,,Je moet het vooral zien als een luchtige actie in deze tentamentijd. Op verzoek van studenten is deze kamer er gekomen”, zegt een woordvoerster van de Radboud Universiteit.

Gele post-itbriefjes

Op de gele post-itbriefjes die er liggen kunnen de uithuilende studenten hun emoties verwoorden. ,,Bedoeling is dat studenten er met elkaar in gesprek gaan over de tentamentijd en elkaar opvrolijken. We geven er wel duidelijk aan dat als zij écht grote problemen hebben, ze naar de studentenpsycholoog kunnen stappen.”

Het initiatief maakt deel uit van de actie #Radbreak, die ook de vorige tentamenperiode werd gehouden. Via sociale media vraagt de universiteit studenten naar tips om de tentamentijd te verlichten. Zo werden er in de vorige tentamenweken onder meer nek- en stoelmassages in de universiteitsbibliotheek en een ontspanningsruimte gerealiseerd.

,,Voor een student hebben we zelfs een schoonmaker geregeld, omdat die daar écht geen tijd voor had. Dit keer realiseren we verder ook yogalessen en knuffelberen. Eerder deze week is er al gratis koffie en thee uitgedeeld om de tentamentijd te verlichten.”

Bedoeling is dat studenten er met elkaar in gesprek gaan over de tentamen­tijd en elkaar opvrolij­ken.

‘Strippenkaart nemen?’
Op Facebook regent het direct reacties, nadat de universiteit de introductie van de kamer bekendmaakt. ‘Waarom was dit er niet in onze tijd?’, ‘een strippenkaart nemen?’en ‘eindelijk een plek voor ons', luidt het op al dan niet sarcastische wijze.

De Huilkamer is alleen deze week tot en met vrijdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. ,,Is het een succes, zetten we het een andere tentamenperiode wellicht weer op.”

Afbeelding

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 20, 2019 3:41 pm

De huilkamer met opbeurende video.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Do Jun 20, 2019 5:23 pm

Mahalingam schreef:De huilkamer met opbeurende video.

Spoiler! :
Afbeelding


[icon_lol.gif] LOL je meent het.

Na de generatie sneeuwvolkjes hebben we nu de generatie jank babies.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6486
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor sjun » Do Jun 20, 2019 7:12 pm

Ariel schreef:Hoe zou dat nou komen.... :nietverstaan: En over wat voor ouders hebben we het hier??

Steeds minder ouders helpen op basisschool, schoolreisjes afgeblazen

Steeds minder ouders maken tijd vrij om te helpen op de basisschool van hun kind. Daardoor gaan soms activiteiten niet door. Er worden zelfs schoolreisjes geschrapt, blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies en het onderwijsvakblad Didactief.

Voor het onderzoek zijn 500 leerkrachten ondervraagd. Twee derde van hen zegt dat het de afgelopen vijf jaar moeilijker is geworden om ouders te betrekken bij hand- en spandiensten op school. Een verklaring waarom de betrokkenheid minder groot is geworden, wordt niet gegeven.

Ouders worden vooral ingezet als luizenmoeder of -vader, als begeleider bij schoolreisjes en voor de organisatie van schoolfeesten. Ruim de helft van de ondervraagde leraren zegt dat activiteiten als schoolreisjes en projecten soms niet kunnen doorgaan.

Kritische vragen
Het is helemaal lastig om nog ouders te vinden die in de ouderraad of medezeggenschapsraad willen, blijkt uit het onderzoek.

Ouders zijn op een ander punt wel steeds meer betrokken: ze zijn zich de afgelopen vijf jaar intensiever gaan bezighouden met de begeleiding van hun kind op school. Zo willen ze vaker een tussentijds gesprek met de leerkracht en stellen ze vaker kritische vragen.


Zou het niet kunnen dat drie kabinetten Rutte ervoor hebben gezorgd dat beide ouders moeten werken om het gezin financieel te kunnen laten rondkomen? In de spaarzame vrije tijd die dan rest moet ook nog de eigen huishouding bestierd worden, is er aandacht voor de eigen kinderen nodig, zijn er nog de nodige familiaire sociale verplichtingen, moeten er nog wel eens medische afspraken worden ingevuld en pas dan kan er misschien een verloren half uurtje worden vrijgemaakt voor de vele soorten van vrijwilligerswerk die allemaal noodzakelijk zijn.

Aankomende heffingen en premies ter bekostiging van opgedrongen ideologische 'vergroening' maken het er allemaal niet beter op.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 27, 2019 10:38 am

In Frankrijk is men tot de conclusie gekomen dat mobieltjes op school negatief inwerken op het leerproces. Mobiele telefoons op scholen in Frankrijk zijn sinds vorig jaar verboden.
En bij ons? De meningen zijn verdeeld. Vrijheid van onderwijs en zo.
Mij lijkt dus het besluit van het Calvijn College juist om die dingen te verbieden maar de reden zoals ze die brengen zint mij niet.
Het Calvijn college in Zeeland wil smartphones verbieden: ‘Meer tijd voor God’
‘Thuis of in de kluis’, is de boodschap in de brief die het schoolbestuur deze week naar de ouders van de leerlingen van de reformatorische middelbare school stuurde. In de brief verwijst het bestuur naar ‘geestelijke boosheden’, waarmee jongeren overspoeld worden door internet en hun smartphones. Leerlingen worden tijdens schooltijd ‘volgestopt met foute muziek, sport, seks en geweld’.
Voorzitter van het schoolbestuur Jan Bakker ziet de mobiele telefoons dan ook graag verdwijnen uit de klas, de gang en het schoolplein. “Leerlingen kijken porno en spelen spelletjes met onthoofding. Dat kan leiden tot verslaving en noemen wij geestelijke boosheden. Wij zien het als onze taak om jongeren daartegen te beschermen.”
[...]
Volgens onderzoek van Verus, de vereniging voor christelijke en katholieke scholen, zou ongeveer een kwart van de religieuze scholen iets voelen voor weigering van smartphones binnen de school. Volgens Martin van Oosten van Verus heeft dit geen godsdienstige, maar pedagogische redenen.
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/het-calvijn-college-in-zeeland-wil-smartphones-verbieden-meer-tijd-voor-god~b09fe79c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6516
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ali Yas » Do Jun 27, 2019 7:41 pm

Mahalingam schreef:
Wij zien het als onze taak om jongeren daartegen te beschermen.

Het lijkt mij dat de ouders daarover gaan, maar misschien zijn die het met dit beleid wel eens. Allemaal. :thinking: :emm2: :no1:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 01, 2019 10:24 am

Opleidingen in technische vakken en beta-studies (natuurkunde, wiskunde enz.) zijn duur in verhouding tot die in de menswetenschappen.
Universiteiten krijgen per afgestudeerd hoofd betaald. En dus is er een ruim aanbod van pretvakken en 'studies' want die leveren veel geld op voor de organisatie en kosten weinig.
Er is streven naar verandering.
Meer overheidsgeld naar technische universiteiten, alfa- en gamawetenschappen vrezen kaalslag
Aan de algemene universiteiten is onrust ontstaan, nu het kabinet heeft besloten meer geld vrij te maken voor de vier technische universiteiten. Volgens koepelorganisatie VSNU leidt het politieke besluit tot een bezuiniging van 100 miljoen euro op alfa- en gammawetenschappen en ‘potentieel honderden ontslagen’. Minister Van Engelshoven noemt de ontstane ophef ‘onnodig’ en ‘jammer’.
[,,,]
Omdat in de Voorjaarsnota 41 miljoen euro extra is vrijgemaakt, hoeft in 2020 en 2021 geen enkele universiteit bekostiging in te leveren. Pas vanaf 2022 teren algemene universiteiten maximaal 2 procent op hun totale bekostiging in.

En de te verwachten ophef in de kringen waar 2 % bezuinigd gaat worden:
Jouke de Vries, collegevoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen, zei afgelopen week tegen onderwijssite Scienceguide: ‘Het sentiment is gecreëerd dat de sociale en geesteswetenschappen meer problemen zouden creëren dan ze oplossen’, een sentiment dat volgens hem ‘meesurft op het anti-intellectuele tijdsgewricht’.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/meer-overheidsgeld-naar-technische-universiteiten-alfa-en-gamawetenschappen-vrezen-kaalslag~b2c8f6de/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 21, 2019 8:14 pm

Iemand ging studeren aan de UvA maar zag er toch maar vanaf. Want wat doe je voor kennis daar op voor je zuur geleende geld? In ieder geval geen kennis van de taal als dit het niveau is dat adequaat wordt geacht voor het personeel van de afdeling communicatie.
Afbeelding

Of is dit een voorbeeld van het hedendaagse multikul Nederlands?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 29, 2019 12:57 pm

Waarom de Nijmeegse astronoom die een foto maakte van een zwart gat nu zonder geld voor onderzoek zit
Heino Falcke, astronoom bij de Radboud Universiteit in Nijmegen, werd wereldberoemd dankzij de eerste foto van een zwart gat. Maar nu hij zich richt op een vervolgonderzoek, komt zijn voorstel voor meer geld bij onderzoeksfinancier NWO niet eens door de voorronde.
[...]
In de weken na de bekendmaking werd Falcke uitgenodigd voor een gesprek bij NWO, met de commissie die het geld verdeelt. Een standaardgesprek: iedere wetenschapper die een aanvraag indient, moet eraan geloven.
‘Ze planden dat gesprek alleen op de dag dat ik al een lezing in Stockholm in mijn agenda had staan. Daar zou ik vijfhonderd natuurkundigen vertellen over onze resultaten. Ik kon het niet maken om die afspraak te verzetten. Maar ik merkte meteen dat ze me daardoor als arrogant gingen zien. Uiteindelijk is ons verzoek nog in de voorronden afgewezen.’

Afgewezen in de voorronden, met een vervolg op onderzoek dat wereldwijd de voorpagina’s had gehaald... Wat ging er mis?


‘Ik vermoed dat emotionele overwegingen een rol speelden. We hoorden in de wandelgangen al snel dat dit ging gebeuren. In de zomer volgde de bevestiging. Het was ook niet voor het eerst: de vorige drie aanvragen die we voor dit project hadden ingediend, waren door NWO ook afgewezen. De reden die ze gaven, is dat in Nederland meer mooi onderzoek plaatsvindt dat óók geld verdient. Begrijp me niet verkeerd: dat is ook zo. Maar als ik even in voetbaltermen mag spreken: soms heb je een kans voor open doel. Dan is het zonde om hem niet te nemen. Waarom zou je de bal dan afleggen op iemand die (nog) niet in scoringspositie staat?’
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/waarom-de-nijmeegse-astronoom-die-een-foto-maakte-van-een-zwart-gat-nu-zonder-geld-voor-onderzoek-zit~b7a02d13/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Do Okt 03, 2019 2:13 pm

Ons ministerie van Infrastructuur& Milieu levert les-materiaal over 'klimaat' verandering aan het onderwijs.

Lesmateriaal van de lagere school.

Sinds wanneer lopen er pinguins op de Noordpool? :nietverstaan:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Do Okt 03, 2019 4:55 pm

Wilhelmus voorlopig geen verplichte leerstof voor Nederlandse kinderen

Het was het stokpaardje van de voormalige CDA-leider Buma en een afspraak in het regeerakkoord, maar toch hoeven Nederlandse kinderen de komende jaren op school niet het volkslied te leren. Het Wilhelmus is niet opgenomen in het conceptadvies over de toekomstige lesstof op basis- en middelbare scholen, zo melden verschillende bronnen aan de NOS.

Een commissie van zo'n 150 leraren en schooldirecteuren, die twee jaar onderzoek deed naar nieuwe lesplannen, ziet niets in het idee. "Het zingen van het volkslied beperkt veel te veel het aanleren van allerlei andere belangrijke Nederlandse waarden", zegt lerares Chantal Alkemade, lid van de werkgroep burgerschap in curriculum.nu. "Dan wordt misschien op scholen gedacht: dan zingen we het Wilhelmus en dan zijn we klaar".

Minister Slob van Onderwijs heeft wel gedacht dat deze commissie, curriculum.nu, dit plan uit het regeerakkoord vorm zou geven. Op aandringen van Buma heeft het derde kabinet-Rutte in 2017 afgesproken dat Nederlandse kinderen dit onderdeel van de Nederlandse geschiedenis, bestaande uit vijftien coupletten, beter moeten kennen.

    In het regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst van oktober 2017 hebben coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie afgesproken: "We vinden het belangrijk dat de kennis over onze gedeelde geschiedenis, waarden en vrijheden te vergroten. (...) Het zijn de ankers van de Nederlandse identiteit in tijden van globalisering en onzekerheid. Op school leren kinderen daarom het Wilhelmus, inclusief de context ervan."

De commissie is in 2018 gevraagd om plannen te maken voor de aanpassing van het curriculum, de verplichte leerstof voor alle Nederlandse leerlingen. De vraag over het Wilhelmus werd daarin meegenomen.

Twee jaar lang voerde de commissie gesprekken over aanpassingen in onder meer Nederlands, Engels, wiskunde, maar ook maatschappijleer. Ook is gekeken of basis-en middelbare schoolleerlingen niet meer moeten leren over digitale technologie en burgerschap.

De verplichte leerstof is al twaalf jaar oud en zowel de politiek als de leraren erkennen dat de inhoud van een aantal vakken behoorlijk verouderd is en meer gericht moet zijn op toekomstige vaardigheden.

Ketikoti-festival
Volgende week donderdag presenteert curriculum.nu in Den Haag zijn eindadvies. Het zogenoemde 'ontwikkelteam' burgerschap heeft gekozen het Wilhelmus niet mee te nemen. "Het is een veel te strikte opvatting over burgerschap", zegt Alkemade, zelf lerares op een Amsterdamse vmbo-school. "Burgerschap gaat onder meer over democratie, over het ontwikkelen van een eigen identiteit, over globalisering en de werking van de rechtsstaat."

Wel wordt in de tekst het belang van "nationale symbolen" benadrukt. Voorbeelden van deze nationale symbolen worden niet genoemd, maar gedacht wordt aan bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, Dodenherdenking, Koningsdag, Prinsjesdag, maar ook het Ketikoti-festival, de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen.

"Leraren op een Amsterdamse school gaan misschien liever met Ketikoti aan de slag, terwijl een gereformeerde school meer doet met het volkslied", zegt Alkemade.

Curriculum.nu wil dat leraren de vrijheid houden om zelf te bepalen hoe ze exact het voorgestelde nieuwe lesmateriaal aan hun leerlingen leren. "Wij beschrijven wat er geleerd moet worden, de scholen bedenken hoe ze dat doen."

De coalitiepartijen VVD, CDA en D66 willen nog niet zeggen wat er moet gebeuren nu het Wilhelmus niet in de curriculum-plannen staat. Voorstander CDA benadrukt dat de minister zich moet houden aan het regeerakkoord. "Daarin staat duidelijk dat leerlingen in het belang van onze Nederlandse identiteit het Wilhelmus zullen leren", aldus CDA-Kamerlid Rog.

Het ministerie van Onderwijs laat in een reactie weten dat voor alle onderwerpen "waaronder het Wilhelmus geldt dat de bouwstenen voor het nieuwe curriculum die volgende week worden gepresenteerd, verder moeten worden uitgewerkt",
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41070
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 09, 2019 10:54 am

De onderwijspartij D666 ondersteund de oplossing voor het lerarentekort. Ze zijn immers pro-onderwijs?
Pabo-drempel lager uit nood
Nu is het nog verplicht om een toelatingstoets te doen voor geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek als startende pabo’ers deze vakken niet in hun vakkenpakket hadden. Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU willen daar – zeker gezien het hardnekkige lerarentekort – van af. De taal- en rekentoetsen die tijdens de lerarenopleiding worden afgenomen blijven wel gewoon intact.

Motivatie

De VVD wilde eerder nooit tornen aan de toelatingstoetsen, maar maakt nu een draai. „Als mensen zó gemotiveerd zijn om de pabo te doen, moeten er geen belemmeringen worden opgeworpen”, vindt Kamerlid Heerema. CDA’er Rog: „Het is nu in het onderwijs alle hens aan dek. We hebben iedereen nodig. Die verplichte toetsen gaan eraan.”

Voorwaarde voor de coalitie om de toetsen daadwerkelijk overboord te zetten is dat tijdens de opleiding het eventuele kennisgebrek op het terrein van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek wordt ingehaald. „Als het niveau aan het eind van de pabo maar op orde is”, zegt D66’er Van Meenen. Dat eindniveau moet ook van CU’er Bruins ’staan als een huis’.

CDA’er Rog wijst erop dat bijna niemand die met de pabo start alle drie de verplichte vakken in zijn pakket heeft. „Vaak hebben ze òf een pakket met aardrijkskunde en geschiedenis, òf eentje met natuur en techniek.”

Ananasplanten

D66’er Van Meenen is eens in de toelatingstoetsen gedoken. Als voorbeeld noemt hij een opgave uit zo’n toets. Potentiële pabo’ers wordt daarin gevraagd of de ananasplant behoort tot de groep bedektzadigen, naaktzadigen, of sporenplanten. „Niemand hoeft dit te weten om tot de pabo toegelaten te worden”, vindt hij.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1687033188/pabo-drempel-lager-uit-nood
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten