Nederland.... kennisland ???

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 01, 2020 11:10 am

De lokale overheden hebben weer een probleem geschapen.
Ze beloofden het bedrijfsleven dat een bouwstop maar voor eventjes zou zijn. Maar nu lijkt het erop dat die definief gaat worden. En dat weten ze pas over een jaar, tenminste dan is de wettelijke termijn waarbinnen ze moeten beslissen voorbij.
Techbedrijven hekelen aanhoudende bouwstop voor nieuwe datacenters
“Terwijl we nog aan het praten waren, trokken ze er zonder enig overleg de stekker uit. Het gaat hier om grote investeringen. Internationale ­datacenterbedrijven willen geen risico lopen, die gaan nu naar het buitenland.”

Job Witteman, geestelijk vader van internetknooppunt AMS-IX, waarmee in de jaren ­negentig de basis werd gelegd voor de digitale koppositie van Amsterdam, is nog boos over de eenzijdige oekaze van Amsterdam en Haarlemmermeer, zomer vorig jaar. De twee gemeentes legden subiet de bouw van nieuwe datacenters stil, omdat ze meer greep wilden op de onstuimige opmars van de databranche.

Een half jaar trokken de gemeentes daarvoor uit. “De belofte was om er in november of ­december eruit te komen,” zegt Stijn Grove van brancheorganisatie DDA. “Dat vonden wij al aan de korte kant. We hopen nu dat er in mei of juni meer duidelijkheid is.”

Als het alleen om datacenters zou gaan, zou het probleem beperkt zijn. Groot Amsterdam is met 189 vestigingen veruit de belangrijkste ­opslag- en verwerkingsplek van data in Europa, met dank aan AMS-IX. Datacenters willen zo dicht mogelijk op die internettoegang zitten, zodat de hoogste snelheden, laagste toegangstijden en grootste betrouwbaarheid zijn gegarandeerd.

Als bedrijf krijg je politieke toezeggingen die nooit iets waard zijn. Immers het is geen zakelijk contract waarover een rechter eventueel kan beslissen.
De gemeentes Amsterdam en Haarlemmermeer reageren laconiek. “Het verhaal was inderdaad dat we tot de jaarwisseling geen vergunningen zouden uitschrijven,” erkent een woordvoerder van wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid). “Die doelstelling is niet gehaald. Het plan is dat het nieuwe vestigings­beleid in het tweede kwartaal vast te stellen. Als zoiets binnen een jaar lukt, is het nog steeds snel.”

Haarlemmermeer ontkent glashard dat er een deadline is beloofd, alhoewel in het gezamenlijke persbericht destijds toch duidelijk staat: ‘Het nieuwe beleid moet eind 2019 gereed zijn’. “We hebben nooit afgesproken dat er binnen een halfjaar beleid zou zijn,” zegt een woordvoerder van wethouder Mariëtte Sedee (Ruimtelijke ­Ordening en Milieu). “Die indruk verbaast ons. We hebben toegezegd het zo snel mogelijk te doen. Volgens de wettelijke normen hebben we een jaar de tijd.”
[...]
Zo begrijpen de datacenters nog altijd niets van kritiek op de vermeende hoeveelheid ruimte die ze zouden innemen ten koste van andere bedrijvigheid en woningen. “Alle datacenters in de Haarlemmermeer passen bij elkaar in één groentekas waar het daar vol mee staat,” zegt Grove, “alleen hebben datacenters een veel grotere economische waarde. En in Amsterdam gaan datacenters, als er ruimteproblemen zijn, de hoogte in.”
[...]
Belasting van het stroomnet is een reëel probleem. Maar daar heeft juist de overheid het ­laten liggen. “De gemeente Haarlemmermeer heeft onder druk van bewoners de bouw van een nieuw onderstation afgeblazen,” zegt Witteman.
https://www.parool.nl/amsterdam/techbedrijven-hekelen-aanhoudende-bouwstop-voor-nieuwe-datacenters~bab357a4/
Laatst gewijzigd door Mahalingam op Zo Mar 01, 2020 6:02 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Mar 01, 2020 1:50 pm

Mahalingam schreef:Als bedrijf krijg je politieke topezeggingen die nooit iets waard zijn. Immers het is geen zakelijk contract waarover een rechter eventueel kan beslissen.

Dat is ook waar politiek zo bekend om staat: SMERIG.
Haarlemmermeer ontkent glashard dat er een deadline is beloofd, alhoewel in het gezamenlijke persbericht destijds toch duidelijk staat: ‘Het nieuwe beleid moet eind 2019 gereed zijn’.

Trump is echt niet de enige die liegt.

Alle politici staan erom bekend. Dat is ook de reden waarom zij de politiek in gaan: om schaamteloos de kluit te belazeren. Fatsoenlijke mensen in de politiek zijn schaars gezaaid. Die leggen al snel het loodje.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 02, 2020 1:28 pm

En dat argument van heel veel energie slurpen?
Alarm! De elektriciteitsconsumptie van datacenters zal het komend decennium verdubbelen of zelfs verviervoudigen. De sector, nu al goed voor 1- tot 2 procent van ’s werelds stroomverbruik, zal daarmee een nog zwaardere wissel trekken op de energievoorziening.

Maar dat was een voorspelling van 10 jaar geleden. En nu? Die voorspelling is niet uitgekomen.
Datacenters slurpen minder dan verwacht
Alleen bleek het paniek voor niets. Want genoemde waarschuwingen zijn van tien jaar geleden, en ze zijn niet uitgekomen. Zelfs bij lange na niet. Recente cijfers laten zien dat de werklast van datacenters tussen 2010 en 2018 is verzesvoudigd, dataverkeer vertienvoudigd en de opslag van gegevens groeide met een factor 25. En het elektriciteitsverbruik wereldwijd? Dat steeg met slechts 5 procent (van 194 tot 203 terawattuur). Energiebesparing en efficiëntere computers hebben datacenters jaarlijks 20 procent efficiënter gemaakt, aldus een studie die donderdag in Science verscheen.
https://www.topics.nl/datacenters-slurpen-minder-dan-verwacht-a14096209vk/?context=brand/vk/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 08, 2020 11:32 pm

Weer meer jongeren voortijdig van school zonder diploma

04 mrt. 2020 in BINNENLAND

Afbeelding

DEN HAAG - Het aantal jongeren dat zonder diploma van school gaat is opnieuw gestegen. In het schooljaar 2018-2019 waren er 26.894 schoolverlaters, een toename van ruim 1000 ten opzichte van een jaar eerder. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) noemt de trend „zeer zorgelijk.”

Het kabinet wil dat er in 2024 maximaal 20.000 kinderen zonder vwo- of havodiploma, of diploma op mbo-niveau 2, 3 of 4 van school gaan. Maar dat doel raakt steeds verder uit zicht. Het aantal neemt nu al drie jaar op rij toe. Het aantal uitvallers in het voortgezet onderwijs nam iets af, van 4746 naar 4539. Maar in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) was er een flinke toename: van 20.287 naar 21.571.

Het kabinet wil dat er in 2024 maximaal 20.000 kinderen zonder vwo- of havodiploma, of diploma op mbo-niveau 2, 3 of 4 van school gaan. Maar dat doel raakt steeds verder uit zicht. Het aantal neemt nu al drie jaar op rij toe. Het aantal uitvallers in het voortgezet onderwijs nam iets af, van 4746 naar 4539. Maar in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) was er een flinke toename: van 20.287 naar 21.571.

De overgrote meerderheid (90 procent) is 18 jaar of ouder. Van Engelshoven werkt aan een wetsvoorstel waarmee gemeenten jongeren onder de 21 zonder diploma kunnen verplichten alsnog een zogenoemde kwalificatie te behalen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek doet onderzoek naar de redenen voor de toename. Dat onderzoek moet voor de zomer klaar zijn, aldus de minister.

Van Engelshoven wijst in haar brief aan de Tweede Kamer ook op een positieve ontwikkeling: het aantal voortijdige schoolverlaters met een baan nam toe, van 8425 in 2017-2018 naar 9235 in 2018-2019.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 29, 2020 10:05 am

De VU heeft weer een organisatorisch geblunderd en moet nu 50 artsen meer gaan opleiden dan ze wilden. De minister moest er zelfs aan te pas komen om het onrecht te bestrijden.
VU diep door het stof na blunder: afgewezen studenten alsnog toegelaten tot geneeskunde
Dat besluit is door minister Van Engelshoven (Onderwijs) genomen op verzoek van de VU. Daardoor kunnen 50 studenten die ten onrechte werden uitgeloot, alsnog volgend jaar aanschuiven in de collegebanken van de Amsterdamse universiteit. Minister Van Engelshoven: „Deze aankomende studenten mogen niet de dupe worden van een fout bij de instelling. Ik ben blij dat het gelukt is om samen met de VU tot een oplossing te komen.”

De VU ging volledig de mist in bij de selectieprocedure voor de studie. In totaal is er plek voor 350 studenten en in twee rondes wordt bepaald wie in aanmerking komt. Door de coronamaatregelen werd een toets afgelast in de tweede ronde, waardoor de VU een andere methode moest ontwikkelen. De faculteit kwam met twee methodes op de proppen, waarvan er één een gewogen loting bevatte. Dat mag niet, en dus werd die terzijde geschoven.

Door een fout werd een ranglijst geupload die wel de gewogen loting bevatte. Toen docenten vervolgens op basis van de juiste ranglijst studenten een mailtje stuurden met uitleg over de afwijzing of toelating, kwam de fout aan het licht. Vanwege interne reglementen mocht de VU de fout niet meer herstellen en dus bleef de foute ranglijst geldig.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/761095128/vu-diep-door-het-stof-na-blunder-afgewezen-studenten-alsnog-toegelaten-tot-geneeskunde
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 07, 2020 4:06 pm

Vanwege de corona zijn er geen echte examens aan onze scholen. De vraag stelt zich: wat is een einddiploma van 2020 nu waard?
Wel , de eindcijfers zullem mooier zijn dan ooit.
Geen 5,1 maar een 5,7: gymnasium krikt op eigen houtje examencijfers op

Het gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort heeft aangekondigd de eindcijfers van alle examenleerlingen tot meer dan een half punt te verhogen. Volgens de school zijn de cijfers anders niet representatief. De onderwijsinspectie wil opheldering. Mogelijk is de maatregel onwettig.
https://www.ad.nl/amersfoort/geen-5-1-maar-een-5-7-gymnasium-krikt-op-eigen-houtje-examencijfers-op~a5078171/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 22, 2020 10:24 am

Zoek Zoek Habibi

Waar zouden ze zijn gebleven? We zijn niet in Afrika (alhoewel) dus opgegeten zijn ze niet.
Honderden basisscholieren nog steeds spoorloos
Begin april waren 5200 leerlingen nog uit beeld. Scholen deden er volgens de AVS van alles aan om in samenwerking met leerplichtambtenaren de leerlingen te vinden. Zo zijn ze langs huizen gegaan, zijn brieven gestuurd, is gebeld en zijn ouders van andere leerlingen ingezet, zegt een woordvoerder. In veel gevallen lukte het leerlingen terug te vinden, aldus de vereniging.
[...]
Wat er met de kinderen is gebeurd, is onduidelijk, vertelt een AVS-woordvoerder. Sommige schoolleiders geven aan dat dit soort dingen in de normale situatie soms ook gebeuren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om vluchtelingengezinnen die worden uitgezet en in een keer zijn verdwenen, of om mensen die vanwege schulden onderduiken.
https://www.ad.nl/binnenland/honderden-basisscholieren-nog-steeds-spoorloos~a3b21d2d/

"vluchtelingengezinnen die worden uitgezet" ?? Ik dacht dat ze daarmee gestopt waren vanwege corona.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland.... kennisland ???

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 22, 2020 10:34 am

Mahalingam schreef:Zoek Zoek Habibi

Waar zouden ze zijn gebleven? We zijn niet in Afrika (alhoewel) dus opgegeten zijn ze niet.


Poolse gezinnen die zich hier niet meer veilig voelde?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten