Radicale moslim kreeg verblijfsvergunning in Nederland

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Radicale moslim kreeg verblijfsvergunning in Nederland

Berichtdoor Ariel » Za Aug 06, 2011 10:55 am

Kan je na gaan wat een schorem men binnen gelaten heeft. Dieven moordenaars…
Wie was er verantwoordelijk voor dat dit figuur binnen kwam?

Radicale moslim kreeg verblijfsvergunning in Nederland

zaterdag 6 augustus 2011 09:42

De fundamentalistische moslim Hasan B. (44), die in Marokko is veroordeeld tot de doodstraf, heeft in 2005 politiek asiel gekregen in Nederland. Hij woont in Gouda.

Direct nadat zijn aanvraag werd goedgekeurd, begon hij met lesgeven aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam. Op grond waarvan B. een verblijfsvergunning kreeg, wil de IND niet zeggen, schrijft de Volkskrant.

Opgepakt
B. is twee weken geleden in Madrid opgepakt, op verzoek van de Marokkaanse autoriteiten. Marokko heeft om zijn uitlevering gevraagd. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Nederlandse ambassade in Madrid de asielstatus van B. bevestigd.

De ambassade staat in contact met hem, maar B. heeft niet de Nederlandse nationaliteit.

Bronnen in de Marokkaanse gemeenschap in Nederland melden dat B. een 'radicale islamist' is. Hij was betrokken bij de Islamitische Jeugd, een in 1969 opgerichte ondergrondse beweging die met geweld een islamitische staat in Marokko wil vestigen.

Verrast
Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is B. donderdag door de Spaanse rechter vrijgelaten. Hij mag Spanje niet verlaten tot de rechters uitspraak hebben gedaan over het Marokkaanse uitleveringsverzoek.

Het bestuur van de Islamitische Universiteit zegt niet op de hoogte te zijn van B.'s arrestatie. 'We zijn compleet verrast,' aldus een woordvoerder.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... erland.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39201
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Radicale moslim kreeg verblijfsvergunning in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Za Aug 06, 2011 12:39 pm

Ook de Volkskrant bericht er over en heeft wat meer details.
Verblijfsstatus 'radicale islamist' stuit op verbazing en onbegrip
Hoe kan een Marokkaanse islamist, betrokken bij een beweging die geweld niet schuwt, in recordtempo in Nederland een asielstatus hebben gekregen? De in Gouda woonachtige Hasan B. (44) werd in 1985 in Marokko ter dood veroordeeld.
Hasan B. leefde tot 2005 in ballingschap in Libië, kreeg in datzelfde jaar politiek asiel in Nederland en is meteen begonnen met lesgeven aan de Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam. Op grond waarvan B. een verblijfsvergunning heeft gekregen, wil de IND niet zeggen. 'Hij is bij ons bekend, maar over individuele zaken doen wij geen mededelingen', aldus een woordvoerder.

Spoiler! :
B. is op 21 juli op verzoek van de Marokkaanse autoriteiten gearresteerd in Madrid. Marokko heeft om zijn uitlevering gevraagd. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Nederlandse ambassade in Madrid de asielstatus van B. tegenover de Spaanse rechter bevestigd. De ambassade heeft contact met hem, maar B. heeft niet de Nederlandse nationaliteit.

Volgens bronnen in de Marokkaanse gemeenschap in Nederland is B. een 'radicale islamist'. Hij was betrokken bij de Chebiba Islamia (Islamitische Jeugd), een in 1969 opgerichte ondergrondse beweging die met geweld de islamitische staat in Marokko wil vestigen. De Spaanse krant El Pais, die op 30 juli over B.'s arrestatie berichtte, meldt dat hij de secretaris-generaal in ballingschap is van die beweging.

Grimmig klimaat
Dat de 'fundamentalist' B. in het grimmige politieke klimaat kort na de moord op Theo van Gogh opmerkelijk snel een verblijfsvergunning kreeg, stuit op verbazing en onbegrip in een deel van de Marokkaanse gemeenschap. De Nederlandse asielprocedure staat niet bekend om de snelheid waarmee die kan worden doorlopen. Gespeculeerd wordt over 'onnavolgbare afspraken' tussen geheime diensten. De Libische leider Moammar Kadhafi zocht in die periode toenadering tot het Westen en zou allerlei radicale types, die hij gastvrij onderdak had verleend, de wacht hebben aangezegd.

Een van de oprichters van Chebiba Islamia, Abdelkrim Motii, was aanvankelijk naar Saoedi-Arabië gevlucht. In november 1979 was Motii betrokken bij de aanval op de Grote Moskee van Mekka door een groep Saoedische, Marokkaans en Tunesische fundamentalisten. Hij dook vervolgens onder in Libië.

Daar studeerde B. in 1992 af in Arabische taal en letterkunde. Hij volgde een jaar Turkse lessen in Istanbul. En gaf, tot zijn vlucht naar Nederland, lessen Arabische taal en godsdienstwetenschappen aan de Cordoba en Alquds universiteiten in Libië.

Op het moment van zijn arrestatie was B. in het gezelschap van zijn Algerijnse vrouw en zijn dochtertjes van 4 jaar en 18 maanden. Donderdagmiddag is hij volgens Buitenlandse Zaken door de Spaanse rechter op vrije voeten gesteld. Hij mag Spanje niet verlaten tot de rechters uitspraak hebben gedaan over het Marokkaanse uitleveringsverzoek.

Het bestuur van de Islamitische Universiteit van Europa zegt niet op de hoogte te zijn van B.'s arrestatie. 'We zijn compleet verrast', zegt een woordvoerder. B. staat nog steeds ingeroosterd. Het nieuwe studiejaar begint op 12 september.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/2839151/2011/08/06/Verblijfsstatus-radicale-islamist-stuit-op-verbazing-en-onbegrip.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Hasan B. = Hasan Bakir

Berichtdoor Vrijdenker » Zo Aug 07, 2011 1:27 am


Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Radicale moslim kreeg verblijfsvergunning in Nederland

Berichtdoor Dhana » Zo Aug 07, 2011 9:42 pm

Volgens mij is het merendeel van de moslims hier radicaal. Als puntje ooit eens bij paaltje komt en de vlam in de pan slaat, vraag ik me af hoeveel moslims ook maar een vinger zullen uitsteken om ons kaffirs te helpen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Radicale moslim kreeg verblijfsvergunning in Nederland

Berichtdoor Zwartmeer » Ma Aug 08, 2011 8:40 pm

Bronnen in de Marokkaanse gemeenschap in Nederland melden dat B. een 'radicale islamist' is. Hij was betrokken bij de Islamitische Jeugd, een in 1969 opgerichte ondergrondse beweging die met geweld een islamitische staat in Marokko wil vestigen.

Dit geeft maar weer eens aan dat een moslimland sowieso een politiestaat moet zijn. Wat dat aangaat kun je het Marokko niets verwijten.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten