Zes voudige moordenaar Çevdet Yilmaz.

Teva Teff

Zes voudige moordenaar Çevdet Yilmaz.

Berichtdoor Teva Teff » Di Feb 26, 2008 9:55 pm

Çevdet Yilmaz, bijgenaamd Ted de Turk, (1956-) is een Nederlands crimineel die verantwoordelijk is voor een zesvoudige moord in café 't Koetsiertje te Delft. De motieven van Çevdet zijn tot op heden onopgehelderd.


De moord
Café 't Koetsiertje werd gerund door Gerard Sneekers, bijgestaan door zijn vrouw Tonie en zijn dochter Carmen. Het stond bekend als een café waar vooral jongens van de straat kwamen die meer van een partijtje knokken hielden dan van een borreltje. Niet ver tegenover 't Koetsiertje lag een politiebureau.

Het café zou verkocht worden, en op 5 april 1983 was de potentiële koper op cafébezoek. Op een gegeven moment kwam er op het politiebureau een telefoontje binnen: "Er wordt geschoten in 't Koetsiertje". Toen de Delftse politie daar arriveerde, bleken vierentwintig cafébezoekers zwaargewond. Zes waren er dood: Ton Smits, Wim van Baarle, Jan van Drongelen, Wim Janssen, Tonie en Carmen Sneekers. De overlevenden wisten te melden dat een Turk dit gedaan had.

Niet veel later wordt Çevdet Yilmaz gearresteerd. Hij is een onwaarschijnlijke verdachte, omdat de politie in eerste instantie dacht naar een notoire amokmaker op zoek te moeten, een beeld waar Yilmaz niet aan voldeed. Hij had een opleiding genoten, stond als intellectueel te boek en was redacteur van een Nederlandse krant. Ook had hij zich netjes aangemeld bij de vreemdelingendienst.

Volgens overlevenden zou Yilmaz het aan de stok hebben gekregen met Ton Smits. Deze zou tegen hem gezegd hebben: "Je mag dan wel een Nederlands paspoort hebben, je bent en blijft een kanker-Turk". Vervolgens zou hij in het gezicht van Yilmaz hebben geslagen waardoor Yilmaz op de grond viel. Andere stamgasten zouden Yilmaz hebben uitgelachen. Yilmaz zou daarop met een rood gezicht het café hebben verlaten, om twaalf minuten later terug te komen en het vuur te openen. De kranten publiceerden ook dat Yilmaz en Ton Smits ruzie hadden om een vrouw, maar dat verklaart dan niet dat Yilmaz ook de overige gasten onder vuur nam.

De veroordeling
In maart 1984 proberen Yilmaz en zijn advocaat de rechtbank op grond van geestesziekte tot een veroordeling tot TBS gedaan te krijgen. Volgens zijn advocaat schoot Yilmaz als een dolle hond in het café rond. Dat strookt echter niet met het feit dat er maar weinig kogelgaten zijn gevonden. De rechter is het echter eens met de officier van justitie, die beweert dat Yilmaz rustig, kalm en berekenend op alle cafébezoekers heeft geschoten; "Dit lijkt meer op een executie dan op een dollemansgevecht". Tot aan de Hoge Raad aan toe wordt Çevdet Yilmaz tot levenslang veroordeeld. Men concludeert dat hij "een gevaar is voor de maatschappij".

Tot op de dag van vandaag zit Yilmaz zijn straf uit in de penitentiaire inrichting de IJssel in Krimpen aan den IJssel, en wil niet praten over zijn daden.

Teva Teff

Berichtdoor Teva Teff » Di Feb 26, 2008 9:58 pm

Volgens overlevenden zou Yilmaz het aan de stok hebben gekregen met Ton Smits. Deze zou tegen hem gezegd hebben: "Je mag dan wel een Nederlands paspoort hebben, je bent en blijft een kanker-Turk". Vervolgens zou hij in het gezicht van Yilmaz hebben geslagen waardoor Yilmaz op de grond viel. Andere stamgasten zouden Yilmaz hebben uitgelachen. Yilmaz zou daarop met een rood gezicht het café hebben verlaten, om twaalf minuten later terug te komen en het vuur te openen.

1983, was dat.
Wie weet hiervan?
Volgens mij zijn dat er niet veel.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71533
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Feb 26, 2008 10:08 pm

1984, toen was ik nog druk met mijn tieners bezig, en internet bestond toen nog niet.
Dat zal wel de reden zijn dat niemand dit geval zich meer kan herinneren.
Misschien is er een kranten artikel over geschreven, en heeft het 1 minuut belangstelling op TV gehad..

Ik kan me er niks meer van herinneren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Di Feb 26, 2008 10:18 pm

Teva Teff schreef:1983, was dat.
Wie weet hiervan?
Volgens mij zijn dat er niet veel.

Die zaak herinner ik me nog wel.
Een meervoudige moord van die omvang was toen groot nieuws en dat zou het overigens nu ook zijn.
Sudden jihad syndrome? Ik denk van niet.
Volgens mij is het eerder een gevalletje gekwetst eergevoel geweest.
Of afpersing.
Hoezo?
RTFM

Teva Teff

Berichtdoor Teva Teff » Di Feb 26, 2008 10:18 pm

Dat was dus een zesvoudige moord door een gekrenkte turk 20 jaar voordat de turkse jongen Murat Demir zich ook zo gekrenkt voelde dat hij in koelen bloede een leraar in het hoofd schoot.
Nederland heeft liggen slapen en eigenlijk doet het grootste deel van Nederland dat nog steeds.

Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: Zo Sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

Berichtdoor Alba » Vr Feb 29, 2008 1:17 pm

@Teva Teff,

Deze afschuwelijke zaak herinner ik me ook nog wel. En ook, dat er op school over gesproken werd. Er gingen toen al geluiden op om de herkomst van de dader niet te benadrukken, want dat was 'stigmatiserend'.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

6-voudig moordenaar Yilmaz

Berichtdoor Zwartmeer » Di Aug 25, 2009 10:27 am

Zesvoudig moordenaar op verlof

Den Haag, 25 aug. De man die in 1983 in een café in Delft zes mensen doodschoot en daarvoor tot levenslang werd veroordeeld, is de afgelopen jaren verscheidene keren op begeleid verlof geweest. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie heeft berichtgeving daarover in het AD en De Telegraaf bevestigd.

Cevdet Yilmaz schoot op 5 april 1983 in café 't Koetsiertje zes mensen dood, onder wie een 12-jarig meisje. In een documentaire vertelde hij in 1997 dat de eerste man die hij in de kroeg doodschoot hem ,,kankerturk'' noemde. Yilmaz was bang dat de man hem zou aanvallen en schoot hem neer. Daarna liep hij naar de uitgang, en schoot nog vijf mensen dood en verwondde er vier. ,,Ik schoot uit paniek. ik wist niet meer wat er aan de hand was, ik wilde alleen tot elke prijs zo snel mogelijk van die plek vandaan'', zei Yilmaz.

Hoewel Yilmaz tot levenslang werd veroordeeld, werd hij later naar een tbs-kliniek verplaatst omdat hij 'niet geschikt was voor detentie'. De kliniek wilde hem opnemen, maar verbond daar de voorwaarde aan dat hij een normale tbs-behandeling zou krijgen, met de daarbij behorende mogelijkheid tot verlof.

Het ministerie paste het beleid rond tbs aan en wilde op basis daarvan de verlofmachtiging voor Yilmaz intrekken. ,,Dat hield onder meer in dat het onmogelijk moest zijn dat een tot levenslang veroordeelde die een tbs-behandeling volgt, op verlof kan. De man is toen naar de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming gestapt, die oordeelde dat de machtiging niet ingetrokken mocht worden. De raad zei: je past nieuw beleid toe in een oude zaak.''

Het ministerie is bezig met nieuw beleid voor levenslang gestraften, dat nog dit jaar klaar moet zijn. ,,Zodra dat er is, kijken we opnieuw naar deze individuele zaak.''
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Niet geschikt voor detentie

Berichtdoor Zwartmeer » Di Aug 25, 2009 10:48 am

Ik vraag me af wat niet geschikt voor detentie precies betekent. En kun je het ook faken?

Van iemand die zes willekeurige mensen doodschiet om een paar woorden zouden we alleen nog een overlijdensbericht moeten horen. Maar nee hoor, we zijn in Nederland. Deze zesvoudige moordenaar is inmiddels alweer verscheidende keren op straat geweest.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71533
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet geschikt voor detentie

Berichtdoor Ariel » Di Aug 25, 2009 11:14 am

Zwartmeer schreef:
. Deze zesvoudige moordenaar is inmiddels alweer verscheidende keren op straat geweest.


Mijn mond viel vanmorgen open bij het lezen van dit idiote verhaal.
En hij mocht niet alleen op straat, meneer kon ook nog eens op 'therapeutische basis' een gezin stichten tijdens zijn verlof.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Niet geschikt voor detentie

Berichtdoor Zwartmeer » Di Aug 25, 2009 11:26 am

Ariel schreef:
Zwartmeer schreef:
. Deze zesvoudige moordenaar is inmiddels alweer verscheidende keren op straat geweest.


Mijn mond viel vanmorgen ook open bij het lezen van dit idiote verhaal.
En hij mocht niet alleen op straat, meneer kon ook nog eens op 'therapeutische basis' een gezin stichten tijdens zijn verlof.


Mijn mond viel ook open. Ik wilde er nog wat commentaar opgeven maar kwam niet verder dan een paar zinnen...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Niet geschikt voor detentie

Berichtdoor BFA » Di Aug 25, 2009 12:00 pm

Zwartmeer schreef:Citaat Zwartmeer


idem. Ik kan dit niet meer volgen.
Ik ben tegen de ddodstraf. Dit is toch een van de gevallen die twijfel in me oproepen. Gewoon omdat het hun zo makkelijk gemaakt wordt vanonder hun straf uit te komen.
Heeft dit ermee te maken dat de dader Mohammedaan is?
In een tbs-kliniek hoort die dan niet. Die daad is volledig bij zinnen gebeurd in dit geval. 6 ongelovigen dood. Hij heeft zijn sleutel naar het paradijs verdient.
Is hij niet geschikt voor detentie, omdat hij zichzelf niet kan voorstellen iets verkeerd gedaan te hebben? Een Mohammedaan die 6 ongelovigen doodt doet niets verkeerd volgens Islam. Het is zijn plicht werktuig in handen van Allah te zijn.

Ik sta verteld bij zoveel kortzichtigheid. Voor het woord 'kankerturk' kan je in het ergste geval een klap verkopen. Doden heeft andere redenen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71533
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet geschikt voor detentie

Berichtdoor Ariel » Di Aug 25, 2009 12:11 pm

Van wat ik me nog herinner van deze moord, is dat een Nederlander tegen hem gezegd heeft dat hij dan wel een Nederlander mocht zijn, maar nooit een Hollander zou worden of zo iets. Daar werd hij toen heel boos om, en zo ontstond de ruzie.

Dit schrijft de Telegraaf.

Slachter jaren op verlof

UTRECHT - Een van de meest beruchte moordenaars van ons land blijkt jarenlang op verlof te zijn geweest. De man eist nu van justitie dat de vrije dagen blijven doorgaan. Justitie kan momenteel niets tegen de verloven ondernemen.

Hoewel zesvoudige moordenaar Cevdet Yilmaz een levenslange gevangenisstraf uitzit, mocht hij afgelopen jaren op 'therapeutische basis' geregeld naar huis. Buiten de celmuren stichtte hij zelfs een gezinnetje. De Turkse Cevdet Yilmaz geldt als een van de meest geruchtmakende meervoudige moordenaars in ons land. Hij schoot in 1983 in het Delftse café 't Koetsiertje zes mensen dood, onder wie een meisje van 12. Ook verwondde hij een groot aantal anderen. Een motief bleef altijd onduidelijk.

Gratieverzoek

Hoewel de rechter bepaalde dat hij de rest van zijn leven achter tralies moet doorbrengen, blijkt nu dat de Van der Hoeven Kliniek sinds 2001 jarenlang werkte aan zijn 'resocialisatie'. Dit terwijl een gratieverzoek net was afgewezen, zijn enige kans op vervroegde vrijlating.

De kliniek vroeg in 2006 zelfs onbegeleid verlof aan voor de zesvoudige moordenaar. De verlofregeling, zo blijkt, kon buiten de rechter om ontstaan nadat justitie de moordenaar in 1999 psychisch had laten onderzoeken. Zij drong aan op behandeling in een tbs-kliniek omdat hij 'detentieongeschikt' zou zijn. Hoewel de Cevdet Yilmaz aanvankelijk weigerde naar een tbs-kliniek te gaan, stemde hij later toe. De Van der Hoeven Kliniek had bij justitie namelijk bedongen dat zij alleen bereid was hem op te nemen als er ook een verlofbeleid op kon komen. Het gunnen van verloven aan levenslang gestraften is uiterst ongebruikelijk. Het is voor levenslang gestraften sinds enkele jaren zelfs verboden. Maar in 2006 hoorde Cevdet Yilmaz zelfs van zijn rapporteurs dat voortzetting van het verlofbeleid 'verantwoord' was.

Justitie probeerde in 2007 de fout te herstellen en wilde hem terugplaatsen in de gevangenis voor hervatting van zijn levenslange celstraf. De raad van sanctietoepassing zette daar echter een streep door. Inmiddels zijn de verloven van de zesvoudige moordenaar onderwerp van een felle juridische strijd tussen zijn Rotterdamse advocaat mevr. Ch. Van den Puttelaar en justitie. Bij het gerechtshof in Den Haag loopt nu een zaak om de verloven definitief te maken. De advocate stelt dat zij met justitie wil komen tot een structurele verlofregeling voor bezoek aan zijn vrouw en kind. In dat geval is Cevdet Yilmaz bereid de rechtszaak bij het gerechtshof af te blazen. "Daar onderhandelen we nu met justitie over."

Verlof kan niet worden geschrapt

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie heeft het geprobeerd om zesvoudig moordenaar Sevdet Yilmaz terug te plaatsen in de cel en zijn verloven te beëindigen.

"Het is een zeer uitzonderlijke zaak", zegt hij. "Voorlopig kunnen de verloven niet worden geschrapt, want de machtiging blijft geldig. De kliniek heeft ons echter verzekerd dat hij nooit alleen naar buiten gaat." Het ministerie stelt met een besluit in de zaak-Yilmaz nu te willen wachten op een nieuwe beleidsnotitie over hoe om te gaan met levenslang gestraften. "We verwachten eind van het jaar een besluit te kunnen nemen in deze zaak. Tot die tijd blijven de verloven van kracht."
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4674 ... html?p=1,1
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Niet geschikt voor detentie

Berichtdoor Zwartmeer » Di Aug 25, 2009 3:15 pm

De advocate stelt dat zij met justitie wil komen tot een structurele verlofregeling voor bezoek aan zijn vrouw en kind. In dat geval is Cevdet Yilmaz bereid de rechtszaak bij het gerechtshof af te blazen. "Daar onderhandelen we nu met justitie over."


Deze tot levenslang veroordeelde meervoudige moordenaar heeft dus, volgens zijn advocaat, een onderhandelingspositie. Dat betekent dat hij een bepaalde macht heeft. Hij kan dus iets eisen, en als daaraan voldaan wordt, dan geeft ie er iets voor terug, anders niet.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71533
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet geschikt voor detentie. Zesvoudig moordenaar op verlof

Berichtdoor Ariel » Di Aug 25, 2009 3:31 pm

Minister begrijpt ergernis nabestaanden 'Delft'

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie zoekt contact met de nabestaanden van de zes bezoekers die in 1983 in het café 't Koetsiertje in Delft zijn doodgeschoten. De dader werd destijds tot levenslang veroordeeld, maar blijkt al jaren geregeld op begeleid verlof te mogen.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vindt dat ongewenst, maar kan er op dit moment vrijwel niets tegen doen. Hij wil daarom via nieuw beleid een einde aan de situatie maken. Hij kan zich goed voorstellen dat de zaak tot „verdriet en ergernis” bij de nabestaanden van de slachtoffers van de zesvoudige moord leidt, zei hij dinsdag.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4680 ... ft___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Niet geschikt voor detentie. Zesvoudig moordenaar op verlof

Berichtdoor Zwartmeer » Di Aug 25, 2009 3:53 pm

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie zoekt contact met de nabestaanden van de zes bezoekers die in 1983 in het café 't Koetsiertje in Delft zijn doodgeschoten.


Dat contact hadden ze op de dag dat hij voor het eerst weer buiten kwam moeten zoeken. Niet nadat het pas in de media kwam.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vindt dat ongewenst, maar kan er op dit moment vrijwel niets tegen doen. Hij wil daarom via nieuw beleid een einde aan de situatie maken.


Als ik die tot levenslang veroordeelde was zou ik het ernstig overwegen de volgende keer niet meer van verlof terug te keren. Hij heeft immers niks te verliezen. Ik zou naar Turkije gaan. Als ze er daar achterkomen wie hij is dan zullen ze hem, misschien, met de clementie behandelen. Hij liep hier in Nederland toch gedeeltelijk vrijrond? Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze hem dan daar die levenslange straf wel laten uitzitten. En ik vermoed zwaar dat Turkije geen staatsburgers uitlevert.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Manon » Vr Aug 19, 2011 6:17 pm

Cevdet Yilmaz, die in 1983 zes mensen doodschoot in een Delfts café, eist dat hij toch nog op verlof mag. Dat werd hem eerder verboden: de man kreeg immers, niet onbegrijpelijk, levenslang voor de moordpartij.


Toch is zijn eis tot verlof niet zo absurd. Hoewel hij tot levenslang veroordeeld werd, werd hij later naar een zogenaamde tbs-kliniek overgeplaatst. In zo'n kliniek komen veroordeelden terecht die ten tijde van hun misdaad last hebben van een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van de geestvermogens. De kliniek wilde Yilmaz destijds wel opnemen, maar enkel als hij een normale tbs-behandeling zou krijgen, mét de daarbij behorende mogelijkheid tot verlof.

Eerder vroeg de man om die reden al verlof aan, maar toen daarover zoveel ophef ontstond, besloot de Nederlandse justitie de verlofmachtiging in te trekken. Daartegen gaat Yilmaz nu in beroep.
-----------------------
http://www.vandaag.be/bizar/76194_zesvo ... antie.html

Waarom moet een TBS'er verlof krijgen? ofwel is hij niet goed snik en moeten ze hem in het oog houden, ofwel is hij wèl goed snik en moet hij in het gevang.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Dhana » Vr Aug 19, 2011 6:19 pm

Hoe durft ie??? Zou die eens moeten proberen in het thuisland.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Scarlatti » Vr Aug 19, 2011 6:54 pm

tsja... mosliet hè, dan kun je EISEN... tenminste... in een Westerse democratie... en dat doet ie dus ook... ben benieuwd wanneer zijn 'eisen' worden ingewilligd... ms wilt ie ook wel een 'onderpandje' zoals de finnen....
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71533
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Ariel » Vr Aug 19, 2011 8:19 pm

Manon schreef:
Waarom moet een TBS'er verlof krijgen? ofwel is hij niet goed snik en moeten ze hem in het oog houden, ofwel is hij wèl goed snik en moet hij in het gevang.


Slimme vraag. Maar alle TBS-ers krijgen in Nederland verlof. Ze mogen dan een week of een weekend naar huis en kunnen dan een kindje maken. Cevdet Yilmaz is al een paar keer op verlof geweest, en heeft dus al een kindje bij een nieuwe vriendin gemaakt. En omdat hij de vrijheid gevoelt heeft denkt hij dat hij er recht op heeft.

Yılmaz kwam in augustus 2009 in opspraak omdat zijn inrichting hem regelmatig begeleid verlof gaf (dat was een voorwaarde van de TBS-kliniek om hem op te nemen), en hij tijdens die verloven een gezin heeft gesticht. In december van dat jaar besloten minister Hirsch Ballin en staatssecretaris Albayrak van Justitie dat het verlof werd ingetrokken. In 2010 oordeelde de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming dat dit echter onterecht gebeurd was en dat het verlof dus moest worden hersteld.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Cevdet_Y%C4%B1lmaz
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor H.Numan » Za Aug 20, 2011 2:45 am

De PVV zou hier goed gebruik van kunnen maken door een motie in te dienen waarin die hele verlof regeling voor zwaar gestoorde criminelen afgeschaft wordt.
Afgezien van wat geitenwollensokken denk ik niet dat er veel mensen zijn die voorstander zijn van TBS.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Schepsel » Za Aug 20, 2011 10:14 am

H.Numan schreef:De PVV zou hier goed gebruik van kunnen maken door een motie in te dienen waarin die hele verlof regeling voor zwaar gestoorde criminelen afgeschaft wordt.
Afgezien van wat geitenwollensokken denk ik niet dat er veel mensen zijn die voorstander zijn van TBS.


Ik ben tegen verlof, maar zie niet wat er mis is met tbs. Voor sommige daden moet je aardig ver heen zijn, geen geweten hebben, of een soort sociopaat zijn, weet ik het. Met maatschappijleer kwam er eens een meneer vertellen over zijn gevangenisgeschiedenis (hij was nu een toffe meneer, hij had zich tot de Islam bekeerd!) en hoe hij het ene (betaalde) geweldsdelict na het andere pleegde, en iemand een bijl in zijn rug gooide omdat hij een klein beetje pissig werd. Dan verdient hij straf enzo, maar hij is dan duidelijk ook een beetje van het padje af.

Al vraag ik me bij psychopaten enzo wel af wat het doel is van die behandeling: Het schijnt dat als ze niet helemaal zwakzinnig zijn, ze manipulatief zijn ingesteld, en heus wel weten hoe ze zich *horen* te gedragen. Je kunt ze nooit van je leven medeleven of geweten inpraten, en hoe ze zich moeten gedragen weten ze al! Maar dat terzijde.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Manon » Za Aug 20, 2011 10:47 am

Ik heb ook geen probleem met TBS. Vooral niet als het levenslang is.

Iemand als Kim De Gelder waarvan men duidelijk kan zien dat hij totaal geschift is, mag niet voor "30 jaar" in het gevang gestopt worden waarbij men weet dat ie binnen tien jaar terug vrijkomt. Zulke mensen moeten levenslang uit de maatschappij worden gebannen, of het nu straf heet of iets anders.

Maar waar dat verlof voor dient is me een raadsel. What is next? een aanbod voor een cruise?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor H.Numan » Zo Aug 21, 2011 2:32 am

Ik vind dat het aantal mensen dat niet toerekeningsvatbaar is wel HEEL erg hoog is. Ongeveer gelijk met de gedachte dat misdaad een psychische afwijking is, veroorzaakt door uitbuiting van het kapitalisme armoede. In zekere zin geen probleem mee: TBR kan gewoon verlengt worden zonder veel problemen. Net zo lang tot de gestoorde tussen 6 planken madeliefjes mag gaan duwen.

Maar dan de andere kant van het verhaal. Natuurlijk zijn die royaal betaalde zielenknijpers uit op het zielenheil en welzijn van hun cliënten Zij hebben immers niks te maken met de slachtoffers. Dat is voor het strafrecht, en zij zijn tenslotte medicijnman *kuch* arts. De meesten hebben gewoon compleet schijt aan de ECHTE slachtoffers, en kunnen niet wachten tot hun geachte gewaardeerde cliënt tijdens verlof ontsnapt en dus nog meer schade gaat aanrichten. Geeft ze wat te doen. Leuk voor een extra studieopdracht.

Stel dat die Breivik in Nederland was gaan rampokken. Dan zou hij zonder enige twijfel levenslang + TBS krijgen. Waar door hij flink beter uit is dan een lang gestrafte (5-15 jaar) omdat die bijv. geen onbegeleid verlof krijgen.

Daar heb ik dus bezwaar tegen. Tegen het ongelofelijk hoge percentage mensen dat ontsnapt uit TBS. Tegen het recidivisme percentage dat - niet schrikken - boven de 75% ligt. 3 van de 4 TBS klanten vervallen meestal snel weer in herhaling. Met dat soort percentages kan je TBS beter iets anders inkleden. Motto: binnen zonder kloppen, maar binnen zit er geen klink op de deur.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Zwartmeer » Zo Aug 21, 2011 9:47 am

Schepsel schreef: Al vraag ik me bij psychopaten enzo wel af wat het doel is van die behandeling: Het schijnt dat als ze niet helemaal zwakzinnig zijn, ze manipulatief zijn ingesteld, en heus wel weten hoe ze zich *horen* te gedragen. Je kunt ze nooit van je leven medeleven of geweten inpraten, en hoe ze zich moeten gedragen weten ze al! Maar dat terzijde.

Volgens de wetenschap zijn psychopaten onbehandelbaar en daarom verrast het mij steeds weer dat ze toch behandeld worden. Het is alsof ze met een blinde een fotoboek doornemen.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

mercator
Berichten: 18516
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor mercator » Zo Aug 21, 2011 10:10 am

Ik zie niet in waarom een psychisch gestoorde een lagere straf zou moeten krijgen dan een "normale" crimineel. Waar komt dat rare onderscheid eigenlijk vandaan ?
Als je ervan uitgaat dat alle moslims psychisch gestoord zijn-wat het geval is-zouden ze dus minder verantwoordelijk zijn dan een Ongelovige die een moord pleegt? Want dat is de logica van dat verhaal.

Zware criminelen allemaal op een eiland zetten, allemaal door elkaar. Elke week dropt een helicopter voedsel en voor de rest bekijken ze het maar. Dat scheelt de belastingbetaler een hele hap geld dat dan nuttiger kan besteed worden. Heel de criminelen-industrie moet zich dan maar omscholen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten