Zes voudige moordenaar Çevdet Yilmaz.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor H.Numan » Zo Aug 21, 2011 11:19 am

Ik denk dat we min of meer gelijk denken, Mercator.
Als iemand niet begrijpt waarom verkrachten niet kan, dan heeft hij een zeer groot mentaal probleem. Zo groot dat je zo'n tijdbom gewoon niet kan laten rondlopen. Ooit. Je weet tenslotte nooit (recidive 75%!!!!) of hij na 'genezing' weer op jacht gaat.

TBS? Prima, maar niet als een gemakkelijke uitweg. Dus als iemand TBS krijgt, dan wordt hij - mogelijk - iets coulanter behandeld dan een gewone gedetineerde, maar wel voor de rest van z'n leven.

Naar mijn idee gebeuren er veel te veel zware misdrijven 'in een vlaag van verstandsverbijstering'.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

mercator
Berichten: 18516
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor mercator » Zo Aug 21, 2011 11:37 am

H.Numan schreef:
Naar mijn idee gebeuren er veel te veel zware misdrijven 'in een vlaag van verstandsverbijstering'.


Even logisch nadenken: je wil scheiden van je vrouw maar hebt geen zin in een lang en duur proces over het hoederecht en al helemaal niet in jaren alimentatie betalen. En ook niet om betrapt te worden in een of ander quasi-slim moordcomplot dat geheid aan het licht komt zodat je 15 jaar de nor in moet. De oplossing ligt voor de hand. Je drinkt een fles ouwe klare leeg, doet een halfwas zelfmoordpoging, loopt wat amok te maken op straat zodat iedereen het goed kan zien en dan sla je vrouwlief de kop in. Later heb je enorm veel spijt, je wordt modelgevangene( als het al zo ver komt) voor een jaartje, in de gevangenis zoeken ze een job voor je voor achteraf, nadien komen de kindjes bij je wonen en van die alimentatie en dat gezeur van die ex heb je helemaal geen last meer.

De oude Franken met de Salische wet zaten er nog zo ver niet naast. Gewoon een tarief met misdrijven en straffen zoals bij verkeersboetes. Kan jij verstandsverbijstering aanvoeren om een parkeerboete te betwisten? Ik dacht het niet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71534
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Ariel » Wo Aug 24, 2011 5:11 pm

De levenslang gestrafte Yilmaz eiste verlof, dus krijgt hij verlof. Gewoon omdat het kan, en omdat de D66 rechters het zielig vinden om de man levenslang op te sluiten.

Begeleid verlof voor zesvoudig moordenaar

DEN HAAG - Het ministerie van Justitie verzet zich tegen de eis van zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz dat hij op onbegeleid verlof mag. Yilmaz werd tot levenslang veroordeeld, omdat hij in 1983 in het Delftse café Het Koetsiertje zes mensen doodschoot. Yilmaz heeft geen uitzicht op gratie en dus vrijlating, dus is onbegeleid verlof niet aan de orde, meende landsadvocaat Bitter woensdag tijdens een kort geding dat de moordenaar had aangespannen tegen de staat om alsnog een machtiging voor onbegeleid verlof te krijgen.


Toen in 2009 bleek dat hij ondanks de levenslange veroordeling in een tbs-kliniek zat en op verlof mocht, wekte dat grote publieke verontwaardiging. Toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie beslisten destijds dat hij helemaal niet meer met verlof mocht.

Vorig jaar vernietigde de Raad voor strafrechttoepassing en jeugdbescherming (RSJ) dit besluit echter. Sindsdien mag Yilmaz wel met begeleiding op verlof.

Volgens zijn advocaat, Romke Wybenga, is in 2001 met het ministerie van Justitie afgesproken dat zijn cliënt geresocialiseerd zou worden en daarbij ook het bijbehorende verloftraject zou doorlopen. Volgens landsadvocaat Cécile Bitter is er helemaal geen sprake van een overeenkomst met Yilmaz. „De Staat sluit geen overeenkomsten over het uitvoeren van een straf”, benadrukte ze.

De memo die Wybenga als bewijs daarvoor opvoerde, ging volgens haar over een bespreking over de mogelijke invulling van de straf. Het was geen overeenkomst, aldus Bitter.

Uitspraak naar verwachting op 9 september.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1041 ... html?p=1,1
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71534
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 6-voudig moordenaar Yilmaz eist verlof!

Berichtdoor Ariel » Do Dec 13, 2018 1:48 am

Zesvoudig moordenaar ‘gewoon aan het werk’ buiten kliniek

Zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz, die op 5 april 1983 in het Delftse café ’t Koetsiertje zes mensen doodschoot, is gewoon aan het werk buiten de kliniek waar hij een levenslange straf uitzit. Dit bleek woensdag tijdens een kort geding, waarin de Nederlandse Turk opnieuw wil afdwingen dat de Staat een besluit neemt over zijn gratieverzoek.

Volgens advocaat Romke Wybenga verricht hij werkzaamheden via uitzendbureaus. Om wat voor soort werk het gaat wilde de raadsman niet zeggen. ,,In ieder geval is het geen bureaubaan”.

Eerder ontstond al maatschappelijke onrust omdat Yilmaz, die de bijnaam Ted de Turk draagt, tijdens zijn verlof een gezin stichtte. Yilmaz, die tijdens de schietpartij ook een vrouw en haar 12-jarige dochtertje doodschoot, verblijft sinds 2001 in de Van der Hoeven Kliniek. Na eerst begeleid verlof te hebben gekregen, mocht hij vier jaar geleden ook met onbegeleid verlof. Wel staat hij nog steeds onder toezicht en wordt hij behandeld. De meervoudig moordenaar wil dat daar een einde aan komt en vindt dat hij recht heeft op onvoorwaardelijk gratie, wat inhoudt dat hij helemaal vrij zou komen.

Volgens raadsman Wybenga wordt het verzoek echter gedwarsboomd door de Staat, ‘die bovendien in strijd handelt met een eerder advies van het gerechtshof’. ,,Inmiddels is dit het negende kort geding en het is duidelijk dat de boel wordt getraineerd. Minister Dekker zou ook kunnen zeggen dat het advies van het hof moet worden gevolgd.”

Landsadvocaat Cécile Bitter bestreed dat er sprake is van traineren. ,,De minister wil eerst nog een breed onderzoek, waarbij wordt gekeken naar de ontwikkeling en huidige situatie van de nabestaanden”, aldus Bitter, die de uitslag van het onderzoek rond april 2019 verwacht. Een van de nabestaanden, Gerard Sneekes die zijn vrouw Tonie en dochtertje Carmen verloor, draagt het verdriet nog elke dag met zich mee, zo zei hij in 2014 in deze krant. ,,Ik zie nog dagelijks de lust in de ogen van die boef op het moment dat hij de trekker overhaalde”, aldus de Delftenaar destijds.

Hoe het kwam dat op die fatale dag in april bij Yilmaz, die toen net tot Nederlander was genaturaliseerd, de stoppen doorsloegen, is nog altijd onduidelijkheid.

Het café, dat destijds bekend stond als dé plek waar jongens van de straat rondhingen, bestaat inmiddels niet meer. De gelegenheid, die pal tegenover het oude politiebureau zat, moest wijken voor de bouw van de Spoortunnel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71534
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Zes voudige moordenaar Çevdet Yilmaz.

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 17, 2019 12:27 pm

Rechter: schutter die zes mensen doodde in ’t Koetsiertje in Delft had gratie moeten krijgen

Cevdet Y. (63), de man die in 1983 zes mensen doodschoot in het Delftse café ’t Koetsiertje, had volgens de rechter gratie moeten krijgen. De Nederlandse staat wees eerder dit jaar het gratieverzoek van de tot levenslang veroordeelde Y. af. Dat verzoek had de staat niet mogen weigeren, vindt de rechter.

Het gerechtshof had namelijk eerder een positief advies gegeven over het gratieverzoek van Y. Volgens de kortgedingrechter had de Staat dat advies van het hof, dat ‘leidend’ is, alleen in bijzondere omstandigheden mogen negeren. Die omstandigheden zijn er niet, aldus de kortgedingrechter. De rechter vindt dat de afwijzing van het gratieverzoek in strijd is met het Europees recht én met afspraken die eerder zijn gemaakt met Y. en de tbs-kliniek.

Y. probeert al jarenlang onder de levenslange celstraf uit te komen. In 2001 werd Y. vanuit de gevangenis overgeplaatst naar een tbs-kliniek. In rechtszaken wist hij af te dwingen dat hij op verlof mocht. Sinds enige tijd mag hij ook onder toezicht buiten de kliniek wonen, bij zijn gezin. Voor Cevdet Y. is dat niet voldoende. Hij wil weer helemaal vrij man zijn, zodat hij met zijn vrouw kan terugkeren naar Turkije.

Drie weken geleden eiste zijn advocaat in een kort geding bij de Haagse rechtbank dat Y. gratie krijgt. De kortgedingrechter zegt nu dat de staat een nieuwe beslissing moet nemen over het gratieverzoek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71534
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Zes voudige moordenaar Çevdet Yilmaz.

Berichtdoor Ariel » Do Sep 05, 2019 5:46 pm

Geen gratie voor man die in Delfts café in 1983 zes mensen doodschoot

De man die in 1983 zes mensen doodschoot in het Delftse café 't Koetsiertje krijgt geen gratie. Zijn gratieverzoek is afgewezen door minister Dekker van Rechtsbescherming.

Cevdet Y. (63) probeert al jaren via de rechter de minister te dwingen tot het afgeven van een positief advies over zijn gratieverzoek. Dat is nodig zodat de koning gratie kan verlenen. In april oordeelde de rechter nog dat Dekker opnieuw moet kijken naar het gratieverzoek. Dat verzoek heeft hij volgens ingewijden nu afgewezen. Het ministerie van Justitie laat weten niet te reageren op de zaak, omdat het niet ingaat op individuele gevallen.

In 1983 schoot Y. in het Delftse café 't Koetsiertje om zich heen na een beledigende opmerking. Hij raakte daarbij tien mensen. Zes van hen, onder wie een moeder en haar twaalfjarige dochter, overleefden de aanslag niet. Y. kreeg levenslang, maar werd in 2001 overgeplaatst naar een tbs-kliniek met vrijlating in het vooruitzicht.

Sinds enige tijd mag hij onder toezicht buiten de kliniek wonen, bij zijn gezin. Hij vindt dat hij gratie moet krijgen, zodat hij weer helemaal vrij man is. Hij zou met zijn vrouw willen terugkeren naar Turkije.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten