De Nederlandse Antillen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Ariel » Di Aug 30, 2011 1:34 pm

Goed nieuws vanuit onze overzeese gebieden. De Antilliaanse mens daar is zo dankbaar voor de Nederlandse steun en het belastinggeld wat wij met bakken daar storten, dat ze oproepen om de Hollanders te beroven. Deze kreet is ook leuk...."Er komen veel Nederlanders hier met een houding" Ik ben het helemaal met de goeie man eens. Beroof die Hollandse uitbuiters maar of stuur ze terug. Beter is om de Nederlanders met een houding te ruilen voor Antillianen met een houding die zich als als parasieten genesteld hebben in onze grote steden.Antiliaan roept op tot beroven Nederlanders

AMSTERDAM - Niet alle bewoners van Saint Eustatius zijn er blij mee dat het Caribische eiland sinds vorig jaar een Nederlandse gemeente is. Dat blijkt wel uit het nieuwe NTR-programma Caribisch Nederland. Daarin doet een Antilliaanse bewoner de oproep om zoveel mogelijk Nederlandse toeristen te overvallen.

“We moeten alle Nederlanders beroven die hier op het eiland komen. Dat is de enige manier dat ze begrijpen dat er iets mis is", zegt hij in de show van de publieke oproep. Een andere eilandbewoner klaagt: “Er komen veel Nederlanders hier en ze komen met een houding. Ze willen ons vertellen hoe we ons moeten gedragen.”

Algemeen directeur Paul Römer van NTR klaagde dinsdag nota bene dat zijn omroep niet bekend genoeg is. “Veel mensen weten nog niet wat de NTR is. De omroep moet nog meer inhoud krijgen en er moet een gevoel bij komen.” De vraag is of de misdadige oproep uit het nieuwe programma nu het gevoel is dat de NTR wil overbrengen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1045 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Antiliaan roept op tot beroven Nederlanders

Berichtdoor Dhana » Wo Aug 31, 2011 9:02 am

Hier in Nederland doen ze hetzelfde van nature. Geen oproep nodig, dus.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 13, 2017 11:31 am

Nog meer goed nieuws uit het Caribische gebied. Het eiland Sint Eustatius wil zelfbeschikkingsrecht. Heel goed. Gelijk doen, dan gaan, en niet meer omkijken. Uiteraard stopt al het geld dat we nu dumpen in de Antillen.

Caribische politicus: ’We zullen Nederlandse militairen vermoorden’

Een Caribische politicus heeft Nederlandse militairen ernstig bedreigd. Clyde van Putten, partijleider van de PLP op het Nederlandse eiland Sint Eustatius, zegt in een speech dat ze de militairen op zijn eiland zullen vermoorden en verbranden als die naar zijn eiland komen. De Nederlandse overheid gaat aangifte doen, laat minister Plasterk (Koninkrijksrelaties) weten.

Clyde van Putten strijdt al langer voor meer autonomie voor Sint Eustatius en zet zich fel af tegen wat hij het ’kolonialisme’ van Nederland noemt. In een speech op Curacao heeft hij het wel heel erg bont gemaakt. Hij beweert daarin dat hij tegen een Nederlandse minister, waarschijnlijk doelt hij op minister Plasterk (Koninkrijksrelaties), heeft gezegd dat als de Nederlandse militairen naar zijn eiland komen, de minister voorbereid moet zijn op de gevolgen. „Want als je de militairen stuurt, zullen we ze vermoorden en we zullen ze verbranden in de straten van Sint Eustatius.”

De Telegraaf heeft een video van de speech die naar verluidt op 9 oktober werd gehouden. Onduidelijk is of Van Putten ook doelt op militairen die komen helpen vanwege de nasleep van orkanen of militairen die het bestuur zouden komen overnemen, zoals hij wel vaker vreest.

Schande

Tweede Kamerleden zijn geschokt door de video. VVD-Kamerlid André Bosman vindt het „schande en wat mij betreft strafbaar.” Hij verwacht dat er aangifte wordt gedaan en dat de rechter er naar gaat kijken. „Het is niet alleen bedreiging maar ook de ondermijning van de staat en chantage. En dat van een man die alleen bezig is met zichzelf en z’n eigen macht in plaats van het welzijn van de bevolking.”

SP-Kamerlid Ronald Van Raak heeft Kamervragen ingediend. Hij wil weten wanneer Van Putten dit tegen de minister heeft gezegd. Bovendien vraagt hij zich af of er momenteel militairen zijn op Sint Eustatius voor noodhulp vanwege de orkaan Irma en of die gevaar lopen. Ook Van Raak vraagt of Plasterk bereid is aangifte te doen. „Deelt u de zorgen van de mensen op Sint Eustatius die wel blij zijn met de hulp en ondersteuning vanuit Europees Nederland? Kunt u deze landgenoten geruststellen dat de Rijksoverheid zich niet laat chanteren door lokale politici die dreigen met geweld?”

Minister Plasterk zelf is ook duidelijk woest over deze uitspraken. Hij laat De Telegraaf in een eerste reactie weten: „Deze uitspraken zijn volstrekt onacceptabel. Er wordt aangifte gedaan.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 03, 2017 10:51 am

De gewone man op Sint Maarten zegt het: "geef geen hulpgeld via onze regering want dan zien we er niets van terug".
En er staan vele miljoenen euro te wachten om over Sint Maarten uitgestort te worden. En de regering in Den Haag wil niet dat die corrupte politici nog meer geld in eigen zakken steken.
Dus is controle gewenst. Nee, zeggen de zittende vette katten.
Nederland laat premier Sint-Maarten struikelen
Zoals verwacht is de regering van het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten vanavond gevallen. Het parlement stemde premier William Marlin weg, omdat hij de wederopbouw van het eiland in de weg stond.

Zijn aftreden is een direct gevolg van de harde eisen die Nederland stelde aan de wederopbouw. Sint-Maarten kan in aanmerking komen voor 230 miljoen euro steun, maar Nederland wil deze niet in handen geven van Marlin, wiens regering incompetent is en in verband wordt gebracht met corruptie.

Pas als Sint-Maarten akkoord gaat met een ‘Integriteitskamer’ die onder gezag van Nederland die de geldstromen controleert én een uitbreiding van de grenscontrole door de Koninklijke Marechaussee, komt het geld los.

Marlin wilde daar geen ‘ja’ tegen zeggen omdat hij dan zijn macht ziet ingeperkt. Het parlement koos echter voor de bevolking, die smacht naar hulp.

Dat laatste is opmerkelijk.

https://www.trouw.nl/democratie/nederland-laat-premier-sint-maarten-struikelen~a59c0965/

Vette katten:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 18, 2018 1:06 pm

Op 26 febr. worden op Sint-Maarten verkiezingen gehouden.
Er is 550 miljoen aan hulp toegezegd. Maar door de stormramp zijn de belastinginkomsten gedaald en dus is het tekort nog groter dan normaal.
Er is 275 miljoen begrotingssteun nodig om de zaak draaiend te houden.
Gaat dat van de 550 miljoen af? Dan blijft er in het wederopbouwfonds weinig over voor de burgers.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/17/sint-maarten-vraagt-nederland-steun-bij-tekort-van-275-miljoen-a1588763
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 30, 2018 11:27 pm

Sint Maartem is kwa economie en bevolkingsaantal vergelijkbaar met de gemeente Huizen.
Een gemeenteraadslid in Huizen krijgt €1.248 per maand.
Een gemeenteraadslid parlementariër op Sint Maarten krijgt €9.200.
Een parlementariër in de Tweede Kamer krijgt €7.813,14.
Voor SP Kamerlid Ronald van Raak voelt dat niet goed aan. Dus kamervragen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Feb 05, 2018 3:42 pm

En dan is er nog het eilandje Sint Eustatius met 3100 inwoners. Ook daar is politiek een maffieuze business.
'Wetteloosheid en financieel wanbeheer' op Sint Eustatius: Nederland neemt dagelijks bestuur over
Nederland neemt het bestuur van het bovenwindse eiland Sint Eustatius over. De eilandsraad, het lokale parlement, wordt ontbonden. De gedeputeerden en de (waarnemend) gezaghebber worden uit hun functie gezet. Een nog te benoemen regeringscommissaris gaat tijdelijk het eiland besturen.
https://www.volkskrant.nl/binnenland/-wetteloosheid-en-financieel-wanbeheer-op-sint-eustatius-nederland-neemt-dagelijks-bestuur-over~a4566897/
'De handelwijze [van de eilandsraad] bestaat uit intimidatie, pressie en dreiging en uit het zwartmaken, beledigen en beschimpen van andersdenkenden. Andersdenkend is iedereen die als vijand wordt gezien: het Nederlandse bestuur, Nederlanders op het eiland, de oppositie, de wnd. gezaghebber, tegensprekende ambtenaren en politici en inwoners met een andere politieke kleur. Ons is gemeld dat medewerkers van Eutel telefoons moesten afluisteren, maar dat hebben wij niet kunnen verifiëren. Dat zou wel passen in het beeld om controle uit te oefenen'.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 01, 2018 1:06 pm

Openbaar Ministerie eist miljoen euro van 'maffiapremier' Curaçao

Het Openbaar Ministerie op Curaçao eist vandaag een miljoen euro van voormalig premier Gerrit Schotte. De man werd vorig jaar veroordeeld tot drie jaar cel voor het aannemen van 223.000 dollar aan steekpenningen, valsheid in geschrift en witwassen. Volgens het OM heeft Schotte echter nog veel meer geld achterovergedrukt.

Het Openbaar Ministerie eist daarom 1,8 miljoen Antilliaanse guldens van de man, omgerekend ongeveer een miljoen euro. Volgens het OM zou Schotte onder meer illegaal 800.000 dollar hebben ontvangen via bankrekeningen in Zwitserland en de Marshall eilanden.

Schotte trad in oktober 2010 aan als eerste premier van Curaçao. Hij onderhield nauwe banden met de uit Sicilië afkomstige en aan de gokmaffia gelieerde casinobaas Francesco Corallo. In ruil voor steekpenningen zou Corallo van Schotte zeggenschap hebben gekregen over de samenstelling van de ministersploeg en mocht hij zijn eigen mensen op belangrijke posities plaatsen.

Schotte hoeft zijn in hoger beroep opgelegde celstraf nog niet uit te zitten omdat hij in cassatie is gegaan tegen zijn veroordeling. Hij wordt onder meer bijgestaan door de Nederlandse advocaat Geert-Jan Knoops.

De rechtbank heeft vandaag en morgen uitgetrokken voor de rechtszaak, met een uitloop naar vrijdag.
https://www.ad.nl/buitenland/openbaar-ministerie-eist-miljoen-euro-van-maffiapremier-curacao~a6567227/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 15, 2018 9:04 pm

Curaçaose oud-minister van Volksgezondheid moet de cel in

De rechter op Curaçao heeft vandaag oud-minister van Volksgezondheid Jacinta Constancia veroordeeld tot twintig maanden cel voor oplichting.

Ook mag ze vijf jaar lang het ambt van minister niet uitoefenen. Tegen Constancia was 34 maanden geëist. Ook haar echtgenoot moet twintig maanden de cel in. Zij en haar echtgenoot stonden terecht voor het achteroverdrukken van omgerekend 200.000 euro.

Dat geld was bestemd voor de aanschaf van 40.000 mondkapjes die nooit zijn geleverd. Constancia heeft altijd alle betrokkenheid ontkend. Constancia was minister in het kabinet van premier Gerrit Schotte van 2010 tot 2012.
In 2017 werd Constancia tot 80 uur taakstraf veroordeeld, nadat ze een parlementslid vol in het gezicht sloeg tijdens een vergadering. Ook bedreigde ze een andere politicus.

  Tussen Keulen en Parijs
  Ligt de weg naar Rome
  Al wie met ons mee wil gaan
  Die moet onze manieren verstaan
  Zo zijn onze manieren
  Zo zijn onze manieren
  Zo zijn onze manieren, manieren
  Zo zijn onze manieren
https://www.ad.nl/buitenland/curacaose-oud-minister-van-volksgezondheid-moet-de-cel-in~a520940d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 18, 2018 4:06 pm

Onze bananeneilanden zijn een zegen voor onze ambtenaren. Mooi weer, luxe en veel inkomsten.
Hier een voorbeeld:

Afbeelding
Ronald Plasterk, Maria Liberia-Peters en Henk Brons
Topambtenaar kreeg ruim 40.000 euro voor achttien dagen Curaçao
Het gaat om Henk Brons, die tussen 1 januari 2015 en 1 juli 2018 vertegenwoordiger van Nederland op Aruba, Curaçao en Sint-Maarten was. In zijn laatste negen maanden als vertegenwoordiger verbleef hij slechts achttien dagen op zijn post in Curaçao.

Hoewel dit in strijd is met de richtlijnen, gaf de hoogste ambtenaar op het ministerie toestemming voor de regeling. Momenteel is Brons directeur-generaal Koninkrijksrelaties op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarvoor was hij jarenlang verantwoordelijk voor de Rijksvoorlichtingsdienst.

Die 40.000 euro komt belastingvrij bovenop zijn salaris van 181.000 euro.
En dan is ook nog 7000 euro voor twee (!) vluchten van zijn echtgenote naar dat eiland.

https://nos.nl/artikel/2259512-topambtenaar-kreeg-ruim-40-000-euro-voor-achttien-dagen-curacao.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 27, 2018 11:47 pm

Nieuws over ons eigen bananeneiland:
Oud-premier Curaçao door Hoge Raad veroordeeld tot drie jaar cel en vijf jaar ambtsontzegging

Gerrit Schotte, premier van Curaçao tussen 2010 en 2012, moet definitief drie jaar de gevangenis in. Dat volgt uit de uitspraak dinsdag in Den Haag van de Hoge Raad in het cassatieberoep. Schotte mag ook vijf jaar geen openbaar ambt bekleden. Zijn partner, Cecily van der Dijs, krijgt negen maanden cel.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/oud-premier-curacao-door-hoge-raad-veroordeeld-tot-drie-jaar-cel-en-vijf-jaar-ambtsontzegging~b1d681be/

De eerste premier van het autonome Curaçao ontving honderdduizenden euro’s aan ‘giften’ van de Italiaanse maffiabaas Francesco Corallo.
Een celstraf voor Gerrit Schotte betekent niet dat op Curaçao en andere Caribische eilanden binnen het koninkrijk de invloed van binnen- en buitenlandse criminelen ten einde is gekomen. Zo is Francesco Corallo dit jaar opnieuw opgedoken op Sint-Maarten. Bij de huidige regering van dat autonome land vindt hij volgens kenners weer een gewillig oor voor zijn plannen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 17, 2019 1:24 pm

De grens sluiten. Kan Nederland dat wel?
De buitengrens van Aruba in ieder geval wel. Vluchtelingen ongewenst. En geen Seawatch te zien in de wijde omgeving.
Aruba sluit grens met Venezuela tegen ‘asielgolf’
Vrijdagmiddag besloot Venezuela de grens met Aruba weer te openen, nadat het in februari de grenzen met Aruba, Curaçao en Bonaire had gesloten. Onlangs oordeelde de rechter dat Aruba verplicht is om mensen die asiel aanvragen onderdak, voedsel, medische hulp en onderwijs voor kinderen aan te bieden in de periode dat ze in afwachting zijn van hun asielaanvraag.[...]
Als Venezuela de grenzen opent, vreest de regering een golf van mensen die asiel aan komen vragen. Daarom heeft het nu besloten om zelf de grens met Venezuela te sluiten.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/aruba-sluit-grens-met-venezuela-tegen-asielgolf~b4f1fe1e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 23, 2019 1:33 pm

In 2017 zouden ze 550 miljoen aan reparatiekosten krijgen. (orkaan, wind en waterschade) En om te voorkomen dat veel geld in de verkeerde zakken beland kwam er een 'Integriteitskamer' om dat lastiger te maken. Alle politici zwaar in de zeik. En zonder smeergeld gebeurt er weinig. Dus van dat herstel komt niet veel. Dus weer een paleisrevolutie.
Regering Sint Maarten valt om onenigheid wederopbouw na orkaan
Op het Nederlandse gedeelte van Sint Maarten is de regering gevallen. Met het opstappen van twee parlementariërs is het kabinet van premier Leona Marlin-Romeo zijn meerderheid kwijt. Het eiland lijkt niet lang zonder regering te zullen zitten. Oppositiepartijen National Alliance en de United St. Maarten Party hebben al de formatie van een nieuwe coalitie aangekondigd. Aangevuld met de twee nu onafhankelijke parlementariërs heeft die coalitie negen van de vijftien zetels in het parlement van Sint Maarten. De vorige regering had een krappe meerderheid van maar één zetel.

De terugkeer van de National Alliance in de regering is saillant, omdat dat de partij van oud-premier William Marlin is. Hij verzette zich in 2017 hevig tegen de oprichting van een zogenoemde Integriteitskamer, een voorwaarde die Nederland had gesteld voor het beschikbaar stellen van 550 miljoen euro aan noodhulp na de orkaan Irma. Bij hoge uitzondering had de Rijksministerraad in 2017 aan de gouverneur van Sint Maarten gevraagd om Marlin te ontslaan. Uiteindelijk stapte Marlin zelf op.

‘Politiek vacuüm’
Scheidend parlementslid van de United Democrats Luc Mercelina noemt de in zijn ogen nog altijd gebrekkige wederopbouw van het eiland na orkaan Irma in 2017 als voornaamste reden voor zijn vertrek. Mercelina ziet een toename in armoede en vervuiling en spreekt van een politiek vacuüm op het eiland.
Mercelina’s collega Chanel Brownbill bekritiseert de onzekerheid die volgens hem op het eiland heerst. Gouverneur Eugen Holiday moet nog akkoord gaan met de nieuwe eilandregering.

Sint Maarten is sinds 2010 een zelfstandig land binnen het Nederlandse Koninkrijk dat voor een aantal zaken, zoals defensie, nog een beroep dient te doen op Nederland. Het kabinet-Marlin-Romeo is het negende in tien jaar dat valt op het eiland. Ook parlementsvoorzitter Sarah Wescott-Williams heeft zondag haar ontslag ingediend.

De Nederlandse staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties, CDA) is op het moment op Sint Maarten en zal later op maandag reageren op de nieuwe situatie.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/23/regering-sint-maarten-valt-om-onenigheid-wederopbouw-na-orkaan-a3974281
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 04, 2019 11:57 am

Er is een deel van ons koninkrijk waar vluchtelingen gewoon in het gevang gegooid worden.
Volgens de politici is er een andere werkelijkheid waarin dit niet gebeurt.
Knops ontkent, maar Curaçao stopt vluchtelingen gewoon in de cel
Staatssecretaris Knops liet de Eerste Kamer vorige week weten dat er op Curaçao géén Venezolaanse vluchtelingen meer achter de tralies zitten. De praktijk blijkt anders.

Op Curaçao worden wel degelijk Venezolaanse vluchtelingen standaard geboeid en opgesloten tussen veroordeelde criminelen. Staatssecretaris Raymond Knops (koninkrijksrelaties) schreef de Eerste Kamer vorige week vrijdag juist dat er op dit eiland geen enkele vluchteling meer vastzit.

Volgens vreemdelingenadvocaten op Curaçao wordt Knops verkeerd ingelicht. “Er zitten nu zeker tien Venezolanen vast die asiel hebben aangevraagd”, zegt advocate Maya Elzinga-Soumah. Sommigen zitten volgens haar zelfs al langer dan een half jaar vast, tegen alle afspraken in.

De omstandigheden waaronder Venezolaanse asielzoekers vastzitten zijn in strijd met het internationaal recht. “Als mijn cliënten op zitting moeten komen bij de rechtbank, worden ze door drie of vier gevangenbewaarders vervoerd en aan handen en voeten geboeid voor de rechter gebracht”, zegt Elzinga-Soumah. Dat blijkt ook uit fotomateriaal.

De Venezolanen verblijven volgens de advocate niet in vreemdelingenbewaring, maar bivakkeren tussen de zware criminelen in blok 1 van de gevangenis van Koraal Specht. “Ze dragen dezelfde gevangeniskledij en zijn onderworpen aan het strenge regime dat veroordeelde misdadigers ten deel valt als zij hun straf uit moeten zitten.”

Onjuistheden

De beschrijving die Elzinga-Soumah geeft over de manier waarop Curaçao met vluchtelingen omgaat, staat in schril contrast met wat staatssecretaris Knops meldde aan de Eerste Kamer. “Wat hij schetst in zijn Kamerbrief aan de Senaat is niet wat hier in de praktijk gebeurt,” zegt de advocate. “Er staan feitelijke onjuistheden in zijn brief.”
Knops schrijft dat Curaçao een nieuwe procedure heeft ontwikkeld, die inhoudt dat vreemdelingen die worden aangetroffen zonder verblijfspapieren door de autoriteiten worden geïnterviewd om te kunnen beoordelen of zij mogelijk gevaar lopen als ze teruggestuurd worden.
“Die nieuwe procedure is er inderdaad”, zegt Elzinga-Soumah, “maar de vreemdelingendienst werkt gewoon door met de oude procedure.”

De advocate geeft het voorbeeld van een van haar cliënten, Eduardo, een 23-jarige man uit Venezuela. “Hij is gevlucht omdat hij te veel weet over regeringsgetrouwe mensen in zijn stad die tegenstanders van het regime van Maduro vermoordden. Zijn leven loopt gevaar, reden waarom hij vorig jaar met een bootje gevlucht is naar Curaçao. Op 14 februari van dit jaar is hij opgepakt door de Curaçaose vreemdelingendienst.” Hij werd vervolgens tussen de criminelen in de gevangenis gezet, vertelt zijn advocate, en zit nog steeds vast.

Signalen

Een woordvoerder van staatssecretaris Knops wil niet zeggen of Nederland de regering van Curaçao in dit geval om opheldering gaat vragen. Het ministerie benadrukt voor de beantwoording van vragen over vluchtelingen afhankelijk te zijn van de medewerking van Curaçao. In algemene zin is het zo dat “indien signalen worden ontvangen dat geleverde informatie mogelijk niet juist is, we deze signalen uiteraard met de Curaçaose overheid bespreken”.
https://www.trouw.nl/buitenland/knops-ontkent-maar-curacao-stopt-vluchtelingen-gewoon-in-de-cel~b86708ff/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 25, 2019 10:10 pm

Het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt keerde terug van een lange reis omdat bij de Antillen de vlag moest worden getoond. (en de drugssmokkel bestreden)
De bemanning werd verwelkomd door hun familie en er was een muziekcorps.
Maar ook de anti-drug brigade was op volle sterkte aanwezig. Alles en iedereen werd goed nagekeken . Ze zijn nog een paar dagen bezig om alle hoeken en gaten van die boot te controleren.
Marechaussee zoekt op Nederlands marineschip naar drugs
Bij de doorzoeking krijgt de marechaussee hulp van de douane, die personeel en drugshonden heeft ingezet. In totaal zijn zo’n vijftig mensen in touw. De operatie duurt waarschijnlijk nog de hele dag. ,,Het is mogelijk dat die morgen ook nog doorgaat.”

https://www.ad.nl/binnenland/marechaussee-zoekt-op-nederlands-marineschip-naar-drugs~aa500903/

Ik ben hier niet verbaasd over. In tegenstelling wat men meestal denkt is een leger altijd gevoelig voor omkoping.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 28, 2019 9:31 pm

En op de tweede dag van het zoek- en snuffelonderzoek hadden ze beet:
Tientallen kilo’s cocaïne die op een marineschip worden gevonden. Het doet bij de Koninklijke Marine serieus pijn, ook al is het niet de eerste drugsaffaire waarmee defensie te maken krijgt. De kans is volgens in militaire zaken gespecialiseerde advocaten groot dat het ook niet de laatste zal zijn.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/646874471/defensie-blijft-kwetsbaar-voor-drugsaffaires
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Apr 05, 2020 3:05 pm

Op Curaçao wonen ongeveer 150.000 mensen. De helft daarvan verdient zijn brood (er groeit weinig eetbaars op het eiland) met toeristen die er nu niet zijn.
Dus moet er weer geld heen.
400 miljoen om de ergste nood te ledigen, zo zeggen de bazen aldaar.
De regering van Curaçao heeft een noodhulpverzoek van omgerekend bijna 400 miljoen euro bij Nederland ingediend, om de zwaarste impact van het coronavirus op het eiland mee op te vangen. Volgens lokale media is meer dan de helft daarvan bedoeld om de begroting voor de komende drie maanden rond te krijgen. Een bedrag van omgerekend 155 miljoen euro wil de regering steken in het „noodpakket voor banen, de economie en sociale weerbaarheid”.

Zonder spoedige kapitaalinjectie kan volgens premier Eugene Rhuggenaath tot wel 60 procent van de Curaçaose bevolking zonder werk komen te zitten. Het eiland dat zwaar leunt op de inkomsten uit toerisme – bijna een derde van het bruto nationaal product – sloot afgelopen maandag de grenzen voor een periode van ten minste twee weken. Daarmee is de economie van het eiland volgens Rhuggenaath min of meer stil komen te liggen. Zeker 73.000 mensen op het eiland werken direct of indirect in het toerisme. Dat is bijna de helft van de totale bevolking van Curaçao.

De Curaçaose minister van Sociale Zaken Hensley Koeiman beloofde iedere eilander die na 15 maart zijn of haar baan heeft verloren een compensatie van 1.000 Antilliaanse gulden (ruim 500 euro) per maand. Koeiman kondigde daarnaast voor zondag een lockdown van 24 uur aan, voor de eerste keer in de geschiedenis van Curaçao. Het eiland hanteerde al een avondklok. Met uitzondering van ziekenhuispersoneel en mensen die in andere essentiële sectoren werken, mag zondag niemand de straat op.

Op Curaçao zijn tot dusver elf mensen positief getest op Covid-19. Vijf van hen zijn van de ziekte hersteld. Eén persoon is om het leven gekomen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/04/coronablog-5-april-a3995916

Let wel: 400 miljoen voor 3 maanden ofwel 1,6 miljard per jaar.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 13, 2020 12:55 pm

Het hele eiland Sint Maarten is droog gelegd.
Alcoholverbod Sint Maarten door stijging huiselijk geweld tijdens lockdown
PHILIPSBURG - Op Sint Maarten is de verkoop van alcohol tijdelijk stilgelegd om te voorkomen dat er meer huiselijk geweld plaatsvindt. Dat heeft minister-president Silveria Jacobs zondagavond (lokale tijd) aangekondigd

Op het eiland geldt een lockdown vanwege de corona-crisis, dat betekent dat de bevolking de hele dag thuis zit. Volgens haar is er de afgelopen dagen sprake van een flinke toename van meldingen van huiselijk geweld op het eiland en daarbij is vaak alcohol in het spel.

Jacobs zegt met de maatregel iedereen op het eiland te willen beschermen, in het bijzonder kinderen. Personen die gewend zijn dagelijks alcohol te drinken, raadde ze aan een andere hobby te zoeken.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/849838910/alcoholverbod-sint-maarten-door-stijging-huiselijk-geweld-tijdens-lockdown
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 18, 2020 9:52 am

Er gaan miljoenen naar de eilanden vanwege de ramp met corona.
En die miljoenen moeten gebruikt worden omde economie op ganag te houden. Hoe? De bazen op de eilanden hebben en simpele oplossing: geef ons het geld en wij zorgen dat vele duizenden een baan krijgen als ambtenaar. Je reinste klandiziepolitiek dus.
‘Onfatsoenlijk’: Curaçao en Sint Maarten hekelen voorwaarden Nederlandse coronahulp
Door het sluiten van de grenzen en het wegvallen van het toerisme zijn de Caribische rijksdelen in grote problemen gekomen. De eilanden kennen nauwelijks financiële reserves. De enige manier waarop zij aan extra geld kunnen komen, is door zachte leningen uit Nederland. Maar Den Haag eist structurele hervormingen.

Na afloop van de bijeenkomst van de Rijksministerraad (RMR) liet staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties weten ‘concrete maatregelen’ te eisen ‘rond salarissen van politici, ambtenaren en bestuurders van overheidsbedrijven’. Want mede hierdoor hebben de autonome eilanden de afgelopen jaren hun budgetten nooit op orde gekregen.

Nederland wil de komende zes weken, zo blijkt uit een brief van Knops die via de NOS is uitgelekt, de hulp van in totaal 370 miljoen euro pas geven als onder anderen ministers en volksvertegenwoordigers een kwart van hun pakket aan salarisvoorwaarden inleveren. Voor ambtenaren en bestuurders geldt 12,5 procent.

Zaterdag liet Aruba weten de voorwaarden te aanvaarden. Het Benedenwindse eiland kan de komende zes weken rekenen op 58 miljoen euro. Het betreft een renteloze lening, waarvan over twee jaar de terugbetaling begint. Begin juli moet in de RMR het hulpbesluit vallen voor de tweede helft van 2020. Knops zei eerder dat het hierbij mogelijk om meer dan een miljard gaat.

Slikken of stikken

De premier van Sint Maarten, Silveria Jacobs, betitelt de Nederlandse voorwaarden als ‘een onfatsoenlijk voorstel’ en ‘slikken of stikken’. Volgens haar worden de eilanden gedwongen in te stemmen met zaken waarvan niemand weet hoe die zullen uitpakken.

Sint Maarten kwam eerder met Nederland in botsing over de voorwaarden aan de schenking van 550 miljoen euro voor de wederopbouw na de orkaan Irma, in september 2017. Het eiland kent sinds dit weekeinde nog grotere politieke spanningen, nu de nog altijd machtige en populaire ex-politicus en zakenman Theo Heyliger is veroordeeld tot vijf jaar cel, vanwege zijn aandeel in een corruptiezaak in de bouwsector.

Op Curaçao verkeert de regering van premier Rhuggenaath in een spagaat. De regering weet dat het heel hard geld nodig heeft en alleen bij Nederland terecht kan. Tegelijkertijd wil Rhuggenaath de autonomie van zijn kwetsbare eiland redden en ‘sociaal-economisch en financieel onafhankelijk’ van Den Haag worden.

Curaçao, zo meent de premier, heeft al op allerlei manieren laten zien dat het de problemen in bijvoorbeeld de overheid aanpakt en flink bezuinigt. Nederland is hiervan weinig onder de indruk, zo is de afgelopen weken op allerlei manieren duidelijk gemaakt. Toekomstige hulp is ‘afhankelijk van afspraken en resultaten’, meldt Knops.

Juist nu de coronacrisis de eilanden economisch de keel dichtknijpt, ziet Nederland de kans om een einde te maken aan de structurele misstanden die de afgelopen tien autonome jaren nauwelijks zijn aangepakt. Den Haag wijst er daarbij op dat een dergelijke rigoureuze aanpak juist in het voordeel van de eilanden zelf is.

De eilandbevolkingen lijken dit in meerderheid net zo te zien. Maar de politieke en bestuurlijke elite die Knops nu tot de orde hoopt te roepen, heeft in het verleden vaker bewezen in te stemmen met voorwaarden, en toch een eigen uitweg te vinden.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/onfatsoenlijk-curacao-en-sint-maarten-hekelen-voorwaarden-nederlandse-coronahulp~bd2e5f80/

Waarom is het toch zo moeilijk om die eilanden los te laten en hun eigen boontjes te laten doppen. Ze willen toch zelfstandig zijn , zo roepen ze vaak?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 18, 2020 10:28 am

Mahalingam schreef:Waarom is het toch zo moeilijk om die eilanden los te laten en hun eigen boontjes te laten doppen. Ze willen toch zelfstandig zijn , zo roepen ze vaak?


Daar ben ik het helemaal mee eens. Geef ze die vrijheid , dat scheelt ons heel veel geld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19015
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Nederlandse Antillen

Berichtdoor mercator » Ma Mei 18, 2020 10:35 am

Mahalingam schreef:Er gaan miljoenen naar de eilanden vanwege de ramp met corona.

Nu loopt er op Discovery Channel een propaganda serie Nederland Strijdt Tegen Corona. Ik zag gisteren ook hoe de marine met groot materieel naar die eilanden trekt om daar orde en rust te handhaven en de eilandbewoners te voorzien van alles wat ze graag hebben en waar ze blijkbaar niet zelf voor kunnen zorgen. In de kanalenbuurt in Utrecht en de Bijlmer lukt dat niet kennelijk.
Die reportages zijn grappig eigenlijk, in echte flitsende Ex on the Beach stijl . Bedoeling is dat elke Nederland ziet hoe kordaat en voorbereid de militairen waken over hen. Ik zag zelfs een microwave waarin zowaar 100 maaltijden ineens kunnen opgewarmd worden ! Ik denk niet dat het Belgische leger zoiets heeft.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten