De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20183
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor King George » Ma Dec 09, 2019 2:24 pm

Pilgrim schreef:Schrijnende ongelijkheid...

Afbeelding

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Gerard de Boer)


En op 27 april staan de lemmingen weer met een oranje vlaggetje te zwaaien. Dat 27 april een feestdag is, dus een verlofdag die niet hoeft te worden ingeteerd op de hoeveelheid verlofdagen of waarop de werkenden een feestdagtoeslag uitgekeerd moeten krijgen gunnen ze ons nog niet eens.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 19, 2019 2:09 pm

‘Miljoenendeal Oranjes met fiscus na overlijden Juliana’

Showredactie, 18-12-19

Afbeelding

De koninklijke familie heeft na het overlijden van prinses Juliana, in 2004, een deal met de fiscus gesloten over haar nalatenschap. Gebruikmakend van een speciale regeling van de Successiewet heeft de familie een groot deel van de erfbelasting met kunstobjecten betaald. Dat meldt het programma ZEMBLA.

Volgens ambtenaren die betrokken waren bij de afhandeling van de nalatenschap heeft het Rijk in strijd met deze regeling gehandeld. De regeling schrijft voor dat als het Rijk waardevolle kunstvoorwerpen uit nalatenschappen verwerft, die een museale toepassing krijgen. Maar uit onderzoek van ZEMBLA blijkt dat topstukken, waarmee de Oranjes hun erfbelasting hebben betaald, niet in een museum terecht zijn gekomen. Ze zijn achtergebleven in de koninklijke paleizen.

,,Het is niet de bedoeling geweest, dat er meubels ergens verborgen in het paleis kwamen te staan," zegt kunsthistoricus Rudi Ekkart in ZEMBLA. Hij was betrokken bij de afhandeling van de nalatenschap van prinses Juliana.

Prinsessen
ZEMBLA heeft de taxatierapporten van de nalatenschap van prinses Juliana in handen gekregen. Daaruit blijkt dat de prinsessen Irene, Margriet en Christina destijds in totaal ruim 8,8 miljoen euro van de erfbelasting hebben mogen aftrekken. De successieregeling geldt niet voor toenmalig koningin Beatrix, omdat bij wet is bepaald dat de vorst is vrijgesteld van het betalen van erfbelasting.

https://www.ad.nl/show/miljoenendeal-or ... ~a871073e/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 02, 2020 5:41 pm

Wat zijn de woorden van koning Willem-Alexander eigenlijk waard? - Arnold op Zondag #1
26 jan. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 13, 2020 12:36 am

Aan Willem-Alexander

Door: Jan Dijkgraaf, 9:31, 12 februari 2020

Afbeelding

Ik twijfel er geen moment aan dat de Koninklijke familie dingen kan ‘regelen’

Beste Willem,

Het komt niet vaak voor dat de Rijksvoorlichtingsdienst namens leden van het Koninklijk Huis officieel reageert op hardnekkige geruchten.

Ik herinner me eerlijk gezegd maar een paar gevalletjes.

Het meest in het oog springend was de mededeling van de RVD op 15 februari 2001. Toen liet de dienst namens prins Johan Friso weten dat hij geen homo, maar hetero was. Volgens de toenmalige hoofddirecteur van de Rijksvoorlichtingsdienst, Eef Brouwers, was “de prins beweringen dat hij iets zou zijn wat hij niet is, meer dan beu”.

Ik weet nog dat ik destijds dacht: lekker belangrijk.

Ik geloof dan ook niet in: waar rook is, is vuur.

Toch denk ik dat het nu écht tijd wordt dat u even met de RVD en premier Mark Rutte om tafel gaat om ze een kattebelletje te laten maken over uw schoonvader, Jorge Zorreguieta.

Al jaren gaat namelijk het gerucht dat uw familie ervoor heeft gezorgd dat uw schoonvader niet in Argentinië werd berecht wegens zijn rol ten tijde van het Videla-regime. En dat hij door de Nederlandse regering is ‘uitgeruild’ tegen de voormalige Transavia-piloot Julio Poch, die na acht jaar in de cel inmiddels is vrijgesproken van dodenvluchten in Argentinië.

Ik twijfel er geen moment aan dat de koninklijke familie dingen kan ‘regelen’. Grote dingen. Kleine dingen.

Maar van dit verhaal dacht ik toch altijd: het zál toch niet?

Het zal toch niet zo zijn dat ons Koninklijk Huis een Nederlands staatsburger, want dat is Julio Poch, een echtgenoot, een vader, een opa, offert om de kop van de vader van prinses en later koningin Máxima te redden?

Ik kon me trouwens sowieso niet voorstellen dat de toenmalige koningin Beatrix haar oudste zoon toestemming zou geven om met de dochter van een oorlogsmisdadiger te trouwen.

Uw moeder hield helemáál niet van gedoe.

Maar ik begin te twijfelen, weet u dat?

Die hele zaak tegen Julio Poch zat al een geurtje aan.

Maar nu we sinds maandag weten dat het Nederlandse Openbaar Ministerie de Argentijnse justitie getípt heeft hoe ze Poch het beste in handen konden krijgen, vind zelfs ik, die toch echt jarenlang op 30 april vol enthousiasme het volkslied stond te zingen voor het gemeentehuis van Bergambacht, het éng worden.

Nederland levert geen gevangenen uit aan Argentinië.

Dús zegt het Nederlandse Openbaar Ministerie in 2009 tegen de Argentijnen: “Maar op 22 september maakt hij zijn laatste vlucht naar Valencia. En omdat Spanje wel een uitleveringsverdrag met Argentinië heeft, zou u hem dáár kunnen arresteren. Dan heeft u hem.”

Zou een pennenlikker op het Openbaar Ministerie dat zelf hebben bedacht?

Was de toenmalige minister Ernst Hirsch Ballin (naast een rat) zo’n strategisch genie, dat heel erg begaan was met de belangen van justitie in Argentinië?

Of was het een opdracht uit het Torentje, na uw moeders wekelijkse gesprek met minister-president Jan-Peter Balkenende?

Kunt u de RVD snel licht in de duisternis laten brengen?

En zorg er daarna als de sodemieter voor dat Julio Poch voor al het leed dat úw land hem en zijn familie heeft aangedaan een zéér ruimhartige schadevergoeding krijgt!

Plus excuses.

Groet,

JanD

PS. Voor blinden- en slechtzienden las ik dit briefje gisteren ook voor op Radio Veronica.

https://tpo.nl/2020/02/12/briefje-van-j ... exander-3/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor Ariel » Do Mei 07, 2020 8:45 pm

Document linkt Koninklijk Huis aan onderzoek Poch

Informatie over een politieonderzoek naar de Argentijns-Nederlandse Transavia-piloot Julio Poch is in een zeer vroeg stadium gedeeld met leden van het Koninklijk Huis. Dat stellen RTL Nieuws en radioprogramma Bureau Buitenland op basis van documenten.

Minister Grapperhaus weigert de documenten, die de journalisten nu hebben ingezien, aan de Tweede Kamer te verstrekken.

Het koningshuis werd, zo blijkt uit het verslag van een Nederlandse politieliaison, nog voor de eerste getuigenverhoren plaats gingen vinden eind 2018 al ingelicht. Het is überhaupt zeer uitzonderlijk dat het Koninklijk Huis wordt geïnformeerd over strafrechtelijk onderzoek.

De liaison vertelt over de eerste dienstreis naar Argentinië. Hij sprak met de ambassadeur. „De ambassadeur gaf aan dat hij de gevoeligheid erkent, maar dat het koningshuis er toch vrij makkelijk in steekt. Namelijk: ’goed is goed, fout is fout’”, zo valt er te lezen in het verslag.

Jorge Zorreguieta
Het is de eerste keer dat een officieel overheidsdocument melding maakt van het koningshuis in de zaak-Poch. Er is altijd ontkend dat een link was tussen de zaak-Poch en het Koninklijk Huis.

Poch wordt ervan verdacht dodenvluchten te hebben uitgevoerd voor de Argentijnse militaire junta. Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, was minister van het regime. Hij werd nooit vervolgd - het OM zag af van een onderzoek - terwijl Poch met hulp van Nederland in Spanje werd opgespoord en gearresteerd.

Eerder verklaarde oud-Transaviadirecteur Michiel Meijer in de rechtbank dat hij van de toenmalige zaaksofficier van justitie, Guus Schram, hoorde dat er ’hogere belangen’ speelden. Toen Meijer vroeg of het om het koningshuis ging, zou Schram dat met zijn lichaamstaal hebben duidelijk gemaakt. De theorie die destijds rondging, luidde dat er een ’deal’ werd vermoed, waarbij Poch werd geslachtofferd en Zorreguieta buiten schot bleef.

Rol minister Ernst Hirsch Ballin
Volgens het document heeft de toenmalige minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, zich persoonlijk met het onderzoek bemoeid. De politie zag inhoudelijk weinig in het onderzoek maar het hoofd van de Criminele Inlichtingen Eenheid had ’persoonlijk van de minister de opdracht gekregen om toch door te gaan met het onderzoek’, werd opgetekend.

Dat kan een staartje krijgen. Hirsch Ballin heeft ooit onder ede verklaar dat hij ’nooit inhoudelijk contact’ had gehad met politiemensen belast met het onderzoek, schrijft RTL Nieuws. De oud-minister ontkende ’sterk te hebben aangedrongen’ op onderzoek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 14, 2020 2:54 pm

Regering pleegt subsidiefraude. (want de Koning is onschendbaar en de ministers zijn verantwoordelijk).
'Koning krijgt onrechtmatig 4,7 miljoen subsidie voor Kroondomein Het Loo'
Koning Willem-Alexander krijgt onrechtmatig een bedrag van 4,7 miljoen euro uitgekeerd als subsidie voor Kroondomein Het Loo op de Veluwe. De natuursubsidie, die van 2016 tot 2021 loopt, had nooit verleend mogen worden. Dat zeggen drie vooraanstaande juristen in een uitzending van onderzoeksprogramma Zembla.

Zembla beschikt over een beschikking, waarin wordt uitgelegd aan welke voorwaarden de koning moet voldoen om zijn miljoenensubsidie te ontvangen. Uit die beschikking blijkt dat koning Willem-Alexander van veel belangrijke subsidievoorwaarden is vrijgesteld. Dat is echter zonder enige onderbouwing vanuit de overheid gebeurd, concluderen de juristen.

Drie maanden dicht

Zo mag de koning 7200 hectare van Kroondomein Het Loo (dat in totaal meer dan 10.000 hectare groot is) drie maanden per jaar sluiten voor alle publiek. Andere subsidieontvangers moeten beloven dat ze niet meer dan 1 hectare mogen aanhouden voor privégebruik. Bovendien moet het terrein in hun geval 358 dagen per jaar open zijn. Voor de koning gelden die beide regels niet, blijkt uit de documenten. Hij is van beide voorwaarden vrijgesteld.

Meerdere vooraanstaande juristen zeggen dat de afspraken niet kloppen. 'Er zijn zoveel dingen mis aan deze beschikking, bestuursrechtelijk gezien, dat je kunt zeggen: dit is onrechtmatig', zegt professor Wim Voermans. Hij is hoogleraar staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden.

De voorkeursbehandeling die de koning krijgt is volgens Voermans in strijd met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur: 'Er wordt alleen maar gezegd: voor u u geldt dat niet.' Volgens de Leidse hoogleraar is er maar één verklaring te bedenken voor de constructie: de koning wil ongestoord kunnen jagen.

Voermans krijgt bijval van professor en voormalig hoogleraar Peter Nicolai. Ook emeritus-hoogleraar Martin Jan van Mourik uit kritiek. Hij noemt de omstreden afspraken met de koning over het natuurgebied op de Veluwe 'juridische belazerij'.

Opnieuw maanden dicht

Zo'n anderhalf jaar geleden eiste de Tweede Kamer van minister-president Mark Rutte dat Kroondomein Het Loo het hele jaar open zou blijven. Toch gaat ook dit najaar het natuurgebied weer enkele maanden dicht: van 15 september tot 25 december mag niemand er komen.

Kroondomein Het Loo is al dik drie eeuwen verbonden met de koninklijke familie. Tot 1959 was het privébezit van de Oranjes, tot oud-vorstin Wilhelmina het in 1959 in bewaring gaf aan de Staat.

Zembla heeft het koningshuis om een reactie gevraagd, maar kreeg niet uitgelegd waarom de koning een voorkeursbehandeling krijgt. De Rijksvoorlichtingsdienst verwijst naar een eerdere Kamerbrief van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Visserij en naar minister-president Rutte.
https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2449879/Koning-krijgt-onrechtmatig-4-7-miljoen-subsidie-voor-Kroondomein-Het-Loo

En dan zijn er nog EU subsidies voor 'de boeren' waarvan het grootste deel terecht komt bij grootgrondbezitters (zeker als die van adel zijn).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 19, 2020 11:43 pm

Waar is Willem van Oranje als je hem nodig hebt?

Afbeelding

De oude Willem redde Nederland van de Spaanse overheerser, de huidige Willem vindt het niet erg om de monarchie op te geven voor het dictatorschap van de Europese Unie.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 12:03 am

Belastingbetaler betaalde óók voor inrichting privévertrekken paleis Huis ten Bosch

Door: Bas Paternotte, 18:01, 21 mei 2020

Afbeelding
Koning Willem-Alexander aan het werk in zijn werkkamer op paleis Huis ten Bosch.

Nu niet wegkijken, niet goedpraten, niet uitwissen, niet apart zetten, niet ‘normaal’ maken wat niet normaal is

De overheid heeft bij de renovatie van Huis ten Bosch geen onderscheid gemaakt tussen privévertrekken en de rest van het paleis. Wel nam ze alle kosten voor haar rekening. De koning mocht meebeslissen over het interieur. Dat meldt NRC Handelsblad donderdag. De renovatie en inrichting van Huis ten Bosch waren, schrijft het ministerie van Binnenlandse Zaken na vragen van de krant, ‘één project’ waarbij geen onderscheid is gemaakt tussen de verschillende ruimtes in het paleis. De overheid nam alle kosten voor haar rekening, in totaal 63,1 miljoen euro.

Een eerder Wob-verzoek van NRC Handelsblad hierover werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken geweigerd om de ‘persoonlijke levenssfeer’ van de koning te beschermen, en omdat nooit apart is bijgehouden wat de privévertrekken van de koning hebben gekost, aldus het ministerie.

https://tpo.nl/2020/05/21/belastingbeta ... ten-bosch/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Majesteit stopt met regeren. Lang leve de koning.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 11:51 pm

“Huis van Oranje”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten