Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Ariel »

Nou, nou...Heibel in de PvdA tent.
Woede en frustratie PvdA-Kamerleden over kieslijst

vrijdag 22 juni 2012

In de PvdA-Tweede Kamerfractie is met verontwaardiging gereageerd op de nieuwe kieslijst voor de Kamerverkiezingen. 'Samson is geen echte leider of manager. Hij heeft maar drie adviseurs: Diederik, Diederik en Diederik.'

Dat zegt een anoniem PvdA-Kamerlid tegen het AD.

Geroddel
Volgens die krant zijn er naast de eerdere PvdA'er die zich terugtrokken vanwege een te lage plek op de lijst, Metin Celik en Jeroen de Lange, minstens vier andere Kamerleden die zich beklagen over de selectie door de PvdA-top.

Er zou 'continue geroddel en gedoe zijn binnen de partij en de fractie'.

Surinaamse gemeenschap
De verbazing over de vierde plek op de lijst voor Tanja Jadnanansing is groot. Reden voor die hoge plek is volgens anonieme PvdA'er de voor de partij belangrijke achterban in de Surinaamse gemeenschap.

'Ze is inhoudelijk niet sterk, moet aan alle kanten worden gecoacht en als we discussiëren, mengt ze zich daar nauwelijks in. Een beetje John Leerdam-achtig, maar dan slimmer,' zegt een anonieme PvdA'er tegen het AD.

Timmermans
In de Telegraaf beklagen PvdA'ers zich, opnieuw anoniem, over de plekken in de top-10 van Mariëtte Hamer en Frans Timmermans.

Timmermans solliciteerde tijdens zijn Kamerlidmaatschap naar verschillende buitenlandse topfuncties en zorgde voor het vertrek van Job Cohen door een kritische email van zijn hand.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... slijst.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

De multikul excuus Truus:

Afbeelding

"Ik zie mezelf meer als iemand die naar de interruptiemicrofoon rent dan als backbencher. Iedereen zegt dat ik een enorme wervelwind ben. Mensen verwachten dan ook dat ik van mij zal laten horen. Dat moet ik natuurlijk nog wel waarmaken."
Op haar persoonlijke website is het laatste bericht van mei 26, 2010 .
http://tanjajad.wordpress.com/
Jadnanansing groeide op in Suriname, won in 2002 de diversiteitsprijs van de gemeente Amsterdam en in 2003 de publieksprijs op het Hollandse Nieuwe schrijversfestival.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

Nieuwe verkiezingen houden ook in: alle partijen moeten nieuwe geactualiseerde verkiezingsspotjes maken. De trend momenteel is: en kopstukken in beeld brengen.
Bij de PvdA zijn ze heel verguld van het campagne voorbeeld van Obama: als die oetlul president kan worden met goede reclame dan moet dat ons toch ook lukken? Dus meer Amerikanisering van de campagne. En komt Samsom aan met zijn gezin.
Maar in de USA reclame wordt het gezin gewoon gepresenteerd als "Zo leef ik. Dit ben ik.".
Maar de socialisten moeten daar natuurlijk hun eigen draai aan geven want het private is ook politiek (Marcuse).
Zo heeft Samsom een gehandicapt dochtertje en zodoende is pappa bevlogen socialist
Er is dus nogal wat kritiek op het filmpje van de PvdA. Dat het zo duidelijk maakt dat de PvdA geen echt verhaal te brengen heeft meer. Alleen emo-politiek zal bedrijven. Kinderen in dienst van de politieke idealen van pappa.
Hier de video:
http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/ ... agnespotje
Het wordt hier gefileerd door Theodor Holman:
Samsom gebruikt zijn dochter om stemmen te trekken
De familie Samsom heeft, vertelt Diederik in de reclamespot, een dochter met een handicap. Welke vertelt hij niet. Wel meldt hij dat ze een groot doorzettingsvermogen heeft en dat papa en mama haar helpen met taal en rekenen. Dus echt goed gaat het niet met die dochter.

Welbewust gebruikt Samsom zijn dochter om straks stemmen te trekken, hoewel ik oprecht geloof dat de handicap van zijn dochter hem motiveert om bepaalde politieke idealen te verwezenlijken. Hij gebruikt het, schrijf ik. Maar door in die reclamespot zijn dochter te tonen - zelf kan die per definitie daarvoor geen toestemming hebben gegeven want ze is, zoals gezegd, gehandicapt en ook te jong - neigt het meer naar onsmakelijk misbruik.

Onsmakelijk omdat die gehandicapte dochter onderwerp wordt in een verkiezingsstrijd. Ze wordt een argument, want één van de boodschappen in die reclamespot is: als ik Nederland niet goed verander, als ik andere, rechtse partijen de kans geef, loopt het slecht af met mijn dochter.
http://www.parool.nl/parool/nl/508/THEO ... kken.dhtml
En Samsom?
Samsom is Oost-Indisch doof voor kritiek
In een kort interviewtje met Nu.nl liet Samsom afgelopen zaterdag, voorafgaand aan het PvdA-congres duidelijk merken dat hij de kritiek op zijn campagnespotje totaal niet serieus neemt. [...]
De aap komt uit de mouw als de journalist van Nu.nl vraagt of Samsom soms aan zijn imago moet werken en dat hij daarom het spotje heeft laten opnemen. Samsom ontkent eerst, maar zegt meteen daarna: "Maar ik realiseer me dat ik nog wel moet laten zien wie ik ben. Ik vind dat je je moet voorstellen aan je kiezers. Ik ben relatief nieuw."
http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/ ... or-kritiek
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Ariel »

Enig, en zo'n friek leidt op dit moment de PvdA.
'Samsom verdraaide feiten als activist voor Greenpeace'

woensdag 4 juli 2012

Als activist voor milieu-organisatie Greenpeace ging huidig PvdA-leider Diederik Samsom (40) selectief om met de feiten. Dit zeggen woordvoerders uit de nucleaire sector en uit de politiek in het zomernummer van Elsevier.

Samsom en Greenpeace verdraaiden de feiten ronduit,' zegt Hans Codée, directeur van de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (Covra) bij Borssele.

Medewerkers van de kerncentrale in Dodewaard, waar Greenpeace veelvuldig demonstreerde, werden mede om die reden 'doodziek van die man'.

Milieuactivist
De kernenergiespecialist Samsom, die natuurkunde studeerde in Delft, werkte tussen 1995 en 2001 voor Greenpeace. Zijn toenmalige tegenstanders herinneren hem als een fanatieke milieuactivist, die veelvuldig alarm sloeg als Greenpeace weer ergens 'radioactief afval' had ontdekt.

Codée: 'Dan riep Samsom: "Dit afval is extreem gevaarlijk!" of "Deze treinen zijn rijdende tijdbommen!". En intussen gingen ze er gewoon naast zitten.'

De acties van Greenpeace en andere milieuclubs kostten de samenleving handenvol geld. Bovendien hebben ze werknemers in de nucleaire sector gehinderd in hun carrières, zeggen de critici.

Schade
'Egotrippende actievoerders als Samsom hebben mensen ernstig geschaad in hun loopbanen,' aldus oud-Kamerlid voor de VVD, Jan Dirk Blaauw.

Hans Codée: 'Greenpeace beschikte over bijna ongelimiteerde financiële middelen. Wij niet. De juridische strijd die zij tegen ons voerden was nog het meest frustrerend.'

Volgens Diederik Samsom waren de Greenpeace-acties gerechtvaardigd. 'De acties waren inventief en effectief en bovendien geweldloos.' Hij wilde met zijn strijd tegen kernenergie 'de wereld verbeteren', aldus de PvdA-leider.

Door Wierd Duk

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... npeace.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Ariel »

Wie komt op voor Benthe Samsom?

Ooit had ik een onderhoud met een hypotheekadviseur. Hij zetelde in een kleine kale kamer, temidden van een heleboel andere kamertjes waarin weer andere hypotheekadviseurs zaten. Op zijn bureau prijkte een fotolijstje met daarop twee vrolijk lachende kinderen. Het viel op, die schijnbaar persoonlijke foto in een verder kale kamer. Daarom glipte ik na afloop van het gesprek even een andere kamertje binnen. Ook daar stond een fotolijstje op het bureau - met daarin precies dezelfde foto. Zo werkt dat dus, dacht ik. Kinderen wekken vertrouwen. Niet voor niets hebben Jehova’s Getuigen vaak een kind bij zich wanneer ze aanbellen. Meestal een meisje dat je met grote, wat trieste ogen aanstaart. Probeer je daar maar eens tegen te wapenen.

En nu is daar Diederik Samsom. Hij schuift in zijn PvdA-reclamespot zijn tienjarig dochtertje Benthe naar voren. Benthe is gehandicapt, en voor haar doet Samsom het allemaal. Hij vertelt niet wát haar handicap is, maar wie even googelt, ontdekt dat Benthe al enkele maanden een belangrijke pion is in het PvdA-verkiezingscircus. Heel Nederland moet weten dat zij een hersenafwijking heeft waardoor zij onder meer spastisch is aan de linkerzijde van haar lichaam. Wat vooral opvalt aan alle interviews: Samsom gebruikt steeds exact dezelfde soundbites wanneer hij het over zijn dochtertje heeft. Goed ingestudeerd dus, het kan niet anders of hierin heeft een spindoctor de hand gehad.

Rijst de vraag: wat vindt mevrouw Samsom hiervan? Zij heet Tineke Hoogenboom. Het was even zoeken om achter die naam te komen, want Tineke hecht aan haar privacy. Groot gelijk heeft ze. Alleen raar dat zij haar dochtertje diezelfde privacy blijkbaar niet gunt. En Samsom zelf? Hij stelt dat hij is gevormd door zijn kinderen, en vooral door Benthe. Ik geloof dat graag. Wat mij zorgen baart, is hoe Benthe wordt gevormd door dit spotje. Zal zij later, als volwassen vrouw, zeggen: “In de Tweede Kamer had papa altijd de mond vol over hoe voorzichtig we moeten zijn met het uitwisselen van medische gegevens, maar voor mij golden die bezwaren blijkbaar niet?” Hoe zal bijvoorbeeld haar zoektocht naar werk verlopen, nu papa haar complete ziektebeeld aan de grote klok heeft gehangen?

Misschien valt het mee, misschien ook niet. Maar dat je als ouder überhaupt het risico neemt. Hoe diep kun je zakken in je geldingsdrang? Daarom heb ik gisteren een officiële klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. Als niemand voor de belangen van dat meisje opkomt, doe ik het wel.

http://www.metronieuws.nl/columns/wie-k ... ZUAFZuTic/
Reactie van Geen Stijl.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... amson.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Ariel »

PvdA-leider Diederik Samsom flirt terug naar CDA

zaterdag 7 juli 2012

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma noemde de PvdA deze week een goede partner om mee te gaan samenwerken. PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom beantwoordt de flirt en zegt veel overeenkomsten met de christendemocraten te zien.

‘Kijk eens naar het programma van het CDA en vergelijk dat met ons program. Wij zijn de enige partijen die nog de ambitie hebben deze samenleving bij elkaar te houden. We zijn volkspartijen en emancipatiepartijen,’ zegt Samsom tegen dagblad Trouw.

In hetzelfde interview bekritiseert Samsom de SP en GroenLinks.

Samenwerking
De uitspraken zijn opvallend, omdat de vorige samenwerking van PvdA en CDA, in het kabinet Balkenende-IV, verre van harmonieus verliep.

Na diverse botsingen viel het kabinet over verlenging van de missie in Uruzgan. Voormalig CDA-leider Maxime Verhagen liet zich ontvallen ‘alleen in uiterste noodgevallen’ ooit nog met de PvdA te willen samenwerken.

Politiek midden
De PvdA-leider constateert net als Van Haersma Buma dat het politieke midden in electorale moeilijkheden verkeert. Het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie noemt hij een verhaal voor hoger opgeleiden. ‘De tegenstellingen in de samenleving worden groter.’

Zowel de PvdA als het CDA doet het slecht in de peilingen. In de laatste peiling van Maurice de Hond staat de PvdA op 18 zetels, het CDA op 13. De strijd om de grootste partij te worden op 12 september lijkt tussen VVD en SP te gaan.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... ar-CDA.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door H.Numan »

Zowel de PvdA als het CDA doet het slecht in de peilingen. In de laatste peiling van Maurice de Hond staat de PvdA op 18 zetels, het CDA op 13.

Kijk eens aan. Als ze zich samenvoegen halen ze misschien evenveel zetels als de PVV. :lol:
De strijd om de grootste partij te worden op 12 september lijkt tussen VVD en SP te gaan.
Lijkt, want voor het gemak vergeten ze eventjes de partij die de laatste 5 jaar de NL politiek heeft bepaald.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

Gelukkig zijn we hier niet zo onnozel dat we denken dat de weermannen het weer maken.
Weermannen voorspellen en dat kunnen ze goed of fout doen. Fout volgens de PvdA in Hoek v. Holland.
En daarom komen er geen badgasten.
PvdA'ers: Weerman moet boeten voor foute voorspelling
Kun je weermannen afrekenen op hun foute weersverwachtingen? De PvdA-fractie in Hoek van Holland vindt in ieder geval van wel.
Ze zijn het zat dat toeristen wegblijven als regen en onweer wordt voorspeld, terwijl het daar vaak veel mooier weer is.
Volgens de fractie lopen de ondernemers in de gemeente door 'de miskleunen van de weerinstituten' dagelijks zo'n 100.000 euro mis.
http://www.rtl.nl/components/actueel/rt ... mannen.xml
De PvdA springt in de bres voor ondernemers? Het moet toch niet gekker worden.
En Grote Roerganger Samsom? Volgens Geen Stijl zou die gezegd hebben:
"Goedverdoemme, niet in verkiezingstijd met dit soort initiatieven komen". "We zijn Dion Graus niet. Intrekken die drol. Zeg maar dat je gehackt bent. En voortaan eerst met PvdAHQ overleggen. IK BEN DE BAAS!"
En dus zodoende:
PvdA'ers trekken claim tegen weermensen in
Na een storm aan merendeels negatieve reacties heeft de PvdA-fractie van Hoek van Holland het bericht over de schadeclaim tegen weermensen ingetrokken.
http://www.rtl.nl/components/actueel/rt ... sen_in.xml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Leader
Berichten: 189
Lid geworden op: ma jan 16, 2012 7:23 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Leader »8)
Laten we onze Nederlandse Waarden behouden en niet verkwanselen aan de allochtone bezetting.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

Uit de peilingen blijkt dat de PvdA een linkse partij is, waarvan er meer zijn. DE Linkse partij wordt de SP.
En wat zegt Hamer? Dat ze best wel kunnen winnen als ze de presentatie goed doen.
Hamer: 'PvdA kan de grootste worden'
De SP verslaan op 12 september? Het kan nog altijd, denken ze bij de Partij van de Arbeid. 'De eindfase is het belangrijkst. Kijk naar Balkenende in 2002, Bos in 2003 en de eindsprint van Cohen in 2010. Gebeurt zoiets weer, dan kunnen we de grootste worden.'

Dat zegt PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer vandaag in een interview met de Volkskrant. Hamer zit sinds 1998 in de Tweede Kamer voor de PvdA en is door haar partij opnieuw hoog op de lijst gezet, op plaats 6. Zij voorspelt dat partijleider Diederik Samsom zich gaat mengen in wat tot nu toe een tweestrijd lijkt te worden tussen VVD-leider Mark Rutte en SP-leider Emile Roemer.

Hamer: 'Als de debatten losbarsten, krijgt dat zijn eigen dynamiek. Weken naar een tweegesprek kijken, gaat Nederland niet interessant vinden.' Volgens Hamer zal Samsom met zijn eigen stijl 'kleur' geven aan de campagne.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Pol ... rden.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

Een fundi-moslim stemt niet. Voor hen is democratie iets vies.
En de gematige gelovigen? Wat doen die? Die stemmen, maar niet op de PvdA, aldus Mustafa Amhaouch (nr. 16) van het CDA in zijn stemadvies. Hij heeft het niet gehaald: CDA heeft 13 stoeltjes.

Ooit stemden de gastarbeiders op de PvdA want ze waren werkenden.
Later werden ze steuntrekkers en dan zijn ze bij de PvdA aan het goede adres. (nog steeds)
Maar de trend is zo dat ze zich meer zien als 'gelovigen' de laatste jaren. Die verschuiving van focus moet dus naar het CDA leiden.
Een moslim stemt niet op de PvdA
Dat moslims voor de PvdA kiezen, is voor mij als belijdend moslim onbegrijpelijk. Het is een seculiere partij waar je religieuze overtuiging op de tweede plaats komt. Dat is het goed recht van de PvdA. Maar moslims die hun religieuze beleving serieus nemen, hebben hier niets te zoeken.[...]
Een keuze voor de PvdA is in principe een keuze tegen je religieuze identiteit. Moslims die hun godsdienst serieus nemen, zouden op het CDA moeten stemmen. Een multi-confessionele partij waarin het respect voor elkaars religieuze overtuiging centraal staat.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/a ... PvdA.dhtml
"Dat moslims voor de PvdA kiezen, is voor mij als belijdend moslim onbegrijpelijk.
Eerst het eten , dan de moraal !! Simpel toch.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

Onze ex-activist van Greenpeace, Samsom, moet zich nu als staatsman gaan gedragen. Zal hem dat lukken? Er zijn in de wereld veel voorbeelden van rebellenleiders die als staatshoofd er niks van bakken. En de eerste vuurproef is er al:
de grienpiessers denken natuurlijk dat ze nu fantastische politieke rugdekking hebben: hun man in de regering! Dus wordt er dit gedaan:
Greenpeace legt 72 tankstations plat
Wij moeten de Shell boycotten om de Noordpool te redden. En als de burgers (30% heeft toch voor hun kameraad Samsom gekozen) te beroerd zijn om te boycotten dan moeten ze maar een beetje geholpen worden.
En wat deed Samsom? Snel in een interviewtje tussen neus en lippen zeggen dat als de grienpiessers strafbare feiten plegen, dat ze dan aangehouden moeten worden. En er zijn een handje vol aangehouden en inmiddels weer vrij. Ze zullen misschien een boete krijgen. Net zoals Samsom vroeger ook kreeg.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nie ... plat.dhtml

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

Ik kijk naar het StaatsJournaal en hoor de woorden:
""Politici zijn bedreigingen zat."
Meervoud dus. De PVV en zeker Geert is al jaren de bedreigingen zat. Daar hoor je niemand over, dat het zielig is of zo.
Maar ja, Spekman heeft gezegd dat nivelleren een feest is. Had die ook niet kunnen doen, om even aan te haken bij een bekende cabaretier die heden wegens lafheid in het nieuws is. En heel wat hard werkende Nederlanders dachten dingen als "ja, leuk van onze centen feesten, zo kennen we onze socialisten."
Dus krijgt Spekman nu ook hate-mail. En daar kan die niet tegen als goed Gutmensch. Dus hij trekt aan de bel.
en wat gebeurt? Bij de wekelijkse pers conferentie gaat Mark uitgebreid op de zaak in. En spreekt wervende woorden
Rutte roept op tot beschaving op internet
De premier deed zijn oproep tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad. 'Ik lever graag mijn bijdrage aan het debat dat Spekman heeft aangezwengeld.' Spekman zette gisteren een selectie van de grofste mails die hij recentelijk binnenkreeg op zijn Facebook-pagina. Vanochtend riep hij op tot een 'beschavingsoffensief' tegen mensen die via social media bedreigingen uiten, anderen kanker en een langzame dood toewensen, of zich racistisch uiten.
Het gebeurt volgens Rutte 'op te grote schaal' en hij vindt het helemaal erg als het richting hulpverleners gebeurt.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Ka ... rnet.dhtml
En nu het griezelige aan de zaak:
Rutte zei dat hij doorgaans ook 'veel vervelende berichten' krijgt.
Spekman wil een publiek debat over normen op internet. 'Internet wordt steeds meer het afvalputje van de Nederlandse samenleving qua gedrag. We moeten een grens stellen met elkaar.'
Met elkaar. Ofwel: onze regenten zullen wel bedisselen waar onze grenzen liggen.
En die liggen, naar voorbeeld van een zekere bevolkingsgroep, daar waar de lange tenen van de socialisten beginnen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Ariel »

Rutte is helemaal in de PvdA. Hij had het niet beter kunnen treffen met zulke partners. Niet alleen komt hij op voor Spekman die we niet mogen beledigen, maar hij is ook van mening dat er geen betere kandidaat dan Dijselbloem is voor het voorzitterschap van de eurogroep.
Premier Mark Rutte (VVD) zegt dat Dijsselbloem precies 'in het plaatje' past dat Nederland wenst voor een volgende voorzitter van de eurogroep.

Rutte wilde niet speculeren, maar gaf wel een oordeel over Dijsselbloem. 'Als Jeroen Dijsselbloem geen goede minister van Financiën zou zijn, dan was hij geen minister geweest. Hij voldoet aan alle kanttekeningen die Nederland plaatst ten aanzien van de beoogd voorzitter van de eurogroep.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door H.Numan »

Rutte heeft zijn uiterlijk bijzonder mee. Hij ziet er uit als de ideale schoonzoon. Niet direct als de schoonzoon die lollies steelt van babies. Maar qua karakter verschilt hij weinig van Maxime Verhagen, die zijn uiterlijk een beetje tegen heeft. Hij ziet er enigszins uit als een rat; een geslepen politicus die niet over normen en waarden beschikt. Rutte is in werkelijkheid minstens zo geslepen, zo niet een stuk erger. Je wordt niet voor niks minister president. Daar moet je wel wat voor doen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

Het beschavingsoffensief van wethouder Spekman

Wat heeft Spekman te maken met de bestuurlijke ramp geheten Utrecht? Hij was daar wethouder. Toen ook al gekleed in boezeroen en vol idealen maar geen oog voor de burger.
Burger activist Kees van Oosten schreef een brief:
Geachte heer Spekman,

Hoewel ik de hatemail die u heeft laten zien verwerpelijk vind, vind ik uw beschavingsoffensief blijk geven van uitgesproken hypocrisie en getuigen van gebrek aan maatschappelijk inzicht. Als er een beschavingsoffensief moet komen, dan zouden politici en overheidsbestuurders daar toch eerst het voorwerp van moeten zijn.[...]
Mijn ervaring is dat verreweg de meeste volksvertegenwoordigers hun best doen om heel idealistisch over te komen, maar dat problemen van burgers ze hoegenaamd niet interesseert. Dat ze wel tijd hebben om te twitteren, maar geen tijd nemen om belangrijke dossiers door te nemen.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... .html#more
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

Die aardbevingen in Groningen geven niet alleen barsten muren maar ook in de PvdA.
Het begon met de commissaris van de koningin Max van den Berg (PvdA)die een fonds met een miljard euro wil voor de schade.
Burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) van Groningen vond dat gelul. Aldus:
In een artikel in NRC Handelsblad schrijft Rehwinkel: 'Het is een terugval in oud gedrag en naar de tijd van Calimero, om de gevolgen van de aardgaswinning te gebruiken, om de noordelijke regio vanuit miskenning onder de aandacht te brengen als onderbedeeld'. En: 'Het elkaar overtroeven met claims en compensatiegelden is een stap terug in het verleden'.
http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=117827
Maar ja, een Com. van de Kon. is meer dan een Burg. van Gron.
Peter moest zich verantwoorden voor de PvdA gemeenteraad.
De Groninger gemeenteraad debatteert woensdagmiddag over de vermeende ruzie tussen burgemeester Peter Rehwinkel en commissaris van de koningin Max van den Berg.[...]
Oppositiepartijen GroenLinks en de Stadspartij laken de reactie van Rehwinkel. Klachten over de gevolgen van gaswinning kunnen volgens hen niet als Calimero-gedrag worden afgedaan. De partijen willen dat Van den Berg en Rehwinkel eensgezind optrekken naar Den Haag.
http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=117988
En het resultaat?
Rehwinkel heeft spijt NRC brief
Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen betreurt dat de indruk is ontstaan, dat hij niet achter commissaris van de koningin Max van den Berg staat. Dat zei hij woensdag tijdens een spoeddebat in de gemeenteraad.

Oprecht spijt
Rehwinkel zegt dat hij inmiddels met Van den Berg heeft gepraat en dat de twee hebben afgesproken om de kwestie achter zich te laten. Zijn open brief in het NRC Handelsblad noemt Rehwinkel een ‘verkeerde inschatting’, waar hij ‘oprecht spijt’ van heeft.
http://jouwstad.eu/rehwinkel-heeft-spijt-nrc-brief/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Ariel »

Onvrede binnen PvdA: partij is niet links genoeg

PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman heeft zaterdag een voorstel gepresenteerd waarin wordt gepleit voor een linksere koers. Er moet een omslag komen van 'ik' naar 'ons', stelt de resolutie.

Volgens Spekman moet 'efficiency niet het hoogste goed' zijn. Ook moet wat hem betreft de politiek meer zeggenschap krijgen over de publieke sector.
Kritisch

De ontwerpresolutie, die de komende weken voor discussie aan de PvdA-afdelingen voorgelegd, is een reactie op een kritisch rapport van de Wiardi Beckman Stichting (WBS), het wetenschappelijk bureau van de PvdA.

Volgens dit rapport is de partij de afgelopen decennia te veel doorgeslagen in liberale richting. WBS-directeur Monika Sie Dhian Ho hekelt zaterdag in dagblad Trouw de 'pure versoberingsagenda' van het kabinet en de plannen om de WW-duur fors te bekorten.

Volgens Spekman 'ontkent het efficiencydenken veel wat van waarde is'. De PvdA-voorzitter vindt 'het belang van kleine schooltjes in krimpgebieden voor de kinderen aldaar zwaarder weegt dan het belang om per se voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten'.

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/ ... -1176723W/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

De NRC duidt hetzelfde wat anders:
PvdA kiest nieuwe koers: minder individualisme, meer saamhorigheid
Hier wordt het accent gelegd op de tegenstelling individu/clan.
De PvdA moet afstand nemen van het individualisme en zich meer richten op gemeenschapszin, lotsverbondenheid en saamhorigheid. Dat schrijft partijvoorzitter Hans Spekman in de resolutie ‘Wat van waarde is’, waarin de politieke koers van de partij voor de komende jaren is vastgelegd. Hij wil dat zijn partij in het politieke denken een “omslag” maakt “van ik naar ons”.[...]Op het sociaal-culturele vlak moet er meer aandacht komen voor CDA-achtige noties als gemeenschap en familie.
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/16/pvd ... horigheid/
De PvdA stelt zich te weer tegen de tijdgeest en plakt wat afgeschudde ideologische veren weer terug.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Ariel »

Hij wil dat zijn partij in het politieke denken een “omslag” maakt “van ik naar ons”.
Wat denk je...Behoren de PVV-ers ook tot het PvdA 'ons' ?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21823
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door King George »

Voorlopig willen ze eerst in het pluche blijven en drukken ze ons gewoon alle lastenverhogingen en bezuinigingen door de strot heen. En linkser zal dan wel weer zijn zichzelf verrijken, want andermans geld is en blijft van waarde voor de PvdA. Het is nooit anders geweest.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door H.Numan »

Dat willen ze allemaal, dus dat is niks bijzonders. Zowel Samson als Rutte zitten niet echt lekker comfortabel onderuitgezakt op hun pluche fauteuils. Beiden voelen de hete adem van hun eigen concurrentie - en nieuwe (50+)- in hun nek. Dit is volgens mijn het minst stabiele kabinet sinds Balk 1.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Schepsel »

H.Numan schreef:Dat willen ze allemaal, dus dat is niks bijzonders. Zowel Samson als Rutte zitten niet echt lekker comfortabel onderuitgezakt op hun pluche fauteuils. Beiden voelen de hete adem van hun eigen concurrentie - en nieuwe (50+)- in hun nek. Dit is volgens mijn het minst stabiele kabinet sinds Balk 1.
Nog instabieler dan die laatste gedoogconstructie?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door Mahalingam »

En vergeet de vakbeweging niet. Uit die hoek komen geluiden dat ze zich 'steviger' gaan opstellen. Dat laatste is vakbondsjargon van "We gaan staken..."

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het PvdA met Diederik Samson als leider.

Bericht door H.Numan »

Schepsel schreef:
H.Numan schreef:Dat willen ze allemaal, dus dat is niks bijzonders. Zowel Samson als Rutte zitten niet echt lekker comfortabel onderuitgezakt op hun pluche fauteuils. Beiden voelen de hete adem van hun eigen concurrentie - en nieuwe (50+)- in hun nek. Dit is volgens mijn het minst stabiele kabinet sinds Balk 1.
Nog instabieler dan die laatste gedoogconstructie?
Ja. Want destijds had het kabinet niet de hete adem van hun eigen oppositie in haar nek. Alleen die van 'de' oppostie, en dat is meer een zachte wind. Maar er is meer: dit kabinet begon bijzonder slecht. Ze begonnen met het breken van alle verkiezingsbeloftes (VVD). Vervolgens ongegeneerd nivelleren, een waar feest (Slobbertrui). Een staatssecretaris is al verdwenen wegens jokken. Een nieuwe partij 50+ doet het ongelofelijk goed (voorlopig) omdat het kabinet ongegeneerd bejaarden loopt te beroven of in ieder geval wilt beroven.

De PvdA moet links af, want anders komen de SP en GL terug. De VVD moet rechtsaf, want anders doet de PVV met 50+ dat wel voor ze. Afgezien van het feit dat de combinatie VVD-PvdA nogal moeilijk is, is dat de essentie van het kabinetsprobleem. Er is geen CDA meer om te kunnen lijmen of mee te dreigen.

Verder zitten we nog steeds in een EUROPESE crisis die alleen maar erger aan het worden is. Frankrijk staat nu ook op de wip. Tel daar bij op de diverse Arabische lentes. Dan kom je snel uit op gigantische problemen. Zelfs zonder de instabiliteit van het kabinet in ogenschouw te nemen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Plaats reactie