'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72545
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 04, 2012 9:39 am

Men kan het maar niet laten om Geert Wilders zwart te maken. Geert Wilders ontkent dat hij uit is op de val van CDA-minister Gerd Leers. ,,Opening Volkskrant over Leers is canard van het jaar. Er is geen seconde door wie dan ook over de positie van Leers gesproken in Catshuis'', stelde hij via Twitter. Ook de woordvoerder van premier Mark Rutte laat weten dat het bericht onzin is.


'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

woensdag 4 april 2012

PVV-leider Geert Wilders heeft volgens de Volkskrant tijdens het overleg in het Catshuis aangedrongen op vervanging van minister voor Immigratie, Integratie en Asiel Gerd Leers (CDA). Premier Mark Rutte en CDA-onderhandelaar en vice-premier Maxime Verhagen hebben het idee van de PVV-leider afgewezen.

In de gedachtengang van Wilders zou het vertrek van Leers 'een zoenoffer' voor de PVV moeten zijn.

Aandacht afleiden
Het zou de aandacht afleiden van de vele concessies die de partij in de onderhandelingen zal moeten doen op het gebied van zorg, arbeidsmarkt en sociale voorzieningen.

Wilders vindt dat Leers te slap optreedt en te weinig voor elkaar krijgt in Europa, onder meer op het gebied van het inperken van de immigratie en het uitzetten van asielzoekers.

Wegsturen
Bronnen in de gedoogcoalitie bevestigen dat de positie van Leers maandag al 'onder druk' stond en dat hij zich 'in de gevarenzone' bevond.

Wilders zou maandagavond tegenover Rutte en Verhagen hebben geopperd Leers weg te sturen en zijn portefeuille onder te brengen bij minister Ivo Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie, of bij diens staatssecretaris Fred Teeven (VVD).

Optreden Leers
De VVD- en CDA-onderhandelaars weigerden het voorstel van Wilders.

Dinsdag speelde de kwestie opnieuw op vanwege het optreden van Leers in het wekelijkse vragenuur in de Kamer. Hij moest zich verantwoorden voor twee kwesties: een conflict met burgemeesters over de uitzetting van een Afghaanse verdachte van oorlogsmisdaden én een verspreking over de Angolese asielzoeker Mauro.

Zijn optreden werd alom als zwak beoordeeld. Leers weigerde te herhalen dat Mauro na zijn studie weg moet uit Nederland.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... lingen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72545
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het demoniseren van Geert Wilders.

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 04, 2012 9:52 am

Wat voor gemeen sujet heeft deze valse roddel naar buiten gebracht. Als de Volkskrant een vent is dan verteld men zijn/haar naam.

Alle betrokken bij de onderhandelingen in het Catshuis ontkennen namelijk dat er is gesproken over de positie van minister voor Immigratie Gerd Leers (CDA).
Rutte, Wilders en Verhagen zeggen alle drie, "Niet over positie Leers gesproken". CDA-onderhandelaar Maxime Verhagen ontkent dat de positie van Leers onderwerp van gesprek is geweest tijdens de onderhandelingen. 'Er is geen enkele reden om het functioneren van Gerd Leers aan de orde stellen en dat is bij besprekingen in het Catshuis ook niet gebeurd,' twittert Verhagen.
Het verhaal mist volgens hem elke grond.


Hier is het laster verhaal van de volkskrant. Ben benieuwd hoe lang het op hun site blijft staan. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9824/De- ... eers.dhtml

Spoiler! :
Wilders uit op val minister Leers
Theo Koelé, Ron Meerhof − 04/04/12, 04:17

© anp. Gerd Leers

PVV-leider Wilders heeft bij het Catshuisoverleg over herziening van het regeerakkoord aangestuurd op vervanging van Gerd Leers, de CDA-minister voor Immigratie, Integratie en Asiel. Wilders vindt dat Leers te slap optreedt en te weinig voor elkaar krijgt in Europa.

Bronnen in de gedoogcoalitie bevestigen dat de positie van Leers maandag al 'onder druk' stond en dat hij zich 'in de gevarenzone' bevond. Wilders zou maandagavond tegenover premier Rutte (VVD) en vicepremier Verhagen (CDA) hebben geopperd Leers weg te sturen en zijn portefeuille onder te brengen bij minister Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie, of bij diens staatssecretaris Teeven (VVD).

Zoenoffer
Het vertrek van Leers zou in de gedachtengang van Wilders 'een zoenoffer' voor de PVV moeten zijn, waarmee de aandacht zou worden afgeleid van de vele concessies die de PVV in de onderhandelingen zal moeten doen op onder meer de terreinen zorg, arbeidsmarkt en sociale voorzieningen.

Rutte en Verhagen hebben het idee van Wilders om Leers te vervangen in eerste instantie afgewezen. Maar dinsdag liep de temperatuur opnieuw op door Leers' optreden in het wekelijkse vragenuur in de Kamer. Hij moest zich verantwoorden voor twee kwesties: een conflict met burgemeesters over de uitzetting van een Afghaanse verdachte van oorlogsmisdaden én een verspreking over de Angolese asielzoeker Mauro.

Zijn optreden werd alom als zwak beoordeeld. De oppositie vond dat Leers stond te draaien. De minister ontkende te hebben gezegd dat Mauro na zijn studie het land uit moet omdat de jongen bij zijn binnenkomst in Nederland loog over zijn naam en geboortedatum. De PVV was teleurgesteld dat Leers niet ronduit durfde te herhalen dat Mauro na zijn studie weg moet uit Nederland.

Onrust
Binnen CDA en VVD leeft vooral irritatie dat Leers opnieuw onnodig onrust heeft gezaaid. Het CDA had afgelopen najaar ternauwernood de eenheid weten te bewaren, juist door in het vage te houden wat er met Mauro gebeuren zou zodra zijn mbo-studie was afgerond. Volgens de fractie lag vanaf dat moment nog alles open. Leers' uitspraak dat Mauro na zijn studie het land zou moeten verlaten, was wellicht feitelijk juist maar politiek lastig: een deel van de CDA-fractie heeft bezworen dat het zal blijven strijden voor de jongen.

Minister Leers is verantwoordelijk voor uitvoering van het leeuwendeel van het gedoogakkoord tussen de PVV en het kabinet van VVD en CDA. Hij moet ervoor zorgen dat de immigratie fors slinkt, meer illegalen worden uitgezet en asielzoekers vaker en sneller worden teruggestuurd. Vaak moet daarvoor Europese regelgeving worden aangepast. Dat lukt tot dusver niet. Leers staat in Europa vrijwel alleen in zijn pleidooien voor strengere regelgeving.

Consequente toon
In eigen land weet Leers tot dusver geen consequente toon te vinden om zijn beleid te verdedigen. De oppositie en het linkerdeel van Leers' eigen CDA-fractie volgen hem met argusogen en groeiende ontevredenheid. Het patroon is steeds hetzelfde: eerst doet Leers stevige uitspraken waarmee hij zich de ergernis van de oppositie en een deel van zijn eigen fractie op de hals haalt. Wanneer hij daarop in de Kamer de oppositie sust, loopt de ergernis bij de PVV op.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72545
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 04, 2012 10:06 am

Het verhaal wordt gekker en gekker...... :huh: Als aasgieren vallen sommige kamerleden op dit bericht .

De PvdA heeft inmiddels een debat aangevraagd over de positie van Leers. 'Zojuist debat aangevraagd over positie van Leers. Die was gisteren al verzwakt, maar nieuws Volkskrant doet daar flinke schep bovenop', twittert PvdA-Kamerlid Martijn van Dam.

OokTofik Dibi van GroenLinks zinspeelt op een debat via Twitter.
#VK spreekt over eis van @geertwilderspvv in #Catshuis om #Leers uit het kabinet te zetten #debat
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39380
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 04, 2012 12:11 pm

Ze wringen zich in veel bochten om de onderhandelingen te laten mislukken. Nu dit dus weer: de grote uitzetter moet uit het kabinet gezet worden. Maar een directe motie van wantrouwen, daar beginnen ze niet aan. Want dan krijgt de oppositie de Zwarte Piet toegespeeld.
Nee, als Wilders dat nu doet dan krijgt hij dat op zijn boterham. En dan zullen ze te hoop lopen tegen Wilders omdat die dat heeft gedaan. Dat die dan gedaan heeft waar zij op aan stuurden zal hun verontwaardiging niet minder maken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72545
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 04, 2012 1:11 pm

In de Trouw lees ik dit.

De primeur van de Volkskrant wordt door alle betrokkenen ontkend. Chef van de Haagse redactie Raoul du Pré: 'Ik had niet anders verwacht, maar het bericht klopt voor 100 procent'. Du Pré: 'De betrokkenen kunnen ook niet anders dan het bericht ontkennen. Als het bericht wordt bevestigd, betekent dat het einde van Gerd Leers. Ook de harde ontkenning van Wilders viel te verwachten; hij heeft nu niet gekregen waar hij op hoopte'.

Volgens Du Pré heeft de krant zeer betrouwbare bronnen en heeft Wilders maandagavond wel degelijk om het vertrek van Leers gevraagd. Nu dit gesprek, ondanks de strikte mediastilte, toch is uitgelekt, zullen de onderhandelingen in het Catshuis waarschijnlijk nieuwe vertraging oplopen.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederlan ... eers.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor H.Numan » Do Apr 05, 2012 3:25 am

Het principe in de politiek is: de breker betaald. Dus moet je er voor zorgen dat iemand anders die naam krijgt. Dus als men Wilders dat aan zijn broek kan smeren is dat lekker meegenomen. De PVV krijgt dan de schuld van de val van het kabinet, en links gaat weer regeren.

Denken ze.

Ik denk dat het best mogelijk is dat Wilders Leers z'n congé wilt geven. Zo goed doet Leers het bepaald niet. Maar Leers zit nog in het kabinet, dus is dit opzetje mislukt. Nu gaat links doorzuigen en krokodillentranen storten, in de hoop dat Leers alsnog vertrekt.

Links maakt domme denk fouten:
  • de PVV schaakmat zetten is niet zo gemakkelijk. Wilders is een Teflon politicus. Niks blijft plakken. Dat zouden ze zo onderhand toch wel door moeten hebben.
  • het enige dat links verbind is hun haat tegen de PVV. Ik zie echt geen PvdA-SP-GL kabinet komen.
  • met het CDA regeren? Die mogen blij zijn als ze 10-15 zetels halen
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

mercator
Berichten: 18632
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor mercator » Do Apr 05, 2012 11:45 am

H.Numan schreef:[*] de PVV schaakmat zetten is niet zo gemakkelijk. Wilders is een Teflon politicus. Niks blijft plakken. Dat zouden ze zo onderhand toch wel door moeten hebben.

Bij al die linkse moddercampagnes tegen Wilders komt een visueel beeld bij me op:
Een deftige net geklede heer maakt een wandeling in het park en wordt gevolgd door een stel schurftige straathonden, de een al smeriger en meer bedekt met vlooien als de andere. Ze keffen, janken en blaffen en proberen de heer te bijten, maar die wandelt onverstoorbaar door en geeft af en toe eentje een schop onder zijn hol zodat die jankend wegkruipt achter een openbaar toilet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72545
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Ariel » Do Apr 05, 2012 12:21 pm

mercator schreef:Bij al die linkse moddercampagnes tegen Wilders komt een visueel beeld bij me op:
Een deftige net geklede heer maakt een wandeling in het park en wordt gevolgd door een stel schurftige straathonden, de een al smeriger en meer bedekt met vlooien als de andere. Ze keffen, janken en blaffen en proberen de heer te bijten, maar die wandelt onverstoorbaar door en geeft af en toe eentje een schop onder zijn hol zodat die jankend wegkruipt achter een openbaar toilet.


:smile: Daar moet jij of Hans een cartoon van maken mercator.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18632
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor mercator » Do Apr 05, 2012 1:13 pm

Ariel schreef: :smile: Daar moet jij of Hans een cartoon van maken mercator.Of Mauro en de Apenheul?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72545
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Ariel » Do Apr 05, 2012 1:16 pm

mercator schreef:
Ariel schreef: :smile: Daar moet jij of Hans een cartoon van maken mercator.Of Mauro en de Apenheul?


:nono1: Nee, die post was net weer over het randje.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18632
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor mercator » Do Apr 05, 2012 1:25 pm

Ariel schreef: :nono1: Nee, die post was net weer over het randje.

Flauw...k ga het s bij de Vrijdenkers proberen te zetten [hypocrite.gif]
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72545
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Ariel » Do Apr 05, 2012 5:00 pm

Rutte: Bericht minister Leers schadelijk voor Volkskrant

Niet de positie van minister Gerd Leers (CDA, Asiel, Immigratie en Integratie), maar die van de Volkskrant is geschaad door de berichtgeving in die krant. Het bericht dat PVV-leider Geert Wilders het vertrek van Leers heeft geëist is volgens Rutte 'totale onzin'.

Dat zei de premier donderdag tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad. Die had vandaag plaats omdat het morgen goede vrijdag is.

Rutte benadrukt nu wederom dat het bericht 'van a tot z' niet klopt. Op geen enkele manier en op geen enkele plek is volgens de premier gesproken over de positie van Leers.

Rutte heeft gisteren gebeld met de chef van de politieke redactie van de Volkskrant Raoul du Pré om deze boodschap over te brengen. Hij doorbrak de mediastilte omdat 'het bericht voor 100 procent niet klopte en omdat het schadelijk is voor een persoon'.

Op de vraag of de publicatie schadelijk is voor de positie van Leers antwoordde Rutte: 'Nee, het is schadelijk voor de positie van de Volkskrant. Als er totale onzin in de krant staat is dat schadelijk voor de krant en niet voor de minister.'

Rutte zei de auteurs van het stuk hoog te hebben zitten, maar dat zijn achting nu wel wat was gedaald.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Rechtsliberaal
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Sep 02, 2010 8:52 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Rechtsliberaal » Do Apr 05, 2012 5:24 pm

Mee eens, de Volkskrant doet zich netjes voor maar is een pulpkrantje met maar één doel: weg met de gedoogcoalitie, een nieuw kabinet onder leiding van de PvdA en onbeperkt spenderen aan omroep, media, multiculturalisme, immigratie, milieu, sociale voorzieningen en andere leuke dingen voor links ten koste van de hardwerkende burger

Mahalingam
Berichten: 39380
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Mahalingam » Do Apr 05, 2012 8:09 pm

Haagse Lente
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor naar boven » Vr Apr 06, 2012 12:20 am

Is die dame naast Mark Rutte de D'66-mol Kajsa Ollongren ?
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72545
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 06, 2012 12:31 am

naar boven schreef:Is die dame naast Mark Rutte de D'66-mol Kajsa Ollongren ?


Dat zou te gek voor woorden zijn. :shock: Het gekke is dat het profiel van Ollongren nog steeds op de website van D66 staat.
http://www.d66.nl/d66nl/persoon/kajsa_ollongren
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39380
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 06, 2012 12:44 am

Hier is een heel grote afbeelding. Dit is ze inderdaad.
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressData/Pics/photoGallery/2005/%7Be3dc54c5-942b-4c11-b69b-277fa25da1bb%7D.jpg
vergrootglas
Karin Hildur (Kajsa) Ollongren (1967) (moedersnaam Lundgren) is sinds augustus 2011 secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken.
Misschien dat ze daarom er was?
verder: "'Dit is de belangrijkste vrouw in het leven van Mark Rutte'", NRC Handelsblad, 26 augustus 2011
Als vertrouweling van minister-president Mark Rutte werd ze in augustus 2011 hoogste ambtenaar (secretaris-generaal) bij het ministerie van Algemene Zaken.[1] Ze maakte deel uit van het formatieteam van het Kabinet-Rutte en werd door De Volkskrant in 2011 gekozen tot meest invloedrijke vrouw in Nederland.[2]
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19205
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor King George » Vr Apr 06, 2012 1:47 am

Gerd Leers kan buigen of barsten. Of hij wil zich conformeren naar onder de plak zitten van de valse sentimentenindustrie of hij toont zich een betrouwbaar minister en conformeert zich naar het gedoogakkoord. Zolang het gedoogakkoord van toepassing is, heeft een ieder zich daaraan te houden en niet alleen Geert Wilders. Het kan geen zich moeten houden aan gemaakte afspraken zijn voor alleen Geert Wilders en uitzonderingen voor Gerd Leers. Akkoord = akkoord en afspraak = afspraak! Gelijk oversteken houdt in gelijk oversteken voor iedereen. En Gerd Leers gedraagt zich dusdanig dat de zweep in eigen hand houden voor Geert Wilders nog niet eens genoeg is; Hij moet gewoon ook met de knoet worden gecorrigeerd. En mocht dit voor "een CDA'er met een geweten" problemen opleveren, dan moet hij maar de keuze maken voor zijn ministerschap neerleggen en zijn portefeuilles desnoods tijdelijk neer te leggen bij Fred Teeven of Ivo Opstelten. Een minister dient staand beleid uit te voeren en niet een of andere van mens of maatschappij losgeslagen bestuurlijk ongehoorzame warlord uit te hangen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

mercator
Berichten: 18632
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Wilders eiste vertrek Leers in Catshuisonderhandelingen'

Berichtdoor mercator » Vr Apr 06, 2012 11:55 am

Die Leers is altijd al een dwarsligger en saboteur geweest. Hoe kan je nu van een "christen" verwachten dat hij hard optreedt tegen asielzoekers ? Volgens de christelijke beginselen bestaan er geen "illegale" mensen, allemaal kinderen van Jezus!
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten